29 Οκτ 2019

Στον Απόηχο της 28ης Οκτωβρίου


28 Οκτωβρίου 2
Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Νικηφορίδης απευθυνόμενος στους μαθητές αλλά και τους συγκεντρωμένους στο Γυμνάσιο και Λύκειο Μέσης Κέρκυρας εξέφρασε τις παρακάτω σκέψεις πολύ επίκαιρες και καυστικές σε μία περίοδο κρίσης αξιών για την πατρίδα μας.
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, δεν την σκιάζει φοβέρα καμιά.
Μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την δόξα τραβά!»
    Τελώντας το ιερό τούτο μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ενδόξων προγόνων μας, των υπέρ της πίστεως και πατρίδος πεσόντων, δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να ανταμώσουμε την «στρατευομένη» με την «θριαμβεύουσα» εκκλησία. Οι ήρωες του ’40 είναι ζωντανοί και παρόντες ανάμεσα μας. Τιμώντας όλους αυτούς σήμερα σχολεία και λαός, τιμούμε την δοξασμένη και λεβεντογέννα  Ελλάδα που γέννησε γαλούχησε και ανέδειξε γιγαντόσωμα αναστήματα, που τα έδωσαν όλα από αγάπη στην πατρίδα και πίστη στην Υπέρμαχο Στρατηγό.

     Σε μία εποχή που μας επέβαλαν τον φόβο, την απόγνωση, την απελπισία, την σιωπή-όχι ως μυστήριο του μέλλοντος αιώνος- αλλά συνενοχή για τα τεκταινόμενα σ’ αυτόν τον τόπο που τον σκιάζει η φοβέρα και τον πλακώνει η σκλαβιά.
    Επιτακτική ανάγκη με κάνει να ανοίξω διάπλατα την καρδιά μου και να σας μεταγγίσω δύο λόγια έστω τραυλά, για την μεγάλη αγάπη μας, την Ελλάδα που λάτρεψε όλος ο κόσμος.
    Σήμερα παιδιά μου γιορτάζουμε την Ελλάδα των μεγάλων και μοναδικών ηρώων του έθνους μας του ’21,του ’12,και του ’40.
     Την Ελλάδα του Πλάτωνα, του Πυθαγόρα, του Σοφοκλή, του Μακρυγιάννη και του Καποδίστρια. Τη χώρα της γνήσιας δημοκρατίας και της αληθινής Ελευθερίας. Γιορτάζουμε την Ελλάδα με την μοναδική, ομορφότερη και πάμπλουτη σε νοήματα Ελληνική γλώσσα, πάνω στην οποία βασίστηκαν όλες οι γλώσσες του κόσμου, όπου και ο ίδιος ο Θεός δανείστηκε για να γράψει την θεία λειτουργία και το ιερό Ευαγγέλιο. Γλώσσα που κατά κόρον διδάσκεται σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου εκτός από τα δικά μας, για τα οποία είναι ακατανόητη, και μας επιβάλλουν να μεταφράσουμε από τα Ελληνικά στα Ελληνικά και αυτό το ιερό Ευαγγέλιο. Τιμούμε σήμερα ακόμα το ιερό πρόσωπο της Υπερμάχου Στρατηγού, που έγινε η εγγυήτρια της ελευθερίας μας η σκέπη και το καταφύγιο όλων αυτών που με αγάπη για την πατρίδα και πίστη ακράδαντη στο ιερό της πρόσωπο όταν τα ιερά και τα όσια κινδύνευαν και πρόστρεξαν σ’ Αυτήν. Αυτή ήταν και παραμένει η μοναδική ελπίδα μας όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να την απαλείψουν από τα σχολικά λογύδρια των εθνικών μας επετείων. Αυτής της Ελλάδος είμαστε απόγονοι με την πιο ένδοξη ιστορία, και όχι της Ελλάδος των μνημονίων και των ψευτοδανειστών, που αλλοτριώνουν την ιστορία μας, καταδυναστεύουν την ψυχή μας οδηγώντας μας στον φόβο, στην απραξία, στον εθνικό μαρασμό και την αυτοκτονία.
   Αυτήν την ώρα της από-ιεροποίησης  της χώρας μας που θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα αποκαθηλώνονται, από σχολεία και δημόσιους χώρους, όπως ιερές εικόνες, κατάργηση της αργίας της Κυριακής, κατάργηση της προσευχής στα σχολεία, καθώς και του μαθητικού  εκκλησιασμού μεθοδεύεται σταδιακά και με μαθηματική ακρίβεια το κόψιμο των εθνικών επετείων και της απαγγελίας του Εθνικού μας Ύμνου, γεγονός που συνέβη τις 3 Οκτωβρίου στον Άγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη Αθηνών.
Ακόμα και αυτήν την, στεφανωμένη με τον τίμιο σταυρό, γαλανόλευκη σημαία, θέλουν να την εξαφανίσουν γιατί τους ντροπιάζει, και να την εντάξουν σε κόμματα και αφεντικά.
    Η σημαία φίλοι μου που με καμάρι σφίγγετε στα εφηβικά σας χέρια, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα και αφεντικό. Ανήκει μόνο στην Ελλάδα και στους απανταχού της γης Έλληνες, είναι υφασμένη με δάκρυα, φυλαγμένη ως ιερό κειμήλιο στα σεντούκια των προγόνων μας, βγαλμένη από τα κόκκαλα των Ελλήνων τα ιερά, αιώνιο καμάρι των ιερών ναών και των  οικιών μας.
    Ωρίμασε πλέον η στιγμή που πρέπει όλοι μαζί με μία ψυχή με μία καρδιά να κάνουμε την δική μας επανάσταση βροντοφωνάζοντας το ένδοξο ιστορικό μας ΟΧΙ!
ΟΧΙ στην παγκοσμιοποίηση! ΟΧΙ στην προτεσταντική νοοτροπία του διαφωτισμού που θέλει να μας αποκτηνώσει και να μας αποπροσανατολίσει.
Στον αντίποδα όλων αυτών υπάρχει η κατηγορία των μαρτύρων και των αγίων της πίστεως μας που έκαναν την δική τους επανάσταση πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα που επέβαλλαν οι ισχυροί.
Παιδιά της Ελλάδος παιδιά θαρσείτε, αγρυπνείτε, προσεύχεσθε για την Ελλάδα μας!
Ποτέ μην ξεχνάτε τι θησαυρός κρύβεται μέσα στα αδούλωτα στήθια της Ελληνικής ψυχής! Χριστός και Ελλάδα, αξίες που ποτέ δεν πεθαίνουν!
Οι Έλληνες μπορεί να αποκάμουν σωματικά, να ξαποσταίνουν, αλλά αλλοίμονο αν κάποτε ξυπνήσουν……..
Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com