31 Μαΐ 2024

Τρομάρα σας αντιχριστιανοί, σας πήρε ο καλλιτεχνικός «πόνος» με τις καλλικαντζούρες του Μυταρά! – Ενοχλούν και οι αγιογραφίες λοιπόν;

Τρομάρα σας αντιχριστιανοί, σας πήρε ο καλλιτεχνικός «πόνος» με τις καλλικαντζούρες του Μυταρά! – Ενοχλούν και οι αγιογραφίες λοιπόν; 

Τρομάρα σας αντιχριστιανοί, σας πήρε ο καλλιτεχνικός «πόνος» με τις καλλικαντζούρες του Μυταρά! – Ενοχλούν και οι αγιογραφίες λοιπόν;

Έσκισαν τα ιμάτια τους πάλι οι χριστιανοφοβικοί, να υπερασπιστούν τα «τερατογραφήματα» που εικονογράφησε ο Δημήτρης Μυταράς στο εκκλησάκι στο Σούνιο

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Πως και γιατί ο Π.Ο.Υ απεργάζεται την τροποποίηση των «Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών» και τη «Συμφωνία για τις Πανδημίες»

Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, άτομα που μελετούν, αίθουσα σύνταξης και κείμενο που λέει "ESERVES U PEAKER T" 

Πως και γιατί ο Π.Ο.Υ απεργάζεται την τροποποίηση των «Διεθνών Υγειονομικών Κανονισμών» και τη «Συμφωνία για τις Πανδημίες»

Γράφει ο Νικόδημος Καλλιντέρης

  Μετά από δύο χρόνια συνεχών διαπραγματεύσεων μεταξύ των 194 κρατών-μελών του Π.Ο.Υ (196 αν συμπεριλάβουμε το Βατικανό και το Λιχτενστάιν), τελικά δεν κατέστη εφικτό να καταλήξουν σε κοινό τόπο και να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση της πολυθρυλούμενης «Συμφωνίας για τις Πανδημίες» (Pandemic Treaty). Παρά ταύτα, διαφαίνεται ότι οι γραφειοκράτες του Π.Ο.Υ θα συνεχίσουν την προσπάθεια να ενώσουν τα διεστώτα για την επίτευξη του στόχου τους…

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος, Ανάγκη κατηχήσεως του λαού του Θεού (Κυριακή της Σαμαρείτιδος)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΙΔΟΣ[:Πράξεις 11, 19-30]

Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου με θέμα: «ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΤΗΧΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 12-5-1996]       (Β335β)                                     

    Μας περιγράφει, αγαπητοί μου, ο ευαγγελιστής Λουκάς, τις πρώτες ημέρες της ζωής της Εκκλησίας, μετά την Πεντηκοστή. Και γράφει, όπως ακούσαμε εις το σημερινόν αποστολικόν ανάγνωσμα που είναι από τις Πράξεις: «Οἱ μὲν οὖν διασπαρέντες ἀπὸ τῆς θλίψεως τῆς γενομένης ἐπὶ Στεφάνῳ διῆλθον ἕως Φοινίκης καὶ Κύπρου καὶ Ἀντιοχείας». Δηλαδή μετά από τον λιθοβολισμόν του Στεφάνου, έπεσε ένας φόβος εις την πόλιν της Ιερουσαλήμ. Έφυγαν πολλοί. Όχι οι Απόστολοι. Έφυγαν πολλοί, διεσπάρησαν, λέγει. Και άρχισαν να κηρύσσουν Χριστόν εις την ύπαιθρον. Κι εδώ βλέπομε ότι ήδη το κήρυγμα του Ευαγγελίου έφθασε εις την Φοινίκην, έφθασε εις την Κύπρον και εις την Αντιόχειαν. Και τότε αντελήφθησαν ότι ήδη το κήρυγμα του Ευαγγελίου είχε φθάσει εις την Κύπρο και την Αντιόχεια, αντελήφθησαν οι Απόστολοι, που είχαν μείνει μέσα εις την πόλιν και βέβαια εν συνέχεια ενήργησαν σχετικά.

     Ωστόσο, πώς ακριβώς διεδόθη το Ευαγγέλιον…, ανώνυμοι το διέδωσαν. Γράφει πάλι ο Λουκάς: «Τινές ἐξ αὐτῶν ἄνδρες Κύπριοι καὶ Κυρηναῖοι, οἵτινες εἰσελθόντες εἰς Ἀντιόχειαν ἐλάλουν πρὸς τοὺς Ἑλληνιστάς, εὐαγγελιζόμενοι τὸν Κύριον Ἰησοῦν».  Ένα είναι γεγονός ότι εξεδηλώθη μία προκοπή πέρα ως πέρα από κάθε προσδοκία τους διά την διάδοσιν του Ευαγγελίου. Είχαν μείνει έκπληκτοι εκείνοι που διέδιδαν το Ευαγγέλιο. Σας είπα: ανώνυμοι. Σημειώνει ο Λουκάς μια πολύ χαρακτηριστική φρασούλα: «Καὶ ἦν χεὶρ Κυρίου μετ᾿ αὐτῶν». «Ήταν», λέει, «χέρι Κυρίου μαζί τους». Είναι μία εβραϊκή έκφρασις που σημαίνει βοήθεια. Βοήθεια του ουρανού.

Άγιος Ιουστίνος ο Φιλόσοφος και Μάρτυς

ΑΓΙΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΣ
       Μια από τις συκοφαντίες των μαινόμενων ειδωλολατρών κατά της Εκκλησίας στα πρωτοχριστιανικά χρόνια ήταν ότι απαρτίζονταν αυτή από αγραμμάτους και άσημους ανθρώπους. Ότι ο Χριστιανισμός ήταν η θρησκεία του απαίδευτου όχλου και των δούλων. Αλλά η παρουσία σπουδαίων εκκλησιαστικών προσωπικοτήτων τους αποστόμωσε. Μια από τις κορυφαίες μορφές της αρχαίας Εκκλησίας είναι και ο άγιος Ιουστίνος ο Φιλόσοφος και Μάρτυς. Ένας από τους πλέον μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του, εφάμιλλος ή και ανώτερος από τους εθνικούς φιλοσόφους της εποχής του.
      Γεννήθηκε στην πόλη Φλαβία Νεάπολη της Παλαιστίνης περί το 110 μ. Χ. από γονείς έλληνες ειδωλολάτρες. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πρίσκιος Βάκχιος, ενώ της μητέρας του αγνοούμε το όνομα. Μεγάλωσε ως ειδωλολάτρης. Ήταν προικισμένος με εξαιρετικά χαρίσματα και φιλομάθεια. 
Οι γονείς του φρόντισαν να του παράσχουν υψηλή παιδεία. Σπούδασε φιλοσοφία στις ονομαστές σχολές της Παλαιστίνης και της Συρίας. Εμβάθυνε στην στωική, στην επικούρεια, στην περιπατητική και στην πυθαγόρεια φιλοσοφία. Ιδιαιτέρως ασχολήθηκε με τις αρχές της οντολογίας του πλατωνισμού. Τον απασχολούσε η γνώση του Θεού, διότι ενωρίς άρχισε να διαπιστώνει πως οι ποικίλες δοξασίες και πίστεις των ειδωλολατρικών θρησκειών της εποχής του περί θείου ήταν όχι μόνον ατελείς, αλλά και απαράδεκτες για μορφωμένους ανθρώπους. Άλλωστε βρισκόμαστε στην εποχή, που η κατάρρευση της ειδωλολατρίας ήταν ραγδαία.

Ἡ Κυβέρνηση προχωρεῖ διαρκῶς ἀπὸ τὸ ἕνα ἀνοσιούργημα στὸ ἄλλο. Τί ἔχει πάθει;

 

Στὴ Θεσσαλονίκη ἡ φρίκη…

 «Στὴ Θεσσαλονίκη θὰ διεξαχθεῖ φέτος τὸ EuroPride, ἡ εὐρωπαϊκὴ ἐκδήλωση ὑπερηφάνειας ΛΟΑΤΚΙ+ ἀτόμων, μὲ τὴ νύμφη τοῦ Θερμαϊκοῦ νὰ ἑτοιμάζεται νὰ ὑποδεχθεῖ δεκάδες χιλιάδες ἐπισκέπτες τῆς “πολύχρωμης” κοινότητας… Οἱ διοργανωτὲς ἀναμένουν τουλάχιστον 40.000 ἐπισκέπτες ἀπὸ τὶς 21 ἕως τὶς 29 Ἰου­νίου…

«Γαλάζια Πατρίδα» καί ἡ Θράκη!

 

   Ἡ προκλητική ἀφίσα τοῦ κόμματος «Ἰσότητος, Εἰρήνης καί Φιλίας» πού καλεῖ τούς «Τούρκους» νά ψηφίσουν «Τούρκους» στίς εὐρωεκλογές – Ἡ πρόεδρός του διακηρύσσει προκλητικῶς ὅτι «θά εἴμαστε Τοῦρκοι, χθές, σήμερα καί αὔριο» καί συκοφαντεῖ τήν Ἑλλάδα ὅτι προσπαθεῖ νά …ἀλλοιώσει τήν δημογραφική σύνθεση τῆς περιοχῆς! – Ἰδού τά ἀποτελέσματα τῆς Διακηρύξεως τῶν Ἀθηνῶν

Ο Άγιος Ιουστίνος ο Μάρτυρας και Φιλόσοφος

Ο άγιος Ιουστίνος ο Φιλόσοφος: Ένας φλογερός απολογητής του χριστιανισμού  και ένας ένδοξος μάρτυς Χριστού | Πεμπτουσία
Ο Άγιος Ιουστίνος ο Μάρτυρας και Φιλόσοφος
ΒΙΟΣ ΜΟΡΦΩΣΗ: Ο Ιουστίνος ο Μάρτυρας, γνωστός και ως Ιουστίνος ο Φιλόσοφος και Ιουστίνος Καισαρείας, γεννήθηκε στη Φλαβία Νεάπολη της Σαμάρειας (σήμερα Ναμπλούς) στις αρχές του 2ου αιώνα. Γιος ελληνόφωνων μη Ιουδαίων, πιθανώς Ρωμαίων, [πατέρας του ήταν ο Πρίσκος Βάκχιος], που φρόντισαν ώστε ο Ιουστίνος να λάβει εξαιρετική θεολογική αλλά και φιλοσοφική μόρφωση, η οποία ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να δώσει απάντηση στα ερωτήματα που έθετε η ανήσυχη ψυχή του. Έλαβε ευρεία φιλοσοφική μόρφωση από τις σχολές των Στωικών, των πλατωνιστών, του πυθαγορισμού και της περιπατιτικής σχολής. Ο Συναξαριστής βεβαιώνει ότι παρά τη μόρφωσή του τίποτε δεν ικανοποιούσε τη δίψα του να γνωρίσει τον αληθινό Θεό. Έτσι, ο Θεός, βλέποντας την αγνότητα και την ειλικρινή πρόθεση των αναζητήσεών του, ανταποκρίθηκε θαυμαστά.

Το Πατριαρχείο Μόσχας διακόπτει την κοινωνία με Ιεράρχες του Πατριαρχείου Βουλγαρίας

Το Πατριαρχείο Μόσχας διακόπτει την κοινωνία με Ιεράρχες του Πατριαρχείου Βουλγαρίας 

Συνήλθε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Μόσχας υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη κ.κ. Κυρίλλου στην Πατριαρχική και Συνοδική Κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ στη Μόσχα.

Μια περιγραφή της Κωνσταντινούπολης

 

Μια περιγραφή της Κωνσταντινούπολης

– Στήβεν Ράνσιμαν.

Τον 5ο ήδη αιώνα ο πληθυσμός της Κωνσταντινούπολης, χωρίς τα προάστειά της, πρέπει να ήταν περίπου ένα εκατομμύριο και ο αριθμός αυτός διατηρήθηκε κατά προσέγγιση ως τη λατινική κατάκτηση. Μετά τη λατινική κατάκτηση όμως άρχισε να λιγοστεύει με γρήγορο ρυθμό, ώσπου το 1453 αυτοί που έμεναν δεν ήταν ούτε εκατό χιλιάδες.

Η έκταση της Πόλης ήταν πολύ πιο μεγάλη και από όσο θα δικαιολογούσε ένας τέτοιος αριθμός. Η βάση του Τριγώνου, όπου ήταν χτισμένη, είχε περίπου εφτάμιση χιλιόμετρα μήκος και εκεί, σε διπλή γραμμή, από τον Μαρμαρά ως τον Κεράτιο κόλπο, εκτείνονταν τα χερσαία τείχη, που είχε χτίσει ο Θεοδόσιος Β’, με τις έντεκα πύλες τους, εκ περιτροπής μια στρατιωτική και μια πολιτική. Από τις δύο άκρες τους άρχιζαν τα θαλάσσια τείχη, που το καθένα είχε δέκα περίπου χιλιόμετρα μήκος, για να συναντηθούν στην αμβλεία κορυφή του τριγώνου στο Βόσπορο.

Μέσα στα τείχη υπήρχαν διάφορες πολυάνθρωπες πόλεις και χωριά, που τα χώριζαν περιβόλια με οπωροφόρα δέντρα και κήποι. Όπως η παλιά Ρώμη έτσι και η Κωνσταντινούπολη μπορούσε να υπερηφανεύεται για τους εφτά της λόφους. Οι λόφοι αυτοί ορθώνονταν απότομοι πάνω από το Βόσπορο και τον Κεράτιο κόλπο, προς τη θάλασσα όμως του Μαρμαρά οι πλαγιές ήταν πιο μαλακές και οι χώροι ανάμεσά τους πιο μεγάλοι.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: « θεωροῦμεν ἀναγκαῖον τόν διαθρησκειακόν διάλογον περί τῶν δικαιωμάτων τοῦ ἀνθρώπου, ὁ ὁποῖος ἀπελευθερώνει τάς θρησκείας ἀπό τήν ἐσωστρέφειαν, πού πάντοτε τροφοδοτεῖ τόν φονταμενταλισμόν»

Συνέδριο Αρχόντων Οικουμενικού Πατριαρχείου 

(Foto)

Οικουμενικός Πατριάρχης: H Εκκλησία αναδεικνύει την Αλήθειάν της όταν στηρίζη τα δικαιώματα του ανθρώπου και όχι όταν συμπλέη με εθνικιστικά ιδεολογήματα

Στις αξίες της θρησκευτικής ελευθερίας, της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων του ανθρώπου, που αποτελούν το κεντρικό θέμα του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αναφέρθηκε η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του, κατά την έναρξη των εργασιών του, στην Στοά του Αττάλου, στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας, τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024.

30 Μαΐ 2024

Guardian 2014: Στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ μας σέρνουν σε πόλεμο με τη Ρωσία

 

Ήταν Τρίτη 13 Μαΐου του 2014 όταν η Βρετανική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ένα άρθρο με το οποίο σχεδόν κανείς δεν ασχολήθηκε. Το άρθρο δεν ήταν προφητικό. Το άρθρο περιέγραφε την πραγματικότητα. Οι ΗΠΑ, έσυραν την Ευρώπη σε πόλεμο με τη Ρωσία για την Ουκρανία.

Περί κοινοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα μετά τῶν ἑτεροδόξων

Το πρόβλημα του ανθρώπου λέγεται σάρκα και δεν λύνεται ούτε με γάμο ούτε  με... - Ιερά Μονοπάτια 

ΠΕΡΙ ΚΟΙΝΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΕΤΕΡΟΔΟΞΩΝ*

τοῦ μακαριστοῦ π. Ἐπιφανίου Θεοδωροπούλου, Ἀρχιμανδρίτου

Ἡ Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος, ἄν εὑρεθῆ ἐνώπιον προτάσεως περί κοινοῦ ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα ἤ οἱασδήποτε ἄλλης ἑορτῆς μετά τῶν ἑτεροδόξων, ὀφείλει νά ἀρνηθῆ καί συζήτησιν κἄν περί τοῦ θέματος.

Τοιαύτη συζήτησις πρέπει νά ἀποκλεισθῆ παντί σθένει καί πάσῃ θυσίᾳ, διότι ἀποτελεῖ ἀνατροπήν ἐκ τῶν θεμελίων τῆς Ὀρθοδόξου Δογματικῆς καί ἰδίᾳ τῆς Ἐκκλησιολογίας. Ἤ πιστεύομεν ὅτι εἴμεθα ἡ Μία, Ἁγία, Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία ἤ δέν πιστεύομεν.

 Ἡ Ὀρθόδοξος Ἐκκλησία πεποιθυία ὅτι αὕτη καί μόνη εἶνε τό Σῶμα τοῦ Χριστοῦ, ὁ στύλος καί τό ἑδραίωμα τῆς Ἀληθείας, τό Ταμεῖον τῆς Χάριτος, τό Ἐργαστήριον τῆς Σωτηρίας, ἐνδιαφέρεται μέν ζωηρότατα περί τῆς εἰς αὐτήν ἐπιστροφῆς τῶν πεπλανημένων, ἀδιαφορεῖ ὅμως τελείως περί τῶν ἐσωτερικῶν αὐτῶν ζητημάτων, ἐν ὅσῳ οὗτοι μένουν ἐν τῇ πλάνῃ.

Μανώλης Κοττάκης: «Ἀλησμόνητες Πατρίδες, τά σύνορα τῆς δικῆς μας καρδιᾶς!»

ΜΝΗΜΗ ΑΛΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΚΟΙΝΟΒΙΟ ΟΣΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ

   Στό Ἱερό Κοινόβιο Ὁσίου Νικοδήμου τοῦ Ἁγιορείτου Πενταλόφου Παιονίας Κιλκίς, Μετόχι τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Σίμωνος Πέτρας Ἁγίου Ὄρους, τήν Τρίτη 28 Μαΐου 2024 πραγματοποιήθηκε ἡ ἐτήσια ἐκδήλωση γιά τίς Ἀλησμόνητες Πατρίδες μέ ἀφορμή τήν ἀποφράδα ἡμέρα τῆς ἅλωσης τῆς Πόλης. Κανονικά ἡ ἐκδήλωση τελεῖται στίς 29 Μαΐου, ἀλλά ἐπειδή φέτος ἐκείνη ἡ ἡμέρα ἔπεσε Μεσοπεντηκοστή, ἡ ἐκδήλωση μετετέθη μία μέρα πρίν.

Λόγια ἀγάπης πρός τούς ὑποψηφίους τῶν Πανελλαδικῶν Ἐξετάσεων

ΕΝΕΡΥΠ: Ζητά συγκρότηση Επιτροπών Πανελλαδικών Εξετάσεων με διοικητικούς  στις θέσεις Γραμματέων | Alfavita 

Ἀρχιμανδρίτης Παῦλος Ντανᾶς, Ἱεροκήρυκας

29/5/2023

Λόγια ἀγάπης πρός τούς ὑποψηφίους τῶν Πανελλαδικῶν Ἐξετάσεων

Σείς οἱ νέοι εἶστε τό μέλλον τῆς Πατρίδος μας. Ἡ χαρά καί ἡ ἐλπίδα μας γιά μιά κοινωνία στά πρότυπα τῶν ἁγίων καί ἡρώων πού μεγαλούργησαν καί δημιούργησαν τόν ἑλληνοχριστιανικό πολιτισμό, ἀλλά καί μέ τή φιλοσοφία, τήν ἱστορία, τή γλῶσσα πού διαπρέψαμε σέ ὅλες τίς ἐπιστῆμες. Καί σείς στοιχούμενοι ὅλων αὐτῶν τῶν σοφῶν προγόνων μας, σᾶς καμαρώνουμε βλέποντάς σας νά προοδεύετε πάντοτε στή ζωή σας.

Ὁ πλέον ἀπεχθὴς ἐμπαιγμὸς τοῦ Χριστοῦ γίνεται σήμερα….

 Πρωθυπουργός-Αρχιεπίσκοπος – Ιπρογραμματίζουν κοινή εμφάνιση με επίσκεψη σε  ίδρυμα στο Δήλεσι - Εξάψαλμος

Ὁ ἐμπαιγμός…

   Ἦταν στρατιῶτες. Φρουροὶ καὶ πο­λε­μιστὲς μισθοφόροι τῆς κοσμοκράτειρας τότε Ρώμης. Ἀ­γροῖκοι ὡς ἐπὶ τὸ πλεῖ­στον. Τὸν παράξενο προφήτη, ποὺ ἔλεγε ὅτι εἶναι βασιλιὰς καὶ Τὸν δίκασαν οἱ ἀρχιερεῖς, Τὸν ἔβλεπαν μὲ περιφρόνηση. Κι ὅταν ὁ Πιλάτος τοὺς Τὸν παρέδωσε γιὰ νὰ Τὸν σταυρώσουν, θεώρησαν ὅτι ἦταν εὐκαιρία γιὰ νὰ διασκεδάσουν μαζί Του.

Άγιος Ισαάκιος Δαλμάτων ο Ομολογητής

OsiosIsaakios2

ΑΓΙΟΣ ΙΣΑΑΚΙΟΣ ΔΑΛΜΑΤΩΝ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού
       Μια πολύ δύσκολη εποχή για την Εκκλησία μας υπήρξε ο 4ος αιώνας, κατά τον οποίο δεινοπάθησε από την φοβερή αίρεση του αρειανισμού. Το δυστύχημα ήταν ότι υποστηρικτές της αιρέσεως καταστάθηκαν  και κάποιοι βυζαντινοί αυτοκράτορες, καταδιώκοντας τους Ορθοδόξους. Την περίοδο αυτή αναδείχτηκαν μεγάλοι Πατέρες και ομολογητές, οι οποίοι αντέκρουσαν την κακοδοξία και αγωνίστηκαν για την σώζουσα ορθόδοξη πίστη. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο άγιος Ισαάκιος ο Ομολογητής και ηγούμενος της Μονής Δαλμάτων.
       Δε γνωρίζουμε πολλά για τη ζωή του αγίου Ισαακίου. Καταγόταν από τα μέρη της Συρίας και γεννήθηκε στα τέλη 3ου ή στις αρχές του 4ου αιώνα. Ήταν ενάρετος άνθρωπος και ασπάσθηκε τον μοναχικό βίο από τα νεανικά του χρόνια. Μάλιστα αξιώθηκε να γίνει ηγούμενος της περίφημης Μονής Δαλμάτων και ζούσε με προσευχή, νηστεία, αγρυπνία και μελέτη των Αγίων Γραφών και των συγγραμμάτων των Πατέρων της Εκκλησίας μας. Διακρίνονταν για την βαθειά του προσήλωση στην ορθόδοξη πίστη, η οποία είναι συνώνυμη με τη σωτηρία, σε αντίθεση με την πλάνη και την αίρεση, η οποία οδηγεί στην απώλεια.

29 Μαΐ 2024

Αύξηση αυτοκτονιών λόγω αλλαγής φύλου

 

Αύξηση αυτοκτονιών λόγω αλλαγής φύλου

Μελέτη στις ΗΠΑ αποκαλύπτει τη σημαντική αύξηση του κινδύνου όσων ενηλίκων έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου

Η ΦΡΑΣΗ «ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΑΡΙΚΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ» & Η ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

 

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΣΑΡΙΚΙ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΙΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑ»

Η ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΠΕΦΥΛΑΞΑΝ ΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΑΤΩ ΙΤΑΛΙΑΣ) ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΟΥ 1453.

Γράφει ὁ Νῖκος Διάκος

Σχετικά με τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα τεκνοθεσίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑΣ.

Νικολέτα Παπαγεωργίου

Προς τους πολιτικούς της Νέας Δημοκρατίας Νομού Κορινθίας,

 κύριο ΧΡΗΣΤΟ ΔΗΜΑ,

 κύριο ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΑΓΑΡΑ

και κυρία ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΣΟΥΚΟΥΛΗ-ΒΙΛΙΑΛΗ,

Ἱστορική ἀποκάλυψις τοῦ Προέδρου Ἐρντογάν γιά τά Σεπτεμβριανά

 

Χιλιάδες Ἕλληνες τῆς Κωνσταντινουπόλεως ἐξεδιώχθησαν γιά νά «πέσει» ὁ Πρωθυπουργός Μεντερές καί νά ἐπικρατήσει τό πραξικόπημα τοῦ βαθέος κράτους – «Τό κουμπί τοῦ μηχανισμοῦ πατήθηκε μέ τά γεγονότα τῆς 6ης καί 7ης Σεπτεμβρίου – Ἀποτέλεσμα προβοκάτσιας τό στρατιωτικό κίνημα»

Βαρυσήμαντη ομιλία του Τσερκάσι Θεοδοσίου ενώπιον του Δικαστηρίου

tserkasi omilia dikastirio 

Πραγματοποιήθηκε η έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Δικαστηρίου του Κιέβου – Σβιατοσίνσκι, για την ποινική δίωξη του Μητροπολίτη Τσερκάσι κ. Θεοδοσίου.

Να αναφερθεί ότι μεταξύ άλλων ο Ουκρανός Ιεραρχής διώκεται από τις Αρχές για παράθεση αποσπάσματος του Αγίου Λουκά της Κριμαίας!

Γιατί έπεσε η Βυζαντινή αυτοκρατορία; (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)


Γιατί ἔπεσε ἡ Βυζαντινὴ αὐτοκρατορία;
«Ἐὰν μὴ Κύριος φυλάξῃ πόλιν, εἰς μάτην ἠγρύπνησεν ὁ φυλάσσων» (Ψαλμ. 126,1)
«Μνήσθητι, Κύριε, ὅ,τι ἐγενήθη ἡμῖν· ἐπίβλεψον καὶ ἰδὲ τὸν ὀνειδισμὸν ἡμῶν.Κληρονομία ἡμῶν μετεστράφη ἀλλοτρίοις, οἱ οἶκοι ἡμῶν ξένοις. Ὀρφανοὶ ἐγενήθημεν… Ἐδιώχθημεν, ἐκοπιάσαμεν, οὐκ ἀνεπαύθημεν… Οἱ πατέρες ἡμῶν ἥμαρτον, οὐχ ὑπάρχουσιν· ἡμεῖς τὰ ἀνομήματα αὐτῶν ὑπέσχομεν… Ἔπεσεν ὁ στέφανος ἡμῶν τῆς κεφαλῆς· οὐαὶ δὴ ἡμῖν, ὅτι ἡμάρτομεν» (Θρ. Ἰερ. 5,1-2,5,7,16)
Τίποτε, ἀγαπητοί μου, δὲν εἶνε τυχαῖο στὸν κόσμο. Οὔτε μιὰ σταγόνα νεροῦ οὔτε ἕναφύλλο ἀπὸ τὰ δέντρα δὲν πέφτει χωρὶς κάποια αἰτία. Κάθε πρᾶγμα ἢ γεγονὸς ἔχει τὴν αἰτία του. Ὁ νόμος τῆς αἰτιότητος εἶνε παγκόσμιος.

Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής- Η διδαχὴ του Χριστού είναι εκ Θεού (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Ἡ διδαχὴ τοῦ Χριστοῦ εἶνε ἐκ Θεοῦ
«Ἡ ἐμὴ διδαχὴ οὐκ ἔστιν ἐμή, ἀλλὰ τοῦ πέμψαντός με» (Ἰω. 7,16)
Ἑορτή, ἀγαπητοί μου, σήμερα. Μὰ τί θὰ πῇ ἑορτή; Ἑορτὴ εἶνε νὰ γλεντήσουμε καὶ νὰ ἀσωτεύσουμε; Ὄχι δά. Ἑορτὴ εἶνε· νὰ πᾷς στὴν ἐκκλησία,ν᾽ἀνάψῃς κερί, νὰ προσκυνήσῃς τὴν εἰκόνα, ν᾽ ἀκούσῃς μὲ προσοχή τὸν ἀπόστολο καὶ τὸ εὐαγγέλιο, νὰ κάνῃς τὸ σταυρό σου, νὰ πῇς ἕνα «Κύριε, ἐλέησον», ἕνα «Δόξα σοι, ὁ Θεός», ἕνα «Μνήσθη τί μου, Κύριε, ὅ ταν ἔλθῃς ἐν τῇ βασιλείᾳ σου», νὰ κοινωνήσῃς τὰ ἄχραντα μυστήρια μὲ φόβο πίστι καὶ ἀγάπη,νὰ πάρῃς τὸ ἀντίδωρο· αὐτὸ εἶνε ἑορτή.

Τι εορτάζουμε στην εορτή της Μεσοπεντηκοστής

Την Τετάρτη μετά την Κυριακή του Παραλύτου πανηγυρίζει η Εκκλησία μία  Δεσποτική Εορτή, της Μεσοπεντηκοστής. Τα βυζαντινά χρόνια, η Εορτή αυτή ήταν η Εορτή της Μεγάλης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και συνέτρεχαν στο Ναό πλήθη λαού. Ας ανοίξει  κάποιος την «Έκθεση της Βασιλείου Τάξεως» του Κωνσταντίνου Πορφυρογεννήτου για να δει το επίσημο του εορτασμού, όπως ετελείτο μέχρι του έτους 903 μ.Χ. στον Ναό του Αγ. Μωκίου στην Κωνσταντινούπολη, μέχρι την ημέρα που έγινε η απόπειρα κατά της ζωής του Αυτοκράτορα Λέοντα ΣΤ’ του Σοφού (11 Μαΐου 903 μ.Χ.).

Eορτή της Μεσοπεντηκοστής – Υπομνηματισμός της Ευαγγελικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ[:Ιω. 7,37-52 και 8,12]

YΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

     «ν δ τ σχάτ μέρ τ μεγάλ τς ορτς εστήκει ησος κα κραξε λέγων· άν τις διψ, ρχέσθω πρός με κα πινέτω. πιστεύων ες μέ, καθς επεν γραφή, ποταμο κ τς κοιλίας ατο εύσουσιν δατος ζντος 

28 Μαΐ 2024

Ὄχι στόν κοινό ἑορτασμό τοῦ Πάσχα μέ τούς ἀμετανοήτους αἱρετικούς ..

 

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ

Αφορμή γιά τό παρόν ἐκδοτικό σημείωμα ἔδωσαν οἱ πρόσφατες δηλώσεις τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, πού ἔγιναν τήν Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, ἡμέρα ἑορτασμοῦ τοῦ Πάσχα ἀπό τούς παπικούς καί προτεστάντες.

Τό ἁμάρτημα τοῦ Καποδίστρια

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννης Καποδίστριας 

Τό ἁμάρτημα τοῦ Καποδίστρια

Μανώλης Κοττάκης

ΜΕΘΑΥΡΙΟ ὁ Ἑλληνισμός θυμᾶται τήν ἀποφράδα μέρα.

Τήν ἅλωση τῆς Κωνσταντινουπόλεως. Τήν πτώση τῆς χιλιετοῦς βυζαντινῆς αὐτοκρατορίας. Ὡστόσο, συμβαίνουν πράγματα στήν πατρίδα μας, πού μᾶς πείθουν ὅτι ἡ ἅλωση συμβαίνει πλέον ἐντός μας. Ὅτι ἔχει μετακομίσει στό ἔδαφός μας. Ὡς ἅλωση φρονήματος, ὡς ἅλωση ταυτότητας, ὡς ἅλωση ἀξιοπρέπειας.

O νέος Κανονισμός της ΕΕ για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης εγκαθιδρύει ένα καθεστώς οιονεί εμπορευματοποίησης των εμβρύων

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

O νέος Κανονισμός της ΕΕ για τις ουσίες ανθρώπινης προέλευσης εγκαθιδρύει ένα καθεστώς οιονεί εμπορευματοποίησης των εμβρύων

Γράφει ο Νικόδημος Καλλιντέρης

    Το Συμβούλιο της ΕΕ ενέκρινε στις 27 Μαΐου 2024 νέους κανόνες (Regulation on standards of quality and safety for substances of human origin intended for human application and repealing Directives 2002/98/EC and 2004/23/EC), στόχος των οποίων, κατά την ΕΕ, είναι να βελτιωθεί η ασφάλεια και η ποιότητα του αίματος, των ιστών και των κυττάρων που χρησιμοποιούνται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και να διευκολυνθεί η διασυνοριακή κυκλοφορία αυτών των ουσιών στην Ένωση.

Ανοιχτή επιστολή υπερπολύτεκνου Ορθόδοξου πατέρα προς τους Επισκόπους του Νομού Θεσσαλονίκης

 

Ανοιχτή επιστολή υπερπολύτεκνου Ορθόδοξου πατέρα προς τους Επισκόπους του Νομού  Θεσσαλονίκης

Τσακιρίδης Μιχαήλ, Θεσσαλονίκη 

1) ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΟ ΦΙΛΟΘΕΟ

2)ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΙΟΥΣΤΙΝΟ

3)ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΙΟ ΒΑΡΝΑΒΑ

4)ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΑΓΚΑΔΑ ΛΗΤΗΣ ΚΑΙ ΡΕΝΤΙΝΗΣ ΚΥΡΙΟ ΠΛΑΤΩΝ                               

                                    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

                                    28/5/2024

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Με αίσθημα ευθύνης για την διαπαιδαγώγηση των 10 παιδιών που μου έδωσε ο Θεός και με πόνο ψυχής για τον ηθικό ξεπεσμό και την νομιμοποίηση κάθε διαστροφής από τους κυβερνώντες μας, για την χαλαρή αντιμετώπιση όλων αυτών των νόμων από τους επισκόπους μας,για τον αφύσικη επαναλαμβανόμενη ετήσια παρέλαση του σοδομισμού επί 12 χρόνια στην πόλη μας και για το ότι φθάσαμε φέτος στο σημείο να περιμένουμε να υποδεχθούμε την εισβολή όλης της ευρωπαϊκής διαστροφής στην πόλη του Αγίου Δημητρίου και του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά θα ήθελα να μου απαντήσετε σε κάποια ερωτήματα και προβληματισμούς μου.

Περί διακονισσῶν καί γυναικείας «ἱερωσύνης»: μέχρι ποῦ ἀκριβῶς σκοπεύουν νά τό τραβήξουν;

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε για τις χειροτονίες Διακονισσών 

Περί διακονισσῶν καί γυναικείας «ἱερωσύνης»: μέχρι ποῦ ἀκριβῶς σκοπεύουν νά τό τραβήξουν;

    Νεκτάριος Δαπέργολας

    Πάντως, ἂν κάποιοι περιμένατε ὅτι οἱ ὑπεύθυνοι γιὰ τὴ χειροτονία τῆς «διακόνισσας» στὴ Ζιμπάμπουε θὰ τὸ μάζευαν λίγο, μετὰ τὸν σάλο ποὺ σηκώθηκε καὶ τὸ κράξιμο ποὺ ἔπεσε, μᾶλλον δὲν ὑπολογίσατε καλὰ οὔτε τὸ θράσος τους, ἀλλὰ οὔτε καὶ τὸ βάθος τῆς πλάνης τους.

Η εκκλησιομαχία του κ. Μητσοτάκη και η «εθνική»(;) πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα

 Λεφτά για την Εκκλησία, υπάρχουν... | Ημεροδρόμος

Η εκκλησιομαχία του  κ. Μητσοτάκη και η «εθνική»(;) πολιτική της Νέας Δημοκρατίας στο Βορειοηπειρωτικό Ζήτημα

Γράφει  ο Φιλόθεος ΚεμεντζετζίδηςΦιλόλογος - Μέλος ΣΦΕΒΑ 

            Την περίοδο του Πάσχα, ο ελληνικός λαός  παρακολούθησε μία εντυπωσιακή  μεταμόρφωση του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην προσπάθειά του να φανεί συνεπής με τις αξίες  της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, εμφάνισε ένα πρόσωπο στο οποίο δεν μας είχε συνηθίσει τα προηγούμενα έτη της πρωθυπουργίας του. Παραβρέθηκε  σε πληθώρα Ιερών Ακολουθιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, και τόνισε  επανειλημμένα το (κατ’ αυτόν) πρότυπο ορθής πίστης, μιλώντας για «χριστιανόμετρα» και απευθύνοντας   παραινέσεις  για το πως πρέπει να είναι ο σωστός χριστιανός πολιτικός, (δηλαδή ο  εαυτός του) σε αντίθεση προφανώς με όλους τους υπόλοιπους  «χριστιανοκάπηλους» πολιτικούς. Στην προσπάθειά του αυτή, εξέφρασε από καθέδρας και αρκετές θεολογικές ασυναρτησίες που δυστυχώς δεν έτυχαν απάντησης από την επίσημη εκκλησία.

Ο Π.Ο.Υ. εν μέσω πολλών αντιδράσεων απέτυχε να υιοθετήσει τη «Συνθήκη για τις πανδημίες»

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο 

Ο Π.Ο.Υ. εν μέσω πολλών αντιδράσεων απέτυχε να υιοθετήσει τη «Συνθήκη για τις πανδημίες»

Γράφει ο Νικόδημος Καλλιντέρης

Σημαντική είδηση που στην Ελλάδα πέρασε στα ψιλά… Κοινώς, «θάφτηκε»!

Παρά τα δύο χρόνια κατά τα οποία διεξάγονταν διαπραγματεύσεις, τελικά τα 194 κράτη-μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν στην υιοθέτηση της «Συνθήκης για τις Πανδημίες» (Pandemic Treaty).

Από την Άλωση της Πόλης στην Άλωση του Αιγαίου μας;

 

ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΛΩΣΗ  ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ  ΑΛΩΣΗ  ΤΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΣ  ;

Παπανικολόπουλος Νικόλαος, Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

   Η  Άλωση  της  Πόλης

   29  Μαΐου  2024. Άλλη μια πικρή μνήμη της Άλωσης της Πόλης.   29  Μαΐου,  μια ημερομηνία που ματώνει αιώνες τώρα κάθε ελληνική καρδία.

27 Μαΐ 2024

Εισαγόμενο έγκλημα με κάρτα ασύλου

 Συνελήφθη Τούρκος εμπρηστής για τη φωτιά στο όρος Αιγάλεω - TirnavosPress

Δεν περνάει ούτε μέρα που να μη συμβεί κάτι που θα αποδεικνύει ότι η Ελλάδα κατάντησε ξέφραγο αμπέλι. Όποιος θέλει μπαίνει, όσο θέλει μένει, ό,τι θέλει κάνει, τα έξοδά του και τις παρανομίες του τις πληρώνουν οι φορολογούμενοι και το κράτος αδιαφορεί.

Το δικαίωμα εντάξεως εις το ΝΑΤΟ, σημαντικώτερον του δικαιώματος ιερουργίας;

 

Το δικαίωμα εντάξεως εις το ΝΑΤΟ, σημαντικώτερον του δικαιώματος ιερουργίας;  

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

  Είναι πρωτόγνωρη η αφωνία η οποία παρατηρείται για τη συνεχιζόμενη αντιεκκλησιαστική βία σε βάρος της Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, της μονής αναγνωρισμένης Εκκλησίας της Ουκρανίας από την πλειοψηφία των κατά Τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Επίσκοποι βάζουνε τους εαυτούς τους δίπλα στους Αγίους.

ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΚΛΗΣΙΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΒΗΣΣΑΡΙΩΝΑ ΣΤΑ ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ. ΔΙΑΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΣΥΜΕΩΝ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ, ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ.

Ἡ ἐξ Ἀμερικῆς, κατὰ Ἐλπιδοφόρον, Ὀρθοδοξία.

 

Ἡ ἐξ Ἀμερικῆς, κατὰ Ἐλπιδοφόρον, Ὀρθοδοξία.

Γεώργιος Κ. Τζανάκης. Ἀκρωτήρι Χανίων.

Στὶς  12 τρέχοντος μηνὸς (Μαΐου) τὸ ἔντυπο LIFO προσέφερε ἕνα πλούσιο πνευματικὸ γεῦμα μὲ μάγειρα «τον άνθρωπο που ηγείται της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής που περιλαμβάνει 540 ενορίες, 800 ιερείς και περίπου 1,5 εκατομμύριο πιστούς».  LIFO 12.5.2024: ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ [1]

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ; (Σχόλιο στην πρόσφατη «χειροτονία» διακόνισσας)

 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 27η Μαΐου 2024

ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΙΕΡΟΣΥΝΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

(Σχόλιο στην πρόσφατη «χειροτονία» διακόνισσας)

    Όπως έχουμε και άλλοτε τονίσει, η καθιέρωση από ορισμένες προτεσταντικές κοινότητες, όπως αυτής των Αγγλικανών, της «χειροτονίας» των γυναικών σ’ όλους τους βαθμούς της Ιερωσύνης, μέχρι και του Επισκόπου, οφείλεται στην επικράτηση καινοφανών θεολογικών αντιλήψεων στους κόλπους του Προτεσταντισμού σχετικά με το θέμα αυτό, που είναι σαφώς ξένες προς το περιεχόμενο της αντιστοίχου διδασκαλίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας. Έχουν δε την αφετηρία τους, κατά κύριον λόγον, στην απόρριψη υπό των Προτεσταντών σύνολης της Εκκλησιαστικής και Πατερικής μας Παραδόσεως.

Πατέρας στο Καναδά ασκεί έφεση σε δικαστική απόφαση που επιτρέπει την ευθανασία της 27χρονης κόρης του με αυτισμό

 

Από τον Alex Schadenberg

Executive Director της Euthanasia Prevention Coalition,

3 Απριλίου 2024, Οτάβα, Καναδάς

Η ανακύκλωση του παρελθόντος στην ιστορία με τα Σκόπια

Μακεδονικό: Το κόστος της ακινησίας της κυβέρνησης • antinews.gr 

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να κυρώσει τις προχειρότητες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, μολονότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, την τήρησε ως συνέχεια του κράτους, την έβαλε στο συρτάρι και την ξέχασε

26 Μαΐ 2024

Άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος: Ο θαυματουργός πολύπαθος άνθρωπος του Θεού

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ: Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΥΠΑΘΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού
      Η εμφάνιση αγίων στην Εκκλησία μας σε κάθε εποχή είναι το μόνιμο θαύμα. Ουδέποτε υπήρξε εποχή στη δισχιλιόχρονη πορεία της Εκκλησίας μας που να μην έχει εμφανιστεί άγιος. Όπως σε κάθε εποχή, έτσι και στους νεώτερους και σύγχρονους καιρούς αναδεικνύει ο Θεός αγίους για τη δόξα τη δική Του και τον αγιασμό και την αρωγή των πιστών. Ένας από τους νέους λαοφιλείς αγίους της Εκκλησίας μας είναι και ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσσος.
    Ήταν Ρώσσος στην καταγωγή και είχε γεννηθεί στη Ν. Ρωσία, τη σημερινή Ουκρανία, στα 1690 από ευσεβή οικογένεια. Κατατάχτηκε στον ρωσικό στρατό να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία, όταν η πατρίδα του βρισκόταν σε πόλεμο με την Τουρκία (1711-1718). Ο νεαρός Ιωάννης πολεμούσε με ηρωισμό στον αυτοκρατορικό στρατό, ο οποίος είχε υποστεί ταπεινωτικές ήττες από τα ακατάβλητα τουρκικά στρατεύματα. Στη μάχη ανακατάληψης του Αζώφ πιάστηκε αιχμάλωτος, μαζί με χιλιάδες άλλους συμμαχητές του και οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, εν μέσω εξευτελισμών. Από εκεί προωθήθηκε στην Καισάρεια της Καππαδοκίας, στο χωριό Προκόπιο, όπου δόθηκε στην κατοχή ενός  Αγά, ο οποίος ηγείτο στρατοπέδου Γενιτσάρων. Εν μέσω πρωτοφανών εξευτελισμών και σκληρών βασανιστηρίων του ανατέθηκε να περιποιείται τα ζώα και να μένει μαζί τους στους βρώμικους από τις κοπριές στάβλους.

Ο άγιος Ιωάννης ο Ρώσος (27 Μαΐου)

Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος
Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ: Ο Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος γεννήθηκε το 1690 στη Νότια Ρωσία (σημερινή Ουκρανία). Οι γονείς του, πιστοί χριστιανοί οι ίδιοι, βάπτισαν τον γιο τους χριστιανό και τον μεγάλωσαν με νουθεσία Κυρίου. Έτσι ο Ιωάννης από μικρός έγινε θερμός χριστιανός. Όταν έφτασε στην κατάλληλη ηλικία, ο Άγιος Ιωάννης κατετάγη στο ρωσικό στρατό. Την εποχή εκείνη, επί μοναρχίας του τσάρου Πέτρου, μαινόταν ο ρωσοτουρκικός πόλεμος (1711-8). Στις μάχες για την ανακατάληψη του Αζώφ, αιχμαλωτίστηκε και οδηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Τέσσερα συμπτώματα παρακμής της Δύσης

Η παρακμή της Δύσης | Εκπαιδ. Παρέμβαση Αχαΐας 

Τέσσερα συμπτώματα παρακμής της Δύσης

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

            Τέσσερα συμπτώματα θανατηφόρας παρακμής της Δύσης – φυσικά περιλαμβάνεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση - διαπιστώνει ο αμερικανός δημοσιογράφος των “Νιού Γιορκ Τάϊμς” Ross Douthat στο βιβλίο του «Καλώς ορίσατε στην παρακμή», το οποίο κυκλοφορήθηκε πρόσφατα και στη Γαλλία (Εκδ. Presses de la Cite). Τα κατά τον Ντόουδατ συμπτώματα αυτής της παρακμής είναι πρώτον η οικονομική στασιμότητα, δεύτερον η δημογραφική ακαρπία, τρίτον η αρτηριοσκλήρωση των θεσμών και τέταρτον η πολιτισμική πενία και η ευτελής επανάληψη και απομίμηση παλαιοτέρων δημιουργημάτων.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ του συλλόγου "Η Αγία Εμμέλεια" ΓΙΑ EURO GAY PRIDE 2024

 

Επιστολή
1. Του σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος για την προστασία του Αγέννητου Παιδιού η ΑΓΙΑ ΕΜΜΕΛΕΙΑ», που εδρεύει στην Ελευθερούπολη Καβάλας,
2. Της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ» που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Θέσπιδος αρ. 11

Προς
τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και άπαντες τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος

25 Μαΐ 2024

Γιατί ο Έντι Ράμα διεκδικεί την Μπουμπουλίνα;

Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα: Μια πολυσχιδής προσωπικότητα (της Μαρίας Βασιλείου) 

Γιατί ο Έντι Ράμα διεκδικεί την Μπουμπουλίνα;

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων – Αρθρογράφος   

  Σκόπιμη διαστρέβλωση της Ιστορίας προδίδει η καινοφανής άποψη που ακούγεται από Αλβανούς ιστορικούς και πολιτικούς ότι, δηλαδή, σημαντικοί ήρωες του 1821 και των μετέπειτα εθνικών αγώνων υπήρξαν Αλβανοί.

Ζιμπάμπουε Σεραφείμ: «δεν υπάρχουν θεολογικά εμπόδια για τη χειροτονία των γυναικών».

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε για τις χειροτονίες Διακονισσών 

……Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα λέει στην «Απογευματινή», δεν θα διστάσει να θέσει προς εξέταση και το ζήτημα της χειροτονίας των μοναχών στα γυναικεία μοναστήρια, ώστε να τελούν τις ακολουθίες χωρίς την παρουσία ανδρών ιερέων…..

Ο Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε για τις χειροτονίες Διακονισσών

Ὁ Σεβ. Ζιμπάμπουε ἐκτελεστὴς τοῦ σχεδίου… “Ἁγία Φοίβη”;

 

Ὁ Σεβ. Ζιμπάμπουε ἐκτελεστὴς τοῦ σχεδίου… “Ἁγία Φοίβη”;

Γράφει ὁ κ. Παναγιώτης Κατραμάδος, θεολόγος

Ἤνοιξε ζήτημα ἱερωσύνης τῶν γυναικῶν

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, Κυριακή του Παραλύτου

Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ - ΚΥΡΙΑΚH ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ (26-5-2024)

Κυριακή του Παραλύτου

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

   Ἡ πτῶσις τῶν Πρωτοπλάστων, ἔφερε τήν ἀμαύρωση τοῦ κατ’ εἰκόνα. Βεβαίως δέν καταστράφηκε ἤ καί δέν ἐπηρεάστηκε τό κατ’ εἰκόνα· ὅπως δέχονται διάφοροι αἰρετικοί. Ἐν τούτοις, ἀπώλεσε τά δῶρα τῆς ἀρχεγόνου δικαιοσύνης· δηλαδή, τό μή δύνασθαι ἁμαρτάνειν, τό μή δύνασθαι ἀποθνήσκειν.

   Συνεπῶς, δέν ὑπάρχει μεγαλύτερος πόνος, ἀπό τό νά ζητοῦμε οἱ ἄνθρωποι εἴδωλα, ἀντί τοῦ Ἀληθινοῦ Θεοῦ· ἤ νά ποιοῦμε εἴδωλο τόν πεπτωκότα ἑαυτό μας. Ἡ σατανική αὐτή ὑπερηφάνεια, δέν γνωρίζει τέλος στίς ἀπαιτήσεις ἤ ἐπιδιώξεις της. Ἐξ’ αὐτοῦ τοῦ γεγονότος, οἱ Πρωτόπλαστοι ἐκδιώχθηκαν ἀπό τόν Παράδεισο καί στένουσες οἱ ψυχές τους, ζητοῦσαν παρηγορία.

   «Ἄνθρωπον οὐκ ἔχω», λέγει σήμερα ὁ Παραλυτικός στόν Ἰησοῦν. Ἐν τούτοις, σεβαστή γερόντισσα, μέ τήν ἐμφάνιση τοῦ Χριστοῦ στόν γήινο κόσμό μας καί διά τῆς Θεανθρωπίνης Οἰκονομίας Του γιά τήν σωτηρία τοῦ κόσμου, κάθε τί τό θεῖο, ἔγινε ἀνθρώπινο καί ἀντί γιά ἄνθρωπο ἔχουμε τόν Θεάνθρωπο ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος.

Άλωση εκ των έσω: Οι προπαγανδιστές της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη μιλούν για «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα!

Άλωση εκ των έσω: Οι προπαγανδιστές της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη  μιλούν για «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα! 

Το μειονοτικό DEB για μία ακόμη φορά αποδεικνύει τον σκοτεινό του ρόλο – «Ο Τούρκος ψηφίζει Τούρκο και ο Μακεδόνας, Μακεδόνα» λένε! - Εθνικά επικίνδυνη η συμμετοχή του στις Ευρωεκλογές, αλλά ουδείς ασχολείται

Ο Ιερός Χρυσόστομος για τη θεραπεία του παραλύτου της Βηθεσδά

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ[:Ιω.5,1-16]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ ΤΗΣ ΒΗΘΕΣΔΑ

              [υπομνηματισμός των εδαφίων Ιω.5,1-22]

  «Μετὰ ταῦτα ἦν ἡ ἑορτὴ τῶν Ἰουδαίων, καὶ ἀνέβη ὁ Ἰησοῦς εἰς Ἱεροσόλυμα(:Έπειτα από αυτά ήταν η εορτή των Ιουδαίων, που έπεφτε περίπου ένα μήνα πριν το Πάσχα. Κατά την εορτή αυτή ανέβηκε ο Ιησούς στα Ιεροσόλυμα)»[Ιω.5,1].Σε ποια εορτή αναφέρεται ο Ευαγγελιστής; Κατά την άποψή μου, στην εορτή της πεντηκοστής[:μεγάλη ετήσια εορτή των Ιουδαίων η οποία στην Παλαιά Διαθήκη αποκαλείται Γιορτή του Θερισμού ή Γιορτή των Εβδομάδων (Έξοδος 23,16 και 34,22) η οποία ήταν καθαρά γεωργική εορτή. 

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com