31 Μαΐ 2018

Γεώργιος Μηλιώτης, Όνειρο και εφιάλτης.


Σκοπιανό: Τι φέρνει στις βαλίτσες του ο Κοτζιάς μετά τις συζητήσεις με Ζάεφ και Ντιμιτρόφ
Όνειρο και εφιάλτης.
Διαβάσαμε πρόσφατα τη δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών. Με τη σιγουριά του επιτυχημένου και τη βεβαιότητα της αυθεντίας του, δήλωσε ότι ονειρεύεται μια μεγάλη γιορτή, ένα πανηγύρι στα σύνορα. Στη γραμμή που μας χωρίζει από τους βόρειους γείτονές μας. Κι εκεί, πάνω στη γραμμή του διαχωρισμού, συμβολικά, να συνεορτάσουμε. Βορειομακεδόνες και Έλληνες ή Νεομακεδόνες και Έλληνες ή Ανωμακεδόνες και Έλληνες, Μακεδόνες - σε κάθε περίπτωση - και Έλληνες. Για να πανηγυρίσουμε τη μεγάλη του επιτυχία. Για να τον τιμήσουμε όπως του πρέπει, του μεγάλου Υπουργού, του ευεργέτη της περιοχής, του σωτήρος των Βαλκανίων, του ειρηνοποιού.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η αγωγή της γενιάς του Πρωθυπουργού


Σχετική εικόνα
Η αγωγή της γενιάς του Πρωθυπουργού
Παρακαλουθώντας με περισσή θλίψη τη συμπεριφορά του 43χρονου πρωθυπουργού κ. Αλ. Τσίπρα στη Βουλή,   διερωτάται κανείς αν αυτή προέκυψε από την αγωγή που έλαβε. Σημειώνεται ότι το χρηστικό λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας της Ακαδημίας Αθηνών γράφει πως αγωγή είναι « η συστηματική διαδικασία για την ψυχική και πνευματική μόρφωση, καθώς  και για τη σωματική διάπλαση του ανθρώπου».
Η πολιτική και ιδεολογική αγωγή που έλαβε ο κ. Τσίπρας είναι γνωστή. Ως έφηβος ήταν εκ των ηγετικών στελεχών στις καταλήψεις των σχολείων, ως νέος καταρτίσθηκε ιδεολογικά στην ΚΝΕ και, στη συνέχεια, μυήθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού και στον ΣΥΡΙΖΑ, με μέντορά του τον Αλέκο Αλαβάνο. Φαίνεται εξάλλου ότι ο κ. Τσίπρας είχε καλή ιδεολογική σχέση με τους καλοζωισμένους αριστερούς καθηγητές στο ΕΜΠ, που είχαν ή και εξακολουθούν να έχουν κυβερνητική θέση και που είναι περίπου της ίδιας γενιάς (70άρηδες πλέον) ομότιμους καθηγητές Θεανώ Φωτίου, Αριστείδη Μπαλτά, και Κώστα Γαβρόγλου, καθώς και με τον πρεσβύτερό τους (80 ετών) υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.  Προφανώς όλοι τους συμφωνούν με τον τρόπο της διαχειρίσεως των κοινών από τον κ. Τσίπρα. Ίσως και τον καμαρώνουν.

Επικίνδυνο αφήγημα με πολλές συνέπειες. Τι κρύβεται πίσω από τις προτάσεις των Σκοπιανών και οι πιθανές διεκδικήσεις για την «επόμενη ημέρα»

Επικίνδυνο αφήγημα με πολλές συνέπειες
Τι κρύβεται πίσω από τις προτάσεις των Σκοπιανών και οι πιθανές διεκδικήσεις για την «επόμενη ημέρα»

Πολιτική κίνηση από την Εκκλησία των Σκοπίων να παραδώσει το «Μακεδονία»

Πολιτική κίνηση από την Εκκλησία των Σκοπίων να παραδώσει το «Μακεδονία»
(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Νίκος Αρβανιτίδης)
Ένα αίτημα με σημαντικό πολιτικό αποτύπωμα στη διαπραγμάτευση για το όνομα της πΓΔΜ, το οποίο συνοδευόταν από επιστολή του Ζόραν Ζάεφ προς τον κ. Βαρθολομαίο, κατέθεσε χθες στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η σχισματική Εκκλησία των Σκοπίων.

Κυριακή των Αγίων Πάντων - (Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία)


IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
1. Ἡ σημερινή Κυριακή, ἀδελφοί χριστιανοί, λέγεται ἐκκλησιαστικά «Κυριακή τῶν Ἁγίων Πάντων». Ὅλοι οἱ ἅγιοι ἑορτάζουν σήμερα καί αὐτῶν πού γνωρίζουμε τά ὀνόματα καί αὐτῶν πού δέν τά γνωρίζουμε. Γιά νά πῶ τήν ἀλήθεια, ὅπως τήν νομίζω, τῶν περισσοτέρων ἁγίων δέν γνωρίζουμε τά ὀνόματα, γιατί τά μαρτύρια γίνονταν ὁμαδικά, ἀλλά καί πολλοί ἅγιοι ἐπίτηδες δέν ἤθελαν νά φανερωθεῖ τό ὄνομά τους, γι᾽ αὐτό καί παρέμειναν ἀνώνυμοι. Ἀνώνυμοι λοιπόν ἦταν οἱ περισσότεροι ἅγιοι, γι᾽ αὐτό καί ἡ Ἐκκλησία τιμᾶ σήμερα ὅλους τούς ἁγίους μέ τήν Κυριακή τῶν Ἁγίων Πάντων.

Επιφάνιος Στόκος, Τα ένοχα θύματα


Αποτέλεσμα εικόνας για Ενοριακή Ευλογία  2018
ΤΑ ΕΝΟΧΑ ΘΥΜΑΤΑ
Εικόνα από το μέλλον. Αναγνώστης το 2068.
Βρισκόμαστε στην Αθήνα, στην Εκκλησιαστική βιβλιοθήκη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών το έτος 2068. Ένας νεαρός φοιτητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών έχει αναλάβει εργασία στο μάθημα Εκκλησιαστική Ιστορία της Ελλάδος με θέμα : " Μεγάλες Εκκλησιαστικές Προσωπικότητες του 21 ου αι.". Ώρες ολόκληρες ο φοιτητής ψάχνει να βρει πληροφορίες για την εργασία του αλλά μάταια...Ίσως να μην υπήρχαν σπουδαίοι Εκκλησιαστικοί άνδρες πριν 50 χρόνια στην Ελλάδα, σκέφτηκε με λύπη και απογοήτευση ο νεαρός φοιτητής.

Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - Καλούμε ΟΛΟΥΣ να συμμετάσχουν στις ΠΑΛΛΑΪΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ στις 6 Ιουνίου 7:30μμ

syllalithrio athhna gia makedonia 02
Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ
ΣΤΙΣ ΠΑΛΛΑΪΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 7:30 ΜΜ. 

30 Μαΐ 2018

Που οδηγεί την Εκκλησία του Χριστού ο Πατριάρχης; (βίντεο)

Οικολογικό κίνημα: ένα αδιαμφισβήτητο παράδειγμα της κοινής πορείας και συμπόρευσης του οικουμενισμού με την παγκοσμιοποίηση.

Τα ΜΜΕ ξέχασαν την Άλωση της Πόλης

Αποτέλεσμα εικόνας για Αλωση της Πόλης
Η Κωνσταντινούπολις, η πόλις των πόλεων, ήταν και παραμένει ένα από τα πολύτιμα πετράδια στο στέμμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Το μεγαλείο και η ακμή της δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της υπεροχής του Ελληνισμού, όταν αυτός συνδυάστηκε με τη νέα πίστη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον χριστιανισμό.

Σχόλιο για την ανακοίνωση των Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων Αθηνών για τον Α-Νόμο περί “αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζεύγη”

omofyla zeygaria anadoxh 02
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Α-ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ "ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΟΜΟΦΥΛΑ ΖΕΥΓΗ"
Αγαπητοί διοικούντες τα αξιέπαινα και αγωνιστικά σωματεία, η θλίψη και αγανάκτηση που συνέχει τις ψυχές σας, το ίδιο και τις δικές μας, και την οποία προτάσσετε στο υπέροχο κείμενό σας, δυστυχώς πολλαπλασιάζεται  και καθίσταται δυσβάστακτη ένεκα της ηττοπαθούς στάσεως της επισήμου Εκκλησίας απέναντι στην ψήφιση του απαισίου νόμου.

Η Άλωση της Πόλης

Η Κωνσταντινούπολις, η πόλις των πόλεων, ήταν και παραμένει ένα από τα πολύτιμα πετράδια στο στέμμα του ανθρώπινου πολιτισμού. Το μεγαλείο και η ακμή της δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά το αποτέλεσμα της υπεροχής του Ελληνισμού, όταν αυτός συνδυάστηκε με τη νέα πίστη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, τον χριστιανισμό.

Τι είναι η γιόγκα. Ακίνδυνη μέθοδος για υγεία και ομορφιά ή επικίνδυνη τεχνική θρησκευτικής λατρείας

Τί εἶναι ἡ γιόγκα.
Ἀκίνδυνη μέθοδος γιά ὑγεία καί ὀμορφιά ἤ ἐπικίνδυνη τεχνική θρησκευτικῆς λατρείας

Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Ἀθηνῶν: Δελτίο τύπου γιά τό ἐπικίνδυνο νομοσχέδιο ἀναδοχῆς παιδιῶν ἀπό ὁμόφυλα ζευγάρια

omofyla zeygaria anadoxh 02
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ἀθήνα, 24.5.2018.
 Μέ θλίψη καὶ ἀγανάκτηση δεχθήκαμε τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Ἀθηνῶν τήν εἴδηση τῆς ὑπερψήφισης τοῦ νομοσχεδίου γιά τήν ἀναδοχή παιδιῶν ἀπό ὁμόφυλα ζευγάρια. 

29 Μαΐ 2018

«Οὐκ ἑάλω τό φῶς» (Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου)

«Οὐκ ἑάλω τό φῶς»
τοῦ Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
Τήν ὥρα πού ἔπεφτε ἡ Βασιλεύουσα τῶν Πόλεων, ἡ Πόλη τοῦ φωτός, ἀκουγόταν ἀπ’ ἄκρου εἰς ἄκρον ἡ κραυγή «ἑάλω ἡ πόλις», δηλαδή κυριεύθηκε ἡ Πόλη. Πράγματι, ἡ ἕως τότε ὡραιότερη Πόλη τοῦ κόσμου, πού ἦταν λουσμένη ἀπό τό φῶς τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως καί τοῦ πολιτισμοῦ κυριεύθηκε ἀπό τούς Ὀθωμανούς.

Ο νέος Λεωνίδας του Ελληνισμού και η οσία μήτηρ ημών Υπομονή

Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνος Παλαιολόγος
Ο ΝΕΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ
29 Μαΐου 1453
Ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος προς τον Μωάμεθ:

Μια ανάσα από την προδοσία. Η κυβέρνηση, έτοιμη να βάλει την υπογραφή της στη συμφωνία-έγκλημα για τη Μακεδονία

Η κυβέρνηση, έτοιμη να βάλει την υπογραφή της στη συμφωνία-έγκλημα για τη Μακεδονία
Ο Τσίπρας βαφτίζει «νίκη» την εθνική ήττα και ο Μητσοτάκης (μετά τις έξωθεν πιέσεις)  αλλάζει γραμμή και τον στηρίζει! Παραίτηση-βόμβα του προέδρου των τ. βουλευτών! Τσακώνονται και για τα συλλαλητήρια

Η ελευθερία (Ἀρσένιος μοναχὸς -Σκήτη Κουτλουμουσίου-Ἅγιον Ὄρος)

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Έκπληξη μεγάλη μου προκάλεσαν οι δηλώσεις ορισμένων μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, για το παράνομο νομοσχέδιο της αναδοχής/υιοθεσίας μικρών παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ενώ αρχικά ομολόγησαν πως δεν συμφωνούν μ΄ αυτόν τον καταραμένο νόμο, αλλά θα κηρύττουν στο ποίμνιό τους αυτά που έχει ορίσει για την οικογένεια ο Χριστός και οι Απόστολοί Του.

Ομιλία Δημήτρη Νατσιού: "Ο παραδοσιακός δάσκαλος του Γένους μας στην Παιδεία του μέλλοντος"

Τετάρτη 30 Μαϊου 2018, 18:30μ.μ -Αίθουσα εκδηλώσεων του "Φάρου" -Εθνικής Αμύνης 22- Θεσσαλονίκη

28 Μαΐ 2018

Δημοψήφισμα

Φωτογραφία: AP
Δημοψήφισμα
Αντώνης Παπαγιάννης,ιατρός
Ένα ασυνήθιστο δημοψήφισμα έλαβε χώρα προχθές στην Ιρλανδία. Η παραδοσιακά ρωμαιοκαθολική αυτή χώρα ψήφισε για το αν πρέπει να καταργηθεί η συνταγματική τροπολογία που απαγορεύει τις αμβλώσεις. 

O Οικουμενικός Πατριάρχης στο διεθνές συνέδριο του Centesimus Annu στο Βατικανό

O Οικ. Πατριάρχης στο διεθνές συνέδριο του Centesimus Annu στο Βατικανό
O Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συμμετέχει στο Βατικανό στο διεθνές συνέδριο που οργανώνει το ίδρυμα Centesimus Annus.

Από τους Σταυροφόρους στους Οθωμανούς. Για την τέχνη στην εποχή των Παλαιολόγων

Από τους Σταυροφόρους στους Οθωμανούς
Για την τέχνη στην εποχή των Παλαιολόγων
Από τον Δημήτριο Δ. Τριανταφυλλόπουλο, τ. καθηγητή Βυζαντινής Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Κύπρου

Σαράντος Καργάκος, Έγκλημα και πολιτική. Το ανθρώπινο αίμα έγινε πιο φθηνό από το πετρέλαιο

Έγκλημα και πολιτική
Το ανθρώπινο αίμα έγινε πιο φθηνό από το πετρέλαιο
Από τον Σαράντο Ι. Καργάκο
Τό ἄρθρο αὐτό ἄρχισε νά γράφεται τή Δευτέρα μετά τό Πάσχα ὑπό τό κράτος μιᾶς ἀγωνίας. Καινοῦργοι βομβαρδισμοί στή Συρία καί μάλιστα σέ δύο πολύ ἀγαπημένες μου πόλεις, τήν Χόμς καί τήν Πλαμύρα, τήν πρωτεύουσα τῆς κάποτε κραταιᾶς Ζηνοβίας. 

Η «εξομολόγησή» μου

Αποτέλεσμα εικόνας για γενια παθητικοτητασ
Η «εξομολόγησή» μου
Γράφει ο Ενορίτης.
Με τον τόσο γρήγορο και ξέφρενο κατήφορο των ηθών και των θεσμών, δεν προλαβαίνουμε να «χωνέψουμε» την αποκαθήλωση της Ελλάδας που ξέραμε, της Ελλάδας που μας παρέδωσαν οι γονείς μας και σε  εκείνους οι γονείς τους.

H ανατροφή παιδιών και ο Καρανίκας! Γιατί έβαλαν στο στόχαστρο τον πατέρα που αποδοκίμασε τον Μπουτάρη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΞΥΛΟ
H ανατροφή παιδιών και ο Καρανίκας!
Γιατί έβαλαν στο στόχαστρο τον πατέρα που αποδοκίμασε τον Μπουτάρη
Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου, Δημοσιογράφο

27 Μαΐ 2018

Παντελής Σαββίδης: Προσοχή στον αναδυόμενο βουλγαρικό εθνικισμό

Μπορίσοφ και Ζάεφ καταθέτουν μαζί στεφάνι στο μνημείο του Ίλιντεν (2 Αυγούστου 2017)

Παπαδημούλης: Νίκη της δημοκρατίας το «ναι» στις αμβλώσεις

Παπαδημούλης: Νίκη της δημοκρατίας το «ναι» στις αμβλώσεις
Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, γνωστός και μη εξαιρετέος κ.Παπαδημούλης επιχαίρει για το κατάπτυστο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιρλανδία με το οποίο νομιμοποιείται η εν ψυχώ εμβρυοκτονία, δηλαδή ο εκ προμελέτης φόνος των ανυπεράσπιστων εμβρύων. (σχόλιο από εδώ)
Παπαδημούλης: Νίκη της δημοκρατίας το «ναι» στις αμβλώσεις

Οι Ουκρανικές αρχές πιέζουν τους κληρικούς της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας να υποστηρίξουν το αίτημα αυτοκεφαλίας του Ποροσένκο.

σ.σ. ΜΠΑΧΑΛΟ έχει κάνει την Εκκλησία το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τα συνεχόμενα χατίρια στους πολεμοκάπηλους Αμερικανούς. Η αποδοχή του αιτήματος Αυτοκεφαλίας του Ποροσένκο έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο των κληρικών της Κανονικής Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας που υπάγεται στη Μόσχα. 

Δημητρίου Βογιατζή, Σχόλια στην απόφαση 660/2018 του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΓΙΑΤΖΗ
Θεολόγου Καθηγητή του 3ου ΓΕΛ Υμηττού,
Γραμματέα του Εποπτικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων
ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 660/2018 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
Είναι γνωστό ότι εδώ και κάποιες δεκαετίες εξελίσσεται η προσπάθεια της υποβάθμισης και της ουσιαστικής κατάργησης του μαθήματος των Θρησκευτικών στο ελληνικό σχολείο.

Οι νομοθέτες της Αϊόβα ψηφίζουν την απαγόρευση των αμβλώσεων μόλις ανιχνευθεί ο καρδιακός παλμός του εμβρύου

Η Γερουσία και η Διοίκηση της Αιόβα έχουν εγκρίνει ένα νομοσχέδιο που απαγορεύει την άμβλωση όταν εντοπίζεται oκαρδιακός παλμός του αγέννητου παιδιού.

ΗΠΑ: Πρόταση διακοπής χρηματοδότησης σε κλινικές που προτείνουν ή προσφέρουν αμβλώσεις

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πρότεινε να διακοπεί η ομοσπονδιακή χρηματοδότηση στις κλινικές που προσφέρουν ή αναφέρουν την άμβλωση στις ασθενείς τους.

Πεντηκοστή, η Εκκλησία του Χριστού († Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου)

Αποτέλεσμα εικόνας για π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ
Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ TOY XPIΣTOY
† Γέροντος π. Αθανασίου Μυτιληναίου
(Ομιλία της 29/5/1988 στην Ιερά Κομνήνειο Μονή για την Αγία Πεντηκοστή)

Αργεντινή: Εκατομμύρια στους δρόμους κατά του νόμου για τις αμβλώσεις

Εκτιμάται ότι 3.6 εκατομμύρια Αργεντινοί συναντήθηκαν την Κυριακή σε περισσότερες από 200 διαφορετικές πόλεις σε μια πανεθνική «Πορεία για τη Ζωή» για να εκδηλώσουν την υποστήριξή τους στο δικαίωμα στη ζωή.

26 Μαΐ 2018

«Πεντηκοστήν εορτάζομεν...»

"ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΖΟΜΕΝ..."
 Δέκα ἡμέρες μετά τήν ᾽Ανάληψη τοῦ Κυρίου ἡ ᾽Εκκλησία μας ἑορτάζει τό γεγονός τῆς Πεντηκοστῆς, τότε πού τό Πνεῦμα τό ῞Αγιον κατῆλθε καί ἐπιφοίτησε στίς κεφαλές ὅλων τῶν μαθητῶν τοῦ Χριστοῦ, στά ᾽Ιεροσόλυμα. 

Δελτίον τύπου Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Κρήτης για την προτεινόμενη αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ
ΙΕΡΑ ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, μετά τα κατά καιρούς διαβήματά Της προς την Πολιτεία, από το περασμένο έτος, για την προτεινόμενη αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος, όπως παρουσιάζεται σε σχέδιο επιστημονικής ομάδας, με ομόφωνη Απόφασή Της προσκάλεσε όλους τους Βουλευτές της Κρήτης, για να τους μεταφέρει τις θέσεις Της για το σημαντικό θέμα αυτό.

Ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία: η νέα «επιδημία» στην Αμερική

Αποτέλεσμα εικόνας για Ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία
Ένοπλες επιθέσεις σε σχολεία: η νέα «επιδημία» στην Αμερική
– Ειρήνη Κρυσταλλίδου
«Στις 18 Μαΐου γίναμε για άλλη μια φορά μάρτυρες πολύνεκρης επίθεσης σε σχολείο στο Τέξας. Ο 17χρονος μαθητής που εισέβαλε την Παρασκευή σε λύκειο της πόλης Σάντα Φε του Τέξας στις ΗΠΑ, και σκότωσε δέκα συμμαθητές και καθηγητές του, σκόπευε αρχικά να βάλει τέλος στη ζωή του, όμως τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία. Τα δύο όπλα που χρησιμοποίησε, τα πήρε από τον πατέρα του, ο οποίος τα κατείχε νόμιμα».

Λυκούργος Νάνης, Θλιβερές σκέψεις για την περίπτωση Μπουτάρη

Σχετική εικόνα
ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Δυστυχώς, επί τη βάσει δημοσιεύματος του τελευταίου φύλλου της εφημερίδος «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ», ο κύριος αυτός, που εκφράστηκε τόσο ασεβώς και χυδαίως για τα μαρτυρικά θύματα του σφαγέα Κεμάλ και μετέτρεψε τη συμπρωτεύουσα σε ένα αпέραντο χαμαιτυπείο με τα ετήσια gay-prides  παραμένει ακόμη πρόεδρος της «Αγιορειτικής Εστίας»! Να τον "χαίρονται" οι αγιορείτες!

H Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το Λύκειο

Αποτέλεσμα εικόνας για ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την απόφαση του ΣτΕ 926/2018 για τα Θρησκευτικά Λυκείου

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Κυριακή της Πεντηκοστής

Εκπομπή που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV - 27-5-2018

Εκκλησία της Ουκρανίας: ''Απειλείται η ενότητα της Ορθοδοξίας''

Священний Синод 2018 3 1
Την Παρασκευή, 25 Μαϊου 2018 στην κατοικία του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Ιεράς Συνόδους της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Κυριακή της Πεντηκοστής - Σάν γλῶσσες φωτιᾶς!

Αποτέλεσμα εικόνας για πεντηκοστη αγιο πνευμα
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πράξ. β΄ 1-11
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ: Ἰω. ζ΄ 37-52, η΄ 12
Σάν γλῶσσες φωτιᾶς!
Τὸ σημερινὸ ἀποστολικὸ ἀνάγνωσμα μᾶς περιγράφει τὸ ὑπερφυσικὸ γεγονὸς τῆς καθόδου τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, 50 ἡ­μέρες μετὰ τὴν Ἀνάσταση, στοὺς 120 μαθητὲς τοῦ Κυρίου ποὺ ἦταν συγκεντρωμένοι στὸ ὑπερῶο τῆς Ἱερουσαλήμ. 

25 Μαΐ 2018

Γιόγκα σε Σχολείο των Γρεβενών

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Γρεβενών κάνουν Yoga (εικόνες)
Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Γρεβενών στo πλαίσια δημιουργικών εργασιών πραγματοποίησαν μάθημα Yoga με την δασκάλα Yoga AnthiNiki Zioga Νίκη Ζιώγα.

Οι ελιτίστικες και ανιστόρητες δηλώσεις του δημάρχου, με αποκορύφωμα το «χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες»

ΚΑΤ’ ΟΥΣΙΑΝ ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΚΑΙ «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ» Ο Γ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Οι ελιτίστικες και ανιστόρητες δηλώσεις του δημάρχου, με αποκορύφωμα το «χ@στηκα αν ο Κεμάλ σκότωσε Ελληνες»

“Η ευχή του Πατριάρχη εκπληρώθηκε”: Πετύχαμε, είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στη Θεσσαλονίκη

File Photo: Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος ανέφερε στο 8ο Διεθνές θεολογικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη πως οι ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη για την επιτυχία του βγήκαν αληθινές. ΑΠΕ ΜΠΕ, GANP, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Άνω-κάτω Ομογένεια και Φανάρι μετά τις δηλώσεις Βαλιώτη: Ανακοίνωση Αρχιεπισκοπής

Ευστάθιος Βαλιώτης :«είναι άμεση ανάγκη η Εκκλησία μας να γίνει αυτοκέφαλη ή το Πατριαρχείο μας να μεταφερθεί στην Αμερική».
Φωτογραφία - Ο Ευστάθιος Βαλιώτης παραλαμβάνει το επίτιμο διδακτορικό δίπλωμας. Διακρίνονται ο Διάκονος Αντώνιος, ο π. Χριστόφορος Μητρόπουλος, και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Φωτογραφία Εθνικός Κήρυκας, Θεόδωρος Καλμούκος

Οι άνθρωποι που κατατρέχουν το Βυζάντιο ποτέ δεν το μελέτησαν

Οι άνθρωποι που κατατρέχουν το Βυζάντιο ποτέ δεν το μελέτησαν, ξεκίνησαν με προκαταλήψεις εναντίον του. Δε γνωρίζουν τι κατόρθωσε, τι επετεύχθησερ Στήβεν Ράνσιμαν

Ποιοι υποτιμούν το Βυζάντιο!

Αποτέλεσμα εικόνας για βυζαντιο
Στα πολλά λάθη που εξυπηρετούν τις επιδιώξεις της Τουρκίας περιλαμβάνεται η υποτίμηση του Βυζαντίου. Αυτή η τακτική του ιστορικού παραγκωνισμού της υπερχιλιετούς ελληνικής αυτοκρατορίας δεν ξεκίνησε, φυσικά, ούτε από τους Ελληνες ούτε από τους Τούρκους και τους Οθωμανούς, που ωφελούνται από τη λήθη μας για εκείνη την περίοδο της Ιστορίας μας, αλλά από τη Δύση. 

Η Βουλή ποινικοποιεί (;) προσωπικές απόψεις. Με άρση ασυλίας τιμωρήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος λόγω αναδημοσίευσης άρθρου για ομοφυλοφίλους

Η Βουλή ποινικοποιεί (;) προσωπικές απόψεις
Με άρση ασυλίας τιμωρήθηκε ο Νίκος Νικολόπουλος λόγω αναδημοσίευσης άρθρου για ομοφυλοφίλους

Η αισχρή εκμετάλλευση της υπόθεσης Μπουτάρη

Η αισχρή εκμετάλλευση της υπόθεσης Μπουτάρη
Τόσο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης όσο και το Μαξίμου ξεχειλώνουν το θέμα για να αποκομίσουν οφέλη

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 25.5.18 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»


Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΨΙΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ. Ἱ. Μ. Βατοπαιδίου καὶ Ἰ. Σαββίδης χρηματοδοτοῦν συνέδρια, ποὺ μετέχουν οἱ: K. Μητσοτάκης, Ἀλ. Παπαχελᾶς, Ἐλ. Προδρόμου. Τοῦ κ. Παναγιώτου Κατραμάδου.
Ἔχει ἡ Ἐκκλησία τήν ἀποκλειστικότητα τῆς σωτηρίας; Τοῦ Ἀρχιμ. Σαράντη Σαράντου, ἐφημερίου Ἱ. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου.

Βρίσε τους Ελληνες, είσαι «προοδευτικός»

Βρίσε τους Ελληνες, είσαι «προοδευτικός»
Οι απόστολοι του μαρασμού, μπουταροφίληδες, καθηγητάδες και κάτι αριστεροί του χρήματος, εκνευρίζονται με οτιδήποτε θυμίζει το Εθνος

Είναι διχαστικός ο λόγος της αληθείας;

Παντοκράτορας
Αναφέρεται στο κατά Ματθ. Ι  34,35: «Μη νομίσετε ότι ήλθον βαλείν ειρήνην επί την γην• ουκ ήλθον βαλείν ειρήνην, αλλά μάχαιραν. Ήλθον γαρ διχάσαι άνθρωπον κατά του πατρός αυτού και θυγατέρα κατά της μητρός αυτής και νύμφην κατά της πενθεράς αυτής».

24 Μαΐ 2018

«Το «Μακεδονικό» ζήτημα. Ιστορική διαδρομή και επίκαιροι προβληματισμοί».

Αποτέλεσμα εικόνας για Το «Μακεδονικό» ζήτημα. Ιστορική διαδρομή και επίκαιροι προβληματισμοί». Γεώργιος Νεκτάριος Λόης
«Το «Μακεδονικό» ζήτημα. Ιστορική διαδρομή και επίκαιροι προβληματισμοί».
Γεώργιος  Νεκτάριος  Λόης – Ομιλία στην Χριστιανική Εστία Πατρών 13/05/2018

Τεράστια ποσά για το μωαμεθανικό τέμενος σε αρχαιολογικούς χώρους στο Βοτανικό, ούτε σπιθαμή γης για το Τάμα του Έθνους

Αποτέλεσμα εικόνας για μωαμεθανικό τέμενος Βοτανικό
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΔΙΑ ΤΟ ΜΩΑΜΕΘΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ-ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com