30 Νοε 2017

Στὴν ἑορτὴ τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου

Στὴν ἑορτὴ τοῦ Ἀποστόλου Ἀνδρέου
Στὴ σημερινὴ ἑορτὴ τοῦ Πρωτοκλήτου ἀποστόλου Ἀνδρέου τὰ ἱερὰ ἀναγνώσματα – ἀποστολικὸ καὶ εὐαγγελικό – εἶναι ἀφιερωμένα στὴ μνήμη του.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος:«έφθασεν η ώρα να ασχοληθώμεν επιμελώς και με τα εμπόδια εις την αποκατάστασιν της πλήρους κοινωνίας των Εκκλησιών ημών…..»

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο «τίμησε» τον ιδρυτή του Άγιο Απόστολο Ανδρέα τον Πρωτόκλητο

Μπλόκο Αρείου Πάγου στον πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Την πόρτα στον πολιτικό γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών... έκλεισε ο Αρειος Πάγος, κρίνοντας ότι εάν αυτό ήταν η βούληση του εθνικού νομοθέτη θα το είχε νομοθετήσει, φέρνοντας στη βουλή σχέδιο νόμου.

Ένα παραπλανητικό δίλημμα για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Εκκλησία-Πολιτεία
Ένα παραπλανητικόν δίλημμα δια τας σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας
Μεγάλη ανησυχία έχει ενσκήψει σε εκκλησιαστικούς κύκλους για το ενδεχόμενο αναθεώρησης του Συντάγματος ως προς  τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας.Επ’ αυτού του θέματος, οι πολιτικοί  εξετάζουν  ποικίλα  ενδεχόμενα  ανάλογα με τις ιδεολογικές η μη αγκυλώσεις τους. Το δίλημμα εμφανίζεται σαν επιλογή είτε της διατηρήσεως της υπάρχουσας συνταγματικής τάξεως η της προώθησης ενός συστήματος χωρισμού.

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Οι κατά σάρκα και πνεύμα πατέρες και η ευθύνη της πνευματικής καρποφορίας των τέκνων τους


Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης:
Οι κατά σάρκα και πνεύμα πατέρες και η ευθύνη
της πνευματικής καρποφορίας  των τέκνων τους
Από το βιβλίο «ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΞ»: Ερμηνεία του Όγδοου Αναβαθμού του Γ΄ ήχου: «Κύκλῳ τῆς τραπέζης σου εὐφράνθητι, καθορῶν σου Ποιμενάρχα, τὰ ἔκγονα φέροντα, κλάδους ἀγαθοεργίας».
  Αυτόν τον Αναβαθμό τον δανείστηκε ο μελωδός από τον 127ο Ψαλμό του Δαβίδ, όπως και  τον προηγούμενο Αναβαθμό. Εκεί γράφεται το εξής, γι` αυτόν που έχει φόβο Θεού: «μακάριος εἶ, καὶ καλῶς σοι ἔσται. ἡ γυνή σου ὡς ἄμπελος εὐθηνοῦσα ἐν τοῖς κλίτεσι τῆς οἰκίας σου· οἱ υἱοί σου ὡς νεόφυτα ἐλαιῶν κύκλῳ τῆς τραπέζης σου» (Ψαλμ. 127,3).  Και αυτά μεν τα αγαθά δόθηκαν ως ευλογίες στον σωματικό και κατά σάρκα Ισραήλ της Παλαιάς Διαθήκης. Στον δε νοητό και κατά πνεύμα νέο Ισραήλ, δηλαδή στον χριστιανικό λαό, δόθηκαν άλλες ευλογίες πνευματικές, κατά τον Κάλλιστο και τον Ευθύμιο. Δηλαδή, ως γυναίκα μεν εννοείται η ψυχή, η οποία συνυπάρχει μέσα στο σώμα και ανθοφορεί με τις αρετές, σαν το αμπέλι. Ως σπίτι δε, δόθηκε σ` αυτόν (τον νέο Ισραήλ) το σώμα, το οποίο είναι καθαρό από την αμαρτία και στολισμένο με τις καλές πράξεις. 

Προς πλήρη μουσουλμανοποίηση τα κατεχόμενα

Προς πλήρη μουσουλμανοποίηση τα κατεχόμενα
Πέτρος Μελαΐσης
Σε πλήρη μουσουλμανοποίηση των κατεχομένων, προχωρεί το κατοχικό καθεστώς, με κατασκευή νέων τζαμιών, που φυτρώνουν σαν μανιτάρια. 

Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός: Τα θρησκευτικά σε λίγο θα είναι για τους άθεους


Το δικό του μήνυμα για το μάθημα των Θρησκευτικών, έστειλε ο Μητροπολίτης Ηλείας προς κάθε κατεύθυνση κατά την διάρκεια των εκλογών του παραρτήματος Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Πύργο.
Ο Μητροπολίτης προσήλθε για να ψηφίσει και στο περιθώριο της εκλογικής διαδικασίας δοθείσης αφορμής ανέφερε ότι όλοι οι συνδικαλιστικοί σύλλογοι είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι, παρότι καμιά φορά υπερβολικοί, διότι βοηθούν στο να λύνονται ορισμένα προβλήματα, αφού οι άρχοντες δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ. Και συμπλήρωσε με αιχμηρό τρόπο καταθέτοντας τη θέση του για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία: «Πολύ περισσότερο στις ημέρες μας που το τα Θρησκευτικά πολεμούνται είτε με μειούμενες ώρες είτε σιγά σιγά καταργούμενα ή αλλάζοντάς τα. Τα θρησκευτικά σε λίγο καιρό θα είναι για τους αθέους. Τα θρησκευτικά είναι η βάση για να βοηθηθεί ο άνθρωπος, χωρίς θρησκεία ο άνθρωπος γίνεται θηρίο. Η Εκκλησία ουδέποτε διαφώνησε με την θρησκειολογική διάσταση της διδασκαλίας αλλά με την έντεχνη εξομείωση του Χριστιανισμού με άλλες θρησκείες όπως το Ισλάμ και τον Βουδισμό. Μας βάζουν το Χριστό μαζί με το Μωάμεθ και το Βούδα ότι είναι δάσκαλοι της ανθρωπότητας, κάτι που εμείς δεν δεχόμαστε».

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου επέστρεψε τους Φακέλους Μαθήματος για τα Θρησκευτικά στο Υπουργείο Παιδείας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου επέστρεψε τα θρησκευτικά στο Υπουργείο Παιδείας
Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση των βιβλίων θρησκευτικών,μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου, με... πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

29 Νοε 2017

Πολίτες προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για παρεμπόδιση άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων λόγω του τεμένους στο Βοτανικό

Αποτέλεσμα εικόνας για Συμβούλιο της Επικρατείας
ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ
ΣτΕ: 154 πολίτες προσέφυγαν για παρεμπόδιση άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων λόγω του τεμένους στο Βοτανικό
Η ανέγερση του Ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού του δήμου Αθηναίων απασχόλησε και πάλι το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και ειδικότερα το σκέλος εκείνο που αφορά τη λήψη αστυνομικών μέτρων για την ασφάλεια των έργων κατασκευής.

Ομιλία του Δημήτρη Νατσιού για τα νέα Θρησκευτικά στα Γιαννιτσά

Διοργάνωση: Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών Γιαννιτσά, Τετάρτη 8.11.2017-  Βιντεοσκόπηση: Ε. Ηλιόπουλος

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Νέες Χώρες: Το χρονικό της αντιπαράθεσης

Νέες Χώρες: Το χρονικό της αντιπαράθεσης
            Το χρονικό της αντιπαράθεσης του Πατριαρχείου της Κωνσταντινουπόλεως με την Εκκλησία της Ελλάδος, για το ζήτημα της διαποίμανσης των Μητροπόλεων των «Νέων Χωρών», κυκλοφορήθηκε από τη Μητρόπολη Καισαριανής σε δύο ογκώδεις τόμους. Πρόκειται για ένα πολύτιμο και ιστορικής σημασίας έργο προς ενημέρωση της Εκκλησίας, κλήρου και λαού.

Τι γυρεύει στην Αθήνα ο "Σουλτάνος" Ταγίπ;

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο «ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ» ΤΑΓΙΠ;
Νίκος Ελευθερόγλου
Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την επικείμενη επίσκεψη στη χώρα του ανυποχώρητου και αμετανόητου Τ. Ερντογάν

“Ψυχρός πόλεμος” αι σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως – Μόσχας

“Ψυχρός πόλεμος” αι σχέσεις μεταξύ των Πατριαρχείων Κωνσταντινουπόλεως – Μόσχας
Του κ. Γεωργίου Κ. Τραμπούλη, θεολόγου
Στις 26 Οκτωβρίου συνήλθε στην Αλεξάνδρεια η ετήσια Συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Στην παρούσα Συνεδρία ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ έκανε εισήγηση με θέμα οι Θεολογικοί Διάλογοι και η προοπτική τους.

Τα τζαμιά. Η προστασία της Θράκης μας οφείλει να είναι εθνική υποχρέωση


Εικόνα: Μανώλης Κοττάκης

ΤΑ ΤΖΑΜΙΑ
Η προστασία της Θράκης μας οφείλει να είναι εθνική υποχρέωση
Από τον Μανώλη Κοττάκη
Το θέμα της πώλησης των πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία κυριάρχησε χθες στην ατζέντα της επικαιρότητας. Ωστόσο, παρά ταύτα, θα μου επιτρέψετε στο σημερινό σημείωμα να έχω επικεντρωμένη την προσοχή μου αλλού: στη Θράκη. Βλέπετε, εκεί, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, συμβαίνουν πολύ περίεργα πράγματα, που στο δικό μου το μυαλό αποτελούν σκάνδαλο μεγαλύτερο και από αυτό της Σαουδικής Αραβίας. Και, μάλιστα, με μόνιμες συνέπειες. 

Άρχοντες ασεβείς θα κριθείτε αυστηρά

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΛΟΣΣΑΙΟ ΡΩΜΗ
Ο πανάγαθος Θεός τίμησε ύπερβολικά τόν άνθρωπο. Δέν τόν δημιούργησε όπως όλα τά άλλα κτίσματα μέ μόνο τόν λόγο Του, μέ μιά άπλή έντολή. Τόν έφερε στήν ύπαρξη μέ άμεση έπέμβαση καί ειδική δημιουργική ένέργεια. Τόν έπλασε κατ’ εικόνα δική Του καί καθ’ όμοίωσιν. Τόν έκαμε λογικό καί έλεύθερο, τού έδωσε άνώτερο προορισμό, τόν άνέδειξε στολίδι τής δημιουργίας, βασιλιά τής ορατής κτίσεως, του άνέθεσε μεγάλη καί τιμητική άποστολή, νά κυριαρχεί καί νά έξουσιάζει τά άλλα όντα.

Ένα σπουδαίο παράδειγμα για τους νέουςΈνα σπουδαίο παράδειγμα για τους νέους
Πρωτοπρ. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, Θεολόγου – Μουσικού.
Η Αγία Αικατερίνη υπήρξε μια πανέμορφη κοπέλα που σε ηλικία δέκα οχτώ χρονών κατείχε όλες τις επιστήμες που μπορούσε να διδαχθεί στην πόλη της Αλεξάνδρειας τον 3ο αιώνα μ.Χ. ένας νέος. Είχε κερδίσει τον θαυμασμό και των πιο έμπειρων σοφών διότι γνώριζε τα φιλοσοφικά συστήματα του Αριστοτέλη και του Πλάτωνος, τους μεγαλύτερους ποιητές από τον Όμηρο έως τον Βιργίλιο, τις περισσότερες γλώσσες, τις φυσικές επιστήμες, την ιατρική και κανένας τομέας της ανθρώπινης σοφίας δεν μπορούσε να διαφύγει από το διεισδυτικό και ακόρεστο για γνώση πνεύμα της.
Η φήμη της και η ευγενική της καταγωγή την έκαναν περιζήτητη νύφη και πλήθος μνηστήρων παρουσιάζονταν για να την ζητήσουν σε γάμο. Η Αικατερίνη γνωρίζοντας την υπεροχή της παρθενίας απέρριπτε όλες τις προτάσεις και έθετε όρο στους γονείς της ότι θα δεχθεί ως σύζυγο έναν νέο μόνο που θα ήταν ισάξιος με αυτήν στην γνώση και την ευγένεια. Όντας σε απόγνωση η μητέρα της την έστειλε να συμβουλευτεί έναν σπουδαίο ασκητή της περιοχής. Εκείνος είπε στην Αικατερίνη ότι γνώριζε ένα άνθρωπο που η σοφία Του ήταν ανώτερη ακόμη διότι αποτελεί την βασική αρχή όλων των ορατών και αοράτων όντων.

28 Νοε 2017

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας αναγνώρισε τη σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων

Αποτέλεσμα εικόνας για РЕШЕНИЕ на Св. Синод по повод отправено писмо от Македонската православна църква
«Καπελώνει» τον θρόνο της Σερβίας και βάζει βόμβα στα Βαλκάνια

Η άρνηση να δεχτούν μετάγγιση αίματος οδήγησε στο θάνατο δύο γυναίκες «Μάρτυρες του Ιεχωβά», σύμφωνα με έκθεση Καναδού Ιατροδικαστή

Ο Ιατροδικαστής Λουκ Μαλουίν (Dr. Luc Malouin) εξέτασε τις συνθήκες θανάτου των Mirlande Cadet και Éloïse Dupuis, 46 και 26 χρόνων αντίστοιχα, οι οποίες πέθαναν λόγω επιπλοκών μετά τον τοκετό, σε δύο διαφορετικά νοσοκομεία στο Μόντρεαλ και το Κεμπέκ του Καναδά, πέρυσι τον Οκτώβριο.

Τά ἀντίχριστα νομοθετήματα καί ὁ λόγος τῆς Ἐκκλησίας

Ἡ ἀλλαγή φύλου, ἡ πλύση ἐγκεφάλου στά σχολεῖα, ἡ ὁμοφυλοφιλία, ὁ γάμος καί ἡ τεκνοθεσία ἀπό ὁμόφυλα ζευγάρια καί τό Σύμφωνο Συμβίωσης.

Αίγυπτος – Μουσουλμανική Αδελφότητα και CIA: Είναι καιρός να δούμε κατάματα ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες

Αίγυπτος – Μουσουλμανική Αδελφότητα και CIA: Είναι καιρός να δούμε κατάματα ποιοί είναι οι πραγματικοί τρομοκράτες
του Χρήστου Μελίδη
Στις 23 Νοεμβρίου 2017, μόλις μία ημέρα πριν το μακελειό στο Σινά της Αιγύπτου που άφησε πίσω του πάνω από 300 νεκρούς, το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ ανακοίνωσε ότι συνελλήφθησαν 29 ύποπτοι με κατηγορίες ότι εμπλέκονται σε κατασκοπεία μαζί με την Τουρκία με σκοπό την ανατροπή της Αιγυπτιακής κυβέρνησης.

Επιτρέπεται η μνημόνευση των Αρμενίων στις Ιερές ακολουθίες από Ιερείς;

Επιτρέπεται η μνημόνευση των Αρμενίων στις Ιερές ακολουθίες από Ιερείς;
Πριν έρθουμε στο θέμα μας, θα θέλαμε να δηλώσουμε σαφώς και κατηγορηματικώς, ότι ο αρμενικός λαός μαζί με τον ποντιακό ελληνισμό, κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας και τους τιμούμε δεόντως. Υπέστησαν και οι δυο λαοί πολλές ταλαιπωρίες και βάσανα, για να ξεριζωθούν τελικά, από την πατρίδα τους. Τα θύματα της γενοκτονίας των Αρμενίων έφθασαν το 1,5 εκατομμύριο! Η μεγάλη αγάπη μας όμως, για τον αρμενικό λαό, μας ωθεί στην διακήρυξη της Αλήθειας.

Προχωρά η επανατύπωση των Φακέλων Μαθήματος για τα Θρησκευτικά Δημοτικού Σχολείου

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΚΕΛΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Στο δημοσίευμά μας στις 2/11/2017 με θέμα “Προς μονιμοποίηση οι προσωρινοί Φάκελοι Μαθήματος για τα Θρησκευτικά” είχαμε δημοσιεύσει την Απόφαση του Υπουργού Παιδείας με την οποία δόθηκε εντολή στον "Διόφαντο" να προχωρήσει στην εκτύπωση των διδακτικών βιβλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το επόμενο σχολικό έτος 2018-2019.

27 Νοε 2017

Ο άγιος Ιάκωβος Τσαλίκης της Μονής Οσίου Δαυΐδ στην Εύβοια (1920-1991)Η καταγωγή και η οικογένειά του
Ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος γεννήθηκε την 5η Νοεμβρίου του 1920 στα ευλογημένα και ματωμένα χώματα της αγιοτόκου Μικράς Ασίας και συγκεκριμένα στο Λιβίσι της Μάκρης, μία μικρή πόλη απ’ τις παραθαλάσσιες της Ιωνικής Γής, στο ύψος περίπου του Καστελλόριζου, από γονείς ενάρετους και ευσεβείς, τον Σταύρο Τσαλίκη και την Θεοδώρα, κόρη του Γεωργίου και της Δέσποινας Κρεμμυδά. Οι γονείς του Γέροντος γέννησαν εννέα παιδιά, αλλά στη ζωή αυτή επέτρεψε ο Θεός να μείνουν μόνον τρία.
Η οικογένεια του Γέροντος ήταν από τις πιο εύπορες οικογένειες της περιοχής, ο μεγάλος της όμως πλούτος ήταν η ευσέβειά της και η αγνή χριστιανική πίστη που είχε πολύ βαθιές ρίζες. Το γενεαλογικό δέντρο της είχε να καυχηθεί με την εν Χριστώ καύχηση επτά γενεές Ιερομονάχων, έναν αρχιερέα και έναν άγιο. Τα θλιβερά γεγονότα όμως της Μικρασιατικής Καταστροφής, οι θηριωδίες και τα εγκλήματα των αγριανθρώπων Νεοτούρκων και των Κεμαλικών σε βάρος των χιλιάδων Ελλήνων της Μ. Ασίας και του Πόντου, που είχαν ήδη αρχίσει από το 1915 και 1917 μέχρι το 1920, έπληξαν και την οικογένεια του Γέροντος Ιακώβου. Ο παππούς και νονός του, ο Γιώργης Κρεμμυδάς, άνθρωπος πραγματικά του Θεού, ο θείος του, ο γιατρός Χατζηδουλής, καθώς και άλλοι οικείοι του συνελήφθησαν απ’ τους Τούρκους και στη διάρκεια της εξοντωτικής πορείας για τα τάγματα εργασίας στα βάθη της Τουρκίας ξεψύχησαν κοντά στη Νίγδη απ’ τα βασανιστήρια των άγριων και αιμοβόρων Τούρκων ζαπτιέδων – χωροφυλάκων – και στρατιωτών.

Ρενέ Πιό, ο «φιλέλληνας των φιλελλήνων»

Από τους «Ιερούς Λόχους» της Ηπείρου και τις μάχες με τις αλβανικές ομάδες, στη Σμύρνη, ο Πιό παρακολούθησε τη Μικρασιατική Καταστροφή και κατέγραψε το μαρτυρικό τέλος του Χρυσόστομου
Από τον Νίκο Παπουτσόπουλο

Ὁ ἅγιος Ἰάκωβος Τσαλίκης, οἱ συμπροσευχές μετὰ αἱρετικῶν καὶ ὁ βαπτισμός τῶν αἱρετικῶν.

Αποτέλεσμα εικόνας για του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη
Ὁ ἅγιος Ἰάκωβος Τσαλίκης, οἱ συμπροσευχές μετὰ αἱρετικῶν καὶ ὁ βαπτισμός τῶν αἱρετικῶν.
Ὁ ἅγιος Ἰάκωβος Τσαλίκης, πιστὸς στὴν ἐκ Θεοῦ θεία παράδοσι τῆς Ὀρθοδοξίας, αὐτῆς τῆς μίας ἁγίας καθολικῆς καὶ Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, καὶ συνάμα, ὡς ἑπόμενος τῶν ἁγίων Ἀποστόλων και τῶν ἁγίων και θεοφόρων Πατέρων, ἀντιμάχετο τὴν συμπροσευχή μετὰ τῶν ἀκαθάρτων αἱρετικῶν,  εἰς πανορθόδοξον κήρυξιν τοῦ βαπτίσματος τῶν αἱρετικῶν ὡς δαιμονικοῦ λουτροῦ.
Ἡ ἀγάπη τοῦ Χριστοῦ ἐπιζητεῖ τὴν σωτηρία διά τοῦ βαπτίσματος εὶς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ ἁγίου Πνεύματος.
Οἱ Ὁρθόδοξοι συνομολογοῦν μετὰ τοῦ ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ τοὺς λατίνους  ὡς ἀθέως πολύθεους,
"Ἀλλ᾿ ἡμεῖς τούτους τε κἀκείνους ὡς ὄντας ἀθέους τε καί  πολυθέους ἀποβαλλόμεθα καί τοῦ πληρώματος τῶν εὐσεβούντων, ὡς καί ἡ ἁγία τοῦ Χριστοῦ καθολική καί ἀποστολική ἐκκλησία διά τοῦ Συνοδικοῦ καί Ἁγιορειτικοῦ τόμου, τελέως ἐκκόπτομεν, πιστεύοντες εἰς μίαν θεότητα τρισυπόστατον καί παντοδύναμον, οὐδαμῶς τοῦ ἑνιαίου καί τῆς ἁπλότητος ἐκπίπτουσαν διά τάς δυνάμεις ἤ τάς ὑποστάσεις"[1] ἀρνητᾶς τοῦ ἐνός τρισυποστάτου Θεοῦ,

Αγιοκατάταξη του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη

Σχετική εικόνα
Ἀνακοινωθέν (27/11/2017).
Συνῆλθεν, ὑπό τήν προεδρίαν τῆς Α. Θ. Παναγιότητος, ἡ Ἁγία καί Ἱερά Σύνοδος εἰς τήν τακτικήν συνεδρίαν αὐτῆς σήμερον, Δευτέραν, 27ην Νοεμβρίου 2017, πρός ἐξέτασιν τῶν ἐν τῇ ἡμερησίᾳ διατάξει ἀναγεγραμμένων θεμάτων.

«Τοιούτοι δε και υμείς, οι των Εκκλησιών φωστήρες, ολίγοι παντελώς και ευαρίθμητοι» (Μ. Βασίλειος – Επιστολή (154) προς Ασχόλιον Θεσσαλονίκης)

Νίκος Σακαλάκης, Μαθηματικός
Αναμφίβολα, μη ομολογιακό το «σήμερα» της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εν μέσω της Οικουμενιστικής αποστασίας.

Η Κατάρα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΡΜΟΙ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΜΜΕΝΑ
Η Κατάρα
ΓΕΝΙΚΑ: Κατάρα ή αρά είναι η ισχυρή επιθυμία, που εκφράζεται με λόγια, για να συμβεί κάποιο κακό σε ένα ή και περισσότερα πρόσωπα. Μπορεί να εκφράζεται από θεότητα (Ησίοδος Θεογονία, 793-804) ή από άνθρωπο ή και από ολόκληρο το λαό, όπως στην περίπτωση που περιγράφεται στο Δευτερονόμιο, ια΄29. Κυρίως όμως από ένα άτομο που εύχεται το κακό κάποιου. Πολλές φορές η κατάρα συνοδεύεται από συμβολική χειρονομία ή επιδεικνύεται με κάποιο συμβολικό αντικείμενο.

Ποιος θα υποστηρίξει την πλειοψηφία;

Σχετική εικόνα
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ π. ΜΩΥΣΗ
Φαίνεται πώς ἔχουμε μπεῖ σ’ ἕνα χῶρο καί χορό συνεχῶν ἀμφισβητήσεων καί ἀντικρούσεων καί εἴμαστε ἀναγκασμένοι κάθε τόσο νά ὑποστηρίζουμε ἤθη καί ἀλήθειες πού βάστηξαν ὀρθούς καί δυνατούς, ἐπί αἰῶνες, ἀνθρώπους τοῦ τόπου αὐτοῦ μέ τήν τόσο πλούσια παράδοση. Μία καλά ὀργανωμένη μειοψηφία στρέφεται συστηματικά, ἀπό καιρό, κατά μίας πλειοψηφίας πού, δυστυχῶς, μένει ἀνοργάνωτη, σιωπηλή καί σάν φοβισμένη καί ντροπαλή. Γιά μία δῆθεν ἐλευθερία καί ἰσότητα καταπατοῦνται τά ἀναφαίρετα δικαιώματα τῆς πλειοψηφίας.

«Αναισχυντία μεν φαύλου ίδιον, αιδώς δέ σπουδαίου»


  Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑ

  Ο φυσιολογικός άνθρωπος, ό αληθινά πολιτισμένος, έχει μέσα του έντονο το αίσθημα της ντροπής. Διαχρονική από την αρχαιότητα ως σήμερα είναι ή πεποίθηση για την άξια της αιδούς. «Αναισχυντία μεν φαύλου ίδιον, αιδώς δέ σπουδαίου», έγραφε ό Φίλων. Γνώρισμα του φαύλου, του διεφθαρμένου είναι ή αδιαντροπιά, ενώ ή ντροπή χαρακτηρίζει τον αξιοπρεπή, εκείνον πού διαθέτει αυτοσεβασμό. «Ανήρ χρηστός αίδεϊσθαι φιλεϊ» έλεγε και ό Ευριπίδης. Ό χρήσιμος, ό τίμιος, ό ευθύς, έχει την ντροπή κόσμημά του. «Θεωρώ χαμένον εκείνον πού έχασε την ντροπή» πρόσθετε ό Πλαΰτος. Οι μεγάλες προσωπικότητες, παλαιές και σύγχρονες, μίλησαν και μιλούν με θαυμασμό για την άξια της ντροπής.

Ο καθηγητής Ιωάννης Κουντουράς για τον π. Βασίλειο Θερμό

Έλαβα από οικείους φίλους το κείμενο που αφορά στο αναφερόμενο υβριστικό χαρακτηρισμό εκ μέρους του ψυχιάτρου και κληρικού π. Βασιλείου Θερμού. Με την ευκαιρία αυτή ανέτρεξα και σε μια συνέντευξη που έδωσε σχετικά με την ομοφυλοφιλία και με την ιδιότητα ψυχιάτρου (επ. Καθηγητή Ανώτατης Εκλησιαστικής Σχολής Αθηνών) σε εκπομπή της ΕΡΤ (Στα Άκρα).
            Στη συνέντευξή του τόνισε για σχετική βιβλιογραφία, διεθνή έρευνα, πόλωση, γενετική προδιάθεση και άλλους συναφείς επιστημονικούς όρους. Ακολούθως, ανέτρεξα να δω τα επιστημονικά διαπιστευτήρια της επιστημονικής του ταυτότητας .

26 Νοε 2017

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Επιστρέφουν οι εφιάλτες


Επιστρέφουν οι εφιάλτες
            Με τις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από την επικράτηση των μπολσεβίκων στη Ρωσία επιστρέφουν οι εφιάλτες του απάνθρωπου καθεστώτος που επέβαλαν στη χώρα αυτή και, μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και της Αμερικής. Το σοβιετικό καθεστώς βυθίστηκε στο αίμα αθώων ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων ήσαν Ορθόδοξοι Χριστιανοί, και κατέρρευσε από το 1989.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Οι βλαβερές συνέπειες της προμήθειας


Σχετική εικόνα

Οι βλαβερές συνέπειες της προμήθειας
            Πολιτικός σάλος έχει προκληθεί από την εκ μέρους της Ελλάδος προμήθεια πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία. Σχεδόν αποκλειστικά θίγεται ο τρόπος που δόθηκε αυτό. Πολλοί θεωρούν ότι υποκρύπτει σκάνδαλο οικονομικό. Όμως, πέραν αυτού, υπάρχουν οι  βλαβερές συνέπειες της προμήθειας. Αφορούν στο ηθικό μέρος της προμήθειας και στην γεωπολιτική εμπλοκή μας σε μια εύφλεκτη και ουσιαστικά εμπόλεμη περιοχή του πλανήτη.

Καθηγούμενος Ι.Μ. Δοχειαρίου Γρηγόριος: Τα κειμήλια


Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγορίου, Καθηγουμένου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Δοχειαρίου Ἁγ. Ὄρους

ΤΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ
Τὰ κειμήλια εἶναι πολύτιμα ἀντικείμενα τοῦ παρελθόντος, ποὺ φυλάσσονται στὸ κειμηλιαρχεῖο κάθε λαοῦ καὶ μᾶς ἀφήνουν, ὁσάκις τὰ περιεργαζώμαστε, εἴτε ἐθνικὲς εἴτε ἐκκλησιαστικὲς ἀναμνήσεις.
Βέβαια καὶ σ᾽ αὐτὰ ὑπάρχει ὑπερβολή. Παλιοὶ γεροντάδες μοῦ κατέθεταν ὅτι σὲ μεγάλη Μονὴ ὑπάρχει τὸ στέμμα καὶ ἡ ἀρματωσιὰ τοῦ Δαρείου, τοῦ βασιλιᾶ τῆς Περσίας· καὶ ἀλλοῦ τὸ γάλα τῆς Παναγίας καὶ τὸ αἷμα τοῦ Χριστοῦ! Μερικὰ πρέπει νὰ τὰ ἀποσιωποῦμε καὶ ἄλλα ἂς τὰ δεχώμαστε ὅπως μᾶς τὰ παρέδωσαν οἱ πρόγονοί μας, χωρὶς μικροσκοπικὸ ἔλεγχο (Εἶναι-δὲν εἶναι; Ἀπὸ πότε εἶναι; Ποῦ βρέθηκε; Ποιός τὸ ἀφιέρωσε;).
Τὰ κειμήλια εἶναι σπουδαῖες κληρονομιές, ὅταν ὅμως μένουν ἐκεῖ ποὺ τὰ ἀφιέρωσαν. Ἀκούσατε τὰ κειμήλια ποὺ εἶχαν οἱ Ἰσραηλίτες στὴν κιβωτὸ τῆς Διαθήκης νὰ τὰ ἔβγαλαν ποτὲ σὲ λιτάνευση γιὰ λατρεία καὶ προσκύνηση; Ἐκεῖ πάντοτε παρέμεναν καὶ ἡ λυχνία καὶ οἱ πλάκες τῆς Διαθήκης καὶ τὸ μάννα. Ὅταν τὰ τριγυρνᾶμε στὸν κόσμο, δὲν γνωρίζω, δὲν ξέρω ἂν ἐξακολουθοῦν νὰ εἶναι κειμήλια. Καταντοῦν –καὶ μάλιστα τὰ ἐκκλησιαστικὰ κειμήλια– περισσότερο προβολὴ τῶν μεταφερόντων, παρὰ τῶν κειμηλίων. Ἐνῶ, ἂν προσπαθήσης νὰ κάνης τὴν ἴδια σου τὴν ζωὴ κειμήλιο, σπάνια βέβαια θὰ βγαίνης στὸν κόσμο ἢ καὶ καθόλου, θὰ ὠφελήσης ὅμως περισσότερο, ὅπως διδασκόμαστε ἀπὸ τοὺς βίους τῶν Ὁσίων.

«Σημεία από τη θαυμαστή ζωή του Αγίου Δημητρίου για την ενίσχυση των χριστιανών νέων σήμερα» (Μητροπολίτου Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμία)Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
1. Εὐχαριστῶ, ἀγαπητοί μου, τόν Παναγιώτατον Ποιμενάρχην τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, Κον Κον ΑΝΘΙΜΟΝ, διότι μοῦ ἔδωσε τήν ἄδεια καί τήν εὐλογία νά μετέχω στήν Ἱερά αὐτή Σύναξη, τήν ὁποία διοργανώνουν μέ τήν εὐλογία Του οἱ νέοι τῆς Μητροπόλεώς Του.
Ἐπειδή ὁ χρόνος γιά τήν ὁμιλία εἶναι σύντομος εἰσέρχομαι κατ᾽ εὐθεῖαν στό θέμα μου, τό ὁποῖο εἶναι περί τοῦ ἁγίου Δημητρίου, σημεῖα ἀπό τόν βίο του γιά τήν χριστιανική ζωή τῶν νέων.

Χρήστος Σαλταούρας, Οβδιού (Αβδιού)


ProfitisAvdias

ΟΒΔΙΟΥ (ΑΒΔΙΟΥ)
Απόσπασμα από τον Προφήτη Οβδιού ή Αβδιού όπως αλλιώς λέγεται :
«ΟΡΑΣΙΣ ᾿Οβδιού.Τάδε λέγει Κύριος ὁ Θεὸς τῇ ᾿Ιδουμαίᾳ· ἀκοὴν ἤκουσα παρὰ Κυρίου, καὶ περιοχὴν εἰς τὰ ἔθνη ἐξαπέστειλεν. ἀνάστητε, καὶ ἐξαναστῶμεν ἐπ᾿ αὐτὴν εἰς πόλεμον» (Κείμενο Εβδομήκοντα -  Οβδιού 1:1).
Και κατά το Μασοριτικό Εβραϊκό κείμενο : «Όρασις Αβδιού. Ούτω λέγει Κύριος ο Θεός περί του Εδώμ· Ηκούσαμεν αγγελίαν παρά Κυρίου και μηνυτής απεστάλη προς τα έθνη, Εγέρθητε και ας εγερθώμεν εναντίον αυτού εις πόλεμον» (Μασοριτικό – Αβδιού 1:1).
Ο Προφήτης Οβδιού (Αβδιού) αναφέρει τα λόγια του Θεού προς τον λαό της Ιδουμαίας δηλαδή τους απογόνους του Εδώμ. Εδώμ σημαίνει «κόκκινος» στα Εβραϊκά και ήταν το προσωνύμιο του Ησαύ αδελφού του Ιακώβ και υιού του Ισαάκ. Ο Ησαύ (Εδώμ) ήταν ο γενάρχης των Ιδουμαίων.
Ας έρθουμε τώρα στα  λόγια του Θεού όπως τα καταγράφει ο Προφήτης.

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Εισόδια της Θεοτόκου.

Εισόδια της Θεοτόκου. 26-11-2017, π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Εκπομπή που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV

25 Νοε 2017

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών


2017 11 25 a

Διάλογος Ὀρθοδόξων καί Ρωμαιοκαθολικῶν
Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
Κατ' ἀρχήν πρέπει νά δηλώσω ὅτι δέν εἶμαι ἐναντίον τοῦ διαλόγου μέ τούς Ρωμαιοκαθολικούς καί τούς ἄλλους ἑτεροδόξους, εἶμαι ὑπέρ τοῦ διαλόγου, ὁ ὁποῖος ὅμως πρέπει νά γίνεται μέ ὁρισμένες θεολογικές καί ἐκκλησιολογικές προϋποθέσεις. Τίποτε δέν πρέπει νά γίνεται ἀπροϋπόθετα.
Συμφωνῶ ἀπόλυτα μέ τίς παρατηρήσεις τοῦ π. Ἰωάννου Ρωμανίδη, ὁ ὁποῖος γιά πολλά χρόνια ἦταν ἐκπρόσωπος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος σέ Διαλόγους μέ τούς ἑτεροδόξους. Σέ παλαιότερο βιβλίο μου κατέγραψα τίς ἀπόψεις του γιά τόν Διάλογο μέ τούς ἑτεροδόξους, ὅπως τίς ἐξέφρασε σέ κείμενό του μέ τίτλο «Ὁ θεολόγος στήν ὑπηρεσία τῆς Ἐκκλησίας κατά τόν Οἰκουμενικό Διάλογο».
Στό κείμενό του αὐτό διακρίνονται τέσσερα σημαντικά σημεῖα. Πρῶτον, φαίνονται οἱ ἀπόψεις τοῦ π. Γεωργίου Φλωρόφσκι γιά τό θέμα αὐτό, ὁ ὁποῖος εἶχε μεγάλη πείρα μέ τούς θεολογικούς Διαλόγους. Δεύτερον, ἀναλύονται οἱ προϋποθέσεις, βάσει τῶν ὁποίων ὁ ὀρθόδοξος θεολόγος μπορεῖ νά συμμετάσχη στούς θεολογικούς Διαλόγους μέ τούς ἑτεροδόξους. Τρίτον, παρουσιάζονται τά προβλήματα πού ἀναφύονται στούς Διαλόγους σέ βάρος τῆς ὀρθοδόξου Παραδόσεως. Τέταρτον, καταγράφεται καί ἡ στρατηγική πού πρέπει νά ἐφαρμόζεται ἀπό ὀρθόδοξου πλευρᾶς κατά τήν πορεία τῶν Διαλόγων.

Ηθικά προσόντα του Θεού (Μητροπολίτου Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ἰερεμία)

IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
Δογματικά Κηρύγματα
1. Εἴχαμε διακόψει γιά λίγο τά δογματικά μας κηρύγματα, ἀδελφοί χριστιανοί, γιατί ἦταν ἀνάγκη νά μιλήσουμε γιά θλιβερά κακά συμβαίνοντα στόν τόπο μας στά ἀποκαλυπτικά αὐτά χρόνια πού ζοῦμε. Ἐπανερχόμεθα τώρα στήν σειρά τῶν δογματικῶν μαθημάτων μας, πού εἶναι ἀπαραίτητα, γιατί ἀναφέρονται στήν πίστη μας καί τήν γνώση μας γιά τόν Θεό. Καί αὐτά τά μαθήματα εἶναι τά πιό ἀναγκαῖα πού πρέπει νά μάθουμε, γιατί μέ βάση αὐτά θά ρυθμίζουμε σωστά τήν ζωή μας.

Άρχισαν το όργανα… (Αὐτά εἶναι τά ἀποτελέσματα τῶν νέων βιβλίων.)

PAIDI PROSEYXI
Μαθητής πρίν κατακλιθεῖ πῆγε νά κάνει τήν προσευχή του ὅπως συνήθιζε κάθε βράδυ. 
Ὡστόσο, πρίν μερικές ἡμέρες ἄρχισε, λίγο πρίν πέσει στά γόνατα μία διαδικασία, πού τράβηξε τήν προσοχή τῆς μητέρας του. 

Αυτό είναι ρατσισμός!

Πάντοτε οί άνθρωποι, τά παιδιά του πρώτου άνθρώπου, πού έπεσε στήν άμαρτία καί τήν μετέδωσε σ’ όλους τούς άπογόνους του, έχουμε τή ροπή πρός τό κακό. Μάς κερδίζει ή γή, ή ύλη, ή σάρκα. Αμαρτάνουμε και πέφτουμε. Ή άμαρτία είναι ή μεγαλύτερη άρρώστια μας, ή έξαχρείωση της φύσεώς μας, ή καταστροφή καί ό θάνατος. Καί γι’ αύτό πονούμε όταν άμαρτάνουμε, ντρεπόμαστε, θέλουμε νά το κρύψουμε.

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά - Το ιδανικό της τελειότητας

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ : ΚΕ’ Κυριακής:Έφ. δ ' 1-7
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ : Λουκ. ιη΄ 18-27
Τὸ ἰδανικὸ τῆς τελειότητας
«Τί νὰ κάνω γιὰ νὰ κερδίσω τὴν αἰώνια ζωή;», ρώτησε τὸν Κύριο πλούσιος νεανίσκος στὴ σημερινὴ εὐαγγελικὴ περικοπή. Κύριος τοῦ ὑπέδειξε τὶς ἐντολὲς τοῦ Νόμου.

24 Νοε 2017

Ψυχικὴ ἀνάπαυση καὶ ἐσωτερικὴ ἠρεμία

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΧΟΣ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Ψυχικὴ ἀνάπαυση, γαλήνη ἐσωτερική, ἠρεμία τῆς ψυχῆς, ἀκατάγνωστη συνείδηση, εἶναι ὁ διακαὴς πόθος καὶ ἡ ἀσίγαστη ἐπιθυμία κάθε πιστοῦ Χριστιανοῦ. Εἶναι συνεχὴς ἐπιδίωξη κάθε ἀνθρώπου. 

Και ο Μητροπολίτης Πατρών, ευλογεί την επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών!

ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ
Στό πλαίσιο τῶν Πρωτοκλητείων 2017, πραγματοποιήθηκε Γενική Ἱερατική Σύναξη τῶν Κληρικῶν τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πατρῶν, στόν παλαιό Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Ἀνδρέου Πατρῶν.

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 24.11.17 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
«ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ» ΤΟΥ ΛΟΥΘΗΡΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ. Οἱ μεταρρυθμισμένοι «Ὀρθόδοξοι» κατὰ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Γρηγορίου Ἁγίου Ὄρους.
Ὁ ἅγιος Συμεὼν ὁ Νέος Θεολόγος καὶ ἡ ἐποχὴ τοῦ Σεβ. Περγάμου! Γράφει ὁ π. Γεώργιος Τριανταφυλλίδης, Ἀρχιμανδρίτης.

23 Νοε 2017

Ανησυχίες της Ρωσίας για ”εθνοβόμβα” κατόπιν αποκάλυψης ότι η Αμερικανική Αεροπορία συλλέγει ρωσικό γενετικό υλικό

Η Ρωσία εξέφρασε τις ανησυχίες της για προσπάθειες της Αμερικανικής Αεροπορίας να συλλέξει δείγματα DNA από Ρώσους πολίτες, επισημαίνοντας την πιθανή χρήση τέτοιων βιολογικών δειγμάτων για τη δημιουργία νέων όπλων γενετικού πολέμου.

Διαταγή της Ευρώπης: Καταστρέψτε κάθε διαφορά.

ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΦΟΡΑ.
Άρθρο της Ιταλίδας ανθρωπολόγου Ida Magli               
 Μετάφραση & Σχολιασμός: Θεόδωρος Λάσκαρης
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, οι ανθρωπιστικές επιστήμες  εξαφανίστηκαν από τον ορίζοντα της μαζικής πληροφόρησης και αυτό επιτεύχθηκε απλά με τη σιωπή, δηλαδή μη μιλώντας πλέον για αυτές. 

Επιστολή του π. Θεοδώρου Ζήση προς τον Παναγιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμον

Αποτέλεσμα εικόνας για Θεόδωρος Ζήσης
Ἐν Θεσσαλονίκῃ τῇ 22ᾳ Νοεμβρίου 2017
Παναγιώτατον
Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης
κ. Ἄνθιμον
Ἐνταῦθα
Παναγιώτατε,
Διὰ τοῦ ὑπ᾽ ἀριθμ. 599/15.09.2017 ἐγγράφου ὡρίσατε Ἀναπληρωτὴν Πρόεδρον τοῦ Ἐπισκοπικοῦ σας Δικαστηρίου τὸν τότε πρωτοσύγκελλον τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Ἀρχιμανδρίτην π. Στέφανον Τόλιον, τώρα δὲ μητροπολίτην Φιλίππων, Νεαπόλεως καὶ Θάσου.

Δίνουν οι Προκαθήμενοι Ορθόδοξη μαρτυρία;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΔΙΔΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΝ ΜΑΡΤΥΡΙΑΝ;
Του κ. Παναγιώτου Κατραμάδου
Το «μέγα» γεγονός, ως επαρουσιάσθη από τον συστημικόν τύπον, της 2ας διαθρησκειακής συναντήσεως εις Αθήνας ωλοκληρώθη την 31ην Οκτωβρίου. Υπήρξεν όντως μέγα όχι δια τα πενιχρά αποτελέσματά του, αλλά διότι απεκάλυψε ποίος συντονίζει τους Προκαθημένους και παραλλήλως κατέρριψε τας μέχρι σήμερον προφάσεις των. 

Πρωτοφανές: Ψυχικά ασθενείς όσοι ασχολούνται με τον αντιαιρετικό αγώνα της Εκκλησίας! (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

Τεύχος 142 Σύναξης
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 23η Νοεμβρίου 2017
     Είναι πλέον γεγονός ότι ζούμε σε μια εποχή, την οποία χαρακτηρίζει κατ’ εξοχήν η πνευματική σύγχυση και η διαστροφή των εννοιών. Η λεγόμενη «Νέα Υδροχοϊκή Εποχή» και το γνήσιο πνευματικό τέκνο του η παναίρεση του Οικουμενισμού,» εισάγει και επαγγέλλεται στην ανθρωπότητα, ένα νέο τρόπο σκέψεως του ανθρώπου, ο οποίος καλείται να βγει από τα στεγανά της «παλιάς εποχής». Καλείται να αποβάλλει τα δόγματα και τις δοξασίες της, τα οποία «κρατούσαν την ανθρωπότητα δέσμια» σε «κλειστά συστήματα» και «δημιουργούσαν στεγανά ανάμεσα σε πρόσωπα και ομάδες». Να αποδεχτεί τον «άλλον», μαζί με τις δοξασίες του, τις οποίες η παλιά εποχή χαρακτήριζε ως πλάνες και αιρέσεις. Τώρα πια δεν υπάρχουν αιρέσεις, αλλά διαφορετικές «οπτικές της αλήθειας»! Οι διάφορες χριστιανικές ομολογίες, ακόμη και οι άλλες θρησκείες εκφράζουν, σύμφωνα με την νέα κυρίαρχη ιδεολογία της «Νέας Εποχής», διαφορετικές πλευρές και οπτικές της απόλυτης αλήθειας. Η απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει σε καμιά θρησκεία, αλλά προκύπτει μόνο με τον συγκερασμό όλων των θρησκειών σε ένα νέο θρησκευτικό μόρφωμα, την πανθρησκεία.

Ο Νέος ιερομάρτυρας και ομολογητής π.Δανιήλ Sisoev

Αποτέλεσμα εικόνας για Daniil Sisoev
Ο Νέος ιερομάρτυρας και ομολογητής π.Δανιήλ Sisoev
    ΓΕΝΙΚΑ: Ο Ρώσος ιερέας Daniil Sisoev είναι ένας εκ των νεοτέρων μαρτύρων της ορθοδόξου Εκκλησίας. Δολοφονήθηκε στις 18 Νοεμβρίου 2009 μέσα στον ναό του Αγ. Αποστόλου Θωμά από έναν μουσουλμάνο. Εκπλήρωσε ένα από τα πιο σπάνια χαρίσματα των ιερέων της εποχής μας, την ακάματο ιεραποστολή. Κατάφερε να βαπτίσει ορθοδόξους 500 προτεστάντες και 80 μουσουλμάνους!

Ἐπιτέλους! Εἴμαστε ἴσοι

Σχετική εικόνα
Ἐπιτέλους! Εἴμαστε ἴσοι
Ἐπιτέλους! Τό ἄπιαστο ὄνειρο τῶν γυναικῶν, κυρίως τῶν φεμινιστριῶν, πραγματοποιήθηκε. Ἡ γυναῖκα, τό «ἀσθενές» φῦλο, δέν εἶναι πλέον ἀσθενές· ἔχει δυναμικά ἐξισωθεῖ μέ τό πάλαι ποτέ ἀνδρικό φῦλο. Τί λέμε ἔχει ἐξισωθεῖ, τό ἔχει ξεπεράσει κατά πολύ, ἀπέχοντας παρασάγγας.

Στο φως το σκοτεινό πρόσωπο του σύγχρονου ινδικού γκουρουισμού

ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΓΚΟΥΡΟΥΪΣΜΟΥ
Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Μια Παρασκευή περί τα τέλη του περασμένου Αυγούστου (2017), σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ινδίας, τα τραίνα ακινητοποιήθηκαν, τα σχολεία και οι κυβερνητικές υπηρεσίες έκλεισαν, οι υπηρεσίες διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας ανεστάλησαν και ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής, εν αναμονή εκδηλώσεων βίας κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Ολόκληρη η εκδήλωση με θέμα «Τα Νέα Θρησκευτικά στο Νέο Σχολείο» (Τρίκαλα, 16-11-2017).

Η εκδήλωση με θέμα «Τά Νέα Θρησκευτικά στό Νέο Σχολεῖο» πραγματοποιήθηκε στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Δήμου Τρικκαίων «Ἀθανάσιος Τριγώνης», τήν Πέμπτη 16 Νοεμβρίου2017.
Δείτε σχετικά και:

Πολλοί γονείς χρειάστηκαν την βοήθεια δικηγόρου για να επιστρέψουν τα απαράδεκτα βιβλία των θρησκευτικών αν και σύμφωνα με το Σύνταγμα ήταν αναφαίρετο δικαίωμά τους.

Γονείς επιστρέφουν στο Υπουργείο Παιδείας τους Φακέλους Μαθητή του μαθήματος των Θρησκευτικών - Υπόδειγμα επιστολής γονέα για επιστροφή των βιβλίων του μαθήματος των Θρησκευτικών
ΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
Πρωτοπρ. Αθανασίου Π. Τύμπα, θεολόγου-μουσικού
Όταν οι εποχές είναι δύσκολες είναι και παραγωγικές πνευματικά. Αυτό αποδεικνύει η περίοδος της Τουρκοκρατίας, η οποία έχει να υπερηφανεύεται για τους νεομάρτυρες. Άνθρωποι μέσα στην καταπίεση των Τούρκων, ενώ ήξεραν ότι θα αποκεφαλιστούν, δεν δίσταζαν να υπερασπίζονται την τιμή τους και την πίστη τους.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com