30 Απρ 2009

Σεξουαλική Αγωγή : Η Σουηδία πρώτη στις καταγγελίες για βιασμούς.


Κάθε μέρα, στη Σουηδία, δεκαπέντε γυναίκες καταγγέλλουν ότι έπεσαν θύματα βιασμού. «Τα θύματα είναι όλο και πιο νέα», λέει ο Κρίστιαν Ντίσεν, καθηγητής του δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και ένας από τους συντάκτες μιας έκθεσης που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες. «Το 2006, τα δύο τρίτα των θυμάτων ήταν κάτω των 30 ετών. Πάνω από τις μισές ήταν μεθυσμένες. Και στη μεγάλη τους πλειοψηφία δεν είχαν συναντήσει τον βιαστή τους 24 ώρες πριν από το συμβάν».
Η έκθεση, που αφορά 33 χώρες, αποκαλύπτει ότι η Σουηδία είναι η ευρωπαϊκή χώρα όπου γίνονται οι περισσότερες καταγγελίες για βιασμούς. Κι ας έχει η σουηδική κοινωνία τη φήμη ότι έχει κατακτήσει την ισότητα των δύο φύλων. Το 2006 έγιναν στη χώρα αυτή 45,6 καταγγελίες ανά 100.000 κατοίκους. Ακολουθούν η Ισλανδία και η Βρετανία. Μεταξύ των χωρών με τις λιγότερες καταγγελίες περιλαμβάνονται η Ουγγαρία, η Ελλάδα, η Κροατία και η Πορτογαλία.


=================================
Πουθενά αλλού
δεν υπάρχει τέτοια ηθική α­ποχαλίνωση, τόσες αυτοκτονίες από ψυχικό κενό, τόση μεγάλη αύξηση στα αφροδίσια, τους ανεπιθύμητους τοκετούς, εκτρώσεις κ.λπ., όσο στις χώ­ρες που εφαρμόζεται με επιμονή το μάθημα της Σεξουαλικής Αγωγής …..
Μάλιστα η μάστιγα της μαθητικής πορνείας, πήρε διαστάσεις εκεί που έγινε απομυθοποίηση του σεξ. Γι' αυτό κι έχουν συνειδητοποιήσει, πως χρειάζεται αναθεώρηση πολλών ιδεών κι επανεξέ­ταση του προγράμματος.
Πρωτοπόρος στο χάος τής σεξουαλικής ασυδο­σίας , είναι η Σουηδία. Και πα­ράλληλα πρώτη στις αυτοκτονίες, τα προβλήματα, τ' αφροδίσια νοσήματα. Σύμφωνα με την Παγκό­σμια Οργάνωση Υγείας, έρχεται πρώτη και μάλι­στα συνεχώς απ’ το 1967, στα κρούσματα βλενόρροιας.
Η ηθική κρίση στις σκανδιναβικές κοινωνίες είναι μεγάλη. Οι βιασμοί είναι σύνηθες πια φαινόμενο και ο α­ριθμός τους συνεχώς αυξάνει από χρόνο σε χρόνο, ενώ οι διώξεις για επιδειξιομανία και άλλες δια­στροφές είναι περισσότερες. Η πορνεία και ειδικά οι γυναίκες που εξασκούν τον αγοραίο έρωτα, 20πλασιάστηκαν την προηγούμενη δεκαετία .
Ο Σουηδός Καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα Ιωακείμ Ισραέλ σε άρθρο του έ­γραψε: «Στις χώρες που εισήγαγαν το σεξ στα σχο­λεία, όπως απέδειξαν οι στατιστικές, αυξήθηκε κα­ταπληκτικά ο αριθμός των 12χρονων και 14χρονων που έμειναν έγκυες». Σε συνέντευξή του δε τόνισε πως στη χώρα του ειδικά «η σεξουαλική διαπαιδα­γώγηση πήρε κακό δρόμο».Το 50% των Σουηδών είναι χωρισμένοι και ζουν με τον καινούργιο τους σύντροφο και τα παιδιά του, τα οποία εκείνοι ούτε μεγάλωσαν κι ούτε βλέπουν πατρικά. Οι κρατικές στατιστικές παραδέχον­ται πως οι βιασμοί και η κακομεταχείριση παιδιών έχει αυξηθεί. «Έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε πιο αυστηρούς τους νόμους για τον βιασμό» εξη­γεί ο Ιωακείμ Ισραέλ.
Σταματήστε τα σχέδια για σεξουαλι­κά μαθήματα από την Α΄ Δημοτικού.
Δείτε και:
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Βιντεοπαιχνίδι με τον "Ιησού και τον Προφήτη Μωάμεθ" να μάχονται μέχρι θανάτου.


Οργάνωση που υπάγεται στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης εξέφρασε την ανησυχία της με αφορμή την κυκλοφορία στην αγορά ενός βιντεοπαιχνιδιού, στο οποίο πρωταγωνιστούν δύο φιγούρες που προσομοιάζουν με τον Ιησού και τον Προφήτη Μωάμεθ, που επιδίδονται σε αγώνα μέχρι θανάτου.Εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για την Ισλαμοφοβία, του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης, δήλωσε ότι το παιχνίδι αυτό φιλοξενείται στην ιστοσελίδα metro.co.uk, υπό τον τίτλο "Μαχητής της Πίστης" «Faith Fighter» και πρωταγωνιστούν δύο φιγούρες που θυμίζουν τον Ιησού και τον Προφήτη Μωάμεθ "οι οποίοι μάχονται μέχρι θανάτου".
Ο εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου για την Ισλαμοφοβία χαρακτήρισε "προκλητικό και προσβλητικό το περιεχόμενο του παιχνιδιού, τόσο για τους χριστιανούς, όσο και για τους μουσουλμάνους και δεν συμβάλλει στην εξάλειψη της μισαλλοδοξίας". Κάλεσε δε τους διαχειριστές της ιστοσελίδας στην οποία φιλοξενείται το βιντεοπαιχνίδι να "λάβουν άμεσα μέτρα και να το αποσύρουν από το διαδίκτυο".
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
Οι υπεύθυνοι απέσυραν τελικά το παιχνίδι από την ιστοσελίδα τους, ενημερώνοντας τους παίκτες με σχετική ανακοίνωση τους.

29 Απρ 2009

Ο «ιός των χοίρων» και τα διάφορα «φοβικά σύνδρομα».


Τρεις σχετικές- άσχετες!!! ειδήσεις.
Η απομάκρυνση
του σύγχρονου ανθρώπου από το νόμο του Θεού έχει προκαλέσει ένα χάος σε ολόκληρο τον πλανήτη. Λέτε να είναι τυχαία η ονομασία της νέας επιδημίας ως «ιός των χοίρων»; Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ο σύγχρονος άνθρωπος κατάντησε να κυλιέται στο βούρκο και έγινε ένα και το αυτό με τα γουρούνια. «Υπήντησαν αυτώ δυο δαιμονιζόμενοι εκ των μνημείων εξερχόμενοι, χαλεποί λίαν, ώστε μη ισχύειν τινα παρελθείν δια της οδού εκείνης. και ιδού έκραξαν λέγοντες τι ημίν και σοι Ιησού υιέ του Θεού; ήλθες ώδε προ καιρού βασανίσαι ημάς; ήν δε μακράν απ’ αυτών αγέλη χοίρων πολλών βοσκομένη. οι δε δαίμονες παρεκάλουν αυτόν λέγοντες’ ει εκβάλλεις ημάς, επίτρεψον ημίν απελθείν εις την αγέλην των χοίρων. και είπεν αυτοίς υπάγετε οι δε εξελθόντες απήλθον εις την αγέλην των χοίρων’ και ιδού ώρμησε πάσα η αγέλη των χοίρων κατά του κρημνού εις την θάλασσαν και απέθανον εν τοις ύδασιν (Ματθ. 8, 30-32). …Στον ίδιο γκρεμό που έπεσαν οι χοίροι έπεσε και η ανθρωπότητα σήμερα! Στον ίδιο αυτό τόπο μέσα από αποφάσεις νομιμοποίησης της ανωμαλίας, του φόνου, του ψεύδους, της κλοπής, της ασέβειας που την απομάκρυναν από το Θεό συναντήθηκε με τα δαιμόνια των χοίρων της παράνομης γης των Γεργεσηνών, ταυτιζόμενη μ’ αυτά…..
Ποιος «τρίβει τα χέρια του»
για τη γρίπη των πουλερικών; Το «γεράκι του Πενταγώνου», ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ, Ντόναλντ Ράμσφελντ! Και γιατί; Διότι έχει «ίδιον όφελος», καθώς είναι μεγαλομέτοχος της εταιρίας βιοτεχνολογίας «Gilead Sciens», η οποία έχει τα δικαιώματα του περιζήτητου φαρμάκου tamiflou (ταμιφλού) - παίρνει από την ελβετική «Roche» («Ρος») το 10% των πωλήσεων - του μόνου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της νόσου στους ανθρώπους. Ο Ράμσφελντ ήταν επικεφαλής της «Gilead» από το 1997 έως το 2001 και παραμένει μεγαλομέτοχος, καθώς, όταν έγινε υπουργός, εξαιρέθηκε από τη λήψη κυβερνητικών μέτρων σε σχέση με την «Gilead» και το tamiflou. Μέτοχοι στην ίδια εταιρία είναι κι άλλοι «εξέχοντες» πολιτικοί των ΗΠΑ, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζορτζ Σουλτζ.
Στους έξι τελευταίους μήνες, που ο «ντόρος» για τη γρίπη των πουλερικών έχει εξαπλωθεί σ' όλο τον κόσμο και ο φόβος για την εκδήλωση επιδημίας έχει καταλάβει εκατομμύρια ανθρώπους, ο Αμερικανός υπουργός έγινε κατά 1.000.000 δολάρια πλουσιότερος, αφού η τιμή της μετοχής στην εταιρία του ανέβηκε από τα 35 στα 47 δολάρια. Κι έπεται συνέχεια στην ιλιγγιώδη αύξηση των κερδών του, μια και ο θόρυβος διατηρείται και εντείνεται, η ανησυχία δεν εκτονώνεται, αλλά μεγαλώνει και όλο και περισσότερο αυξάνεται η ζήτηση του μοναδικού «σωτήριου φαρμάκου», προσκομίζοντας μυθώδη κέρδη στην επιχείρηση που το παράγει και σ' εκείνες που έχουν τα δικαιώματα διακίνησής του.
Θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Ράμσφελντ - και οι άλλοι μέτοχοι της «Gilead» όπως και της «Roche» - ενδιαφέρεται, όχι μόνο να μείνει στην επικαιρότητα το «θέμα», αλλά και να επιβεβαιωθούν οι φόβοι για την επιδημία στους ανθρώπους, καθώς έτσι θ' αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του. Και, βεβαίως, ως μεγαλοστέλεχος της κυβέρνησης της «κοσμοκράτειρας» χώρας, έχει τη δυνατότητα και τον τρόπο να ενεργήσει καταλλήλως, ούτως ώστε η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα. Μάλιστα, οι πιο «πονηρεμένοι» θα σκεφτούν ότι πίσω από την ανακίνηση και τη διόγκωση του «θέματος» κρύβονται «κέντρα» που σχετίζονται με τα συμφέροντα των πολυεθνικών, ή ακόμα και της ίδιας της αμερικανικής κυβέρνησης.
Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται ότι πίσω από διάφορα «φοβικά σύνδρομα» που καλλιεργούνται, βρίσκονται κερδοσκοπικά συμφέροντα, ούτε είναι πρωτόγνωρο πολιτικοί των ΗΠΑ κι άλλων χωρών να «διαπλέκονται» με πολυεθνικές προς αμοιβαίο όφελος. Αυτά έχει ο καπιταλισμός κι όσο διαρκεί όλα θα κινούνται με τη «λογική» του κέρδους. Προκειμένου, δε, το κέρδος να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, θυσιάζονται τα πάντα. ….
Μοιάζει σαν να ήταν χθες το Σάββατο της 12ης Μαρτίου του 2003, όταν η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας εξέδωσε δελτίο Αμεσου Κινδύνου για να προειδοποιήσει ότι η πανδημία, που οι επιδημιολόγοι περίμεναν επί χρόνια, βρισκόταν προ των πυλών. Το SARS, μία μορφή άτυπης πνευμονίας, «σκότωνε» στη νοτιοανατολική Ασία και ο κόσμος έπρεπε να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα για να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή του. Μάσκες, αισθητήρες θερμότητας στα αεροδρόμια, ταξιδιωτικές οδηγίες, καχύποπτα βλέμματα σε όποιον φταρνιζόταν μέσα σε αεροπλάνο. (Ας σημειωθεί ότι για λόγους σχεδόν... μεταφυσικούς τα αεροσκάφη θεωρήθηκαν αποκλειστικά εκκολαπτήρια του επικινδυνου κορωνοϊού.) Ολα αυτά συνέθεταν την καθημερινότητα εκείνης της εποχής. Ομως, παρά τον θόρυβο, τους πηχυαίους τίτλους και τη διάχυτη ανησυχία, η άτυπη πνευμονία τελικά πρόδωσε τις προβλέψεις πολλών ειδικών και περισσότερων κινδυνολόγων. Μετά τη λήψη ορισμένων μέτρων και προφυλάξεων, το SARS εξαφανίστηκε ξαφνικά, όπως είχε έρθει, χωρίς να προκαλέσει τα εκατομμύρια θύματα που όλοι φοβούνταν. Στο πέρασμά του, ωστόσο, εκτός από τους 800 νεκρούς, άφησε κατεστραμμένες οικονομίες, απισχασμένο τουρισμό και κατάφερε πλήγμα σε πολλές αεροπορικές εταιρείες ανά τον κόσμο, που ακόμα και σήμερα σχοινοβατούν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Μετά ήλθε η σειρά της γρίπης των πτηνών να πυροδοτήσει φόβους για πανδημία, ανάλογη με αυτήν της «ισπανικής γρίπης» του 1918. Και πάλι ποταμοί δημοσιογραφικής μελάνης, κινδυνολογικά σενάρια, έξωση στο πυρ το εξώτερο του κοτόπουλου ως είδους διατροφής, διωγμοί και εξόντωση κάθε πτηνού. Ευτυχώς, για άλλη μία φορά, οι προβλέψεις των ειδικών έπεσαν στο κενό. Ο ιός εξακολουθεί να εμφανίζεται, αραιά και πού, αλλά προκάλεσε μέσα σε έξι χρόνια μόλις 236 θανάτους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην Ινδονησία. Οι ειδικοί έπαψαν να ασχολούνται με το ζήτημα. Τώρα πολλοί ομολογούν ότι ένα στέλεχος αυτού του τύπου ήταν εξ αρχής πολύ απίθανο να προκαλέσει πανδημία. Και μαζί με τους ειδικούς σίγησε ο Τύπος.
Τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο η γρίπη των χοίρων, που προκάλεσε δεκάδες θανάτους στο Μεξικό και ηπιότερα κρούσματα σε πολλές άλλες χώρες. Μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, πρώτη φορά εμφανίζεται και προσβάλλει τους πιο νέους και εύρωστους.
Αυτή τη φορά, όμως, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας έδειξε ψυχραιμία και σύνεση. Δεν εξέδωσε Δελτία Άμεσου Κινδύνου, μελετά προσεκτικά κάθε βήμα, δέχθηκε ότι τα στοιχεία που διαθέτει είναι λίγα, ενώ προτρέπει τα κράτη να μην βγάλουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τις πληγείσες περιοχές. Πρέπει όλα τα δεδομένα να αξιολογηθούν προτού περάσουμε στην επόμενη φάση του πολέμου, λένε οι εκπρόσωποί της. Ας ελπίσουμε ότι την ίδια εγκράτεια θα επιδείξουμε όλοι, κυρίως, όμως, ο Τύπος. Και ας ευχηθούμε πως οι κινδυνολογούντες θα πέσουν έξω και πως ούτε αυτή η πανδημία θα έρθει.
Πηγές: «Στύλος Ορθοδοξίας» - «Ριζοσπάστης - «Καθημερινή»
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ….

Το νέο blog του Υπουργείου Παιδείας και οι πρώτες αντιδράσεις για τα Θρησκευτικά.


Όπως έγινε γνωστό («Καθημερινή» 28/04/2009):Στο blog αυτό μπορούν όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους - το ίδιο θα κάνω και εγώ προσωπικά - ανοίγοντας το διάλογο σε όλη την κοινωνία», ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.
Στον «αέρα» βρίσκεται από σήμερα, με πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρη Σπηλιωτόπουλου, το νέο blog www.meafora.gr και http://www.meafora.com/.
Στο πλαίσιο της κοινοποίησης αυτής της πρωτοβουλίας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων θα αποστείλει σήμερα εγκύκλιο σε όλα τα σχολεία της χώρας προκειμένου τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίσουν το νέο blog και να το ενισχύσουν με τις απόψεις τους.
Ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άρης Σπηλιωτόπουλος, αναφορικά με τη δημιουργία του blog, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με χαρά ανακοινώνω ότι το νέο blog www.meafora.gr και www.meafora.com λειτουργεί από σήμερα, πραγματοποιώντας τη δέσμευσή μας να ανοίξουμε το διάλογο στο Διαδίκτυο, το μόνο μέσο άμεσης Δημοκρατίας που μπορεί να έχει απεριόριστο εύρος επικοινωνίας. Στο blog αυτό μπορούν όλοι να εκφράζουν τις απόψεις τους - το ίδιο θα κάνω και εγώ προσωπικά - ανοίγοντας το διάλογο σε όλη την κοινωνία. Γιατί η Παιδεία μας αφορά όλους.
Ο χώρος της Παιδείας έχει ανάγκη από την καλλιέργεια μιας κουλτούρας, διαλόγου και συνεννόησης. Σήμερα, οι προκαταλήψεις έχουν μπει στο περιθώριο. Και αυτό είναι πολύ θετικό.
Σε ζητήματα παιδείας, κάθε συγκεκριμένη θετική πρωτοβουλία και άποψη, έστω και μικρή, μπορεί να αποτελέσει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Δεν υπάρχουν μικρά ή αμελητέα κέρδη στη περίπτωση της παιδείας. Σας καλώ, λοιπόν, όλους να ανταποκριθούμε σε αυτόν τον υψηλό στόχο, μέσα από αυτό το blog, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να αφήσουμε καμία άποψη στο περιθώριο. Η Παιδεία με αφορά και μας αφορά όλους μας."
Ήδη όμως άρχισαν και οι πρώτες αντιδράσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών.
Διαβάζουμε:
ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
Μετάνοια χρειάζεται ο υπουργός και τα στελέχη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, για να σώσουν την Παιδεία, που αποδιαλύεται με τις ανεύθυνες τακτικές που ακολουθούν (π.χ. αλλοίωση του βιβλίου της ιστορίας της Στ\’ Δημοτικού και προπάντων η περιθωριοποίηση του σπουδαιότερου και αναγκαιότερου μαθήματος: του μαθήματος των Ορθόδοξων “Θρησκευτικών”).
Επιστροφή στον Θεό, απόπτυση των ψευτοεκσυγχρονιστικών απόψεων τους και ακρόαση του ορθόδοξου ελληνικού λαού, τον οποίο έχουν καταστρέψει αρκετά με τις σάπιες “εκσυγχρονιστικές” απόψεις τους.
Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε από τον/την ΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.
http://www.meafora.gr/?p=217
Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς που αντιδρούν. Ο Υπουργός θα πρέπει να λάβει υπ΄όψιν του τα αιτήματα των θεολόγων και των θεσμοθετημένων οργάνων τους.

28 Απρ 2009

Σχετικά με το Δημοψήφισμα στο Βερολίνο.


Η εφημερίδα το «ΒΗΜΑ»28/04/2009 γράφει σχετικά με το δημοψήφισμα στο Βερολίνο για τα Θρησκευτικά.

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ποια θέση έχει ο Θεός στο σχολείο

Δεν δόθηκε απάντηση, καθώς δεν προσήλθε στις κάλπες το 25% των Βερολινέζων

ΒΕΡΟΛΙΝΟ Oι Βερολινέζοι κλήθηκαν να αποφασίσουν, σε δημοψήφισμα την περασμένη Κυριακή, ποια είναι η θέση του Θεού στα σχολεία της γερμανικής πρωτεύουσας. Αλλά το ερώτημα έμεινε αναπάντητο, καθώς δεν προσήλθε στις κάλπες το 25% των πολιτών, ώστε να είναι έγκυρο το αποτέλεσμα.
Οι Βερολινέζοι ψήφισαν για το αν οι χριστιανοί, οι μουσουλμάνοι και οι εβραίοι μαθητές θα παρακολουθούν ένα κοινό μάθημα για τις ηθικές αξίες ή αν θα διδάσκονται ξεχωριστά το μάθημα των Θρησκευτικών.
Το ζήτημα είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στους Σοσιαλδημοκράτες, που ελέγχουν την τοπική κυβέρνηση μαζί με τους Οικολόγους, και στη συντηρητική αντιπολίτευση, που είχε πάρει το μέρος της διδασκαλίας των Θρησκευτικών.
Το 2005, έπειτα από έγκλημα τιμής με θύμα μια νεαρή τουρκάλα, το Βερολίνο αποφάσισε να εγκαινιάσει στα σχολεία ένα μάθημα για τις ηθικές αξίες. Οι πιο συντηρητικοί απάντησαν με το αίτημα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών.
Η πρωτοβουλία τους συγκέντρωσε τις 270.000 υπογραφές που χρειάζονταν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, αλλά οι κάλπες δεν έδωσαν λύση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε μια πόλη όπου σχεδόν οι μισοί μαθητές σε κάποιες γειτονιές είναι μουσουλμάνοι το θέμα της διδασκαλίας των Θρησκευτικών δεν πρόκειται να φύγει από το προσκήνιο.
=================================
Το «ΒΗΜΑ» δηλαδή αναφέρει ότι «δεν δόθηκε απάντηση, καθώς δεν προσήλθε στις κάλπες το 25% των Βερολινέζων».
Ας δούμε όμως τα πράγματα καλύτερα:
● Οι ψηφοφορία υπήρξε ελεύθερη και όχι υποχρεωτική, όπως κάθε ψηφοφορία στο εξωτερικό.
● Οι μη συμμετέχοντες εξ΄άλλου δηλώνουν με την πράξη τους ότι αποδέχονται το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.
● Ακόμα και στις εκλογές στη χώρα μας που προσμετρώνται τα Άκυρα και Λευκά ψηφοδέλτια;
● Υπάρχει ποτέ συμμετοχή 100%; Αυτό γίνεται!!! μόνο σε κάποια περίεργα καθεστώτα τύπου Εμβέρ Χόντζα.
● Με ποιο ποσοστό εκλέγεται μια κυβέρνηση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη;
● Με πόσους ψήφους μπορεί να εκλεγεί κάποιος Βουλευτής;
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος «παραμένει ίδια η κατάσταση στη Γερμανία μετά από δημοψήφισμα γύρω από τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών.Υποχρεωτικά παραμένουν τα μαθήματα ηθικής που συνοδεύουν τα μαθήματα θρησκευτικών. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 51,3% κατά της καθιέρωσης των μαθημάτων ηθικής ως προαιρετικά, με 48,5% υπέρ».

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ


Του Σαράντου Καργάκου
Πάνε πολλά χρόνια τώρα από το 1982, όταν έβγαλα μια προσχηματική ποιητική συλλογή που είχε τίτλο “προσεχώς κατεδάφιση”. Στη συλλογή αυτή υπήρχε κι ένα χριστουγεννιάτικο ποιηματάκι που το γράφω από μνήμης:
Χριστούγεννα!
Γέμισαν κουραμπίεδες οι βιτρίνες
Χαίρομαι να κοιτάζω!
……………………………………
Απολαμβάνω την επαναστατική νεολαία μας!
Από το 1975 και εντεύθεν η επανάσταση έχει γίνει εθιμικό γεγονός. Όχι για να αλλάξει κάτι, αλλά για να μην αλλάξει τίποτε. Να συνεχίζεται το ίδιο βιολί, με τους ίδιους πάντα επί κεφαλής. Άκουγα μια βραδιά γόνο καλής κρητικής οικογένειας, που είχε χρηματίσει (ή κριματίσει) ως υπουργός, να καυχάται ότι κι αυτός, όταν ήταν 15 ετών, πέταγε πέτρες στην αμερικανική πρεσβεία. Πώς δεν θα γινόταν υπουργός;
Όλοι οι “Άρχοντες του Σκότους”
του παρόντος καιρού, μήπως δεν ξεκίνησαν από επαναστάτες, πετροβολιστές και δάρτες, βιτρινοθραύστες και τοιχοχρωματιστές; Από πού ξεκίνησαν την καριέρα τους ο Κον Μπεντίτ, ο “ερυθρός Ρούντι”, ο ανεκδιήγητος Γούλφοβιτς, ο Μπαρόζο, ο Φίσερ; Πόσοι από τους διαπρέποντες σήμερα στην πολιτική, στη δημοσιογραφία, στο πανεπιστημιακό “αραλίκι” και στο συγγραφικό “χαβαλέ”, δεν ξεκίνησαν με πέτσινα σακκάκια και με ιδεολογία το σύνθημα “ξύλο για το ξύλο”;
Γι’ αυτό, άλλωστε, τα “παιδιά”,
που ανανεώνονται ως “παιδιά” ανά τριετία, βρίσκουν στήριξη και μάλιστα μεγάλη στα “μήντια”. Τα χθεσινά “παιδιά” που τώρα κατέχουν θώκους “σινιέ”, δικαιολογούν το κάθε τι που κάνουν τα τωρινά “παιδιά” – οι διάδοχοί τους. Κι ας μην άφησαν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα όρθιο ούτε κολυμπηθρόξυλο! Τέτοια φρίξη είχε να ζήσει η Ευρώπη από τη “Νύχτα των κρυστάλλων”. Ας μην εκπληττόμεθα. Ο Γκαίμπελς ζει και αυτός οδηγεί την ανερμάτιστη νεολαία μας. Και όχι μόνο τη δική μας.
Τα “μήντια” –με ελάχιστες εξαιρέσεις
– είναι παιδιά του Γκαίμπελς. Οι δερβίσηδες και των τριών φύλων που “ιερουργούν” σ’ αυτά είναι παιδιά της βίας, του μηδενισμού, του ασύστολου οπουρτουνισμού και του ασυμμάζευτου αμοραλισμού. Είναι οι Μεγάλοι Παιδαγωγοί των παιδιών και των εγγονών μας. Με τους αιώνια ίδιους καλεσμένους, τους δεκαετίες τώρα, προωθούν προς τη νεολαία κατά πρώτον την αποβλάκωση και κατά δεύτερον, στο πιο δυναμικό κομμάτι της, τον αναρχισμό, τον καταστροφισμό, την ανομία, την ελεεινολογία, και την ελεεινοπραξία. Αυτοί που ξεκίνησαν κάποτε από σημαιοκαύστες και κομματικοί γκάνγκστερς, ερευνούν τώρα τάχα για τα αίτια του κακού, για τα αίτια της νεανικής αναταραχής.
Θα συμβάλω κι εγώ
στην έρευνά τους μ’ έναν μύθο που θα πω – κάποτε πολύ γνωστό. Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στο Παρίσι, ο Πικάσο δεν είχε τελειώσει την περίφημη “Γκερνίκα”, για να την παραδώσει στη δημοκρατική κυβέρνηση της Μαδρίτης που του είχε δώσει την παραγγελία. Η “Γκερνίκα” τελείωσε εκείνον τον θλιβερό καιρό, αλλά το τέλειωμά της σε λίγους έμπιστους ήταν γνωστό. Κάποιοι αντιστασιακοί –με την άδεια του Πικάσοφωτογράφισαν τον πίνακα, τον έκαναν αφίσα αντιστασιακή και μετά “φέιγ βολάν”. Αυτό συγκλόνισε τους Γερμανούς που έψαχναν να βρουν τον άγνωστο ζωγράφο.
Ο Γερμανός διοικητής του Παρισιού
“το έπαιζε” και φιλότεχνος. Ζήτησε κάποτε να επισκεφθεί και τον Πικάσο στο εργαστήρι του. Ο μεγάλος καλλιτέχνης – nolens, volens – το επέτρεψε. Υποδέχθηκε τον Γερμανό στρατηγό τυπικά ψυχρός και τον ξενάγησε στο χώρο της δουλειάς του. Αλλ’ όταν ο Γερμανός είδε σ’ έναν απέραντο τοίχο τη “Γκερνίκα” έπεσε από τα σύννεφα και είπε στον Πικάσο:
-Εσείς το κάνατε αυτό;
Κι ο Πικάσο ψυχρά και πικρά:
-Όχι, εσείς …..
Κύριοι μεγαλοδημοσιογράφοι
, αν ψάχνετε φταίχτες, τολμήσατε να κοιτάξετε τον καθρέφτη σας. Σας περιμένει ένα πορτραίτο του Ντόριαν Γκρέυ. Έστι τελειώνει το τελευταίο μου βιβλίο: “ελληνική παιδεία: ένας νεκρός με … μέλλον”. Ο θάνατος της παιδείας είναι “ζωή σε λόγου σας”!Εφ. «Πολιτική ενημέρωση».

27 Απρ 2009

Βερολίνο:Υποχεωτικά τα μαθήματα Ηθικής και Θρησκευτικών.


Παραμένει ίδια η κατάσταση στη Γερμανία μετά από δημοψήφισμα γύρω από τον τρόπο διδασκαλίας των θρησκευτικών.
Υποχρεωτικά παραμένουν τα μαθήματα ηθικής που συνοδεύουν τα μαθήματα θρησκευτικών στη Γερμανία μετά από δημοψήφισμα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 51,3% κατά της καθιέρωσης των μαθημάτων ηθικής ως προαιρετικά, με 48,5% υπέρ.
Το θέμα είχε τεθεί για πρώτη φορά
το 2005, μετά από το φόνο Τουρκάλας από τον αδερφό της, λόγω του δυτικού τρόπου ζωής της. Η κοινή γνώμη του Βερολίνου (όπου είχε λάβει χώρα το συμβάν), είχε συγκλονιστεί από το περιστατικό (καθώς το Βερολίνο θεωρείται η «πρωτεύουσα του αθεϊσμού» στην Ευρώπη), κάτι που οδήγησε στη λήψη της απόφασης να γίνει υποχρεωτική η διδασκαλία μαθημάτων ηθικής παράλληλα με τα μαθήματα θρησκευτικών.
Σκοπός της κίνησης
αυτής ήταν η σφυρηλάτηση κοινών αξιών ανάμεσα στους Γερμανούς και τους μετανάστες (εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι μουσουλμάνοι), με απώτερο στόχο την αποφυγή της εμφάνισης ακραίων τάσεων. Τα μαθήματα ηθικής υπήρχαν ήδη πριν τη θέσπιση του μέτρου, ωστόσο συγκέντρωναν πολύ μικρούς αριθμούς μαθητών. Η όλη ιδέα πίσω από το δημοψήφισμα ξεκίνησε από μια οργάνωση ονόματι Pro Reli, που υποστηρίζει πως ο υποχρεωτικός χαρακτήρας των μαθημάτων είναι λάθος σαν ιδέα, αντιπροτείνοντας την αλλαγή των μαθημάτων θρησκευτικών έτσι ώστε να γίνουν πιο ενδελεχή: κατά την Pro Reli, μια σωστή διδασκαλία των μαθημάτων γύρω από το Ισλάμ, που θα εμβαθύνει στο περιεχόμενο της θρησκείας, θα αποτρέψει από μόνη της την εμφάνιση ακραίων στοιχείων. Οι θέσεις της Pro Reli έχαιραν της υποστήριξης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.
Πηγή: «Καθημερινή»

Ινδία: Ανθρωποθυσίες για τον κατευνασμό θεών!!


Ένα δεκάχρονο κοριτσάκι αποκεφαλίστηκε στην Ινδία από τον παππού της, ο οποίος πίστευε ότι εάν αναμείξει το αίμα της με σπόρους θα εξασφαλίσει καλή σοδειά.
Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε χθες Κυριακή στην περιοχή Σαμπαλπούρ, 450 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας του κρατιδίου της ανατολικής Ορίσα Μπουμπανεσβάρ, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων IANS, το οποίο προσθέτει ότι ο δράστης Ράτζες Χέμπραμ συνελήφθη όταν συγχωριανοί του διαπίστωσαν τι είχε συμβεί και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.
Ο Χέμπραμ, ιδιοκτήτης
τριών εκταρίων καλλιεργήσιμης γης, είχε προμελετήσει το έγκλημά του, αποφασισμένος να αναμείξει τους σπόρους με το αίμα της εγγονής του σήμερα Δευτέρα, μια ημέρα που θεωρείται σημαδιακή από τους Ινδουιστές.
«Έκοψε το κεφάλι
της εγγονής του Μπερνάκα Καντουλάνα με ένα τσεκούρι κάποια στιγμή που δεν ήταν κανείς άλλος μέσα στο σπίτι και έχυσε το αίμα της σε ένα κανάτι», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο IANS.
Η αστυνομία ανακάλυψε κάποιους σπόρους ανακατεμένους με αίμα μέσα σε ένα ατσάλινο κανάτι. Ο δράστης ομολόγησε το έγκλημά του.
Στην Ινδία γίνονται εδώ και αιώνες ανθρωποθυσίες για τον κατευνασμό των θεών, για την εξασφάλιση ευημερίας και για τον εξορκισμό των κακών πνευμάτων. Παρόμοια εγκλήματα αναφέρονται ακόμα και σήμερα σε διάφορες περιοχές της αχανούς χώρας, όπως στο Ουτάρ Πραντές και στο Τζαμού και Κασμίρ.
Προ χρόνων κάποιοι γονείς στην Ορίσα θυσίασαν τους δύο γιούς τους ύστερα από υπόδειξη ενός τοπικού μάγου, πιστεύοντας ότι με τη διπλή αυτή θυσία θα ευχαριστούσαν τους θεούς και θα γίνονταν πλούσιοι.
Πηγή: «Καθημερινή»

Μητροπολίτης Αργυροκάστρου:«Είστε Ορθόδοξοι του συμφέροντος...»!


«Ενώ επί κομμουνιστικού καθεστώτος σεβαστήκατε τις περιουσίες των εκκλησιών και των μοναστηριών, σήμερα τις καταπατάτε με μεγάλη ευκολία και δεν έχετε αφήσει τίποτε! Είστε Ορθόδοξοι του συμφέροντος και όχι της πραγματικής πίστης»!
Την πικρία και την απογοήτευσή
του για την στάση των Ορθόδοξων της Βορείου Ηπείρου εξέφρασε ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος, κηρύττωντας ανήμερα της εορτής του αγίου Γεωργίου στο μοναστήρι της Τσούκας των Αγίων Σαράντα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, τόνισε ο Μητροπολίτης, με όλες του τις δυνάμεις και «ζητιανεύοντας» χρήματα από την παγκόσμια κοινότητα δημιουργεί έργα αγάπης, ενώ «εσείς επιδιώκετε με κάθε τρόπο να «αρπάξετε» τις εκκλησιαστικές και μοναστηριακές περιουσίες».
Το «ξέσπασμα» του Μητροπολίτη, ο οποίος, όπως οι πάντες ομολογούν, είναι ένας άνθρωπος πράος, ήρεμος, υπομονετικός, ψύχραιμος και με πολλή αγάπη, δείχνει την έκταση του υπαρκτού και σοβαρού αυτού προβλήματος. Δηλαδή Ορθόδοξοι Βορειοηπειρώτες διεκδικούν, ακόμη και δικαστικά, ως ιδιοκτησίες τους τις περιουσίες των εκκλησιών και των μοναστηριών ή τις καταλαμβάνουν αυθαίρετα.
Ακόμη ο Μητροπολίτης
επεσήμανε ότι η πλειονότητα των Ορθόδοξων της Βορείου Ηπείρου, δεν εκκλησιάζεται. Για την κατάσταση αυτή, παρατήρησε ο κ. Δημήτριος, «εκτός από την ευθύνη την δική μας, των κληρικών, ευθύνη μεγάλη έχετε και εσείς οι πιστοί, που δεν φροντίζετε να συνειδητοποιήσετε την αναγκαιότητα της Ορθόδοξης πίστης στη ζωή σας».
Κατά τα λοιπά, στο μοναστήρι της Τσούκας, που αποτελεί ένα σπουδαίο βυζαντινό μνημείο και βρίσκεται σε λόφο πάνω από τους Αγίους Σαράντα, τέλεσε την θεία λειτουργία ο Μητροπολίτης Δημήτριος με πέντε ιερείς.
Μετά την θεία λειτουργία επιθεώρησε τα έργα ανακαίνισης των κελιών και των βοηθητικών χώρων της Μονής, που χρηματοδοτούνται από τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο. Πραγματικά γίνεται εξαιρετική δουλειά και όπως ανέφερε κάποιος από τους παρευρισκόμενους συντελείται ένα θαύμα!
Εξάλλου ο χώρος που περιβάλλει την Μονή είναι καταπράσινος αυτή την περίοδο, ενώ κοντά σ΄ αυτή είναι η θάλασσα των Αγίων Σαράντα και απέναντι χωριά της Κέρκυρας.
Πηγή: «proinoslogos.»

Διορισμούς στα δημοτικά ζητούν οι θεολόγοι - Συστήθηκε στη Λάρισα Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.

Οι αδιόριστοι θεολόγοι της περιοχής κατόπιν πρωτοβουλίας της συσταθείσας Συντονιστικής Επιτροπής ν. Λάρισας και με την αμέριστη συμπαράσταση της τοπικής Eνωσης θεολόγων, συγκεντρωθήκαμε τη Τρίτη 21.4.2009 στην αίθουσα της «Χριστιανικής Εστίας». Αφού ενημερωθήκαμε επισταμένως από τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Ενωσης Θεολόγων ν. Λάρισας κ.κ. Βασ. Στεργιούλη και Χάρη Ανδρεόπουλο για τις προτάσεις τις οποίες πρόσφατα κατέθεσε στο υπ. Παιδείας η Ιερά Σύνοδος σε συνεργασία με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ενωσης Θεολόγων (ΠΕΘ), αποφασίσαμε ομόφωνα να δρομολογήσουμε κατ’ αρχήν σε πανθεσσαλικό επίπεδο σειρά δράσεων και παρεμβάσεων με σκοπό την επίλυση του χρονίου προβλήματος της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο μας.
Συγκεκριμένα αποφασίσαμε να αγωνισθούμε ενωμένοι για την ευδοκίμηση των προτάσεων της Ιεράς Συνόδου και της ΠΕΘ, για: α) αύξηση του αριθμού διορισμών θεολόγων στη Β/θμια εκπαίδευση, β) αύξηση των ωρών διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών εις τη Β/θμια εκπαίδευση τόσο στη γενική, όσο και στη τεχνική όπου το μάθημα στα Επαγγελματικά Λύκεια διδάσκεται λιγότερες ώρες και συγκεκριμένα μόνο 2 ώρες τη βδομάδα, ενώ στα Γενικά 5 ώρες την εβδομάδα, γ) διορισμούς θεολόγων και στην Πρωτοβάθμια Έκπαίδευση γιά την διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπως συμβαίνει με τους καθηγητάς Ξένων Γλωσσών, Φυσικής Αγωγής και Μουσικής γιά τα αντίστοιχα μαθήματα, και δ) διορισμούς θεολόγων στις Ιερές Μητροπόλεις και σε θέσεις ξεναγών Μουσείων ή Εκθέσεων Βυζαντινών ή Μεταβυζαντινών Κειμηλίων.
Προς αυτή την κατεύθυνση αποφασίσαμε ομόφωνα να συντονιστούμε όλοι οι θεολόγοι της Θεσσαλίας και να δώσουμε τον αγώνα μας που θεωρούμε ότι είναι τίμιος και αγνός. Καλούμε δε τους Σεβασμιώτατους Mητροπολίτες της περιοχής μας και τους βουλευτές όλων των κομμάτων να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα μας.
Οι ενδιαφερόμενοι να πλαισιώσουν τον αγώνα μας μπορούν να απευθύνονται στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κ.κ. Καραμαλίγκα Ζωή 6947273783, Μπεκίρη Αλέξανδρο 6934617724, Παυλή Μιχαήλ 6945319698, Παπαϊωάννου Μαρία 6944999440, Τότσικα Βάσω 6945287347.
* Για την ενημέρωση της πορείας του αγώνα μας θα δημοσιεύουμε ενημερωτικά δελτία τύπου στις εφημερίδες και στο ιστολόγιο της Ένωσης Θεολόγων ν. Λάρισας: http://theologylar.blogspot.com
Πηγή: http://theologylar.blogspot.com/

26 Απρ 2009

Χαιρετισμός Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς το Παγκύπριο Συλλαλητήριο για την 5η επέτειο του ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν


Ελληνικέ Κυπριακέ λαέ,
«Κράτησε τη σπίθα όπως-όπως. Θα ’ρθει μια στιγμή που θα ανάψει το φως!», συμβουλεύει ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης.
Πέντε χρόνια ύστερα από το βροντερό εκείνο «ΟΧΙ» της 24ης Απριλίου 2004, όλοι εμείς, με τη συμμετοχή μας στο αποψινό Παγκύπριο Συλλαλητήριο, καταθέτουμε για μια ακόμη φορά ενεργά τη συμβολή μας, ώστε η δάδα του ιστορικού χρέους προς την πατρίδα να κρατηθεί αναμμένη.
Με βαθύτατα αισθήματα εθνικής
ευγνωμοσύνης μακαρίζουμε την ψυχή του αειμνήστου τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδοπούλου για τα υψηλά μαθήματα φιλοπατρίας, που άφησε ως βαριά κληρονομιά σε όλους μας. Στη δύσκολη ώρα της κρίσης και της ανάληψης των ευθυνών του, ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν δίστασε να σταθεί με αποφασιστικότητα και να αναμετρηθεί με την Ιστορία. Μνημειώδης υπήρξε ο λόγος του: «Παρέλαβα κράτος. Δεν θα παραδώσω καντόνιο»! Έγραψε, έτσι, τη δική του Ιστορία και αναδείχθηκε σε ένα πραγματικό εθνικό Ηγέτη. Υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο της εθνοπρεπούς στάσης του να μην υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις και απειλές και με τη γενναία εκείνη στάση του να διαφυλάξει την κρατική μας υπόσταση και να διασώσει από τη διάλυση την Κυπριακή Δημοκρατία. Γονυπετείς, καταθέτουμε στον τάφο του τα μυρίπνοα άνθη της αγάπης και της ευγνωμοσύνης μας για την ανεκτίμητη εκείνη προσφορά του προς το λαό και την πατρίδα μας.
Με την προσωπική μας παρουσία στο αποψινό Συλλαλητήριο επιθυμούμε να στείλουμε παντού –προς όλες τις κατευθύνσεις- το μήνυμα ότι η Εκκλησία της νήσου μας, συνεπής προς τη βαριά ιστορική της κληρονομιά, συνεχίζει και σήμερα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης στο πρόβλημά μας, σύμφωνης με τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών και με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και μακριά από φυλετικούς και ρατσιστικούς διαχωρισμούς των πολιτών. Μιας λύσης από τους Κυπρίους για τους Κυπρίους, μακριά από πιεστικά χρονοδιαγράμματα, εξωτερικές πιέσεις, επιδιαιτησίες και επεμβατικά δικαιώματα σε τρίτους. Μιας λύσης που θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα διασφαλίζει την απελευθέρωση της κατεχόμενης γης μας, την αποχώρηση από τη νήσο μας όλων των τουρκικών στρατευμάτων εισβολής και όλων των εποίκων, τη διακρίβωση της ζωής όλων των αγνοουμένων μας και την επιστροφή όλων των προσφύγων μας στις πατρογονικές τους εστίες, μέσα σε συνθήκες ελευθερίας, ειρήνης, ασφάλειας και δικαιοσύνης.
Λέγει μια ξένη παροιμία ότι «για να αλυσοδέσεις ένα λαό, πρέπει πρώτα να τον αποκοιμίσεις!». Υπογραμμίζουμε, ακριβώς, προς όλους, και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι η Εκκλησία, η οποία μέσα σε καιρούς ανείπωτων συμφορών και φοβερών δοκιμασιών, στάθηκε η Κιβωτός της σωτηρίας του μαρτυρικού μας λαού, αλλά και η εστία όχι μόνο του θρησκευτικού, αλλά και του εθνικού φρονηματισμού, ουδέποτε θα επιτρέψει να γίνει κάτι τέτοιο. Αντίθετα, θα αγωνίζεται πάντοτε με όλες της τις δυνάμεις στη συντήρηση ακμαίου του αγωνιστικού και αντικατοχικού φρονήματος του λαού μας και στη συνεχή κινητοποίησή του για μια Κύπρο ελεύθερη και ενωμένη. Διακηρύσσει, ακόμη, η Εκκλησία προς τα Ηνωμένα Έθνη και προς τους μεγάλους και ισχυρούς της γης ότι ο Κυπριακός λαός –συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι σε τελευταία ανάλυση είναι και αυτοί θύματα της τουρκικής εισβολής- δεν είναι δεύτερης κατηγορίας λαός, ώστε να χρειάζεται κηδεμόνες και εγγυητές της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του, αλλ’ ούτε βέβαια και αγέλη αλόγων ζώων, την οποία μπορούν να διαθέτουν όπως θέλουν, και όποτε θέλουν, οι οποιοιδήποτε τρίτοι. Αντίθετα, δικαιούται και ο Κυπριακός λαός, στο σύνολό του, να έχει ίσα δικαιώματα με όλους τους λαούς της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά και όλου του κόσμου.
Τονίζουμε ότι η Εκκλησία δεν είναι ενάντια στις διεξαγόμενες διακοινοτικές συνομιλίες. Από την άλλη, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να υπογραμμίσουμε ότι οι συμπαθείς, κατά τα άλλα, Τουρκοκύπριοι δεν είναι ελεύθεροι να χαράξουν γραμμή μόνοι τους. Είναι υποχρεωμένοι να ενεργούν και να πράττουν ό,τι τους υπαγορεύει η Άγκυρα. Άλλωστε οι Τουρκοκύπριοι, συγκριτικά με τους έποικους, έγιναν προ πολλού μειοψηφία. Αρκεί να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα και με τα δικά τους Μ.Μ.Ε., στις ψευδοεκλογές της περασμένης Κυριακής οι Τουρκοκύπριοι ψηφοφόροι ήταν μόλις εξήντα χιλιάδες, ενώ οι έποικοι εκατό χιλιάδες!
Κατά συνέπεια, ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουν απρόσκοπτα οι διακοινοτικές συνομιλίες και να καταλήξουν σε μια δίκαιη λύση, που θα επανενώνει τη νήσο μας, είναι να αποχωρήσουν από την Κύπρο τα στρατεύματα εισβολής και οι έποικοι. Άλλως πως ματαιοπονούμε και εθελοτυφλούμε, αν πιστεύουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα θα φθάσουμε στη δίκαιη λύση του προβλήματός μας. Η Τουρκία θα χρονοτριβεί, προσδοκώντας και προσβλέποντας στην παγίωση και νομιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής.
Οπωσδήποτε, η σημερινή πέμπτη επέτειος του Δημοψηφίσματος στο σχέδιο Ανάν καλεί όλους –Ηγεσία και λαό- σε αγωνιστική εγρήγορση και σε διαρκή κινητοποίηση. Και τούτο, γιατί δεν έπαυσαν, δυστυχώς, να υπάρχουν εκείνοι, που θα ήθελαν να επαναφέρουν αυτούσιο το σχέδιο Ανάν, ή κάποια άλλη παραλλαγή του.
Τονίζουμε ότι ως Εκκλησία θα επαγρυπνούμε
, έτοιμοι να διαφωτίσουμε και να κατευθύνουμε σωστά το λαό μας. Καλούμε, λοιπόν, όλους -όλο το λαό μας- σε ενότητα και συστράτευση.
Έλληνες, αδελφοί, θαρσείτε! Στην κορυφή του ανήφορου είναι η σταύρωση. Ύστερα, όμως, από τη σταύρωση έρχεται πάντοτε η Ανάσταση!
Συγχαίροντας όλους τους συντελεστές του Παγκυπρίου τούτου Συλλαλητηρίου, ευχόμαστε όπως σύντομα συνεορτάσουμε και τα Κυπριακά Ελευθέρια και στον Απόστολο Βαρνάβα, και στην Κερύνεια, και στην Αμμόχωστο, και στη Μόρφου, και στον Απόστολο Ανδρέα και στην άλλη κατεχόμενη σήμερα γη μας. Ο Αναστάς Χριστός ας είναι βοηθός μας!
Ζήτω η ελεύθερη και ενωμένη Κύπρος!
Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου,
24 Απριλίου 2009
.
Πηγή:http://www.churchofcyprus.org.cy/

Βερολίνο: Tοπικό δημοψήφισμα για τη διδασκαλία των θρησκευτικών.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» (26/04/2009):Οι Βερολινέζοι άρχισαν σήμερα να προσέρχονται στις κάλπες για ένα τοπικό δημοψήφισμα με το οποίο θα αποφασιστεί αν οι μαθητές της γερμανικής πρωτεύουσας πρέπει να παρακολουθούν κοινά μαθήματα «ηθικής» ή να κάνουν χωριστά μαθήματα της θρησκείας της επιλογής τους.
Περίπου 2,4 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν, από τις 09.00 ως τις 19.00 (ώρα Ελλάδας), σχετικά μ' αυτή την περίπλοκη συζήτηση, η οποία αφορά τον τρόπο μετάδοσης των αξιών σε μια πολυπολιτισμική και όλο και λιγότερο θρησκευτική πόλη, όπως είναι κυρίως το πρώην Ανατολικό Βερολίνο.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα αναμένονται στις 21.00 (ώρα Ελλάδας). Με την υποστήριξη των δεξιών πολιτικων κομμάτων, της Καθολικής Εκκλησίας και της Προτεσταντικής Εκκλησίας, της εβραϊκής κοινότητας και ενός μέρους της μουσουλμανικής κοινότητας, οι οργανωτές του δημοψηφίσματος αυτού ελπίζουν να πετύχουν από το δήμο της πόλης, που ελέγχεται από την αριστερά, μια ανατίμηση του μαθήματος των θρησκευτικών.
Αν κερδίσει το «ναι», όλοι οι μαθητές θα μπορούν στο μέλλον να επιλέγουν ανάμεσα στο μάθημα των θρησκευτικών και σ' ένα μη θρησκευτικό μάθημα «ηθικής». Σε αντίθετη περίπτωση, θα συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση: το μάθημα της ηθικής, το οποίο εισήχθη το 2006 στο πρόγραμμα από το δήμο με στόχο να συμμετέχουν σ' αυτό όλοι οι μαθητές, θα παραμείνει υποχρεωτικό για όλους και το μάθημα των θρησκευτικών θα παραμείνει μια πρόσθετη επιλογή, επιπλέον του μαθήματος της ηθικής.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση, μια μικρή πλειοψηφία (51%) των Βερολινέζων υποστηρίζουν το «ναι». Για να κερδίσουν το δημοψήφισμα, οι υποστηρικτές της μεταρρύθμισης πρέπει να κινητοποιήσουν τουλάχιστον το 25% του εκλογικού σώματος. Βάσει των ερευνών που προβλέπουν μικρή συμμετοχή --και με το λαμπερό ήλιο που έχει ανακοινωθεί για σήμερα στο Βερολίνο--, ο στόχος αυτός δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι θα επιτευχθεί.
Η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ παρενέβη και η ίδια στην εκστρατεία, αν και αργά, υπέρ του «ναι». «Επιθυμώ να ψηφίσουν ναι όσο το δυνατόν περισσότερες Βερολινέζες και Βερολινέζοι», δήλωσε την Παρασκευή.
=================================
Στην Ελλάδα όταν προβάλλεται το ερώτημα «τι σχολείο θέλουμε» δεν ερωτάται ο λαός, αλλά κυρίως μια δυναμική μειοψηφία που αποφασίζει γι΄ αυτόν χωρίς αυτόν. Αν την παράδοση αυτού του τόπου θέλουν κάποιοι να την καταργήσουν, ας καλέσουν τον ελληνικό λαό να το αποφασίσει με δημοψήφισμα.
Ανάκληση τον εγκυκλίων του καλοκαιριού ΤΩΡΑ.

Μ. Παρασκευή σε Παπική εκκλησία έβαλαν το Χριστό σε ηλεκτρική καρέκλα!


Για κάποιους το Πάσχα δεν είναι γιορτή κατάνυξης, αλλά ιδανική ευκαιρία για να προκαλέσουν με απώτερο σκοπό το κέρδος και τη φήμη. Κι αν προσβάλλουν ιερά και όσια, δεν τους πειράζει.
Έτσι έγινε και με τον Βρετανό γλύπτη Paul Fryer (σπούδασε Τέχνες στο Leeds χωρίς να πάρει ποτέ πτυχίο, μετά έψαξε την τύχη του ως τραγουδιστής της ηλεκτροπόπ αλλά δεν τού έκατσε και στη συνέχεια διακοσμούσε μοδάτα σπίτια και έφτιαχνε εξώφυλλα δίσκων. Μετά την είδε γλύπτης-ιερόσυλος για να κάνει καριέρα) ο οποίος με το πρόσχημα της μοντέρνας τέχνης παρουσίασε τον Χριστό όχι Εσταυρωμένο, αλλά νεκρό σε ηλεκτρική καρέκλα!
Και σαν να μην έφτανε αυτό, τον τοποθέτησε στο καθολικό ναό της Γκαπ, στη Γαλλία, Μ. Παρασκευή, κατόπιν υπόδειξης του Επισκόπου του Γκαπ Jean-Michel di Falco (ο οποίος τρίβει τα χέρια του και δηλώνει ευχαριστημένος από το κοινό που προσέλευσε για να δει το έκτρωμα. Ο Πάπας άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά;).
Έτσι, όσοι πήγαιναν να προσκυνήσουν εξοργίζονταν και φώναζαν ότι είναι ιεροσυλία και διπλή προσβολή στα θεία, ενώ ο γλύπτης ισχυρίζεται: "Η ηλεκτρική καρέκλα σήμερα είναι ότι και ο Σταυρός στη ρωμαϊκή εποχή¨.
Έλεος!
Πηγή:
blogs.mirror.co.uk
Αναδημοσίευση από:http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_6964.html
=================================
Ο επίσκοπος Jean Michel di Falco δήλωσε:
Το μαρτύριο της σταύρωσης του Χριστού «εκμοντερνίζεται»: Το "Pieta" είναι ένα άγαλμα αρκετά ρεαλιστικό, που αναπαριστά το Χριστό νεκρό, πάνω σε μία ηλεκτρική καρέκλα. Το έργο εκτέθηκε μέσα στον καθεδρικό ναό της Gap έως την Κυριακή 12 Απριλίου. Οι αντιδράσεις του κόσμου ήταν, αν μη τι άλλο, «ζωντανές και στην πλειοψηφία τους θετικές».
«Το σκάνδαλο δεν είναι εκεί που το περιμένουμε. Ήθελα να δείξω ότι ουσιαστικά το σοκ που μας προκαλεί ένα τέτοιο θέαμα προέρχεται από το γεγονός ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει πάνω σε ένα σταυρό. Από συνήθεια και μόνο έχουμε καταλήξει να μην βιώνουμε κανένα συναίσθημα για κάτι πραγματικά σκανδαλώδες όπως είναι η σταύρωση».
Ο Jean Michel di Falco προσθέτει ότι με το συγκεκριμένο δρώμενο
«ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων, που παραδοσιακά δεν ‘‘πατάει το πόδι του’’ στην εκκλησία, αυτή τη φορά μπήκε μαζικά».
(Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο από το ναό εδώ)
Και εδώ :http://artsandecology.rsablogs.org.uk/2009/04/24/fryer/
Δείτε μερικά ακόμη «έργα του καλλιτέχνη»!!! Paul Fryer.
http://www.paulfryer.net/artgallery.html
ΈΛΕΟΣ!!!

25 Απρ 2009

Θρησκευτικά: Εδώ και τώρα απόσυρση των εγκυκλίων του καλοκαιριού.


Με την αλλαγή ηγεσίας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζονται πολλές αλλαγές. Το έργο του Υπουργού δύσκολο αλλά και σπουδαίο ταυτόχρονα. Σ΄ εκείνο που μπορούμε να προσφέρουμε μια μικρή βοήθεια είναι να μεταφέρουμε κάποιες σκέψεις.
Κύριε Υπουργέ, μετά τις τρεις εγκυκλίους του ΥΠΕΠΘ (91109/Γ2/10-7-2008, 104071/Γ2/04-08-2008, 109744/Γ1/26-08-2008) το μάθημα των Θρησκευτικών έχει πληγωθεί. Μόνον όσοι μισούν το σχολείο, την πατρίδα και τα παιδιά μπορούσαν να συλλάβουν τέτοια σχέδια. Δεν ευθύνονται τα Θρησκευτικά για την κατάντια της Παιδείας.
Πρέπει να ληφθεί άμεσα (πριν τις ευρωεκλογές) πολιτική απόφαση αναστολής των τριών εγκυκλίων των σχετικών με το μάθημα των Θρησκευτικών. Ο τρώσας και ιάσεται.

24 Απρ 2009

ΣΚΟΠΙΑ:Απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για το μάθημα των θρησκευτικών δημιουργεί έντονη αντιπαράθεση.


Το μεσημέρι, σήμερα, ήχησαν οι καμπάνες σε σχεδόν όλους τους ορθόδοξους ναούς στην ΠΓΔΜ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την προ ημερών απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της ΠΓΔΜ να ακυρώσει το νόμο για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου έχει διχάσει τον πολιτικό κόσμο της χώρας και την κοινωνία.
Η διδασκαλία των θρησκευτικών καθιερώθηκε για πρώτη φορά, φέτος, ως μάθημα επιλογής, με σχετικό νόμο της συντηρητικής κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι.Οι μαθητές της πέμπτης τάξης του δημοτικού είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών ή της Ιστορίας των θρησκειών.Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας της ΠΓΔΜ, το 65% των μαθητών επέλεξαν το μάθημα των θρησκευτικών.
Το Συνταγματικό Δικαστήριο, πριν από περίπου δέκα ημέρες, έκρινε ότι ο νόμος για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στην εκπαίδευση έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα της χώρας, το οποίο εγγυάται το διαχωρισμό κράτους και θρησκευτικών κοινοτήτων.
Η απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις τόσο της Ορθόδοξης Εκκλησίας της ΠΓΔΜ όσο και της Ισλαμικής Κοινότητας της χώρας, καθώς και τις σφοδρές επικρίσεις του συντηρητικού κυβερνώντος κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο χαρακτήρισε ως «παράλογη» την απόφαση αυτή του Συνταγματικού Δικαστηρίου και το κατηγόρησε ότι ενεργεί με πολιτικά κριτήρια.Το κόμμα του πρωθυπουργού Ν. Γκρούεφσκι κατηγόρησε το Συνταγματικό Δικαστήριο ότι λειτουργεί «υπονομευτικά» για το έργο της κυβέρνησης και ότι αποτελεί «μαριονέτα» του απερχόμενου πρόεδρου της ΠΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ασκεί ανεπίτρεπτες πιέσεις στο έργο της δικαιοσύνης, ενώ ο κ. Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε τον κ. Γκρούεφσκι για «απολυταρχική συμπεριφορά ».
Τις προηγούμενες ημέρες, εκατοντάδες πολίτες, κυρίως μέλη του VMRO-DPMNE και θρησκευτικών οργανώσεων, πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις της ΠΓΔΜ κατά της απόφασης αυτής του Συνταγματικού Δικαστηρίου.Οι «υπερασπιστές» της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στη δημόσια εκπαίδευση θεωρούν ότι η διδασκαλία του μαθήματος αυτού δεν πλήττει τον κοσμικό χαρακτήρα του κράτους και προσθέτουν πως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τα θρησκευτικά διδάσκονται στην εκπαίδευση είτε ως υποχρεωτικό, είτε ως προαιρετικό μάθημα.
Οι «πολέμιοι» της διδασκαλίας του μαθήματος αυτού αναφέρουν ότι τα θρησκευτικά μπορούν να διδάσκονται σε θρησκευτικά ιδρύματα, όχι όμως και στα δημοτικά σχολεία.
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στην εκπαίδευση συνέπεσε με τις διαμαρτυρίες αρκετών κατοίκων των Σκοπίων και της αντιπολίτευσης, για το σχέδιο της κυβέρνησης να χρηματοδοτήσει ανέγερση ορθόδοξης εκκλησίας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.Ωστόσο, ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε πως η κυβέρνηση του δεν πρόκειται να υποκύψει στις πιέσεις αυτές και συμπλήρωσε ότι οι εργασίες για την κατασκευή ορθοδόξου ναού θα προχωρήσουν κανονικά.
Ακόμη, το κόμμα του κ. Γκρούεφσκι, τις τελευταίες ημέρες, προχώρησε σε διαφημιστική καμπάνια, με ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον Τύπο των Σκοπίων, στις οποίες προβάλλεται η «ορθότητα» της απόφασης για κατασκευή εκκλησίας στην πρωτεύουσα της χώρας, με το επιχείρημα ότι σε πολλές πλατείες ευρωπαϊκών πόλεων υπάρχουν ναοί.
Από την πλευρά της η αντιπολίτευση κάλεσε την κυβέρνηση να μην ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων για κατασκευές εκκλησιών και να πάψει να διχάζει το λαό με αμφιλεγόμενες αποφάσεις και ενέργειες.
Στη «διαμάχη» ενεπλάκησαν και πιστοί του Ισλάμ στην ΠΓΔΜ, οι οποίοι ζήτησαν από την κυβέρνηση, πέραν της κατασκευής ορθόδοξης εκκλησίας, να επιτρέψει και ανέγερση τζαμιού, στην πλατεία των Σκοπίων.
Η «διαμάχη» για την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου να καταργήσει το νόμο για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και για το σχέδιο της κυβέρνησης για ανέγερση ναού στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, μονοπωλεί σχεδόν την πολιτική αντιπαράθεση στην ΠΓΔΜ, τις τελευταίες δέκα ημέρες.
Πηγή: «Sigma»
Και στην Ελλάδα διώκουν το μάθημα των Θρησκευτικών και δεν αφήνουν να κτισθεί Μητροπολιτικός ναός, με πρόσχημα την προστασία του περιβάλλοντος. Πότε όμως θα ήχησουν πένθιμα οι καμπάνες σε όλους τους ορθόδοξους ναούς;

Ο Αρχιεπίσκοπος για τα Θρησκευτικά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα«ΕλεύθεροςΤύπος»24.04.09,«Αιχμηρό μήνυμα απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος με το κήρυγμά του την Παρασκευή στην Παναγία Τρυπητής Αιγίου». Εξέφρασε την άποψη πως τα θρησκευτικά πρέπει να είναι υποχρεωτικά στο σχολείο γιατί συμβάλλουν στη σωστή θρησκευτική αγωγή των παιδιών, και ως προς την αποδοτικότερη μετάδοσή του σ’ αυτά «η Πολιτεία και η Εκκλησία πρέπει να βρουν την καλύτερη δυνατή μέθοδο».Είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος ζητεί δημοσίως η Εκκλησία να έχει λόγο στην ύλη των βιβλίων των Θρησκευτικών. Εως τώρα αυτή επιλέγεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, χωρίς να ερωτάται η Εκκλησία.

«Η κοινωνία μας απο-χριστιανίζεται είτε υπεύθυνα είτε σκόπιμα είτε μεθοδικά από μερικούς και απο-χριστιανίζεται και ανθελληνίζεται», ανέφερε και συνεχάρη εκείνους που θέλουν να μείνει το μάθημα των θρησκευτικών υποχρεωτικό».

Στις ακολουθίες, συμμετείχαν ακόμη οι Μητροπολίτες Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κοζάνης, κ. Παύλος και Πατρών κ. Χρυσόστομος. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Μπεκίρης.
Περιμένουμε και ολόκληρο το κήρυγμα του Μακαριωτάτου, έστω κι΄αν στενοχωρηθούν πολλοί εκκλησιομάχοι.
Όσοι επιθυμούν και επιδιώκουν να μεταβάλουν την Ελλάδα σε ένα άθρησκο κοσμικό κράτος, στο όποιο η Εκκλησία, δεν θα έχει κανένα θεσμικό και κοινω­νικό ρόλο, περιοριζόμενη μόνο, μέσα στους τοίχους των ιερών ναών, να γνωρίζουν ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Όταν φεύγει το τραίνο …..


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος σε άρθρο του με τον τίτλο «Το τραίνο φεύγει» στο περιοδικό «Πειραϊκή Εκκλησία»(Φεβ.1990,Αρ.Φύλλου103) γράφει μεταξύ άλλων: «Η Εκκλησία σήμερα βρίσκεται μπροστά σε τεράστια ηθικά και κοινωνικά προβλήματα …..Τι θα κάνει; Θα μείνει στο περιθώριο της ζωής; Έχει λόγο και δικαίωμα λόγου για την σύγχρονη ανθρώπινη πραγματικότητα ;Της πέφτει λόγος για την πληθώρα των συγχρόνων κοινωνικών προβλημάτων; Ή το έργο της είναι να ασχολείται με τους νεκρούς; Η Εκκλησία αποτελούσα το μυστικό Σώμα του Χριστού και την ζώσα συνέχεια της παρουσίας Του μέσα στον κόσμο, δικαιούται και έχει σοβαρότατο λόγο για όλα τα ανθρώπινα προβλήματα και για ολόκληρη την ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο η Εκκλησία. Είναι η φωνή της Αλήθειας για την ανθρώπινη πορεία. Έχει σοβαρότατο λόγο για τα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα και για την ηθική πορεία του ανθρώπινου βίου»
Πότε όμως υπάρχει ελπίδα να μην χαθεί το τραίνο;
Τα γεγονότα εδώ και χρόνια μιλούν από μόνα τους:
● Διαγράφηκε το θρήσκευμα από τις ταυτό­τητες .
● Εγκύκλιος απαγορεύει την εξομολόγηση στο σχολείο . Δεν μπορεί ο ιερέας να επισκέπτεται το σχολείο και να βοηθά όσα παιδιά θέλουν να επικοινωνήσουν μαζί του.
● Καθιερώθηκε η πολιτική κηδεία.(αναμένεται δεύτερος κύκλος για όλους;)
● Ψηφίσθηκε νομοσχέδιο για την καύση των νεκρών.
●Ψηφίσθηκε η ονοματοδοσία των τέκνων άνευ βαπτίσματος.
● Τέθηκαν περιορισμοί και προδιαγραφές για την χρήση και τον ήχο της καμπάνας των Ιερών Ναών.
● Διώκονται και δυσφημούνται ιερές μονές επειδή διεκδίκησαν αυτά που τους ανήκουν.
● Ψηφίσθηκε το Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης.
● Το μάθημα των θρησκευτικών έγινε προαιρετικό ακόμη και για τους Ορθόδοξους μαθητές.
● Οι εκκλησιομάχοι μιλούν για διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους, θέλουν όμως την πλήρη απομόνωση της Εκκλησίας. κ.τ.λ…κ.τ.λ…
Ο αγρός του Θεού χρειάζεται καλλιέργεια. Που είναι οι καλλιεργητές;

23 Απρ 2009

Η χειραφέτηση των νέων μουσουλμάνων και τα σχολεία για το Κοράνι- Ελεύθερο το Κοράνι στη Θράκη, απαγορευμένες οι γιορτές Ελλήνων στην Πόλη.


Του Σταύρου Λυγερού
Τα αιτήματα που προβάλλουν οι Τούρκοι
, όχι για να αναγνωρίσουν την Οικουμενικότητα του Πατριαρχείου αλλά για να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή, έχουν στόχο την εδραίωση του ελέγχου τους επί της μουσουλμανικής μειονότητας. Μόνο έτσι μπορούν να τη χρησιμοποιούν σαν μοχλό για να αποσταθεροποιήσουν σταδιακά την ελληνική κυριαρχία στη Θράκη.
Ο έλεγχος της μειονότητας είναι πιο εύκολος όσο αυτή παραμένει κλειστή. Αυτό μπορούν να το επιτύχουν με δύο τρόπους: Πρώτον, μέσω της εκλογής των μουφτήδων, έτσι ώστε αυτοί να λειτουργούν ως πολιτικοί ηγέτες και όχι απλοί ιερωμένοι. Δεύτερον, μέσω της μειονοτικής εκπαίδευσης. Σ' αυτά τα σημεία εστιάζονται και τα τουρκικά αιτήματα.
Την τελευταία πενταετία, ο αριθμός των μουσουλμανοπαίδων που επιλέγουν να φοιτήσουν σε ελληνικά δημόσια και όχι σε δίγλωσσα μειονοτικά σχολεία, έχει πολλαπλασιαστεί. Αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η καλή γνώση των ελληνικών είναι απαραίτητη για την φοίτησή τους σε επαγγελματικές σχολές, αλλά και σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, μετά την εφαρμογή ποσόστωσης για την εισαγωγή τους την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Σήμερα, οι -νεότεροι κυρίως- μουσουλμάνοι ασκούν όλα τα επαγγέλματα, με αποτέλεσμα να έχουν βελτιώσει πολύ την οικονομική τους θέση και να εμφανίζουν τάσεις χειραφέτησης από τους ασφυκτικούς παραδοσιακούς κανόνες. Οί τάσεις αυτές ανησυχούν το τουρκικό προξενείο, το οποίο πιέζει τη μειονότητα να παραμείνει κλειστή. Η καθήλωση στον παραδοσιακό τρόπο ζωής διευκολύνει και την επιβολή μιας ενιαίας υπαγορευμένης πολιτικής συμπεριφοράς.
Για να εξισορροπήσει το άνοιγμα των μουσουλμανοπαίδων στην ελληνική εκπαίδευση, η μειονοτική ηγεσία προωθεί τα κορανικά σχολεία. Αυτά λειτουργούν ατύπως επί τρίωρο σε καθημερινή βάση, μη εξαιρουμένων των Σαββατοκύριακων. Σ' αυτά διδάσκουν ιμάμηδες που κατά κανόνα έχουν σπουδάσει στην Τουρκία. Όλοι τους, όμως, μετεκπαιδεύονται κάθε καλοκαίρι εκεί, γεγονός που επιτρέπει στους μηχανισμούς της γείτονος χώρας να τους έχει υπό έλεγχο.
Τα τελευταία 15 χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για το άνοιγμα της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά το παιχνίδι δεν έχει κριθεί. Θα ήταν βαρύ σφάλμα να υποτιμηθούν οι αποσταθεροποιητικές μεθοδεύσεις. Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται τα μειονοτικά με όρους γεωπολιτικού ανταγωνισμού και όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι αυτό επιδιώκει να χρησιμοποιεί τους μουσουλμάνους σαν μοχλό πίεσης σε βάρος της Ελλάδας.
Πηγή: Κόσμος του Επενδυτή
αρ. φυλ.335
σελ.20-21
Αναδημοσίευση από:http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/04/blog-post_8587.html
Διαβάστε επίσης
ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ: Ελεύθερες οι αναγνώσεις κορανίου στην Θράκη, απαγορευμένες οι γιορτές των Ελληνόπουλων της Πόλης…

Που σκόνταψε ο φάκελος του Βατοπεδίου;


Θέλει μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι στήθηκε μια ιστορία για να υπάρξουν συγκεκριμένα θύματα;

Ασφαλώς κάνουμε όλοι την ίδια σκέψη και τους ίδιους συνειρμούς. Δηλ. ότι Αρμόδιοι Υπουργοί των Κυβερνήσεων Πασόκ - Ν.Δ που ασχολήθηκαν με το θέμα των αποχαρακτηρισμών και των ανταλλαγών των Κτημάτων του Δημοσίου με τη Μονή ήταν ένας ο «Εφραίμ», Πρόεδρος και μέλη της Κτηματικής Εταιρίας του Δημοσίου ήταν ένας ο «Εφραίμ», Πρόεδρος και μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ήταν ένας ο «Εφραίμ»!!!.
Εν τέλει στη χώρα της «Μπανανίας» που ζούμε όλοι βγαίνουν «λάδι». Ποιος λοιπόν φταίει; …
Ο Χατζηπετρής… «δηλ. οι μοναχοί».Ζήτω η ωραία Ελλάς ή καλύτερα «αγελάς» που άλλοι την αρμέγουν και άλλοι την πληρώνουν!
Μαρία Χ.
Απόσπασμα δημοσίευσης από:http://vatopaidi.wordpress.com/

Περί Σεξουαλικής Αγωγής


Πρόθεση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (όπως αυτή δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες) είναι να εντάξει από το νέο σχολικό έτος -2009-2010- στο Δημοτικό, το μάθημα της Σεξουαλικής αγωγής. Το περιοδικό «Κοινωνία» τεύχος 1-2001 είχε ασχοληθεί με το ζήτημα αυτό. Να σημειωθεί πως ο προβληματισμός που καταγράφεται, αφορούσε μαθητές εφηβικής ηλικίας και όχι τάξεων του Δημοτικού.
[Η ανάπτυξη των παιδιών, η είσοδός τους στον ωραίο, αλλά και μυστηριώδη χώρο της εφηβείας, ασφαλώς απαιτούν την προσοχή, την αγάπη και την τέχνη της αγωγής.
Η προτεινόμενη ως μάθημα «Σεξουαλική αγωγή» δεν είναι υπόθεση του τυχόντος. Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε «εν σχεδίω», όπως λέγεται, κατά 90% απηχεί τις απόψεις των «σεξολόγων» των διαφόρων τηλεοπτικών καναλιών, που αποσκοπούν στον ερεθισμό των κατωτέρων ορμών, και όχι σε σωστή ενημέρωση. Αν πρόκειται, με το εκκολαπτόμενο μάθημα να διδάσκονται οι μαθητές και οι μαθήτριες, με ποιο τρόπο θα έχουν προγαμιαίες σχέσεις, ας ονομασθεί το επιχειρούμενο, «μάθημα ανηθικότητας», ώστε να κυριολεκτούμε.
● Άλλο παιδαγωγική προσέγγιση της λειτουργίας της ζωής, και άλλο προσβολή της αθωότητας των παιδιών.
● Άλλο θαύμα του Θεού, όπως είναι το να μεγαλώνει φυσιολογικά ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, και άλλο κέντρισμα της περιέργειας με σούπερ-ρεαλιστικές περιγραφές και εικόνες.
● Άλλο αγωγή για τον αληθινό σκοπό του σέξ, πούναι ο γάμος και η δημιουργία οικογένειας, και άλλο αυτονόμηση της σαρκικής ηδονής, που ωραιοποιείται και προβάλλεται ως ύψιστο….ιδανικό!
● Άλλο σεβασμός του αγοριού για το κορίτσι και αντίστροφα και άλλο επίσημη ώθηση για ερωτικό δεσμό, με τα γνωστά πλέγματα, συμπλέγματα και φρικτές συνέπειες.
● Άλλο εναρμόνιση με τη φυσιολογική λειτουργία, όπως ο Δημιουργός Θεός τη χάρισε και άλλο διαστροφή της λειτουργίας αυτής, υπό το πρόσχημα μάλιστα της ενημέρωσης.
Ελπίζουμε το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων να αφουγκρασθεί τις ανησυχίες και να μην πειραματισθεί δίνοντας τη χαριστική βολή στη δολοφονημένη αθωότητα και εγκράτεια].
=================================
Όλα αυτά γράφτηκαν πριν μερικά χρόνια, όταν ακόμα προετοιμάζονταν οι σημερινές εξελίξεις.
Ας δούμε όμως τα αποτελέσματα από την διδασκαλία του μαθήματος σε άλλες χώρες:
[Λοιπόν, στις χώρες όπου διδάσκεται το μάθημα, η νεολαία ούτε ευτυχέστερη έγινε, ούτε περισσό­τερο αυτοσεβασμό απέκτησε. Πουθενά αλλού δεν υπάρχουν τόσοι μανιακοί του σεξ, τέτοια ηθική α­ποχαλίνωση, τόσες αυτοκτονίες από ψυχικό κενό, τόση μεγάλη αύξηση στα αφροδίσια, τους ανεπιθύμητους τοκετούς, εκτρώσεις κ.λπ., όσο στις χώ­ρες που εφαρμόζεται με επιμονή…
Μάλιστα η μάστιγα της μαθητικής πορνείας, πήρε διαστάσεις εκεί που έγινε απομυθοποίηση του σεξ. Γι' αυτό κι έχουν συνειδητοποιήσει, πως χρειάζεται αναθεώρηση πολλών ιδεών κι επανεξέ­ταση του προγράμματος.
Πρωτοπόρος στο χάος τής σεξουαλικής ασυδο­σίας που δημιουργήθηκε, είναι η Σουηδία. Και πα­ράλληλα πρώτη στις αυτοκτονίες, τα προβλήματα, τ' αφροδίσια νοσήματα. Σύμφωνα με την Παγκό­σμια Οργάνωση Υγείας, έρχεται πρώτη και μάλι­στα συνεχώς απ’ το 1967, στα κρούσματα βλενόρροιας.
Οι βιασμοί είναι σύνηθες πια φαινόμενο και ο α­ριθμός τους συνεχώς αυξάνει από χρόνο σε χρόνο, ενώ οι διώξεις για επιδειξιομανία και άλλες δια­στροφές είναι περισσότερες. Η πορνεία και ειδικά οι γυναίκες που εξασκούν τον αγοραίο έρωτα, 20πλασιάστηκαν την προηγούμενη δεκαετία (Βλέπε Φ. Δ. Κούβελα «Η ηθική κρίση στις σκανδιναβικές κοινωνίες»).
Ο Σουηδός Καθηγητής της Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα Ιωακείμ Ισραέλ, υπέρ­μαχος του θεσμού, σε τηλεοπτική του εμφάνιση προβληματισμένος απ’ το μέγεθος της διαφθοράς, συμβούλεψε τις γυναίκες να έχουν πάντα μαζί τους προφυλακτικά. «Είναι πολύ πιο χρήσιμα από ένα κραγιόν για τα χείλη», είπε. Σε άρθρο του έ­γραψε: «Στις χώρες που εισήγαγαν το σεξ στα σχο­λεία, όπως απέδειξαν οι στατιστικές, αυξήθηκε κα­ταπληκτικά ο αριθμός των 12χρονων και 14χρονων που έμειναν έγκυες». Σε συνέντευξή του δε τόνισε πως στη χώρα του ειδικά «η σεξουαλική διαπαιδα­γώγηση πήρε κακό δρόμο».
Το 50% των Σουηδών είναι χωρισμένοι και ζουν με τον καινούργιο τους σύντροφο και τα παιδιά του, τα οποία εκείνοι ούτε μεγάλωσαν κι ούτε βλέπουν πατρικά. Οι κρατικές στατιστικές παραδέχον­ται πως οι βιασμοί και η κακομεταχείριση παιδιών έχει αυξηθεί. «Έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε πιο αυστηρούς τους νόμους για τον βιασμό» εξη­γεί ο Ιωακείμ Ισραέλ.
Στις Η.Π.Α. η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Το μάθημα συνέβαλε αποφασιστικά στη σεξουαλική αποχαλίνωση των νέων, στην οργάνωση μικρών συμμοριών με σεξουαλικούς δεσμούς, την αύξηση των εγκύων μαθητριών, των αφροδισίων νοσημά­των και της παιδικής εγκληματικότητας.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Υγείας, οι Η.Π.Α. κατέχουν τη δεύτερη θέση, μετά τη Σουη­δία, στα κρούσματα βλενόρροιας.
Στη Δυτ. Γερμανία οι «παρενέργειες» του μα­θήματος έφθασαν, με την πρωτοβουλία γονέων, ως το Ανώτατο Δικαστήριο της Καρλσρούης και έ­χει δημιουργηθεί η πεποίθηση, ότι όπως διδάσκε­ται σήμερα η σεξουαλική αγωγή, δεν εκπληρείται η αποστολή της.
Στην Αγγλία πέραν απ’ τα πιο πάνω, υπάρχει και πλήθος από εξατομικευμένα περιστατικά. Αναφέ­ρουμε μερικά. Ένας καθηγητής, προφανώς επιδει­ξίας, γυμνώθηκε κατά τη διάρκεια του μαθήματος μπροστά σε μικτή τάξη κολλεγίου! Τό ίδιο συνέβη και με μια δασκάλα στα παιδιά τής τάξης της, ηλι­κίας 12 ετών! Ολόκληρη η κοινή γνώμη συγκλονί­στηκε απ’ το φρικιαστικό έγκλημα ενός μαθητή, μόλις 12 χρονών. Μετά απ’ το μάθημα, σκότωσε ένα 4χρονο κοριτσάκι που αντιστεκόταν στην επι­θυμία του «να δει πως είναι ο έρωτας»!
Μετά απ’ αυτά τα περιστατικά, σύλλογος γο­νέων απευθυνόμενος στους αρμόδιους φορείς, α­ναγκάστηκε να γράψει: «Σταματείστε τα σεξουαλι­κά μαθήματα στα σχολεία, θα κάνετε τα παιδιά μας ανώμαλα ή σεξουαλικούς εγκληματίες».](Κ.Γ. Παπαδημητρακόπουλου «Ναι στην σεξουαλική αγωγή των νέων», Εκδόσεις «Φωτοδότες», 4η έκδοση 1996 -Απόσπασμα)
Επιτέλους πρέπει να υπάρξει αντίδραση και να σταματήσουν τα σχέδια για σεξουαλι­κά μαθήματα από την Α΄ Δημοτικού.
Για να θριαμβεύσει το κακό, δεν χρειάζεται παρά η αμέλεια των καλών ανθρώπων.
Δείτε και:
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

22 Απρ 2009

Η Εφημερίδα «Παρόν» για το μάθημα των Θρησκευτικών και ένα… σχόλιο.


Το 67,4% θέλει να είναι υποχρεωτικό το μάθημα των Θρησκευτικών

Γκάλοπ - κόλαφος για εκείνους τους «προοδευτικούς» που θέλουν να ξηλώσουν και την Εκκλησία

ΑΚΛΟΝΗΤΟ παραμένει το θρησκευτικό συναίσθημα μεταξύ των Ελλήνων παρά τις συνεχείς «επιθέσεις» των γνωστών «προοδευτικών», αλλά και τις επικρίσεις μερίδας διανοουμένων σε βάρος της Εκκλησίας.
Αποκαλυπτικά ήταν
τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της GPO που παρουσίασε το Mega (εκπομπή «Ανατροπή») την περασμένη Δευτέρα: Ποσοστό της τάξης του 91% πιστεύει ότι υπάρχει Θεός, σε πείσμα όλων όσοι υποστηρίζουν ότι μεγάλο ποσοστό αμφισβητεί την ύπαρξή του, ενώ εξαιρετικά υψηλό είναι επίσης το ποσοστό των ανθρώπων που πηγαίνει τακτικά στην Εκκλησία.
Παράλληλα, σε άλλη ερώτηση αν πρέπει το μάθημα των Θρησκευτικών να είναι υποχρεωτικό στα σχολεία το 67,4% απαντά κατηγορηματικά «ναι» και μόλις το 31,4% λέει «όχι».
Το αποτέλεσμα αυτό έρχεται σε πλήρη αντίφαση με την «απαίτηση» κομμάτων και φορέων, που ζητούν το μάθημα να είναι προαιρετικό.
Πηγή: «Παρόν»

Και ένα σχόλιο……

Έχουν περάσει σχεδόν δεκαπέντε μήνες από την ημέρα που έφυγε ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και ακόμη πολλοί δεν λένε να τον ξεχάσουν. Όχι φυσικά ο πιστός λαός κάθε ηλικίας, που τον αγαπά και τον επισκέπτεται συχνά το Α΄ Κοιμητήριο για να αφήσει ένα μπουκέτο λουλούδια. Μιλάμε για τους γνωστούς πολέμιούς του (Ν. Σηφουνάκης,Ν.Μπίστης κ.α.)και κάποιους ψευδοπροοδευτικούς δήθεν αριστερούς που δεν έχασαν ευκαιρία και βγήκαν σε τηλεοπτική εκπομπή μεγαλοβδομαδιάτικα και δεν τον άφησαν στην ησυχία του. Τόσο πολύ τους ενοχλεί πια ακόμη και νεκρός; Γιατί αυτό το απίστευτο μένος; Εκτός αν τους έχει μείνει το απωθημένο και βρήκαν ευκαιρία τώρα που δεν έχουν αντίλογο.
Πηγή:«Παρόν»
Δείτε και:
Θρησκευτικά:Υποχρεωτικά τα θέλει η πλειοψηφία του λαού .
Ο Ελληνικός Λαός αντίθετος στην ισοπέδωση των πάντων.

21 Απρ 2009

Ένα παράδειγμα προς αποφυγήν.


Όπως ανακοινώθηκε από τη νέα σχολική χρονιά -2009-2010- το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σχεδιάζει να «διδάσκεται» στο δημοτικό σχολείο η Σεξουαλική αγωγή. Ήδη γράφτηκαν, πήραν την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και είναι στο δρόμο της εκτύπωσης δύο σχετικά βιβλία ένα για τις Α΄ και Β΄ τάξεις και ένα για τις υπόλοιπες του δημοτικού σχολείου.
Βιβλία «Σεξουαλικής αγωγής» για παιδιά από 6-8 και 8-12 ετών, γραμμένα από το νευρολόγο-ψυχιάτρο κ. Θάνο Ασκητή.«Διά μέσου σκίτσων του Σπύρου Ορνεράκη», είπε ο κ. Θάνος Ασκητής, «το παιδί είναι πιο εύκολο να επικοινωνήσει με το σώμα του, με τη μοναδικότητά του, να καταλάβει το ίδιο τι είναι, αγόρι ή κορίτσι, να δει τις διαφορές που έχει το σώμα του και να αντλήσει τα πρώτα μηνύματα επικοινωνίας, αναγνώρισης και σωματικής ταυτότητας».
Δυστυχώς με τον «προοδευτικό» κατήφορο που πήραμε δεν αποκλείεται σε λίγο καιρό να δούμε και στη χώρα μας να γίνεται πραγματικότητα το παράδειγμα γυμνασίου της Ταϊλάνδης :
Οι τουαλέτες παραδοσιακά στα σχολεία αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους, διακρίνονται σε γυναικείες και αντρικές. Ωστόσο, ένα γυμνάσιο στην Ταϊλάνδη, αναγνωρίζοντας τη διαφορετικότητα κάποιων παιδιών, κυρίως αγοριών, αποφάσισαν να φτιάξουν τουαλέτες «τρίτου φύλου».
Ο διευθυντής του εν λόγω γυμνασίου, μιλώντας στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, είπε ότι πήρε αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς το 10% των αγοριών του σχολείου, θεωρούν τους εαυτούς τους ομοφυλόφιλους. «Τα υπόλοιπα αγόρια τους κορόιδευαν και τα κορίτσια ένιωθαν άβολα.
Η τουαλέτα «τρίτου φύλου» ήταν η μόνη λύση», δήλωσε ο γυμνασιάρχης. Οι νέες τουαλέτες, έχουν απ΄ έξω σαν σύμβολο, μία ανδρόγυνη φιγούρα, έτσι αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και όλοι έχουν τον προσωπικό τους χώρο.
Επιτέλους σταματήστε τα σχέδια για σεξουαλι­κά μαθήματα στα δημοτικά σχολεία. Ας αποφασίσουμε τι σχολεία θέλουμε.

Κύπρος: ''Ανάσταση του Χριστού σε συνθήκες κατοχής''


Στο πασχαλινό μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄ τονίζει: «Γιορτάζουμε και εφέτος την Ανάσταση του Χριστού σε συνθήκες κατοχής της πατρίδας μας, προσφυγιάς του λαού μας και ανασφάλειας, λόγω της παρουσίας δεκάδων χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων και εκατοντάδων χιλιάδων εποίκων»….
«Η καλή θέληση της πλευράς μας, όχι μόνο δεν οδήγησε σε λύση αλλά αποθράσυνε τελείως την κατοχική δύναμη, η οποία μέσω του υποτελούς κατασκευάσματός της στα κατεχόμενα, προβάλλει συνεχώς νέες αξιώσεις»…..
«Και εμείς ‘κεκοπιακότες εκ της οδοιπορίας’ των τριανταπέντε ετών της προσφυγιάς, αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών. Περιήλθαμε σε μια εθνική νωχέλεια και αδιαφορούμε για τα τεκταινόμενα γύρω από το εθνικό μας θέμα. Και το χειρότερο, παραδοθήκαμε στον κατήφορο, στη σήψη και στη φθορά. Οι πρωτοφανείς βανδαλισμοί μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες, η προϊρούσα έξαρση της μαθητικής και νεανικής παραβατικότητας, οι καθημερινές ανατινάξεις αυτοκινήτων και οι εμπρησμοί υποστατικών, η αμφισβήτηση θεσμών, η χαλάρωση των ηθών, είναι ανησυχητικές ενδείξεις σήψης της κοινωνίας μας»……........
Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο:
Αρχιεπισκοπική Εγκύκλιος για το Πάσχα 2009

20 Απρ 2009

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΣΜΟΣ


Ενώ το ζήτημα των λεγομένων « Μαρτύρων του Ιεχωβά» είναι γνωστό˙ στις μέρες μας που υπερεπερίσευσε ο «εκσυγχρονισμός και η προοδευτικότητα» φτάσαμε στο σημείο δήμαρχοι να παραχωρούν δημοτικές αίθουσες σε Χιλιαστές για να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις.
Πρώτη περίπτωση: Στο Κιλκίς οι δημοτικοί άρχοντες παραχώρησαν την αίθουσα εκδηλώσεων του δήμου προκειμένου να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση οι χιλιαστές την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009.
Δεύτερη περίπτωση: Ο Δήμος Νέας Αγχιάλου παραχώρησε στους ιεχωβάδες την αίθουσα του αμφιθεάτρου του Δραγνείου Δημαρχιακού Μεγάρου, για να κάνουν εκεί την ετήσια συγκέντρωσή τους την Πέμπτη 9 Απριλίου 2009.
Τρίτη περίπτωση: Στη Βέροια η εκδήλωση έγινε στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, η αίθουσα τους παραχωρήθηκε από τον αρμόδιο φορέα του Δήμου μετά από αίτηση τους.
Στην περίπτωση της Βέροιας όπως αναφέρουν δημοσιεύματα η εκδήλωση των Ιεχωβάδων συνοδεύτηκε και με απίστευτα καραγκιοζιλίκια των Αρχόντων.
[Σε έναν μοναδικό καραγκιοζμπερντέ εξελίχθηκαν οι χειρισμοί των "υπευθύνων" σχετικά με την εκδήλωση Μαρτύρων του Ιεχωβά που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το βράδυ της Πέμπτης.Η εκδήλωση έγινε στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.
Η αίθουσα παραχωρήθηκε από τον αρμόδιο φορέα του Δήμου μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων.
Όταν έγινε γνωστό το γεγονός της παραχώρησης της αίθουσας, "άρχισαν τα όργανα" και στη συνέχεια η αποθέωση του ήρωα του θεάτρου Σκιών....Την Κυριακή 5 Απριλίου, ιερείς σε ναούς της πόλης καλούσαν τους πιστούς να αντιδράσουν. Την επομένη υπήρξε συνάντηση εκπροσώπων των μαρτύρων του Ιεχωβά με τη Δήμαρχο Βέροιας και ταυτόχρονη έκφραση διαμαρτυρίας από άλλες πλευρές. Και τότε άρχισε ο καραγκιοζμπερντές....
Ο Μάρτυρες του Ιεχωβά απειλούσαν
ότι σε περίπτωση που δεν τους επιτρεπόταν η πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο χώρο που ήδη τους είχε παραχωρηθεί, θα προσφεύγανε στα Ευρωπαϊκά δικαστήρια.Την ίδια στιγμή η Δήμαρχος Βέροιας υποσχότανε τηλεφωνικά ότι θα έκανε τα αδύνατα - δυνατά να ματαιώσει την εκδήλωση....Το βράδυ της ίδιας μέρας, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έγινε καμιά αναφορά στο ζήτημα.
Την επομένη, όταν ρωτήθηκε σχετικά κορυφαίος εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε: "Σιγά που θα γίνω εγώ κακός... Αυτή (σ.σ. η Δήμαρχος) κοιτάει να τα έχει καλά με όλους..."Οι πιέσεις συνεχίστηκαν και την Τρίτη, με τη Δήμαρχο Βέροιας να κρατάει την ίδια στάση, υποσχόμενη ότι θα ματαιώσει την εκδήλωση. Έλα όμως που ήθελε και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο... 'Άλλωστε οι Μάρτυρες του Ιεχωβά αποτελούν μια ιδιαίτερα συμπαγή ομάδα η οποία εκφράζεται ανάλογα και στις εκλογές....Κορυφαίο στέλεχος του Δήμου και στενότατος συνεργάτης της Δημάρχου πλειοδότησε σε λεονταρισμούς και πάνω στην αμετροέπεια, ξεστόμισε κάτι για βόμβα....Αυτό ήταν.... Βρέθηκε η λύση....Στις 7:30 μμ. της Πέμπτης και ενώ η αίθουσα άρχισε να γεμίζει, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ενημερώθηκαν ότι υπήρξε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο κτήριο. Μάλιστα για να γίνει πιο πιστευτή η ενημέρωση, δόθηκε εντολή από τη Δήμαρχο Βέροιας, να εκκενωθούν όλες οι αίθουσες της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και να ματαιωθούν όλα τα μαθήματα που ήταν προγραμματισμένα στα διάφορα τμήματα. Φυσικά γέλασε ο κάθε πικραμένος με τα μεσοβέζικα και κουτοπόνηρα αυτά παιχνίδια.
Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά μάλλον το διασκέδασαν και οι ίδιοι. Το σίγουρο είναι ότι συνέχισαν απτόητοι, αγνοώντας κάθε "απειλή" για τη φάρσα - μαϊμού....Η αστυνομία περιορίστηκε στα καθήκοντα της...
Η φάρσα ήταν τόσο κακοστημένη που δεν τόλμησαν οι εμπνευστές της να ζητήσουν από την αστυνομία να εκκενώσει το χώρο....Τα περί φάρσας για βόμβα ήταν τόσο καλά σχεδιασμένη που τη συζητούσαν σε πηγαδάκια, μέχρι και δίπλα σε παρακείμενο ιερό ναό, όπου ακούστηκε κάποιος να λέει: "Μα γιατί δεν τους λένε ότι βάλανε βόμβα;".
Έξω από την αίθουσα, μεταξύ των λίγων (περίεργων) συγκεντρωμένων ήταν και τοπικό στέλεχος πολιτικού κόμματος, το οποίο καυτηρίαζε την επιλογή της Δημάρχου να παραχωρήσει την αίθουσα. Την ίδια στιγμή, μέσα στην αίθουσα βρισκόταν άλλο στέλεχος - με διακριτό ρόλο μάλιστα - του ίδιου κόμματος, το οποίο συμμετείχε κανονικά στην εκδήλωση, ως Μάρτυρας του Ιεχωβά....]
Αντί οποιουδήποτε σχολιασμού προτείνουμε στους αγαπητούς δημοτικούς άρχοντες να δούν τα παρακάτω σύντομα βίντεο.

H "Μακεδονική" γλώσσα και οι Μάρτυρες του Ιεχωβά (Greek)
http://www.youtube.com/watch?v=0JsmUlStHtw

Ο ιδρυτής της Εταιρεία Σκοπιά ήταν ΜΑΣΟΝΟΣ 33ου βαθμού..
http://www.youtube.com/watch?v=GxbfvICaeq0&feature=related

Οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ρωτούν...
http://www.youtube.com/watch?v=8zi7yJuyJPw&feature=related

Τι δεν θα σας πουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά στην πόρτα σας(Gr)
http://www.youtube.com/watch?v=vNpDotIBVmU&feature=related

Πιστοποιητικά απο-βάπτισης αγοράζουν οι Βρετανοί.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Πολίτης»: “Τη διάθεση προς πώληση πιστοποιητικών απο-βάπτισης, που στοχεύουν στην αποκήρυξη του χριστιανισμού, εγκαινίασε στη Βρετανία ομάδα πίεσης που εκπροσωπεί αθεϊστικές προσεγγίσεις.
Νέα μέθοδο για αποκήρυξη της χριστιανικής τους πίστης σκαρφίστηκαν οι Βρετανοί καθώς περισσότεροι από 100.000 εξ αυτών έχουν κατεβάσει από το διαδίκτυο «πιστοποιητικά απο-βάπτισης». Η συγκεκριμένη κίνηση ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Εθνικής Κοσμικής Κοινωνίας (NSS), που παρακολουθεί αθεϊστικές εκστρατείες σε διάφορα σημεία του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης μιας που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων με το πόστερ σε λεωφορεία που διακήρυσσε ότι «πιθανότατα δεν υπάρχει Θεός».

Το λέει η περγαμηνή!

«Πλέον διαθέτουμε πιστοποιητικό σε περγαμηνή και έχουμε πουλήσει περίπου 1.500 τέτοια για τρεις λίρες το καθένα», ανέφερε ο πρόεδρος της NSS, Τέρι Σάντερσον. Ο Τζον Χαντ, 58 ετών σήμερα, είναι από τους πρώτους που αγόρασαν το πιστοποιητικό, θεωρώντας ότι ήταν πολύ μικρός όταν βαπτίστηκε για να γνωρίζει εάν το επιθυμούσε ο ίδιος. Κατόπιν δικής του έρευνας, έμαθε ότι έπρεπε να προχωρήσει σε ανακοίνωση της πρόθεσής του στην εφημερίδα London Gazette προκειμένου να απο-βαπτιστεί, όπως και έκανε. Πολλοί είναι εκείνοι που ακολούθησαν τον Χαντ, όπως ο Μάικλ Έβανς, που παρομοίασε τη βάπτισή του με «μορφή παιδικής κακοποίησης» ενώ ανέφερε ότι όταν έκανε παράπονα στην εκκλησία που βαπτίστηκε, τον παρέπεμψαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η επίσημη θέση της Εκκλησίας της Αγγλίας είναι ότι δεν έχει πρόθεση να τροποποιήσει τα αρχεία της. «Η αποκήρυξη της βάπτισης είναι ένα ζήτημα μεταξύ του κάθε ατόμου και του Θεού».

Τιμωρούν την εκκλησία

Οι οργανωτές της κίνησης αναφέρουν ότι η πρωτοβουλία μπορεί να θεωρηθεί και ως απάντηση στη στάση της εκκλησίας απέναντι σε πολλά κοινωνικά θέματα, με πιο πρόσφατη έκφανση τις δηλώσεις του πάπα Βενέδικτου σε ταξίδι του στην Αφρική, που ανέφερε ότι η χρήση προφυλακτικού μπορεί να οδηγήσει στην εξάπλωση του AIDS. «Πιστεύω ότι η στάση του κόσμου προέρχεται από την ενεργή πολιτική ανάμειξη της Εκκλησίας. Στις καθολικές χώρες, υπάρχει έντονο το αίσθημα τιμωρίας της Εκκλησίας για αυτή τη στάση της, που εκφράζεται με την αποχώρηση από τους κόλπους της», εξήγησε ο Σάντερσον. Σύμφωνα με τον γραμματέα της ιταλικής Ένωσης Ορθολογιστών και Αγνωστικιστών (UAAR), τα τελευταία χρόνια οι πολίτες έχουν κατεβάσει το πιστοποιητικό απο-βάπτισης περισσότερες από 60.000 φορές, με ρυθμό 2.000 πιστοποιητικά το μήνα. Μάλιστα, όπως καταλήγει ο Σάντερσον, «το γεγονός ότι ο κόσμος προτίθεται να πληρώσει για να προμηθευτεί το πιστοποιητικό απο-βάπτισης δείχνει πόσο σοβαρά λαμβάνουν το θέμα».

«Είναι στον δημόσιο στίβο»

Με την άποψη περί τιμωρίας της εκκλησίας λόγω του ενεργού πολιτικού της ρόλου, διαφωνεί ο Πολ Μάρει, θεολόγος στο Πανεπιστήμιο του Ντάραμ. «Διανύουμε μια εποχή που ο καθολικισμός και τα άλλα συστήματα πίστης έχουν μεταφερθεί στον δημόσιο, πλουραλιστικό στίβο, μαζί με τα αντίστοιχα κοσμικά». Κινήματα απο-βάπτισης ανθούν ήδη σε άλλες χώρες, όπως στην Ισπανία και την Ιταλία, όπου εκδικάστηκαν υποθέσεις τέτοιας φύσης και κατέληξαν στην κατοχύρωση της επιθυμίας όσων επιθυμούσαν να απο-βαπτιστούν”.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Στην Ελλάδα το «ξεβάπτισμα» το ανέλαβαν εργολαβικά όλοι όσοι διώκουν το μάθημα των Θρησκευτικών και οτιδήποτε σχετίζεται με την ορθόδοξη παράδοσή μας. Ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Ιωάννης Κογκούλης, από χρόνια διακηρύσσει, ότι οι γονείς με τη βάπτιση του παιδιού τους δηλώνουν, όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης ενός συγκεκριμένου είδους μαθήματος στο ωρολόγιο σχολικό πρόγραμμα αλλά πρώτιστα και κύρια το είδος του αξιακού προσανατολισμού της παιδείας μας. Αν θέλουν οι διάφοροι καλοθελητές να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών, θα πρέπει να πείσουν και τους Έλληνες να μη βαπτίζουν τα παιδιά τους, να απαρνηθούν δηλαδή οι απόγονοι των ηρώων του ΄21 την ταυτότητά και την ιδιοπροσωπία τους.

19 Απρ 2009

Ο Ελληνικός Λαός αντίθετος στην ισοπέδωση των πάντων.


Η επιμονή εδώ και χρόνια να εμφανιστεί η Ελλάδα ως χώρα πολυπολιτισμική και πολυθρησκευτική είναι γνωστή. Όση προσπάθεια όμως και να κάνουν οι διάφοροι αντιχριστιανικοί και αντιορθόδοξοι κύκλοι δεν τους βγαίνει το ποθούμενο αποτέλεσμα. Πρόσφατα δημοσκόπηση έδειξε ότι Υποχρεωτικά θέλει τα Θρησκευτικά η πλειοψηφία του λαού .
Νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε η εταιρεία Κάπα Research για την εφημερίδα "το Βήμα".(17/04/09) δείχνει ότι:
Το 83,2%
των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι «ο εορτασμός του Πάσχα συμβάλλει στη διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς και στη μετάδοσή της στις νεότερες γενιές». Το ποσοστό εμφανίζεται αυξημένο, καθώς το 2008 σε αντίστοιχη έρευνα της ίδιας εταιρείας την ίδια άποψη είχε το 64,9%. Οι 2089 άνδρες και γυναίκες που ρωτήθηκαν δείχνουν να παρακολουθούν όλη τη Λειτουργία της Ανάστασης σε ποσοστό 29,7% έναντι 21,7% πέρυσι.
Το 36,6% δηλώνει ότι «πηγαίνω απλά την ώρα που ακούγεται το “Χριστός Ανέστη”».«Πηγαίνω στην αρχή της Λειτουργίας και αποχωρώ μετά το “Χριστός Ανέστη”» απαντά το 28,3%.Το 35% λέει ότι πηγαίνει στην εκκλησία όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, το 25,3% από τη Μεγάλη Πέμπτη ως και την Ανάσταση, το 19,3% από τη Μεγάλη Παρασκευή ως και την Ανάσταση, μόνο την Ανάσταση το 12,2% και το 7,0% δηλώνει ότι«δεν πηγαίνω καθόλου στην Εκκλησία».
Ανάλογα είναι τα ποσοστά και όσων λένε ότι νηστεύουν. Συγκεκριμένα: το 17,6% δηλώνει ότι νηστεύει όλες τις ημέρες της Μεγάλης Σαρακοστής και το 49,9% όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα. Το 8,3% λέει ότι νηστεύει μόνο τη Μεγάλη Παρασκευή, ενώ το 22,7% δηλώνει πως δεν νηστεύει καθόλου.
Μάλιστα το παρακάτω δημοσίευμα της «Καθημερινής» 18/04/2009 δείχνει την επιμονή του λαού στην Ορθοδοξία παρά τα όποια προβλήματα και λάθη της εκκλησιαστικής ηγεσίας.

«Εσείς τι ώρα θα κάνετε Ανάσταση;»
«Εδώ λένε ότι ο παπάς θα περάσει από το χωριό, γύρω στις οκτώ το βράδυ».

«Μα γίνεται Ανάσταση πριν από την ώρα της;»

Μεγάλο Σάββατο και παρόμοιοι διάλογοι –μέσω κινητών τηλεφώνων– διαμείβονται μεταξύ γνωστών και φίλων που επέλεξαν να περάσουν το Πάσχα σε μέρη μακριά από τον πολύ κόσμο, σε μέρη ορεινά ή σε νησιά.
«Γίνεται και παραγίνεται και η ώρα εξαρτάται από το πόσα χιλιόμετρα τρέχει το αυτοκίνητο του ιερέα της περιοχής», απαντούν οι ντόπιοι που ξέρουν ότι η ώρα για να φορέσουν τα καλά τους και να βγουν στην εκκλησιά για την Ανάσταση με τη λαμπάδα στο χέρι μπορεί να μην είναι λίγο πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, αλλά στις 10 μ.μ., στις 8 μ.μ. ή ακόμα και στις 6 το απόγευμα.
Για παράδειγμα, όλες σχεδόν οι μητροπόλεις στη Βόρεια Ελλάδα κατάρτιζαν αυτές τις μέρες ειδικό πρόγραμμα για την Ανάσταση έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ενορίες και όλοι οι οικισμοί αλλά και τα νοσοκομεία, τα στρατόπεδα ακόμα και τα φυλάκια της Προκάλυψης για το «Χριστός Ανέστη».
Οι ιερείς σε πολλές ορεινές και παραμεθόριες περιοχές κάνουν πραγματικό αγώνα δρόμου για να προλάβουν να ψάλουν την Ακολουθία της Αναστάσεως σε ένα οικισμό και να προλάβουν να πάνε στον διπλανό ή και μετά στον παραδίπλα, να μη μείνει κανείς πιστός παραπονούμενος.

Στο ορεινό Σούλι


Ο παπα-Ηλίας Μπόλωσης (Μητρόπολη Παραμυθιάς Θεσπρωτίας) έχει αναλάβει να μεταφέρει φέτος το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στα όρη του Σουλίου τρεις φορές. Στις 8 μ.μ. στο Σούλι, στις 10 μ.μ. στο Τσαγκάρι και στις 12 στη δική του έδρα στη Φροσύνη. Αλλες χρονιές έψελνε την Ακολουθία της Αναστάσεως και στον Αυλότοπο, αλλά φέτος θα καλύψει τον οικισμό άλλος ιερέας, ο οποίος με τη σειρά του τρέχει να προλάβει κι άλλους δύο οικισμούς.
Κάτοικοι κι επισκέπτες αυτών των περιοχών ζουν λίγο νωρίτερα από άλλες ενορίες την κατανυκτική ατμόσφαιρα, μόνο οι επισκέπτες ξαφνιάζονται, και δεν υπάρχει καμία διαφορά λέει στην «Κ» ο παπα-Ηλίας. «Ο κόσμος θέλει παπά να ακούσει το Χριστός Ανέστη, να το χαρεί και να γιορτάσει, κι αυτό αρκεί», προσθέτει.
Από τα όρη του Σουλίου έως το Μεγάλο Λιβάδι του Κιλκίς ψηλά στο Πάικο, στην Αμυγδαλιά, στον Πύργο, στο Σπάρτο, στην παραλίμνια Νεράιδα Κοζάνης, στον Αγιο Κοσμά Γρεβενών, στη Χρυσαυγή Βοΐου στην Κορώνα και το Ειρηνικό Κιλκίς και σε πολλά άλλα μικρά χωριά το σκηνικό αυτό επαναλαμβάνεται. Ο πατήρ Κωνσταντίνος που θα ψάλλει το «Χριστός Ανέστη» στη Χρυσαυγή της Κοζάνης είναι ένας από τους ιερείς που καλύπτει ανάγκες και άλλης Μητρόπολης καθώς η ενορία του βρίσκεται πολύ κοντά με το χωριό του, τον Αγιο Κοσμά Γρεβενών, όπου θα κάνει δύο ώρες νωρίτερα την Ανάσταση λόγω έλλειψης ιερέα.
«Μια χρονιά» θυμάται ο παπα-Δημοσθένης από τη Μητρόπολη Φλώρινας «είχα πάειστο Πισοδέρι για την Ακολουθία της Αναστάσεως. Στο “Χριστός Ανέστη” έπεφταν ψιλές νιφάδες χιονιού. Μέχρι να κάνουμε τη Θεία Λειτουργία το χιόνι έφτασε τους 40 πόντους κι αποκλειστήκαμε. Και να φανταστεί κανείς ότι εκείνη τη χρονιά το Πάσχα έπεφτε αργά, αρχές Μαΐου».
Φέτος ο παπα-Δημοσθένης θα χτυπήσει χαρμόσυνα την καμπάνα στην Τριανταφυλλιά (έχει 60 μόνιμους κατοίκους που το Πάσχα τριπλασιάζονται) και κατόπιν θα λειτουργήσει στην Αγία Παρασκευή, μέσα στην πόλη της Φλώρινας. Στα ενδιάμεσα θα πει το «Δεύτε Λάβετε Φως» και «Χριστός Ανέστη» στο νοσοκομείο για τους ασθενείς και το προσωπικό.


Τρεις ώρες νωρίτερα

Στο Μεγάλο Λιβάδι Κιλκίς σε 1.200 υψόμετρο, η Ανάσταση θα γίνει το Μ. Σάββατο, στις 9 μ.μ., νωρίτερα από οποιαδήποτε άλλη ενορία του νομού.
«Το Πάσχα είναι η κατ’ εξοχήν περίοδος που γεμίζουν τα ορεινά χωριά από τους κατοίκους τους και τα σπίτια όλα ανοίγουν. Δεν είναι η ώρα της Ανάστασης, αλλά η μέθεξη της Ανάστασης», λέει στην «Κ» ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Γουμένισσας, Αξιούπολης και Πολυκάστρου πατήρ Δωρόθεος. Οι ιερείς της συγκεκριμένης Μητρόπολης αναπληρώνουν τον στρατιωτικό ιερέα των Γιαννιτσών που είναι επιφορτισμένος να μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης στους στρατευμένους. Καθώς ο στρατιωτικός ιερέας δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα στα στρατόπεδα, οι ιερείς από τη Μητρόπολη της Γουμένισσας, όπως ο πατήρ Δωρόθεος,θα ψάλλουν την ακολουθία της Αναστάσεως και στα τρία στρατόπεδα της Αξιούπολης και του Πολυκάστρου, ενώ σπεύδουν και στα φυλάκια όταν κληθούν.

Καβάλα στο γαϊδουράκι

«Ανάγκα και θεοί πείθονται!» Ο παπα-Μακάριος γελά στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. «Παιδί μου, άμα δεν προλαβαίνεις, θα κάνεις την Ανάσταση και στις 10 και στις 9, μη σου πω και στις 8!». Στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Σερίφου για πάνω από μισό αιώνα, ο παπα-Μακάριος έχει πολλές ιστορίες να διηγηθεί για τότε που, καβάλα στο γαϊδουράκι, πήγαινε από χωριό σε χωριό για να ψάλλει την ακολουθία της Αναστάσεως. «Τέσσερις φορές! Ευτυχώς τώρα υπάρχει το αυτοκίνητο – μας έσωσε!» λέει στην «Κ» χαριτολογώντας.
Πράγματι, τα τελευταία χρόνια ο π. Μακάριος μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης «μόλις» δύο φορές. Τη μία στο χωριό Παναγιά και την άλλη στο Μοναστήρι. Για να προλάβει, η πρώτη Ανάσταση γίνεται στις 10. «Τελειώνουμε στις 11 περίπου, καμιά φορά το “τραβάω” ώς τις 11.30 για να ευχαριστιούνται οι πιστοί. Μετά, παίρνω το αυτοκίνητο και επιστρέφω στο Μοναστήρι. Ε, εκεί ο Χριστός ανασταίνεται κανονικά στις 12...» Πρόκειται άλλωστε για τη σημαντικότερη Ανάσταση του νησιού, την οποία επιλέγουν να παρακολουθήσουν οι περισσότεροι ντόπιοι και επισκέπτες. «Πάντως είναι κουραστικό. Μην ξεχνάς ότι μεγαλώσαμε κιόλας, έχουν προηγηθεί και δύο Επιτάφιοι και μία λειτουργία στις 5 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου!»
Την επιμονή του λαού και την αντίθεσή του στην ισοπέδωση των πάντων πρέπει να μιμηθούν και οι ιθύνοντες .

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com