30 Νοε 2008

Η ΑΘΕΪΣΤΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
Αθεϊστικές ομάδες στην Αμερική (ΗΠΑ) οι λεγόμενοι "Metro State Atheists", πληρώνουν μεγάλες αθεϊστικές καμπάνιες, με γιγάντιες αφίσες (φώτο πάνω) που θα λένε :
1.«Φαντασθείτε δεν υπάρχει Θρησκεία»

2. «Ο Ιησούς της απάτης»

Ο Αθεϊσμός όμως είναι θρησκεία όπως θα δούμε στο παρακάτω άρθρο.

Ο Αθεϊσμός είναι θρησκεία

Αν και οι αθεϊστές θεωρούν τους εαυτούς τους ως "ορθολογιστές", "απροκατάληπτους" και "προοδευτικούς", η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική, για τους περισσοτέρους απ' αυτούς.Η διαφορά Αθεϊσμού και ΑγνωστικισμούΠολλοί χαρακτηρίζουν τον εαυτό τους "άθεο". Όμως απ' όλους αυτούς, ελάχιστοι έχουν κατανοήσει τη σημασία τής φράσης αυτής και τών λογικών αντιφάσεων που προϋποθέτει η αποδοχή της.
Ποιος είναι "άθεος"; Αυτός που ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ. Και μόνο με τη διατύπωση αυτή, γίνεται εμφανές ότι ο αθεϊσμός, προϋποθέτει πίστη στην ανυπαρξία τού Θεού. Και εδώ, δεν παίζουμε με τις λέξεις, Όταν θα το αναλύσουμε λίγο ακόμα στη συνέχεια, θα γίνει εμφανές ότι είναι έτσι ακριβώς.
Πολλοί αθεϊστές λένε: "εγώ δεν πιστεύω στον Θεό, επειδή δεν έχω αποδείξεις γι' αυτό". Όταν όμως τους πεις: "Τι αποδείξεις έχεις για το αντίθετο;" τότε μόνο υποθέσεις έχουν να αντιτάξουν, χωρίς την παραμικρή απόδειξη. Έτσι, η αθεϊστική τους θέση, δεν είναι αποτέλεσμα αποδείξεων, αλλά απλώς ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ μεταξύ δύο αναπόδεικων θέσεων: τής ύπαρξης και τής μη ύπαρξη τού Θεού.
Κάποιοι απ' αυτούς, βλέποντας το παραπάνω αδιέξοδο, για να ξεφύγουν από τη λογική αυτή αντίφαση, λένε: "εγώ δεν απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού, απλώς δεν έχω κάποια απόδειξη για να πιστέψω στον Θεό".
Οι άνθρωποι αυτοί, είναι συνεπείς σε αυτό που λένε. Μόνο που ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΘΕΪΣΤΕΣ. ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΑΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΕΣ. Γιατί Αθεϊστής είναι εκείνος που απορρίπτει την ύπαρξη τού Θεού. Αγνωστικιστής είναι αυτός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει Θεός αλλά απλώς δεν έχει πειστεί. Στη σειρά τών θεμάτων αυτών λοιπόν, ασχολούμαστε με τους Αθεϊστές, και όχι με τους Αγνωστικιστές, οι οποίοι είναι λογικότεροι.
Και μιλάω για τους πραγματικούς Αγνωστικιστές, εκείνους που αναγνωρίζουν τη διαφορά αυτή. Επειδή υπάρχουν και εκείνοι, που λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο τής ύπαρξης τού Θεού, αλλά δηλώνουν "αθεϊστές", δείχνοντας ότι στην πραγματικότητα έχουν πάρει θέση, και μόνο ως δικαιολογία λένε ότι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης τού Θεού, για να μη φανεί η αντίφασή τους. Όμως γίνονται αντιληπτοί από το μίσος τους προς οτιδήποτε έχει σχέση με τον Θεό. Και μόνο όμως το ότι λένε πως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ύπαρξης Θεού, δείχνει ότι ή δεν είναι πραγματικοί αθεϊστές, αλλά βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση εννοιών, ή ότι είναι πράγματι αθεϊστές, και ψάχνουν να καλύψουν το φανατισμό τους πίσω από την κάλυψη τού αγνωστικισμού.
Είναι λοιπόν σημαντικό σε μια συζήτηση με αθεϊστές, να ξεκαθαρίζουν τι ακριβώς εννοούν και ποια η σχέση τους με τον Αγνωστικισμό.
Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος θα πει: "είμαι αθεϊστής", δηλώνει πίστη σε μία αναπόδεικτη δήλωση, ότι "δεν υπάρχει Θεός". Και είναι τόσο αναπόδεικτη, όσο και η παραδοχή ότι "υπάρχει Θεός". Ο αθεϊσμός λοιπόν, δεν συμβαδίζει με τον ορθολογισμό και τη λογική. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία.

Η αρνητική έννοια τού ΘεούΌμως υπάρχει και άλλη αντίφαση στη λογική τού αθεϊσμού:
Παρ’ όλο που φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι η αθεϊα απορρίπτει κάθε έννοια περί Θεού, στο βάθος, είναι αδιανόητο να πάρει κανείς μια θέση απορριπτική πριν ταυτίσει κάτι. Απορρίπτουμε κάτι το οποίο κατά κάποιο τρόπο ταυτίζουμε. Συνεπώς υπάρχει μια έννοια Θεού πίσω στο μυαλό μας, την οποία θέλουμε να απορρίψουμε. Δεν είναι δυνατόν να ξεφύγει κανείς από το περί Θεού ερώτημα είτε είναι Χριστιανός, είτε είναι οπαδός μιας άλλης θρησκείας, είτε είναι ακόμη αρνητής κάθε εννοίας περί Θεού. Θα πρέπει να έχει ξεκαθαρίσει στο μυαλό του, τι είναι αυτό το οποίο απορρίπτει πριν το απορρίψει.
Όταν λοιπόν κάποιος άθεος λέει: "εγώ απορρίπτω την ύπαρξη τού Θεού", είναι συνεπές να τον ρωτήσουμε: "Πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια ΄΄Θεός΄΄;" Γιατί ΚΑΤΙ έχει στο μυαλό του, το οποίο απορρίπτει. Και αν τον ρωτήσουμε αναλυτικά, αντιλαμβανόμαστε συνήθως ότι μιλάει για έναν συγκεκριμένο "τύπο" θεού που κατανοεί αυτός ως "Θεό".
Το να κατανοήσουμε τι είδους "θεό" έχει στο μυαλό του, είναι πολύ σημαντικό για εμάς τους Χριστιανούς, και ιδιαιτέρως για τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Γιατί στην Ορθόδοξη θεολογία, και η παραμικρή λεπτομέρεια περί Θεού έχει μεγάλη σημασία, που αλλάζει τα πάντα. Γιατί θα αντιληφθούμε ότι συνήθως (αν όχι πάντα), ένας άθεος έχει μια εντελώς εσφαλμένη αντίληψη για το "τι είναι θεός", ή για το "τι" και "ποιος" είναι ο Θεός.
Αν ο αθεϊστής είναι απλώς προκατειλημμένος όπως είναι η συντριπτική πλειονότητά τους, θα διαπιστώσουμε ότι έχει εντελώς εσφαλμένες αντιλήψεις για όλα αυτά, και ότι μιλάει για θεούς - τέρατα τους οποίους ούτε εμείς δεν αποδεχόμαστε. Οι λίγοι άθεοι που απορρίπτουν τον Θεό για πραγματικούς φιλοσοφικούς και συνεπείς λόγους, θα διαπιστώσουμε ότι απορρίπτουν ανύπαρκτους θεούς τών Δυτικών και Ανατολικών θρησκειών. ΠΟΤΕ αυτοί δεν απορρίπτουν τον Θεό τής Ορθοδοξίας. Εναντίον τού Θεού τών Ορθοδόξων, στρέφονται μόνο άνθρωποι που έχουν πλήρη φιλοσοφική άγνοια και πολλές προκαταλήψεις και εμμονές. Συνήθως αυτοί οι τελευταίοι, παπαγαλίζουν τα λόγια φιλοσόφων αθεϊστών, χωρίς όμως να γνωρίζουν τις βάσεις αυτών τών λόγων, για να καταλάβουν ότι δεν στρέφονται κατά τού Χριστιανικού Θεού, αλλά κατά τού θεού τής Δύσης.
Πηγή :http://www.oodegr.com/oode/a8eismos/a8eism1.htm

29 Νοε 2008

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑΥΡΟΥΣ


Αθεϊστικές ομάδες στις Ηνωμένες Πολιτείες καλούν τους οπαδούς τους να κατεδαφίζουν σταυρούς (Remove Roadside Crosses)που υπάρχουν στους δρόμους , γιατί τα μνημεία αυτά τα θεωρούν αποκρουστικά, καταθλιτικά και επικίνδυνα!
(More to the point; atheists and other non-christians find them offensive, annoying and depressing. When you do see them, remove them as soon as possible. Every day that they stand gives some motorists the impression that the State condones religious symbols being placed along the road on State property. There is nothing stopping us from taking down these religious symbols.
Now, a few things should be noted here. When you are going to remove these extraneous eyesores, remember to park off the highway in a parking lot, on a side street, or well over on the shoulder. If you will have to walk far along the highway, get yourself an orange hunting vest to wear for your own safety. Be sure you are not venturing onto private property. State property usually does not extend beyond several feet from the shoulder of the road.
Lately, more and more of these crosses are being made of steel and planted in cement making them nearly impossible to remove. The usurpers of public property must be shown that we will not be deterred in righting this wrong. It's time to pull out the big guns. There are two new tools on the market that are well suited to the job. Either one can be carried in the trunk (along with safety glasses and work gloves) and will make short work of rebar, fence post, or even 4" steel bars. Just FROOGLE either of these for the best price: ) http://www.atheistactivist.org/Roadside.html
Μάλιστα διαφημίζουν κατάλληλο και σε φθηνές τιμές εξοπλισμό για το έργο αυτό.

WASHINGTON : ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΘΕΪΣΤΩΝ
Μετά την αθεϊστική εκστρατεία στην βρετανική πρωτεύουσα,
τώρα παρόμοια εκστρατεία έχουμε στην Ουάσιγκτον.
Η "Αμερικανική Ένωση Ουμανιστών", ανήγγειλε την έναρξη μιας διαφημιστικής εκστρατείας . Λεωφορεία θα μεταφέρουν τις διαφημίσεις στις όψεις τους, θα έχουν πρόσθετες taillight διαφημίσεις , ακόμη και στο εσωτερικό, πίσω από το κάθισμα του οδηγού. Η εκστρατεία είναι παρόμοια μ΄αυτή που πρόσφατα έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Βρετανική Ουμανιστική Ένωση με βασικό σύνθημα "ότι δεν υπάρχει Θεός. Πάψτε να ανησυχείτε και να απολαύσετε τη ζωή σας."
Είναι η πρώτη διαφημιστική καμπάνια του είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η Αμερικανική Ουμανιστική Ένωση προβλέπει ότι θα αυξηθεί η ενημέρωση για τον Ουμανισμό. Η καμπάνια θα κοστίσει $40.000.Οι διαφημίσεις θα «ρωτούν» τους επιβάτες «γιατί να πιστεύετε σε έναν Θεό;» και κατόπιν θα τους ενθαρρύνουν "απλά να είστε καλοί για το καλό..." (ή αλλιώς «Να είστε καλοί επειδή οι ίδιοι θέλετε»)...
Οι υψηλού προφίλ προώθηση των απόψεών τους, δεν είναι νέα για την Αμερικανική Ουμανιστική Ένωση. Όλο το 2008 παρόμοιες διαφημίσεις έχουν γίνει ορατές σε όλη την Αμερική. Ειδικότερα, οι οδικές πινακίδες έχουν τοποθετηθεί λίγο έξω από τη Νέα Υόρκη, Φιλαδέλφεια, και άλλες μεγάλες πόλεις. Θα έχουν ως εξής: "Μην πιστεύετε στο Θεό; Δεν είστε μόνοι".
Η καμπάνια όπως λένε έχει στόχο "να περάσει το μήνυμα σε εκείνους που δεν πιστεύουν, ότι δεν είναι μόνοι, ακόμη και την περίοδο των Χριστουγέννων που παραδοσιακά ο κόσμος βομβαρδίζεται από θρησκευτικά μηνύματα, όπως εξήγησε ο Ρόι Σπέκχαρντ, διευθυντής της Αμερικανικής Ουμανιστικής Ένωσης, που οργάνωσε την καμπάνια.
βλέπε:
ΣΧΟΛΙΑ ΑΚΤΙΝΩΝ :
Οι Χριστιανοί έχουν λόγο να αγωνίζονται γι' αυτό που πιστεύουν. Έχουν λόγο θα λέγαμε να "προπαγανδίζουν" την πίστη τους. Οι άθεοι τι λόγο έχουν; Αν ο Θεός δεν υπάρχει, τι νόημα έχει η αλήθεια και το ψέμα, σε μια ζωή χωρίς σκοπό και νόημα, που τελειώνει στον τάφο; Σε μια ανθρωπότητα χωρίς μέλλον, που αποτελεί μόνο ανακύκλωση χημικών στοιχείων τής γης από τη γέννηση ως τον τάφο;
Αν οι Χριστιανοί πιστεύουν σε ένα ψέμα, οι άθεοι γιατί κόπτονται; Γιατί γυρίζουν στα Χριστιανικά φόρουμ και στα δωμάτια συζήτησης, και προσπαθούν να πείσουν ότι έχουμε λάθος; Τι θα κερδίσουν αν μας πείσουν; Και εμείς τι θα κερδίσουμε αν πειστούμε; Τη δική τους απελπισία; Την έλλειψη νοήματος; Την απόφαση ότι μας περιμένει μόνο ο τάφος; Τι νόημα έχει το δικό μας ψέμα (αν είναι ψέμα), εφ' όσον τότε Θεός δεν υπάρχει, και η αλήθεια δεν έχει νόημα; Θέλουν να μας βοηθήσουν να δούμε την αλήθεια; Την αλήθεια σε τι; Με ποιο σημείο αναφοράς; Με ποιο σκοπό και για ποιο λόγο, όταν σκοπός και λόγος δεν υπάρχει στο σύμπαν;

28 Νοε 2008

ΤΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΟΜΑΧΩΝ


Ολόκληρος ο λαός ευρίσκεται αντιμέτωπος με το αίτημα του χωρισμού κράτους εκκλησίας. Το αίτημα τίθεται υπό των εκκλησιομάχων και πληρωμένων υπό κομματικών και άλλων κέντρων δημοσιογράφων, ως και φορέων, οι όποιοι υπηρετούν τας αιρέσεις, τας δυνάμεις της αθεΐας και την παγκοσμιοποίηση, η οποία αγωνίζεται δια την επιβολήν της πανθρησκείας. Το αίτημα του χωρισμού Κράτους - Εκκλησίας είναι υποκριτικόν εκ μέρους των εκκλησιομάχων. Διότι ο χωρισμός έχει επέλθει άνευ ουσια­στικής αντιδράσεως της Διοικούσης Εκκλησίας.

Ο χωρισμός ήρχισε, δυστυχώς, επί των ημερών του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου και ολοκληρώνεται σήμερον. Επί των ήμερων του μακαριστού διεγράφη το θρήσκευμα από τας ταυτό­τητας κατ' έντολην του Ιουδαϊσμού της Αμερικής. Επί των ήμερων του μακαριστού εξωβελίσθη η εξομολόγησις από τα σχολεία, καθιερώθη η πολιτική κηδεία, η καύσις των νεκρών, η ονοματοδοσία των τέκνων άνευ βαπτίσματος, ετέθησαν περιορισμοί και προδιαγραφαί δια την χρήσιν και τον ήχον της καμπάνας των Ιερών Ναών, δια να μη ενοχλούνται οι περίοικοι κλπ.

Επί των ημερών του σημερινού Αρχιεπισκόπου καθιερώθη το Σύμφωνον Ελευθέρας Συμβιώσεως, η ίδρυσις κρεματορίων δια την καύσιν των νεκρών και εκηρύχθη το ομολογιακόν μάθημα των θρησκευτικών προαιρετικόν δια τους Ορθοδόξους Χριστιανούς, αρκεί να δηλώσουν ότι επιθυμούν απαλλαγήν από αύτο δια λόγους συνειδήσεως.

Τυπικώς και ουσιαστικώς ο χωρισμός έχει επέλθει. Αλλά οι εκκλησιομάχοι και τα φερέφωνά των εις την δημοσιογραφίαν δεν ικανο­ποιούνται. Θέλουν τον πλήρη χωρισμόν. Δεν επιθυμούν απλώς τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους. Επιθυμούν τον απογαλακτισμόν του Κράτους από την Ορθοδοξίαν. Επεχείρησαν να το πράξουν διαγράφοντες την προσφοράν της Εκκλησίας εις το Γέ­νος, αφαιρούντες ή πλαστογραφούντες την πραγματικήν προσφο­ράν της. Οπισθοχώρησαν, όταν η λαϊκή κατακραυγή των Ελλήνων (όπου γης) τους κατέγραψεν ως αγνώμονας, ανθέλληνας και πέμπτην φάλαγγα του Ελληνισμού. Ο στόχος των εκκλησιομάχων δεν είναι οι διακριτοί ρόλοι Εκκλησίας - Κράτους. Αλλά η εξαφάνισις της Εκκλησίας από το ιστορικόν και πνευματικόν προσκήνιον. Διό­τι η Εκκλησία, παρά την παθητικότητα πολλών μελών της Διοικού­σης Εκκλησίας, είναι κύτταρον αντιστάσεως εις τα ισοπεδωτικά σχέδια της παγκοσμιοποιήσεως, της Νέας Τάξης Πραγμάτων και της Νέας Εποχής.

Τα πραγματικά και μη σκάνδαλα, τα οποία αναδει­κνύονται με μεγάλην επικοινωνιακήν τέχνην, δημιουργούν δυσάρεστον κλίμα εναντίον της Εκκλησίας. Γρήγορα, όμως, ο λαός αντιλαμβάνεται τα σχέδια των εκκλησιομάχων. Η εξέλιξις αυτή ενοχλεί τους εκκλησιομάχους. Διότι αντιλαμβάνονται ότι αντί να εξασθενή η δύναμις της Εκκλησίας, γίνεται πολλαπλασίως μεγαλυτέρα. Η δύναμις αυτή δεν τους επιτρέπει να υλοποιήσουν τα τελικά των σχέ­δια, τα όποια δεν συνδέονται με τους διακριτούς ρόλους, αλλά με την διακοπήν της ιστορικής συνέχειας των σχέσεων Κράτους και Εκκλησίας. Τα τελικά των σχέδια προβλέπουν την πλήρη κατάργησιν του ομολογιακού μαθήματος των Θρησκευτικών, την κατάργησιν της προσευχής εις τα σχολεία (εις όσα γίνεται ακό­μη), την αποκαθήλωσιν και τον εξοβελισμόν των Αγίων Εικόνων από τα σχολεία, τας στρατιωτικάς και αστυνομικάς σχολάς και υπηρε­σίας, την εξαφάνισιν του Σταυρού από τα Εθνικά Σύμβολα, την πλή­ρη κατάργησιν των σεμιναρίων εναντίον των αιρέσεων, τα οποία γί­νονται εις την Αστυνομικήν Ακαδημίαν, την κατάργησιν της Ορθο­δόξου Θρησκευτικής Υπηρεσίας εις τας Ενόπλους Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, την απουσίαν της Εκκλησίας και του Ιδρυτού της από την δημοσίαν ζωήν.

Όλαι αύται αι δυνάμεις επικαλούνται τον εκσυγχρονισμόν του Κράτους. Ο εκσυγχρονισμός του Κράτους πρέπει να αρχίση με τον απογαλακτισμόν του Κράτους από την Ορθοδοξίαν. Όλαι αύται αι δυνάμεις, αι οποίαι καθιέρωσαν την ατιμίαν, την ανηθικότητα και την λεηλασίαν των ταμείων της Χώρας, ζητούν τον απογαλακτισμόν του Κράτους από την Ορθοδοξίαν.

Δι' αυτούς δια την γενικήν διάλυσιν, την χρεοκοπίαν, την διαφθοράν, την κατάρρευσιν των θεσμών και του νομικού πολιτισμού, την κυριαρχίαν των εγκληματικών συμμοριών, την πρωτοφανή παρακμήν, την πνευματικήν πτώσιν, την αποβιομηχάνησιν, τον «θάνατον» της αγροτικής οικονομίας, την καταλήστευσιν του λαού, τας υποχωρή­σεις και τας παραχωρήσεις εις τα εθνικά θέματα, την κρίσιν, την πενίαν και την δυστυχίαν, αλλά και την προκλητικήν αδράνειαν των πνευματικών ανθρώπων, ευθύνεται η Εκκλησία. Αι δυνάμεις αύται καταστρέφουν υλικώς και πνευματικώς την Χώραν, αλλά με την προπαγάνδαν και πεπτοφαλαγγίτας δημοσιογράφους, την ευθύνην την έχει η Ορθόδοξος Εκκλησία, η οποία, εκτός του Σωτηριολογικού της έργου, επιδεικνύει και ένα τεράστιον κοινωνικόν και φιλανθρωπικόν έργον, σιτίζουσα, στεγάζουσα και βοηθούσα ποικιλοτρόπως εκατοντάδας χιλιάδας συνανθρώπους μας, αδιακρίτως χρώματος και θρησκεύματος, καθημερινώς. Ενοχλούμεθα από τον άδικον πόλεμον εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία φροντίζει δια την αύξησιν των Ορθοδόξων Οικογενειών εις την Θράκην, ενώ στη­ρίζει και τας πολυτέκνους οικογενείας.

Δεν μισούμεν τους εκκλη­σιομάχους, οι οποίοι ευρίσκονται εις «διατεταγμένην υπηρεσίαν». Απεναντίας προσευχόμεθα δι' αυτούς. Διότι η πολεμική των εναν­τίον της Εκκλησίας λειτουργεί συσπειρωτικώς δια την Εκκλησίαν. Γνωρίζουν οι εκκλησιομάχοι ότι, εάν ύπαρξη αναμέτρησις με την Εκκλησίαν, θα χάσουν την μάχην. Διότι ο λαός ανέχεται, παρά τας οργισμένας αντιδράσεις του, τας αντιεκκλησιαστικάς αποφάσεις των, με τας οποίας διευρύνουν τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους. Τον απογαλακτισμόν δεν θα τον ανεχθή. Ας το λά­βουν όλαι αι δυνάμεις των εκκλησιομάχων υπόψιν των κι ας ενημε­ρώσουν και τα κέντρα αποφάσεων, τα οποία τους καθοδηγούν. Εκτός και αν μεθοδεύουν, περά της επιτευχθείσης διαλύσεως του Κράτους και της πρωτοφανούς παρακμής, την λαϊκήν έκρηξιν. Τα επόμενα βήματά των θα καταδείξουν πολλά.
Γ. Ζ
Πηγή :http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page1.pdf
Πηγή :http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page5.pdf

27 Νοε 2008

Τρελαθήκαμε τελείως . Μας καλούν να λάβουμε ποινικά μέτρα εναντίον του Μητροπολίτου Πειραιώς και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ

Η κατάντια της Μητρόπολης Πειραιά δεν έχει όρια. Ύστερα από ένα απίστευτο κήρυγμα μίσους εναντίον των γκέι και των λεσβιών, ο Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα: κατέθεσε αγωγή ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ (!) στον αγωνιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων Λύο Καλοβυρνά και στη ΜΚΟ «Σύνθεση - Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS», που αντέδρασαν στις χυδαίες προσβολές.(Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Σεραφείμ είχε αποκαλέσει σε δηλώσεις του τους ομοφυλόφιλους «ψυχοπαθολογικά άτομα» και είχε εξομοιώσει την αναγνώριση δικαιωμάτων «με το να έρθει η πολιτεία και να περιβάλει με νομικό κύρος κάθε ψυχοσωματική και ψυχοπαθολογική εκτροπή. [?] Θα μπορούσαν να ζητήσουν τη νομιμοποίηση του σαδομαζοχισμού, της ουρολαγνείας, της κοπρολαγνείας, της παιδοφιλίας, της νεκροφιλίας και δεν ξέρω ποιας άλλης ανισορροπίας και ψυχασθένειας»).

Η ευθύνη για το περιστατικό δεν αφορά μόνο τον μισαλλόδοξο Μητροπολίτη Πειραιά. Η ρητορική μίσους, οι προσβολές και η στοχοποίηση των ομοφυλόφιλων, αμφισεξουαλικών και των τρανσεξουαλικών ατόμων γίνονται ανεκτές από το κράτος, τους εισαγγελείς και την Εκκλησία (που κατά τα λοιπά κηρύσσει την αγάπη και την ισότητα). Πολιτικοί, θρησκευτικοί ηγέτες, δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα κατ’ επανάληψη έχουν προσβάλει βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια. Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν -αν δεν παροτρύνουν- στην τέλεση ακόμη και εγκλημάτων εναντίον ομοφυλόφιλων.

Ο Συνασπισμός καταγγέλλει τις ρατσιστικές και μισαλλόδοξες απόψεις του Μητροπολίτη Πειραιά, καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης όσων αγωνίζονται για την αναγνώριση ίσων δικαιωμάτων για όλους και όλες και εκφράζει την αλληλεγγύη του στους διωκόμενους.

Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει ενάντια στα κηρύγματα μίσους και να προχωρήσει στην αναθεώρηση και διεύρυνση του αντιρατσιστικού νόμου (ν. 927/1979), ώστε να προβλέπονται ρητά ποινικά μέτρα για όσους κηρύττουν το μίσος ενάντια στους ομοφυλόφιλους ή τελούν ρατσιστικά εγκλήματα.

26/11/2008

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Πηγή:http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7073953

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ Ο ΚΑΛΟΒΥΡΝΑΣ ΓΙΑ ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στις αρχές του Αυγούστου, είχαμε επισημάνει, την ανάρμοστη και επιθετική συμπεριφορά, του κ. Λυό Καλοβυρνά, (εκδότη του ομοφυλοφιλικού περιοδικού 10% και αρθρογράφου σε mainstream έντυπα) εναντίον της Εκκλησίας, από τις στήλες τότε της Athens Voice. Τότε, με αφορμή την καταδίκη του Ε.Κ., ζητούσε να κινηθούν ανάλογες διαδικασίες εναντίον του Μητροπολίτη Ανθίμου, για τις δηλώσεις του σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.
Προφανώς ο κ. Καλοβυρνάς, όπως ακριβώς και ο κ. Βαλλιανάτος, για να μπορεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα, ως "ακτιβιστής" και … υπέρμαχος των δικαιωμάτων, πρέπει να… σοκάρει! Για να επιδείξουν την διαφορετικότητα (!) και την πολιτισμική τους «ανωτερότητα», οι κύριοι αυτοί, υιοθετούν πάντα τις πιο ακραίες θέσεις και προσπαθούν να μας τρίψουν στην μούρη, τις ερωτικές προτιμήσεις τους.

Έτσι, ο κ. Καλοβυρνάς στο editorial του τεύχους 22 του περιοδικού 10% κάνει μία καθ' όλα "χυδαία" επίθεση κατά δύο Μητροπολιτών, του Ανθίμου Θεσσαλονίκης και του Σεραφείμ Πειραιώς. Το κείμενο αυτό δεν είναι απλά υβριστικό! Είναι ένα ξεκατίνιασμα που προσπαθεί να φέρει στο επίπεδο του αρθρογράφου, δύο μητροπολίτες. "Φυσικά, δικαιούται να έχει τη γνώμη του. Ο κάθε παπάρας δικαιούται να έχει τη γνώμη του, ακόμα κι όταν είναι ανώτατος κληρικός", γράφει ο "υπεράνω" Ληό Καλοβυρνάς. Το πλέον εξωφρενικό είναι η φωτογραφία που δημοσιεύεται, και δείχνει τα γεννητικά όργανα κάποιου άνδρα, με λεζάντα "Η ενδεδειγμένη θέση για να αποθηκεύσετε τη γνώμη του Άνθιμου και του Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης.

"Επιλεκτική "πληροφόρηση"Ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, όπως άλλωστε θα έκανε και κάθε Έλληνας πολίτης στην θέση του, θέλησε να υπερασπιστεί τον εαυτό του, προσφεύγοντας στα δικαστήρια εναντίον του κ. Λυό Καλοβυρνά, αλλά και της … "μη κυβερνητικής οργάνωσης" Σύνθεση Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS".Αυτό όμως που πραγματικά εξοργίζει, αλλά και δείχνει τον τρόπο που "διαμορφώνεται" η κοινή γνώμη, μέσω των "μισών αληθειών", είναι ο τρόπος που παρουσιάζει το θέμα η "Ελευθεροτυπία".

Ο συντάκτης του άρθρου προφανώς ξεχνά να αναφέρει τον λόγο που κινήθηκε δικαστικά ο μητροπολίτης ή το θεωρεί κάτι αχρείαστο και ασήμαντο για την "αντικειμενική πληροφόρηση" του αναγνώστη του. Έτσι διαβάζουμε την είδηση: "Εναντίον της γκέι κοινότητας στρέφεται και δικαστικά ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, καταθέτοντας αγωγή ύψους ενός εκατ. ευρώ εναντίον του ακτιβιστή για τα Δικαιώματα των Ομοφυλοφίλων, Λύο Καλοβυρνά, και της μη κυβερνητικής οργάνωσης "Σύνθεση Ενημέρωση Ευαισθητοποίηση για το HIV/AIDS", ως ηθική αποζημίωση, επειδή κατήγγειλαν τη ρητορική του εναντίον των γκέι."Τι καταλάβατε εσείς από αυτό το κείμενο;

Ότι ο κ. Καλοβυρνάς επέκρινε τον αρχιεπίσκοπο, όπως δικαιούται κάθε πολίτης να κάνει, και ο μητροπολίτης ως "παράφρων" και "τρελός" τον έσυρε στα δικαστήρια. Εμείς απλά αναρωτιόμαστε, αν θα ήταν πιο… αντικειμενική η ενημέρωση, εάν οι κύριοι της "Ε" πληροφορούσαν τους αναγνώστες τους για το τι ακριβώς είχε γράψει ο κ. Καλοβυρνάς. Αλλά αυτό ίσως είναι πρόβλημα! Οι "ομοφυλόφιλοι ακτιβιστές" πρέπει να προστατεύονται;Βέβαια η αγαπημένη "Ε" δεν ξεχνά να μας δώσει και την άποψη της ΜΚΟ που προαναφέραμε: "Οι γκέι, λεσβίες και τρανς στην Ελλάδα είναι νόμιμα θηράματα. Η ρητορική μίσους εναντίον της ομοφυλόφιλης κοινότητας στην Ελλάδα δεν τιμωρείται. Αρκετοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες, κάποιοι δημοσιογράφοι και άλλα δημόσια πρόσωπα επανειλημμένως προσβάλλουν βάναυσα τους γκέι και τις λεσβίες, χωρίς καμία θεσμική ή νομική συνέπεια".

Ζητάει επίσης την υποστήριξη με υπογραφές του ακτιβιστή Λύο Καλοβυρνά...Καταλάβατε; Είναι θύμα ο κ. Καλοβυρνάς, που με τέτοιο αήθη και απαράδεκτο τρόπο επιτέθηκε κατά ενός εκ των πνευματικών ηγετών της χώρας μας. Είναι νόμιμο θήραμα και όχι θύτης! Ζήτω η αντικειμενική ενημέρωση!

Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την απάντηση του Υπ. Παιδείας στο Συνήγορο του Πολίτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝ

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ καταγγέλλει τη σκοταδιστική αναδίπλωση του Υπουργού Παιδείας κ. Στυλιανίδη αναφορικά με τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία. Πανικόβλητη η κυβέρνηση της Ν.Δ. εν όψει της επικείμενης κατάρρευσης της επιδιώκει να φανεί αρεστή στα παραδοσιακά της στηρίγματα όπως το εκκλησιαστικό λόμπυ.

Όμως στην προσπάθεια της αυτή αδιαφορεί για την περιφρόνηση που επιδεικνύει προς θεσμικές αρχές όπως ο Συνήγορος του Πολίτη όταν με απύθμενο θράσος τις κατηγορεί δημοσίως για «μεροληψία» και «πολιτικοποίηση» επειδή απλώς οι γνωμοδοτήσεις του συμβαδίζουν με τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης, καθώς και με φιλοσοφικά κεκτημένα του Διαφωτισμού ηλικίας 200 ετών, που οι πρακτικές της ελληνικής Πολιτείας δυσκολεύονται να αποδεχτούν.

Με την τελευταία του εγκύκλιο, που μόνο σύγχυση προκαλεί στην εκπαιδευτική κοινότητα, ο κ. Στυλιανίδης παραβιάζει το δικαίωμα απόκρυψης θρησκευτικών πεποιθήσεων, διότι περιορίζει την εξαίρεση από το μάθημα των Θρησκευτικών στους «ετερόθρησκους και αλλόδοξους». Τον θεωρούμε υπόλογο διότι καλεί ευθέως τα σχολεία της χώρας να παρανομήσουν. Ο ΣΥΝ επιμένει σταθερά στην κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών και στην αντικατάσταση του από ένα εντελώς ουδέτερο μάθημα Θρησκειολογίας, στα πλαίσια μιας απολύτως ώριμης προοπτικής για διαχωρισμό της Εκκλησίας από το Κράτος.

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ 26/11/2008
Πηγή:http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7073808

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μεγάλο λάθος γιατί ενώ δείχνει υπερβάλλοντα ζήλο και στρέφεται εναντίον οτιδήποτε Ορθόδοξου δίνει την εντύπωση ότι λειτουργεί ως σέκτα.


26 Νοε 2008

Οι Υπεύθυνοι του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ στο Συνήγορο του Πολίτη για το μάθημα των Θρησκευτικών


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΠΑΣΟΚ-ΕΠΙΣΚΕΨΗ Α. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, Μ. ΠΑΝΤΟΥΛΑ ΚΑΙ Θ. ΔΡΑΓΩΝΑ, ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ 37

10680 ΑΘΗΝΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

TΗΛ. (210)3665414-5

FAX: (210)3665420


Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2008


Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, ο εισηγητής του ΚΤΕ Παιδείας, Μιχάλης Παντούλας και η Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του Κινήματος, Θάλεια Δραγώνα, θα επισκεφθούν, αύριο, Τρίτη 25 Νοεμβρίου, στις 11.30 π.μ., τον Συνήγορο του Πολίτη, Γιώργο Καμίνη, με τον οποίο θα συζητήσουν για το ζήτημα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία.


Πηγή : http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=7067960

Το Σχετικό Δελτίο Τύπου του Συνηγόρου μας ενημερώνει σχετικά:

Χατζηγιάννη Μέξη 5,

Αθήνα 11528


Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2008


Ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Γιώργος Β. Καμίνης συναντήθηκε σήμερα με την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Άννα Διαμαντοπούλου, εκπρόσωπο του κινήματος σε θέματα Παιδείας τον εισηγητή του ΚΤΕ Παιδείας, Μιχάλη Παντούλα και τη Γραμματέα του Τομέα Παιδείας του Κινήματος, Θάλεια Δραγώνα.
Στη συνάντηση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία των οποίων πραγματοποιήθηκε η συνάντηση, ενημερώθηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη και τους Βοηθούς Συνηγόρους για τις αρμοδιότητες και το τρέχον έργο της Αρχής σε ζητήματα εκπαίδευσης και προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού.

Πηγή : http://www.synigoros.gr/pdf_01/7187_1_DTDIAM1.pdf


Δεν γνωρίζουμε τι τελικά συζητήθηκε και ποια είναι η θέση του ΠΑΣΟΚ πάνω στο θέμα. Όμως θα πρέπει να πούμε ότι η θέση της υπευθυνης του τομέα παιδείας του Πασόκ κ. Διαμαντοπούλου είναι γνωστή από το καλοκαίρι. Περιμένουμε να πάρει επίσημα θέση και ο πρόεδρος του κόμματος κ. Γ. Παπανδρέου.

Δήλωση Άννας Διαμαντοπούλου
σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών και τις αλλεπάλληλες διευκρινιστικές επιστολές του Υπουργείου Παιδείας


Αθήνα, 27. Αυγούστου 2008


Το Ελληνικό Σύνταγμα προστατεύει τη θρησκευτική ελευθερία όλων των πολιτών και η άσκηση του δικαιώματος απαλλαγής από το μάθημα των Θρησκευτικών δεν μπορεί να συνοδεύεται από αξίωση αποκάλυψης έστω και αρνητικής των θρησκευτικών πεποιθήσεων.
Τα παραπάνω έγιναν σαφή και σε πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα αλλά και με επανειλημμένες προτάσεις του Συνηγόρου του Πολίτη. Ως εκ τούτου το Υπουργείο Παιδείας όφειλε να προχωρήσει στην εγκύκλιο την οποία εξέδωσε στις 31. Ιουλίου 2008. Η εγκύκλιος αυτή όριζε ότι για την απαλλαγή για το μάθημα των Θρησκευτικών αρκεί απλή δήλωση των γονέων ή του ενήλικα μαθητή χωρίς να δηλώνετε ο λόγος της επιλογής αυτής.

Η σωστή και υποχρεωτική αυτή απόφαση υλοποιήθηκε και πάλι με προχειρότητα και αμφισημία. Έτσι ακολούθησαν μέσα σε ένα μήνα άλλες δύο εγκύκλιοι σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τα διδακτικά προβλήματα που είχαν αμεληθεί, αλλά και να ισορροπήσει με τις αναμενόμενες σε κάθε περίπτωση αντιδράσεις. Το αποτέλεσμα είναι σύγχυση και μορφή διάκρισης μεταξύ των μαθητών.
Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει διαχρονικά την ανάγκη σεβασμού της θρησκευτικής ελευθερίας θεωρώντας ότι υπάρχουν πολλά πεδία θετικής συνεργασίας πολιτείας και εκκλησίας αλλά πάντοτε με δεδομένη την αναφαίρετη και επιβεβλημένη υποχρέωση της πολιτείας να κατοχυρώνει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Υπενθυμίζουμε σε κάθε περίπτωση την απαράδεκτη και λαϊκίστικη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της θρησκευτικής ελευθερίας στο παρελθόν, που επιβεβαιώνει τη σημερινή αναξιοπιστία της.

25 Νοε 2008

Π . ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ: ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ


Μιάς και το φερε ο λόγος: Όπως αποκάλυψε ο "Ορθόδοξος Τύπος" της 21ης Δεκεμβρίου, οι Ιεχωβάδες ανάγκασαν (μέσω του "Συνηγόρου του Πολίτη") το Υπουργείο Παιδείας να αλλάξει το βιβλίο Θρησκευτικών της Α' Λυκείου, διότι τους συκοφαντούσε ... Ξέρετε κάτι παραπάνω γι' αυτό το θέμα;
Κατά τραγική σύμπτωση, ένας εκ των συγγραφέων του βιβλίου αυτού είμαι κι εγώ, αν και δεν αναφέρεται το όνομά μου. Πράγματι, το βιβλίο έγινε αγνώριστο. Αλλιώς το καταθέσαμε εμείς κι αλλιώς μας το κατέστρεψε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για να ικανοποιήσει τους Μασώνους και τους Μάρτυρες του Ιεχωβά! Αυτό που θα σας πω, πρέπει να το γράψετε: Πριν από 10 περίπου χρόνια, μας ανέθεσαν με τον κ. Γεώργιο Φίλια, καθηγητή της Λειτουργικής στην Θεολογική Σχολή, να γράψουμε το βιβλίο Θρησκευτικών της Α' Λυκείου που μιλεί περί Πίστεως και Λατρείας.
Την χρονιά που μας ανέθεσαν το βιβλίο, είχαν μεταφέρει τα θρησκειολογικά θέματα της Β' Λυκείου εις το βιβλίο της Α' Λυκείου. Έτσι ήμασταν υποχρεωμένοι εμείς να γράψουμε περί Μασονίας, περί Μαρτύρων του Ιεχωβά και ούτω καθ' εξής. Κατά σύμπτωση, και τα δύο αυτά θέματα ανετέθησαν στον παπα - Γιώργη Μεταλληνό να τα γράψει. Οι Μασόνοι ήγειραν αντιρρήσεις για όσα έγραψα γι' αυτούς, μολονότι δεν ήμουν επιθετικός. Ανέλυα τις κατά καιρούς εγκυκλίους της Ιεράς Συνόδου περί Μασονίας. Πήγα και μίλησα μαζί τους. Απεκαλύφθη ότι κάποια πρόσωπα από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ήσαν μασόνοι και το διεκήρυτταν. Αναγκάστηκα να τους πω το εξής: Δώστε μας εσείς οι Μασόνοι τι είστε κι εγώ θα απαντήσω τι πιστεύει για σας η Ορθόδοξος Εκκλησία μας. Οπότε έχουμε στο βιβλίο της Α' Λυκείου την Μασονική άποψη και την Ορθόδοξη άποψη.
Κι αφού πέτυχαν οι Μασόνοι να αλλάξουν το βιβλίο των Θρησκευτικών της Α' Λυκείου, πήραν θάρρος και οι Ιεχωβάδες, έτσι;
Η παρέμβαση των Μαρτύρων του Ιεχωβά έγινε από πέρυσι. Μας είχαν στείλει ένα έγγραφο σ' εμάς τους συγγραφείς, να επιφέρουμε αλλαγές, διότι εμείς δεν τους θεωρούμε "Χριστιανούς Μάρτυρες του Ιεχωβά", όπως αυτοαποκαλούνται και τους ανεγνώρισε το καλοκαίρι του 2000 το Υπουργείο Παιδείας. Διότι πιστεύουμε ότι η πίστη τους συνιστά πλήρη Αναίρεση του Χριστιανισμού, δεν είναι Χριστιανοί οι άνθρωποι. Άλλαξαν, λοιπόν, όσα γράφαμε στο βιβλίο περί Μαρτύρων του Ιεχωβά, χωρίς καν να ερωτηθούμε!. Κανονικά θα έπρεπε να γίνει ότι συνέβη και στην περίπτωση των Μασόνων: Να μας δώσουν αυτοί ποιοι είναι και να γράψουμε εμείς αυτά που πιστεύει γι' αυτούς η Ορθόδοξος Εκκλησία.
Δηλαδή, την Μαρία Ρεπούση την σεβάστηκαν, ενώ εσάς όχι! Πώς έγινε αυτό το πράγμα, πατέρα Μεταλληνέ και γιατί δεν πήρε την δέουσα δημοσιότητα;
Σ' αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ, αλλά οι αλλαγές που έγιναν στο βιβλίο είναι μεγάλες. Ευτυχώς, ο "Ορθόδοξος Τύπος", δίνει το προηγούμενο κείμενο και το παρόν κείμενο, οπότε μπορεί να τις αντιληφθεί ο αναγνώστης.

ΜΑΘΗΜΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ – Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ


Το Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε τρεις εγκυκλίους,για το μάθημα των Θρησκευτικών, ο δε Υπουργός δήλωσε, ότι έπρεπε να συμμορφωθεί προς απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως του επεσήμανε κάποια από τις ανεξάρτητες αρχές .

ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ ΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΩΝ ΥΠΕΠΘ ΓΙΑ ΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ :

(1) (2) (3)

- Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Κέρκυρα: «Υπάρχει γι' αυτό καταδικαστική απόφαση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και υπάρχει και απόφαση της ανεξάρτητης Αρχής. Αυτές οι αποφάσεις έχουν κοινοποιηθεί στην ελληνική διοίκηση πριν από 2 χρόνια. Όταν παρέλθει η διετία και δεν έχει γίνει μια μορφή προσαρμογής σε αυτά τα δεδομένα τότε κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις και ο διδάσκων και ο διευθυντής του σχολείου που έχει την ευθύνη για τη συλλογή αυτών των δηλώσεων».http://www.antibaro.gr/index.php?&option=com_content&task=view&id=447&Itemid=88

- Δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην Παναγία Σουμελά : http://www.xronos.gr/news/detail.php?ID=41298&print=Y

- Ο Συνήγορος του πολίτη για το μάθημα των Θρησκευτικών :ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΕΠΘ

- Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος απαντά στον Συνήγορο του πολίτη:
«Επίσης ανεγνώσθησαν το από 14.11.2008 έγγραφο του Συνήγορου του Πολίτη προς το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και το από 17.11.2008 Δελτίο Τύπου, σχετικά με την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών στα Σχολεία. Σύμφωνα με αυτά υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα υποχρεούται να συμμορφωθεί, με σχετική Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την απαλλαγή μαθητών από την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος υπενθυμίζει ότι η εν λόγω απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με ειδική αναφορά μόνο στο μάθημα των Θρησκευτικών, δεν υπάρχει, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών. Παρόμοιο γεγονός συνέβη στη Νορβηγία, όταν προσέφυγαν αλλόθρησκοι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, καταγγέλοντας την χώρα, μόνον διότι δεν τους επέτρεπε ολική απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών αλλά τους επέτρεπε μόνον μερική.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατεδίκασε τη Νορβηγία γι’ αυτό τον λόγο, και μόνον. Προς την υποχρέωση αυτή η Ελλάδα έχει ήδη συμμορφωθεί από πολλών ετών και δεν ανακύπτει νέα υποχρέωση συμμορφώσεώς της.Υπενθυμίζει επίσης ότι η διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στη Χώρα μας.».http://www.ecclesia.gr/greek/holysynod/holysynod.asp?id=1051&what_sub=d_typou

- Ανεζήτησα την επίμαχη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και διεπίστωσα ότι λέγει εντελώς άλλα και όχι αυτά που υπεστήριζε ο συνήγορος του πολίτου . Πρόκειται περί της αποφάσεως του Δικαστηρίου αυτού της 29-6-2007( υπόθεση 15472/02 Folgero και άλλοι κατά Νορβηγίας), η οποία έχει ως εξής.

Εις την Νορβηγία το μάθημα των Θρησκευτικών εδιδάσκετο σε δύο ενότητες. Η πρώτη ήταν το κανονικό μάθημα των Θρησκευτικών, όπως το ξέρουμε και στην Ελλάδα και το άλλο ήταν φιλοσοφία. Το πρώτο το παρακολουθούσαν οι Χριστιανοί μαθηταί και το δεύτερο οι αλλόθρησκοι ή οι άθεοι. Τα δύο αυτά μαθήματα συνενώθηκαν εις ένα, ήτοι μάθημα Χριστιανικής Θρησκείας και άλλες Θρησκείες.

Επ΄αυτού οι μεν Χριστιανοί μαθηταί παρακολουθούσαν το μάθημα Χριστιανικής Θρησκέιας, οι δε αλλόθρησκοι ή άθεοι το άλλο τμήμα. Κάποιοι (αλλόθρησκοι ή άθεοι ) εζήτησαν την απαλλαγή τους και από τα δύο μαθήματα και όχι μόνο από το της Χριστιανικής Θρησκείας . ‘όμως Η Νορβηγία δεν τους εχορήγούσε τέτοιαν (ολική) απαλλαγή. Προσέφυγαν λοιπόν εις το Ευρωπ. Δικαστήριο και εδικαιώθησαν. Αυτό είναι όλο.

Η Ελλάς χορηγεί εις τους αθέους η τους αλλοθρήσκους ολική απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών και επομένως καμμίαν υποχρέωση δεν έχει να χορηγήσει απαλλαγή και των Χριστιανών Ορθοδόξων μαθητών. (Απόσπασμα από την εκδήλωση για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Τρίκαλα :«Η Συνταγματική κατοχύρωση και η ωφελιμότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών» με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Κρίππα , Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου και καθηγητή στο ελεύθερο πανεπιστήμιο).

- Απαντητική επιστολή του ΥΠΕΠΘ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη σε επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη για το μάθημα των θρησκευτικών:http://aktines.blogspot.com/2008/11/blog-post_8705.html

- Σχόλια :
- http://aktines.blogspot.com/2008/11/blog-post_7638.html

- http://aktines.blogspot.com/2008/11/blog-post_24.html

Η Συνταγματική κατοχύρωση του μαθήματος των Θρησκευτικών - ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ


Το Σύνταγμα αναφέρει ότι : « Η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Κράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Ελλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες.» ΑΡΘΡΟ 16,παρ.2.
Εδώ πρέπει να προσέξουμε, ότι το Σύνταγμα όσον αφορά την Θρησκεία δεν ομιλεί περί αγωγής ( δηλ. περί απλής διδασκαλίας), αλλά περί Θρησκευτικής συνειδήσεως.

Αυτό σημαίνει, ότι οι Έλληνες μαθηταί δεν αρκεί να μάθουν κάποια στοιχεία της Χριστιανικής Θρησκείας, αλλά και να τα ενστερνιστούν και να τους γίνουν συνείδηση.

Βλέπουμε λοιπόν, ότι το Ελληνικό Σύνταγμα δεν εισάγει μόνον το απλό μάθημα των Θρησκευτικών (δηλ. απλές και στερεότυπες γνώσεις), αλλά καθορίζει και πως θα πρέπει να είναι η διδασκαλία του. Δηλ. πρέπει, να είναι κατά τέτοιον τρόπο , ώστε ο μαθητής να αποκτήσει Θρησκευτική συνείδηση και όχι να αποκτήσει απλές γνώσεις τις οποίες μετέπειτα θα λησμονήσει, όπως γίνεται με τα άλλα μαθήματα.

Αν λοιπόν δεν τηρηθούν οι όροι αυτοί ανακύπτει ευθεία παράβαση του Συντάγματος όχι μόνον από κάποιο ενδεχομένως εκπαιδευτικό , αλλά και από την ίδια την Πολιτεία και από την ίδια την Βουλή, η οποία δεν επιτρέπεται, να θεσπίζει νόμους αντισυνταγματικούς. Επομένως πας περιορισμός του μαθήματος των Θρησκευτικών (και όχι μόνον η κατάργησή του ) αντιβαίνει ευθέως προς το Σύνταγμα και είναι άκυρος.

Απόσπασμα από την εκδήλωση για το μάθημα των Θρησκευτικών στα Τρίκαλα :
«Η Συνταγματική κατοχύρωση και η ωφελιμότητα του μαθήματος των Θρησκευτικών» με ομιλητή τον κ. Γεώργιο Κρίππα , Διδάκτορα Συνταγματικού Δικαίου και καθηγητή στο ελεύθερο πανεπιστήμιο.

24 Νοε 2008

Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ - (Β΄ΜΕΡΟΣ)


Γράφει ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) στη σχετική επιστολή του προς το ΥΠΕΠΘ:
(πρόσφατα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε αθέμιτη την αξίωση (ακόμη και αρνητικής) γνωστοποίησης πεποιθήσεων ως προϋπόθεση άσκησης δικαιώματος. )

ΣΧΟΛΙΑ :
* Γνωρίζουμε ότι στα μηχανογραφικά των υποψηφίων για τις πανελλαδικές οι Μουλσουμανόπαιδες, δηλώνουν το Θρήσκευμα τους προκειμένου να εισαχθούν σε όποια σχολή επιθυμούν άνευ εξετάσεων . Παράνομα λοιπόν μπαίνουν κατ’ εξαίρεση οι Μουσουλμάνοι της Θράκης στα Πανεπιστήμια, μια και για να ασκήσουν το δικαίωμα πρέπει να δηλώσουν θρήσκευμα; Γιατί δεν επιλαμβάνεται εκεί ο συνήγορος του πολίτη;
* Ακόμη παράνομα θα λέγαμε διορίζονται με ποσόστωση οι Μουσουλμάνοι της Θράκης στο Δημόσιο, μια και για να ασκήσουν το δικαίωμα πρέπει να δηλώσουν θρήσκευμα .
* Παρανομούν ακόμη οι αρνητές στράτευσης μια και δηλώνουν πεποίθηση.
Άραγε πότε θα επιληφθεί του θέματος ο Συνήγορος του πολίτη;

Βλέπε και προηγούμενα σχόλια εδώ:
http://aktines.blogspot.com/2008/11/blog-post_7638.html

23 Νοε 2008

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ :Νέα... Ρεπούση, ο Συνήγορος του Πολίτη


- Υπερεξουσίες που δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, χωρίς να έχουν λαϊκή εξουσιοδότηση, κατάντησαν οι Ανεξάρτητες Αρχές -
- Ξεσηκώθηκε η Εκκλησία κατά των... συστάσέων του που απαξιώνουν τα Θρησκευτικά
- Όχι από τον Αρχιεπίσκοπο και τον υπουργό Παιδείας

Η επιστολή που έστειλε ο Συνήγορος του Πολίτη στον υπουργό Παιδείας σχετικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ήταν αρκετή για να «αφυπνίσει» την ηγεσία της Εκκλησίας. Οι έμμεσες πιέσεις πολλών Μητροπολιτών για να ακολουθήσει η Εκκλησία σκληρή στάση απέναντι σε όσους διαρκώς αμφισβητούν συνταγματικώς κατοχυρωμένα ζητήματα που αφορούν την άρρηκτη σχέση των Ελλήνων με την Ορθοδοξία δεν πήγαν χαμένες.
Ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου -που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ακολουθούν πιστά τη «γραμμή» του Ιερωνύμου- αντέδρασαν με αιχμηρές δηλώσεις και ανακοινώσεις στην πρόσφατη προκλητική επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη, μέσω της οποίας ζητούσε τα… ρέστα από το υπουργείο Παιδείας γιατί δεν εφαρμόζει ακόμη πιο αυστηρά την εγκύκλιο που καθιστά μη υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών!

Ο κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της ΔΙΣ υποχρεώθηκαν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις και να αντιδράσουν στις φωνές που απαξιώνουν τα Θρησκευτικά από τα σχολεία και υποβαθμίζουν τον ρόλο της Εκκλησίας. Αιτία στάθηκαν οι «συστάσεις» που έκανε ο Συνήγορος του Πολίτη προς το υπουργείο Παιδείας, κρίνοντας ότι είναι παράνομη η υποχρέωση που έχει ο γονέας ή ο κηδεμόνας να γνωστοποιήσει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις εάν επιθυμεί ο μαθητής να απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, λένε αρκετοί Μητροπολίτες, επιχειρηματολογεί σε λάθος νομική βάση και επικαλείται δήθεν αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που ουδεμία σχέση έχουν με την περίπτωση της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στην Ελλάδα. Θεωρούν όμως ότι και η Εκκλησία, από την πλευρά της, πολύ σοβαρά ζητήματα τα αντιμετωπίζει επιδερμικά ή παίρνει θέση μόνο όταν αυτά έχουν «σκάσει».

Η δεύτερη αντίδραση

Η θέση που πήρε ο Αρχιεπίσκοπος για το θέμα των Θρησκευτικών ήταν η δεύτερη έκπληξη για εκείνους που περίμεναν από τον Ιερώνυμο να μην αντιδράσει και να περάσει άλλο ένα σημαντικό ζήτημα «στο ντούκου». Ο Αρχιεπίσκοπος αποφάσισε, όπως δείχνουν οι κινήσεις του, να ακολουθήσει πιο σκληρή στάση και να ικανοποιήσει τους Μητροπολίτες που ζητούν μεγαλύτερη παρουσία από τον ίδιο και την Εκκλησία γενικότερα.

Η δήλωση που έκανε κατά την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή του υφυπουργού Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζου ήταν η δεύτερη δυναμική του παρέμβαση τις τελευταίες ημέρες (η πρώτη ήταν όταν ζήτησε να γίνει δημοψήφισμα για να πάρουν, όπως είπε, την απάντησή τους όσοι ζητούν τον χωρισμό Εκκλησίας - Πολιτείας). Ο κ. Ιερώνυμος χρησιμοποίησε εκφράσεις ήπιες μεν, οι οποίες όμως έκρυβαν σαφείς αιχμές προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. «Οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι εκ του πονηρού και από εκείνους που υποστηρίζουν ότι τα παιδιά πρέπει να απαλλάσσονται από το μάθημα. Και ό,τι είναι εκ του πονηρού είναι και αποβλητέο», είπε, απευθυνόμενος με καυστικό τρόπο στον κ. Καμίνη.

Επιπλέον, ζήτησε από την Ανεξάρτητη Αρχή να αποδείξει την ορθότητα των επιχειρημάτων που παραθέτει στην επιστολή της προς το υπουργείο Παιδείας και αν ποτέ έχει ασχοληθεί το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με τη διαδικασία γνωστοποίησης πεποιθήσεων.

Μερίδα Μητροπολιτών που στήριξαν τον κ. Ιερώνυμο επιθυμούν να τον δουν πιο δραστήριο και διεκδικητικό σε αυτά τα σοβαρά θέματα που αφορούν την Εκκλησία και έχει πάρει μηνύματα που δεν κρύβουν πια τη δυσφορία τους για τον τρόπο που διοικεί.

Ο ίδιος προσπαθεί να τηρήσει τις ισορροπίες και να κατευνάσει τα οξυμμένα πνεύματα, άλλοτε με συναντήσεις στις οποίες τους καθησυχάζει και άλλοτε με κινήσεις πυγμής όπως οι τελευταίες δηλώσεις του. Όπως εκτιμούν πάντως άνθρωποι του περιβάλλοντός του, από εδώ και στο εξής θα κινηθεί πιο δυναμικά, όχι λόγω πεποίθησης και χαρακτήρα, αλλά για να ικανοποιήσει τους Μητροπολίτες που πίστεψαν σε αυτόν.

Πηγή :http://www.paron.gr/v3/new.php?id=34841&colid=37&catid=33&dt=2008-11-23%200:0:0

ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ; ΑΠΛΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ


Τον τελευταίο καιρό πολλά ακούσαμε για το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης που επιθυμεί να νομοθετήσει η πολιτεία.- (ψηφίσθηκε )-
Μια ψύχραιμη ανάλυση και έρευνα για τον εκκολαπτόμενο αυτό νέο θεσμό, καθώς και μια, κατά το δυνατόν, αντικειμενική, προσέγγιση, δείχνει πως τέτοιοι θεσμοί – υποκατάστατα των παραδοσιακών μορφών ανθρωπίνων σχέσεων, είναι πιθανότερο να δημιουργήσουν περισσότερα και οξύτερα προβλήματα, απ’ όσα προσδοκούν να επιλύσουν… Εμείς σήμερα θα ασχοληθούμε μόνο με τα κοινωνικά και εθνικά προβλήματα που μπορούν να προκύψουν με την ψήφιση του εν λόγω νομοσχεδίου.
1. Με το σύμφωνο αυτό επιχειρείται ούτε λίγο ούτε πολύ να μεταφερθούν οι ρυθμίσεις που ισχύουν για το γάμο και κατ΄ επέκταση οι συνέπειες που επέρχονται με το γάμο στην ελεύθερη συμβίωση. Όμως όποιος επιθυμεί τις συνέπειες του γάμου και θεωρεί ότι έχει βρει τον άνθρωπο της ζωής του παντρεύεται.
2. Οι δικαιολογίες που προβάλλονται είναι ότι πρέπει να ρυθμιστεί το ζήτημα των εκτός γάμου γεννημένων παιδιών, ότι πρέπει να ρυθμιστούν τα θέματα της διατροφής και της κληρονομιάς και ότι ισχύει σε άλλες χώρες. Το ζήτημα όμως των εκτός γάμου γεννημένων παιδιών ρυθμίζεται εντός του ισχύοντος οικογενειακού δικαίου και αν δε ρυθμίζεται επαρκώς μπορούμε να συζητήσουμε μια αλλαγή των ισχυόντων ρυθμίσεων. Επίσης αν κάποιος ήθελε να πληρώνει διατροφή στον πρώην σύντροφό του καθώς και να έχει κληρονομικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα τότε θα τον παντρευόταν.

Το τι ισχύει σε άλλες χώρες είναι κάτι που θα μου επιτρέψει το υπουργείο να το αμφισβητήσω. Το σύμφωνο αυτό ισχύει σε χώρες του εξωτερικού κυρίως μόνο για ομοφυλόφιλους και όχι για ετερόφυλους. Κατά τη γνώμη μου όμως η ρύθμιση αυτή είναι ο προπομπός για τη ρύθμιση των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων. Επειδή όμως θεωρούν όπως λένε την κοινωνία ανώριμη να δεχτεί κάτι τέτοιο επιχειρούν να ρυθμίσουν το θέμα πρώτα για τους ετερόφυλους και μετά ανάλογα με τις αντιδράσεις θα το ρυθμίσουν και για τους ομοφυλόφιλους μάλλον θα επιλυθεί δικαστικά..
3. Εκτός από τους ομοφυλόφιλους όμως υπάρχουν και άλλες «σεξουαλικές μειονότητες» όπως οι παιδεραστές, οι αιμομίκτες, οι πολυγαμικοί, οι ζωόφιλοι, οι σαδομαζοχιστές κλπ…Αν η ομοφυλοφιλία αντιμετωπισθεί ως απλή ιδιαιτερότητα ή διαφορά, με ποιο δικαίωμα θα αγνοηθούν οι υπόλοιπες «παρεκβάσεις» της φυσιολογικής ανθρώπινης σεξουαλικής συμπεριφοράς;
4. Θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός καταληστεύσεως των ασφαλιστικών ταμείων με εικονικά σύμφωνα. Θα γίνεται δηλαδή συμβίωση ηλικιωμένων με σκοπό να λάβει ο ένας εκ των δυο τη σύνταξη του άλλου μετά το θάνατό του.
5. Θα αυξηθεί το φαινόμενο των εικονικών γάμων που γίνονται με σκοπό την απόκτηση της υπηκοότητας από αλλοδαπές μετανάστριες. Οι φόβοι ότι η μη πρόβλεψη του θέματος θα διευκολύνει τους ψεύτικους γάμους γιγαντώνονται. Είναι μάλλον κοινό μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια – ιδιαίτερα μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ – οι παράνομες ελληνοποιήσεις έχουν εξελιχθεί σε «λύση» των εμπόρων λευκής σαρκός.

Με ποιόν τρόπο;

Η διαδικασία είναι απλή: για να εισάγουν αλλοδαπές που τις προωθούν στην πορνεία χωρίς να πέσουν στην τσιμπίδα του νόμου δωροδοκούν… καλοθελητές ώστε να κάνουν εικονικό γάμο με κάποια από τις γυναίκες που «εισάγονται». Με αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται η διαδικασία της πράσινης κάρτας. Φυσικά, αμέσως μετά τον γάμο κινούνται οι διαδικασίες διαζυγίου. Η ταρίφα για τον «γαμπρό» κυμαίνεται στα 5.000 ευρώ. Τώρα με τη διευκόλυνση των διαδικασιών γάμου και διαζυγίου μέσω της ελεύθερης συμβίωσης, εκφράζονται φόβοι ότι θα διευκολυνθούν και οι «εισαγωγές» λευκής σαρκός. «Με μία επίσκεψη στον συμβολαιογράφο θα έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα του διακινητή», σχολιάζουν έμπειροι νομικοί. Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης πάντως, σημειώνουν ότι δεν υπάρχει κενό νόμου στο συγκεκριμένο θέμα.
Πέμπτη, 6 Μάρτιος 2008
ΛΕΥΚΟΙ ΓΑΜΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ
"Βιοτεχνία λευκών γάμων" στη Λάρισα

"Βιοτεχνία λευκών γάμων", προκειμένου να εξασφαλίσουν ελληνική υπηκοότητα είχαν στήσει οκτώ αλλοδαπές ρωσικής υπηκοότητας προκειμένου να διασφαλίσουν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα με την σύμπραξη ισάριθμων ελλήνων πολιτών.

Οι πολιτικοί γάμοι έγιναν στην Λάρισα και τη Καρδίτσα το διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2007 μέχρι και 22 Φεβρουαρίου 2007.
Οι οκτώ Ρωσίδες ηλικιών 20 έως 29 ετών, πήγαν στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και υπέβαλαν δικαιολογητικά για την έκδοση αδειών εργασίας ως σερβιτόρες. Στον έλεγχο των δικαιολογητικών που έγινε, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες δήλωσαν ψευδείς διευθύνσεις κατοικίας στην Λάρισα γιατί αναζητήθηκαν από αστυνομικούς και δεν βρέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενες, λίγες μέρες μετά την είσοδο τους με τουριστική βίζα στην Ελλάδα, τελούσαν πολιτικούς γάμους με προφανή σκοπό να διασφαλίσουν τη παραμονή και την εργασία στην Ελλάδα.
Πηγή:Ελεύθερος Τύπος - ΑΠΕ - ΜΠΕ


6. Εμπόριο λευκής σαρκός και μετανάστεςΑυτό που μάλλον δεν πρόσεξε κανείς είναι το κενό σε ό,τι αφορά τους εικονικούς γάμους Ελλήνων με αλλοδαπές. Είναι γνωστό ότι οι έμποροι λευκής σαρκός μεταβαίνουν σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ για να «αγοράσουν» και να…εισάγουν νεαρές γυναίκες τις οποίες εξωθούν στην πορνεία.Για παράδειγμα, είναι γνωστό στην αθηναϊκή νύχτα ότι Έλληνες έχουν στήσει στη Βουλγαρία οργανωμένες επιχειρήσεις προκειμένου να βρίσκουν τα κορίτσια (πολλές φορές ανήλικα) με τα οποία θα «διακοσμήσουν» τα μαγαζιά της νυχτερινής Αθήνας.

Με ανοιχτό το «παραθυράκι» στον προς ψήφιση νόμο, οι παράνομες ελληνοποιήσεις μπορούν να διογκωθούν, μεγαλώνοντας έτσι και το ήδη τεράστιο πρόβλημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.Όμως, το…κακό δεν είναι μόνο αυτό. Οι έμποροι λευκής σαρκός θα ελιχθούν.Με ποιους τρόπους; Με τα κυκλώματα πορνείας στην Ελλάδα που έχουν συνεργούς σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Αυτοί, ερχόμενοι σε επικοινωνία με τους συνδέσμους τους στο εξωτερικό, θα παρασύρουν στη χώρα μας τα ανυπεράσπιστα θύματά τους με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής. Όταν τελικά εφαρμοστεί αυτή η ρύθμιση, οι κοπέλες αυτές θα έχουν αποκτήσει με την υπογραφή του συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης (με έναν…καλοθελητή) την ελληνική υπηκοότητα και οι έμποροι λευκής σαρκός θα δρουν πλέον κάνοντας «εισαγωγές» νόμιμες.

Το δε διαζύγιο θα βγαίνει το ίδιο απλά και γρήγορα. Βέβαια, το πρόβλημα με το κενό που υπάρχει στο νόμο δεν αφορά μόνο στα κυκλώματα της νύχτας που διαθέτουν παραρτήματα στο εξωτερικό αλλά και τα εγχώρια. Κι αυτό γιατί οι νονοί της νύχτας έχουν στο «μάτι» τις τουρίστριες που περνούν τα ελληνικά νησιά. Επομένως, θεωρείται ότι είναι εύκολο για τους νονούς της νύχτας να καταλήγουν σε τέτοιου είδους συμφωνίες με αλλοδαπές. «Η ελεύθερη συμβίωση θα ενισχύσει το trafficking με θύματα όχι μόνο τη γυναίκα, αλλά και τα οικονομικά αποθέματα ζωής των γεροντικών προσώπων. Ο γάμος-έστω και ο πολιτικός- είναι δημόσιος, ενώ αυτός μπορεί να γίνει μυστικά»…

Πηγή:presstime

αρ.φυλ.94

Σάββατο 8- Κυριακή 9 Μαρτίου 2008

σελ.26
Δευτέρα, 31 Δεκέμβριος 2007


Σωρηδόν ελληνοποιήσεις!
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=21700&colid=37&catid=33&dt=2007-12-30%200:0:0
30/12/2007
ΚΑΤΑ 550% ΑΥΞΗΘΗΚΕ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΦΕΤΟΣ
Ανησυχητικές έως επικίνδυνες (για εθνικούς λόγους) διαστάσεις παίρνει το θέμα των ελληνοποιήσεων, αφού εδώ και δύο χρόνια χιλιάδες αλλοδαποί παίρνουν την ελληνική ιθαγένεια.
Έτσι φτάσαμε στο φαινόμενο, από 372 αλλοδαπούς που είχαν ελληνοποιηθεί το 2006, το 2007 να αποκτήσουνν ελληνική ιθαγένεια 2.245 αλλοδαποί! Δηλαδή αύξηση περίπου 550%!
Και βέβαια οι αριθμοί αυτοί αφορούν μόνο τη Νομαρχία Αθηνών. Αν αναλογιστούμε ότι στην περιφέρεια της πρωτεύουσας υπάρχουν άλλες τρεις νομαρχίες (δυτικής Αττικής, ανατολικής Αττικής και Πειραιά), τότε αγόμεθα στο συμπέρασμα ότι αναλογικά πρέπει να είχαμε άλλες 6.000 ελληνοποιήσεις από τις νομαρχίες αυτές!
Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί με αυξημένη προσοχή από τους αρμόδιους. Γιατί δεν είναι δυνατόν το 2004 να έχουμε 300 ελληνοποιήσεις, το 2005 316, το 2006 372 και φέτος να… εκτιναχθούν στις 2.245! Όλοι οι ομογενείς και οι έχοντες τα προσόντα να ελληνοποιηθούν φέτος το… θυμήθηκαν;
Ή μήπως φέτος χαλάρωσαν τα πάντα και δόθηκε το σύνθημα… «μπάτε σκύλοι αλέστε»;
Ό,τι και να συμβαίνει το θέμα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ σοβαρά από την Πολιτεία, γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στο τέλος η λέξη Έλληνας δεν θα συμβολίζει τίποτα…

Κυριακή, 4 Νοέμβριος 2007


500 ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΗΝΙΑΙΩΣ


Σε 500 ξένους, από τους οποίους οι 487 ήταν Αλβανοί, δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης η ελληνική ιθαγένεια. Γύρω σ' αυτόν τον αριθμό κινείται κάθε μήνα περίπου η χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας. Ρυθμός που πρέπει, φανταζόμαστε, να αντιμετωπίζεται από τους αρμόδιους υπουργούς με κάποιο προβληματισμό.


Πηγή: Το Παρόνhttp://www.paron.gr/v3/new.php?id=18496&colid=41&dt=2007-11-04


7. Ο καθένας μπορεί να ζει όπως θέλει. Όμως κανείς δεν έχει δικαίωμα να χωρίζει τον κόσμο σε προοδευτικούς και μη, κι ειδικά σε περιπτώσεις όπως αυτό το νομοσχέδιο, που το μόνο που κάνει είναι ν' ακολουθεί την πολιτική της ικανοποίησης του εγωισμού των ανθρώπων. Είναι η ίδια αυτή πολιτική που καταστρέφει το περιβάλλον, στήνει πολέμους και σκοτώνει για τα δικαιώματα των άλλων και ικανοποιεί κάθε προσωπικό βίτσιο και κάθε τρέλα.

Αυτό είναι οπισθοδρόμηση, γιατί ακριβώς σκλαβώνει τον άνθρωπο αντί να τον απελευθερώνει. Μάλιστα είναι η χειρότερη μορφή σκλαβιάς γιατί είναι εκούσια. Δεν μπορεί για παράδειγμα να έχεις τόσες επιλογές στη σύναψη σχέσεων συζυγίας, και τελικά να μην μπορείς να πετύχεις αυτό που αρχικά επιδιώκεις: την ίδια τη συζυγία. Και να χαιρετάς κάτι σαν προοδευτικό, όταν φτιάχνεται αποκλειστικά και μόνο για να σε διευκολύνει να καταστρέψεις αυτό που αρχικά υποτίθεται ότι επιθυμείς: τη συζυγία. Το ζήτημα για μια προοδευτική κοινωνία δεν είναι να φτιάχνει νόμους που να επισπεύδουν ή να καταργούν τις διαδικασίες διαζυγίου. Το προοδευτικό σε μια κοινωνία είναι να βρει νόμους που να βοηθούν τους ανθρώπους να επιτύχουν την ευτυχία τους. Και σ' αυτόν τον τομέα το νομοσχέδιο παίρνει μηδέν. Δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε, και σίγουρα δε θα λύσει το ψυχολογικό και ψυχοφθόρο τίμημα του χωρισμού.

8. Δεν κατανοούμε όμως απ’ την πλευρά μας τι περισσότερο μπορεί να προσφέρει το λεγόμενο «Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης» και τι είδους σκοπιμότητες μπορεί να εξυπηρετεί πέραν του γεγονότος ότι αποτελεί μία ακόμα τορπίλη στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας, αυτής που εξακολουθεί παρά τον συνεχή τα τελευταία χρόνια πόλεμο εναντίων της , να συνέχει σημαντικά το σύγχρονο κοινωνικό μας ιστό.
Μια χαλασμένη κοινωνία δημιουργεί χαλασμένα νοικοκυριά και κατά συνέπεια παιδιά με πολλά προβλήματα.

Όσο κι΄αν λέγεται ότι με την θέσπιση του «συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης» θα προστατευθούν τα παιδιά που « αποκτώνται από την ελεύθερη συμβίωση» αυτή η προστασία και το ενδιαφέρον περιορίζεται στον προσδιορισμό της «διατροφής» τους και στην υπόδειξη της στέγης που θα τα στεγάσει ,τα ψυχικά τραύματα όμως δεν επουλώνονται ποτέ.

Και μια και όλοι σε θέματα ναρκωτικών ,βίας και άλλων κοινωνικών προβλημάτων , μιλούν για πρόληψη και όχι καταστολή το ίδιο νομίζουμε πρέπει να ισχύσει και στο παρών πρόβλημα . Στήριξη δηλαδή με κάθε τρόπο της οικογένειας και όχι διάλυσης της.
Μια τέτοια Κοινωνία θα έμοιαζε με Κοινωνία φρενοβλαβών, όπου όλοι οι κάτοικοι έχουν υποστεί ομαδική παράκρουση. Όταν συνεπώς μια Κοινωνία οδηγείται με το έτσι θέλω στην εφαρμογή του γνωστού μύθου της "κολοβής αλεπούς", τότε η Κοινωνία αυτή είναι αρρωστημένη! Κατ΄ αναλογία : Όταν μια Πολιτεία ή μια Κυβέρνηση επιχειρεί να εφαρμόσει το μύθο της "κολοβής αλεπούς", εξομοιώνοντας, εξισώνοντας και νομιμοποιώντας την έως τώρα χαρακτηριζόμενη ως παράνομη συμβίωση με την "έννομη και παρά Θεώ και παρά ανθρώποις συζυγία", τότε η Πολιτεία αυτή είναι άρρωστη! Δεν μπορούν, λοιπόν, όσοι έχασαν την ουρά τους, (εσύ διάβαζε την τιμή τους), σε κάποιο "δόκανο της αμαρτίας" να επιβάλουν και στους άλλους να υποστούν την ίδια μεταχείριση.

Νόμιμο το ζευγάρι με γάμο, νόμιμο και το ζευγάρι χωρίς γάμο; Σε μια κοινωνία, την οποίαν απαρτίζουν " λογικοί άνθρωποι" το "ψέμα" πρέπει να λέγεται "ψέμα", η "απάτη" να λέγεται "απάτη" και η "ανηθικότητα" να λέγεται "ανηθικότητα". Οτιδήποτε άλλο αποτελεί παρέκκλιση από την ηθική, όπως την βιώνει η Κοινωνία μας αιώνες τώρα.
Ουδέποτε ουδείς μίλησε για αποκεφαλισμό των αμαρτωλών. Όλοι είμαστε αμαρτωλοί. Ο ιερός Χρυσόστομος ωραία λέει: Πρόσεξε μήπως κτυπώντας την αμαρτία κτυπήσεις και τον αμαρτωλό. Όλοι οι αμαρτωλοί είναι συμπαθείς. Προς όλους υπάρχει η μετάνοια. Δεν μπορούμε όμως και δεν επιτρέπεται να χαϊδεύουμε τα πάθη των ανθρώπων, να τα παραβλέπουμε σκόπιμα, να τα θεωρούμε και ηρωικές πράξεις, να τα δικαιολογούμε και επαινούμε. Καμία νομοθετική πράξη δεν μπορεί το αμαρτωλό να το παρουσιάσει, επιτρεπτό, θεάρεστο και ανένοχο. Η νομιμοποίηση των εκτρώσεων δεν έκανε τις ψυχές των γυναικών εκείνων, που προβαίνουν σε φόνο, λευκές.

Αήττητος η Εκκλησία – Tο μήνυμα της Ιστορίας προς τους κυρίαρχους εκκλησιομάχους.


του Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Ζήση,
Ομοτίμου Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ


1. Δογματικοί και αδίδακτοι οι της Αριστεράς


Στο μετά τη μεταπολίτευση του 1974 πολιτικό σκηνικό κυριάρχη­σαν και εξακολουθούν να κυριαρ­χούν δύο πολιτικά κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η «Νέα Δημοκρατία». Η παραδοσιακή Αριστερά του ΚΚΕ και η ανανεωτική του «Συνασπισμού» είχαν και έχουν σταθερή, αλλά περιορισμένη απήχηση στο εκλογικό σώμα, λόγω δε της μετα­ξύ των ασυμφωνίας δεν πρόκειται στο άμεσο μέλλον να ενωθούν, ώστε να διεκδικήσουν την διακυ­βέρνηση της χώρας.

Αποτελούν πάντως σπουδαίους παράγοντες, που αποφασιστικά επηρεάζουν το πολιτικό και ιδιαίτερα το πολιτιστι­κό γίγνεσθαι του τόπου. Λόγω της αθεϊστικής τους ιδεολογίας σταθε­ρά διακηρύσσουν ότι επιθυμούν και επιδιώκουν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε ένα άθρησκο κοσμικό κράτος, στο όποιο η Εκκλησία, δεν θα έχει κανένα θεσμικό και κοινω­νικό ρόλο, περιοριζόμενη μέσα στους τοίχους των ιερών ναών, γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία που τους δίδεται, επαναφέρουν με αξιοθαύ­μαστο ιδεολογικό ζήλο, που μοιάζει με θρησκευτικό δογματισμό και φονταμενταλιστική νοοτροπία, το αίτημα του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους.

Δεν διδάχθηκαν καθόλου από το παράδειγμα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, από τον φαινομενικά ου­δέτερο, ουσιαστικά όμως εχθρικό χωρισμό Εκκλησίας και κράτους, που μετέβαλε σε ερείπια τον επί αιώνες ανθηρό Ορθόδοξο ρωσικό πολιτισμό, ως και τους πολιτισμούς των άλλων δορυφόρων λαών, που εγνώρισαν τεράστια πολιτιστική κα­ταστροφή και ερήμωση, ούτε υπολογίζουν το ψυχικό και πνευματικό κενό εκατομμυρίων ανθρώπων, που τους ξερίζωσαν την έμφυτη θρη­σκευτικότητα και τους άφησαν ανυπεράσπιστους, χωρίς πνευματικά αντισώματα, χωρίς ιστορική συν­έχεια, στις άγριες και θηριώδεις επι­δράσεις και επιθέσεις της καθαρά υλιστικής και αντιανθρώπινης «Νέ­ας Εποχής» του παλαιού αμαρτωλού ανθρώπου.

Δεν βλέπουν ότι η μετακομμουνιστική Ρωσία του Πούτιν διορθώνει την εκκλησιομάχο πο­λιτική των σοσιαλιστών - κομμουνι­στών και βοηθεί με κάθε τρόπο την Εκκλησία στο έργο της, με την επι­στροφή τής εκκλησιαστικής περιουσίας, με την επαναφορά των Θε­ολογικών Σχολών στα κρατικά Πανεπιστήμια και του μαθήματος των Θρησκευτικών στη στοιχειώδη και μέση Εκπαίδευση.

Δεν διδάσκονται από τα κοινωνικά και πνευματικά αδιέξοδα της άθρησκης και άθεης Γαλλίας, η οποία τώρα με πολλούς εκπροσώπους της πολιτικής και της διανόησης μετρά τις κακές συνέ­πειες της περιθωριοποίησης της Εκκλησίας και προγραμματίζει την επαναφορά του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία. Παρα­βλέπουν ότι και στις περισσότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία είναι υποχρεωτικό, διδα­σκόμενο μάλιστα όχι με θρησκειο­λογική αλλά με ομολογιακή - κατη­χητική κατεύθυνση, ώστε έκτος του γνωσιολογικού εξοπλισμού των μα­θητών με απαραίτητα στοιχεία για το χριστιανικό παρελθόν και παρόν της Ευρώπης, να διαπλασθούν πνευματικά από τον δοκιμασμένο, εξημερωτικό και ηθοπλαστικό λόγο του Ευαγγελίου.

2. Άλλοι κυβερνούν και κα­ταστρέφουν την Ελλάδα


Φαίνεται πάντως ως αντιφατικό και περίεργο ότι, μολονότι η ιδεο­λογική απήχηση τους στο εκλογικό σώμα είναι περιορισμένη και γι' αυτό δύσκολα θα αναλάβουν κυ­βερνητικές ευθύνες, εν τούτοις έχουν επιβάλει την ιδεολογική τους γραμμή στο πολιτιστικό γίγνεσθαι, σε όλα σχεδόν τα θέματα που έχουν σχέση με την Εκκλησία, την ηθική ζωή και την παιδεία. Που οφείλεται αυτή η πολιτιστική τους κυριαρχία, παρά την πολιτική τους ελαχιστότητα; Και πώς συμβαίνει να κυριαρ­χούν επί τριάντα και πλέον χρόνια πολιτικά η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, να σφραγίζουν όμως το πνευματικό και πολιτιστικό γίγνε­σθαι τα κόμματα της Αριστεράς, ιδι­αίτερα όμως οι ευρωσοσιαλιστές του Συνασπισμού, οι όποιοι έχουν αναλάβει εργολαβικά και παθιασμέ­να τον πόλεμο εναντίον της Εκκλη­σίας, ενώ το ΚΚΕ είναι συγκρατημένο και πάντως δεν πρωτοστατεί στην διαμόρφωση εκκλησιομαχικού πολεμικού κλίματος, που θυμίζει τις εποχές των διωγμών και των ασύστατων συκοφαντιών εναντίον των Χριστιανών;

Πώς τελικώς φθάσαμε στο σημείο η παραδοσιακή και συ­ντηρητική «Νέα Δημοκρατία» να συνεχίζει το γκρέμισμα δοκιμασμέ­νων αξιών του ελληνορθόδοξου πολιτισμού, που άρχισε το ΠΑΣΟΚ, και να απογοητεύει μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος, που την επανέ­φερε στην εξουσία, για να σταματή­σει την αποδόμηση, την συκοφάντηση και διάλυση των θεσμών, το ίδιο το είναι των Ελλήνων, την ελληνικότητα, την ταυτότητα τους, την ιστορία, τον πολιτισμό τους;

Ακόμη δεν μπορούμε να πιστέ­ψουμε ότι διανεμήθηκε με κυβέρ­νηση της Νέας Δημοκρατίας το απαράδεκτο βιβλίο ιστορίας της Στ' Δημοτικού, το οποίο απέσυρε μετά την κατακραυγή ο νέος Υπουργός Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης, ο ο­ποίος όμως διαπράττει τώρα παρό­μοιο λάθος με την υποτίμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών από τις αντιφατικές θερινές εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας, περί απ­αλλαγής από το μάθημα όσων μα­θητών το επιθυμούν.

Οι διευκρινι­στικές δηλώσεις του Υπουργού και η δήθεν διορθωτική νέα εγκύκλιος του Υπουργείου, δεν μετέβαλαν την κατάσταση. Η ζημιά έχει ήδη γίνει. Ακόμη και αν διατηρηθεί ο υπο­χρεωτικός χαρακτήρας του μαθήματος, η μεταβολή του μαθήματος σε θρησκειολογικό -πολιτιστικό και η αποβολή του ομολογιακού - κατη­χητικού χαρακτήρα του φαίνεται ως αναπόφευκτη.

Αυτό συνιστούν τα διορισθέντα ή διατηρηθέντα από την κυβέρνηση μέλη (θεολόγοι) του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου. Ποιος τους διόρισε ή ποιος τους διατήρη­σε; Δεν υπήρχαν από τον πολιτικό χώρο της Ν. Δημοκρατίας άλλης θε­ολογικής και εκπαιδευτικής γραμ­μής θεολόγοι, για να τοποθετηθούν στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο; Έχει μεταλλαγή ιδεολογικά αυτή η παράταξη ή δουλικά εφαρμόζει αποφά­σεις άλλων σχεδιαστών, ερήμην των πολιτών που την εψήφισαν και την έφεραν στην εξουσία;Είχαμε χαιρετίσει το 2004 την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και είχαμε εκτιμήσει ότι αυτό θα εσήμαινε και ηθική αλλαγή (1) , διότι προ­ηγουμένως στο όνομα μιας ψευδώ­νυμης «προόδου» και ενός παρα­πλανητικού «εκσυγχρονισμού» δη­μιουργήθηκε ένα εντελώς νέο το­πίο ηθικής διαφθοράς, κοινωνικής αστάθειας και αποσύνθεσης, ως και διάβρωσης τής νεολαίας με την κα­τασυκοφάντηση και αδρανοποίηση των ηθικών αξιών, και δια νόμων και δια του προσωπικού παραδείγμα­τος πολιτικών ηγετών.

Η αποποινικοποίηση της μοιχείας, ο πολιτικός γάμος, το αυτόματο διαζύγιο, οι με­ταρρυθμίσεις στο οικογενειακό δί­καιο, η κατάργηση της αναγραφής του θρησκεύματος στις ταυτότη­τες, η προβολή τής σεξουαλικής απελευθέρωσης, η βλάσφημη εξύβριση των ιερών και των οσίων του Γένους με κατασυκοφάντηση των ηρώων και των αγίων, ακόμη και του αρχηγού της Πίστεως και τής Εκ­κλησίας, του αγιωτέρου και ηθικωτέρου προσώπου, του Σωτήρος Χρι­στού, από τον Μ. Ανδρουλάκη και πολλά άλλα άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου, και ιδιαίτερα η διάλυση τής παιδείας με τον μαθητικό και φοιτητικό συνδικαλισμό να επεμ­βαίνει και στις αίθουσες διδασκα­λίας, διακόπτοντας με καταλήψεις τα μαθήματα, και καθορίζοντας α­κόμη και τις εκλογές καθηγητών και πρυτανικών αρχών. Σαν να υπήρχε κάποιο κέντρο, που ωθούσε τους Έλληνες στην αυτοκαταστροφή και στην αυτοδιάλυση. Όλες οι υγιείς πνευματικές δυνάμεις της παραδοσιακής ελληνικής κοινωνίας τέθηκαν στο περιθώριο και ανέλα­βαν οι «εκσυγχρονιστές» και οι «προοδευτικοί» τής Αριστεράς, τους οποίους εστέγασε στην πρώτη του ορμή το ΠΑΣΟΚ.

3. Διακομματική συναίνεση στην καταστροφή του Ελληνισμού


Αρχίσαμε γρήγορα να καταλα­βαίνουμε ότι η αλλαγή των κομμά­των στην διακυβέρνηση δεν σημαί­νει και αλλαγή του σκηνικού, ούτε του πολιτικού ούτε του πολιτιστι­κού· η εναλλαγή είναι συμφωνημένη και σχεδιασμένη. Απαράλλακτος και συμφωνημένος επίσης είναι ο στόχος: Η καταστροφή της ελληνι­κότητας, τής ελληνορθόδοξης αυ­τοσυνειδησίας, της ανθεκτικής στους καιρούς και στους χρόνους ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων, γιατί εξακολουθούν να παραμένουν ανυπότακτοι στα σχέδια και στα κελεύ­σματα της «Νέας Εποχής» και της «Νέας Τάξης» των πραγμάτων.

Έ­τσι εξηγείται γιατί στους άλλους λα­ούς τής Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν επιβάλλονται πολιτιστικές αλλαγές, που επιβάλλονται στην χώρα μας, από μυστικά διευθυντήρια, γνωστά αλλά μη κατονομαζόμενα, αλλαγές που έχουν σχέση κυρίως με την δυ­νατή παρουσία της Εκκλησίας στη ζωή, στην παιδεία και στον πολιτι­σμό των Ελλήνων.

Ποιος κυβερνάει λοιπόν αυτήν την χώρα; Έχει σημασία η ψήφος, και η θέληση των πολιτών, που στην δια­κυβέρνηση δεν λαμβάνεται καθό­λου υπ' όψιν; Γιατί η τωρινή κυβέρ­νηση δεν επανέφερε το θρήσκευμα στις ταυτότητες, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθή, μετά την συγκέν­τρωση μάλιστα 3.500.000 υπο­γραφών;

Γιατί στην δεύτερη τετραε­τία της εμφανίζεται «προοδευτικώτερη», δηλαδή καταστροφικώτερη, με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίω­σης και με την αιφνίδια εν μέσω θέ­ρους αποδόμηση του μαθήματος των Θρησκευτικών;

Γιατί σε καίριες θέσεις εκκλησιαστικής και εκπαιδευτικής πολιτικής χρησιμοποιεί εκκλησιομάχους «σκοταδιστές»; Ποιος επί τέλους θα αντιδράσει σ' αυτήν την διακομματική συμφωνία καταστροφής του Ελληνισμού;

4. «Ουδέν Εκκλησίας δυνατώτερον»


Δυστυχώς τώρα δεν αντιδρά α­ποτελεσματικά ούτε η ποιμαίνουσα Εκκλησία, που την έχουν στήσει κατηγορούμενη και την έχουν κα­ταστήσει αναξιόπιστη στον λαό, με την δυσοσμία των σκανδάλων και την οργανωμένη και σχεδιασμένη προβολή τους. Ας μη βαυκαλίζον­ται όμως και ας μη ματαιοπονούν οι εκκλησιομάχοι. Η ανεπάρκεια και η αδυναμία των ποιμένων, ουδέποτε ιστορικά οδήγησε ούτε θα οδηγή­σει στην ήττα και στην περιθωριοποίηση της Εκκλησίας.

Δεν υπάρ­χει τίποτε πιο δυνατό από την Εκκλησία, όπως με πολλή δύναμη γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσό­στομος, γιατί κεφαλή της είναι ο Χριστός. Όταν πολεμάει κανείς με ανθρώπους ή θα νικήσει ή θα νικη­θεί. Όταν τα βάζει όμως με τον Θεό, σίγουρα θα είναι ο ηττημένος(2). Το πανίσχυρο ΠΑΣΟΚ έχασε, όταν νομοθέτησε την διαγραφή του θρησκεύματος ως αποκορύ­φωση άλλων διαβρωτικών και βλά­σφημων ενεργειών του.

Και η «Νέα Δημοκρατία» θα χάσει, γιατί νομο­θέτησε τις ανήθικες, αντιευαγγελικές και αντιπατερικές ρυθμίσεις με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίω­σης, με την εισαγωγή της σεξουα­λικής αγωγής στα σχολεία, με την καύση των νεκρών και με την α­προσδόκητη επίθεση εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών. Γνωρίζουμε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει πολιτικό φως και ελπίδα. Δεν βιαζόμαστε. Ό Θεός γνωρίζει πώς και πότε θα επέμβει. Στην Σοβιετική Ένωση οι εκκλησιομάχοι μετά από εβδομήντα χρόνια κατέρ­ρευσαν ως χάρτινος πύργος.


+ πρ.Θ.Ζ.

1. Βλ. Πρωτοπρ. Θεοδώρου Ζήση, «Πολιτική και ηθική αλλαγή», Θεοδρομία 6 (2004) 3 -11 και του ιδίου «Η Ελλάς αποχριστιανίζεται κατά το πρότυπο της αθέου Ευρώπης», Θεοδρομία 7 (2005) 483 - 489.

2. Ιωάννου Χρυσοστομου, Όμιλία πρό της εξορίας 1, ΡG 52,429. ΕΠΕ 33,386: «Ουδέν Εκκλησίας δννατώτερον άνθρωπε. Λύσον τον πόλεμον, ίνα μή κατάλυση σου την δύναμιν μή εισάγε πόλεμον εις ουρανόν. Άνθρωπον εάν πολεμής, ή ενίκησας ή ενικήθης, εκκλησίαν δε εάν πολεμής, νικήσαί σε αμήχανον- ο Θεός γάρ εστίν ο πάντων ισχυρότερος».


Πηγή : http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page1.pdf

22 Νοε 2008

Υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών για τους ορθοδόξους- Τι απάντησε ο υπ. Παιδείας στους Διευθυντές Σχολείων


Το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό για τους ορθόδοξους, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπ. Παιδείας Ευρ. Στυλιανίδης απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ:
Δηλαδή το μάθημα είναι υποχρεωτικό για τους ορθόδοξους.
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Σαφώς.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σαφώς λέτε, αλλά πώς θα αποδείξω εγώ ότι είμαι ορθόδοξη; Θα πρέπει να πάω μια επιστολή, ένα δικαιολογητικό;
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Όταν γίνεται αναφορά σε θέματα συνείδησης, εννοούμε τη θρησκευτική συνείδηση. Δεν μπορούν να υπεισέρχονται στον όρο συνείδηση ιδεολογικοί, πολιτικοί ή άλλοι λόγοι που μπορούν να νομιμοποιήσουν μια τέτοιου είδους εξαίρεση.
Τι απάντησε στους Διευθυντές Σχολείων
«Η διοίκηση σε όλο της το φάσμα θα πρέπει να παρακολουθεί τις οδηγίες του υπουργείου», ήταν η απάντηση του υπ. Παιδείας σε σχόλιο δημοσιογράφου ότι Διευθυντές Σχολείων ζητούν από τους γονείς να δηλώνουν για ποιο λόγο απαλλάσσεται το παιδί τους από το μάθημα των θρησκευτικών.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Υπουργέ υπάρχει ένα άλλο θέμα σχετικά με διάφορους Διευθυντές σχολείων, οι οποίοι παρά την οδηγία σας, παρά την εγκύκλιό σας, ζητούν από τους γονείς να δηλώνουν για ποιο λόγο απαλλάσσεται το παιδί τους από το μάθημα των θρησκευτικών.
Αυτό είναι η μία πλευρά του ερωτήματος και η άλλη είναι η διαφωνία που έχετε με το Συνήγορο του Πολίτη. Εγώ προσωπικά δεν την έχω καταλάβει.
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Πρώτα απ’ όλα θα σας πω ότι το θέμα έχει λυθεί οριστικά μέσα από τις εγκυκλίους τις οποίες έχουμε στείλει. Και βεβαίως η διοίκηση σε όλο της το φάσμα θα πρέπει να παρακολουθεί τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας.
Αν θέλετε να επαναλάβω το περιεχόμενο αυτών των οδηγιών, να σας πω ότι το μάθημα των θρησκευτικών παραμένει υποχρεωτικό για όλους. Οι αλλόθρησκοι ή οι ετερόδοξοι έχουν δικαίωμα για λόγους συνείδησης να εξαιρεθούν, χωρίς όμως να δηλώσουν το δόγμα στο οποίο πιστεύουν και έτσι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα.

Επομένως η εξαίρεση αφορά τους μη ορθόδοξους. Από εκεί και μετά όποιος εξαιρείται, αν είναι αλλοδαπός μπαίνει σε ένα μάθημα ενισχυτικής διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας και του πολιτισμού, αν είναι ημεδαπός αλλά ετερόδοξος ή αλλόθρησκος, ο Σύλλογος Διδασκόντων ορίζει πώς θα καλύπτεται η χαμένη ώρα με την παρακολούθηση μαθημάτων που πιθανότατα ο ίδιος ο μαθητής είναι αδύναμος.
Από εκεί και μετά, για το θέμα του Συνήγορου του Πολίτη, νομίζω ότι έχει δημοσιοποιηθεί ποια ήταν η ενόχληση του Υπουργείου Παιδείας. Θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο λειτούργησε, υπερέβη ουσιαστικά κάποια όρια και περιγράφεται στην επιστολή μου ο ακριβής λόγος για τον οποίο εκφράστηκε αυτή η δυσαρέσκεια.

Πηγή :http://www.esos.gr/news/49/stilianidis-222-11-2008.htm

ΕΙΣ ΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟΝ ΤΩΝ ΛΑΪΚΙΣΤΩΝ ΤΟ «ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ» (Β)


Το πρώτο μέρος, υπάρχει εδώ:
http://aktines.blogspot.com/2008/11/blog-post_9250.html

Του Πρωτοπρεσβύτερου π. Γεώργιου Δ. Μεταλληνού,
Ομοτίμου Καθηγητού του Πανεπιστημίου Αθηνών

(2) Τελευταίο

3. Η στάση της σημερινής Πολιτείας απέναντι στο μάθημα των Θρησκευτικών («υποχρεωτικό», αλλά με δυνατότητα επιλογής του και από τους Ορθοδόξους!) συνδέεται άμεσα με το πάγιο αίτημα των εκσυγχρονιστών (όλων των Κομμάτων), για «χωρισμό (διαχωρισμό, όπως αδόκιμα λέγουν) Εκκλησίας - Πολιτείας. Χωρισμός όμως δεν είναι κατ' αυτούς, όπως το κατανοούν οι πολλοί, η διά­κριση διοικητικών αρμοδιοτήτων (ρόλοι διακριτοί), διότι αυτό υπάρχει, επιβάλλεται και κατοχυρώνεται με τον Νόμο 590/1977, πού είναι και « Καταστατικός Χάρτης» της Ελλαδικής Εκκλησίας ( άρθρο 2* σ' αυτό καθορίζεται η συνεργασία/συναλληλία των δύο χώρων σε τομείς, που έχουν άμεση σχέση με την διακονία του ελληνικού Λαού). Χωρισμός στο στόμα η τα κείμενα των εκσυγ­χρονιστών σημαίνει: πλήρης αποσύνδεση της Ορθόδοξης Πίστης και Παράδοσης από όλους τους τομείς του εθνικού βίου. Κράτος λαϊκιστικό (Etat laic).

Αυτό σημαίνει κατά τους υποστηρικτές αυτού του αιτήματος: νομοθετική επιβολή του υποχρεωτικού πο­λιτικού γάμου, καθαίρεση νομοθετικά όλων των θρησκευτικών (χριστιανικών) συμβόλων, και των εικόνων, από όλους τους δημό­σιους χώρους, υποχρεωτική πολιτική κήδευση και καύση νεκρών, κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών- εξαφάνιση κάθε θρησκευτικού στοιχείου στις εθνικές εορτές, κατάργηση των θρη­σκευτικών αργιών, νομοθετική εκδίωξη των Κληρικών από Νοσο­κομεία, Φυλακές, Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας κ.ά.
Η κίνηση βέβαια αυτή, σχετικά με το «Μ.τ.Θ.», δεν είναι νέα. Άρχισε από τον Φεβρουάριο του 1962, επί πρωθυπουργίας Κων­σταντίνου Καραμανλή (+1998) και υπουργού Θρησκευμάτων και Εθνικής Παιδείας Γρηγορίου Κασιμάτη (+1987).

Τότε αποφασίσθη­κε επιλεκτικά η μονόωρη διδασκαλία του μαθήματος. Αλλά η κατα­νόηση του «πειράματος» αυτού επιτεύχθηκε από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, εν όψει της ένταξης μας στην Ε.Ο.Κ. (τότε και Ε.Ε. αργότερα), ότι «δεν χρειαζόμεθα θεολόγους, άλλα τεχνοκράτες και γεωπόνους». Αυτά τα έχω αναπτύξει στο βιβλίο μου: Θεολο­γικός Αγώνας -1962, έκδ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ, Αθήνα 1987, το οποίο είχε την καλωσύνη το ΠΟΝΤΙΚΙ /7.8.08 να χρησιμοποιήσει σε άρθρο του για το «Μ.τ.Θ». Επί επτά μήνες (27.2.-27.9.1962) κλείσαμε τις Θεολο­γικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης, διεξάγοντας έναν αγώνα, με τέτοιο δυναμισμό, πού συχνά ξεπερνούσε τους αγώνες της Αρι­στεράς την εποχή εκείνη. Αρκεί να υπενθυμίσω, ότι στο μεγάλο συλλαλητήριο μας στις 12.4.1962, με πολλούς τραυματίες, αστυνομικούς και φοιτητές θεολόγους, ακούσθηκε για πρώτη φορά σαν σύνθημα το «1-1-4».

Η καθιερωμένη έκτοτε πορεία της (εκσυγχρο­νιστικής) Πολιτείας είναι: από την αποδυνάμωση και αλλοίωση του μαθήματος στην έξωση του από την κρατική εκπαίδευση. Αυτό εφαρμόζεται με θρησκευτική ευλάβεια! Σήμερα, λοιπόν, περνάμε μία νέα φάση αυτού του εγχειρήματος, Ίσως την τελευταία.Συνέχιση με έναν άλλο τρόπο, της προσπάθειας εκείνης της Πο­λιτείας, είναι η πρόσφατη συμπαιγνία για δήθεν υποχρεωτικότη­τα του μαθήματος. (Βλ. σχετικό άρθρο του συναδέλφου Πανα­γιώτη Μπούμη στην εφημερίδα «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ» / 4.9.08). Ορθά μεν οι μη Ορθόδοξοι απαλλάσσονται αυτοδίκαια. Αφού όμως και οι Ορθόδοξοι έχουν δικαίωμα υποβολής αναιτιολόγητης αίτησης απαλλαγής, πώς το μάθημα είναι γι’ αυτούς «υποχρεωτικό»; Και πώς εξ άλλου, υπό το κράτος των «προσωπικών δεδομένων», μπορεί να αποδειχτεί ή όχι σε κάποιον η ιδιότητα του «Ορθοδόξου»; Ναι, πρόκειται για συμπαιγνία, για να μη πω «απάτη»! Ανάλογη είναι και η κίνηση για μετατροπή του μαθήματος σε θρησκειολο­γικό.

Η μεταβολή αυτή, πού προγραμματίζεται μεθοδικά (ήδη επεβλήθη «άνωθεν» σχετική προεργασία στις Θεολογικές Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης) οδηγεί στην απονεύρωση του μαθή­ματος, με την διάπραξη μάλιστα ενός κολοσσιαίου επιστημονικού - παιδαγωγικού ολισθήματος: Η γνώση, κατά τον Αριστοτέλη, ενεργείται με βάση τις αρχές της ομοιότητας και της αντίθεσης (διαφοράς). Γι' αυτό είναι παγκόσμια θρησκειολογική αρχή, ότι η γνώση των άλλων θρησκευμάτων, προϋποθέτει γνώση, και μάλι­στα καλή, του χώρου της δικής μας Πίστης. Μάθηση in absurdum δεν υπάρχει, ούτε είναι δυνατή. Η βαθμιαία σύσταση όμως δύο Θρησκειολογικών Τμημάτων (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), με ένταξη τους στην συνέχεια στις τοπικές Φιλοσοφικές Σχολές, δηλαδή η ουσιαστική αλλοίωση του «Μ.τ.Θ.» (για τους Ορθοδόξους) είναι το προοίμιο για την έξωση του Μαθήματος, τελικά, από την δημό­σια εκπαίδευση και την ιδιωτικοποίηση του.Ο απώτερος στόχος μάλιστα των εκσυγχρονιστών μας είναι η έξωση και αυτών των Θεολογικών Σχολών από τα κρατικά Πανε­πιστήμια, αφού δεν θα έχουν πια λόγο ύπαρξης (κατάρτιση Κα­θηγητών Θρησκευτικών για την δημόσια εκπαίδευση) και την ορθόδοξη θεολογική εκπαίδευση θα μπορούν να προσφέρουν οι 4 «Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες», τα Πανεπιστήμια της Εκκλησίας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βελλά - Ιωαννίνων και Κρή­τη), που παρήγαγε η αγαστή συνεργασία του μακαριστού Αρχιε­πισκόπου Χριστοδούλου και της τέως Υπουργού Παιδείας.

Ως Κοσμήτορας (2004-2007) είχα το θλιβερό προνόμιο να ζήσω εκ του σύνεγγυς τους σχεδιασμούς αυτούς και τις εξελίξεις, όλο δε το συναφές αποδεικτικό υλικό συγκέντρωσα στο βιβλίο: «Θέση και αποστολή των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονί­κης στην σύγχρονη κοινωνία. Πρακτικά Δ' Συνεδρίου Θεολο­γικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Αθήνα 24 - 25 Απριλί­ου 2007», Αθήνα 2008.

Σ' αυτή την κίνηση εκόντες - άκοντες, συμβάλλουν και όσοι ελαφρά τη καρδία απαιτούν την κατάργηση του μαθήματος των Θρησκευτικών. Πρέπει δε να δηλωθεί, ότι στην Ευρώπη και όλο τον Χριστιανικό κόσμο, οι Θεολογικές Σχολές είναι μέσα στα κρατικά Πανεπιστήμια ως ερευνητικά Ιδρύματα. Διερωτώμεθα, συνεπώς, ποια Ευρώπη απαιτεί τις επι­χειρούμενες μεταβολές, όπως λέγεται...Αυτό τον σκοπό εξυπηρετεί, κατά την δική μας (των μαχόμενων Θεολόγων) εκτίμηση, η ανωτατοποίηση των τεσσάρων «Ανωτέ­ρων Εκκλησιαστικών Σχολών» το 2007, χωρίς αποχρώντα λόγο, αφού ήσαν καθαρά ιερατικές και παρήγαν κληρικούς Α' βαθμίδας, με δικαίωμα των αποφοίτων τους μετά από (πανεύκολες) κατατα­κτήριες εξετάσεις, να φοιτήσουν στις Θεολογικές Σχολές μας και να ακολουθήσουν άλλη σταδιοδρομία.

Οι τέσσαρες όμως «Ανώ­τατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες» (Α.Ε.Α.), εξυπηρετούν την σχεδιαζόμενη από κάποιους ιδιωτικοποίηση του μαθήματος των Θρησκευτικών με την ανάληψη του από την ίδια την Διοίκηση της Εκκλησίας και τελικό στόχο την έξωση του από τα κρατικά εκπαι­δευτικά Προγράμματα.

Τις Σχολές αυτές, γέννησε η φιλοδοξία του μακαριστού Αρχιεπι­σκόπου Χριστοδούλου να καλύψει η Εκκλησία το κενό, μετά την ιδιωτικοποίηση της θρησκευτικής εκπαίδευσης. Αυτό ακούεται από εκκλησιαστικούς κύκλους, προσκείμενους στον μακαρίτη Αρχιεπί­σκοπο. Αυτό όμως πού έχει σημασία είναι, ότι ο Χριστόδουλος συνέπραξε πρόθυμα... στην εκπλήρωση των στόχων της Πολιτείας αντί να καλέσει σε «αντίσταση», υποστηρίζοντας την θέση των Θεολο­γικών Σχολών εκεί πού ανήκουν, στα κρατικά δηλαδή Πανεπιστήμια. Αυτό ακριβώς κάνουν σήμερα στις πρώην σοσιαλιστικές Χώρες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες. Η Ρουμανία λ.χ. έχει 16 Ορθόδοξες Θεολογικές Σχολές, όλες εντεταγμένες στα κατά τόπους Κρατικά Πανεπιστήμια. Έτσι, ο προηγούμενος Αρχιεπίσκοπος συνήργησε στο να ζήσουν οι Θεολογικές Σχολές μας μέσα στην (Ενωμένη) Ευρώ­πη, ό,τι έζησαν οι άλλοι Ορθόδοξοι επί σοβιετικού καθεστώτος.

4. Σ' αυτό το σημείο όμως πρέπει να αποσαφηνισθεί κάτι ουσια­στικό. Υπάρχουμε πολλοί σ' αυτόν τον τόπο, πού θα θέλαμε να φύγει η ορθόδοξη εκπαίδευση από τα χέρια μιας Πολιτείας, πού δεν μπορεί καν να κατανοήσει τι είναι η Ορθοδοξία και ποια η ση­μασία της για τον άνθρωπο, την κοινωνία, αλλά και για την ίδια μας την Πατρίδα, και να επιστρέψει στον φυσικό της χώρο, το εκκλη­σιαστικό σώμα. Εξομολογητικά, μάλιστα θα πω, ότι παλαιότερα, κινούμενος και εγώ σε πλαίσιο παραδοσιακού ιδεαλισμού, πού το ζωντάνευα με τα γραψίματα μου, ήμουν αμετακίνητα υποστηρι­κτής της συναλληλίας Εκκλησίας - Πολιτείας.

Από μερικά χρόνια όμως, βλέποντας που οδηγεί σήμερα ο εναγκαλισμός με την Πο­λιτεία, τάσσομαι υπέρ του χωρισμού των δυο αυτών μεγεθών, και μάλιστα επαχθούς, αν όχι του τύπου της Αλβανίας του Χότζα, τουλάχιστον του σοβιετικού, για να επιτευχθεί η ανάνηψη μας.Βλέπω όμως, ότι αυτό δεν το επιθυμεί πρώτα η Πολιτεία (τα Κόμ­ματα), πού στηρίζονται, παρά τα λεγόμενα τους, στην συνεργασία με τα ηγετικά πρόσωπα της Εκκλησίας για το δικό τους συμφέρον.Και κάτι άλλο.

Υποστηρίζω εκ πεποιθήσεως και αγάπης προς την ελευθερία της ακαδημαϊκής έρευνας την παραμονή των Θεολο­γικών Σχολών στα κρατικά Πανεπιστήμια και την μη ιδιωτικοποίηση τους, όταν μάλιστα διαπιστώθηκε, πού μπορεί να οδηγήσει ο οικουμενιστικός οίστρος της εκκλησιαστικής Ηγεσίας. Η τυχόν μετα­βολή των Θεολογικών Σχολών σε όργανα μιας αλλοτριωμένης συ­νειδησιακά εκκλησιαστικής Ηγεσίας θα είναι κάτι χειρότερο από θά­νατο, θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Ορθοδοξία (πρβλ. την περίπτωση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και την σύνταξη της διαβόητης Εγκυκλίου του 1920 - κατάφασης του Οικουμενισμού).Το πρόβλημα πού άνοιξε και πάλι σχετικά με το «Μ.τ.Θ.» είναι, όπως βλέπουμε περίπλοκο. Ας περιμένουμε λοιπόν δύο πράγμα­τα, τα: α) Την αντίδραση του Λαού στο δικαίωμα απαλλαγής των μαθητών από αυτό και β) την περαιτέρω πορεία των πραγμάτων, πού θα δικαιώσουν ή θα διαψεύσουν τις ανησυχίες μας. Εύχομαι να συμβεί το δεύτερο .

Πηγή: http://www.orthodoxostypos.gr/Photos/Pages/Page1.pdfOι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com