Ανοικτή επιστολή προς τον Πρόεδρο της FYROM κ. Ιβάνοφ απέστειλε ο πρώην Υπουργός κ. Νικόλαος Μάρτης στην οποία προτείνει την ονομασία «Δημοκρατία της Παιονίας» ως ονομασία της FYROM. Ο κ. Μάρτης τονίζει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του γειτονικού κράτους ότι η FYROM δεν είναι δυνατόν να ονομαστεί ως Μακεδονία και παραθέτει ιστορικές πηγές που καταμαρτυρούν ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες. Ο Νικόλαος Μάρτης έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο τελευταίος «ενεργός Μακεδονομάχος» αφού -και παρά την ηλικία του- υπερασπίζεται σθεναρά την Μακεδονία.
Νικολάος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Καισαρείας 8, 115 27, Αθήνα
τηλ.: 210-777.88.00 / 620.48.26
ANOIXTH ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αθήναι τη 19η Ιουνίου 2011
ΠΡΟΣ
Toν Πρόεδρο της Δημοκρατίας της FYROM
κ. ΓΚΙΟΡΓΚΙ ΙΒΑΝΩΦ
Σκόπια
Ο επιστολογράφος σας είμαι Μακεδών από το χωριό Μουσθένη του Νομού Καβάλας. Εξελέγην 7 φορές βουλευτής Καβάλας και υπήρξα βουλευτής 16 χρόνια, εκ των οποίων 12½ χρόνια Υπουργός Κυβερνήσεων του αειμνήστου Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή και του αείμνηστου Πρωθυπουργού Γ. Ράλλη (ως Υφυπουργός Εμπορίου, Υπουργός Βιομηχανίας και Υπουργός Μακεδονίας Θράκης).
Πολέμησα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο 7 χρόνια ως Εφ. Αξιωματικός, με συμμετοχή: α) Στην Μάχη των Οχυρών Μακεδονίας-Θράκης, κατά την Γερμανική επίθεση κατά της Ελλάδος, τον Απρίλιο 1941, β) Στην Μάχη Ελ-Αλαμέιν (Αφρικής), γ) Στην Μάχη Ρίμινι (Ιταλίας), και δ) Στην Μάχη των Αθηνών τον Δεκέμβριον 1944.
Σκοπός της επιστολής μου είναι να θέσω υπόψιν σας την πρόταση για την ονομασία της FYROM, ώστε άμα λυθεί το θέμα της ονομασία της, να γίνει δεκτή ως μέλος του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και να αναπτυχθούν φιλικές σχέσεις των δύο λαών μας.
Από την συνημμένη επιστολή μου με τίτλο «Αρχαιολογικοί θησαυροί της Μακεδονίας στην Οξφόρδη, ράπισμα των πλαστογράφων της Ιστορίας της Μακεδονίας» θα πειστείτε ότι δεν είναι δυνατόν να έχει το ελληνικό όνομα «Μακεδονία» η Δημοκρατία σας.
1. Ο Στράβων είπε «Ελλάς ουν εστιν η Μακεδονία».
2. Ο Νίμιτς που έχει οριστεί από τον ΟΗΕ να μεσολαβήσει μεταξύ Ελλάδας και FYROM για το όνομα της FYROM, δήλωσε στην Παμμακεδονική Αμερικής ότι οι Σκοπιανοί είναι σλαβικής καταγωγής.
3. Ο Καθηγητής Ιστορίας της Οξφόρδης Ρόμπιν Λέιν Φοξ –ο ιστορικός σύμβουλος του Αμερικανού παραγωγού Oliver Stone στην κινηματογραφική ταινία «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» - δήλωσε σε επίσημη συνέντευξη του μετά την έκθεση Αρχαιολογικών Θησαυρών της Μακεδονίας το πολιτικό μήνυμα της Εκθέσεως είναι ότι όσοι θεωρούν τα Σκόπια «Μακεδονία» είναι τουλάχιστον ανιστόριτοι.
Την ανωτέρω ιστορική αλήθεια επιβεβαίωσαν οι 15 ηγέτες της ΕΟΚ τον Ιούνιο 1992 στη Διάσκεψη Κορυφής στη Λισσαβόνα, οπού ομόφωνα αποφάσισαν να αναγνωρίσουν τα Σκόπια εφόσον δεν θα έχουν τη λέξη «Μακεδονία». Το θέμα είχε τεθεί από τον τότε Μακεδόνα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο οποίος στην από 3.1.1992 επιστολή του, όπου τόνιζε ότι είναι Μακεδόνας, έγραψε ότι:
«Η αναγνώριση της αυτοαποκαλουμένης “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” έχει θεμελιώδη σημασία για την Ελλάδα και το γνωρίζω καλύτερα από κάθε άλλον αφού είμαι ο ίδιος Μακεδών. Η Δημοκρατία αυτή ούτε εθνολογικά, ούτε ιστορικά έχει το δικαίωμα να ονομάζεται Μακεδονία», και προσέθεσε:
«Η εθνολογική σύνθεση του πληθυσμού της χώρας αυτής αποτελείται από Αλβανούς, Τούρκους, Τσιγγάνους και Σλάβους, που καμία σχέση δεν έχουν με Μακεδόνες», και ότι: «Είναι αδιανόητο με την λήξη του Ψυχρού Πολέμου να δίδεται ιστορική νομιμοποίηση σε Τίτο και Μόσχα που ονόμασαν την Νότιο Γιουγκοσλαβία σε Μακεδονία προς έξοδο στο Αιγαίο αποσπώντας την Μακεδονία από την Ελλάδα». Συνεπεία της επιστολής αυτής τον Ιούνιο του 1992 το Συμβούλιο Κορυφής της Λισσαβώνας ομόφωνα αποφάσισε ότι θα αναγνωρίσει τα Σκόπια υπό τον όρον ότι δεν θα έχει την λέξη «Μακεδονία».
Μόνο η Εγκύκλιος του Πάπα Ιωάννη Παύλου, ο οποίος ανακηρύχθηκε Όσιος από το Βατικανό παρουσία του Προέδρου της Commission κ. Baroso και άλλων επισήμων, με την οποία ο Πάπας ανακήρυξε το 1980 τους «γεννηθέντας στη Θεσσαλονίκη Έλληνες Αδελφούς Μοναχούς Μεθόδιο και Κύριλλο ουρανίους προστάτας της Ευρώπης». Την 22α Απριλίου 1990 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος ομιλών στο Welehrad της Τσεχοσλοβακίας ενώπιον 700.000 πιστών προ του τάφου του Μεθοδίου, δήλωσε: «Τον ακρογωνιαίον λίθον της Ηνωμένης Ευρώπης δεν τον συναντούμε μόνο στο Μόντε Κασινό όπου ο Άγιος Βενέδικτος αφιερώθηκε στην εδραίωση της Ηνωμένης Ευρώπης, αλλά και εδώ στη Μοραβία, όπου οι δύο Ισαπόστολοι Κύριλλος και Μεθόδιος από τη Θεσσαλονίκη της Μακεδονίας χάραξαν την ελληνική και βυζαντινή παράδοση στην ιστορία της Ευρώπης. Το ότι ημείς οι Σλάβοι είμαστε Χριστιανοί το οφείλουμε σε αυτούς». Επίσης το αντίγραφο της επιστολής μου προς την Πρέσβειρα της Συρίας, θα σας πείσουν ότι δεν είναι δυνατόν να δεχθούν, όχι μόνο οι Έλληνες αλλά και οι γνωρίζοντες ιστορία, ότι μπορεί να υπάρξει χώρα που να έχει ονομασία Μακεδονίας πλην της Ελλάδας».
Προτείνω την ονομασία «Δημοκρατία της Σλαβικής Παιονίας» ή έστω «Δημοκρατία της Παιονίας» διότι όταν οι Σλάβοι έφτασαν στην Βαλκανική τμήμα τους εγκαταστάθηκε στην Αρχαία Παιονία. Ο Άγγλος Ιστορικός Ηamond στο βιβλίο του «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (Παράρτημα Β, σελ. 68) αναφέρει: «Η εκστρατεία της Ιλλυρίας και οι μακεδονικές δυνάμεις». «Στο Τέλος του θέρους του έτους 335 π.Χ. οδήγησε το στρατό του νότια προς την χώρα των Αγριάνων (γύρω από τη σημερινή Σόφια) και προς τους Παίονες (γύρω από τα σημερινά ΣΚΟΠΙΑ)».
1. Οι Παίονες δεν ήταν Έλληνες.
2. Ο Ηρόδοτος θεωρούσε τους Παίνονες παρακλάδι των Τεύκτρων της Τροίας, οι οποίοι είχαν εγκατασταθεί στην Μακεδονία πριν από την εποχή του Τρωικού πολέμου (Χάμοντ, «Ιστορία της Μακεδονίας», σελ. 120).
3. Η Παιονία βρίσκεται βορείως της Μακεδονίας (Χάρτης σελ. 175, 176, 177).
4. Ο Φίλιππος ανάγκασε τους Παίονες να γίνουν υποτελείς (Χάμοντ, «Ιστορία της Μακεδονίας», σελ. 34).
Με την ονομασία των Σκοπίων «Δημοκρατία της Παιονίας» θα ικανοποιηθούν όλοι όσοι επιθυμούν την ειρήνη στην Βαλκανική και θα παύσει η Βαλκανική να αποτελεί πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης (η «Δημοκρατία της Παιονίας» θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ) και οι λαοί στις δύο γειτονικές χώρες θα ευτυχήσουν.
Κύριε Πρόεδρε, δεν σας γράφω τα ανωτέρω διότι θέλω να αναγνωρισθεί το ότι οι Μακεδόνες είναι Έλληνες, πράγμα που το φωνάζουν και οι πέτρες.
Ο Αλέξανδρος υπήρξε μαθητής του Αριστοτέλη, μετέδωσε τον Ελληνικό Πολιτισμό σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο και είχε προσκέφαλο του το βιβλίο του Ομήρου.
1. Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι: «Ο Έλλην Βασιλεύς θα νικήσει τον Πέρση Βασιλέα» [Προφήτης Δανιήλ, Κεφ. 8].
2. Οι Μακκαβαίοι αρχίζουν: «Ο Αλέξανδρος ο Μακεδών ο υιός του Φιλίππου ενίκησε τον Δαρείο».
3. Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε τις πόλεις της Μακεδονίας Φιλίππους, Θεσσαλονίκη και Βέροια που είχαν προ Χριστού τα αυτά σημερινά ελληνικά ονόματα. Μίλησε στα ελληνικά και έγραψε επιστολές προς Θεσσαλονικείς και Φιλιππησίους στην Ελληνική.
4. Ο Απόστολος Παύλος (ΙΖ 4, 12) στη Θεσσαλονίκη και Βέροια συνάντησε Έλληνες και Ελληνίδες, που επίστευσαν.
5. 340 Καθηγητές Αμερικανικών και άλλων πανεπιστημίων έγραψαν γράμμα προς τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ομπάμα και του ζητούν να ανακαλέσει την απόφαση του Προέδρου Μπους που ονόμασε τα Σκόπια «Μακεδονία», αγνοώντας την πάγια πολιτική των ΗΠΑ για το θέμα αυτό. Δυστυχώς ανιστόρητοι, αφελείς και ύποπτοι σύμβουλοι τον παρέσυραν και εκθέτει τον αμερικανικό λαό.
6. Το Κοράνιο έχει Κεφάλαιο «Οι Έλληνες» και ο Μωάμεθ ανέφερε τον Αλέξανδρο ως «Ζουλ Καρνέιν».
Νικόλαος Μάρτης
Πρώην Υπουργός
Υ.Γ. Αθήνα, 22.6.2011
Α) Στην εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» της Τρίτης, 21.6.2011 δημοσιεύεται φωτογραφία ότι Ιταλοί τεχνικοί έστησαν στα Σκόπια τον υπερφυσικό ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ύψους 12 μέτρων και εμβαδό βάσης ύψους 10 μέτρων.
Β) Στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 22.6.2011 στο άρθρο με τίτλο «Τα Σκόπια αγνοούν την Αθήνα και τις Βρυξέλλες», αναφέρεται ότι «Στην τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, οι συγκεντρωθέντες έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο της FYROM και ορισμένοι αναφέροντο με δάκρυα στα μάτια στην ‘επιστροφή του Αλεξάνδρου στο σπίτι του’.
Οι οργανισμοί ΕΕ και ΝΑΤΟ, σεβόμενοι την σοβαρότητα τους δεν θα δεχθούν μέλος που περιφρονεί την κραυγαλέα ιστορική αλήθεια.
Οι ιστορικοί του κόσμου θα απορούν για την άγνοια της ιστορίας αυτών που είχαν την ιδέα δημιουργίας του Αγάλματος του Αλεξάνδρου, αλλά και αυτών που χειροκρότησαν την τοποθέτηση του αγάλματος στην πλατεία των Σκοπίων.
Εάν βέβαια ονομαστεί ως ελπίζω ΠΓΔΜ ως «Δημοκρατία της Παιονίας», θα θεωρηθεί ως επιστροφή του Αλεξάνδρου μετά το 335 π.Χ. στην Παιονία (Hamond, “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Παράρτημα Β΄, σελ. 68).