31 Οκτ 2019

Αρχιεπίσκοπος Μπογιάρσκ :“Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ψεύδους και αλλοίωσης των εννοιών που έχει επιβληθεί στον ελληνικό κόσμο από τους σχισματικούς αναφορικά με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα”


“Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ψεύδους και αλλοίωσης των εννοιών που έχει επιβληθεί στον ελληνικό κόσμο απο τους σχισματικούς αναφορικά με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα”
“Έχουμε να κάνουμε με ένα σύστημα ψεύδους και αλλοίωσης των εννοιών που έχει επιβληθεί στον ελληνικό κόσμο από τους σχισματικούς αναφορικά με το ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα”
Συζήτηση με τον αρχιεπίσκοπο Μπογιάρσκ κ.κ.Θεοδόσιο (Σνιγκιριόβ)
Διάκονος Σέργιος Γκερούκ
Στην αρχή της συζήτησής μας με τον Σεβασμιώτατο κ.Θεοδόσιο (Σνιγκιριόβ), Αρχιεπίσκοπο Μπογιάρσκ, έναν από τους εκπροσώπους – σχολιαστές της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ξεφυλλίζουμε τη συλλογή εκκλησιαστικών περιοδικών για το έτος 1992, όπου γίνεται λόγος για γεγονότα που ξετυλίγονταν 27 χρόνια πριν. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ.κ.Βλαδίμηρος (Σαμποντάν; † 2014) είχε εκλεγεί Προκαθήμενος της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην ιστορική Σύνοδο του Χάρκοβ (το Μάϊο του 1992). Όταν πήγε στο Κίεβο, στις 10 Ιουνίου του 1992, στην Μητρόπολη έφτασαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα – επιστολές των αρχηγών όλων των Τοπικών Εκκλησιών, συμπεριλανβανομένης και της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης και της Ελλάδας. Σε αυτά σημειώνονταν η αναγνώριση της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ως μοναδικής κανονικής και αυτόνομης ως προς το αυτοδιοίκητο, στο έδαφος του νεοσύστατου κράτους της Ουκρανίας. 

Δεμένα τα χέρια του Ιερώνυμου μπροστά στην «ανεξάρτητη Μακεδονική Εκκλησία»


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
Δεμένα τα χέρια του Ιερώνυμου μπροστά στην «ανεξάρτητη Μακεδονική Εκκλησία»
Λάμπρος Ζαχαρής
Νέα ζητήματα δημιουργεί η επίσημη αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της σχισματικής εκκλησίας στην Ουκρανία, με την επίσημη επιστολή Ιερώνυμου προς τον επικεφαλής της, Επιφάνιο. Τι υπάρχει στο προσκήνιο.
Στον δρόμο της αναγνώρισης της «ανεξάρτητης Μακεδονικής Εκκλησίας» βρίσκεται το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, αλλά και μιας νέας σχισματικής εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, μετά την επίσημη αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος.
Αυτό υποστηρίζει στο Sputnik, πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ελληνικής Εκκλησίας, ο οποίος αντιτάχθηκε στην αυτοκεφαλία.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ίδιος, ανακινείται το ζήτημα της δημιουργίας Αυτοκέφαλης Αρχιεπισκοπής Οχρίδας για να δώσει υπόσταση σε μια αυτοκέφαλη Μακεδονική Εκκλησία με έδρα τα Σκόπια, αλλά και το θέμα ύπαρξης αρκετών φωνών στο Μαυροβούνιο, που επιθυμούν αυτοκέφαλο και ετοιμάζονται για σχίσμα με τη Σερβική Εκκλησία.
«Στο στόχαστρο ο Πατριάρχης Ειρηναίος που έχει σταθερή στάση του κατά της αναγνώρισης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας. Η αντιπροσωπία που έστειλε το Φανάρι στη Σερβία δείχνει ότι όλα ετοιμάζονται να κινηθούν γρήγορα και ειδικά για τις δύο εκκλησίες που εξαρτώνται από τη Σέρβικη», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο αξιωματούχος.

Ψήφισμα Κληρικών Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας, για την καύση των νεκρών.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΚΛΗΡΙΚΩΝ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ & ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
Ἡ ταφή τοῦ νεκροῦ σώματος τοῦ ἀνθρώπου στή γῆ «ἐξ ἧς ἐλήφθη» προϋποθέτει καί ὑπονοεῖ πίστη στήν Ἀνάσταση τῶν νεκρῶν κατά τή Δευτέρα Παρουσία καί σημαίνει τήν ἐλπίδα καί ἐσχατολογική προσδοκία τῆς ζωῆς τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
Ἀντιθέτως ἡ καύση καί ἀποτέφρωση ὑποδηλώνει ἔλλειψη πίστης καί ἐλπίδας, καθώς σημαίνει τόν πλήρη ἀφανισμό καί ἐκμηδενισμό τοῦ ἀνθρώπου.

Η απόφαση του ΕΔΔΑ, οι απαλλαγές και το περιεχόμενο του μαθήματος των Θρησκευτικών

Η σημερινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) αφορά στο καθεστώς απαλλαγών από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Παρακμή με αριστερές «πλάτες». Ο φασισμός της «προόδου»

Παρακμή με αριστερές «πλάτες»
Αντί να καταδικάσουν τις φαιδρότητες στη διάρκεια της παρέλασης, προσφέρουν... ιδεολογικό άλλοθι
Θράσος! Οι κοπέλες που προκάλεσαν το πανελλήνιο παριστάνουν τις ηρωίδες
O ΣΥΡΙΖΑ και άλλα «φρούτα» υπερασπίστηκαν τη γελοιοποίηση της σημαίας

ΦΡΙΞΟΝ Ήλιε, στενάξατε Γονείς...! Απαράδεκτο πρόγραμμα σεξουαλικής «διαπαιδαγώγησης» για... νήπια.

frikson3
«ΦΡΙΞΟΣ»: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ..
Συνιστάται επαγρύπνηση από τους γονείς με παιδιά στο νηπιαγωγείο.
Μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε  τελευταία στο ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις ανθρώπινες σχέσεις» .

Η Ορθοδοξία στο Στόχαστρο: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για τα θρησκευτικά

Η  Ορθοδοξία στο Στόχαστρο: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για τα θρησκευτικά 
Νέες βολές κατά της Ορθοδοξίας, αυτή τη φορά με Ευρωπαϊκή σφραγίδα. Με σημερινή απόφασή του, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι το σύστημα απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών στην Ελλάδα παραβιάζει το θεμελιώδες δικαίωμα στην εκπαίδευση σε συνδυασμό με το θεμελιώδες δικαίωμα στην ελευθερία της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας.

30 Οκτ 2019

Εκκλησία Πολωνίας: «Δεν αναγνωρίζουμε την Εκκλησία της Ουκρανίας»

«Δεν αναγνωρίζουμε την Εκκλησία της Ουκρανίας»
Συνήλθε, σήμερα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Πολωνίας, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα και τη συμμετοχή των μελών της Ιεράς Συνόδου.

Επιστολή διαμαρτυρίας κατά της μνημόνευσης του σχισματικού Επιφανίου

Αποτέλεσμα εικόνας για μνημόνευση Επιφανίου
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΦΑΝΙΟΥ
ΠΡΟΣ: Αρχιεπίσκοπο Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας
             Μακαριώτατε και Σεβασμιώτατοι,
            Με μεγάλη μας λύπη διαμαρτυρόμαστε για την μνημόνευση του σχισματικού και καθηρημένου της Ουκρανίας ψευδοεπίσκοπου  Επιφάνιου στον ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης στις 19 Οκτωβρίου 2019.

Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς απαντά στον π. Άγγελο Αγγελακόπουλο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 30ῃ Ὀκτωβρίου 2019
Ἡ Ἱ. Μητρόπολις Πειραιῶς στίς αἰτιάσεις τοῦ π. Αγγέλου Αγγελακοπούλου ἐπάγεται τά ἀκόλουθα:
1.Ὁ π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος προσῆλθε ἱκέτης καί ἐντελῶς ἄγνωστος στόν Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιῶς κ. Σεραφείμ  τό 2012 γιά νά τόν προσλάβει στήν Ἱ. Μητρόπολη Πειραιῶς, ἡ ὁποία ἔχει μόλις 30 Ἐνορίες καί δέν ἔχει καμμία ἀνάγκη προσλήψεως ξένων κληρικῶν. Στό κείμενό του ὁμολογεῖ ὁ ἴδιος ὅτι ἡ παραμονή του στήν Ἱ. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος καί Φαναριοφερσάλων πού εἶναι ἡ γενέτειρά του καί χειροτονήθηκε Διάκονος «ἦταν ἀδύνατη».

Δημήτρης Νατσιός: " Περιμέναμε να εκπαραθυρωθούν τα βλάσφημα βιβλία των Θρησκευτικών, μετά και την δεύτερη καταδίκη τους από το ΣτΕ. Εις μάτην. Καταλάβαμε. Κατέθεσε τα διαπιστευτήριά της και η νυν υπουργός."


Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
«Mωρέ, κάνε με πρωθυπουργό ή υπουργό για μια μέρα και να δεις πως στρώνουν τα πράγματα».
Πριν από πολλά χρόνια, όταν αντάμωναν οι παρέες, συζητώντας για την κατάντια του τόπου και τα τρέχοντα θλιβερά γεγονότα, κάποιος θα πετιόταν και θα φώναζε αγανακτισμένος «μωρέ, κάνε με πρωθυπουργό ή υπουργό για μια μέρα και να δεις πως στρώνουν τα πράγματα». Χρόνια έχω να το ακούσω. Είναι πλέον τόσο το κατέβασμα στου «κακού τη σκάλα» και το περιρρέον πνεύμα παραίτησης και υποταγής, που κανείς δεν διανοείται ότι μπορεί κάτι να αλλάξει. Οι «κυβερνήσεις πέφτουνε» και, συνήθως, μετά από λίγο, όλοι μονολογούν και λένε με έκδηλη την απογοήτευση: μια από τα ίδια. «Οι βιολιτζήδες άλλαζαν, μα ο χαβάς μένεις ο ίδιος» όπως θα έλεγε και ο Κολοκοτρώνης.

Γιατί οι προγονοί μας είπαν ΟΧΙ;


ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ;
            Βιώνουμε μεγάλη παρακμή, ίσως τη μεγαλύτερη στη μακραίωνα ιστορία του ελληνισμού. Και επήλθε η παρακμή τόσο ραγδαία, ώστε να επέλθει σύγχυση τρομακτικού μεγέθους. Το θλιβερό είναι ότι οι βιώνοντες την παρακμή δεν έχουν τη συναίσθηση της κατάστασής τους, της κατάντιας τους το ορθότερο! Και επειδή η ανάμνηση ή η υπενθύμιση ηρωικών σελίδων, που έγραψαν οι πρόγονοί μας είναι άκρως ενοχλητικές, επιχειρείται να εφαπλωθεί πέπλο λήθης και να στραφεί η προσοχή του λαού, που άγεται και φέρεται ως κοπάδι, σε άλλα θέματα επουσιώδη, με σκοπό την ένταση της παραπλάνησης. Έτσι κατά τα τελευταία έτη επιχειρείται να υποτιμηθεί υο έπος του 1940 με τον πανηγυρισμό του τερματισμού του φονικότατου πολέμου, όπως συμβαίνει και στις άλλες δυτικοευρωπαϊκές χώρες! Επιχειρείται από κάποιους κύκλους να προβληθεί η αποκαλούμενη εθνική αντίσταση, κι ας μην υπήρξε εθνική, ως ηρωική σελίδα μεγαλύτερης αξίας από το έπος του 1940-1941. Εμφανέστατος είναι ο σκοπός να υποκατασταθεί ο κύριος εορτασμός με την προβολή από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ταινιών και ιστορικών παραγωγών με θέματα από τον Β΄ μεγάλο πόλεμο, μεταξύ των οποίων απαραίτητα αυτά του ολοκαυτώματος των Εβραίων! Προς αποφυγήν παρεξηγήσεως τονίζω: Δεν κατακρίνω την προβολή αυτών παρά μόνο την επιλογή της 28ης Οκτωβρίου ως ημέρας προβολής. Υπάρχουν άλλες 364 ημέρες στο έτος. Δεν αρκούν αυτές για την προβολή των θεμάτων αυτών;

Δεύτερη απάντηση Μητροπολίτου Γόρτυνος προς τον κ. Λυκούργο Νάνη.


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΛΥΚΟΥΡΓΟ ΝΑΝΗ
Ἀγαπητέ κ. Νάνη, εὐχαριστῶ γιά τήν νομοκανονική μελέτη σας, τήν ὁποία μοῦ ἀποστείλατε καί ἐδημοσιεύσατε, ἀλλά πολύ λυπᾶμαι, διότι μέ τά πολλά καί ποικίλα ποιμαντικά καί θεολογικά καθήκοντα, πού μέ βαρύνουν δέν δύναμαι, δέν ἔχω τόν χρόνον νά σᾶς ἀπαντήσω. Παρῆλθεν ἡ ἡμέρα καί δέν ἐξετέλεσα τά βασικά μου καθήκοντα. Τό καθημερινό βιβλικό ἀνάγνωσμα δέν τό ἐμελέτησα, οὐτε τό πατερικό,τό σημερινό συναξάρι δέν τό ἐδιάβασα, ἀπόδειπνο καί κομποσχοῖνι δέν ἔχω κάνει ἀκόμη. Τήν Παράκληση στήν Ὑπεραγία Θεοτόκο μέχρι τό μέσον μόνο τήν ἐτέλεσα, τό δέ κύριό μου διακόνημα, τό ἑρμηνευτικό, ἐδῶ καί μερικές μέρες, μ᾽ αὐτό τό λεγόμενο «Οὐκρανικό», δέν τό προχώρησα. Ἐν τῷ μεταξύ ὁ προϊστάμενός μου, ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν, μέ ἐκάλεσε καί μοῦ ἔκανε παρατήρηση ὅτι ἀργοπορεῖ τό ἔργο πού μοῦ ἀνέθεσε ἡ Ἐκκλησία, τήν ἑρμηνεία τῶν βιβλίων τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης. Τώρα δέ, ἄν καί κατάκοπος ἀπό τἀ ποιμαντικά τῆς ἡμέρας διακονήματα, πρέπει νά ἑτοιμάσω καί τό αὐριανό πανεπιστημιακό μου μάθημα διά τούς φοιτητάς τῶν Ἀθηνῶν. Δέν ἔχω λοιπόν, κ. Νάνη, τόν χρόνο γιά ἀπάντηση στήν ἀπάντησή σας, διότι – ξέχασα – εἶναι καί τά ἄλλα καθήκοντά μου ὡς πνευματικοῦ πατρός, νά ἐπικοινωνήσω μέ ψυχές γιά τά διάφορα θέματά τους, τά ὀποῖα μοῦ ἔχουν ἐμπιστευθεῖ. Καί ὅλα αὐτά μέ προχωρημένο νόσημα καρδιᾶς, διά τό ὁποῖον οἱ θεράποντες ἰατροί μοῦ συνιστοῦν ἠρεμία καί ὄχι σύγχυση καί κόπωση.

Η Ελλάδα που νικά

Αποτέλεσμα εικόνας για παρελαση
Ο λαός γέμισε τις πλατείες, πλημμύρισε τις λεωφόρους, στάθηκε επί ώρες και συγκινήθηκε βλέποντας τη σημαία μας να την κρατούν παλικάρια και λεβέντισσες, που την αγαπούν και θα θυσιάζονταν πρόθυμα για το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας.

29 Οκτ 2019

Το Υπουργείο Παιδείας σχεδιάζει Νέο μάθημα Αγωγής του Πολίτη για ανηλίκους, με την βοήθεια ειδικών επιστημόνων και ΜΚΟ

Θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια με σκοπό την αποδοχή ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας | in.gr
Νέο μάθημα: Ἀγωγή τοῦ Πολίτη δι’ ἀνηλίκους
Οἱ μαθητές θά διδάσκονται ἐπιχειρηματικότητα, σεξουαλική ἀγωγή, φορολογική-περιβαλλοντική-κοινωνική συνείδηση
ΤO ΘΕΜΑ ἀπασχολεῖ τόν Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καί τήν ὑπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ἐδῶ καί καιρό. Σέ ἀνύποπτο χρόνο. Πρίν ἀπό τά ἐπεισόδια μέ τούς ἀνηλίκους καί τόν «Τζόκερ»: τί ἐφόδια πρέπει νά δίδει ἕνα μοντέρνο καί φιλεύθερο σχολεῖο στούς μαθητές του πρίν ἐνηλικιωθοῦν καί βγοῦν στήν ἀγορά ἐργασίας ἀλλά καί στήν κοινωνία γενικώτερα;

ΠΕΘ: «Το ΙΕΠ περιφρονεί το Σύνταγμα και το ΣτΕ και εκθέτει το Υπουργείο Παιδείας διότι δεν προτείνει την Άμεση και Πλήρη εφαρμογή των Αποφάσεων του ΣτΕ»

Αθήνα 29 Οκτωβρίου 2019
Αριθμ. Πρωτ.  94
Προς:
 Τον  Αξιότιμο κ. Γεράσιμο Κουζέλη Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής
Κοιν:
1.     Αξιότιμη Κα Νίκη Κεραμέως Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων
2.     Αξιότιμη Κα Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αρμόδια για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
3.     Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και άπαντα τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος

Απάντηση στον Μητροπολίτη Γόρτυνος από τον κ. Λυκούργο Νάνη.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ

Σεβασμιώτατε, άγιε Γόρτυνος, ευλογείτε!
Κατ αρχήν σας  ευχαριστώ , διότι σπεύσατε να απαντήσετε στα υπ εμού τεθέντα ερωτήματα.
Είναι γεγονός, ότι η πλειοψηφία των επισκόπων, απόψεις, θέσεις, πράξεις και παραλείψεις των οποίων, καθίστανται αντικείμενα δημόσιας κριτικής από της πλευράς λαικών μελών της Εκκλησίας, δεν μας έχει συνηθίσει σε παρόμοιες πρακτικές. Και επειδή δεν θα πρέπει να περιοριζόμαστε  μονάχα στην αρνητική κριτική των ποιμένων αλλά και να εξαίρουμε ορθές πρακτικές από μέρους τους, οφείλουμε να υπομνήσουμε ότι, σχετικώς προσφάτως, και ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, απάντησε σε δημόσια κριτική αγωνιστού και ομολογητού επιστολογράφου, για το θέμα της σχέσεώς του με το Ρόταρυ και τους Ροταριανούς (δεν εξετάζουμε ενταύθα εάν η εν λόγω απάντηση ανέπαυσε το λαό του Θεού).
Θεωρώ πως η εν λόγω επισκοπική πρακτική, αποτελεί εκδήλωση ευαισθησίας από την πλευρά των προαναφερθέντων επισκόπων, απέναντι στην έμπονη κραυγή αγωνίας του ποιμνίου τους.
Επί των τεσσάρων  σημείων της προς εμέ απαντήσεώς σας, θα ήθελα να καταθέσω τις ακόλουθες σκέψεις και παρατηρήσεις μου: 

Πρωτοπρ. Άγγελος Αγγελακόπουλος : Το χρονικό της ακούσιας απόλυσής μου από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς


Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωτοπρ. Άγγελος Αγγελακόπουλος

29-10-2019
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΑΚΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Ἐπειδή τόν τελευταῖο καιρό κυκλοφορήθηκαν πολλές ψευδεῖς εἰδήσεις (fake news) καί ὑπῆρξε μεγάλη παραπληροφόρηση σχετικά μέ τήν ἀκούσια ἀπόλυσή μου ἀπό τήν Ἱερά Μητρόπολη Πειραιῶς, γι’αὐτό μέ τό παρόν κείμενο ἐπιθυμῶ νά ἐνημερώσω σχετικῶς τά πνευματικά μου τέκνα, τούς ἀγαπητούς ἀδελφούς καί συλλειτουργούς ἐν Κυρίῳ, τούς συνεργάτες μου καί ὅσους μέ γνωρίζουν ἐκ τοῦ σύνεγγυς ἤ μέσῳ τοῦ διαδικτύου. Τό κείμενο περιλαμβάνει τίς ἑξῆς ἑνότητες : 1) Τά ἀληθή γεγονότα, 2) Τό πρωτοφανές ἀπολυτήριο, καί τόν ἐπίλογο.
Εὐθύς ἐξ ἀρχῆς θά πρέπει νά διευκρινισθεῖ ὅτι τά ὅσα θά λεχθοῦν στή συνέχεια, γράφονται μέ πόνο καρδίας καί ὄχι ἀπό κάποια προσωπική ἐμπάθεια καί μίσος πρός τά σεβαστά πρόσωπα τοῦ Σεβ. Μητρ. Πειραιῶς καί τοῦ Πρωτοσυγκέλλου. Σκοπός μου δέν εἶναι νά θιγοῦν τά πρόσωπα, τά ὁποῖα ἀγαποῦμε ἐν Χριστῷ, ἀλλά νά δοθοῦν οἱ πραγματικές διαστάσεις τῶν γεγονότων τῆς ἀκουσίας ἀπολύσεώς μου.

Πειραιώς Σεραφείμ: Καύσις νεκρών και Ορθόδοξος πίστις



ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
ΚΑΥΣΙΣ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΙΣΤΙΣ
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 29ῃ Ὀκτωβρίου 2019
Ὁ Σεβ. Μητροπολίτης Πειραιῶς κ. Σεραφείμ ἀπέστειλε τήν κάτωθι Ποιμαντορική Ἐγκύκλιο νά ἀναγνωσθῇ τήν Κυριακή 3 Νοεμβρίου ἐ.ἔ. στούς Ἱ. Ναούς τῆς Μητροπολιτικῆς Περιφερείας Πειραιῶς.
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
ΠΟΙΜΑΝΤΟΡΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Τέκνα μου ἀγαπητά,
Τυγχάνει γνωστόν ὅτι ἔνιοι ἐντόπιοι κύκλοι τοῦ διεθνιστικοῦ περιπαίγματος μή κηδόμενοι τῆς πατροπαραδότου Χριστιανικῆς παραδόσεως τῆς ἀμωμήτου ἡμῶν πίστεως διεισδύουν εἰς πᾶν μέσον ἐπικοινωνιακῆς μορφῆς καί δι’ αὐτῶν εἰς τάς συνειδήσεις τοῦ συγχρόνου ἀνθρώπου, δηλητηριάζουν αὐτάς καί κλονίζουν τάς βάσεις τῆς πίστεως. Ὡσαύτως ἡ ἀδιαφορία περί τήν πίστι καί τάς χριστιανικάς παραδόσεις, ὑπό τήν ἐπίδρασι τῶν ἀνωτέρω ἀποκτᾶ ὁσημέραι ρίζωμα εἰς τάς ἠθικῶς ἀτόνους καί θρησκευτικῶς καχεκτικάς συνειδήσεις.
Ἡ Ἁγία ἡμῶν Ἐκκλησία, ὡς μήτηρ φιλόστοργος ἀντιλαμβανομένη τά σημεῖα τῶν καιρῶν καί τήν συστροφήν τῶν πονηρευομένων κατ’ Αὐτῆς, πρός διαφύλαξι τῆς Ὀρθοδόξου παραδόσεως σήμερον, πού ὑλοποιεῖται πλήρως μέ τό ἀποτεφρωτήριον πού ἄρχισε ἡ λειτουργία του, ἤδη διά καταλλήλου ἐνημερώσεως διεφώτισε τό χριστεπώνυμον πλήρωμα Αὐτῆς πρός καταρτισμόν τῶν Ἁγίων καί οἰκοδομήν τοῦ σώματος τοῦ Χριστοῦ κατά τούς θεοπνεύστους λόγους τοῦ ἀποστόλου Παύλου (Ἐφεσ. Δ 12) καί ἤδη ἐτόνισε τάς πνευματικάς διαστάσεις καί τάς συνεπείας μιᾶς τοιαύτης ἐπιλογῆς εἰς τήν πνευματικήν ζωήν τοῦ πιστοῦ ἀπορρίπτουσα τήν καῦσι τῶν νεκρῶν διά τά πιστά Της μέλη ὡς πρᾶξι ἀπάδουσαν πρός τήν παράδοσι Αὐτῆς, ὁριοθετοῦσα τήν πίστι Αὐτῆς καί τόν σεβασμόν εἰς τό ἀνθρώπινον πρόσωπον καί κατ’ ἐπέκτασι εἰς τό σῶμα τοῦ ἀνθρώπου, τό ὁποῖον ἀποτελεῖ ναόν καί κατοικητήριον τοῦ Παναγίου Πνεύματος, δυνάμει Ἐγκυκλίων Αὐτῆς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναγνώρισε και επίσημα την Εκκλησία της Ουκρανίας– Η επιστολή

Την ειρηνική επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος για τα Θρησκευτικά και το Ουκρανικό στην Εφημερίδα "Εστία"


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
«Δέν θά μᾶς ποῦν οἱ ξένοι τί νά κάνουμε στόν τόπο μας!»
Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος πρός τήν «Ἑστία» – Διχασμός γιά τά Θρησκευτικά
«ΔΕΝ θά μᾶς ποῦν οἱ ξένοι τί νά κάνουμε μέ τήν παράδοσή μας, μέ τά ἤθη καί μέ τά ἔθιμά μας καί τί νά κάνουμε μέ τίς εἰκόνες στά σχολεῖα!» Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος ὁμιλεῖ μέ ὀξύτητα μέν ἀλλά μέ σταθερή φωνή καί πρᾶο ὕφος. Ἔχει τόν δικό του τρόπο νά περνᾶ τά μηνύματά του. Ὅταν λέει «ξένοι», ἐννοεῖ ξένες δυνάμεις προφανῶς. Ἀλλά ἔχει στό μυαλό του καί τούς μετανάστες, πού ἀντί νά ἐνσωματωθοῦν καί νά ἀφομοιωθοῦν στήν ἑλληνική κοινωνία, ἀποδεχόμενοι τίς ἀρχές καί τίς ἀξίες της, ἐπιδιώκουν τουλάχιστον κάποιοι ἀπό αὐτούς νά ἐπιβάλλουν τόν δικό τους τρόπο ζωῆς. Καί ὅταν ἡ συζήτησις ἔρχεται στά μεγάλα καί τά σπουδαῖα γιά τήν Ἐκκλησία ὅπως ἡ προσέγγισις τοῦ θρησκευτικοῦ φαινομένου στήν μέση ἐκπαίδευση, δέν μασᾶ τά λόγια του. Στήν συνομιλία πού εἶχε στό ἀπέριττο γραφεῖο του στόν πρῶτο ὄροφο τῆς Ἀρχιεπισκοπῆς μέ τήν «Ἑστία» τῆς ὁποίας εἶναι πιστός καί φανατικός ἀναγνώστης, ὁ Μακαριώτατος ὑπῆρξε ἀσυνήθιστα ἀνοικτός.
«Ὅταν πηγαίνεις στήν Μεγάλη Βρεταννία σέ ρωτοῦν ἄν δέχεσαι τήν ἱστορία καί τήν παράδοση αὐτοῦ τοῦ τόπου καί ἄν πεῖς “ναι” σέ κρατοῦν, ἄν πεῖς “ὄχι” σοῦ δείχνουν τό δρόμο τῆς ἐπιστροφῆς. Καί σέ ἐμᾶς ἔχουν ἀπαίτηση οἱ ξένοι νά ἀφαιρέσουμε τίς εἰκόνες ἀπό τίς σχολικές αἴθουσες; Ἕως καί ὁ Τσίπρας πού ἄνοιξε στό τέλος τήν συζήτηση γιά τήν οὐδετεροθρησκεία κατάλαβε τό λάθος!» μᾶς σχολίασε ὁ Μακαριώτατος.

Στον Απόηχο της 28ης Οκτωβρίου


28 Οκτωβρίου 2
Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Νικηφορίδης απευθυνόμενος στους μαθητές αλλά και τους συγκεντρωμένους στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μέσης Κέρκυρας εξέφρασε τις παρακάτω σκέψεις πολύ επίκαιρες και καυστικές σε μία περίοδο κρίσης αξιών για την πατρίδα μας.
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά.
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά!»
    Τελώντας το ιερό τούτο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ενδόξων προγόνων μας, των υπέρ της πίστεως και πατρίδος πεσόντων, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ανταμώσουμε την «στρατευομένη» με την «θριαμβεύουσα» εκκλησία. Οι ήρωες του ’40 είναι ζωντανοί και παρόντες ανάμεσα μας. Τιμώντας όλους αυτούς σήμερα σχολεία και λαός, τιμούμε την δοξασμένη και λεβεντογέννα  Ελλάδα που γέννησε γαλούχησε και ανέδειξε γιγαντόσωμα αναστήματα, που τα έδωσαν όλα από αγάπη στην πατρίδα και πίστη στην Υπέρμαχο Στρατηγό.

Βλακεία, Δειλία, Προδοσία: Η «εθνική τριλογία» των σχολικών βιβλίων


ΒΛΑΚΕΙΑ, ΔΕΙΛΙΑ, ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Η «ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΙΛΟΓΙΑ» ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
Τοῦ Δημ. Νατσιοῦ, Δασκάλου
 Να μην ξεχνάμε τι διδάσκουν τα σχολικά βιβλία Γλώσσας για το Έπος του '40. Μια αληθινή τιμή για τους νεκρούς μας ήρωες θα ήταν να φύγουν οι μαγαρισιές από τις τσάντες των παιδιών μας. Θα ήταν ένα πραγματικό μνημόσυνο στην θυσία τους....
Γιορτάζουμε τό «ΟΧΙ», γιατί ἄν γιορτάζαμε τό «ΝΑΙ», θά εἴχαμε κάθε μέρα ἐπέτειο!
(Φοιτητικό σύνθημα)
        Στόν πανηγυρικό λόγο πού ἐκφώνησε στήν Ἀκαδημία Ἀθηνῶν, στίς 27 Ὀκτωβρίου τοῦ 1960, ὁ μεγάλος μας λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης, μεταξύ τῶν ἄλλων σπουδαίων ἀνέφερε καί ἕνα συγκλονιστικό γεγονός, πού διαδραματίστηκε, ὄχι «στό διάσελο τῆς Ἱστορίας» (Βρεττάκος), στίς ἀετοράχες τῆς Πίνδου, ἀλλά στά μετόπισθεν, ὅπου ὁ ἀπόλεμος πληθυσμός τῆς πατρίδας μας συναγωνιζόταν τήν ἀνδρεία τῶν μαχητῶν. Τό μεταφέρω:

28 Οκτ 2019

Δύο Ἱεράρχαι ποὺ ἀπεγοήτευσαν τοὺς πιστούς

Ὁ κ. Σ. Τζούμας εἰς τὴν ἱστοσελίδα τοῦ exapsalmos.gr τῆς 12ης Ὀκτωβρίου 2019 ἀναφέρει καὶ τὰ ἑξῆς:

Παπικός Επίσκοπος μοίρασε αρτοκλασία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου στο Άαχεν Γερμανίας [Βίντεο]

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΑΧΕΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΑΝΤΙΔΩΡΟ
Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου στο Άαχεν της Γερμανίας. Ο παπικός μοιράζει αρτοκλασία!!!

Η Εκκλησία στον Αγώνα του ‘ 40– Θείες Λειτουργίες κάτω από τις…. Βόμβες


Η Εκκλησία στον Αγώνα του ‘ 40 – Θείες Λειτουργίες κάτω από τις…. βόμβες
Περίοπτη θέση μέσα στην πολλαπλή προσφορά της Εκκλησίας στον Αγώνα του ‘ 40 κατέχει ή δράση τών στρατιωτικών ιερέων στο μέτωπο. Δεκάδες ιερείς φορώντας το χακί διέσχισαν τη γραμμή του πυρός, παρηγορώντας τους τραυματίες και σκορπώντας τόν ενθουσιασμό μέ τά φλογερά τους κηρύγματα. Εξομολογούσαν πολλές φορές ολόκληρο τό στράτευμα και τόνωναν τήν πίστη τών στρατιωτών. Και λειτουργώντας αδιάκοπα, πολλές φορές και σέ ώρα βομβαρδισμού, χάριζαν ώρες πνευματικής ανάτασης στους γενναίους πολεμιστές μας.
Άπό τις μαρτυρίες πού υπάρχουν, ξεχωρίζουμε δύο, χαρακτηριστικές γιά τήν ατμόσφαιρα στό μέτωπο.
Γράφει ό στρατιωτικός ιερέας Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Δεληγιαννόπουλος1 ότι κατά τήν Εαρινή επίθεση του Μουσολίνι, τό Σύνταγμα όπου υπηρετούσε βαλλόταν άπό οβίδες. Ό συνταγματάρχης απελπισμένος του είπε ότι δεν έπρεπε νά γίνει Θεία Λειτουργία, γιατί ήταν επικίνδυνο. Εκείνος όμως του απάντησε ότι γι’ αυτόν ακριβώς τό λόγο έπρεπε νά γίνει! Καί πράγματι έγινε. Στή διάρκεια της Λειτουργίας ό τόπος αυλακωνόταν άπό τις οβίδες. Μιά οβίδα έγλειψε τόν τοίχο του μικρού δωματίου πού τους χρησίμευε ώς ναός, αλλά δεν έσκασε. Μιά άλλη είχε βυθισθεί πιό πέρα στό χώμα, χωρίς κι αυτή νά κάνει ζημιά. Μιά τρίτη όμως έσκασε λίγο πιό κάτω άπ’ τό δωμάτιο, μέσα σ’ ένα αμπρί2. Καί αύτη σκότωσε τέσσερις άνδρες καί τραυμάτισε άλλους τρεις, πού πήγαν εκεί νά φυλαχθοΰν καί δεν έμειναν στή Θεία Λειτουργία… Τό απόγευμα τους διάβασε τή νεκρώσιμη ακολουθία.

Η στιγμή της Εισβολής του εχθρού στην Αθήνα

Η στιγμή της Εισβολής του εχθρού στην Αθήνα
Η στιγμή που οι εισβολείς μπήκαν στην έρημη Αθήνα και βρήκαν τους δρόμους άδειους και τα παράθυρα επτασφράγιστα , ο ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός εξήγγειλε τις τελευταίες ειδήσεις προσπαθώντας να κρατήσει το ελληνικό ηθικό ακέραιο….Σε λίγο ο ελληνικός σταθμός γίνεται γερμανικός

Οι ξένοι δημοσιογράφοι στο μέτωπο του ’40…


Οι ξένοι δημοσιογράφοι στο μέτωπο του ’40…
Αθανάσιος Δέμος
Η απρόσμενη νίκη του Ελληνικού Στρατού επί των λεγεώνων του μεγαλορρήμονα δικτάτορα της Ρώμης, προκάλεσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλου του δημοσιογραφικού κόσμου από όλες τις χώρες της γης. Ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς του ηρωικού έπους, τους γνήσιους απογόνους των Μαραθωνομάχων του 490 π.Χ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανταπόκριση του διάσημου Αμερικανού δημοσιογράφου Λέλαντ Στόου, ο οποίος ήταν απεσταλμένος της εφημερίδας «Ημερήσια Νέα του Σικάγου» στο Αλβανικό μέτωπο και τηλεγραφεί την ακόλουθη ανταπόκριση για τον Ελληνικό Στρατό και τον Έλληνα στρατιώτη.
Νέα Υόρκη 4 Δεκεμβρίου 1940: «Με τον Ελληνικό Στρατό κάπου στην Αλβανία: Μετά από δέκα ημέρες ακατάπαυτη περιοδεία, συνήθως με αυτοκίνητο, κάποτε καβάλα σε άλογα, κάπου καμιά φορά με τα πόδια ανάμεσα σεολισθηρή λάσπη ολίγων χιλιομέτρων, έχουμε επισκεφθεί όλους τους πολεμικούς τομείς, από την Κέρκυρα και τη νότια παραλία μέχρι τις όχθες της λίμνης Οχρίδας, που βρίσκονται περίπου 250 μίλια προ τα βόρεια.

"Σου και μνήμη μόνον ηγίασε τον χρώμενον"

"Σου και μνήμη μόνον ηγίασε τον χρώμενον"
"Σου και μνήμη μόνον ηγίασε τον χρώμενον"
Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας
Μνημονεύουμε και πάλι σήμερα, μέσα στη λατρεία της Εκκλησίας μας, του παναγίου ονόματος της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Άλλωστε, όπως θα τονίσει ο μύστης της θείας ελλάμψεως και του ακτίστου φωτός, Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, και μόνον η αναφορά του ονόματος της Παναγίας αγιάζει αυτόν που το χρησιμοποιεί : «Σου και μνήμη μόνον ηγίασε τον χρώμενον»1.

27 Οκτ 2019

Το ΕΠΟΣ του 40 δεν ήταν Ουδετερόθρησκο, κα Κεραμέως

Από τις δυνατότερες φωτογραφίες του έπους του 40.
Συγκεφαλαιώνει τους Αιώνες.
Η σπαρτιάτισσα μάνα, ο λεβέντης γιος, ο πόλεμος, η θυσία και όλα αυτά
μέσα στο βίωμα της θρησκευτικής πίστης. Αφαιρέστε την πίστη από την παραπάνω εικόνα. Δεν μένει τίποτα!

Απάντηση Επισκόπου Γόρτυνος Ιερεμία στον κ. Λυκούργο Νάνη


Ἀπάντηση Ἐπισκόπου Ἰερεμίου
Ἐπειδή με ρωτάτε , σᾶς ἀπαντῶ:
1. Ἀπό τόν ἴδιο τόν Πατριάρχη ἄκουσα, τέσσερις ἤ πέντε φορές ὅτι οἱ λαβόντες τήν αὐτοκεφαλία ἀπεκόπησαν ἀπό τό σχίσμα καί ἀνήκουν πλέον στήν ἁγίαν Ὀρθόδοξον Ἐκκλησίαν.
2. Τό ὅτι κατά τήν δικτατορία συνέβησαν παραβάσεις τῶν Ἱερῶν Κανόνων μέ τήν δημιουργία Ἀριστίνδην Συνόδου, αὐτό μοῦ τό εἶπε ὁ πολυσέβαστος καί ἅγιος πατήρ Ἐπιφάνιος Θεοδωρόπουλος. Μοῦ εἶπε ἐπί λέξει: «Τσουβαλιάστηκαν οἱ Κανόνες γιά τήν ἐκλογήν τοῦ Ἱερωνύμου (τοῦ Α´). Ποῦ ᾽σαι Καντιώτη νά φανατίσεις τά παιδιά γιά νά φωνάξουν ἀνάξιος. Ὄχι μόνον αὐτό δέν ἔγινε, ἀλλά...». Ἤθελε νά πεῖ ὅτι ὄχι μόνο ὁ πατήρ Αὐγουστῖνος δέν διαμαρτυρήθηκε, ἀλλά ἀπό τό «τσουβάλιασμα» αὐτό τῶν Ἱερῶν Κανόνων ἐξελέξη Ἐπίσκοπος. Ὁ πατήρ Ἐπιφάνιος ὁμιλεῖ! Ἑπομένως, ὅσοι ἔχουν ἀντίθετο γνώμη καί νομίζουν ὅτι τά σχετικά μέ τήν ἐκλογή τοῦ Ἱερωνύμου Α´ καί τήν σύνθεση Ἀριστίνδην Συνόδου εἶναι σύμφωνα μέ τούς Κανόνες, ἐναντιοῦνται πρός τόν μεγάλον Κανονολόγο τῆς Ἐκκλησίας μας, τόν ἀρχιμ. π. Ἐπιφάνιον Θεοδωρόπουλο.

Πώς ηττάται η Νέα Τάξη

Αποτέλεσμα εικόνας για 28 Οκτωβρίου 1940
Στις 28 Οκτωβρίου 1940 ο ελληνικός λαός έγραψε χρυσή σελίδα δόξας και ο εθνικός κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς την υπέγραψε. Αυτή είναι η σύνοψη των δραματικών στιγμών που έζησε η πατρίδα μας στο ξέσπασμα του Ελληνοϊταλικού Πολέμου.

Οι Εμφανίσεις της Παναγίας το 1940

Οι Εμφανίσεις της Παναγίας το 1940
Ο άγών ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία.

Το ΟΧΙ του 1940 αποδεικνύει τη συνέχεια του Ελληνισμού


Το ΟΧΙ του 1940 αποδεικνύει τη συνέχεια του Ελληνισμού
Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων
«Μεθύστε με τ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα»! Έτσι συμβούλευσε ο Κωστής Παλαμάς τους Έλληνες του 1940 που ξεκινούσαν για τα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Ήξερε ο εθνικός μας ποιητής ότι η συνείδηση της συνέχειας του Ελληνισμού και η γνώση της Ιστορίας αποτελούν το απαραίτητο ηθικό υπόβαθρο της νίκης.
Πράγματι η αγωνιστική διάθεση των Ελλήνων του 1940-41, οι επιτυχίες κατά των σιδερόφρακτων Ιταλών του Μουσσολίνι, η συγκινητική αντίσταση κατά των Γερμανών στα οχυρά της γραμμής Μεταξά, το κλίμα ενθουσιασμού στα μετόπισθεν αποδεικνύουν ότι η γενιά του 1940 ακολουθούσε τις αρχές και τις αξίες του διαχρονικού Ελληνισμού.
Η πίστη στην Παναγία -Υπέρμαχο Στρατηγό εμψύχωνε τους φαντάρους μας, όπως ακριβώς ενθάρρυνε και τους Βυζαντινούς προγόνους μας. Ο λογοτέχνης Στρατής Μυριβήλης διηγείται ότι σε κάθε αντίσκηνο στο μέτωπο οι στρατιώτες μας είχαν αναρτήσει εικονίσματα της Παναγίας. Ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης καταγράφει ότι τον Απρίλιο του 1941, όταν εκδηλώθηκε η επίθεση του Χίτλερ κατά της Ελλάδος, οι Αθηναίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους ψάλλοντας το κοντάκιο: «Τῇ Ὑπερμάχῳ»! Η Χριστιανική Πίστη συνέδεε την Ελλάδα του 1940 με το ελληνορθόδοξο Βυζάντιο/Ρωμανία..

Ξυπνῆστε, ἀγρυπνῆστε, ἀντισταθεῖτε! Μᾶς δένουν χειροπόδαρα!


Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
Ξυπνῆστε, ἀγρυπνῆστε, ἀντισταθεῖτε! Μᾶς δένουν χειροπόδαρα!
(Τά ἔσχατα ἐγγύς)
Σκάνδαλα ἀκούγονταν ἀνέκαθεν. Εἷναι ἀνάγκη ἡ φανέρωσίς τους γιά νά δοκιμάζονται οἱ διαλογισμοί καί οἱ καρδιές τῶν ἀνθρώπων παντοῦ καί πάντοτε. Ἐντούτοις, τό σκάνδαλο πού ξέσπασε καί ἀποκαλύφθηκε στίς Η.Π.Α. σέ σχέση μέ τήν Οὐκρανία, παίρνει διαστάσεις καταπάτησης τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων καί ὠμῆς παραβίασης τῆς θρησκευτικῆς ἐλευθερίας τῶν πιστῶν πολιτῶν ὅπου γῆς. Ὅταν μάλιστα τά μεγαλύτερα καί ἰσχυρότερα ἔθνη χάσουν τήν ἀνθρωπιά τους, τότε, ἀλλοίμονο γιά τά μικρότερα ἔθνη, τά πράγματα δυσκολεύουν. Παρακολουθοῦμε ἄναυδοι σήμερα τό διπλό ἔγκλημα, τή διπλή ἀδικία πού διαπράττεται εἰς βάρος τῆς πατρίδος μας, μέ ἀποτέλεσμα τό ξέσπασμα τῆς διπλῆς κρίσης στή χώρα μας. Πρώτιστα θρησκευτική καί ἔπειτα οἰκονομική.

26 Οκτ 2019

Το γε νύν έχον –Νύν εν παντί και πάντοτε και Υπέρ Πάντων ο Αγών-Ζήτω το Έθνος.

Αποτέλεσμα εικόνας για 28 οκτωβρίου
Το γε νύν έχον –Νύν εν παντί και πάντοτε και Υπέρ Πάντων ο Αγών-Ζήτω το Έθνος.
Κατσίφα  Ζεις-Εσύ μας οδηγείς –Του Ανδρειωμένου ο Θάνατος-θάνατος Δεν Λογιέται!
Το έθνος ανανήπτει και μεγαλουργεί ομοθυμαδόν

Ακροποδοτί προδοσία


Σχετική εικόνα
Ακροποδοτί  προδοσία
Η εμμονή υπερασπίσεως του εθνικισμού των ξένων εθνών και η μεθοδευμένη επιβολή του αφελληνισμού  δια των μηχανισμών της πλύσεως εγκεφάλου, της καλλιέργειας εμπάθειας, μέσω του επιστημονικώς κίβδηλου επιχειρήματος, περί «φασισμού», κατά του Ελληνισμού, μολονότι το έθνος, η Πατρίδα και η ζώσα Ορθόδοξη παράδοση, κατοχυρώνονται ρητώς εις τον Καταστατικό Χάρτη της Πατρίδας μας, ήτοι το Σύνταγμα αποτελούν επιμελώς μεθοδευμένη προπαγάνδα των, εν Ελλάδι εγκατεστημένων ανθελληνικών έμμισθων υπερεθνικών φερεφώνων, όπως, μεταξύ άλλων,  και του Μπολσεβικισμού, μετά των πολυποικίλων κομματικών εκβλαστημάτων του, καίτοι ούτος συνιστά, εκ της ιστορίας, άχθος αρούρης.

Αρχιμ. Αντώνιος Φραγκάκης: Παλαιοί καί σύγχρονοι ἅγιοι περί κληρονομικότητας καί ἄλλων τινῶν…


Παλαιοί καί σύγχρονοι ἅγιοι περί κληρονομικότητας καί ἄλλων τινῶν*…
«Ἡ ἐμή ἀπολογία τοῖς ἐμέ ἀνακρίνουσιν αὕτη ἐστί» (Α΄ Κορ. θ΄ 3). Ἀπάντηση στόν μοναχό π. Παΐσιο Καρεώτη.
 Ἀρχιμ. Ἀντωνίου Φραγκάκη, ἱεροκήρυκος Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γορτύνης καί Ἀρκαδίας Κρήτης
Μελέτησα μέ προσοχή τήν κριτική τοῦ μοναχοῦ π. Παϊσίου Καρεώτου σέ προσγενόμενη συνέντευξή μου.  Χάρηκα γιατί δίνεται ἡ εὐκαιρία ἑνός γόνιμου καί ἐποικοδομητικοῦ διαλόγου ἀλλά καί πικράθηκα γιά τήν ἔντονη παρανόηση, τό ἐπιθετικό ὕφος, τή συγκρουσιακή διάθεση καί τούς βαρυτάτους χαρακτηρισμούς.
Ἐπίκαιρος ὁ λόγος τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου: «Ἡμᾶς δέ μακράν ἀπεσκυβάλισεν καί ἀπέρριψεν, ὡσανεί συρφετόν τινα καί ἄχνην καί κῦμα θαλάσσιον».
Εἶναι πάγια πεποίθησή μου, ὅτι ἡ ἐκφραστική πολυπραγμοσύνη καί ἡ ἀκαδημαϊκή ἀπεραντοσύνη κουράζουν ἀλλά καί ἀποκαλύπτουν πολλάκις ἔνδεια ἐπιχειρημάτων, κατά τό κοινῶς λεγόμενον «τά πολλά λόγια εἶναι φτώχεια».

Σύντομο σχόλιο πάνω στη θλιβερότατη τοποθέτηση του μητροπολίτου Γόρτυνος για το Ουκρανικό



ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΘΛΙΒΕΡΟΤΑΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ
Ο μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας, στη σφόδρα θλιβερή τοποθέτησή του,(βλέπε ΕΔΩ) προέβαλε τον αναπόδεικτο ισχυρισμό, ότι οι σχισματικοί της Ουκρανίας μετανόησαν.
Καλό θα είναι να τεκμηριώση τον ισχυρισμό του αυτό, διά της παραθέσεως των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων.
Επίσης, τουλάχιστον έκπληξη προκαλεί και το υπό του ιδίου λεχθέν, ότι «δεν βλέπει κανένα πρόβλημα»! Εάν δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα, δεν θα διέκοπτε η Εκκλησία της Ρωσίας την ευχαριστιακή κοινωνία με το πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, και τα λοιπά πατριαρχεία και οι υπόλοιπες τοπικές Εκκλησίες θα είχαν αναγνωρίσει την αντικανονική «εκκλησιαστική» εν Ουκρανία δομή.
Επομένως υπάρχει πρόβλημα, και μάλιστα μείζον, που απειλεί να καταλύση την πανορθόδοξη ενότητα.

Η λύση στο δημογραφικό

Η Ουγγαρία του Βίκτορ Ορμπάν έχει καταγάγει τη μεγαλύτερη επιτυχία της όχι στο οικονομικό πεδίο αλλά στο δημογραφικό το οποίο αποτελεί αναμφίβολα πολύ δυσκολότερη πρόκληση.

Γόρτυνος & Μεγαλουπόλεως Ιερεμίας υπόδικος στο σχίσμα – μία τραγική φιγούρα που ξεσκεπάστηκε από το ουκρανικό.

σ.σ. Υπάρχει κάτι που είναι ακόμη πιο τραγικό από αυτά που θα διαβάσετε και θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, είναι η θλιβερή εικόνα ενός ανθρώπου που προσπαθεί να κρυφτεί από τους ανθρώπους και από τον Τριαδικό Θεό.

Το δόγμα της συσκότισης και το Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου


rsz 24 10 19 Ομιλία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στη Βουλή για διατάξεις του Υπουργείου 1

Το δόγμα της συσκότισης
Η Ελλάδα στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εντάχθηκε στο στρατόπεδο των νικητών, αλλά δυστυχώς η πατρίδα μας ηττήθηκε στην ειρήνη. Αυτή η υπόθεση επαληθεύτηκε τόσο πολλές φορές από τις εξελίξεις, ώστε αποτελεί πλέον μια πειστική ερμηνεία για την κατάντια μας. Μία από τις αποδείξεις της ήττας μας εν καιρώ ειρήνης είναι και το πλήρως αποεθνικοποιημένο, ιστορικά εσφαλμένο και βαθιά νεοταξικό μήνυμα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου.
Σε κάποιο σημείο του μηνύματός της η υπουργός αναφέρει συγκεκριμένα: «Στις παραμονές του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, της πιο μελανής ίσως σελίδας της παγκόσμιας Ιστορίας, οι αντίξοες συνθήκες και η δυσανάλογη ισχύς προς τον κατακτητή δεν πτόησαν τον ελληνικό λαό». Είναι υπουργός Παιδείας η κυρία Κεραμέως και λησμονεί ότι την 28η Οκτωβρίου 1940, όταν κηρύχθηκε ο Ελληνοϊταλικός Πόλεμος, δεν βρισκόμασταν «στις παραμονές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» αλλά διανύαμε το δεύτερο έτος του! Ο Παγκόσμιος Πόλεμος άρχισε την 1η Σεπτεμβρίου 1939...

25.000 στερλίνες πρόστιμο σε τηλεοπτικό κανάλι για εκπομπή που διαφήμιζε «θαυματουργό νερό» που δήθεν θεραπεύει τον καρκίνο

Μετάφραση – επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος
Στους ιδιοκτήτες του βρετανικού δορυφορικού καναλιού Ben TV επιβλήθηκε την περασμένη εβδομάδα πρόστιμο ύψους 25.000 στερλινών για τη μετάδοση προγράμματος κατά τη διάρκεια του οποίου, ο τηλευαγγελιστής Peter Popoff πρόσφερε στους τηλεθεατές την ευκαιρία να παραγγείλουν δωρεάν «νερό από θαυματουργή πηγή».

Ανάκληση του μαθητικού διαγωνισμού "Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα!"

Με μία σύντομη εγκύκλιο το Υπουργείο Παιδείας ανακάλεσε τον Διαγωνισμό "Ουπς! Αλλάζω φύλο για μια μέρα!" το θέμα Μαθητικού Διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας.

25 Οκτ 2019

Η Ι. Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους τοποθετείται για το Ουκρανικό

Η Μονή Γρηγορίου του Αγίου Όρους τοποθετείται για το Ουκρανικό
Το ethnos.gr δημοσιεύει κατ' αποκλειστικότητα το πρώτο μέρος της μελέτης με τίτλο «Τα ‘’δίκαια’’ των Εκκλησιών και η ενότης της Εκκλησίας», όπως ακριβώς εστάλη από τη Μονή Γρηγορίου στους αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος

Κυριακή Ζ΄ Λουκά - Η θεραπεία της αιμορροούσης


ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Λουκ. η΄ 41-56
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Β΄ Κορ. ια΄ 31-33, ιβ΄ 1-9
1. «Κάποιος μὲ ἄγγιξε»
Ἀκούσαμε στὸ Εὐαγγελικὸ Ἀνάγνωσμα ὅτι ὁ Κύριος περνώντας ἀνάμεσα ἀπὸ πλήθη λαοῦ ποὺ Τὸν στριμώχνουν, κατευθύνεται στὸ σπίτι τοῦ ἀρχισυναγώγου Ἰαείρου γιὰ νὰ θεραπεύσει τὴν κόρη του. Κάποια στιγμὴ ἐρωτᾶ:
–«Τίς ὁ ἁψάμενός μου;». Ποιὸς εἶναι αὐτὸς ποὺ μὲ ἄγγιξε;
Ἐνῶ ὅλοι ἀρνοῦνται, ὁ Πέτρος λέει:
–Κύριε, τὰ πλήθη Σὲ ἔχουν περικυκλώσει καὶ Σὲ πιέζουν ἀσφυκτικά, κι Ἐσὺ λές, «ποιὸς μὲ ἄγγιξε;»;
–«Ἥψατό μού τις», ἐπιμένει ὁ Κύριος. Κάποιος μὲ ἄγγιξε. «Ἐγὼ γὰρ ἔγνων δύναμιν ἐξελθοῦσαν ἀπ᾿ ἐμοῦ». Ἐγὼ κατάλαβα ὅτι βγῆκε ἀπὸ πάνω μου δύναμη θαυματουργική.
Τότε ἡ αἱμορροούσα γυναίκα ποὺ εἶχε ἀκουμπήσει «τὸ κράσπεδον», τὴν ἄκρη τοῦ χιτώνα Του, καὶ εἶχε θεραπευθεῖ, ἦλθε μπροστά Του καὶ ὁμολόγησε μπροστὰ σὲ ὅλους τὸ θαῦμα ποὺ ἔζησε. Ὁ Κύριος τὴν εὐλόγησε:
–Ἔχε θάρρος, κόρη μου! Ἡ πίστη σου σὲ ἔχει σώσει. Πήγαινε στὸ καλὸ εἰρηνική!
Ὁ Κύριος εἶχε τὴν αἴσθηση ὅτι μόνο ἕνας Τὸν ἄγγιξε· ὅλοι ὅσοι Τὸν στρίμωχναν, ἀρνήθηκαν ὅτι Τὸν ἄγγιξαν· μόνο μία γυναίκα εἶχε τὴ συνείδηση ὅτι Τὸν ἄγγιξε οὐσιαστικά, μὲ πίστη καὶ ταπείνωση!…
Ἀπὸ τότε ἑκατοντάδες χιλιάδες πλησιάζουν τὸν Κύριο: ὅταν προσεύχον­ται, ὅταν μελετοῦν τὴν Ἁγία Γραφή, ὅταν προσέρχονται στὸ Μυστήριο τῆς ἱερᾶς Ἐξομολογήσεως, ἀλλὰ κυρίως ὅταν κοινωνοῦν. Πλήθη πιστῶν! Πλήθη πιστῶν Τὸν πλησιάζουν, ἀλλὰ ποιὸς πραγματικὰ Τὸν ἀγγίζει ὅπως ἡ αἱμορροούσα γυναίκα καὶ νιώθει θεία δύναμη νὰ πλημμυρίζει τὴν ὕπαρξή του, καὶ τὴν θεία Χάρι νὰ τὸν ἀναγεννᾶ; Γιὰ ποιὸν ὁ Κύριος μπορεῖ νὰ πεῖ: Σήμερα «ἥψατό μού τις»; Σήμερα κάποιος μὲ ἄγγιξε, ἦλθε σὲ ἀληθινὴ κοινωνία μαζί μου.

Κυριακή Ζ΄ Λουκά: Δυο θαύματα πίστης [Λουκ. Η΄ 41-56]

Κυριακή Ζ΄ Λουκά: Δυο θαύματα πίστης
[Λουκ. Η΄ 41-56]
Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ: Όταν επέστρεψε ο Κύριος στην Καπερναούμ, Τον υποδέχθηκαν πλήθη λαού, που ανυπομονούσε να Τον δει. Ανάμεσά τους, ο Ιάειρος, άρχοντας της Συναγωγής. Μόλις Τον είδε, έπεσε στα πόδια Του παρακαλώντας Τον να έλθει στο σπίτι του, γιατί η δωδεκάχρονη μοναχοκόρη του ήταν βαριά άρρωστη, ετοιμοθάνατη. 

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940. Τότε το μεγάλο ΟΧΙ τώρα ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών
«ἕως τοῦ θανάτου ἀγώνισαι περὶ τῆς ἀληθείας, καὶ Κύριος ὁ Θεὸς πολεμήσει ὑπὲρ σοῦ» (Σοφία Σειρὰχ 4, 28)
28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ;
ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ  ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ ΗΘΙΚΩΝ ΚΑΙ  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
28.10.2019
1.Κατὰ τὸ παρελθὸν ἔχομε ἐπαινέσει κατ’ ἐπανάληψιν τὶς γυναῖκες τῆς Πίνδου, οἱ ὁποῖες δὲν ἐκάθηντο σὲ «καναπέδες» γιὰ νὰ διασκεδάζουν τὴν ἀνία τους καὶ νὰ ἀποβλακώνωνται, ἀλλὰ ἠργάζοντο ἐντατικώτατα νηματοποιώντας καὶ πλέκοντας φανέλες, κάλτσες κλπ γιὰ τοὺς πολεμιστές μας. Τὰ φορτώνονταν σὰν ὑποζύγια τὰ ροῦχα μαζὶ μὲ τρόφιμα καὶ πολεμοφόδια, ἀνέβαιναν στὶς ράχες καὶ στὶς χαράδρες τῆς Πίνδου καὶ ἔφθαναν μέχρι τὴν πρώτη γραμμὴ τοῦ πολέμου. Ὅλα αὐτὰ τὰ ἔκαναν πρόθυμα μὲ τὴν θέλησή τους, ἀψηφώντας παντελῶς τὴν ποικιλία τῶν κινδύνων καὶ ἐθυσιάζοντο γιὰ τὴν Πατρίδα.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com