30 Σεπ 2017

Κοζάνη - Ο μαθητής που κληρώθηκε να σηκώσει τη σημαία, είναι αλλοδαπός και ο τελευταίος στην τάξη

5ο Δημοτικό Κοζάνης: Με πολλά παρατράγουδα η πρώτη κλήρωση για σημαιοφόρους
Ο κλήρος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης έπεσε σε αλλοδαπό μαθητή που δεν φέρνει ούτε τα βιβλία του -  Γονείς μαθητών, σκέφτονται ακόμη και το να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους τη συμμετοχή στην παρέλαση 

Αρμένιοι παρακωλύουν την λιτανεία της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού των Ορθοδόξων στα Ιεροσόλυμα

ΟΙ ΑΡΜΕΝΙΟΙ ΠΑΡΑΚΩΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑΝ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ.

Συνεδριάζει στη Ρόδο το Παγκόσμιο Συμβούλιο “Εκκλησιών”

Από τις 2 έως και τις 7 Οκτωβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην Ρόδο η συνεδρίαση της Συμβουλευτικής και Ελεγκτικής Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.

Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου: H Εκκλησία δέχθηκε τις αλλαγές στα Θρησκευτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ
Το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέλυσε από την Πάτρα όπου βρέθηκε σήμερα Παρασκευή ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γραβρόγλου. Όπως είπε ο υπουργός το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά που πάνε σήμερα στο Δημοτικό, όταν θα φθάσει η στιγμή τους, θα μπαίνουν στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις.

Οι 15χρονοι αποκτούν δικαιώματα (και υποχρεώσεις;) ενηλίκων

Αποτέλεσμα εικόνας για 15 χρονων αλλαγη φυλου
Οι 15χρονοι αποκτούν δικαιώματα (και υποχρεώσεις;) ενηλίκων
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής 
Έτσι, αποφάσισε –δια του αρμοδίου υπουργού κ. Κοντονή- να κάνει και ένα βήμα παραπέρα και να εισάγει στο σχετικό νομοσχέδιο και τη δυνατότητα υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια (οι ΑΝΕΛ ανθίστανται γελοιωδέστατα επί αυτού ζητώντας την διαγραφή δικαιώματος δεύτερης αλλαγής φύλου!!!) αλλά και το δικαίωμα - δυνατότητα της αλλαγής φύλου δια της υπογραφής και σε 15χρονα παιδιά, αρκεί να υπάρχει και επιστημονική γνωμοδότηση.

Η Ορθοδοξία στόχος θρησκευτικής βίας

209 επιθέσεις που καταγράφηκαν το 2016 αφορούν τον χριστιανισμό και μόλις ένα τον μουσουλμανισμό
Από τον Αντώνη Τριανταφύλλου

Αντι-Θέσεις σε οικουμενιστικές Θέσεις μιας εισήγησης.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ι. Μ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Αντι-Θέσεις σε οικουμενιστικές Θέσεις μιας εισήγησης.
   Οφείλουμε να ομολογήσουμε την βαθειά θλίψη μας για την οπτική γωνία με την οποία προσεγγίζουν οι Ιεράρχες μας τις Εκκλησιαστικές εξελίξεις. Χωρίς να σημαίνει τούτο ότι δεν μένουμε έκπληκτοι και εμπρός στην «ιστορική μοναδικότητα» της αδιαφορίας των υπολοίπων μελλών της Εκκλησίας, για τις ίδιες εξελίξεις. Από την πλευρά λοιπόν των κατ’ εξοχήν αρμοδίων επισκόπων, λάθος προσεγγίσεις στα Εκκλησιαστικά δρώμενα, από την πλευρά δε των κατ’ εξοχήν «φυλάκων» του Ορθοδόξου φρονήματος, των πιστών δηλαδή, αδιαφορία.

Η Προσκύνηση του ‘’Χρυσού Μόσχου’’ στη Σύγχρονη Εποχή

Η Προσκύνηση του ‘’Χρυσού Μόσχου’’ στη Σύγχρονη Εποχή
Της Ράνιας Γάτου
Σας παραθέτω αυτούσια τη συνέντευξη του καθηγητή του εκκλησιαστικού δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ., Κυριάκου Κυριαζόπουλου. Μου προξένησαν μεγάλη εντύπωση οι σκέψεις του και για δεύτερη φορά βάλθηκα να απομαγνητοφωνήσω όλη τη συνέντευξη του (ράδιο tv kosmos της Ρόδου 93,8, στις 22 Σεπτεμβρίου 2017) αφήνοντας τον αναγνώστη ελεύθερο να εξάγει τα συμπεράσματα του.

29 Σεπ 2017

Νομιμοποιούν αλλαγή φύλου ακόμη και για παιδιά 15 ετών

Η απόλυτη ισοπέδωση στη Βουλή!
Ντροπή! Ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποιεί την αλλαγή φύλου ακόμα και για παιδιά 15 ετών

Συντάσσονται με το νομοσχέδιο ΑΝ.ΕΛ., ΔΗ.ΣΥ., Ποτάμι. «Πόντιοι Πιλάτοι» στη Ν.Δ., δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους
Νομιμοποιούν αλλαγή φύλου ακόμη και για παιδιά 15 ετών

ΗΠΑ: Οικογένειες απομακρύνουν τα παιδιά τους από ελίτ Ακαδημία λόγω μαθήματος για τρανσέξουαλ σε 5χρονα

Σαράντα μία οικογένειες έχουν απομακρύνει 73 παιδιά από την ελίτ σχολή Rocklin Academy του Σακραμέντο στις ΗΠΑ, καθώς το διοικητικό συμβούλιο της σχολής συνεχίζει να υπερασπίζεται ένα μάθημα νηπιαγωγείου για τους τρανσέξουαλ για το οποίο πολλοί γονείς λένε ότι τραυμάτισε τα 5χρονά τους και ότι οι γονείς δεν είχαν ενημερωθεί εκ των προτέρων.

«Εὐχαριστήσωμεν τῷ Κυρίῳ»

«Εὐχαριστήσωμεν τῷ Κυρίῳ»
Τὸ πιὸ ἱερὸ σημεῖο τῆς θείας Λειτουργίας εἶναι ἡ ὥρα τῆς ­Ἁγίας Ἀναφορᾶς. Ἡ στιγμὴ κατὰ τὴν ὁποία αὐτὴ ἡ Θυσία ἀναφέρεται στὸ Θεό. Τὸ ἐπίγειο θυσιαστήριο ἑνώνεται μὲ τὸ οὐράνιο. Ἐκεῖ ὅπου παραστέκουν ἀοράτως «χιλιάδες ἀρχαγγέλων καὶ μυριάδες ἀγγέλων». Γι᾿ αὐτὸ κι ὁ ἱερέας μᾶς προτρέπει νὰ σταθοῦμε «καλῶς», δηλαδὴ μὲ εὐλάβεια καὶ φόβο Θεοῦ.

Η Κολακεία . “Πολλοί φιλούν το χέρι σου καί λεν να' ναι κομμένο!”

Σχετική εικόνα
Η Κολακεία
“Πολλοί φιλούν το χέρι σου καί λεν να' ναι κομμένο!” (Αμοργιανή παροιμία)
του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου – συγγραφέα
ΓΕΝΙΚΑ: Κολακεία είναι συμπεριφορά ή λόγος υπερβολικά φιλοφρονητικός, με ιδιοτελείς σκοπούς. Ο κόλακας επαινεί με τρόπο υπερβολικό κάποιον, συνήθως ανώτερό του, προκειμένου να αποκτήσει ή να διατηρήσει την εύνοιά του. 

Ομιλία του καθηγητή Δημήτριου Τσελεγγίδη με θέμα: «Δικαιική καί χαρισματική θεώρηση τῆς σωτηρίας. Θεολογική ἀντιπαράθεση τῆς Ὀρθόδοξης Ἀνατολῆς πρός τήν ἑτερόδοξη Δύση»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΕΛΕΓΓΙΔΗΣ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΟΜΙΛΙΑ
Σᾶς προσκαλοῦμε τήν Δευτέρα 2 Ὀκτωβρίου καί ὥρα 6.00 μ.μ στόν Ἱ. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου, στόν ἁγιασμό γιά τήν ἔναρξη τῶν φιλολογικῶν καί θεολογικῶν ἑρμηνευτικῶν μαθημάτων τῆς ΕΣΤΙΑΣ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ.

Ἀνοιχτή Ἐπιστολή τοῦ Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας Κοσμᾶ, πρός τούς Βουλευτές Αἰτωλοακαρνανίας για το Σχέδιο Νόμου που κατατέθηκε στή Βουλή γιά τήν ἀλλαγή φύλου μέ μία ἁπλῆ αἴτησι

Σχετική εικόνα
Ἐν Ἱερᾷ Πόλει Μεσολογγίου τῇ 29ῃ Σεπτεμβρίου 2017
Ἀριθ. Πρωτ. : 768
Ἀνοιχτή  Ἐπιστολή
τοῦ Μητροπολίτου Αἰτωλίας καί Ἀκαρνανίας κ. Κοσμᾶ, πρός  τούς  κ. κ. Βουλευτές τῆς ἐκλογικῆς Περιφέρειας Νομοῦ Αἰτωλοακαρνανίας.

Η άβυσσος της παρακμής

Οι εκάστοτε πλειοψηφίες -αλλά και μειοψηφίες- στη Βουλή των Ελλήνων ουδέποτε σταμάτησαν να αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει πάτος στην άβυσσο της παρακμής όπου οδηγούν την πατρίδα μας. Εδώ ο κόσμος, κυριολεκτικά, καίγεται κι εκείνοι θεσμοθετούν ως νόμους του κράτους τα δυσπερίγραπτα χούγια (όπως τα αποκαλούσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος) μιας εξαιρετικά ολιγάριθμης μειοψηφίας.

Μητρόπολη Σιδηροκάστρου: Διανομή σε όλους τους γονείς εντύπου δήλωσης επιστροφής του"Φακέλου Μαθήματος" για τα Θρησκευτικά

Σχετική εικόνα
Συνάντηση με όλους τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων καθώς και των Γυμνασίων και Λυκείων του Σιδηροκάστρου είχε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηρόκαστρου κ. Μακάριος με θέμα τα βιβλία των Θρησκευτικών.
Απόφαση της σύσκεψης ήταν η διανομή σε όλους τους γονείς των μαθητών, εντύπου δήλωσης επιστροφής του "Φακέλου του μαθητή", δηλαδή την υπογραφή των γονέων που επιθυμούν να παραδώσουν τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών στα σχολεία τους.
Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 29.9.17 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»


Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
«ΜΙΜΗΤΗΣ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ;». «Φραγμὸς» εἰς τὸν ἀμπελῶνα, «ἀμοιβαιότης». Σχόλιά τινα ὑπὸ Ἱερομ. Δαμασκηνοῦ Ἁγιορείτου.
Δύο ἄγνωστα θεολογικά ἀτοπήματα τοῦ Μητροπολίτου Περγάμου. Τοῦ κ. Μιχαήλ Βασ. Γαλενιανοῦ, Δρ. Θεολογίας, Δρ. Φιλοσοφίας.
«Η ΚΟΜΗ ΤΟΥ ΣΑΜΨΩΝ». Γράφει ὁ κ. Γεώργιος Τραμπούλης, Θεολόγος, Διευθυντής Συντάξεως.

Α.Σ.Π.Ε.: Υπόμνημα στην επιτροπή της Βουλής για το νομοσχέδιο ΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΟΥ

Αθήνα, 27/9/2017
Αρ. Πρωτ. 810
     Προς                                                                                     
τους Αξιοτίμους. κ.κ. Βουλευτές                                                           ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ
της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης,
Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης
Ενταύθα  

Μεγάλη Άρκτος

Αποτέλεσμα εικόνας για Μεγάλη Άρκτος
Μεγάλη Άρκτος
Του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου, δασκάλου - συγγραφέα
Η Μεγάλη Άρκτος (Λατινικά Ursa Major, σύμβολο: Uma), αστερισμός που καταγράφηκε από τον μεγάλο Έλληνα γεωγράφο Πτολεμαίο, είναι πάντοτε ορατός από την Ελλάδα. 

Σάββας Ηλιάδης, Σχολικά βιβλία: Πότε και για ποιο πράγμα έπρεπε να διαμαρτυρηθείτε πρώτα, άγιοι Ποιμένες;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ
Σχολικά βιβλία: Πότε και για ποιο πράγμα έπρεπε να διαμαρτυρηθείτε πρώτα, άγιοι Ποιμένες;
Ξεσηκώθηκαν οι πάντες και διαμαρτύρονται για τα βιβλία του σχολείου. Ευλογημένο! Παλικαρίσιο! Ντυμένο με τη λεβεντιά του Ρωμιού! Με την ευλογημένη αγωνία για την φυσιολογική ανατροφή των παιδιών μας!

Οι κίνδυνοι από τους διαθρησκειακούς διαλόγους στην εποχή του πανθρησκειακού οράματος (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 28η Σεπτεμβρίου 2017
   Έχουμε ήδη και άλλες φορές στο παρελθόν ασχοληθεί με τους Διαθρησκειακούς Διαλόγους και Συνέδρια σε άρθρα και μελέτες μας, όπου τονίσαμε ότι η διοργάνωση των εν λόγω Συνεδρίων και Διαλόγων, εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο του Διαθρησκειακού Οικουμενισμού. 

28 Σεπ 2017

Οι Θεολόγοι Ημαθίας Ημαθίας για το νέο πρόγραμμα σπουδών στα Θρησκευτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Βέροια, 27 Σεπτεμβρίου 2017
Ανακοίνωση της Ένωσης Θεολόγων Νομού Ημαθίας σχετικά με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για το μάθημα των Θρησκευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:      
Στο υπ’ αρ. φ. Β 2920/13-9-2016 ΦΕΚ, δημοσιεύθηκε η υπ’ αρ. πρωτ. 143575/Δ2/7-9-2016 απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα «Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο».

Κρήτη: Αντιδράσεις για τα Θρησκευτικά - Γονείς επιστρέφουν τα βιβλία στα σχολεία- Εξώδικο στον Υπουργό Παιδείας

Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τους Φακέλους Μαθητή του μαθήματος των Θρησκευτικών - Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
Κρήτη: Αντιδράσεις για τα Θρησκευτικά - Γονείς επιστρέφουν τα βιβλία στα σχολεία
Στα σχολεία επιστρέφουν γονείς μαθητών τα βιβλία των Θρησκευτικών, αρνούμενοι τα παιδιά τους να διδαχθούν το περιεχόμενο τους. Πρόκειται για μία πανελλαδική πρωτοβουλία η οποία στην Κρήτη έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά, όπως είπε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συγλλόγου Υποστηρικτών των Ελληνικών και Χριστιανικών Ιδεών, Αντώνης Ιερωνυμάκης.

Από 15 χρονών η αλλαγή φύλου

Νομοτεχνική βελτίωση με την οποία θα δίνεται η δυνατότητα  σε παιδιά από 15 ετών να αλλάζουν φύλο, υπό προϋποθέσεις, ανακοίνωσε πως θα φέρει στη Βουλή,  ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, στο υπό ψήφιση Σχέδιο Νόμου Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου - Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Παγκόσμιος πόλεμος εναντίον των εθνών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΘΝΗ
Η καμπάνια εθνικού και θρησκευτικού αποχρωματισμού δεν είναι τοπικό φαινόμενο. Δεν είναι μάστιγα που πλήττει μόνο την πατρίδα μας. Ο Κώστας Σημίτης, που ξεκίνησε το ράλι της αποδόμησης, και οι οπαδοί, προστάτες και πάτρονες των απόψεων της Μαρίας Ρεπούση και του Αντώνη Λιάκου στη δημόσια εκπαίδευση δεν αποτελούν παγκόσμια πρωτοπορία. 

Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία ειρήνης, ανοχής και αγάπης, είναι θρησκεία υποταγής και πολέμου

FILE PHOTO: Albanian Muslims gather for an early morning prayers to mark the end of tha fasting month of Ramadan and the start of the Eid al-Fitr celebrations, in Tirana, Albania. EPA, MALTON DIBRA
Το Ισλάμ δεν είναι θρησκεία ειρήνης, ανοχής και αγάπης, είναι θρησκεία υποταγής και πολέμου
Μάριος Ευρυβιάδης, καθηγητής
Δεν θεωρώ τον εαυτό μου ειδήμονα για το Ισλάμ. Κάθε άλλο. Είμαι όμως μελετητής του Ισλάμ εδώ και δεκαετίες. 

Η κατά τον π. Τύχωνα (Σταυρονικητιανό) Σύνοδος της Κρήτης (Ε΄)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
Η ΚΑΤΑ ΤΟΝ π. ΤΥΧΩΝΑ ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΗΤΙΑΝΟ ΣΥΝΟΔΟΣ τῆς ΚΡΗΤΗΣ (Ε΄)
Τα  προηγούμενα  (ΕΔΩ ) & (ΕΔΩ) &(ΕΔΩ) &(ΕΔΩ)
Σὲ ποιὲς πραγματικὲς βάσεις στηρίζονται μεγαλόστομες ἐκφράσεις τοῦ τύπου: «Ἀπορῶ καὶ θαυμάζω πῶς κάποιοι ἀδελφοὶ ἐπαίρονται καὶ μποροῦν νὰ θεωροῦν τὴν γνώμη τους ἀνώτερη καὶ σωστότερη ἀπὸ τὴν ἀπὸ κοινοῦ γνώμη τῶν δεκατεσσάρων Ἐκκλησιῶν;.»

27 Σεπ 2017

Το κεφάλαιο «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» διδάσκεται και φέτος στα σχολεία της Αλβανίας

Το κεφάλαιο «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα» διδάσκεται και φέτος στα σχολεία της Αλβανίας
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)
Παρά τις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί τα τελευταία χρόνια από τα υπουργεία Παιδείας της Ελλάδας και της Αλβανίας, οι οποίες αφορούν την αφαίρεση από τα σχολικά εγχειρίδια κάθε στοιχείου που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δείχνει επεκτατισμό, στα σχολεία της Αλβανίας και φέτος τα παιδιά θα μάθουν για τις «αλβανικές περιοχές στην Ελλάδα».

Φυλετικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Europe Pride θεσσαλονικη
Φυλετικά
Α. Παπαγιάννης, Ιατρός
Σήμερα συζητήθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου – Εθνικός Μηχανισμός Εκπόνησης, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Σχεδίων Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού».

H κλήση της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης προς τον π. Θεόδωρο Ζήση στο επισκοπικό δικαστήριο και η απάντηση

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης
­­­Πρωτοπρεσβύτερος
Θεόδωρος Ζήσης

10 Σύλλογοι της Λάρισας διαμαρτύρονται για το Σχέδιο Νόμου περί "Νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου"

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ταυτότητα φύλου
Διαμαρτυρία γιὰ τὸ Σχέδιο Νόμου περὶ «Νομικῆς ἀναγνώρισης τῆς ταυτότητας φύλου»
Ἐὰν μέχρι πρότινος ἡ ρήση πὼς στὴν πατρίδα μας «εἶσαι ὅ,τι δηλώσεις» χρησιμοποιοῦνταν περισσότερο ὡς ἀστεϊσμός, φαίνεται πὼς οἱ κυβερνῶντες ἀποφάσισαν πιὰ μὲ νόμο νὰ τὴν κάνουν πραγματικότητα. Αὐτὸ τουλάχιστον προκύπτει ἀπὸ τὸ νέο νομοσχέδιο τοῦ Ὑπουργείου Δικαιοσύνης γιὰ τὴ «Νομικὴ ἀναγνώριση τῆς ταυτότητας φύλου», τὸ ὁποῖο ἔχει ἤδη κατατεθεῖ στὸ Ἑλληνικὸ Κοινοβούλιο πρὸς ψήφιση.

26 Σεπ 2017

Καταγγελίες για «βρόμικες μπίζνες» στο Βατικανό

Αντιμέτωπο με νέο σκάνδαλο βρίσκεται το Βατικανό...
Αντιμέτωπο με νέο σκάνδαλο βρίσκεται το Βατικανό, καθώς ο γενικός ελεγκτής Λίμπερο Μιλόνε, που είχε προσλάβει το 2015 ο Πάπας Φραγκίσκος για να ελέγξει τους προϋπολογισμούς και τους λογαριασμούς της Αγίας Εδρας, έσπασε τη σιωπή του και αποκάλυψε σε συνέντευξή του πως εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, επειδή πιθανότατα ήταν πολύ κοντά στο να αποκαλύψει τις παράνομες δραστηριότητες και τις «βρόμικες μπίζνες» που λαμβάνουν χώρα στα ενδότερα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Γόρτυνος Ιερεμίας: Tί βιβλία Θρησκευτικῶν μαθημάτων εἶναι αὐτές οἱ παλιοφυλλάδες τῶν Δημοτικῶν Σχολείων, πού κυκλοφοροῦν στά παιδιά μας ἀπό ἐφέτος;

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
1. Ἀδελφοί μου χριστιανοί τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως, τά κηρύγματα τά ὁποῖα σᾶς ἀπευθύνω κάθε Κυριακή ἀναφέρονται στήν Ὀρθόδοξηπίστημας. Παρακαλῶ νά τά παρακολουθεῖτε μέ ἰδιαίτερο ἐνδιαφέρον, γιατί πρέπει νά μάθουμε τό τί πιστεύουμε. Θά μοῦ ἐπιτρέψετε ὅμως, ἀδελφοί, τό σημερινό μου κήρυγμα νά ἀναφέρεται σέ ἕνα ἄλλο σοβαρό θέμα, γιά τό ὁποῖο δέν πρέπει νά σιωπήσουμε, γιατί ἡ σιωπή μας θά εἶναι ἀδιαφορία, πού γιά μᾶς τούς ἱερεῖς συνιστᾶ μεγάλη ἁμαρτία. Ναί! Πρέπει νά διαμαρτυρόμαστε γιά τά ἄνομα καί παράνομα πού διαπράττονται στήν χώρα μας.

Δήλωση επιστροφής βιβλίου Θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΚΕΛΟΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Αδελφοί εν Χριστώ χαίρετε,
σας κοινοποιώ τη δήλωση επιστροφής του βιβλίου θρησκευτικών της Β΄Γυμνασίου που επέδωσα σήμερα το πρωί στη διευθύντρια του σχολείου που φοιτά το παιδί μου………….. 

«Ουδέποτε πεπλανημένας έσχον τας περί Θεού υπολήψεις»

«Ουδέποτε πεπλανημένας έσχον τας περί Θεού υπολήψεις»
(Μ. Βασίλειος – Επιστολή (223) προς Ευστάθιον Σεβαστηνόν)
Νίκος Σακαλάκης, Μαθηματικός
Στις Αποστολικές Διαταγές υπάρχει η περιεκτική έκφραση: «Θεού φυτεία η καθολική εκκλησία και αμπελών αυτού εκλεκτός, οι πεπιστευκότες εις την απλανή θεοσέβειαν αυτού, οι την αιώνιονκαρπούμενοι δια πίστεως βασιλείαν αυτού, δύναμιν αυτού ειληφότες και μετουσίαν αγίου πνεύματος, ωπλισμένοι δια Ιησού και ενστερνισμένοι τον φόβον αυτού…» (Διαταγαί αγίων Αποστόλων).

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, Το μάθημα των Θρησκευτικών παραδίδεται στα νύχια της Πανθρησκείας


Αποτέλεσμα εικόνας για Κονίτσης Ανδρέας


«Καλοῦμε ὅλους σὲ πανστρατιὰ προσευχῆς καὶ ἐγρηγόρσεως»
Ὁμιλία Μητροπολίτου Ἀνδρέου
κατὰ τὴν Ἀγρυπνία στὴν Ἱερὰ Μονὴ Μολυβδοσκεπάστου (14.8.2017)
«Παναγία μας ἔχε κάτω ἀπὸ τὴν Ἁγία σκέπη σου τὸ ἑλληνικό ἔθνος, καὶ ὅλους μας».
     Αὐτὴ τὴν προσευχή εἶναι ἀπόλυτηἀνάγκη νὰ τὴν ἀπευθύνουμε πρὸς τὸν Κύριο Ἱησοῦ Χριστὶ καὶ τὴν Παναγία Μητέρα του, μετὰ φωνῆς ἱσχυρᾶς καὶδακρὺων. Γιατὶ; Διότι οἱ καιροί εἶναι ἐξόχως κρίσιμοι.
Θεσμοὶ καὶ νόμοι ἀνατρέπονται, ἡ ἑλληνορθόδοξη ταυτότητα τῆς πατρίδος μας ἀλλοτριώνεται, ἐνῷ οἱ διάφοροι πνευματικοὶ κατεδαφιστὲς ἔχουν κυριολεκτικά ἀποθρασυνθεῖ. Ἔτσι φτάσαμε στὸ σημεῖο νὰ κινδυνεύουμε νὰἀναγνωρίσουμε τὴν Χώρα μας ἀπὸ τὶς παραμορφώσεις, τὶς παραχαράξεις, τὶς διαστρεβλὼσεις καὶ τὶς ἀλλοιώσεις τῆς ἠθικῆς, καὶ τῆς ἐκκλησιαστικῆς ζωῆς,ὅπως καὶ τῆς Ἱστορίας μας, τῆς Ἑλληνικῆς μας, φυσικά, Ἱστορίας.

Περιοδικό “Παρακαταθήκη” τεύχος 115 (Ιούλιος – Αύγουστος 2017)


ΠEPIEXOMENA
«... καί τό αἷμα ἐκ χειρός τοῦ σκοποῦ ἐκζητήσω» .......................................... σελ. 1
Ἔμπονος κραυγή Κελλιωτῶν Πατέρων τοῦ Ἁγίου Ὄρους (Mέρος Β´) ... σελ. 3
Νά μήν περάσει ἡ κατάργηση τοῦ ἐκκλησιασμοῦ καί τῆς σημαίας .......σελ. 11
Γονεῖς ἐπιστρέφουν τά βιβλία τῶν Θρησκευτικῶν ....................................... σελ. 12

25 Σεπ 2017

Τα μεσαιωνικά μνημεία στο Κόσοβο, την Κοιλάδα των Σέρβων Βασιλέων

Τα σπουδαία κτίσματα υπέφεραν στην Τουρκοκρατία, αλλά και τη σύγχρονη Ιστορία. Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων κυμάτων βίας, το 1999 και το 2004, οι Αλβανοί κατέστρεψαν 143 σερβικά μοναστήρια

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Ο διωγμός της Αγίας Ορθοδοξίας μας

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλαβρύτων Αμβρόσιος ακτινες
ΔΙΆ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΩΤΆΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΌΠΟΥ ΑΘΗΝΏΝ
ΚΑΊ ΠΡΟΈΔΡΟΥ ΤΗΣ Δ.Ι.Σ.
Κ. Κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΑΣ:

Καταγγελία της ΠΕΘ: Καθαρή εξαπάτηση προς όλους οι «Φάκελοι Μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλήνια Ένωση ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2017
Αριθμ. Πρωτ.  95
Δελτίο τύπου
Καταγγελία της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων (ΠΕΘ):
Καθαρή εξαπάτηση προς όλους
οι «Φάκελοι Μαθητή» του μαθήματος των Θρησκευτικών
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, με αφορμή τους διανεμηθέντες «Φακέλους Μαθητή» για το μάθημα των Θρησκευτικών από το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την έναρξη της νέου σχολικού έτους, εκφράζει την πλήρη διαφωνία και αντίθεσή της για τον πολυθρησκειακό χαρακτήρα και το ακατάλληλο και επικίνδυνο για παιδιά περιεχόμενο τόσο των νέων Προγραμμάτων όσο και των ως άνω Φακέλων. Επιπλέον, όμως, διαπιστώνει και καταγγέλλει ότι οι εν λόγω «Φάκελοι» κινούνται στη κατεύθυνση της παραπλάνησης της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, της εκπαιδευτικής κοινότητας αλλά και της κοινωνίας ευρύτερα, για τους εξής λόγους:

Ο αντιχριστιανισμός ως κρατική ιδεολογία

Πουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ): Να καταργηθεί η προσευχή στα σχολεία
Ο Κώστας Πουλάκης, γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, με συνέντευξή του σε εφημερίδα έδειξε ακόμη μία φορά τον μαχητικό αντιχριστιανισμό που χαρακτηρίζει τον ίδιο, το κόμμα του αλλά και την κυβέρνηση της Αριστεράς. Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της προσευχής στα σχολεία είπε ότι «το κράτος, σε όλες του τις εκφάνσεις, πρέπει επιτέλους να αποκτήσει κοσμικά χαρακτηριστικά. Ο θεσμός της πρωινής προσευχής είναι κατάλοιπο μιας πολύ περασμένης εποχής και μιας απολύτως αντιδραστικής αντίληψης περί... Ελλάδος Ελλήνων Χριστιανών, που εισάγει -ακόμα και σε συμβολικό επίπεδο- έναν ανεπίτρεπτο διαχωρισμό μεταξύ των μαθητών».

Έρχεται "κύμα" αντιδράσεων στα σχολεία της Πάτρας και του Αιγίου για τα νέα θρησκευτικά!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Θέμα έχει προκύψει στις σχολικές κοινότητες της Πάτρας και της Αχαΐας αλλά και γενικότερα, με τις αλλαγές που υπάρχουν στα βιβλία των θρησκευτικών.
Οι αλλαγές αυτές αφορούν τα βιβλία όλων των βαθμίδων του σχολείου, ξεκινώντας από το δημοτικό και το γυμνάσιο και φτάνοντας έως και το λύκειο. Για αυτό, άλλωστε, τα θρησκευτικά βιβλία άργησαν να έρθουν κατά μία με δύο εβδομάδες σε σύγκριση με τα υπόλοιπα.

Αριστερές ιδεοληψίες και ελληνικό έθνος

Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τους Φακέλους Μαθητή του μαθήματος των Θρησκευτικών - Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
Την ευθύνη για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών έχουν οι γονείς
Δημήτρης Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφος
Το κυβερνητικό υπερστέλεχος Μαρία Γιαννακάκη, πρώην βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς και νυν γενική γραμματέας στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χαρακτήρισε μέσω… twitter ως «σκοταδισμό» και «μισαλλοδοξία» την απόφαση ενός γονέα (την οποία μάλλον έχουν μιμηθεί και άλλοι) να ζητήσει να μη διδάσκεται το μάθημα των Θρησκευτικών στο παιδί του. 

Από τη Σκύλα στη Χάρυβδη; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 25η Σεπτεμβρίου 2017
   Η σύγχρονη ιστορία έστειλε στο χρονοντούλαπό της τις δύο κυρίαρχες ιδεολογίες, οι οποίες μεσουράνησαν στο φιλοσοφικό, πολιτικό και κοινωνικό στερέωμα του ταραγμένου 20ου αιώνα και άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους στην ανθρωπότητα. Πρόκειται για τον Ναζισμό και τον Μαρξισμό, οι οποίες ξεκίνησαν ως φιλοσοφικά και κοινωνιολογικά ιδεολογικά συστήματα και στη συνέχεια εφαρμόστηκαν ως πολιτικοοικονομικά.

Μητροπολίτης Χίου Μάρκος, Γίνεται προσπάθεια να καταργήσουν τη Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία στο μάθημα των Θρησκευτικών

Με μοναστηριακή τάξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγιάς της Μυρτιδιώτισσας στην ομώνυμη ιστορική Μονή, την Ιερά Μονή Παναγίας Μυρσινιδίου Χίου, στην οποία χοροστάτησε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος.

Η δύναμη της προσευχής του Ιησού

Αποτέλεσμα εικόνας για Η δύναμη της προσευχής του Ιησού
Η δύναμη της προσευχής του Ιησού - Από το βιβλίο: ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥ. Διαβάζει ο Σάββας Ηλιάδης.

Η κατά τον π. Τύχωνα (Σταυρονικητιανό) Σύνοδος της Κρήτης (Δ΄)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΚΤΙΝΕΣ
Η ΚΑΤΑ ΤΟΝ Π. ΤΥΧΩΝΑ ΣΥΝΟΔΟΣ (Δ΄)
«Μᾶς λείπουν τὰ πρακτικὰ τῆς Συνόδου τῆς Κρήτης. Ἐκεὶ θὰ βλέπαμε καθαρὰ τὸ πνεῦμα ποὺ ὑπῆρχε καὶ θὰ ἦταν περιττὲς οἱ ἐρμηνεῖες καὶ οἱ ἐπεξηγήσεις. Γιατὶ δὲν δημοσιοποιοῦνται; Τί πρόβλημα ὑπάρχει;»

24 Σεπ 2017

Το βασίλειο της αγένειας: προεκτάσεις σε επισήμανση του Οσίου Παϊσίου

ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΝΕΙΑΣ : ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ
ΤΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΕΝΕΙΑΣ : ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ
Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανός, ιερομόναχος
Ο όσιος Παΐσιος, σε επιστολή του το 1969, αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ένα φαινόμενο της χριστιανικής κοινωνίας της εποχής του, μια νοοτροπία επικίνδυνη για την ψυχική υγεία και το εκκλησιαστικό ήθος. Περιγράφει μια μερίδα ανθρώπων που ζουν μεν μέσα στον χώρο της Εκκλησίας, αλλά χαρακτηρίζονται από τάσεις ασυμφωνίας και διαίρεσης.

Τα σύνορά μας και τα μάτια μας

Τα σύνορά μας και τα μάτια μας
Σάββας Καλεντερίδης
Το βρόμικο κόλπο της Τουρκίας με τους μετανάστες

Πατριαρχείο: Ποιος ο λόγος της κρίσης;

Φωτογραφία του χρήστη Ορθόδοξη Αλήθεια.
Οι αμερικανικές κυβερνήσεις επιθυμούν να έχουν τον Οικουμενικό με το μέρος τους, για να τον χρησιμοποιούν ως «σφήνα» απέναντι στη Ρωσία και την (πρόσφατα ισχυροποιημένη) Ρωσική Εκκλησία

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com