31 Ιαν 2013

Και τώρα… κηδεία αλά ΣΥΡΙΖΑ!


Και τώρα… κηδεία αλά ΣΥΡΙΖΑ!
Σοφία Βούλτεψη
Μια γεύση για το αλαλούμ που θα επικρατούσε στη χώρα στην περίπτωση που ο ελληνικός λαός – οργισμένος, απογοητευμένος και «τιμωρητικός» - αποφάσιζε να εμπιστευθεί τις τύχες του σε νέο κύκλο μαθητευόμενων μάγων, πήραμε από το τελευταίο κρούσμα τρικυμίας εν κρανίω και τον προτεινόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ «φόρο θρησκευτικού δόγματος».
Μια πρόταση που θα επέφερε σειρά αρνητικών συνεπειών που θα αναλύσουμε παρακάτω.
Και με πιο εξόφθαλμη την ανάγκη που θα δημιουργηθεί να οδηγούνται οι νεκροί στην τελευταία τους κατοικία με την… φορολογική τους δήλωση ανάμεσα στα σταυρωμένα τους χέρια!
Σας φαίνεται περίεργο;
Καθόλου, διότι, όπως θα δείτε παρακάτω, αυτό (περίπου) συμβαίνει στην Γερμανία.
Τελικά σ’ αυτή τη χώρα αρκεί να πετάξει κανείς μια παρόλα για να κάνει εντύπωση και αρχίζουν όλοι να λένε το μακρύ τους και το κοντό τους, αν και δεν...  έχουν καμιά γνώση περί της εγχώριας και διεθνούς πραγματικότητας.

Ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ για την εκδημία του π. Θεόφιλου Ζησόπουλου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΦΕΒΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ π. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΟΣ  ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ  Η ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΑ
 Ἐκοιμήθη ἐν Κυρίω στίς 29-1-2013 ὁ σεβαστός ἀρχιμανδρίτης π. Θεόφιλος Ζησόπουλος, πνευματικῶς προϊστάμενος τῆς ἱεραποστολικῆς ἀδελφότητος  «Ἁγία  Λυδία   ἡ Φιλιππησία».
 Γιά τό ἔργο καί τήν προσφορά τοῦ μεταστάντος πατρός ἔχουν γραφεῖ  πολλά καί ἀξιόλογα. Μέ τήν ἀδελφότητα πού ὁ ἴδιος ἵδρυσε, πρόσφερε στήν ὀρθόδοξη ἐκκλησία πολλούς πνευματικούς καρπούς  τόσο στήν  ἐσωτερική ὅσο καί ἐξωτερική  ἱεραποστολή, ἐκμεταλλευόμενος κάθε μέσο (περιοδικά, ἐκδόσεις, κατασκηνώσεις, ραδιόφωνο, τηλεόραση, δορυφόρους καί διαδίκτυο) ἔτσι ὥστε τό μήνυμα τοῦ Χριστοῦ καί τοῦ Εὐαγγελίου του, νά φτάσει στά πέρατα τῆς γῆς  γιά νά ἐνισχύσει καί παρηγορήσει τούς ὁμογενεῖς καί ὁμοθρήσκους ἀδελφούς μας.

Πρωτοπ. Βασίλειος Α. Γεωργόπουλος, Οι Χάρε Κρίσνα. Μία μεγάλη γκουρουιστική κίνησις


ΟΙ ΧΑΡΕ ΚΡΙΣΝΑ
Μία μεγάλη γκουρουιστική κίνησις 1
Οἱ Χάρε Κρίσνα εἶναι μία μεγάλη γκουρουστική κίνηση, τῆς ὁποίας ἡ πλήρης ὀνομασία εἶναι Διεθνής Ἑταιρεία γιά τή Συνείδηση τοῦ Κρίσνα (International Society for Krishna-Consciousness.) [ISKCON ].
Δημιουργήθηκε τό 1966 στη Νέα Ὑόρκη τῶν Η.Π.Α ἀπό τόν Ἰνδό «Ἡ Αὐτοῦ Θεία Χάρις. Πανιερώτατος Μπακτιβεντάτα Σουάμι Πραμπουπάντα» (A.C. Bhaktivedanta Swami Pradhupada).

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Πνευματικοί χωρίς ηθική


ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΣ ΗΘΙΚΗ
ΕΙΝΑΙ πιά κοινή διαπίστωση ὅτι οἱ σύγχρονοι ἄνθρωποι ἔχουν ἀρνηθεῖ τούς ἠθικούς φραγμούς καί συνάπτουν σχέσεις γιά σαρκικές ἡδονές, χωρίς κανένα δισταγμό. Σήμερα ὅλα ἐπιτρέπονται, ἀρκεῖ να περνοῦν καλά οἱ ἄνθρωποι. Καί ὅταν δέν συμβαίνει αὐτό, διαλύουν την σχέση, γιά νά δημιουργήσουν σύντομα μία νέα σχέση. Ἀκόμα καί ἐντός τοῦ γάμου παρατηροῦνται σχέσεις μέ τρίτα πρόσωπα. Δέν τό ἔχουν σε τίποτε νά συνάπτουν διπλές σχέσεις καί νά μολύνουν τό γάμο τους.
Ὅλα αὐτά σέ παλιότερες ἐποχές ἦταν σπάνιες περιπτώσεις, ἐνῶ σήμερα τείνουν νά γίνουν γενικός κανόνας. Ἰδιαίτερα οἱ νέοι δέν ἐπιλέγουν τήν ἁγνότητα καί δέν θέλουν νά ἀκούσουν ὅτι οἱ σαρκικές σχέσεις εἶναι ἀπαγορευμένες καί ἡ Ἐκκλησία μιλάει γιά τό ἱ. μυστήριο τοῦ γάμου και τήν τεκνογονία. Καί μέσα σέ αὐτή τήν ἀνηθικότητα, ἔρχονται ἀπό το χῶρο τῆς Ἐκκλησίας ὑποστηρικτές της! Ἐννοῶ τούς μοντέρνους πνευματικούς, πού ἀκολουθοῦν τό ρεῦμα τῆς ἐποχῆς καί δέν θέλουν νά στενοχωρήσουν τά πνευματικά τους τέκνα, γι᾽ αὐτό ἀνέχονται τίς ἐρωτικές σχέσεις τους μέ τή δικαιολογία ὅτι πρόκειται στό μέλλον νά παντρευτοῦν!

Κύπρος - Η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης ζευγαριών


Η επεξεργασία του νομοσχεδίου βρίσκεται στα τελικά στάδια και πρόθεση του υπουργείου Εσωτερικών είναι να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό.
«Ο Θεός δημιούργησε δύο φύλα»
Η Εκκλησία δεν αναγνωρίζει το σύμφωνο συμβίωσης ζευγαριών
Λευκωσία: Ούτε κουβέντα δεν θέλει να ακούσει η Εκκλησία για συμβίωση μεταξύ ανδρών και γυναικών με την υπογραφή «συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης», πολύ δε περισσότερο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Το θέμα αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου στην προσεχή συνεδρία της στις 5 Φεβρουαρίου, αν και όπως ανέφερε στον «Φ» ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο ρόλος της Εκκλησίας είναι συμβουλευτικός. 
Με αφορμή την προχθεσινή συνάντηση της υπουργού Εσωτερικών Ελένης Μαύρου με αντιπροσωπεία της οργάνωσης «accept – ΛΟΑΤ» Κύπρου (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφισεξουαλικοί, Τρανσέξουαλ), ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος υπέδειξε πως η Εκκλησία δεν δέχεται το σύμφωνο που πιθανό να υπογράφεται μεταξύ ανδρών και γυναικών, πολύ δε περισσότερο τυχόν σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ομοφυλοφίλων. Κι αυτό, όπως εξήγησε, επειδή η Εκκλησία δέχεται το μυστήριο του γάμου ο οποίος ανάγει τη σχέση άνδρα-γυναίκας στη σχέση Χριστού-Εκκλησίας. 

Ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. Μ. Γιαννακάκη και Μ. Ρεπούση, σχετικά με τη χορήγηση απαλλαγής από το μάθημα των θρησκευτικών


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & , ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Θέμα: «Σχετικά με την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών»
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με τις υπ’αριθμ. 91109/Γ2/10.07.2008 & 104071/Γ2/4.8.2008 εγκύκλιους του αρμόδιου Υπουργείου, οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δύνανται απαλλαγής από την παρακολούθηση του μαθήματος των Θρησκευτικών, εφόσον έχει προηγηθεί υπεύθυνη δήλωση των γονέων του μαθητή, είτε του ίδιου αν είναι ενήλικος, στην οποία αναφέρεται ότι δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει το εν λόγω μάθημα για λόγους συνείδησης.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Εκκλησία και Αριστερά, δύο ασύμβατα μεγέθη (Παραλειπόμενα από την τηλεοπτική εκπομπή στο Kontra Channel)

Οι θέσεις των π. Θεοδώρου Ζήση και π. Σαράντη Σαράντου για το συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά"

Εκπομπή  στην οποία έλαβαν μέρος ο π. Θεόδωρος Ζήσης και ο π. Σαράντης Σαράντος με θέμα το συνέδριο "Εκκλησία και Αριστερά" (youtube.com)

Η αρπαγή της Εκκλησίας και οι συναφείς με αυτήν πλάνες των Πεντηκοστιανών


Η  ΑΡΠΑΓΗ  ΤΗΣ  ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΦΕΙΣ  ΜΕ  ΑΥΤΗΝ ΠΛΑΝΕΣ ΤΩΝ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΩΝ
ΣΑΛΤΑΟΥΡΑΣ   ΧΡΗΣΤΟΣ
  Διάφορες ομάδες αιρετικών Πεντηκοστιανών διδάσκουν την φοβερή κακοδιδασκαλία της ΑΡΠΑΓΗΣ της Εκκλησίας πριν τον ερχομό του Αντιχρίστου. Η διδασκαλία αυτή που είναι πλήρως αντιγραφική μαζί με τις ακολουθούσες αυτή πλάνες, χρησιμοποιείται από τους Πεντηκοστιανούς για ψυχολογικό εκβιασμό των θυμάτων της αίρεσης.
 Στα αφελή θύματα των αιρετικών Πεντηκοστιανών γίνεται ένας ψυχολογικός πόλεμος. Διδάσκονται από τους λυκοποιμένες τους ότι από στιγμή σε στιγμή ο Ιησούς Χριστός θα κατέβει από τον ουρανό για να «αρπάξει» την Εκκλησία του προκειμένου αυτή να αποφύγει την φοβερή περίοδο του Αντιχρίστου που θα επακολουθήσει. Οι διαστρεβλωτές των Γραφών ηγέτες των Πεντηκοστιανών ταυτίζουν την Εκκλησία ο καθένας με την ομάδα του και τρομοκρατώντας ψυχολογικά τα θύματα με τον φόβο της «μη αρπαγής»,τα πείθουν να μην αφήνουν την ομάδα και τα συγκρατούν. Έχουμε δηλαδή το ίδιο «κόλπο» με τον «Αρμαγεδώνα» των Ψευδομαρτύρων του Ιεχωβά. Όπως οι Χιλιαστές εκβιάζονται ψυχολογικά ότι αν αφήσουν την Οργάνωση της Σκοπιάς θα εκτελεστούν στον Αρμαγεδώνα, έτσι και οι Πεντηκοστιανοί εκβιάζονται ψυχολογικά ότι αν αφήσουν την «Εκκλησία» δεν θα Αρπαγούν !

Εκδήλωση Μητροπόλεως Κονίτσης για την προσφορά της μητέρας στην κοινωνία

Κυκλοφορεί το φύλλον της 1.2.2013 του «Ορθοδόξου Τύπου»


Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
Ἡ Μασονία κατεργάζεται τόν διαμελισμόν τῆς κοινωνίας, ὑπονομεύει τήν Ἐθνικήν Ἀσφάλειαν. Ἱστορική διακήρυξις ὑπό ἀτύπου Συνάξεως κληρικῶν καί μοναχῶν.
Ὁ ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τόν ἀποχριστιανισμόν τῆς Ἑλλάδος.
Ἡ πρότασις τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου Χρυσοστόμου διά τήν ἀντιμετώπισιν καί λύσιν τοῦ κοινωνικοῦ προβλήματος. Τοῦ  πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ.

30 Ιαν 2013

Οι Τρεῖς Ἱεράρχες


Οι Τρεῖς Ἱεράρχες
Γεωργίου Ἰωάννου Λουράντου, Θεολόγου Καθηγητοῦ τοῦ Γυμνασίου Κυθήρων
Σεβασμιώτατε ,
Σεβαστοί Πατέρες,
Κύριε Λυκειάρχα,
Κυρία Γυμνασιάρχης,
Ἀγαπητοί Συνάδελφοι καί ἀγαπημένοι μου μαθητές.
Αἰσθάνομαι ὅτι μία ὁμιλία γιά τούς Τρεῖς Ἱεράρχες, τό Μέγα Βασίλειο, τό Γρηγόριο τό Θεολόγο καί τόν Ἰωάννη τό Χρυσόστομο εἶναι ἕνα βαρύ φορτίο, γιατί πρέπει μέσα σέ λίγα λεπτά νά σκιαγραφηθοῦν 16 αἰῶνες παρουσίας στίς συνειδήσεις τῶν ἁπλῶν ἀνθρώπων. Τί νά πρωτοπεῖ κανείς γιά ἕνα τόσο πολυσήμαντο ἔργο, γιά μία τόσο πολύπλευρη δραστηριότητα, γιά μία τόσο πλούσια συγγραφική κληρονομιά, ὄχι ἑνός ἀλλά τριῶν ἀνδρῶν, πού ἀναδείχτηκαν γίγαντες τοῦ πνεύματος καί τῆς ἀρετῆς.

Ο Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός για την αργία της Κυριακής και την κρίση που βιώνει η χώρα

Germanos
Μητροπολίτης Ηλείας : "Εβραϊκό λόμπι επιβάλλει κατάργηση της αργίας της Κυριακής"
«Εβραϊκό λόμπι, επιβάλλει την κατάργηση της αργίας της Κυριακής στην Ελλάδα», σχολίασε στο IONION FM, ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός, σε μια συνέντευξη εφ όλης της ύλης.
Χαρακτήρισε ανεξήγητη την εμμονή της κυβέρνησης στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και την θέσπιση αργίας την Παρασκευή ή το Σάββατο. Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι η Εκκλησία συμπαρατάσσεται με τους εργαζόμενους και τους μικροεπειχειρηματίες που αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου καταστημάτων και την Κυριακή. 

Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης, Η ελληνική και η κατά Χριστόν μόρφωσις, κατά τους Τρεις Ιεράρχας


Η ελληνική και η κατά Χριστόν μόρφωσις, κατά τους Τρεις Ιεράρχας
Αρχιμ. Γεώργιος Καψάνης , Καθηγούμενος Ι.Μ. Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους 
Εορτάζουμε σήμερα την μνήμη των τριών μεγάλων Ιεραρχών και οικουμενικών διδασκάλων της Εκκλησίας, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου. Των τριών μεγίστων φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος.
Οι άμβωνες της Κωνσταντινουπόλεως, της Αντιοχείας, της Καισαρείας της Καππαδοκίας, της Ναζιανζού έγιναν αιώνιοι άμβωνες της Εκκλησίας, από τους οποίους οι τρεις Ιεράρχαι κηρύττουν την Ορθόδοξο Θεολογία και πίστι μας και μας υποδεικνύουν την γνησία Χριστιανική ζωή.
Γι’ αυτό και σε κάθε ακολουθία και Θεία Λειτουργία τους μνημονεύουμε. Ο μακαρισμός και έπαινός τους στην Εκκλησία του Θεού είναι πολύς, αδιάκοπος και αιώνιος.
Τιμώνται ιδιαίτερα ο καθένας την ημέρα της μνήμης του και όλοι μαζί σήμερα, ώστε οι Χριστιανοί να τους θεωρούν ισαξίους και ισοτίμους.
Μετά την απελευθέρωσι του Γένους από την φοβερή τουρκική σκλαβιά, η νεοελληνική πολιτεία καθιέρωσε η σημερινή εορτή τους να εορτάζεται και ως εορτή της Παιδείας.

Ομιλία του Μητροπολίτη Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμά με θέμα: «Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες και ο Παιδαγωγός».


Με την ευκαιρία της ιεράς μνήμης των Αγίων Τριών Ιεραρχών, η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας διοργανώνει στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου, εορταστική διάλεξη, κατά την οποία θα είναι ομιλητής ο Σεβασμιώτατος, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμίου και Β/θμίου Εκπαιδεύσεως Ν. Αιτωλ/νίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών πρωτοβαθμίου εκπαιδεύσεως περιφ. Μεσολογγίου.
Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 06:00’μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου (Ελευθ. Πολιορκημένων 45). Το θέμα που θα αναπτύξει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας είναι: «Οι Άγιοι Τρεις Ιεράρχες και ο Παιδαγωγός». Παράκληση να παρευρεθούμε στην εκδήλωση, ώστε όλοι μαζί να τιμήσουμε όπως αρμόζει τους Αγίους προστάτες της Παιδείας.

Μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών (30-01-13)


Με αφορμή τον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση:
«Ο εορτασμός της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών, του Μεγάλου Βασιλείου, του Γρηγορίου Ναζιανζηνού και του Ιωάννη Χρυσοστόμου, μας υπενθυμίζουν πως η διαρκής γνώση και η πνευματική καλλιέργεια, συνδέονται άρρηκτα με την κοινωνική δράση, την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά προς τον συνάνθρωπο.
Αρετές που καθίστανται επίκαιρες όσο ποτέ άλλοτε στην παρούσα συγκυρία. Το θεολογικό και κοινωνικό έργο των Τριών Ιεραρχών μπορεί σήμερα να γεμίσει με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία τους νέους, για ένα καλύτερο αύριο».

Mε... leasing τα σχολικά εγχειρίδια!


Οι μαθητές θα παραλαμβάνουν τα διδακτικά εγχειρίδια, αλλά οι γονείς θα τα χρεώνονται ώστε να επιστραφούν «σώα και αβλαβή» μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο τα βιβλία δεν βρουν τον δρόμο της επιστροφής, οι γονείς θα αναγκάζονται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να πληρώσουν την αξία τους. Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, η εισηγητική έκθεση για τον Προϋπολογισμό του 2013 σχετικά με τις περικοπές στις οποίες πρέπει να προβεί το υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι θα υπάρξει περικοπή στο κόστος των βιβλίων για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής».

Οικουμενιστική συμπροσευχή για τη Χριστιανική Ενότητα στην Κοπεγχάγη

Κοπεγχάγη 22 Ιανουαρίου 2013. Στα πλαίσια της Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα πραγματοποιήθηκε συμπροσευχή  στον Αγγλικανικό καθεδρικό ναό με συμμετοχή Ορθοδόξων, Λουθηρανών, Αγγλικανών και  Ρωμαιοκαθολικών.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, Γιώργος Δημοσθένους για την εορτή των Τριών Ιεραρχών και Ημέρας των Γραμμάτων


Ημέρα των Γραμμάτων -Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, ώρα: 7.30 π.μ. Καθεδρικός Ναός Αγίου Ιωάννη Λευκωσίας
Γιορτάζοντας σήμερα την Ημέρα των Γραμμάτων, τιμούμε και μνημονεύουμε τους Ιδρυτές, Ευεργέτες, Σχολικούς Εφόρους, Υπουργούς Παιδείας, Εκπαιδευτικούς και Σχολικούς Υπαλλήλους των Σχολείων Λευκωσίας. Μαζί τους, τιμούμε όλους όσοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν καθημερινά την παιδεία αυτού του τόπου, με επίκεντρο την αγάπη για τα παιδιά και με μοναδικό στόχο την πρόοδο και την προκοπή τους.
Στρέφουμε τη σκέψη και τη μνήμη μας στους τρεις μεγάλους Ιεράρχες, τον Ιωάννη τον Χρυσόστομο, το Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό και το Μέγα Βασίλειο, οι οποίοι τίμησαν και καταξίωσαν με τη ζωή και τη δράση τους τα ελληνικά γράμματα.

Υπάρχει κρίση στην Παιδεία; Ημερίδα της Μητροπόλεως Γλυφάδας προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών


Στις 29 Ιανουαρίου 2013 και για 10η συνεχή χρονιά, η  Ιερά Μητρόπολη Γλυφάδας Ε. Β. Β. & Β, με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών, διοργάνωσε Εκδήλωση-Ημερίδα για τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Μητροπολιτικής της περιφέρειας. Η φετινή ημερίδα είχε θέμα: « Υπάρχει κρίση στην Παιδεία; Διαπιστώσεις – Προτάσεις». 
Πριν ξεκινήσει η Ημερίδα, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Δικηγορικών Γλυφάδας τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, με τη συμμετοχή πολλών εκπαιδευτικών. Με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας,   πέρασαν όλοι στο Συνεδριακό Κέντρο ATTICA Centre, όπου πραγματοποιήθηκε  η Ημερίδα, με 400 περίπου συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων και πολλοί μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές.

Τι φταίει τελικά για την κρίση; Σήμερα γκρεμίζουμε τα σχολεία! Με την κατάργηση της ελληνικής γλώσσας, με την αλλοίωση των θρησκευτικών


Τι φταίει τελικά για την κρίση;
Α] Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΜΗ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΜΑΣ.
Το τάμα είναι ιερό θέμα. Μέσα στην Αγία Γραφή έχουμε αναλυτικά τον περί ταμάτων θεολογικό προβληματισμό. Όταν ο άνθρωπος τάζει κάτι στο Θεό, κάνει συμφωνία με το ίδιο το Θεό και αναλαμβάνει δέσμευση να εκπληρώσει το τάμα του, μάλιστα, όπως ακριβώς βγήκε από το στόμα του, εν καιρώ κρίσεως και κινδύνου, και να το τηρήσει το συντομότερο και στο ακέραιο, ή αν δεν προλάβει αυτός, και πεθάνει εν τω μεταξύ, τα παιδιά του με το ίδιο ακριβώς ή κάποιο άλλο ισοδύναμο τρόπο.
Στην Αγ. Γραφή αναφέρονται διάφορα τάματα (Γένεσις κη' 20-22, Δευτερονόμιον κγ' 22-24, Κριταί ια' 30-40, Εκκλησιαστής ε' 4, Πράξεις ιη' 18, κα' 18-24), γι' αυτό καί διατηρήθηκαν καί από τον Χριστιανισμό... Χαρακτηριστικό το τάμα του Ιεφθάε, που έταξε ως Κριτής να θυσιάσει ό,τι πρωτοσυναντήσει στο σπίτι του μετά την νικηφόρα έκβαση της μάχης όπου είχε πάει… Συνάντησε την κόρη του και τη θυσίασε!!!

Αρχηγός λατρείας Γιόγκα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκατεσσάρων ετών


yoga
Αρχηγός λατρείας Γιόγκα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκατεσσάρων ετών
Μετάφραση-Επιμέλεια: Σώτια Περικλέους
Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων «RIA Novosti», κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον του 44 ετών Κωνσταντίν Ρούντνεβ, αρχηγού της θρησκευτικής οργάνωσης «Άσραμ Shambala», οι εισαγγελείς απαίτησαν καταδίκη του σε δεκατέσσερα χρόνια κάθειρξης.  Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση καθώς και διακίνηση ναρκωτικών.
Αρχικά ο Ρούντνεβ κατηγορήθηκε για την ίδρυση μιας θρησκευτικής κοινωνίας μέσα στην οποία παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των οπαδών του.

Hackers επιτέθηκαν στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς


᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 30ῃ Ἰανουαρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Μέ μεγάλη ὀδύνη ἀλλά καί μέ πολύ θάρρος αἰσθανόμεθα τήν ὑποχρέωση νά ἐνημερώσωμε τά μέλη καί τούς φίλους τῆς ἰστοσελίδος τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Πειραιῶς imp.gr ὅτι χθές 29 Ἰανουαρίου τό μεσημέρι ἐπετέθησαν στήν ἰστοσελίδα τῆς Μητροπόλεως μουσουλμάνοι πειραταί τοῦ διαδυκτίου (hackers) ἀπό τό Ἀφρικανικό Τσάντ μέ ἀποτέλεσμα νά τήν ἀπενεργοποιήσουν διά διάστημα πέντε ὡρῶν μέχρις ὅτου κατορθώσαμε νά ἐπανέλθη εἰς λειτουργίαν. Κατά τήν διάρκεια τῆς ἐπιθέσεως καί καταλήψεως τῆς ἰστοσελίδος προέβαλον οἱ ἀγαπητοί ὀπαδοί τῆς ψευδοῦς θρησκείας τοῦ Ἰσλάμ πού διασπείρει τό μῖσος, τήν ἐμπάθεια καί τήν ἐχθρότητα μεταξύ τῶν ἀνθρώπων τήν εἰκόνα πού ἀκολουθεῖ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για πληροφορίες ότι πρόκειται «νά ἀποφασισθῆ ἡ ἐπαναφορά εἰς τάς τάξεις τοῦ Ἐπισκοπικοῦ ἀξιώματος τοῦ μοναχοῦ Παντελεήμονος Μπεζενίτη»


᾿Εν Πειραιεῖ τῇ 30ῃ Ἰανουαρίου 2013
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Μέ ἀφορμή τήν κυκλοφόρησι πληροφοριῶν ἐγκρίτων ἐκκλησιαστικῶν ἀναλυτῶν ἐν οἷς καί τοῦ ἐλλογιμωτάτου Διευθυντοῦ τῆς ἀγωνιζομένης καί θεοφιλῶς μαχομένης Ἐφημερίδος ὑπέρ τῆς Ὀρθοδόξου πίστεως καί ἀληθείας, ὀργάνου τῆς Π.Ο.Ε. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» κ.κ. Γεωργίου Ζερβοῦ, ὅτι εἰς τήν προσεχῆ ἔκτακτον Σύνοδον τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος τόν μῆνα Φεβρουάριον πρόκειται «νά ἀποφασισθῆ ἡ ἐπαναφορά εἰς τάς τάξεις τοῦ Ἐπισκοπικοῦ ἀξιώματος τοῦ μοναχοῦ Παντελεήμονος Μπεζενίτη» κατόπιν σχετικῆς εἰσηγήσεως τῆς Συνοδικῆς Ἐπιτροπῆς ἐπί τῶν Νομοκανονικῶν καί Δογματικῶν ζητημάτων καί παραπεμπτικῆς ἀποφάσεως τῆς παρούσης ΔΙΣ ἐπαγόμεθα τά κάτωθι:
    1.  Αἰσθανόμεθα πλήρως συμπάθειαν καί στοργήν πρός δοκιμαζομένους καί ἐμπεριστάτους ἀδελφούς καί εἰδικώτερον πρός τό πρόσωπον τοῦ πρ. Μητροπολίτου Ἀττικῆς κ. Παντελεήμονος καί ἐκ τοῦ λόγου αὐτοῦ εἰλικρινῶς συναλγοῦμεν διά τήν τραγικήν του περιπέτειαν.

Μητροπολίυης Φθιώτιδος Νικόλαος: «Οἱ Μεγάλοι Πατέρες, προσφέρουν τό γνήσιο πρότυπο τῆς Ἑλληνορθοδόξου Παιδείας, ἡ ὁποία δυστυχῶς σήμερα συμπιέζεται..»


Μήνυμα Μητροπολίτου Φθιώτιδος προς τους μαθητές και μαθήτριες για την Εορτή των Τριών Ιεραρχών του 2013
Ἀγαπητά μου παιδιά ὅλων τῶν βαθμίδων τῆς παιδείας και ὅλων τῶν τάξεων τῶν Σχολείων.
Ἡ σημερινή ἑορτή τῶν Τριῶν Μεγάλων Ἱεραρχῶν καί Διδασκάλων, Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, εἶναι δική σας ἑορτή.
Σήμερα ἑορτάζει ἡ Ἑλληνική Ὀρθόδοξη Παιδεία καί τιμᾶ αὐτούς πού ὑπήρξαν πρότυπα παιδείας, ὑποδείγματα μαθητῶν καί προστάτες τῶν Γραμμάτων.

29 Ιαν 2013

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμ. Θεόφιλος Ζησόπουλος.

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο ο Αρχιμ. Θεόφιλος Ζησόπουλος, πνευματικός προιστάμενος της Ο.Χ.Α  ΛΥΔΙΑ. Η εξόδιος Ακολουθία θα τελεστεί στις 3μ.μ. της Τετάρτης (30/1/2013) στον Ιερό Ναό Αγίας Λυδίας, στις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας στην Ασπροβάλτα. Ο Κύριος να τον αναπαύσει εν σκηναίς δικαίων και να του χαρίσει ” Καλό Παράδεισο” και “Καλή Ανάσταση”!
Αιωνία η μνήμη.

Βρυξέλλες – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τη Χριστιανική Ενότητα 2013

Βρυξέλλες 24 Ιανουαρίου 2013 - Στα πλαίσια της Εβδομάδας Προσευχής για τη Χριστιανική Ενότητα πραγματοποιήθηκε συμπροσευχή  στον Αγγλικανικό καθεδρικό ναό με την συμμετοχή και ορθοδόξων με επικεφαλής τον Επίσκοπο Σινώπης Αθηναγόρα, βοηθό  Επίσκοπο του Μητροπολίτου Βελγίου κ. Παντελεήµονος. (Ακολουθούν φωτογραφίες)

Απέχθεια προς οτιδήποτε παραπέμπει στην Ορθοδοξία


Αριστερή υποκρισία
Δεν είναι σύμπτωση η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να καρπωθεί δημοσκοπικά τη φοροεισπρακτική λαίλαπα, την ανεργία και την ύφεση των απανωτών Μνημονίων. Αποτελεί φυσιολογική συνέπεια των ιδεοληπτικών εμμονών των στελεχών του, της έλλειψης στοιχειώδους σοβαρότητας, της εξαλλοσύνης των ετερόκλητων συνιστωσών του και -πάνω απ' όλα- του ψυχολογικού χάσματος που χωρίζει την υποκριτική Αριστερά του χαβιαριού από τον ελληνικό τρόπο ζωής. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε τίποτα δεν θυμίζει Ελλάδα. Η λαθρομεταναστολαγνεία, ο διακαής πόθος για εθνικό αποχρωματισμό, η δομική, αριστερίστικη απέχθεια προς οτιδήποτε παραπέμπει στην Ορθοδοξία μας και η έλλειψη αληθινής συγκρότησης είναι οι θεμέλιοι λίθοι αυτού του νεφελώματος, που προσπαθεί απεγνωσμένα να επαναλάβει την πολυετή κυριαρχία του ΠΑΣΟΚ στα πολιτικά πράγματα.

Κωνσταντίνος Χολέβας, Πρότυπα και αξίες για τους αγώνες της νεολαίας


«…… Το μάθημα των Θρησκευτικών πρέπει να παραμείνει ορθόδοξο χριστιανικό και να απορριφθούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜ.ΑΡ. για θρησκειολογικό μάθημα…….»
Πρότυπα και αξίες για τους αγώνες της νεολαίας
Η αυριανή εορτή των Τριών Ιεραρχών φέρνει στην επικαιρότητα το αίτημα να συνδυάσουμε τα κείμενα και τα διδάγματα των μεγάλων αυτών Πατέρων της Εκκλησίας με τις σύγχρονες ανάγκες της παιδείας και με την κρίση που βιώνουμε. Πιστεύω ότι σε μία δύσκολη εποχή, όπως είναι η σημερινή, η ελληνορθόδοξη παιδεία μπορεί να καλλιεργήσει μηνύματα αισιοδοξίας και να δώσει πρότυπα ζωής στα παιδιά μας.
 Οταν διαβάζει κάποιος τα βιβλία διάφορων τάξεων και επιπέδων του σχολείου διερωτάται γιατί ταλαιπωρούμε τους νέους μας χωρίς αξίες και πρότυπα. Εχει επικρατήσει μία δήθεν προοδευτική αντίληψη που θεωρεί ξεπερασμένες τις παραδοσιακές αξίες, οι οποίες κράτησαν όρθιο το έθνος μας επί αιώνες. 
Επικρατεί η τάση να υποτιμώνται οι μάρτυρες, οι ήρωες και οι αγωνιστές των εθνικών ιδεωδών και να προβάλλονται υλιστικές αξίες που δεν εμπνέουν. Επιπλέον η πολυδιαφημισμένη πολυπολιτισμικότητα αναφέρεται ως κύριος στόχος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ενώ έχει αποτύχει σε όλη την Ευρώπη, όπως ομολογούν οι ηγέτες της.

Δημήτρης Νατσιός, Μάθημα Θρησκευτικών: πολλή θρησκεία και καθόλου Χριστός


Μάθημα Θρησκευτικών: πολλή θρησκεία και καθόλου Χριστός
«...άνθρωπος γαρ εστιν, ουχ όστις απλώς χείρας και πόδας έχει ανθρώπου, ουδ’ όστις εστί λογικός μόνον, άλλ’ όστις ευσεβείαν και αρετήν μετά παρρησίας ασκεί» άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Είναι γνωστό πως τρία σχολικά μαθήματα αποτελούν «σκόλοπα τη σαρκί» των ποικιλώνυμων εθνομάχων και νεοφανών Γραικύλων: η Ιστορία, η Γλώσσα και τα Θρησκευτικά. Στην Ιστορία τις είδαμε τις «προκοπές» τους μέσω του ρεπούσειου άγους. Η πολύπαθη «Γλώσσα», διά των νυν βιβλίων-περιοδικών ποικίλης ύλης, συνεχίζει να ταλαιπωρεί δασκάλους και να δηλητηριάζει μαθητές· για το δε μάθημα των Θρησκευτικών, θέτουν απροκάλυπτα το (ψευτο)δίλημμα: ή καταργείται ή μετατρέπεται σε «θρησκειολογικό χυλό». Έχω διαβάσει το «πρόγραμμα σπουδών στα Θρησκευτικά» για το Νέο Σχολείο, που ευαγγελιζόταν η κ. Διαμαντοπούλου -ο πιο σκληρός πυρήνας της Νέας Τάξης εν Ελλάδι. Εν πρώτοις η γλώσσα και οι λέξεις που χρησιμοποιούν οι συντάκτες του. Σε πολλά σημεία διαβάζουμε λέξεις και φράσεις όπως: αυτοδιαμόρφωση της συνείδησής τους, αυτοβελτίωση (των μαθητών), αυτοσυνειδησία και αυτοπραγμάτωση, αυτοπροσδιορισμός της προσωπικής τους ταυτότητας, αυτοστοχαστικός τρόπος γνώσης, αυτογνωσία. Πανταχού παρόν το «εγώ», ο εαυτός, πουθενά το ευλογημένο "εμείς" του Μακρυγιάννη.

Μήνυμα Μητροπολίτου Πειραιώς Σεραφείμ για την εορτή των Τριών Ιεραρχών του 2013


Ἀγαπητά μου παιδιά,
 Προσήλθατε σήμερα στὸν ἱερό Ναό γιὰ νὰ λειτουργηθεῖτε, νὰ προσευχηθεῖτε καὶ νὰ τιμήσουμε τοὺς προστάτες τῆς παιδείας τοῦ Γένους μας, τοὺς Οἰκουμενικοὺς Διδασκάλους καὶ  Ἁγίους Ἱεράρχες, τὸν Μέγα Βασίλειο, τὸν Γρηγόριο τὸν Θεολόγο καὶ τὸν Ἰωάννη τὸν Χρυσόστομο. Ἡ ἑορτή τους κάθε χρονιὰ μᾶς δίνει τὴν δυνατότητα νὰ σκύψουμε στὴν σκέψη, στὸν λόγο καὶ στὴν διδασκαλία τους, γιὰ νὰ ψηλαφίσουμε καὶ ἐμεῖς ἀπαντήσεις καὶ διεξόδους στὰ δύσκολα προβλήματα τῆς ἐποχῆς μας.
Σὲ ὅλο τὸν κόσμο, μὰ ἰδιαίτερα στὸν τόπο μας, τὰ τελευταῖα χρόνια κυριαρχοῦν οἱ συζητήσεις γύρω ἀπὸ τὸ ζήτημα τῆς οἰκονομικῆς κρίσης. Τὰ μέσα μαζικῆς ἐνημέρωσης βομβαρδίζουν τὰ σπίτια μας μὲ ἀναλύσεις, προτάσεις, πολιτικές, ὑποψίες, ἀποκαλύψεις, μομφές, κατηγορίες, ποὺ προσπαθοῦν ἀμήχανα καὶ σπασμωδικὰ νὰ ἀπαντήσουν στὸ ἐρώτημα πῶς φτάσαμε ὡς ἐδῶ.

Έκαιγαν δίχρονο παιδάκι με αποτσίγαρα για να το θεραπεύσουν από το σύνδρομο Ντάουν


syndromo
Συγκλονιστικό. Έκαιγαν δίχρονο παιδάκι με αποτσίγαρα για να το θεραπεύσουν από το σύνδρομο Ντάουν
Του MANZOOR-UL-HASSAN-  Μετάφραση-Επιμέλεια Ελένη Ζήνωνος
Συγκλονιστικό! «θεραπεύτρια μέσω της πίστης», έκαιγε με αποτσίγαρα δίχρονο αγοράκι στην περιοχή Kangan της επαρχίας Ganderbal, στη βορειοδυτική Ινδία.
Το παιδάκι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο GB Pant Hospital σε σοβαρή κατάσταση, με σημάδια από εγκαύματα στην κοιλίτσα του. «Είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο για αντιμετώπιση πνευμονίας και ερπητικής στοματίτιδας.
Εξετάζοντας το παιδάκι είδαμε με συγκλονισμό, άσχημα εγκαύματα από αποτσίγαρο στην κοιλιά του», ανέφερε στη διαδικτυακή εφημερίδα Greater Kashmir, ο παιδίατρος δρ Abdul Rashid. Η μητέρα του είχε πάρει το παιδάκι σε μια «θεραπεύτρια» (faith healer), επειδή «πάσχει» από το σύνδρομο Ντάουν. Για να «θεραπεύσει» το παιδάκι, αυτή η γυναίκα, το έκαιγε με αποτσίγαρα. Εντούτοις, δεν αποκάλυψε το όνομα της, διότι όπως είπε, την εμπιστεύεται πλήρως.

28 Ιαν 2013

Τρώνε παιδιά για να επιβιώσουν στη Βόρειο Κορέα


κορεας, εμφανιση, ηγετη, σπανια
ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ
Τρώνε παιδιά για να επιβιώσουν στη Βόρειο Κορέα
Στο φως της δημοσιότητας επανέρχονται οι ανατριχιαστικές καταγγελίες περί ανθρωποφαγίας στη Βόρειο Κορέα, όπου κάτοικοι από επαρχίες που πλήττονται από λιμό, φέρεται να φτάνουν στο σημείο να δολοφονούν τα ίδια τους τα παιδιά για να τα φάνε.
Συγκλονιστικές αναφορές από την Βόρεια Κορέα τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο Asia Press και αναδημοσιεύουν οι Sunday Times και η Independent, περιγράφουν μια εφιαλτική εικόνα, υποστηρίζοντας ότι αυξάνονται τα κρούσματα κανιβαλισμού στις επαρχίες της βόρειας και της νότιας Hwanghae όπου περίπου 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους εξαιτίας του λιμού.

Οικουμενιστική Αρτοκλασία στο Βελιγράδι


Βελιγράδι Ιανουάριος 2013 - Η Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου γιόρτασε  τον άγιο Σάββα, πρώτο Σέρβο Αρχιεπίσκοπο και απένειμε τα πτυχία των φοιτητών στην αίθουσα τελετών της  Σχολής .

Ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης με την ευκαιρία της Εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών


Ανακοινωθέν Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης
Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 28 Ιανουαρίου 2013 στο Ηράκλειο, σε δεύτερη Συνεδρία από την αρχή του νέου έτους, και μεταξύ των άλλων ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της Εκκλησίας, ιδιαιτέρως δε με θέματα που αφορούν στις Ιερές Μονές, τους Ιερούς Ναούς και τον Ιερό Κλήρο.
Με την ευκαιρία της Εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας, η Ιερά Σύνοδος εύχεται στους διδάσκοντες και διδασκομένους κάθε βαθμίδας της Εκπαίδευσης της Μεγαλονήσου, που και αυτοί υφίστανται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσεως, πλούσια τη χάρη και τον φωτισμό του Θεού για την επίτευξη του αληθινού σκοπού της γνώσεως, με γνώμονα τον ελληνορθόδοξο πολιτισμό, την χριστιανική παιδεία και το ήθος του Γένους μας.
Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

Ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος για το νέο Πρόγραμμα Σπουδών στα Θρησκευτικά

Το ιστορικό της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών στη εκπαίδευση, στη νεότερη ελληνική ιστορία, είναι μεγάλο, «πολύπαθο» και μάλλον θλιβερό, με τις επί δεκαετίες, ηγεσίες του Υπουργείου Παιδείας να παλινωδούν και σχεδόν μονίμως να «υποτιμούν» και να υποσκάπτουν την αξία του.

Η απάντηση τουΥφυπουργού Παιδείας σε Ερώτηση για την έπαρση σημαίας, την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό των μαθητών


Η απάντηση του Υφυπουργού Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου σε ερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου, σχετικά με την επίσημη έπαρση της Σημαίας στα σχολεία, την πρωινή προσευχή και τον εκκλησιασμό των μαθητών . Ακολουθεί η ερώτηση του Βουλευτή και η απάντηση του Υφυπουργού.

Δεκανίκι η Ορθοδοξία στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ;


Εκκλησία και Αριστερά
 Ευελπιστούν σε θαύμα η κινούνται με ιδιοτελή αμιγώς μανδύα; Πιστεύουν στην αλλαγή των πεποιθήσεων αναρχο-αριστερών, που ακολουθούν φιλοσοφίες του μεσαιωνικού διαφωτισμού η ασυναίσθητα εξυπηρετούν συγκεκριμένα σχέδια των οίκων ανομίας και των στοών; Νομίζουν ότι παγκοσμίως θα πρωτοτυπήσουν η επιθυμούν να διασφαλίσουν την απειλούμενη κοσμική αμιγώς εξουσία τους; Ο λόγος αφορά τους κουλτουριάρηδες «μεταπατερικούς» κυρίως εκσυγχρονιστές ορθοδόξους, λαϊκούς και κληρικούς, συμπεριλαμβανομένου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, οι οποίοι κατά κύριο λόγο διοργάνωσαν προσφάτως στη Θεσσαλονίκη συνέδριο διαλόγου με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και εν γένει της αριστεράς; Τι άραγε να έχουν στο μυαλό τους;

Τα κόμματα για τον «χριστιανικό φόρο» που ζητά ο Κουράκης


Δεύτερος γύρος αντιπαράθεσης για τον «χριστιανικό φόρο»
Συνεχίζεται η κόντρα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πρόταση του βουλευτή του Τάσου Κουράκη να φορολογηθούν όσοι πολίτες δηλώνουν χριστιανοί ορθόδοξοι με σκοπό να εξασφαλισθούν οι μισθοί των ιερέων. Η αξιωματική αντιπολίτευση έκανε λόγο για αγωνιώδη εμμονή της ΝΔ να επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δε παλαιότερες δηλώσεις του Γ. Στουρνάρα ως προέδρου του ΙΟΒΕ, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών
Η αναφορά Κουράκη έγινε στο πλαίσιο του συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη σχέση Αριστεράς και Εκκλησίας, όπου ο βουλευτής μίλησε για τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος.

Ο π. Θεόδωρος Ζήσης για τον άγιο Ιωάννη το Χρυσόστομο, τον οικουμενισμό, τη μεταπατερικὴ θεολογία, το συνέδριο Εκκλησία και Αριστερά και το μάθημα των θρησκευτικών

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: "Ἡ Θεσσαλονίκη ἀπὸ πόλη τῆς σπουδῆς τῶν Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας ἔγινε πόλη τῆς μεταπατερικῆς ἐποχῆς καὶ τῆς ἀριστερίζουσας θεολογίας"

Το μισθό του κ. Κουράκη να τον πληρώνουν αυτοί που τον εξέλεξαν.


kourakisL.jpg
Να πληρώνουν για το κόμμα σας όσοι σας ψηφίζουν!
Ο κ. Τάσος Κουράκης θέλει να επιβληθεί φόρος Πίστης. Όποιος θέλει να εκκλησιάζεται, να αναλάβει μερίδιο της δαπάνης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύστηκε και πρότεινε ειδικό φόρο για όσους θα συμπληρώνουν στη φορολογική τους δήλωση το «πιστεύω» τους ώστε να πληρώνουν ειδικό τέλος χριστιανοσύνης.Δηλαδή αυτοί που έκαναν τα πάντα για να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα, θέλουν τώρα να τους φακελώσουν για να πληρώνουν φόρο λες και γυρίσαμε στην Τουκοκρατία, τότε που ΜΟΝΟ οι Χριστιανοί πλήρωναν φόρο.

27 Ιαν 2013

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Βίος του αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Ομιλία επί τη ανακομιδή του λειψάνου του Αγίου Χρυσοστόμου - (27/1/2013)

Η Νέα Δημοκρατία για την πρόταση Κουράκη περί ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυριακή, 27 Ιανουαρίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με τις δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη, για την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους δηλώνουν Χριστιανοί, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 «Οι χαοτικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, χτύπησαν ξανά. Οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κουράκη για την φορολόγηση όσων δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, προκαλούν έκπληξη, προβληματισμό και δικαιολογημένο αναβρασμό! Γιατί:
Πρώτον ο ΣΥΡΙΖΑ, στην πιο δύσκολη συγκυρία για τον Ελληνικό λαό, ζητά την επιβολή νέου ειδικού φόρου, προφανώς για το σύνολο του πληθυσμού, μια που οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι στη χώρα μας ξεπερνούν το 90%. Περιμένουμε με ενδιαφέρον από τον ΣΥΡΙΖΑ να διευκρινίσει το ύψος του ειδικού φόρου και τον τρόπο καταβολής του.

Σταύρος Μποζοβίτης, Σταυρός και ανάσταση στην Οδύσσεια του Ελληνισμού

Βίντεο με την εισήγηση του κ. Σταύρου Μποζοβίτη στα πλαίσια του 53ου Παιδαγωγικού Συνεδρίου (Χ.Φ.Δ). Το Παιδαγωγικό Συνέδριο διοργανώθηκε από τον Τομέα Επιστημόνων του Συλλόγου “Ο Μέγας Βασίλειος” και πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο στις 28 Δεκεμβρίου 2012.

Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, «Ἡ παιδεία μετάληψις ἁγιότητός ἐστι»


«Ἡ παιδεία μετάληψις ἁγιότητος ἐστι»  (Ἱερός Χρυσόστομος)
Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρῶν  κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
            Καί πάλι ἐνώπιόν μας οἱ ἁγιασμένες μορφές τῶν Τριῶν μεγίστων Φωστήρων τῆς τρισηλίου Θεότητος Οἰκουμενικῶν Διδασκάλων καί Ἱεραρχῶν τῆς Ἁγίας μας Ἐκκλησίας, Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, τῶν προστατῶν τῆς Παιδείας καί ὁ ἑορτασμός τῆς κοινῆς τους μνήμης.
            Τά σχολεῖα θά ἀργήσουν, θά ἐκφωνηθοῦν κάποιοι λόγοι, κάποιες ἀντιπροσωπεῖες μαθητῶν θά ἐκκλησιασθοῦν, καί ἔτσι θά τελειώσῃ γιά μιά ἀκόμη φορά αὐτή ἡ ἑορτή, ἡ ὁποία ἔχει πολύ μεγάλη σημασία, ἀφοῦ τά μηνύματα πού ἐκπέμπει εἶναι τόσο δυνατά, τόσο ἐπίκαιρα, ὄντως σωτήρια,ἀφ’ ἑνός μέν γιά αὐτή τήν ἴδια τήν παιδεία μας, ἀφ’ ἑτέρου δέ γιά τόν κάθε ἄνθρωπο ξεχωριστά, ὡς ψυχοσωματική ὀντότητα καί ὡς δημιούργημα τοῦ Θεοῦ «κατ’ εἰκόνα καί καθ’ ὁμοίωσιν Αὐτοῦ».
            Καθώς ὅμως σκέπτομαι τό «πῶς» καί τό «γιατί» τοῦ ἑορτασμοῦ, λύπη καταλαμβάνει τήν καρδιά μου, ἀφοῦ διαπιστώνω ὅτι κατ’ ἔτος ὁ ἑορτασμός αὐτός εἶναι τελείως ἐπιφανειακός, ἄχρωμος καί τίς περισσότερες φορές οὐδεμία σχέση ἔχει μέ τό ὅραμα τῶν Τριῶν μεγάλων Διδασκάλων καί Ἱεραρχῶν, οἱ ὁποῖοι ἕνωσαν δύο κόσμους, τόν Χριστιανικό καί τόν Ἑλληνικό, σέ μιά ἐποχή πού ἡ κοινωνία ἔπνεε τά λοίσθια καί ἰδιαίτερα ὁ Ἑλληνικός κόσμος καί πολιτισμός.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος για την την Εορτή των Τριών Ιεραρχών και Ελληνικών Γραμμάτων


25 Ἰανουαρίου 2013
Ἑορτή Τριῶν Ἱεραρχῶν καί Ἑλληνικῶν Γραμμάτων
Πρός τούς Σεβασμιωτάτους καί Θεοφιλεστάτους Ἀρχιερεῖς, τούς Εὐλαβεστάτους Ἱερεῖς καί Διακόνους, τούς Μοναχούς καί Μοναχές, τούς Προέδρους καί Μέλη τῶν Κοινοτικῶν Συμβουλίων, τά Ἡμερήσια καί Ἀπογευματινά Σχολεῖα, τίς Φιλοπτώχους Ἀδελφότητες, τήν Νεολαία, τίς Ἑλληνορθόδοξες Ὀργανώσεις καί ὁλόκληρο τό Χριστεπώνυμον πλήρωμα τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀμερικῆς
Προσφιλεῖς Ἀδελφοί καί Ἀδελφές ἐν Χριστῷ,
Ἑορτή τῶν τριῶν μεγίστων Ἱεραρχῶν καί Οἰκουμενικῶν Διδασκάλων, Βασιλείου τοῦ Μεγάλου, Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου καί Ἰωάννου τοῦ Χρυσοστόμου, μᾶς προσφέρει μία ἰδιαίτερη εὐκαιρία κάθε χρόνο νά ἐξετάζουμε βαθύτερα τόν βίο καί τά διδάγματα αὐτῶν τῶν μεγάλων ἁγίων καί νά ἀναγνωρίζουμε ὅτι ὁμονοοῦσαν σέ θέματα ἀληθείας, ἁγιότητος καί ἀγάπης ἔχοντας ὡς βάση των τό Εὐαγγέλιο τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ. Ἡ σύμπνοιά των σέ θέματα πίστεως, θεολογίας καί  ἀποστολῆς τῆς Ἐκκλησίας ἐπηρεάσθηκε ἀναμφισβήτητα ἀπό τήν ἀνατροφή, τήν μόρφωση καί τήν σχέση μεταξύ των. Ἰδιαιτέρας σπουδαιότητος εἶναι τά διδάγματα καί οἱ πράξεις των ἐν σχέσει μέ τήν προσφορά φροντίδος καί ἀγάπης στούς ἔχοντες ἀνάγκη, κάτι ἀπολύτως σχετικό μέ τήν σύγχρονη κατάσταση τήν ὁποία βιώνουμε.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com