30 Νοε 2023

Χριστιανοφοβικά φασιστοειδή στην ΑΣΟΕΕ ξυλοκόπησαν 26χρονο γιατί είχε στην τσάντα του την ελληνική σημαία και την Παναγία!

Χριστιανοφοβικά φασιστοειδή στην ΑΣΟΕΕ ξυλοκόπησαν 26χρονο γιατί είχε στην τσάντα του την ελληνική σημαία και την Παναγία!

Ρατσιστική επίθεση στην ΑΣΟΕΕ γιατί ο χριστιανισμός «ενοχλεί» - Όποιος ομολογεί τα ελληνορθόδοξα πιστεύω του, στοχοποιείται από τραμπούκους!

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ: Πώς oι Βρετανοί «έφαγαν» 100 εκ. Ινδούς σε 40 χρόνια!

Η αποικιοκρατική πολιτική των Βρετανών στην Ινδία προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστο 100 εκ. ανθρώπων, όσων δεν προκάλεσαν όλοι οι λιμοί μαζί στη Σοβιετική Ένωση, τη μαοϊκή Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, την Καμπότζη του Πολ Ποτ και την Αιθιοπία του Μενγκίστου.

ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ: Πώς oι Βρετανοί «έφαγαν» 100 εκ. Ινδούς σε 40 χρόνια!

του Dylan Sullivan

Τὰ παράθυρα τῆς ζωῆς μας

 

Τὰ παράθυρα τῆς ζωῆς μας

Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος

Ἔχετε φανταστεῖ, καλοί μου φίλοι, τὸ σπίτι μας χωρὶς παράθυρα; Θὰ ἦταν κόλαση πραγματική! Ἔξω, ἂς ποῦμε, νὰ εἶναι ἡμέρα, χαρὰ Θεοῦ, ὁ οὐρανὸς νὰ εἶναι καταγάλανος καὶ ὁ ἥλιος νὰ καταλάμπει καὶ μέσα στὰ σπίτια μας νὰ ὑπῆρχε τὸ ἀπόλυτο σκοτάδι. Θὰ ἦταν χειρότερα καὶ ἀπ’ τὰ κελλιὰ μιᾶς φυλακῆς!

Χανιά Κρήτης. Χριστούγεννα μὲ τρεῖς Δεσπότες. (Τέσσερα χρόνια μετά)

Χανιά Κρήτης. Χριστούγεννα μὲ τρεῖς Δεσπότες. (Τέσσερα χρόνια μετά)

Γεώργιος Κ. Τζανάκης. Ἀκρωτήρι Χανίων

Τὰ Χριστούγεννα τοῦ 2019 γιορτάστηκαν στὰ Χανιὰ μὲ τὴν παρουσία τριῶν ἐπισκόπων, ἀφοὺ ὁ Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως χειροτόνησε τὸν ἡγούμενο τῆς Μονῆς Γουβερνέτου Εἰρηναῖο καὶ τὸν Πρωτοσύγγελο τῆς Μητροπόλεως Κυδωνίας καὶ Ἀποκορώνου Δαμασκηνὸ σὲ Ἐπισκόπους καὶ ... τοὺς ἔστειλε πίσω στὴν Κρήτη.

Neuralink: Το τσιπ στον εγκέφαλο παρουσιάζεται ως «πρόοδος» – Χιλιάδες άνθρωποι γίνονται πειραματόζωα του «Φρανκενστάιν», Ίλον Μασκ

Neuralink: Το τσιπ στον εγκέφαλο παρουσιάζεται ως «πρόοδος» – Χιλιάδες άνθρωποι γίνονται πειραματόζωα του «Φρανκενστάιν», Ίλον Μασκ

Neuralink: Παρά τις ανησυχητικές παρενέργειες σε ζώα, ο Ίλον Μασκ ξεκίνησε πειράματα σε ανθρώπους με τις ευλογίες των ΗΠΑ και τις επευφημίες όλων των ΜΜΕ

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Η ορθόδοξη Εκκλησία έναντι της ομοφυλοφιλίας

Η ορθόδοξη Εκκλησία έναντι της ομοφυλοφιλίας

Γράφει ο Ηρακλής Ρεράκης, Πρόεδρος της ΠΕΘ

 Η Αγία Γραφή, μαζί με την αγιοπνευματική Ιερά Παράδοση αποτελούν τις βάσεις της πίστεώς μας. Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι ο Θεός «εποίησεν τον άνθρωπον άρσεν και θήλυ» (Γέν. 1, 27-28). Η Εκκλησία, ως Ιερός Θεσμός, υπάρχει για να διακονεί την αλήθεια της, που είναι η μόνη που σώζει τον άνθρωπο.

ΑΙΣΧΟΣ: Μετά τον εξευτελισμό του μοναχισμού, ΒΛΑΣΤΗΜΙΕΣ στην Παναγία στο κανάλι ALPHA.

 

Λάβαμε πριν λίγο στο email του ιστολογίου μας την παρακάτω επώνυμη καταγγελία:

«Χθές Τρίτη βραδυ (28/11/2023) κάθησα να δω επειδή δεν είχε κάτι άλλο, αν και οι σύγχρονες ελληνικές ταινίες είναι γελοίες, στο κανάλι Αλφα, μια ελληνική ταινία με τίτλο ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
Πρωταγωνίστρια η Ρένα Μόρφη που συμμετέχει στην εκπομπή με τον Πορτοκάλογλου Μουσικό κουτί.

Στα 15 περίπου πρώτα λεπτά ακούστηκε βλασφημία προς την Παναγία (ξέρετε την φράση).
Έμεινα σύξυλη.
Αυτό εγώ προσωπικά δεν θα το αφήσω έτσι και σκοπεύω να δω κάποιον εισαγγελέα.

Δεν ξέρω αν επανήλθε ο νόμος περί περιύβρισης των θείων, ωστόσο είτε ναι είτε όχι, αν βρω και άλλα άτομα θα ήθελα να προχωρήσω σε μήνυση τόσο για το κανάλι Άλφα, όσο για την ταινία και τους παραγωγούς της.

Άγιος Ανδρέας: Ο Πρωτόκλητος μαθητής του Χριστού

ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ: Ο ΠΡΩΤΟΚΛΗΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου –Καθηγητού
       Οι άγιοι Απόστολοι κατέχουν την πρωτοκαθεδρία στο αγιολόγιο της Εκκλησίας μας, διότι αυτοί υπήρξαν οι άμεσοι διάδοχοι του Κυρίου και οι συνεχιστές του επί γης σωτηριώδους έργου Του. Αυτοί συνέπηξαν την Εκκλησία και την επεξέτειναν ως τα πέρατα του κόσμου και γι’ αυτό ομολογούμε στο «Σύμβολο της Πίστεως» πίστη σε «Αποστολική Εκκλησία». Ένας από αυτούς υπήρξε ο άγιος απόστολος Ανδρέας ο Πρωτόκλητος.
        O Απόστολος Ανδρέας ήταν, σύμφωνα με τις ευαγγελικές διηγήσεις, αδελφός του Σίμωνος Πέτρου, και αμφότεροι γιοι του Ιωνά, ή Ιωάννη και της Ιωάννας. Γεννήθηκε στη πόλη Βηθσαϊδά της Γαλιλαίας, η οποία, όπως είναι γνωστό, κατοικούνταν κυρίως από εθνικούς ελληνιστές και οι Ιουδαίοι της περιοχής είχαν γίνει κοινωνοί της ελληνικής παιδείας και κουλτούρας. Το ελληνικό όνομα του Ανδρέα (που σημαίνει ανδρείος, γενναίος), όπως και άλλων μαθητών (Φιλίππου), μαρτυρεί αυτή την αλήθεια.   

π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος: "Ὀφείλει νά διαχωρίζει τήν θέση του ὁ λαός ἀπό τούς κακούς θρησκευτικούς ἡγέτες; ΝΑΙ"

 Τίθεται το ερώτημα: Θρησκευτικοί άρχοντες -όχι άρχοντες- θρησκευτικοί άρχοντες δύνανται να ψεύδονται τόσο βαναύσως κατά της αληθείας ενώπιον του λαού;

29 Νοε 2023

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο πόλεμος

Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και ο πόλεμος

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

            Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων διέρχεται μια ακόμη σοβαρή δοκιμασία της 2000ετούς παρουσίας του στους Αγίους Τόπους. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος δέχθηκε στην έδρα του  την 1η Νοεμβρίου τον Υπουργό Επικρατείας του Ηνωμένου Βασιλείου Λόρδο Ταρίκ Αχμάντ. Αυτός συνοδευόταν από τον Αγγλικανό Αρχιεπίσκοπο στην Ιερουσαλήμ Χουσάμ Ναούμ και συζήτησε με τον Πατριάρχη την κατάσταση των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους, ιδιαίτερα κατά τη σύγκρουση στην περιοχή. Ο κ. Θεόφιλος απάντησε ότι  οι δυσκολίες υπήρχαν και πριν από τον παρόντα πόλεμο. Όπως είπε ακραίες ριζοσπαστικές Ισραηλινές ομάδες ασκούν  καταπίεση στους Χριστιανούς των Αγίων Τόπων και επιδιώκουν να τους εκδιώξουν από τις πατρογονικές τους εστίες.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗΝ, ΤΗΝ ΑΠΡΕΠΗ ΣΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΒΡΕΤΑΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΟΜΟΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΤΩΝ «ΕΛΓΙΝΕΙΩΝ»

Η απαράδεκτος στάσις του Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ρίσι Σούνακ, έναντι του Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή την δήθεν πρόκλησι εκ μέρους του δευτέρου, εις το θέμα της διεκδικήσεως των "Ελγινείων" από το Βρετανικό Μουσείο, μας δίδει την ευκαιρία να δημοσιοποιήσωμε ένα συγκλονιστικό ποίημα του μεγάλου μας ποιητού Αχιλλέως Παράσχου. Το συγκεκριμένο ποίημα αναφέρεται εις την βάρβαρον κλοπήν των περιφήμων μαρμάρων («Ελγινείων»), από τον Παρθενώνα.

Ὁ Μητρ. Βελγίου εἰς «χειροτονίαν» παπικοῦ «Ἀρχιεπισκόπου»!

Ὁ Μητροπολίτης Βελγίου κ. Ἀθηναγόρας στὴν Χειροτονία τοῦ νέου Ρωμαιοκαθολικοῦ Ἀρχιεπισκόπου Βρυξελλῶν

Τὴν Κυριακὴ 3 Σεπτεμβρίου 2023 ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου καὶ Ἔξαρχος Κάτω Χωρῶν καὶ Λουξεμβούργου κ. Ἀθηναγόρας, συνοδευόμενος ἀπὸ τὸν Θεοφιλέστατο Ἐπίσκοπο Ἀπολλωνιάδος κ. Ἰωακεὶμ καὶ τὸν ἱεροδιάκονο κ. Ἀδαμάντιο Καρφῆ, παρέστη στὴν εἰς ἐπίσκοπον χειροτονία τοῦ νέου Ρωμαιοκαθολικοῦ Ἀρχιεπισκόπου Μαλινῶν-Βρυξελλῶν καὶ Προκαθημένου τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς Ἐκκλησίας στὸ Βέλγιο κ. Luc Terlinden.

Καταστρέφουν τα παιδιά: To «Πολύχρωμο Σχολείο» έκανε τετράωρο «σεμινάριο» ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας σε δημόσιο Γυμνάσιο των Χανίων!

Καταστρέφουν τα παιδιά: To «Πολύχρωμο Σχολείο» έκανε τετράωρο «σεμινάριο» ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδας σε δημόσιο Γυμνάσιο των Χανίων!

Ολοταχώς στον γκρεμό η εκπαίδευση - Και επίσημα πλέον ξεκίνησαν να κάνουν εντατικά «φροντιστήρια» ΛΟΑΤΚΙσμού σε παιδιά δημόσιων σχολείων

Συντάκτης: Παντελής Λαμψιώτης

Εγκλωβισμένοι στην παγίδα θανάτου όλο και περισσότεροι νέοι

Τα τελευταία 10-15 χρόνια καταγράφεται εκρηκτική αύξηση στην εμπορία και στη χρήση διαφόρων συνθετικών παραισθησιογόνων ουσιών, τα οποία δεν είναι εύκολο να τα ανιχνεύσεις, ενώ σε σχέση με το παρελθόν το κόστος είναι για έναν έφηβο πιο προσβάσιμο

28 Νοε 2023

ΕΕ: Καινούργια… ΕΣΣΔ ή ο Κρόνος τρώει τα Κράτη-μέλη;

Είναι ενδιαφέρον  να μάθουμε ποιοι Έλληνες Ευρωβουλευτές, τους οποίους εξέλεξε ο ελληνικός λαός κάνοντας χρήση της εθνικής κυριαρχίας, ψήφισαν την υποβίβαση της χώρας τους σε επαρχία της ΕΕ;

ΕΕ: Καινούργια… ΕΣΣΔ ή  ο Κρόνος τρώει τα Κράτη-μέλη;

του Samuel Martin

Στις 22 Νοεμβρίου, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε  ψήφισμα «με σκοπό την αναθεώρηση των Συνθηκών». Αυτό έγινε μέσα σε μια σχετική αδιαφορία: ο κόσμος είχε στραμμένα τα μάτια του στη Γάζα, η Γαλλία προς την Crépol*. Ο ίδιος ο τίτλος, άχαρος, φαινόταν να υποδηλώνει μια χιλιοστή γραφειοκρατική προσαρμογή.

Ιδού ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές ψήφισαν να καταργηθεί το δικαίωμα του βέτο των κρατών μελών της ΕΕ!

Έσκυψαν το κεφάλι στις μεθοδεύσεις των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργηθεί το δικαίωμα των κρατών μελών στην άσκηση βέτοη σαρωτική πλειοψηφία των Ελλήνων ευρωβουλευτών, μια εξέλιξη η οποία είναι άκρως επικίνδυνη, ιδιαίτερα για τα μικρότερα κράτη.

Μέτωπο ἀπέναντι στόν γάμο τῶν ὁμοφύλων

Μέτωπο ἐκκλησιῶν καί θρησκειῶν ἀπέναντι στόν γάμο τῶν ὁμοφύλων

Στήν ἀνοικτή γραμμή μέ τήν Ἀρχιεπισκοπή Kαθολικοί, Εὐαγγελιστές, Προτεστάντες, Παλαιοημερολογῖτες, Ἑβραῖοι ἀκόμη καί Mουσουλμᾶνοι – Αἴσθησις καί ἀπό τήν ἔκρηξη Σαμαρᾶ κατά Μητσοτάκη

Μητροπολίτης Μόρφου: ”η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” Το σημείο που έδωσαν τα ” Σημεία των καιρών” σήμερα!!!!

 

Μητροπολίτης Μόρφου: ”η ιδιόχειρη Επιστολή του Αγίου Παϊσίου για το χάραγμα είναι αυθεντική!” Τη δήλωση αυτή έκανε κατά την 27η ομιλία του στη σειρά των συναντήσεων με το λαό που τιτλοφορείται ”ανάβοντας τον αναπτήρα των Αγίων” στις 22/11/23 στο Ακάκι…

Λυπηθείτε τα παιδιά

Λυπηθείτε τα παιδιά

Γράφει ο Λυμπερόπουλος Λουκάς, επίτιμος Αρεοπαγίτης, ΔΝ

Σατανισμός: Νέα παιδιά θυσιάζονται στη μαύρη μαγεία και «περιέργως» κανείς δε μιλά γι’ αυτήν τη φοβερή απειλή!

Σατανισμός: Νέα παιδιά θυσιάζονται στη μαύρη μαγεία και «περιέργως» κανείς δε μιλά γι’ αυτήν τη φοβερή απειλή!

Ο 19χρονος Νικόλας μπλέχτηκε στα δίχτυα του σατανισμού και έχασε τη ζωή του - «Ανεξήγητη» σιωπή από κράτος και ΜΜΕ γι' αυτό το κοινωνικό ζήτημα

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Το «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού» και τα σχολικά του προγράμματα

ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Θέσπιδος 11  ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ.  210 8025211 estiapm@gmail.com

Γονείς ανήλικων μαθητών, μας ενημέρωσαν για προγράμματα «επιμορφωτικών δράσεων» που λαμβάνουν χώρα εντός σχολικών μονάδων κατά τις διδακτικές ώρες από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «ΚΜΟΠ» (Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού), μάλιστα σε συνεργασία με το Δήμο Πειραιά (πολύ πιθανή η συνεργασία και με άλλους Δήμους της χώρας).

Ὁ Τοποτηρητὴς Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Ἀνδρέας πρὸς τὸν νεοθρονισθέντα Μητροπολίτη Παραμυθίας Σεραπίωνα :"Ἐσύ, λοιπόν, ὡς Ἐπίσκοπος, ἐπισκοπεύων, ἐπιβλέπων, παρακολουθών, ΔΕΝ πρέπει νὰ ἐπιτρέψεις νὰ πατήσει καὶ νὰ στερεωθεῖ ἐδῶ “Τσάμικο πόδι”.

 

Ὁ λόγος τοῦ Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως κ. Ἀνδρέου, ὠς Τοποτηρητοῦ στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη, κατὰ τὴν Ἐνθρόνιση τοῦ Μητροπολίτου Παραμυθίας κ. Σεραπίωνος,

( Ἱ. Ναὸς Ἁγίου Δονάτου Παραμυθιᾶς 18.11.2023)

Δεν ἔπαψαν νὰ προβληματίζουν τὰ ἀφορῶντα τὴν Σύνοδον τῆς Κρήτης

 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΚΤΙΝΕΣ 

Δεν ἔπαψαν νὰ προβληματίζουν τά ἀφορῶντα τὴν Σύνοδον τῆς Κρήτης

    Τοῦ Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

  Πολλοὶ εἶναι ἐκεῖνοι, οἱ ὁποῖοι στὴν προσπάθειά τους νὰ στηρίξουν τὰ ἄτοπα, τὰ ὁποῖα παρεισέφρησαν σὲ κείμενα τῶν ἀποφάσεων τῆς Συνόδου τῆς Κρήτης, ἀπαξίωσαν καὶ ἀπαξιώνουν τὴ στάση τῶν Πατριαρχείων Βουλγαρίας καὶ Γεωργίας.

27 Νοε 2023

Η ελληνική οικογένεια υπό παραίτηση

Η ελληνική οικογένεια υπό παραίτηση

Γράφει ο Βασίλειος Καραποστόλης, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού

      Οι καιροί άλλαξαν τόσο πολύ ώστε σήμερα οι γονείς μπροστά στα παιδιά τους μασάνε τα λόγια τους. Φοβούνται μήπως κάνουν κάποιο ασυγχώρητο λάθος. Μήπως προτείνουν κάτι που θα θυμίζει συμβουλές γιαγιάδων. Διστάζουν να πουν στο ανήλικο τι είναι ωφέλιμο και τι βλαβερό, αφού οι ίδιοι αμφιβάλλουν για όλα και αφού βλέπουν πώς στο κάτω κάτω η αμφιβολία είναι εντελώς της μόδας. Κι όταν είσαι με τη μόδα υποτίθεται ότι είσαι με το μέρος της νεότητας… Αν ως γονιός μιμείσαι τους νέους, δεν μπορείς να επιδράσεις πάνω τους. Εκεί είναι το πρόβλημα.

Θηριώδες παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

 

Η υποδοχή στον μεγαλοϊμάμη Fiazul Hassan Qadri, ο οποίος ήρθε από το Μπέρμιγχαμ της Αγγλίας για να δώσει την ευλογία του

Θηριώδες παράνομο τζαμί στα Μέγαρα!

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο μετά τον Βοτανικό και ανεγέρθηκε χωρίς καμία άδεια λατρευτικού χώρου. Τα εγκαίνια έγιναν πρόσφατα με κάθε λαμπρότητα από μεγαλοϊμάμη θαυμαστή του Ερντογάν και πλήθος Πακιστανών

Μετά την καταστροφική πλημμύρα …

Μετά την καταστροφική πλημμύρα …

της Ευαγγελίας Μπίτου, φιλολόγου

     Τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας απομακρύνθηκαν από την πλημμυροπαθή Θεσσαλία, τώρα που κόπασε ο θόρυβος για τις Δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, τώρα που το ενδιαφέρον δεν μονοπωλούν οι εξελίξεις στην αντιπολίτευση ούτε ο πόλεμος στη Γάζα, τώρα μπορούν ίσως να βάλουν μια παρουσία στην επικαιρότητα και οι πληγέντες από την πλημμύρα, που της δόθηκε ακατανοήτως το όνομα DANIEL. Τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν αλλού, αλλά τα προβλήματα στη Θεσσαλία είναι παρόντα, και ο χειμώνας τα καθιστά πολύ εντονότερα. Οι βροχές, το κρύο, τα χιόνια έρχονται και γι’ αυτούς που έχασαν τα πάντα.

Ανοιχτή Επιστολή προς τους αξιοτίμους Βουλευτάς Ν. Ημαθίας

 ÃƒÅ½Ã¢â‚¬ËœÃƒÂÃ¢â€šÂ¬ÃƒÅ½Ã‚¿Ãâ€žÃŽÂ­ÃŽÂ»ÃŽÂµÃÆ’μα εικόνας για ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Παύλος Σαββίδης,

 Θεολόγος και υπερπολύτεκνος πατέρας εννέα παιδιών

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 Προς τους αξιοτίμους Βουλευτάς Ν. Ημαθίας

 Κύριοι Βουλευτές

Ο ημερήσιος Τύπος αλλά και όλα τα άλλα μέσα ενημέρωσης μας πληροφορούν πως η σημερινή Κυβέρνηση επείγεται μέχρι τέλους του έτους να ψηφίσει τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων και κατ’ επέκταση την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. (Εξαιρετική εξαίρεση ο κ. Βορίδης) Αυτό με την πιο ευπρεπή λέξη σημαίνει αναγνώριση της βδελυκτής αμαρτίας του σοδομιτισμού σ’ ένα αμιγές Ορθόδοξο κράτος.

«ΙΕΡΟ» ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 27η Νοεμβρίου 2023

«ΙΕΡΟ» ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΙΣΛΑΜ!

    Έχουμε αναφερθεί ήδη σε ανακοινώσεις μας στις απάνθρωπες βαρβαρότητες του Ισλάμ, οι οποίες υπαγορεύονται από το Κοράνιο, ερμηνεύονται από την Χαντίθ, (παράδοση) και ορίζονται από την Σαρία, (ισλαμικό νόμο), ως τρόπος ζωής για τους μουσουλμάνους. Πιστεύουμε ότι το Κοράνιο, μόνο με το επίσης δαιμονικής εμπνεύσεως εβραϊκό Ταλμούδ μπορεί να συγκριθεί σε βαρβαρότητα, ρατσισμό και μίσος για τον συνάνθρωπο, που δεν ασπάζεται τις παρανοϊκές διδασκαλίες του!

Τὰ ἔσοδα τῶν Ἱερῶν Ναῶν καὶ ἡ ἀπληστία τῶν Μητροπολιτῶν

 

Τὰ ἔσοδα τῶν Ἱερῶν Ναῶν καὶ ἡ ἀπληστία τῶν Μητροπολιτῶν

Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Τάτση

  Πολλοὶ νέοι μητροπολίτες, ποὺ δὲν ἔχουν τὴν ἀνάλογη ἐμπειρία, δημιουργοῦν προβλήματα στοὺς ἐφημέριους μὲ τὶς ἀδιάκοπες ἀπαιτήσεις τους γιὰ χρήματα ποὺ δὲν τοὺς ἀνήκουν. Ἔχουν τὴν ἐσφαλμένη ἐντύπωση ὅτι ὅλες οἱ ἐνορίες πρέπει νὰ προσφέρουν ὅ,τι ἔχουν καὶ δὲν ἔχουν στὸ μητροπολιτικό τους ταμεῖο καὶ ἀδιαφοροῦν γιὰ τὶς λειτουργικὲς ἀνάγκες τῶν ἐνοριακῶν ναῶν, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὸ ποιμαντικὸ ἔργο ποὺ ἐπιτελοῦν. 

Τὰ γενέθλια Ἀρχιερέων

Τὰ τελευταῖα χρόνια ἔχει εἰσχωρήσει ἡ δυτικὴ κοσμικὴ συνήθεια νὰ γιορτάζουν οἱ Χριστιανοὶ Ὀρθόδοξοι τὰ κοσμικά τους γενέθλια. Αὐτὴ ἡ συνήθεια δὲν ἔχει τὴν ρίζα της στὴν Ὀρθόδοξη Παράδοση, καθότι εἶναι καθαρὰ ἐξύμνηση τοῦ ἐγὼ τοῦ ἀνθρώπου.

26 Νοε 2023

Νὰ γίνωμε φιλόθεοι καὶ φιλάδελφοι (Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά)

Νὰ γίνωμε φιλόθεοι καὶ φιλάδελφοι

Σοφία Μπεκρῆ, φιλόλογος – θεολόγος

Κατὰ τὴν ΙΓ’ Κυριακὴ Λουκᾶ, τὸ Εὐαγγέλιο μᾶς παρουσιάζει τὴν περίπτωση ἑνὸς ἄρχοντος, ποὺ προσέρχεται στὸν Κύριο, «λέγων: διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;» (Λουκ. ιη’ 18). Τὸ ἴδιο περίπου περιστατικὸ ἀφηγοῦνται καὶ οἱ ἄλλοι δύο Εὐαγγελιστές, ὁ Ματθαῖος καὶ ὁ Μάρκος, μόνον ποὺ αὐτοὶ μιλοῦν για ἕναν «νεανίσκο», ποὺ πλησιάζει τὸν Κύριο μὲ τὴν ἴδια ἀπορία (Ματθ., ιθ’ 16-22, Μάρκ., ι’ 17-25). Ὅλοι οἱ ἑρμηνευτὲς Πατέρες, πάντως, τονίζουν ὅτι ὁ νεαρός - ἄρχων πλησιάζει τὸν Κύριο μὲ γνήσιο ἐνδιαφέρον, καὶ ὄχι μὲ διάθεση νὰ τὸν «ἐκπειράσῃ», ὅπως ὁ νομικός, ποὺ τοῦ ἀπευθύνει τὸ ἴδιο ἐρώτημα (Λουκ., ι’ 25).

Ἔχει ἐνδιαφέρον, μάλιστα, νὰ δοῦμε τί προηγεῖται τοῦ διαλόγου τοῦ Κυρίου μὲ τὸν νεαρὸ ἄρχοντα. Ὁ Κύριος ἔχει μόλις εὐλογήσει μικρὰ παιδιὰ ποὺ τὰ ὡδήγησαν μπροστά Του καὶ ἔχει πεῖ μὲ νόημα ὅτι «τῶν τοιούτων (δηλ. τῶν παιδιῶν) ἐστὶν ἡ βασιλεία τοῦ Θεοῦ … ὃς ἐὰν μὴ δέξηται τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ ὡς παιδίον, οὐ μὴ εἰσέλθῃ εἰς αὐτήν.» (Λουκ., ιη’ 15-17).  

Στὴν οὐσία, ὁ Κύριος ἀπαντάει στὸ ἐρώτημα τοῦ πλουσίου νέου «τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;» πρὶν ἀκόμη ἐκεῖνος τὸ διατυπώσῃ. Λέει, δηλαδή, στὸν νεαρὸ καὶ σὲ ὅλους ὅσους τὸν ἀκοῦν ὅτι ἐὰν δὲν ἔχει κανεὶς τὴν ἁπλότητα, τὴν ταπείνωση καὶ τὴν ἄδολη συμπεριφορὰ ἑνὸς παιδιοῦ, δὲν μπορεῖ νὰ εἰσέλθῃ στὴν βασιλεία Του.

Τὸ Βατικανὸ ἐπιτρέπει σὲ «τρὰνς» ἄτομα νὰ βαπτίζονται καὶ νὰ βαπτίζουν

«Τρὰνς» ἄτομα (ποὺ ἐπιδιώκουν νὰ ἀλλάξουν χειρουργικὰ ἢ ὁρμονικὰ τὸ φῦλο τους) «μποροῦν νὰ βαπτίζουν σὲ ρωμαιοκαθολικὲς τελετές, νὰ γίνονται μάρτυρες σὲ θρησκευτικοὺς γάμους καὶ νὰ λάβουν οἱ ἴδιοι τὸ βάπτισμα, δήλωσε τὴν Τετάρτη τὸ ἁρμόδιο γραφεῖο τοῦ Βατικανοῦ ποὺ ἀπαντᾶ σὲ ἐρωτήματα δό­γματος…»

Τὰ ἐπίχειρα τῆς ἀποκοπῆς τῶν νέων ἀπὸ τὸν Χριστὸ

Ἡ παρακάτω δημοσίευση στὴν ἐφημερίδα «Καθημερινή» (16-10-2023) ὑπογραμμίζει τὴν ἔξαρση ἑνὸς πολὺ ἀνησυχητικοῦ φαινομένου:

«Ὁλοένα καὶ αὐξανόμενες εἶναι οἱ ὑποθέσεις παραβατικότητας ἀνηλίκων ποὺ ἔρχονται στὸ φῶς τὸ τελευταῖο διάστημα, μὲ τὰ τελευταῖα στοιχεῖα ποὺ ἔδωσε στὴ δημοσιότητα ἡ ΕΛ.ΑΣ. νὰ εἶναι ἄκρως ἀνησυχητικά. Συνολικὰ 1.353 ἀνήλικοι συν­ελήφθησαν σὲ ὅλη τὴ χώρα τὸν Σεπτέμβριο γιὰ διάφορα ἀδικήματα, ἐνῶ σχηματίσθηκαν καὶ 1.201 δικογραφίες γιὰ ἰσάρι­θμες ὑποθέσεις.

Προσωπικός Ἀριθμός: Ἕνα νέο Ἂουσβιτσς;

ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Θέσπιδος 11  ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛ.  210 8025211 estiapm@gmail.com

Ἤδη ἀπὸ τὸν προηγούμενο ὑπουργό ψηφιακῆς διακυβέρνησης Κ. Πιερακάκη, εἶχε προαναγγελθεῖ ὁ προσωπικός ἀριθμός τοῦ πολίτη, ὁ ὁποῖος «θὰ λύσει ὅλα τά προβλήματα τῆς γραφειοκρατίας». Ὁ σημερινός ὑπουργός Δ. Παπαστεργίου ἀνακοίνωσε ὅτι μέχρι τὸ τέλος τοῦ 2023 θὰ δοθεῖ αὐτὸς ὁ ἀριθμός.

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ’ΛΟΥΚΑ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ὁ Σωτήρ ἡμῶν ἐπτώχευσεν, ἵνα ἡμεῖς πλουτίσωμεν. Φρονοῦμε, σεβαστή γερόντισσα, ὅτι ἐάν ἀπαλλαγεῖ κάποιος ἀπ’ ὅλα τά «βαρίδια» τοῦ κόσμου τούτου, ἀκολουθεῖ ὄντως καί ἀπλανῶς, τόν Χριστόν. «ἔτι ἕν σοι λείπει·».

25 Νοε 2023

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά

Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ-ΚΥΡΙΑΚH ΙΓ' ΛΟΥΚΑ (26-11-2023) 

Ἔκνομος ἡ ἀνάμειξις τοῦ Πατριάρχου εἰς τὴν Κρήτην

 

Ἔκνομος ἡ ἀνάμειξις τοῦ Πατριάρχου εἰς τὴν Κρήτην

Γράφει ὁ κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, Θεολόγος

   Τὸ Νοέμβριον καὶ Δεκέμβριον τοῦ 2019 ὁ Πατριάρχης Κων/λεως καὶ ἡ ὑπ’ αὐτοῦ διοριζομένη Σύνοδος εἰς τὸ Φανάρι ἐξέλεξαν καὶ ἐχειροτόνησαν τὸν Ἡγούμενον τῆς Ἱ. Μ. Ἁγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων Ἀρχιμανδρίτην Δαμασκηνὸν (Λιονάκην) ὡς Ἐπίσκοπον Δορυλαίου καὶ τὸν Ἡγούμενον τῆς Ἱ. Μ. Γουβερνέτου Ἀρχιμανδρίτην Εἰρηναῖον (Βερυκάκην) ὡς Ἐπίσκοπο Εὐμενείας. Τὴν 17ην Νοεμβρίου 2023 κατέστη γνωστὸν ἀπὸ ἀνακοινωθὲν τῆς αὐτῆς Συνόδου ὅτι «εὐρείας συζητήσεως γενομένης, ἐπέβαλεν εἰς αὐτοὺς ὁμοφώνως τὴν ποινὴν τοῦ περιορισμοῦ ἄχρι καιροῦ εἰς τὰς οἰκείας αὐτῶν Ἱερὰς Μονάς». Διατὶ ὁ Πατριάρχης ἀναμειγνύεται εἰς τὴν Ἐκκλησίαν τῆς Κρήτης; Οἱ «προβιβασμοὶ» καὶ «ὑποβιβασμοὶ» ποῖον ἐκθέτουν καὶ ποῖα προβλήματα δημιουργοῦν;

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος- Σύγχρονοι νέοι και ιδανικά (Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ΛΟΥΚΑ[:Λουκά 18,18-27]

 Απομαγνητοφωνημένη ομιλία του μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου σχετικά με την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής ΙΓ΄ Λουκά με θέμα:

«ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΙΔΑΝΙΚΑ»

      [εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 27-11-1994]  (Β 308)

    Η παρουσία του πλουσίου νεανίσκου, αγαπητοί μου, που ζητά από τον Κύριον τι να πράξει για να κερδίσει την αιώνιον ζωήν, όντως μας συγκινεί. Ενώ το ερώτημα είναι ένα τεράστιον θέμα, «τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;», η απάντησις του Κυρίου μοιάζει ότι είναι πολύ πεζή. Τι του είπε; «Τήρησε τις εντολές». Πολύ απλά. «Τήρησε τις εντολές». Και ο νεανίσκος ίσως νόμισε περί μεγάλων και εκτάκτων και αγνώστων εντολών. Γι΄αυτό ερωτά: «Ποιες είναι αυτές;». Και ο Κύριος τού απαριθμεί εντολές από τον δεκάλογον, πολύ γνωστές.

     Έτσι, πολλοί σύγχρονοί μας, περιφρονούν, αγαπητοί μου, τις δέκα εντολές σαν πολύ γνωστές. Είναι ένα ίδιον του ανθρώπου να θέλει κάτι το γνωστό να το περιφρονεί. Πάντοτε. Ομιλητής είναι; Εντολές είναι; Λειτουργία είναι; Αισθάνεται την ανάγκη να απωθήσει, να περιφρονήσει. Γιατί; «Ε, τα ξέρομε αυτά, είναι γνωστά». Δεν υπάρχει μέσα στον άνθρωπο εκείνη η διαρκής, γιατί εκεί μέσα είναι όλη η δουλειά, η διαρκής ανανέωσις, που να δημιουργεί παρθενικότητα ματιών. Να μπορείς να βλέπεις το ίδιο πράγμα κάθε φορά καινούριο! Αυτό είναι μία μεγάλη-μεγάλη υπόθεση. 

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά – Ο άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας για τον πλούτο και την αιώνια ζωή.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ΛΟΥΚΑ[:Λουκ. 18,18-27]

ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΥΡΙΛΛΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

    «Καὶ ἐπηρώτησέν τις αὐτὸν ἄρχων λέγων, Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;(:Κάποιος άρχοντας της συναγωγής Τον ρώτησε το εξής: “Διδάσκαλε αγαθέ, τι να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;”)·εἶπεν δὲ αὐτῷ ὁ ᾽Ιησοῦς, Τί με λέγεις ἀγαθόν; οὐδεὶς ἀγαθὸς εἰ μὴ εἷς ὁ Θεός(:του είπε τότε ο Ιησούς: “Αφού απευθύνεσαι σε εμένα νομίζοντας ότι είμαι ένας απλός άνθρωπος, γιατί με ονομάζεις ‘’αγαθό’’; Κανείς δεν είναι από μόνος του απολύτως αγαθός παρά μόνο ένας, ο Θεός”)»[Λουκ.18,18-19].

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ΛΟΥΚΑ [:Εφεσ. 4,1-7]

Υπομνηματισμός του Ιερού Χρυσοστόμου στα εδάφια 1-3 του κεφ. 4

της «Πρός Ἐφεσίους» επιστολής του αποστόλου Παύλου

   «Παρακαλῶ οὖν ὑμᾶς ἐγὼ ὁ δέσμιος ἐν κυρίῳ ἀξίως περιπατῆσαι τῆς κλήσεως ἧς ἐκλήθητε, μετὰ πάσης ταπεινοφροσύνης καὶ πραΰτητος, μετὰ μακροθυμίας, ἀνεχόμενοι ἀλλήλων ἐν ἀγάπῃ, σπουδάζοντες τηρεῖν τὴν ἑνότητα τοῦ πνεύματος ἐν τῷ συνδέσμῳ τῆς εἰρήνης(:Σύμφωνα λοιπόν με αυτά που σας έγραψα προηγουμένως, σας παρακαλώ εγώ που είμαι φυλακισμένος για το όνομα του Κυρίου, να πορευτείτε και να ζήσετε με τρόπο άξιο της υψηλής κλήσεως που σας έκανε ο Θεός. Σας παρακαλώ λοιπόν να ζείτε με κάθε ταπεινοφροσύνη και πραότητα, με μακροθυμία και υπομονή. Να ανέχεστε με αγάπη ο ένας τα ελαττώματα του άλλου. Και να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια προκειμένου να διατηρείτε τη μεταξύ σας ενότητα με την οποία σας ένωσε το Άγιο Πνεύμα, χρησιμοποιώντας ως σύνδεσμο την ειρήνη, η οποία θα σας δένει όλους μαζί σε ένα)». 

Όταν η ρίζα είναι καλή

 

ΠΑΤΕΡΙΚΑΙ ΔΙΔΑΧΑΙ

Ὅταν ἡ ρίζα εἶναι καλὴ

   Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος νουθετεῖ τοὺς γονεῖς:

  «Καὶ οἱ πατέρες μὴ παροργίζετε τὰ τέκνα ὑμῶν, ἀλλ’ ἐκτρέφετε αὐτὰ ἐν παιδείᾳ καὶ νουθεσίᾳ Κυρίου» (Ἐφεσ. 6, 4). (: Καὶ οἱ πατέρες μὴ ἐρεθίζετε καὶ μὴ κινῆτε εἰς θυμὸν καὶ ὀργὴν τὰ τέκνα σας, ἀλλ’ ἀνατρέφετέ τα ἐπιμελῶς μὲ παιδαγωγίαν καὶ νουθεσίαν σύμφωνον μὲ τὸ θέλημα τοῦ Κυρίου).

Γιαγιά Αθηνά σου φιλούμε τα χέρια γιατί μας θύμισες την ωραία, τη μεγάλη Ελλάδα

Γιαγιά Αθηνά σου φιλούμε τα χέρια γιατί μας θύμισες την ωραία, τη μεγάλη Ελλάδα

Με τη δωρεά ασθενοφόρου, η γιαγιά Αθηνά μας έδειξε τις αθάνατες αξίες της φιλότιμης Ελλάδας και άθελά της ξεμπρόστιασε τους αφιλότιμους...

 Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

24 Νοε 2023

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά - Ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ΛΟΥΚΑ [: Λουκ.18,18-27]

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ ΝΕΑΝΙΣΚΟ

ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΕ ΝΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ[Ματθ.19,16-26]

   «Καὶ ἰδοὺ εἷς προσελθὼν εἶπεν αὐτῷ· διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;(:Και ιδού Τον πλησίασε κάποιος και Του είπε: “Διδάσκαλε αγαθέ, τι καλό να κάνω για να κληρονομήσω την αιώνια ζωή;’’)»[Ματθ.19,16]

     Ορισμένοι κατηγορούν τον νέο αυτόν ως ύπουλο και πονηρό με τη σκέψη ότι πλησίασε τον Ιησού με σκοπό να Τον πειράξει· εγώ όμως δεν θα μπορούσα να αρνηθώ ότι ήταν φιλάργυρος και δούλος των χρημάτων, επειδή και ο Χριστός τον έλεγξε ως άνθρωπο αυτού του είδους, ύπουλο όμως δεν θα μπορούσα να τον ονομάσω με κανένα τρόπο, και διότι δεν είναι ασφαλές το να επιχειρεί κανείς να κρίνει τα άγνωστα πράγματα και ιδίως όταν πρόκειται για κατηγορίες, και για τον πρόσθετο λόγο ότι ο ευαγγελιστής Μάρκος έχει αναιρέσει αυτήν την υποψία· καθόσον λέγει ότι «Καὶ ἐκπορευομένου αὐτοῦ εἰς ὁδὸν προσδραμὼν εἷς καὶ γονυπετήσας αὐτὸν ἐπηρώτα αὐτόν(:και ενώ έβγαινε ο Ιησούς από το σπίτι στο δρόμο, έτρεξε κοντά Του ένας άνθρωπος και αφού γονάτισε μπροστά Του, Τού έθετε ερωτήσεις)»[Μάρκ.10,17] και ότι «ὁ δὲ Ἰησοῦς ἐμβλέψας αὐτῷ ἠγάπησεν αὐτὸν(:ο Ιησούς τότε τον κοίταξε με πολλή αγάπη και ενδιαφέρον και τον συμπάθησε)»[Μάρκ.10,21].

     Είναι, ωστόσο, μεγάλη και τυραννική η δύναμη των χρημάτων και αυτό γίνεται φανερό και από την περίπτωση αυτή· διότι και αν ακόμη είμαστε ως προς τα άλλα ενάρετοι, αυτή τα καταστρέφει όλα τα άλλα. Δικαίως λοιπόν και ο απόστολος Παύλος την ονόμασε ρίζα όλων γενικώς των κακών[βλ. Α΄Τιμ.6,9-10: «Οἱ δὲ βουλόμενοι πλουτεῖν ἐμπίπτουσιν εἰς πειρασμὸν καὶ παγίδα καὶ ἐπιθυμίας πολλὰς ἀνοήτους καὶ βλαβεράς, αἵτινες βυθίζουσι τοὺς ἀνθρώπους εἰς ὄλεθρον καὶ ἀπώλειαν. ῥίζα γὰρ πάντων τῶν κακῶν ἐστιν ἡ φιλαργυρία, ἧς τινες ὀρεγόμενοι ἀπεπλανήθησαν ἀπὸ τῆς πίστεως καὶ ἑαυτοὺς περιέπειραν ὀδύναις πολλαῖς(:Όσοι έχουν προσκόλληση στο χρήμα και θέλουν να γίνουν πλούσιοι, πέφτουν σε πειρασμό και παγίδα και σε πολλές επιθυμίες ανόητες και βλαβερές, οι οποίες βυθίζουν τους ανθρώπους στην καταστροφή και στην απώλεια. Πέφτουν σε πειρασμό και καταστρεπτική παγίδα διότι ρίζα όλων των κακών είναι η φιλαργυρία. Μερικοί μάλιστα λόγω της φιλαργυρίας τους κυριεύτηκαν από σφοδρή και ακόρεστη επιθυμία για το χρήμα και  γι' αυτό αποπλανήθηκαν από την πίστη  και έμπηξαν γύρω από τον εαυτό τους σαν καρφιά πολλούς πόνους και αγωνίες)»].

Κυριακή ΙΓ΄ Λουκά - Ερμηνεία της Αποστολικής περικοπής από τον Ιερό Χρυσόστομο.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ΛΟΥΚΑ [: Eφ. 2, 14-22]

ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΠΕΡΙΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ

   «Νυνὶ δὲ ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ ὑμεῖς οἱ ποτὲ ὄντες μακρὰν ἐγγὺς ἐγενήθητε ἐν τῷ αἵματι τοῦ Χριστοῦ. Αὐτὸς γάρ ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν, ὁ ποιήσας τὰ ἀμφότερα ἓν καὶ τὸ μεσότοιχον τοῦ φραγμοῦ λύσας, τὴν ἔχθραν, ἐν τῇ σαρκὶ αὐτοῦ τὸν νόμον τῶν ἐντολῶν ἐν δόγμασι καταργήσας

Αγία Αικατερίνη: Η πάνσοφος Μεγαλομάρτυς του Χριστού

ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΠΑΝΣΟΦΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
     Οι γυναίκες μάρτυρες της Εκκλησίας μας είναι εξίσου ηρωίδες με τους άνδρες μάρτυρες, οι οποίες συναποτελούν την πιο εκλεκτή χορεία των αγίων. Το πρόβλημα της ισότητας των δύο φύλων, λύθηκε για την Εκκλησία μας στους αγίους Της, όπως και η σύμπλευση γνώσης και πίστης.
      Στις κορυφαίες γυναίκες μάρτυρες της Εκκλησίας μας ανήκει και η μεγαλομάρτυς αγία Αικατερίνη. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια στα 294 από ειδωλολατρική οικογένεια και ονομαζόταν Δωροθέα. Ο πατέρας της ονομαζόταν Κώνστας ή Κέστος και ήταν αριστοκράτης, φρόντισε δε να δώσει τη μεγαλύτερη δυνατή μόρφωση στην πανέμορφη και ευγενέστατη κόρη του. Σπούδασε στις πιο ονομαστές εθνικές σχολές φιλοσοφία, ρητορική, ποίηση, μουσική, μαθηματικά, αστρονομία και ιατρική. Γνώριζε το Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Βιργίλιο και όλους τους ποιητές. Επίσης κατείχε τις θεωρίες των αρχαίων ιατρών Ασκληπιού, Γαληνού και Ιπποκράτη. Ήταν πανεπιστήμων! Κάποιοι μάλιστα την ταυτίζουν με την αλεξανδρινή φιλόσοφο Υπατία, λόγω ομοιότητας, η οποία είχε βρει τραγικό θάνατο, περί το 440, σε μια θρησκευτική διένεξη.
       Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της, έστρεψε την προσοχή της στη χριστιανική διδασκαλία, η οποία, παρ’ όλους τους διωγμούς, διαδίδονταν και γινόταν πίστη των κατοίκων της Αλεξάνδρειας. Εντυπωσιάσθηκε από αυτή και ζήτησε να κατηχηθεί στη νέα πίστη από κάποιον άγιο μοναχό. Βαπτίστηκε και πήρε το όνομα Αικατερίνη.

Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ποντιφικής Θεολογικής Σχολής Νότιου Ιταλίας

 

………………………………
Αναγόρευση του Οικουμενικού Πατριάρχου σε Επίτιμο Διδάκτορα της Ποντιφικής Θεολογικής Σχολής Νότιου Ιταλίας

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτορας Θεολογίας της Ποντιφικής Σχολής Νοτίου Ιταλίας, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Νεάπολη, με την ευκαιρία της ενάρξεως του νέου Ακαδημαϊκού Έτους.

«Ὅσοι πεθαίνουν παλληκαρήσια, δὲν πεθαίνουν», Κωνσταντῖνος Κατσίφας (28-10-2018)

 

«Ὅσοι πεθαίνουν παλληκαρήσια, δὲν πεθαίνουν», Κωνσταντῖνος Κατσίφας (28-10-2018)

Γράφει ὁ κ. Παναγιώτης Τσαγκάρης, Ὑπ. Δρ. Θεολογίας

1ον

Ἀντί-Ἐκκλησία, Ἀντί-Ὀρθοδοξία

 

Ἀντί-Ἐκκλησία, Ἀντί-Ὀρθοδοξία

 Τοῦ κ. Γεωργίου Κ. Τραμπούλη, θεολόγου

Ὁ Γερμανός καρδινάλιος Müller, ὁ ὁποῖος ἀσκεῖ ἔντονη κριτική στίς μεταρρυθμίσεις πού βρίσκονται σέ ἐξέλιξη στήν παπική ἐκκλησία,  σέ πρόσφατη συνέντευξή του στό National Catholic Register, σχολιάζοντας τίς ἐργασίες τῆς Συνόδου τῶν Ἐπισκόπων, πού πραγματοποιήθηκε πρίν μερικές ἑβδομάδες, μεταξύ τῶν ἄλλων ἀνέφερε ὅτι «Στήν πραγματικότητα, δέν ἦταν μία καθολική σύνοδος ἐπισκόπων, ἀλλά μία ἀγγλικανική ἀντίληψη μίας συνόδου σύμφωνα μέ κάποιο κοσμικό κοινοβουλευτικό μοντέλο…Τελικά, ὅλες οἱ συνοδικές συζητήσεις ἀποσκοποῦν στήν προετοιμασία τῶν πιστῶν νά ἀποδεχθοῦν τήν ὁμοφυλοφιλία. Ἡ Σύνοδος δέν μίλησε γιά τόν Ἰησοῦ Χριστό, τήν Ἀποκάλυψη τοῦ Θεοῦ, τόν ρόλο τῶν ἀνθρωπίνων προσώπων πού δημιουργήθηκαν κατ’ εἰκόνα καί καθ’ ὁμοίωσιν τοῦ Θεοῦ καί γιά τόν Θεό, τόν στόχο τῆς ἀνθρωπίνης ὕπαρξής μας».

π. Αθανάσιος Μυτιληναίος - Κυριακή ΙΓ' Λουκά- Γνωρίζεις τις εντολές;

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΙΓ΄ΛΟΥΚΑ [:Λουκά 18, 18-27]

 Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου  με θέμα:

«ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ

[εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 26-11-1989]  -[Β 228]

      Σήμερα, αγαπητοί μου, μας διηγείται ο ιερός Ευαγγελιστής Λουκάς το περιστατικό που κάποιος νεαρός, άρχων και πλούσιος, ερώτησε τον Κύριον λέγοντάς Του: «Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ποιήσας ζωὴν αἰώνιον κληρονομήσω;». Και ο Κύριος τού υπέδειξε την οδόν των αρετών. «Τὰς ἐντολὰς οἶδας», του λέγει, «τις εντολές τις γνωρίζεις». Δηλαδή η οδός κατακτήσεως της αιωνίου ζωής είναι πάρα πολύ γνωστή. Είναι η οδός της τηρήσεως των εντολών.

Εξοργιστικό: Η Τουρκία έκανε την Αγιά Σοφία τζαμί, αλλά έγινε μέλος της… UNESCO!

 

Εξοργιστικό: Η Τουρκία έκανε την Αγιά Σοφία τζαμί, αλλά έγινε μέλος της… UNESCO!

Προκλητική η ανοχή των... ευαίσθητων για την διάσωση της παγκόσμιας κληρονομιάς!

Είναι ασύλληπτη και εξοργιστική η προκλητική ανοχή που επιδεικνύουν στην Τουρκία παγκόσμιοι φορείς, με πρόσφατο παράδειγμα την UNESCO.

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως καλεῖ «Διαρκῆ Σύνοδον» τῶν θρησκειῶν

 

Ὁ Κωνσταντινουπόλεως καλεῖ «Διαρκῆ Σύνοδον» τῶν θρησκειῶν

Γράφει ὁ κ. Δημήτριος Λαμπρόπουλος, θεολόγος

Ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος εὑρέθη (3-6 Νοεμβρίου 2023) εἰς τὸ Ἄμπου Ντάμπι τῶν Ἡνωμένων Ἀραβικῶν Ἐμιράτων, διὰ νὰ συμμετάσχη καὶ νὰ πραγματοποιήση δύο ὁμιλίας, τὴν πρώτην μὲ τίτλον «Θρησκεία, ἐλπίδα σὲ ἕνα κόσμο ποὺ ἀλλάζει» κατὰ τὴν 16ην «Διάσκεψιν Παγκοσμίου Πολιτικῆς» μὲ γενικὴν θεματικὴν «Τὸ διεθνὲς σύστημα μεταξὺ παγκοσμιοποίησης καὶ ἀποσύνθεσης: Ποιὲς δυνάμεις θὰ ἐπικρατήσουν;», καὶ τὴν δευτέραν  μὲ  τί­τλον «Ἡ πυξίδα τῆς συνείδησης: Καθοδηγώντας τὴν ἠθικὴ δράση σὲ ἕνα κόσμο ποὺ θερμαίνεται» κατὰ τὴν διάσκεψιν διὰ τὴν λεγομένην κλιματικὴν ἀλλαγὴν (COP28), μὲ γενικὴν θεματικὴν «Συρροὴ τῆς Συνείδησης: Ἑνώνοντας τοὺς ἡγέτες τῆς πίστης γιὰ τὴν πλανητικὴ ἀναζωπύρωση». Πόσας φοράς ἐπῆγε εἰς τὰς ἀραβικὰς χώρας τοῦ πλούτου, διὰ νὰ κηρύξη τὸν Χριστόν;

Άγιος Κλήμης Ρώμης: Ο Μεγάλος Αποστολικός Πατέρας

ΑΓΙΟΣ ΚΛΗΜΗΣ ΡΩΜΗΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
      Μια κατηγορία Πατέρων της Εκκλησίας μας ονομάζονται «Αποστολικοί». Πρόκειται για τους μαθητές και διαδόχους των Αγίων Αποστόλων, οι οποίοι παρέλαβαν την αγία μας πίστη από αυτούς. Ένας από αυτούς, υπήρξε ο άγιος Κλήμης, ο Ιερομάρτυρας και τρίτος Επίσκοπος Ρώμης.
       Καταγόταν από τη Ρώμη και έζησε στα τέλη του 1ου μ. Χ. αιώνα και έδρασε στα χρόνια που βασίλευσαν οι αυτοκράτορες:  Δομετιανός (81-96),  Νέρβας (96-98) και Τραϊανός (98-117). Είχε κατά την παράδοση βασιλική καταγωγή. Οι γονείς του ονομαζόταν Φαύστος και Ματθιδία. Χάρις στην ευγενή καταγωγή του και την οικονομική άνεση της οικογένειάς του έκαμε λαμπρές σπουδές. Έμαθε την ελληνική γλώσσα, γενόμενος έτσι και κοινωνός της ελληνικής παιδείας και φιλοσοφίας. Μάλιστα η πολυμάθειά του και η φιλοσοφική του κατάρτιση είναι έκδηλη στα συγγράμματά του.
       Δε γνωρίζουμε λεπτομέρειες από την νεανική του ζωή. Μας διασώθηκε μόνο το τραγικό γεγονός, ενός ναυαγίου, όπου ο Κλήμης διασώθηκε θαυματουργικά. Μετά από αυτό γνωρίστηκε με Χριστιανούς της Ρώμης, κατηχήθηκε και βαπτίστηκε Χριστιανός. Αναδείχτηκε δε σημαίνον μέλος της Εκκλησίας της Ρώμης, ο οποίος κήρυσσε με παρρησία και σοφία τις αρχές και τις διδασκαλίες της νέας πίστης.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com