31 Οκτ 2018

Οι κατέχοντες θέσεις εξουσίας ενοχλούνται από τις πράξεις θυσίας γιατί τονίζουν την ανεπάρκεια και τη δειλία τους

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ
Οι κατέχοντες θέσεις εξουσίας ενοχλούνται από τις πράξεις θυσίας γιατί τονίζουν την ανεπάρκεια και τη δειλία τους
Από τον Γιάννη Χ. Κουριαννίδη

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η Ορθοδοξία το 2018 – (Μέρος ΙΒ΄) Εκκλησία της Πολωνίας


Η Ορθοδοξία το 2018 - Μέρος ΙΒ΄
Εκκλησία της Πολωνίας
            Μαρτυρική Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία αυτή της Πολωνίας. Ζει και δραστηριοποιείται σε μια χώρα με άνω του 90%  ρωμαιοκαθολικούς πολίτες και με τον ρωμαιοκαθολικισμό να αποτελεί κεντρικό στοιχείο της ταυτότητάς τους. Οι περισσότεροι Ορθόδοξοι χριστιανοί ζουν στα ανατολικά της χώρας και είναι Λευκορώσοι και Ουκρανοί στην καταγωγή. Αποτελούν το 2% περίπου του συνολικού πληθυσμού της χώρας, με 800.000 πιστούς.
Οι Πολωνοί, όπως οι Ρώσοι, οι Λευκορώσοι, και οι Ουκρανοί είναι Σλάβοι. Όταν οι Ρως βαπτίζονταν Ορθόδοξοι χριστιανοί στο Κίεβο και στον Δνείπερο ποταμό, οι μισοί Πολωνοί αποδέχθηκαν τον Πάπα, ως θρησκευτικό τους ηγέτη. Έκτοτε αγωνίζονταν να υποτάξουν στο Βατικανό τους αδελφούς τους Ορθοδόξους. Σταθμό των επιδιώξεών τους αποτελεί η ψευδοσύνοδος του Μπρεστ – Λιτόφσκ*, το 1596.
Τότε οι Ιησουίτες όταν με απάτη και δόλο δεν πέτυχαν στην επιδίωξή τους να ξεριζώσουν την Ορθοδοξία από τις ψυχές όλων των Πολωνών  χρησιμοποίησαν τη βία: Διωγμούς, φυλακίσεις, βασανιστήρια, θανατώσεις, και καταστροφές ναών και μονών. Τότε κατασκεύασαν και το απατηλό μόρφωμα της Ουνίας, που κατατρύχει έως τις ημέρες μας τους Ορθοδόξους, ιδιαίτερα στην Πολωνία και στην Ουκρανία.

Λαγκαδά Ιωάννης: Μη Ορθόδοξα τα νέα θρησκευτικά!

Ο Σεβ. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης ήταν προσκεκλημένος σε πρωϊνή εκπομπή του ΣΚΑΪ προκειμένου να μιλήσει για την αναθεώρηση του Συντάγματος και το τραγικό περιστατικό στην Βόρειο Ήπειρο.
Στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν η πρόταση του Πρωθυπουργού για την προσθήκη στο Σύνταγμα της φράσης «ουδετερόθρησκο κράτος» πλήττει την Εκκλησία ο Σεβασμιώτατος απάντησε ότι όλοι δικαιούνται να έχουν τις απόψεις τους αλλά άλλο τι αναγγέλλουν και άλλο τελικά το τι θα συμβεί και πρόσθεσε ότι εφόσον ο κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί σχετικά με τις προτεινόμενες αλλαγές πολύ περισσότερο η Εκκλησία ως θεσμός που ιστορικά έχει διαδραματίσει σπουδαίο ρόλο στην Πατρίδα μας.

Οι «σοβαροί» ενδοτικοί


Και μικρά και ανέντιμο θέλουν την Ελλάδα. Να ενοχλείται, αλλά να μην ενοχλεί. Να αιμορραγεί, να αφήνει τις πληγές ανοιχτές να πυορροούν και να μην τις καυτηριάζει. Να σκοτώνουν τα παιδιά της και να μην εκδικείται.
Η μικρά και ανέντιμος Ελλάς είναι εκείνη που αντιστρέφει τον αξιακό κώδικα, αποδέχεται το κακό στη θέση του καλού και το καλό το εξορκίζει λες και είναι αρρώστια αγιάτρευτη. 
Αυτό το συμπέρασμα συνάγεται από την καθεστωτική αντιμετώπιση της δολοφονίας του Βορειοηπειρώτη ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα από το αλβανικό κράτος. «Να μην ασχολούμαστε τώρα άλλο με το θέμα. Ο,τι έγινε, έγινε. 
Ας μην προκαλέσουμε περαιτέρω προβλήματα στις διμερείς σχέσεις. Δεν είναι ώρα τώρα για τέτοια». Αυτού του είδους οι τοποθετήσεις, οι παροτρύνσεις και οι «συστάσεις» γίνονται συνήθως από εκείνους που αποπειρώνται να κρύψουν τη δειλία και τον ενδοτισμό τους πίσω από τον φερετζέ της «σοβαρότητας» και της «ψυχραιμίας». 

Οι Αλβανοί κρύβουν το έγκλημα της εν ψυχρώ δολοφονίας του Κατσίφα

Πέντε λεπτά άφησαν τον ιατροδικαστή να δει το πτώμα του Κατσίφα (πλυμένο και με ραμμένα τα τραύματα), ενώ διαμηνύουν ότι δεν δέχονται έρευνες στο έδαφός τους

Ζακ και Κατσίφας, η εργαλειοποίηση δύο θανάτων


Ζακ και Κατσίφας, η εργαλειοποίηση δύο θανάτων
Βαγγέλης Γεωργίου
Στο δημοτικό, είχε έρθει ένα μελαχροινό κοριτσάκι από τη Βόρεια Ήπειρο. Κάποιοι συμμαθητές την είχαν προσβάλλει άγρια, πολύ άγρια. Τότε είχα διηγηθεί διάφορα περιστατικά στη μητέρα μου και εκείνη με είχε παροτρύνει να πηγαίνω δίπλα της, να μην την αποφεύγω. «Να την κεράσεις και κανένα τόστ στο διάλειμμα» από το κυλικείο. Τα χρόνια πέρασαν, και ήρθε το γυμνάσιο και μετά το λύκειο. Ήταν η περίοδος που οι διαφορετικοί, οι «άλλοι» δεν σταμάτησαν αλλά πολλαπλασιάζονταν. Ήταν και οι «κουνιστοί» που απέφευγαν το «μάθημα» της γυμναστικής και εκδηλώνονταν κάπως. Η ίδια πολιτική συνεχίστηκε και τότε. Έπρεπε να είμαι διακριτικός σε κάθετι που μου φαινόταν «ξένο». Δεν ήταν ανάγκη να καταλάβω κάτι για να αξίζει αξιοπρέπεια.

Μπορεί να μας πει κάποιος ποια είναι σήμερα η σχέση μας με τον «Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χερσονήσου και Έξαρχο εν Ελλάδι Χρυσόστομο»;;


Την ώρα που η Φαναριώτικη προπαγάνδαπερί Ορθόδοξης επιρροής των Ρώσων στα Βαλκάνιαφτάνει τα όρια της γελοιότητας, μπορεί κάποιος παρακαλώ να μας ενημερώσει ποία είναι η σχέση μας με τον «Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χερσονήσου και Έξαρχο εν ΕλλάδιΧρυσόστομο»; Η Εκκλησία της Ελλάδος θα πάρει θέση ή μήπως «διαπραγματεύεται» και αυτό το θέμα;;
***
«Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΡΧΟΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ.»
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χερσονήσου και Έξαρχος εν Ελλάδι του Πατριαρχείου του Κιέβου και πάσης Ουκρανίας – Ρώς κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ (κατά κόσμο Γεώργιος Μπακόμητρος) γεννήθηκε στις 24 Απρ 1950 στο νησί της Αίγινας υπό ευλαβεστάτων γονέων. Τις εγκυκλίους του σπουδές περάτωσε στην νήσο Αίγινα και ακολούθως εισήχθη εις την Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απ όπου και αποφοίτησε και έλαβε το πτυχίο του ως Θεολόγος.

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «θρησκευτική ουδετερότητα» που προτείνει η κυβέρνηση προβληματίζει την Εκκλησία


Αποτέλεσμα εικόνας για Χάρης Κονιδάρης

Συνταγματική Αναθεώρηση: Η «θρησκευτική ουδετερότητα» που προτείνει η κυβέρνηση προβληματίζει την Εκκλησία
Σημαντικό πάντως για την Εκκλησία είναι το ζήτημα της διατήρησης της μισθοδοσίας από το κράτος των περίπου 9000 κληρικών
Ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας είναι θέμα για το οποίο και οι δύο πλευρές έχουν «διασταυρώσει» πολλές φορές « τα ξίφη τους». Χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης έκανε λόγο για θρησκευτική ουδετερότητα, ενώ επίσημη απάντηση της Εκκλησίας πριν από την τελική πρόταση δεν υπάρχει.
Σε αρκετούς Μητροπολίτες πάντως προκαλεί έντονο προβληματισμό ο τρόπος με τον οποίο θα ερμηνευτεί η θρησκευτική ουδετερότητα της πολιτείας από τα δικαστήρια. Δηλαδή αν η θρησκευτική ουδετερότητα επεκταθεί και σε ζητήματα όπως η πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο εκκλησιασμός και η ανάρτηση εικόνων σε σχολεία, νοσοκομεία και δικαστήρια.

Η Εκκλησία ελευθερώνει το έθνος, οι πολιτικοί το διαφθείρουν


Η Εκκλησία ελευθερώνει το έθνος, οι πολιτικοί το διαφθείρουν
Τοῦ Ἀρχιμ. Ἱεροθέου Ἀργύρη, Ἱεροκήρυκος τῆς Ἱ. Μ. Πειραιῶς
Πανοσιολογιώτατε, Ἐκπρόσωπε τοῦ Προκαθημένου Πάσης Ἑλλάδος, Σεβασμιώτατε, Σεβαστοὶ Πατέρες καὶ ἀδελφοί, Ἐλλογιμώτατοι Καθηγητές, ἐκπρόσωποι τῶν πολιτικῶν κομμάτων, Ἐν προοιμίοις, ζητῶ συγγνώμη, καὶ θὰ ἤθελα νὰ καταπαύσω τὸ λόγον. Δὲν θὰ ἤθελα νὰ ὁμιλήσω γιὰ αὐτὸ τὸ δύσκολο θέμα, γιατί ἄν ἕνα ἄνθρωπο θέλης νὰ τὸν πλήξης, ἔχεις δύο δυνατότητες: νὰ τοῦ ἀπευθύνης πολιτικὴ καὶ θρησκευτικὴ κατηγορία, ὅπως τὸν Κύριόν μας: «εἶσαι Βασιλιάς!», πολιτικὴ κατηγορία, «εἶσαι Σαμαρείτης, εἶσαι Θεός!», θρησκευτικὴ κατηγορία.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος,Η λογοκρισία στη μεταδημοκρατία


Αποτέλεσμα εικόνας για λογοκρισία
Η λογοκρισία στη μεταδημοκρατία*
            Κατά την κλασσική ερμηνεία του όρου «λογοκρισία»αυτή σημαίνει τον έλεγχο και την απαγόρευση κάθε μορφής δημοσίευση, μετάδοση και παρουσίαση στην κοινή γνώμη έργων της πένας, του χρωστήρα, της σμίλης και των μουσικών οργάνων που είναι ενοχλητικά στην τυραννική – ολοκληρωτική εξουσία. Σκληρότερα μέτρα  καταστολής λαμβάνονται σε βάρος των δημοσιογράφων και των συγγραφέων, που πληρώνουν με τη ζωή τους επειδή αποκαλύπτουν  ή ερευνούν για να αποκαλύψουν τη διαφθορά και την βαρβαρότητα της εξουσίας.

30 Οκτ 2018

Υποστέλλουμε και πάλι τη Σημαία μας

ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ
Εμείς πορευόμαστε πλέον χωρίς «ταυτότητα», χωρίς σημαία, χωρίς από κάπου να κρατά η σκούφια μας!
Από τον Νίκο Ελευθερόγλου
Η τραγωδία με τον Έλληνα ομογενή στη Βόρειο Ήπειρο, τον οποίο οι Αλβανοί εκτέλεσαν εν ψυχρώ, δυστυχώς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό που δείχνει ότι αυτό το έθνος χρόνια τώρα υποστέλλει τη σημαία. 

π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος : Φανάρι καί Μόσχα. Ἀντίπαλοι στίς διεκδικήσεις. Συνοδοιπόροι στόν Οἰκουμενισμό.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΑΝΑΡΙ ΜΟΣΧΑ
Ἐν Πειραιεῖ 30-10-2018
ΦΑΝΑΡΙ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ.
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΕΣ. ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ.
Ὁ οἰκουμενικός πατήρ, καθηγητής τῆς Δογματικῆς, καί σύγχρονος ἅγιος τῆς ἁγιοσαββιτικῆς Σερβικῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί τῆς καθόλου Ἐκκλησίας, ὅσιος Ἰουστῖνος Πόποβιτς, ἐκφράζοντας τήν βαθειά του αἴσθηση καί τήν πλήρη ὀδύνης ἐπίγνωση γιά τήν (τότε) μέλλουσα νά συνέλθει Πανορθόδοξη Σύνοδο, ὑπεγράμμισε τό 1971 : «Καί, εἰς τό τέλος τέλος, τί δύναται νά περιμένῃ κανείς ἀπό μίαν τοιαύτην Οἰκουμενικήν Σύνοδον; Ἕν, καί μόνον ἕν : σχίσματα καί αἱρέσεις καί διαφόρους ἄλλας συμφοράς»[1]

Το παρακράτος δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο Κατσιφά !

Το παρακράτος δολοφόνησε τον Κωνσταντίνο!
 Αποκάλυψη! Φωτό-ντοκουμέντο από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Κατσιφάς
 Ένας σωρός από πέτρες (!) η μόνη προστασία του. Πώς έγινε «μάχη» εφόσον ήταν (ουσιαστικά) ακάλυπτος;

Τσίπρας: Ήρθε η ώρα να κατοχυρωθεί ρητά στο Σύνταγμα η θρησκευτική ουδετερότητα του ελληνικού κράτους

Ειδική αναφορά στις σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας έκανε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ , που έχει ως επίκεντρο την κυβερνητική πρόταση για την συνταγματική αναθεώρηση.

Κονίτσης Ανδρέας: Μοναδικὴ λύση γιὰ τὴν σωτηρία τοῦ Ἑλληνισμοῦ ἀπὸ τὴν βάρβαρη γειτονικὴ χώρα εἶναι μία : Η ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


Αποτέλεσμα εικόνας για Κονίτσης Ανδρέας
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΔΡΥΪΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ & ΚΟΝΙΤΣΗΣ 
 Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 30ῇ Ὀκτωβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ, ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :
«Ὅταν στὶς ἀρχὲς τοῦ 1991 γκρεμίστηκαν τὰ ἠλεκτροφόρα συρματοπλέγματα στὴν Ἀλβανία, καὶ ἄρχισε δειλὰ – δειλὰ νὰ φυσάῃ ἄνεμος ἐλευθερίας, ὕστερα ἀπὸ τὴν ὀλέθρια λαίλαπα τοῦ κομμουνισμοῦ, ὁ κόσμος ἀνάσανε μὲ ἀνακούφιση. Ὅλοι πίστευαν, ὅτι τὸ τελευταῖο ἔγκλημα τῶν Ἀλβανῶν, ἡ δολοφονία τῶν 4 Ἑλλήνων παλληκαριῶν στὸ Ἀλύκο στὶς 12 Δεκεμβρίου 1990 θὰ ἀποτελοῦσε πλέον παρελθόν, μαζὶ μὲ τὴν κομμουνιστικὴ δικτατορία τῶν Χότζα – Ἀλία.

Ο ανθελληνισμός της ιντελιγκέντσιας

Οι «ενημερωτές» και οι «γραμμητζήδες» των Ελλήνων είναι με όλους, εκτός από τους Ελληνες. Οι μηχανισμοί παραγωγής κυρίαρχης ιδεολογίας επιλέγουν τις μείζονες πολιτικές, κοινωνικές και εθνικές συγκρούσεις για να γυρίσουν την πλάτη στην πλειοψηφία και να δείξουν την προσήλωσή τους στα νεωτερικά δόγματα, τον αντιπατριωτισμό, τον δικαιωματισμό και την αποδόμηση των παραδοσιακών αξιών.

Οι εθνομηδενιστές προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι «δικαίως σκοτώθηκε ο Κων. Κατσίφας»


Αποτέλεσμα εικόνας για Κωνσταντίνο Κατσίφα
Έφυγε σαν άνδρας
Οι εθνομηδενιστές προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι «δικαίως σκοτώθηκε ο Κων. Κατσίφας»
Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*
Ιδιαίτερη λύπη μάς περίμενε όλους τους πατριώτες προχθές, στην εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου. Αλβανοί αστυνομικοί πήγαν στις Βουλιαράτες, στο χωριό της Βόρειου Ηπείρου που απέχει μόλις 6 χλμ. από την Ελλάδα. Πίεσαν τον πατριώτη Κωνσταντίνο Κατσίφα να κατεβάσει την ελληνική σημαία που είχε υψώσει λόγω της εθνικής μας εορτής. Και ο Κωνσταντίνος δεν άντεξε. Και ανταπέδωσε τα πυρά που του έριξαν οι Αλβανοί. Και έφυγε σαν άνδρας.

Κοινωνία τεράτων


bruxelles men having babies utero affitto 03
Τὰ συμβαίνοντα στὸν τρελὸ κόσμο μας ξεπερνοῦν πλέον καὶ τὴν πιὸ τολμηρὴ φαν­τασία. Ἡ ὁμοφυλοφιλικὴ λαίλαπα ποὺ σαρώνει βίαια τὸν πλανήτη, δὲν ἀλλάζει μόνο τοὺς νόμους σὲ ὅλες σχεδὸν τὶς χῶρες οὔτε ἀρκεῖται μόνο στὸ νὰ διεκδικεῖ δικαιώματα γάμου καὶ παρόμοια. Τώρα ἔχει δημιουργήσει καὶ βιομηχανία παραγωγῆς, ἐκθέσεως καὶ πωλήσεως βρεφῶν. Τέτοια ποὺ πλέον, σὲ ἀντιστοιχία μὲ τὸ «baby boom» (ἔκρηξη γεννήσεων) μετὰ τὸν Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, νὰ γίνεται λόγος γιὰ «gayby boom» (ἔκρηξη ὁμοφυλοφιλικῶν γεννήσεων).
Τί ἐπιθυμεῖ τὸ ὁμόφυλο «ζεῦγος»; βρέφος λευκὸ ἢ μαῦρο, ἀγόρι ἢ κορίτσι, πολὺ ἢ λιγότερο ἀκριβό; Πόσα διαθέτει; 95 ἢ 160 χιλιάδες δολάρια; Στὸ ἀκριβὸ πακέτο περιλαμβάνονται τὰ πάντα. Ὑπάρχουν πολυτελεῖς κατάλογοι μὲ φωτογραφίες ὑποψήφιων γυναικῶν γιὰ τὴ «δουλειά», γιὰ νὰ μποροῦν οἱ ἀγοραστὲς νὰ διαλέξουν ὅ,τι τοὺς ἱκανοποιεῖ.

29 Οκτ 2018

Προσοχή στις αιρετικές τελετές που... μοιάζουν με τα ιερά μας μυστήρια

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες της 30ής Πανορθόδοξης Συνδιάσκεψης για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής στη Λεπτοκαρυά Πιερίας
Από τον Μάκη Αδαμόπουλο

Γιατί άλλαξε ξαφνικά γνώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την «Εκκλησία των Σκοπίων». Η μακρινή ιστορία από το 1922, που ανέτρεψε τους σχεδιασμούς των πολιτικών

Έπεισαν τον Βαρθολομαίο με... χρυσάφι
Γιατί άλλαξε ξαφνικά γνώμη ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Η μακρινή ιστορία από το 1922, που ανέτρεψε τους σχεδιασμούς των πολιτικών
Θα θυμάστε την πρόσφατη απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την περίπτωση της «Εκκλησίας της Μακεδονίας». Πριν από μήνες είχαν δημιουργηθεί οι προσδοκίες και ήταν τόσο κοντά η Εκκλησία της γειτονικής χώρας στο όνειρο να αποκτήσει την Αυτοκεφαλία της, βασισμένη στο μοντέλο της Ουκρανίας.

Κωνσταντίνος Κατσίφας -Ήρωας ανήμερα της εθνικής επετείου!

Σχετική εικόνα
Ήρωας ανήμερα της εθνικής επετείου!
Ο Βορειοηπειρώτης Κωνσταντίνος Κατσίφας «έπεσε» με το όπλο στο χέρι, υπερασπιζόμενος γη και σημαία ελληνική. Αυτό έγινε την 28η Οκτωβρίου, στον εορτασμό της έναρξης του πολέμου που στεφάνωσε την Ελλάδα με νίκη και δόξα, ακριβώς εκεί: στα βουνά της Βορείου Ηπείρου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έφτασε στο σημείο να «αυθαιρετήσει» και να προσπαθήσει να βαστάξει Θερμοπύλες για έναν απλό λόγο: Κανείς άλλος δεν θέλησε να το κάνει.

Πιέζει για να πάει στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας!Πιέζει για να πάει στο Άγιο Όρος ο Τσίπρας!
Τα πρόσωπα «κλειδιά» για την επίσκεψη στον Αθωνα και οι έντονες αντιδράσεις
Ασυνήθιστοι στα μάτια ορισμένων εργαζομένων στο Μέγαρο Μαξίμου φάνταζαν οι τρεις επισκέπτες που πέρασαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής τη μεγάλη δίφυλλη πόρτα του εντυπωσιακού νεοκλασικού στην Ηρώδου Αττικού. Ρασοφόροι και ειδικά μοναχοί δεν είναι τυπικοί επισκέπτες του πρωθυπουργικού γραφείου, πόσο μάλλον επί ΣΥΡΙΖΑ. 

Όταν η «Νέα Εποχή» παραμερίζει την χριστιανική διδασκαλία (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 29η Οκτωβρίου 2018
Όπως είναι γνωστό η «Νέα Υδροχοϊκή Εποχή», στην οποία ζούμε, διαρκώς εξαπλώνεται. Έχει κατορθώσει να διαποτίσει με την αντίχριστη ιδεολογία της μέγα μέρος της ανθρωπότητος και έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα, καταστροφικά και ολέθρια, για την πνευματική της πορεία. Εδώ και αιώνες φρόντισαν τα σκοτεινά κέντρα της, που ρυθμίζουν τις τύχες της ανθρωπότητος, να εισαγάγουν σ’ αυτήν μια νέα πρωτόγνωρη «πνευματικότητα», η οποία δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο αντίποδας της γνήσιας πνευματικότητος, που είναι καρπός της Χάριτος του παναγίου Πνεύματος. Η νέα αυτή «πνευματικότητα»πηγάζει από τον σκοτεινό και ερεβώδη κόσμο του αποκρυφισμού, της μαγείας και του δαιμονισμού.

Καλαβρύτων Αμβρόσιος: ''Προς τους «Αγαπούληδες» του Θεού'' ( Μέρος 2ο )

Αποτέλεσμα εικόνας για Καλαβρύτων Αμβρόσιος
2Α  ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΑΓΑΠΟΥΛΗΔΕΣ« ΤΟΥ ΘΕΟΥ,
ΗΤΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ, ΙΕΡΕΙΣ, ΔΙΑΚΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟΥΣ

Η αντιστασιακή οργάνωση Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση (ΕΚΚΑ) και ο Δημήτρης Ψαρρός (Οκτ. 1941) 70 χρόνια από την ίδρυσή της


Αποτέλεσμα εικόνας για Δημήτρης Ψαρρός (Οκτ. 1941)

Η αντιστασιακή οργάνωση Εθνική και Κοινωνική
Απελευθέρωση (ΕΚΚΑ) και ο Δημήτρης Ψαρρός (Οκτ. 1941)
70 χρόνια από την ίδρυσή της
'Εχουμε συνηθίσει, όταν ακούμε για Εθνική Αντίσταση στα χρόνια της γερμανοβουλγαροϊταλικής Κατοχής, να εννοούμε τον ΕΔΕΣ τον ΕΛΑΣ και το ΕΑΜ.
Υπήρξε όμως και μια άλλη οργάνωση στη Στερεά, της οποίας ο ηγέτης πέθανε από αδελφικό βόλι. Πρόκειται για την Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση (ΕΚΚΑ), που ήταν μία από τις κύριες ελληνικές μαχόμενες αντιστασιακές οργανώσεις που έδρασαν στη διάρκεια της κατοχής. Η ΕΚΚΑ ήταν αντιστασιακή οργάνωση δημοκρατικών αντιλήψεων που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1941 από τους πολιτικούς Απ. Καψαλόπουλο και Γ. Καρτάλη.
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΨΑΡΡΟΣ:
Ο Ψαρρός, εθελοντής των Βαλκανικών πολέμων, μόλις 19 ετών τότε και φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής, απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων, μέλος του βενιζελικού κινήματος της Εθνικής Αμύνης, πολέμησε κατά τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και τραυματίστηκε στην εκστρατεία της Ουκρανίας. Το Μάιο του 1941 μαζί με άλλους μονίμους και εφέδρους αξιωματικούς ίδρυσε τον Ελληνικό Απελευθερωτικό Στρατό (ΕΑΣ) χωρίς κομματικές σχέσεις αλλά σε συννενόηση με την κεντρική στρατιωτική διοίκηση που ήδη αποχωρούσε από την Κρήτη για τη Μέση Ανατολή. Μέσα σε ένα έτος η οργάνωση εξαπλώθηκε από τη Φωκίδα στη Βοιωτία τη Ναυπακτία, τη Λοκρίδα και τη Βόρεια Πελοπόννησο.

Κωνσταντίνος Κατσίφας- Άλλος ένας Βορειοηπειρώτης νεκρός από τα πυρά της Αλβανικής Αστυνομίας [28 Οκτωβρίου 2018]

Σχόλιο Τ.Ι.: Την ημέρα του ΟΧΙ, την ημέρα γιορτής, την ημέρα μνήμης της συντριβής των ιταλικών δυνάμεων και των συμμάχων τους Αλβανών στα Ελληνικότατα χώματα της Βορείου Ηπείρου, το απολυταρχικό καθεστώς της Αλβανίας αποφάσισε να προσθέσει άλλον έναν Βορειοηπειρώτη Μάρτυρα στην πολύ μακρυά λίστα. Αθάνατος.

28 Οκτ 2018

Όλα τα έχει η Μαριωρή, νέο Σύνταγμα της λείπει


Εικόνα: Γιώργος Χαρβαλιάς
Όλα τα έχει η Μαριωρή, νέο Σύνταγμα της λείπει
Η αναθεώρηση δεν μπορεί να είναι εργαλείο «επικοινωνιακού αντιπερισπασμού». Η πατρίδα δεν χρειάζεται σήμερα ούτε αλλαγή πολιτειακής δομής ούτε διαχωρισμό κράτους - Εκκλησίας
Από τον Γιώργο Χαρβαλιά
Η αναθεώρηση καταστατικών διατάξεων στο Σύνταγμα μιας σύγχρονης δημοκρατίας δεν είναι ποτέ περιττή πολυτέλεια. Για τον απλούστατο λόγο ότι ακόμη και οι πιο θεμελιώδεις νόμοι που διέπουν τη λειτουργία ενός δημοκρατικού πολιτεύματος δεν γίνεται να είναι ούτε στατικοί ούτε ισόβιοι, από τη στιγμή που οι κοινωνίες εξελίσσονται. 
Επαναπροσδιορίζονται ή και «επικαιροποιούνται», όσο αδόκιμος κι αν ακούγεται ο όρος, με βάση τρέχουσες λειτουργικές ανάγκες, αλλά και την εμπειρία του παρελθόντος που συχνά αποδεικνύει παραλείψεις ή και αστοχίες από την πλευρά του νομοθέτη.

Σαράντος Καργάκος, Οι κόττες και ο κ. Κοτζιάς


Εικόνα: Σαράντος Ι. Καργάκος
Οι κόττες και ο κ. Κοτζιάς
Κάθε άνθρωπος μπορεί στα όνειρά του να νομίζει ότι είναι ή ότι γίνεται Ναπολέων, αλλά δεν είναι ωφέλιμο να το νομίζει και όταν είναι ξύπνιος
Από τον  Σαράντο Ι. Καργάκο, ιστορικό, συγγραφέα
ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ἀπό κάποιον τηλεοπτικό σταθμό μοῦ ζητήθηκε νά σχολιάσω μία μειωτική γιά τίς κόττες δήλωση τοῦ τέως ὑπουργοῦ μας ἐπί τῶν Ἐξωτερικῶν. Δέν εἶχα ἀντίρρηση καί εἶπα –ἄν θυμᾶμαι– τά ἑξῆς: Ὁ Ἕλληνας Ταλλεϋράνδος μπορεῖ νά ὑποτιμᾶ τή νοημοσύνη τῶν θαυμαστῶν του, ἀλλά δέν μπορεῖ νά ὑποτιμᾶ τήν ἀξία τῆς κόττας. Διότι ἡ κόττα εἶναι αὐτή πού κάνει τά αὐγά! Ὁ ἴδιος προφανῶς θέλει νά κάνει ἐπίδειξη πολιτικῆς πετεινοῦ, πολιτικῆς κόκορα. Ἀλλά παρά τίς λαμπρές τραγουδιστικές ἐπιδόσεις του πιθανῶς ἀγνοεῖ τό μετακατοχικό ἀσμάτιο πού ἔλεγε: «Τῆς γειτονιᾶς ὁ κόκορας φαινότανε γιά μάγκας μά γρήγορα κατάλαβα πώς ἦταν ματσαράγκας».

Φώτιος Μιχαήλ: Λόγος πανηγυρικός στήν ἐπέτειο τοῦ ΟΧΙ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Σεβαστέ μας πάτερ Φώτιε,
ἀγαπητοί μου συμπατριῶτες καί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί.
Ἡ 28η Ὀκτωβρίου τοῦ 1940 ὑπῆρξε μιά μοναδική ἱστορική στιγμή ὅχι μονάχα γιά ἐμᾶς τούς Ἔλληνες, ἀλλά καί γιά ὁλόκληρη τήν ἀνθρωπότητα!
Τό ΟΧΙ τοῦ Μεταξᾶ, τό ἔβαλαν οἱ παπποῦδες μας βαθειά μέσα στίς καρδιές τους καί τό μετέτρεψαν πάνω στά κακοτράχαλα βουνά τῆς Ἠπείρου σέ Νίκη!
Τό πῆραν τά χείλη τῆς Βέμπο καί τό ἔκαναν τραγούδι.
Ἀντήχησε ὡς κρότος δυνατός ἀπ’ ἄκρου εἰς ἄκρον τῆς Πατρίδας μας καί ἀναδείχθηκε σέ Σύμβολο τῆς ἀντίστασης καί τῆς Ἐλευθερίας.
Τό ἀφουγκράστηκαν οἱ ψοφοδεεῖς καί τάχα ἰσχυροί Εὐρωπαῖοι καί νόμισαν πώς ὀνειρεύονται! Πῶς εἶναι δυνατόν, ἀναρωτήθηκαν, ἕνας τόσο μικρός λαός νά τά βάλει μέ μιά ὑπερδύναμη;

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, 1)Πάνε για κατάργηση επετείου 28ης Οκτ. ΄40; 2)Π.Ε.Φιλολόγων: Απαράδεκτο το νέο μάθημα Ιστορίας

Εκπομπή που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV

Η συμμετοχή της Αλβανίας στην επίθεση κατά της Ελλάδας την 28η Οκτωβρίου 1940


basilias-albanias
Ποιος ο ρόλος της Αλβανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Του Χαράλαμπου Νικολάου / Ταξίαρχου ε.α., τ. καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας ΣΣΕ
Το 1939 τα ιταλικά στρατεύματα, υπό τον στρατηγό Γκουτσόνι, αποβιβάσθηκαν στο Δυρράχιο, το πρωί της 7ης Απριλίου. Ο βασιλιάς Ζώγου δεν αιφνιδιάστηκε δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί, πριν από έναν μήνα και πλέον, εντατικές διπλωματικές συνομιλίες. Υφίστατο το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τις ξένες κυβερνήσεις, εκτός της Γερμανίας και ίσως της Γιουγκοσλαβίας. Δεν προβλήθηκε καμία σοβαρή αντίσταση κατά των Ιταλών. Ο αλβανικός λαός στην πλειοψηφία του υποδέχθηκε τους Ιταλούς στρατιώτες ως “ελευθερωτές”.
Τα γεγονότα έκτοτε διαδέχθηκαν το ένα το άλλο με κινηματογραφική ταχύτητα. Στις 14 Απριλίου 1939 η Αλβανία αποχώρησε από την Κοινωνία των Εθνών (ΚτΕ). Στις 15 Απριλίου έγινε δεκτή στο Κυρηνάλιο (ανάκτορο στη Ρώμη, θερινή διαμονή των Πάπων μέχρι το 1870, στη συνέχεια κατοικία του βασιλιά της Ιταλίας και αργότερα του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας), πολυμελής αλβανική αντιπροσωπεία υπό τον πρωθυπουργό Βερλάτση. Αυτός προσφώνησε τον Bασιλιά αυτοκράτορα πρώτα στην αλβανική και έπειτα στην ιταλική γλώσσα και του προσέφερε το “στέμμα του Σκεντέρμπεη”. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η ιταλική Βουλή έδωσε τη συναίνεση της για την “προσωπική ένωση” και την επομένη έπραξε το ίδιο η Γερουσία. Διορίστηκε τοποτηρητής του βασιλιά, όχι μέλος της δυναστείας (είχε γίνει λόγος για τον δούκα του Μπέργκαμο), αλλά ο πρεσβευτής Τζακομόνι.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσκύνησε τον Μωάμεθ!


Αποτέλεσμα εικόνας για Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσκύνησε τον Μωάμεθ!
[Κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ο χαρακτηρισμός, με βάση τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό, προσωπικών γεγονότων από τη ζωή του Μωάμεθ, συνιστά βλασφημία ενώ οι βλασφημίες κατά του Χριστού και της Παναγίας αποτελούν έκφραση γνώμης! Φαίνεται ότι το Δικαστήριο απηχεί την αποδοχή του Μωάμεθ από τους Δυτικούς: «από την Εποχή του Διαφωτισμού οι Δυτικοί θαύμαζαν τον Μωάμεθ ως ορθολογιστή, μεταρρυθμιστή, σπουδαίο άνδρα και μάλιστα αυθεντικό προφήτη» (Συνέντευξη του καθηγητή John Tolan* στο Le monde des religions, 27-10-2018). 

27 Οκτ 2018

«Η κατάργηση της 28ης Οκτωβρίου και το νέο σχολείο του Σύριζα» (βίντεο)

Το Άρδην με αφορμή το πρόγραμμα «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα ελεύθερη», οργάνωσε την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 εκδήλωση με θέμα: «Η κατάργηση της 28ης Οκτωβρίου και το νέο σχολείο του Σύριζα«.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com