31 Ιαν 2017

Ποιοι είναι εκείνοι που «θεολογούν μέσα στο θολό μυαλό τους και μέσα στην πλάνη τους»; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν  Πειραιεί  τη 25η Ιανουαρίου 2017
ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ «ΘΕΟΛΟΓΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΘΟΛΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΝΗ ΤΟΥΣ»;
  Η «Σύνοδος» του Κολυμπαρίου της Κρήτης εξακολουθεί να βρίσκεται μέχρι σήμερα, μετά παρέλευση επτά περίπου μηνών από την σύγκλησή της, στην κορυφή της εκκλησιαστικής επικαιρότητος και να αποτελεί το «αντιλεγόμενο σημείο», όχι μόνον πανελληνίως αλλά και πανορθοδόξως. Ένα πλήθος δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και τα Μ.Μ.Ε. κατακλύζουν καθημερινά την επικαιρότητα. 

«Ζητεῖται σκύλος νοήμων, ἀλλὰ νὰ μὴν γαβγίζει» Ποιοὶ, πόσο καὶ γιατὶ μιλοῦν (ἤ δὲν μιλοῦν) στὴ Σύνοδο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΑΡΙΟΥ
«Ζητεῖται σκύλος νοήμων, ἀλλὰ νὰ μὴν γαβγίζει»
Ποιοὶ, πόσο καὶ γιατὶ μιλοῦν (ἤ δὲν μιλοῦν) στὴ Σύνοδο
Συνεχίζουμε νὰ ψηλαφοῦμε τὰ τῆς Συνόδου στηριζόμενοι στὴν μαρτυρία ἑνὸς ἐκ τῶν κυριωτέρων συντελεστῶν της, τοῦ καθηγητοῦ κ. Βλασσίου Φειδᾶ, ἄρα γνώστου καὶ ἀξιόπιστου διερμηνευτοῦ γεγονότων καὶ κειμένων. (Μὲ πλάγια γράμματα τὰ λόγια τοῦ κ.καθηγητοῦ ἀπομαγνητοφωνημένα ἀπὸ τὴν ὁμιλία του στὴν θεολογικὴ σχολὴ Ἀθηνῶν στὶς 22/12/2016, μὲ τὴν ἐπισήμανση κ.ΒΦ)

Ο νέος υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Κώστας Γαβρόγλου σκιτσο
Πέρυσι τον Νοέμβριο, όταν ανακοινώθηκε η καθαίρεση του κ. Νίκου Φίλη από το υπουργείο Παιδείας και η αντικατάστασή του από τον κ. Κώστα Γαβρόγλου, ο νέος υπουργός παρουσιάσθηκε ως άνθρωπος συναινέσεως, με τον οποίο θα επετυγχάνετο η επίλυση του προβλήματος του μαθήματος των Θρησκευτικών. 

Ψήφισμα Ἱερατικῆς Συνάξεως Ι.Μητροπόλεως Κυθήρων γιά την «Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής,Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων»

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ και ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ
ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ
Κύθηρα,19-1-2017

Νίκος Νικολόπουλος: Απαράδεκτη η εγκύκλιος μύησης μαθητών στο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ με πειθαναγκασμό!

Σχετική εικόνα
Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017
Απαράδεκτη η εγκύκλιος μύησης μαθητών στο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ με πειθαναγκασμό!
ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
«Αφού… έλυσε όλα τα προβλήματα της Παιδείας, το αρμόδιο Υπουργείο σκέφθηκε να προσφέρει και… εξειδικευμένες γνώσεις στους μαθητές και απέστειλε εγκύκλιο στις Δευτεροβάθμιες Διευθύνσεις, καθιστώντας υποχρεωτικό το μάθημα σεξουαλικού προσανατολισμού σε μαθητές Γυμνασίου!
Αναμφίβολα, πρόκειται για απόφαση που εξοργίζει, λόγω του υποχρεωτικού χαρακτήρα της. Ενώ στο μάθημα των Θρησκευτικών ο μαθητής, όπως είναι γνωστό, έχει το δικαίωμα της εξαίρεσης από την παρακολούθηση, δεν συμβαίνει το ίδιο με την σεξουαλική αγωγή και δη με κάθε διαστροφική εκδοχή της.
Το Υπουργείο Παιδείας με πειθαναγκασμό προσπαθεί να μυήσει 13χρονους μαθητές στα μυστικά της ομοφυλοφιλίας, της αμφιφυλοφιλίας, της διεμφυλίας, της μεσοφυλίας και πάει λέγοντας!

Σκέψεις για την Κρίση στην παιδεία, αλλά και για το μάθημα των θρησκευτικών.

Σχετική εικόνα
Σκέψεις για την Κρίση στην παιδεία, αλλά και για το μάθημα των θρησκευτικών.
του κ. Ιωάννη Βραχνάκη, Συνταξιούχου Εκπαιδευτικού   
«H παιδεία απoτελεί βασική απoστoλή τoυ Kράτoυς και έχει σκoπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τoυς σε ελεύθερoυς και υπεύθυνoυς πoλίτες». Αυτά επιτάσσει το σύνταγμα της Ελλάδας στο σχετικό με την παιδεία άρθρο του.

Οι Άγιοι Μάρτυρες των Μεγάρων Αδριανός, Πολύευκτος, Πλάτων και Γεώργιος


Αποτέλεσμα εικόνας για Οι Άγιοι Μάρτυρες των Μεγάρων Αδριανός, Πολύευκτος, Πλάτων και Γεώργιος

Οι Άγιοι Μάρτυρες των Μεγάρων Αδριανός, Πολύευκτος, Πλάτων και Γεώργιος [1.2]
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Είναι άγνωστος ο ακριβής χρόνος και ο τρόπος του μαρτυρίου των τεσσάρων Αγίων Μαρτύρων Αδριανού, Πολύευκτου, Πλάτωνος και Γεωργίου, των οποίων οι τάφοι και τα ιερά λείψανα τους ανακαλύφθηκαν Θεία Χάριτι στα Μέγαρα.
ΜΙΑ ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ: Λίγο πριν το 1700 [κατ΄άλλους το 1754], ένας Μεγαρέας που ονομαζόταν Οικονόμου [πιαθανότατα ήταν απλώς ένας ιερέας με το οφίκιο του Οικονόμου1] θέλησε να ανεγείρει μια οικοδομή, στον τόπο όπου σήμερα βρίσκεται ο ναός των Αγίων Μαρτύρων. Ενώ οι εργάτες έσκαβαν, ένας από αυτούς αισθάνθηκε κάτω από τα πόδια του τόσο μεγάλη θερμότητα, ώστε να μη μπορεί να εργασθεί στο μέρος εκείνο. Το είπε τότε στον Οικονόμου, που βρισκόταν εκεί κοντά. Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης, αφού έσκαψε βαθύτερα με τα χέρια του, βρήκε μαρμάρινη πλάκα στην οποία ήσαν χαραγμένα τα ονόματα των Αγίων: Αδριανός, Πολύευκτος, Πλάτων, Γεώργιος. Τότε την ανέσυραν και βρήκαν κάτω από αυτήν τα σεπτά λείψανα των Αγίων Μαρτύρων, δοξολογώντας τον Θεό για την ευλογία και παρηγοριά που τους χάρισε.

Δήλωση Γέροντος Κύριλλου Κατουνακιώτη (Κελλίον Ευαγγελισμού της Θεοτόκου -Κατουνάκια – Άγιο Όρος)

Σχετική εικόνα
ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΩΤΟΥ
ΤΟΥ ΚΕΛΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ
Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο

Οι Τρεις Ιεράρχαι διδάσκαλοι της Οικουμένης και ίδια των Ελλήνων

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΑΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Παναγιώτου I. Μπρατσιώτου, Ακαδημαϊκού, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών (+21.1.1982)
 Υπό την σκέπην των τριών τούτων μεγάλων του Ελληνισμού διδασκάλων έθεσαν οι πατέρες ημών την εκπαίδευσιν της νεολαίας του δούλου γένους μαζί με την αναζωπύρησιν της ελληνικής παιδείας δια της πληθύνσεως των σχολείων, ήδη κατά τον ιζ' και ιη' αιώνα, άφ' ης εποχής φαίνεται ότι καθιερώθη και η κοινή των Τριών Ιεραρχών εορτή, ως εθνική σχολική και των γραμμάτων εορτή.

30 Ιαν 2017

Οι Οικουμενικές Σύνοδοι, Ε΄, Στ΄ και Ζ΄, ήταν Σύνοδοι προκαθημένων, όπως ο κ. Β. Φειδάς ισχυρίζεται;
ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ, Ε΄, ΣΤ΄ ΚΑΙ Ζ΄, ΗΤΑΝ ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ,  ΟΠΩΣ Ο κ. Β. ΦΕΙΔΑΣ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ;
Στην πρόσφατη Σεμιναριακή Διάλεξη του ομότιμου Καθηγητή κ. Βλάσιου Φειδά, που πραγματοποιήθηκε στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 22/12/2016,  με θέμα ‘’Η εκκλησιολογία της Ορθοδόξου Εκκλησίας σύμφωνα με τις αποφάσεις της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου’’, μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και  τα εξής  : «Οι Σύνοδοι μετά την 4η ήταν Σύναξις των Προκαθημένων και τίποτα άλλο.  5η, 6η, 7η είναι Σύναξις Προκαθημένων με 2 ή 3 εκπροσώπους».

Το βδέλυγμα της ερημώσεως

Αποτέλεσμα εικόνας για έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία
ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ ΤΗΣ ΕΡΗΜΩΣΕΩΣ
Α] Το βδέλυγμα της ερημώσεως είναι ο Αντίχριστος που θα καθίσει ως πολιτικός, στρατιωτικός και θρησκευτικός αρχηγός στο Ναό του Θεού, «εν τόπω αγίω».

Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου: Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική.


dilgav

30-01-17 . Προσερχόμενος στη Βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης μαθητών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε:
Η Θεματική Εβδομάδα είναι μία εβδομάδα που έχει σχέση και με ζητήματα διατροφής, με ζητήματα εθισμού, με το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα, οπότε η δική μας έμφαση είναι να συζητηθούν στα σχολεία όλα αυτά τα ζητήματα. Τώρα το ζήτημα το οποίο έχει κατά κάποιον τρόπο παρεξηγηθεί, δεν ισχύει. Στα σχολεία θέλουμε να συζητηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια, στους άντρες και τις γυναίκες, η ισότητα των φύλων. Νομίζω ότι η Ιεραρχία έχει τη σοφία να καταλάβει και τις εγκυκλίους και τις διευκρινίσεις και κυρίως να υποστηρίξει τη Θεματική Εβδομάδα που είναι αυτό το πολύμορφο πλαίσιο στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.

Η νεοταξική εκπαίδευση

Αποτέλεσμα εικόνας για έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία
Οι οπαδοί της παρακμής και οι πρωταγωνιστές της καμπάνιας αποδόμησης των αξιών πρώτα επιτίθενται στο περιεχόμενο των λέξεων κι έπειτα στα ίδια τα πράγματα, στις καταστάσεις, στα πρόσωπα, στα έθνη. Η καταδίκη της αμαρτίας και η προσπάθεια για αποφυγή κάθε πτωτικής, αντικοινωνικής συμπεριφοράς αποδοκιμάζονται από τη νεοταξική, παγκοσμιοποιητική παράταξη. Η αποδοκιμασία αυτή γίνεται έκδηλη με την αδιάκοπη επανάληψη μερικών σύνθετων λέξεων που καταλήγουν σε «-φοβία».

Φεμινίστριες στο Βερολίνο διαδηλώνουν κατά του Τραμπ τραγουδώντας αλλάχ ακμπάρ !!!

Η απόγνωση μετά την εκλογή Τραμπ δεν τους επιτρέπει ούτε να κρατήσουν τα προσχήματα πια. Η εκφυλισμένη νεοταξική αριστερά και το ισλάμ το λένε πια ανοιχτά ότι είναι σύμμαχοι.
Εν τω μεταξύ, στην άλλη πλευρά του ωκεανού στην Ουάσινγκτον …

"Συναμφότερη Α- Παιδεία".....

"Συναμφότερη Α- Παιδεία".....
Θ. Μαλκίδης 
1. Η Ύβρις έναντι των νέων Ελλήνων και Ελληνίδων
Τριών Ιεραρχών σήμερα και  Ελλαδικής Α- Παιδείας (και) του συναμφότερον....... Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός  παρότρυνε τους γονείς να μαθαίνουν  στα παιδιά τους γράμματα, γιατί όσα και υλικά αγαθά και να  αφήσουν μετά θάνατον σ΄αυτά, τα παιδιά  θα τους "ωπισολογούν". Καλύτερα, έλεγε "τα παιδιά σας να είναι  φτωχά και γραμματισμένα παρά πλούσια  και αγράμματα". Ποια είναι όμως  τα "γράμματα" που πρότεινε ο Πατροκοσμάς και ποια τα σημερινά; 

«Πορεία ἐπιστροφῆς καί ἐπανευαγγελισμοῦ»

Πορεία επιστροφής και επανευαγγελισμού
«Πορεία ἐπιστροφῆς καί ἐπανευαγγελισμοῦ»
τοῦ Ἀρχιμ. Ἀθανασίου Ἀναστασίου, Προηγουμένου Ἱ. Μονῆς Μεγάλου Μετεώρου
Ἡ Ἁγία μας Ἐκκλησία εἶναι ἡ Κιβωτός τῆς σωτηρίας μας!
Ἁγία μας Ἐκκλησία καὶ μόνον αὐτὴδιὰ τῆς σταυρικῆς θυσίας τοῦ Χριστοῦ καὶ τῆς ἐνδόξου Ἀναστάσεώς Του, διὰ τοῦ Τιμίου καὶ Παναγίου καὶ Ζωοποιοῦ Αἵματός Τουμπορεῖ νὰ προσφέρει στὸν ἄνθρωπο τὴν ἄφεση τοῦ πλήθους τῶν ἁμαρτιῶν του. Ἡ Ἁ­γί­α μας Ἐκκλησία καὶ μόνον αὐτή, μπορεῖ νὰ παίρνει ληστές, φονιάδες καὶ ἐγκληματίες· ἔκφυλους, πόρνους καὶ μοιχούς· φιλάργυρους, φίλαυτους καὶ ὑπερήφανους· καὶ νὰ τοὺς μεταπλάθει σὲ δικαίους καὶ ἁγίους.

Διευκρινίσεις από το ΙΕΠ σχετικά με την Θεματική Εβδομάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
30-01-17 Διευκρινίσεις από το ΙΕΠ σχετικά με την Θεματική Εβδομάδα
Η εκ μέρους μαθητών γονέων και εκπαιδευτικών πρόσληψη της Θεματικής Εβδομάδας που προετοίμασε το ΙΕΠ, αν και σαφώς θετική, δημιούργησε ορισμένες απορίες και παρανοήσεις που χρήζουν απάντησης:

29 Ιαν 2017

Η οικουμενιστική ‘Σύνοδος’ της Κρήτης

Η επίσημη στάση της Επαρχίας Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία για τη ληστρική „Σύνοδο της Κρήτης“
Ο σεβασμιώτατος Χωρεπίσκοπος Νόβομπρδο-Πανονίας Μάξιμος έδωσε διάλεξη με θέμα “Η οικουμενιστική ‘Σύνοδος’ της Κρήτης“ στη Συνάθροιση του Επισκόπου, των Χωρεπισκόπων και των Ηγουμένων της Επαρχίας Ράσκας και Πριζρένης στην εξορία (η Εκκλησία της Σερβίας) στο μοναστήρι του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς (στο Μπαράγιεβο) στις 25 Νοεμβρίου το 2016. Με την ευκαιρία αυτή, όλοι παρόντες ομοφώνως αποδέχτηκαν την αναφερόμενη διάλεξη ως κοινή και επίσημη στάση ολόκληρης της Επαρχίας για τη ληστρική Σύνοδο της Κρήτης.

Κεφαλονιά - Το χρονικό του αγώνα υπέρ πίστεως στην προ και μετά Κολυμπαρίου εποχή

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Μονή των Σισσίων
Κεφαλονιά - Το χρονικό του αγώνα υπέρ πίστεως στην προ και μετά Κολυμπαρίου εποχή
Για τις αμαρτίες μας, έδωσε ο Θεός και πραγματοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι, στο Κολυμπάρι, στη Κρήτη, η πολυπόθητη, για τα κέντρα παγκόσμιας εξουσίας και ελέγχου, «Μεγάλη και Πανορθόδοξη Σύνοδος», η προς την συσκότιση όλων μας. Οι περισσότεροι ποιμένες φρόντιζαν να μην κηρύττουν τίποτα ουσιώδες περί αυτής γιατί φοβούνται για τα προνόμια τους και δεν είναι επ’ ουδενί στο ύψος των περιστάσεων. Για τις αμαρτίες μας… 

Τρεῖς Ἱεράρχες καί θεία λατρεία

ierarxes c
Ὁ μήνας Ἰανουάριος μᾶς δίνει ἀρ­κε­τές εὐκαιρίες νά τιμήσουμε τούς ἁγίους Τρεῖς Ἱεράρχες. Ἤδη ἀπό τήν 1η τοῦ μή­να ἑορτάζεται ἡ μνήμη τοῦ Μεγάλου Βα­σι­­λείου, στίς 25 ἡ μνήμη τοῦ Γρη­γο­ρίου τοῦ Θεολόγου καί στίς 27 ἡ ἀνακομιδή τῶν λειψάνων τοῦ Ἰωάννου τοῦ Χρυσο­στό­μου ἀπό τά Κόμανα στήν Κωνστα­ντι­νούπολη. Τέλος, στίς 30 Ἰανουαρίου ἡ Ἐκ­­κλησία ἑ­ορτάζει τή μνήμη καί τῶν Τρι­ῶν Ἱε­ραρ­χῶν ἤ ἀκριβέστερα τή σύν­α­ξη πρός τιμή αὐτῶν, διότι πρόκειται περί κοινῆς ἑορτῆς καί ὄχι μνήμης μέ τήν ἔν­νοια ἐ­πε­τείου τῆς κοίμησης αὐ­τῶν.

Ορθόδοξος Τύπος: Μασωνικόν το ανακοινωθέν της διασκέψεως Ορθοδόξων και Παπικών!

Φωτό από ΕΔΩ
Η 5η Ορθόδοξο-Παπική Διάσκεψις με συμμετοχήν των εκπροσώπων των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών της Ευρώπης και του Παπικού Συμβουλίου των Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρώπης επραγματοποιήθη από 9 έως 12 Ιανουαρίου 2017 εις το Παρίσι.

Η κυριαρχία των ουτιδανών


Αποτέλεσμα εικόνας για Η κυριαρχία των ουτιδανών

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΟΥΤΙΔΑΝΩΝ
Η χώρα μας ταλανίζεται από πολύπλευρη κρίση, την οποία με εμμονή εξακολουθούν πλείστοι όσοι διαμορφωτές της κοινής γνώμης να αποκαλούν οικονομική και μόνο. Έχοντας απομακρυνθεί από την πατροπαράδοτη πίστη στον Θεό και υποταχθεί στη δυτική νεωτερικότητα έχουν αναλάβει, άλλοι με το αζημίωτο και άλλοι λόγω τυφλής προσήλωσης σε ιδεολογίες, εχθρικές δήθεν προς το κυρίαρχο πολιτικοκοινωνικό σύστημα, αγώνα εκθεμελίωσης αυτής και από τον τελευταίο πολίτη της χώρας στο όνομα της προόδου!

Ο πόλεμος εναντίον των παιδιών.

Αποτέλεσμα εικόνας για the war on children
Η πλέον επικίνδυνη διάσταση της λεγόμενης Θεματικής Εβδομάδας.

Γράμμα μητέρας από Νέα Υόρκη: Προστατέψτε τα παιδιά από το μάθημα ταυτότητας φύλου

ontario sex education protest 01
Η Suzanne Bolton, μια μητέρα από τη Νέα Υόρκη, προειδοποιεί όλους τους γονείς τι σημαίνει η “σεξουαλική αγωγή” που έρχεται σύντομα στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και κάθε δυτικής χώρας:

Υπουργείο Παιδείας : Προαιρετική η παρουσία των μαθητών στις εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΟΜΩΣ στην θεματική εβδομάδα: «αποδόμηση των εμφύλων στερεοτύπων»

Το Υπουργείο Παιδείας  με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η παρουσία των μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στις εκδηλώσεις για τους Τρεις Ιεράρχες είναι προαιρετική.

28 Ιαν 2017

Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου (Χαναναίας) - «Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις. Γενηθήτω σοι ως θέλεις»

Αποτέλεσμα εικόνας για FEMEIA CANANEANCĂ
 «Ω γύναι, μεγάλη σου η πίστις. Γενηθήτω σοι ως θέλεις» (Ματθ. ιε΄ 28)
Διπλή «έξοδο» με σημαντικά μηνύματα μας παρουσιάζει το σημερινό ευαγγέλιο. Έξοδο του Ιησού από τα όρια του Ισραήλ, αλλά και έξοδο μιας γυναίκας, της Χαναναίας, από τα όρια της Τύρου και της Σιδώνος ιδιαίτερα σημαντική.

Ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, δεν διέκοψε την ένθεο ησυχία, αλλά σ΄ αυτή το ομολογιακό κάλλος επρόσθεσε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ
Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ Ο ΣΥΡΟΣ, ΔΕΝ ΔΙΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΕΝΘΕΟ ΗΣΥΧΙΑ, ΑΛΛΑ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΚΑΛΛΟΣ ΕΠΡΟΣΘΕΣΕ
Στις 28  Ιαννουαρίου η Αγία μας Εκκλησία, τιμά τη μνήμη του Αγίου Εφραίμ ‘’ου εις πάσαν την γην το φέγγος του βίου και της θεωρίας εξέλαμψεν’’, καθώς αναφέρει ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης εις το ‘’Εγκώμιο εις  τον Όσιο Πατέρα ημών Εφραίμ’’.  Ο Όσιος Εφραίμ ‘’ο νοητός όντως της Εκκλησίας Ευφράτης, εξ ου το των πιστών καταρδευόμενον πλήρωμα εις εκατόν αποδίδωσι τον σπόρον της πίστεως’’, αποτελεί υπόδειγμα ασκητικής ζωής και Ορθόδοξης ομολογίας.

Την Ορθόδοξη σφραγίδα μίας συνόδου τη θέτει η αγρυπνούσα και γρηγορούσα εκκλησιαστική συνείδηση και όχι οι επίσκοποι που τη συνεκάλεσαν και συμμετείχαν σε αυτή.

Εκκλησία
Την Ορθόδοξη σφραγίδα μίας συνόδου τη θέτει η αγρυπνούσα και γρηγορούσα εκκλησιαστική συνείδηση και όχι οι επίσκοποι που τη συνεκάλεσαν και συμμετείχαν σε αυτή.
Μία γνησίως Ορθόδοξη σύνοδος φροντίζει να συντονίσει τις εργασίες της με την πνοή του Παναγίου Πνεύματος.

Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου (Χαναναίας) - Ὁ Θεός, νά ὁ πατέρας μας (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)


Ὁ Θεός, νά ὁ πατέρας μας
«…Καὶ ἔσομαι ὑμῖν εἰς πατέρα καὶ ὑμεῖς ἔσεσθέ μοι εἰς υἱοὺς καὶ θυγατέρας, λέγει Κύριος παντοκράτωρ» (Β΄ Κορ. 6,18)
Μὲ χαρά του μεγάλη, ἀγαπητοί μου, μὲ μεγάλη του χαρὰ ὁ ἀπόστολος Παῦλος σημειώνει στὸ σημερινὸ ἀποστολικὸ ἀνάγνωσμα, ὅτι αὐτὰ ποὺ εἶπαν οἱ προφῆτες στὴν παλαιὰ διαθήκη ἄρχισαν νὰ ἐκ πληρώνωνται στὴν χριστιανικὴ Ἐκκλησία.

Νεο-οθωμανική πολιτική της Τουρκίας στον πολιτισμό

Το Στρατηγικό βάθος που πρεσβεύει ο Αχμέτ Νταβούτογλου και αποτελεί επίσημη πολιτική της Τουρκίας του Τ. Ερντογάν επεκτείνεται στα πεδία της γεωπολιτικής, γεωοικονομίας και του γεωπολιτισμού. Στον πολιτισμό ειδικά η Τουρκία μέσω του ισλαμισμού και του νεο-οθωμανικού μεγαλοϊδεατισμού δημιουργεί σφαίρες γεωπολιτικής επιρροής.

Θλίψη και Κατάθλιψη

Αποτέλεσμα εικόνας για Θλίψη και Κατάθλιψη
Θλίψη και Κατάθλιψη
ΘΛΙΨΗ: Θλίψη σημαίνει ψυχικός πόνος. Για τους πιστούς χριστιανούς, η ζωή στον κόσμο, από την έξωση των Πρωτοπλάστων και έως τη Δευτέρα του Κυρίου Παρουσία, είναι συνυφασμένη με θλίψεις. Όπως λέει ο Ψαλμωδός διάγουμε “την κοιλάδαν του κλαυθμώνος”. 

Κυριακή ΙΖ΄Ματθαίου (Χαναναίας) - Η αληθινή πίστη

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Β΄ Κορ. ς΄ 16 - ζ΄ 1
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ: Ματθ. ιε΄ 21-28
 Στὸ σημερινὸ εὐαγγελικὸ ἀνάγνωσμα εἴδαμε μιὰ πονεμένη μητέρα νὰ ζητᾶ ἐπίμονα ἀπὸ τὸν Κύριο τὴ θεραπεία τῆς δαιμονισμένης κόρης της. Ὁ Κύριος τὴ θεράπευσε ὄχι ἀμέσως, ἀλλὰ ἀφοῦ δοκίμασε τὴν πίστη τῆς μητέρας. Ἡ δυνατὴ πίστη τῆς Χαναναίας μᾶς δίνει τὴν ἀφορμὴ νὰ δοῦμε σήμερα τί εἶναι ἡ πίστη καὶ πῶς μποροῦμε νὰ τὴν ἀποκτήσουμε. 

27 Ιαν 2017

Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος για τις «Έμφυλες Ταυτότητες»

Δείτε σχετικά και:

Sodom – Σόδομα. Ρωσικό ντοκιμαντέρ σχετικά με την προπαγάνδα της ομοφυλοφιλίας στις μέρες μας (με Ελληνικούς υπότιτλους)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΔΟΜΑ  ελληνικοί υποτιτλοι
Δείτε με ελληνικούς υπότιτλους το Ρώσικο ντοκιμαντέρ  SODOM - Σόδομα 

Έκκληση διαχριστιανικού συγκρητισμού από την Κοινότητα Taizé

Αποτέλεσμα εικόνας για taize
ΕΚΚΛΗΣΗ  ΔΙΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΑΙΖÉ
Tο άρθρο-έκκληση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα www.taize.fr, της οικουμενιστικής κοινότητας Taizé, με τίτλο ‘’Έκκληση προς τους ηγέτες των Εκκλησιών για το 2017.  Ας πορευτούμε μαζί’’, τη βαπτισματική θεολογία και τον διαχριστιανικό συγκρητισμό προάγει.  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική οικουμενιστκή ‘’Έκκληση’’, «το 2017, η 500η επέτειος της Μεταρρύθμισης των Διαμαρτυρομένων προσφέρει μια ευκαιρία να προχωρήσουμε προς την ενότητα και να υπερβούμε μια απλή αμοιβαία εγκαρδιότητα.  Μεταξύ των Εκκλησιών, θα υπάρχουν πάντοτε διαφορές».

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος (28 Ιανουαρίου)

Ἀπὸ τὸ Ἁγιολόγιο τοῦ μηνὸς:  Ὅσιος Ἐφραίμ ὁ Σύρος, 28 Ἰανουαρίου
Ὁ ὅσιος Ἐφραίμ γεννήθηκε στίς ἀρχές τοῦ 4ου αἰώνα μ.Χ. στήν Νίσιβη τῆς Συρίας ἀπό γονεῖς Ὁμολογητές καί Μάρτυρες, οἱ ὁποῖοι τήν περίοδο τῶν σκληρῶν διωγμῶν ἐπί Διοκηλητιανοῦ ἔδωσαν μέ παρρησία τήν ὁμολογία τους γιά τόν ἀληθινό Θεό καί τήν σφράγισαν μέ τό αἷμα τοῦ μαρτυρίου τους. Γι’ αὐτό καί ὁ ὅσιος, ὅταν ἀναφερόταν σέ αὐτούς, ἔλεγε: «Μαρτύρων συγγενής εἰμί». Διδάσκαλο εἶχε τόν Ἐπίσκοπο Ἰάκωβο, ἄνδρα μεγάλης θεολογικῆς παιδείας, ὁ ὁποῖος τόν χειροτόνησε διάκονο. Ἄλλη χειροτονία δέν ἔλαβε. Ὑπῆρξε γνήσιος ἀσκητής, φλογερός ρήτορας καί περίφημος συγγραφέας. Τόν ἀπεκάλεσαν προφήτη τῶν Σύρων, στύλο τῆς Ὀρθοδοξίας, στόμα καί κιθάρα τοῦ Πνεύματος, καί κρατήρα κατανύξεως. Λίγο πρίν ἀπό τήν κοίμησή του ἐπισκέφθηκε στήν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας τόν Μέγα Βασίλειο.
Ἐτελειώθη ἐν εἰρήνῃ.
Στήν συνέχεια, θά προσπαθήσουμε νά εἰσέλθουμε στόν εὐώδη λειμώνα τῶν θεοπνεύστων γραφῶν του, προκειμένου νά δρέψουμε μερικά ἄνθη, τά ὁποῖα εἶναι γεμάτα μέ θεσπέσιο μεθυστικό ἄρωμα, γιά νά τά προσφέρουμε σέ ἐκείνους πού εἶναι ἐθισμένοι στά οὐράνια ἀρώματα. Μέ ἄλλες λέξεις, θά παρατεθοῦν, ἀποσπάσματα ἀπό τούς λόγους τοῦ Ὁσίου, οἱ ὁποῖοι εἶναι πάντοτε ἐπίκαιροι, διδακτικοί καί ὠφέλιμοι.

Ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας για την θεματική εβδομάδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Γόρτυνος Ιερεμίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
             ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ & ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
          ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ   22007
Ἀριθμ. Πρωτ.  31
            Ἐν Δημητσάνῃ τῇ  27ῃ  Ἰανουαρίου  2017
Ἀγαπητοί μου ἀδελφοί χριστιανοί
τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως,
1.Σᾶς γράφω μέ πόνο πολύ καί ἀνησυχία μεγάλη στήν παροῦσα μου ἐγκύκλιο πρός σᾶς.
Τά Σχολεῖα μας ἀγαπητοί μου, εἶναι χῶροι ἱεροί, στά ὁποῖα πηγαίνουν τά ἀγαπητά  καί χαριτωμένα σας παιδιά, γιά νά μορφωθοῦν καί νά διαπλάσουν καλό καί ἐνάρετο χαρακτήρα, γιά νά γίνουν καλοί καί ὠφέλιμοι ἄνθρωποι στήν κοινωνία. Ναί! Στήν εὐλογημένη μας πατρίδα, τήν ἔνδοξη καί ἀθάνατη Ἑλλάδα μας, ἡ παιδεία άπό παλαιά δέν θεωρεῖτo μόνον ὡς προσφορά γνώσεων, ἀλλά ἀπέβλεπε καί στό νά μορφώσει τήν ψυχή τοῦ μαθητοῦ, στό νά τόν διαπλάσει ἐνάρετο ἄνθρωπο καί χρηστό πολίτη. Εἶναι ὡραῖο τό ἀρχαῖο ἐκεῖνο ρητό πού χαρακτηρίζει τήν ἑλληνική μας παιδεία: «Πᾶσα παιδεία χωριζομένη ἀρετῆς, πανουργία καί οὐ σοφία φαίνεται».

Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία (Βˊ)

Αποτέλεσμα εικόνας για έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία
Ρέθυμνο, 27 Ιανουαρίου 2017
Αποδομώντας τα έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία (Βˊ)
Διευκρινήσεις και περαιτέρω ανάπτυξη του προβληματισμού
του Χρήστου Μπονατάκη
Λαμβάνοντας αφορμή από τοποθετήσειςεπί του προηγούμενου (17/1/2017) ομώνυμου άρθρου μου, οι οποίες μου ετέθησαν υπ’ όψιν, προβαίνω στις παρακάτω διευκρινήσεις αλλά και περαιτέρω ανάπτυξη του προβληματισμού περί της σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας.

Η 19η Μαΐου παγκόσμια ημέρα θυμάτων του Κεμαλισμού

Η 19η Μαΐου Παγκόσμια ημέρα θυμάτων του Κεμαλισμού
Θ. Μαλκίδης 
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών  το 2008,  ανακήρυξε την 27η Ιανουαρίου ως  Παγκόσμια  Ημέρα Μνήμης  των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος.  Ο Φασισμός, ο Ναζισμός, ο Χίτλερ σχεδίασε και υλοποίησε εγκλήματα που όμοιά του δεν γνώρισε σε έκταση και βαρβαρότητα ο ανθρώπινος βίος. Ειδικότερα στην Ελλάδα οι τόποι μαρτυρίου είναι ατέλειωτοι: Δίστομο, Καλάβρυτα, Κάνδανος, Βιάννου, Χορτιάτης, Πύργοι, Μεσόβουνο, όπου άνδρες,  γυναίκες και  παιδιά,   σφαγιάστηκαν   με τον  πιο βάρβαρο τρόπο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος για τη Σύνοδο του Κολυμπαρίου

Εκκλησία
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΛΑΟ
Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος απευθύνεται σε όλους τους πιστούς προκειμένου να τους ενημερώσει για την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο των Ορθοδόξων Εκκλησιών, η οποία συνήλθε τον Ιούνιο του 2016 στην Κρήτη.

Σάββας Ηλιάδης, Για ποια περιουσία μας κλαίμε;

Αποτέλεσμα εικόνας για Η σύγκριση… «Ο κομπλεξικός ασταμάτητα συγκρίνεται με κάθε άλλον δίπλα του, ο ταπεινός δεν συγκρίνεται με άλλον άνθρωπο, δεν έχει νόημα κάτι τέτοιο, δεν του λέει τίποτα,
Για ποια περιουσία μας κλαίμε;
     Σιωπή. Νεκρική σιωπή σκέπασε τη γη  και τον ουρανό  της πατρίδας μας. Δεν ακούγεται άχνα. Μόνο πόνος. Μουγγός, εσώψυχος ο πόνος. Και το κλάμα του λαού αφανέρωτο. Βασίλισσα στέκει η σιωπή, παρακολουθώντας την άρδην ανατροπή των πάντων.

Δεν είναι οι Τουρκοκύπριοι δάσκαλοι ήρωες και διάδοχοι του Μάτση και του Αυξεντίου


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΤΣΗΣ ΚΑΙ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ  ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ  ΤΟΥ ΜΑΤΣΗ ΚΑΙ  ΤΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ
 «Θα ριχτώ στον αγώνα.  Θα πολεμήσω τίμια και παλληκαρίσια.  Θ’ αγωνιστώ για τον λαό.  Τον  βλέπω αμόρφωτο και θέλω να τον μορφώσω, τον βλέπω αδικημένο και θέλω να τον δικαιώσω», έγραφε ο ήρωας της ΕΟΚΑ Κυριάκος Μάτσης το έτος 1944, όταν ακόμα ήταν μαθητής της Ε΄ Γυμνασίου.  Όταν αργότερα ο τότε Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Παπανδρέου, τον άκουσε να μιλά σε φοιτητική συγκέντρωση τον αποκάλεσε ‘’το αηδόνι της Κύπρου’’.   Κάτι τέτοια ‘’αηδόνια’’, δεν αφήνουν ακόμα τους απλούς και αγνούς εκείνους Έλληνες της Κύπρου, να ‘’κοιμηθούν’’ από τον πόθο της λευτεριάς.

Kοπή της Αγιοβασιλόπιτας της ΠΕΘ και ομιλία του κ. Βασίλειου Γαϊτάνη, Αναπλ. Καθηγητή Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 5:00 μ.μ., στα Γραφεία της ΠΕΘ (Χαλκοκονδύλη 37, όροφος 3ος),

Μήνυμα της Ιεράς Συνόδου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών [30 Ιανουαρίου 2017]

Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ
Πρόc τούς Ἐκπαιδευτικούς: ὅλων των βαθμίδων
Ἀγαπητοί μας ἐκπαιδευτικοί,
Ὁ φετινός ἑορτασμός τῶν τριῶν Ἱεραρχῶν προσφέρει, ὅπως κάθε χρόνο, τήν εὔκαιρια πρός ὅλους ὅσοι ἐμπλέκονται στήν ὑπέροχη ἀλλά καί ὑπεύθυνη ἀποστολή τῆς διαπαιδαγώγησης τῆς νέας γενιᾶς, νά προβληματιστοῦμε γιά τήν ποιότητα καί τό μέλλον τῆς παιδείας στόν τόπο μας καί νά ἐπαναπροσδιορίσουμε τούς στόχους μας,

26 Ιαν 2017

Εἴμαστε δυό, εἴμαστε τρεῖς... (Περὶ τοῦ ἀριθμοῦ τῶν συμμετεχόντων στὶς Συνόδους)Εἴμαστε δυό, εἴμαστε τρεῖς...
(Περὶ τοῦ ἀριθμοῦ τῶν συμμετεχόντων στὶς Συνόδους)
Στὴ Σύνοδο τῆς Κρήτης, σύμφωνα μὲ τὸν Κανονισμὸ λειτουργίας της ποὺ ἔφτιαξε ὁ καθηγητὴς κ. Βλάσσιος Φειδᾶς, ἐκλήθησαν οἱ Προκαθήμενοι τῶν Ἐκκλησιῶν καὶ 24 ἀκόμη ἐπίσκοποι, ἄν ὑπῆρχαν, ἀπὸ κάθε ἐκκλησία.
Δικαίωμα ψήφου εἶχαν μόνον οἱ προκαθήμενοι.
Ὁ ἀρχιτέκτων τοῦ κανονισμοῦ κ. Φειδᾶς, μιλῶντας στὴν Θεολογικὴ σχολὴ Ἀθηνῶν ἐξηγεῖ: (μὲ πλάγια γράμματα τὰ - ἀπομαγνητοφωνημένα- λόγια τοῦ κ. καθηγητοῦ)

Χρήστος Σαλταούρας, «προελεύσεται ἐνώπιον αὐτοῦ»


Αποτέλεσμα εικόνας για ιωαννης ο προδρομος εικονες


«προελεύσεται ἐνώπιον αὐτοῦ»
« εἶπε δὲ πρὸς αὐτὸν ὁ ἄγγελος· μὴ φοβοῦ, Ζαχαρία· διότι εἰσηκούσθη ἡ δέησίς σου, καὶ ἡ γυνή σου ᾿Ελισάβετ γεννήσει υἱόν σοι, καὶ καλέσεις τὸ ὄνομα αὐτοῦ ᾿Ιωάννην·  καὶ ἔσται χαρά σοι καὶ ἀγαλλίασις, καὶ πολλοὶ ἐπὶ τῇ γεννήσει αὐτοῦ χαρήσονται.  ἔσται γὰρ μέγας ἐνώπιον τοῦ Κυρίου, καὶ οἶνον καὶ σίκερα οὐ μὴ πίῃ καὶ Πνεύματος ῾Αγίου πλησθήσεται ἔτι ἐκ κοιλίας μητρὸς αὐτοῦ,  καὶ πολλοὺς τῶν υἱῶν ᾿Ισραὴλ ἐπιστρέψει ἐπὶ Κύριον τὸν Θεὸν αὐτῶν·  καὶ αὐτὸς προελεύσεται ἐνώπιον αὐτοῦ ἐν πνεύματι καὶ δυνάμει ᾿Ηλιού, ἐπιστρέψαι καρδίας πατέρων ἐπὶ τέκνα καὶ ἀπειθεῖς ἐν φρονήσει δικαίων, ἑτοιμάσαι Κυρίῳ λαὸν κατεσκευασμένον» Λουκάς 1: 13- 17.
            Η Αγία Γραφή μας λέγει ότι ο Ιωάννης ο Βαπτιστής, ο υιός του Ιερέως Ζαχαρία,«προελεύσεται ἐνώπιον ΑΥΤΟΥ», θα προηγηθεί ΑΥΤΟΥ. Τίνος ΑΥΤΟΥ ; Σε ποίον αναφέρεται η αντωνυμία ΑΥΤΟΥ ; Εάν μελετήσουμετα συμφραζόμενα βλέπουμε ότι ο Ιωάννης, σύμφωνα με τα λόγια του Αγγέλου, θα προηγηθεί του ΚΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, δηλαδή του Γιαχβέ! 

Έμφυλες (ή μήπως έκφυλες;) ταυτότητες

Αποτέλεσμα εικόνας για έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία
Έμφυλες (ή μήπως έκφυλες;) ταυτότητες
Α. Παπαγιάννης, Ιατρός
Με κατάπληξη διάβασα την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προς τα γυμνάσια για «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού - Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων κατά το Σχολικό Έτος 2016 -2017», στα πλαίσια της οποίας μεταξύ άλλων θα πρέπει να «αποδομηθούν τα έμφυλα στερεότυπα».

Ὑπογραφὲς τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων διὰ τὴν διακοπὴν τοῦ μνημοσύνου τοῦ ὀνόματος τοῦ πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιο οροσ
Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει. 11.1.2017
Μνήμη Ὁσίου Θεοδοσίου τοῦ Κοινοβιάρχου.
Ὑπογραφὲς τῶν Ἁγιορειτῶν Πατέρων διὰ τὴν διακοπὴν τοῦ μνημοσύνου τοῦ ὀνόματος τοῦ πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου.
            Ἀπεστείλαμεν πρὸς τὴν Ἱεράν Κοινότητα καὶ τοὺς Ἁγίους Καθηγουμένους τῶν Ἱερῶν Μονῶν τοῦ Ἁγίου Ὄρους τὸ ἡμέτερον κείμενον ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ. (8 Νοεμβρίου 2016).

Όσιος Παΐσιος- «Eύκολα χωρίζει κανείς και δύσκολα επιστρέφει…»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ
ΟΣΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ – «ΕΥΚΟΛΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ»
«Εις τους καιρούς μας βλέπομεν ότι πολλά πιστά τέκνα της Εκκλησίας μας μοναχοί και λαϊκοί, έχουν, δυστυχώς, αποσχισθή από αυτήν εξαιτίας των φιλενωτικών.  Έχω την γνώμην ότι δεν είναι καθόλου καλόν να αποχωριζώμεθα από την Εκκλησίαν κάθε φοράν που θα πταίη ο Πατριάρχης», έγραφε στην επιστολή του προς τον Αρχιμανδρίτη Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, ο Όσιος Παΐσιος.

Διαμαρτυρία της Ι. Μητροπόλεως Γλυφάδας, για την προώθηση της ομοφυλοφιλίας στα σχολεία

Αποτέλεσμα εικόνας για έμφυλα στερεότυπα στα σχολεία
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, Ε.Β.Β. & Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Προς το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα
της καθ᾿ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως
Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε για την πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας[1] με θέμα «Υλοποίηση στο Γυμνάσιο Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης», με τίτλο «Σώμα και ταυτότητα». Συγκεκριμένα, τον Δεκέμβριο του 2016οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα Γυμνάσια της χώρας, οι υπεύθυνοι αγωγής υγείας και οι υπεύθυνοι συμβουλευτικών σταθμών νέων έλαβαν επείγουσα εγκύκλιο για την υλοποίηση θεματικής εβδομάδας, η οποία περιλαμβάνει τρεις θεματικούς άξονες: α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) τις έμφυλες ταυτότητες.

Ἂν ζοῦσε σήμερα ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος

Αποτέλεσμα εικόνας για Γρηγόριος ὁ Θεολόγος
Ἂν ζοῦσε σήμερα ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος
Ἂν ζοῦσε σήμερα ὁ Ἅγιος Γρηγόριος ὁ Θεολόγος καὶ ἔβγαζε ἀντιαιρετικοὺς λόγους καὶ ἄφηνε τὴν Ναζιανζὸ γιὰ νὰ κηρύξει σὲ ἄλλες πόλεις τὸν λόγο τοῦ Θεοῦ, χωρὶς τὴν ἄδεια τοῦ τοπικοῦ Ἐπισκόπου, θὰ τὸν ὀνόμαζαν λαοπλάνο, ψευδοποιμένα καὶ ἀπατεῶνα.

25 Ιαν 2017

Δημήτριος Νατσιός, Μιθριδατισμός: η χειρότερη νόσος του Νεοελληνισμού.


Σχετική εικόνα

Μιθριδατισμός: η χειρότερη νόσος του Νεοελληνισμού.
Άκουγα τις προάλλες μια συζήτηση με θέμα τις εκλογές. Ειπώθηκε ότι πολλοί βουλευτές δεν τις θέλουν, όχι για άλλο λόγο, αλλά μόνο και μόνο γιατί θα χάσουν την παχυλή αποζημίωσή τους. 10.000 ευρώ το μήνα, προνόμια, ασυλίες, ατέλειες, λακέδες που τους δορυφορούν αυτά εύκολα δεν τα αποχωρίζεσαι. Τώρα τα περί εθνικής ενότητας και πατρίδας που ψυχορραγεί... Ποια πατρίδα; Τι είναι αυτό; Τρώγεται;

«Γίνου πιστός άχρι θανάτου» (Αποκάλυψις, Κεφ. 2, 10)

«Γίνου πιστός άχρι θανάτου»
(Αποκάλυψις, Κεφ. 2, 10)
Νίκος Σακαλάκης,Μαθηματικός
Αναμφίβολα, η νίψη, η προσευχή, η Μυστηριακή ζωή στα όρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας και η ορθή Εκκλησιαστική ζωή – γνώση γύρω από τα εσχατολογικά θέματα, συντελούν στην αύξηση του Θείου φόβου στους κρίσιμους αυτούς καιρούς που ζούμε. Η Εκκλησία της Σμύρνης στην Αποκάλυψη επαινείται εξ ολοκλήρου από το Χριστό, ενώ παράλληλα προειδοποιείται για μελλοντικό διωγμό, για τον οποίο ο Κύριος παρηγορεί και συμβουλεύει: «Μηδέν φοβού α μέλλει παθείν» (Αποκ. 2, 10).

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com