30 Νοε 2015

Σάββας Ηλιάδης , Ευχής έργον, δικά της σχολεία η Εκκλησία

Ευχής έργον, δικά της σχολεία η Εκκλησία
     Συνεχείς ανατροπές στα απ` αιώνων  φυσιολογικά, λογικά, δημιουργικά, ευγενικά, όμορφα και μαγικά   πράγματα της  ζωής  του ανθρώπου. Όλα πλέον εκτός τροχιάς του  προορισμού τους. Ταχύτατη ολίσθηση, χωρίς αντιστάσεις και χωρίς αντικειμενικό σκοπό. Όλα για χάρη του κακού. Και, ω της απονοίας, χαρακτηριζόμενα ως καλά, ως ακίνδυνα, ως ωφέλιμα για την περαιτέρω πορεία της ανθρωπότητας. Ξηλώνονται εκ  θεμελίων όλα όσα  χτίστηκαν με αίμα, δάκρυα και ιδρώτα επί αιώνες και γίνεται «ανανέωση» με σαθρά  υλικά όχι απλώς «επί την άμμον» αλλά «επί την κόπρον». Πού θα οδηγηθεί αυτός ο κόσμος; Όταν βλέπεις ένα αφηνιασμένο άλογο να τρέχει προς τον γκρεμό και ο καβαλάρης του δεν είναι σε θέση να το ελέγξει, είναι δύσκολο να φανταστείς το αποτέλεσμα;

Δημήτριος Νατσιός, «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό»

«Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό»
«Οι άνθρωποι θα μείνουν πτωχοί, γιατί δεν θα ‘χουν αγάπη στα δένδρα» Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός
Παραπέμπω, εν πρώτοις, σ’ ένα έξοχο κείμενο του τροπαιούχου Νομπελίστα μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη. Έλεγε το 1936: «Όσο προχωρεί ο καιρός και τα γεγονότα, ζω ολοένα με το εντονότερο συναίσθημα, πώς δεν είμαστε στην Ελλάδα, πώς αυτό το κατασκεύασμα, που τόσο σπουδαίοι και ποικίλοι απεικονίζουν καθημερινά, δεν είναι ο τόπος μας, αλλά ένας εφιάλτης με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα, γεμάτα με μία πολύ βαριά νοσταλγία. Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτε δεν είναι πιο πικρό». Κι αν αυτά λέγονται λίγο πριν από το ένδοξο ΄40, όπου οι Έλληνες μπορούσαν ακόμη να «μεθύσουν» από το «αθάνατο κρασί του Εικοσιένα», τι να πούμε για το σήμερα;

Η ανάγκη ομολογίας της αληθινής πίστης καταρρίπτει το συγκρητιστικό ιδεολόγημα της συνύπαρξης θρησκειών



Η ΑΝΑΓΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΡΗΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
(Το μαρτύριο του Ομολογητού Αγίου Φιλουμένου, απάντηση στο συγκρητιστικό αυτό ατόπημα)
Ο Άγιος Φιλούμενος ο μάρτυρας και ομολογητής ζώντας ανάμεσα σε  Εβραίους και Μουσουλμάνους «πήγαινε με τον Σταυρό στο χέρι».  Δεν έδωσε μάθημα διαθρησκειακής συνύπαρξης νεομαρξιστικού τύπου, αλλά μάθημα της εν αληθεία αγάπης.  Το «καύσις καρδίας προς πάντα άνθρωπον», υπεδείκνυε την εν αληθεία αγάπην και ομολογία της αλήθειας.  Η συγκρητιστική συνύπαρξη θρησκειών ήταν ξένη προς αυτόν τον μεγάλο μάρτυρα και ομολογητή.
 Ζώντας ο Άγιος Φιλούμενος στους Αγίου Τόπους είχε ένα καθημερινό συναπάντημα με Εβραίους και Μουσουλμάνους, κυρίως στην αγορά.  Ο Άγιος Φιλούμενος, ο Ιερομάρτυς και Ομολογητής υπέδειξε την κατά Θεόν συνύπαρξη με τους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους.   Υπέδειξε την πραγματική συνύπαρξη, που δεν περιθωριοιποιεί την αλήθεια της Πίστης προς χάρη της ανθρωπάρεσκης και ιδεολογικής αγάπης. Υπέδειξε την πραγματικήν εν αληθεία αγάπην.  Ήταν παντελώς ξένο γι’ αυτόν το συγκρητιστικό ιδεολόγημα της «συνύπαρξης θρησκειών».  Ο Άγιος Φιλούμενος «πήγαινε με τον Σταυρό στο χέρι».

Χαιρετισμὸς του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου πρὸς την Παπική Αντιπροσωπεία της Ρώμης κατὰ την Θρονική Εορτὴ του Οικουμενικού Πατριαρχείου



Χαιρετισμὸς τῆς Α. Θ. Παναγιότητος τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου
κ. κ. Βαρθολομαίου πρὸς τὴν Ἀντιπροσωπείαν τῆς Ἐκκλησίας Ρώμης  κατὰ τὴν Θρονικήν Ἑορτὴν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου

(Φανάριον, 30 Νοεμβρίου 2015)
Σεβασμιώτατε Καρδινάλιε κύριε Kurt Koch, μετὰ τῆς ἐντίμου Συνοδείας ὑμῶν τῆς ἀποτελούσης τὴν ἐπίσημον Ἀντιπροσωπείαν τῆς ἀδελφῆς Ἐκκλησίας τῆς Πρεσβυτέρας Ρώμης,
Σεβασμιώτατε Καρδινάλιε κύριε Reinhard Marx, Ἀρχιεπίσκοπε Μονάχου καί Freising, Πρόεδρε τῆς Συνόδου τῶν Ἐπισκόπων τῆς Γερμανίας,
Ἐν ἀγάπῃ βαθείᾳ καὶ ἐξιδιασμένῃ τιμῇ χαιρετίζομεν τὴν ἐνταῦθα παρουσίαν ὑμῶν, κομιστῶν τῆς ἀδελφικῆς ἀγάπης καὶ τῶν συγχαρητηρίων εὐχῶν τῆς Αὐτοῦ Ἁγιότητος τοῦ Πάπα Φραγκίσκου, πεφιλημένου ἡμῖν ἀδελφοῦ, πρὸς τὸν ὁποῖον ἐκφράζομεν τὰς θερμὰς εὐχαριστίας ἡμῶν προσωπικῶς καὶ τῆς καθ᾿ ἡμᾶς Ἁγιωτάτης Ἐκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως διὰ τὴν ἐν τῷ προσώπῳ ὑμῶν φιλόφρονα συμμετοχὴν τῆς Ἐκκλησίας αὐτοῦ καὶ κατὰ τὸν ἐφετεινὸν ἑορτασμὸν τῆς Θρονικῆς ἡμῶν Ἑορτῆς.

Σχόλιο σε αίτημα των Γάλλων να «προσευχηθεί» ο Δαλάι Λάμα για τα θύματα των Τζιχαντιστών (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 30η Νοεμβρίου 2015.
         Το τραγικό γεγονός της φονικής τρομοκρατικής επίθεσης των ισλαμιστών στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου ε. ε. συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη. Η φρίκη και ο θρήνος των 132 νεκρών, των 100 βαριά και των τριακοσίων λιγότερο τραυματισμένων βύθισε σε βαρύ πένθος τον Γαλλικό λαό. Πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες το παραλλήλισαν με το άλλο τρομοκρατικό χτύπημα των τζιχαντιστών στην Νέα Υόρκη το 2001, που είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή των δύο διδύμων Πύργων. Και δικαίως, διότι όπως απέδειξε η συνέχεια των γεγονότων,το τραγικό αυτό γεγονός ήταν η απαρχή  μιας ριζικής γεωπολιτικής στροφής της Γαλλικής Κυβέρνησης στην μέχρι τώρα ασυγχώρητη και πέρα από κάθε λογική, στάση της να στηρίξει το «Ισλαμικό Χαλιφάτο». Ως γνωστόν, πολλά από τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τζιχαντιστές τρομοκράτες ήταν γαλλικής κατασκευής, τα οποία τους τα προμήθευε η Γαλλία! Μόνο που δεν φανταζόταν, ότι θα ερχόταν η ώρα να γυρίσουν οι κάνες τους προς τον αθώο γαλλικό λαό!

Χρήστος Σαλταούρας, Η διάκριση προσώπων στον Θεό με βάση το Εβραϊκό κείμενο της Παλαιάς Διαθήκης


Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
Οι Ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά χρησιμοποιούν μια ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ της Αγίας Γραφής που την ονομάζουν Μετάφραση Νέου κόσμου- ΜΝΚ.
Στον πρόλογο της ΜΝΚ αναγράφεται ότι οι δημιουργοί της μετάφρασης προσπαθούν να μεταδώσουν τις σκέψεις και τις εξαγγελίες του Θεού « με την μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια» ! Ας δούμε μερικά παραδείγματα από την ΜΝΚ  που ισχυρίζεται ότι με ακρίβεια μεταφράζει από τις Πρωτότυπες Γλώσσες: Εβραϊκά, Αραμαϊκά και Ελληνικά.

Το Σύμφωνο Συμβίωσης



ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ
            Όλα τάχε η μαριορή ο φερετζές της έλειπε, τονίζει λαϊκή παροιμία. Η κυβέρνηση με την παρασκευή νομοσχεδίου για το σύμφωνο συμβίωσης όχι μόνο αναζητά τον φερετζέ, αλλά δυναμιτίζει το κύτταρο της κοινωνίας, την οικογένεια. Βέβαια δεν είναι λίγοι πλέον οι Έλληνες πολίτες, που χλευάζουν στο άκουσμα της λέξης οικογένεια, όπως και στο άκουσμα δύο άλλων λέξεων: Πίστη και πατρίδα. Ο βιασμός του τριπτύχου κατά το παρελθόν από καπηλευτές των αξιών του Γένους μας και από στραγγαλιστές της ελευθερίας του λαού οδήγησε κατά τη μεταπολίτευση σημαντικό τμήμα του λαού να αποστραφεί τις αξίες στο όνομα της ελευθερίας, ψευδούς ελευθερίας, που μας οδήγησε στην έσχατη υποταγή στους δανειστές και τους επιστάτες τους.

29 Νοε 2015

Αρχιμ. Παύλος Δημητρακόπουλος, Ὁ ἀπόστολος Ἀνδρέας ὁ πρωτόκλητος.



Εν Πειραιεί τη 29η.11.2015.
Ὁ ἀπόστολος Ἀνδρέας ὁ πρωτόκλητος.
Ὁ ἀπόστολος Ἀνδρέας, ἀδελφός του Πέτρου, καταγόταν ἀπό τήν πόλη Βηθσαϊδά καί ἦταν ψαράς στό ἐπάγγελμα, ὅπως καί ὁ ἀδελφός του. Ὅταν ὁ Πρόδρομος ἐμφανίστηκε στό δημόσιο κήρυγμά του, ὁ Ἀνδρέας προσκολλήθηκε σ’ αὐτόν καί ἔγινε μαθητής του μαζί μέ τόν Πέτρο. Αὐτός πρῶτος, (ἐξ οὐ καί πρωτόκλητος), μέ τόν Ἰωάννη ἀξιώνεται νά ἔχει τήν πρώτη γνωριμία καί συνομιλία μέ τόν Ἰησοῦ, προτοῦ ἀκόμη αὐτός ἀρχίσει τό δημόσιο ἔργο του στή Γαλιλαία, ἐνῶ δηλαδή βρισκόταν στήν περίχωρο τοῦ Ἰορδάνη. Ἡ πρώτη αὐτή γνωριμία ἐντυπωσίασε τόσο βαθιά τόν Ἀνδρέα, ὥστε στή συνέχεια ἔσπευσε ἀμέσως νά γνωστοποιήσει τό γεγονός στόν Πέτρο καί νά τόν φέρει στόν Ἰησοῦ. Ὅταν ἀργότερα ὁ Ἰησοῦς ἦλθε στή Γαλιλαία καί κάλεσε τά δύο ἀδέλφια νά τόν ἀκολουθήσουν αὐτοί ὁριστικά πλέον τόν ἀκολούθησαν, ἀφοῦ ἐγκατέλειψαν τά πάντα. Ἀπό τότε ὁ Ἀνδρέας γίνεται πιστός μαθητής τοῦ Χριστοῦ καί συγκαταλέγεται στήν πρώτη τετράδα τῶν δώδεκα μαθητῶν. Ἡ παρουσία του καί ὁ ρόλος του γίνεται ἐμφανής σέ δύο περιπτώσεις: α) στό θαῦμα τοῦ χορτασμοῦ τῶν πεντακισχιλίων, ὅταν παίρνει τό λόγο γιά νά πεῖ, ὅτι ὑπάρχουν μόνο πέντε ψωμιά καί δύο ψάρια διαθέσιμα, τά ὁποῖα εἶναι ἀδύνατον νά ἐπαρκέσουν γιά τόσο πολύ λαό, β) ὅταν κάποιοι Ἕλληνες προσήλυτοι ζήτησαν νά δοῦν τόν Ἰησοῦ, τότε παρενέβησαν ὁ Ἀνδρέας μέ τόν Φίλιππο γιά νά διευκολύνουν τήν πρόσβασή τους πρός αὐτόν. 

Ψαλμός 21(22) :17 «ότι εκύκλωσάν με κύνες πολλοί, συναγωγή πονηρευομένων περιέσχον με, ώρυξαν χείράς μου και πόδας».


Ψαλμός 21(22) :17  «ότι εκύκλωσάν με κύνες πολλοί, συναγωγή πονηρευομένων περιέσχον με, ώρυξαν χείράς μου και πόδας».
Οι ψευδομάρτυρες του Ιεχωβά χρησιμοποιούν μία ΠΑΡΑΦΡΑΣΗ της Αγίας Γραφής που ονομάζεται Μετάφραση Νέου Κόσμου (ΜΝΚ). Σε αυτήν την παράφραση διαστρεβλώνονται πολλά εδάφια του Ιερού Κειμένου της Γραφής κατά τρόπο προκλητικό! Άλλο ένα παράδειγμα τέτοιας κακοποίησης εδαφίου θα εξετάσουμε στο παρόν άρθρο.

Κολωνία: Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία για πρώτη φορά στον Παπικό καθεδρικό Ναό – Ντομ (Φωτογραφίες)

Erste orthodoxe Vesper im Dom
Απλό ερώτημα - Δεν υπάρχουν στη Γερμανία Ορθόδοξοι ναοί για να συναντηθούν και να τελέσουν τη Θεία Λειτουργία οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι ;
Γερμανίας Αυγουστίνος: “όλοι πρέπει να γίνουν ένα για να πιστέψει ο κόσμος”.
Με αφορμή τη φθινοπωρινή γενική συνέλευση Ορθόδοξων Επισκοπών Γερμανίας (OBKD), η οποία έλάβε χώρα στην Κολωνία από τις 27 έως 29 Νοεμβρίου 2015, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου και ώρα 17:00 πραγματοποιήθηκε στον Παπικό καθεδρικό ναό της Κολωνίας η πρώτη Ορθόδοξη Εσπερινή Λειτουργία.

Συνεργάτης του Φίλη: Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχοι

Συνεργάτης του Φίλη: Τζιχαντιστές της εποχής τους ήταν και οι Μακεδονομάχοι
Νέο λάδι στη φωτιά, που ο ίδιος άναψε με τις δηλώσεις για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ρίχνει ο Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, διόρισε ως επικεφαλής της αναθεώρησης του προγράμματος και των σχολικών βιβλίων τον καθηγητή Αντώνη Λιάκο.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ περί της Συνάξεως των ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ  ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΘΡΟΝΟΥ
Ἐν Πειραιεῖ τῆ16/9/2015
Ἡ κυριότερη αἰτία, ἀπό ὀρθοδόξου θεολογικῆς ἐπόψεως, τῆς παγκοσμίου κρίσεως, πού διέρχεται σήμερα ἡ ἀνθρωπότητα, θά πρέπει νά ἑστιαστεῖ στήν ἀπομάκρυνση, τήν ἀποστασία ἀπό τόν Ἅγιο Τριαδικό Θεό καί τήν ἀμετανοησία, ἡ ὁποία ὁδηγεῖ στήν ὑποδούλωση καί αἰχμαλωσία στήν παναίρεση τοῦ συγκρητιστικοῦ διαχριστιανικοῦ καί διαθρησκειακοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Ὁ σατανοκίνητος καί δαιμονικός Οἰκουμενισμός, ὄργανο στά χέρια τῆς Μασονίας καί τοῦ διεθνοῦς φρικώδους Σιωνισμοῦ,πού ἀποσκοπεῖ στήν ἐγκαθίδρυση τοῦ Ἀντιχρίστου, ὡς μοναδικοῦ παγκοσμίου βασιλέως, ἀλλοιώνει τίς συνειδήσεις καί ἔχει διαβρώσει σχεδόν τούς πάντες καί τά πάντα.
Ἀπόδειξη τῶν ἀνωτέρω –γιά νά περιοριστοῦμε μόνο στά τελευταῖα οἰκουμενιστικά γεγονότα– εἶναι ἡ διαθρησκειακή συνάντησηγιά τήν δῆθεν εἰρηνική συνύπαρξη Χριστιανῶν καί Μουσουλμάνων χωρίς τήν ἀποκήρυξη τοῦ ἐγκληματικοῦ Κορανίου τοῦ δῆθεν αἰωνίου λόγου τοῦ Θεοῦ πού διατάσσει τήν «σφαγή τῶν ἀπίστων»,πού πραγματοποιήθηκε σέ ξενοδοχεῖο τῆς Ἀθήνας στίς 2 καί 3-9-2015[1], το Διεθνές Θεολογικό Συμπόσιο γιά τήν 75η ἐπέτειο ἀπό τήν ἵδρυση τῆς παπικῆς οἰκουμενιστικῆς κοινότητας στό Ταιζέ ἀπό τίς 30-8 ἕως τίς 6-9-2015[2], ἡ διαθρησκειακή συνάντηση, ἡ ὁποία διοργανώθηκε ἀπό τήν οἰκουμενιστική κοινότητα τοῦ «ἁγίου Αἰγιδίου» στά Τίρανα τῆς Ἀλβανίας στίς 6-9-2015[3], το Διεθνές Συνέδριο «ὀρθόδοξης πνευματικότητας», πού ἔλαβε χώρα στήν οἰκουμενιστική μεικτή καί διομολογιακή μοναστική κοινότητα τοῦ Μποζέ τῆς Ἰταλίας ἀπό τίς 9 ἕως τις 12-9-2015[4] καί τό Διεθνές Συνέδριο τῆς Ἐταιρείας τοῦ Δικαίου τῶν Ἀνατολικῶν Ἐκκλησιῶν, πού πραγματοποιήθηκε στή Θεσσαλονίκη στίς 10-9-2015[5].

Προσβολή και των αγίων των οποίων τα άγια λείψανα έχουν τοποθετηθεί στην Αγία Τράπεζα, να «λειτουργεί» σ΄αυτή αιρετικός


AGIA-EIRHNH2

ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΝΑ ‘’ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ’’ ΣΕ ΑΥΤΗ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ
(Εξ αφορμής ειδήσεων ότι θα δοθεί Ιερος Ναός στην Πάτμο σε αιρετικούς Παπικούς)
Γιατί να δοθεί Ιερος Ναός στην Πάτμο σε αιρετικούς Παπικούς;  Σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα patmostimes (www.patmostimes.gr) πιθανώς να δοθεί  η Αγία Ειρήνη του Χοχλακά αντί ο Άγιος Φωκάς.  Το ερώτημα δεν είναι  ποιος θα δοθεί αλλά γιατί να δοθεί σε αιρετικούς Παπικούς.
Στην Αγία Τράπεζα όπου κατά τον εγκαινισμό του Ιερού Ναού έχουν τοποθετηθεί Άγια Λείψανα, θα ‘’λειτουργεί’’ αιρετικός;   Είναι μεγάλη κατάντια να δοθεί Αγία Τράπεζα να λειτουργεί αιρετικός.

Ομιλία στα Γρεβενά του ομ. καθηγητή Ιατρικής ΑΠΘ κ. Ιωάννη Κουντουρά με θέμα: <«Μνημονεύετε τῆς γυναικός Λώτ»· ἀπό ἕναν στίχο ἕνα τραγούδι>.



Ἀνακοίνωση
Tήν Τρίτη 1/12/2015, στίς 5.30’ μ. μ., στήν  αἴθουσα τῆς Ἀδελφότητος «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»  θά μιλήσει ὁ ὁμ. καθηγητής Ἰατρικῆς ΑΠΘ κ.  Κουντουρᾶς Ἰωάννης. Θέμα: <«Μνημονεύετε τῆς γυναικός Λώτ»· ἀπό ἕναν στίχο ἕνα τραγούδι>.
Tήν Πέμπτη 3/12/2015, στίς 5.00 μ.μ. στόν ἱ. Ναό τῆς Εὐαγγελιστρίας θά τελεσθεῖ Ἑσπερινός γιά τήν ἑορτή τῆς Ἁγίας Βαρβάρας. Στή συνέχεια στήν αἴθουσα τῆς ἀδελφότητος «Η ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» θά μιλήσει ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαβίδ.
Τήν Παρασκευή 4/12/2015 θά γίνει θεία Λειτουργία στόν ἱ. Ναό τῆς Εὐαγγελιστρίας γιά τήν ἑορτή τῆς προστάτιδος τῆς ἀδελφότητος Ἁγίας Βαρβάρας.

28 Νοε 2015

Ψαλμός 15. Πιστοί στον αληθινό και καλό Θεό μας ! (Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ἰερεμία)


 

         ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
   ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ
Δημητσάνα - Μεγαλόπολη, Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015
1. Σήμερα, ἀδελφοί χριστιανοί, θά σᾶς ἑρμηνεύσω τόν 15ο Ψαλμό. Ὁ Ψαλμός αὐτός ἐπιγράφεται «στηλογραφία τῷ Δαβίδ». Εἶναι ἕνα ὡραῖο κείμενο, σάν ἕνας στῆλος, σάν ἕνας ἀνδριάντας, πού παρουσιάζει καί κηρύττει τήν ἀκλόνητη πίστη τοῦ Δαβίδ στόν ἀληθινό Θεό. Καί ἀκόμη ὁ Ψαλμός αὐτός παρουσιάζει τά ὡραῖα βιώματα καί σκιρτήματα τοῦ Δαβίδ ἀπό τήν πίστη αὐτή στόν Θεό.

Κυριακὴ ΙΓ΄ Λουκά – Πονηρὲς ἡμέρες, προσοχή! (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

dregatorul-bogat
Πονηρὲς ἡμέρες, προσοχή!
«…Ἐξαγοραζόμενοι τὸν καιρόν, ὅτι αἱ ἡμέραι πονηραί εἰσι» (Ἐφ. 5,16)
Ἀκούσατε, ἀγαπητοί μου, τὸν σημερινὸ ἀπόστολο; Ἐπ᾽ αὐτοῦ θὰ ποῦμε λίγα λόγια. Πολλὰ θαύματα ἔκανε ὁ Κύριος ἡμῶν Ἰησοῦς Χριστὸς κατὰ τὴν ἐπὶ γῆς παρουσία του.

27 Νοε 2015

Κυριακὴ ΙΓ΄ Λουκά – Αυτογνωσία και μετάνοια



ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ Τῆς Κυριακῆς: Λουκ. ιη΄ 18-27
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΣΤ΄ Κυριακῆς: Εφεσ. ε΄ 8-19
    Δὲν εἶναι εὔκολο νὰ ποῦμε ὅτι ἔχουμε ὀρ­θὴ γνώση τοῦ ἑαυτοῦ μας. Πολὺ περισσότερο δὲν εἶναι εὔκολο νὰ προχωρήσουμε στὴ μετάνοια καὶ τὴ διόρθωση. Ὡστόσο αὐτὸ εἶναι τὸ ζητούμενο, ὅπως μᾶς τὸ ὑπέδειξε ὁ Κύριος μέσα ἀπὸ τὸν διάλογο μὲ τὸν πλούσιο νεανίσκο, ποὺ περιγράφεται στὴ σημερινὴ εὐαγγελικὴ περικοπή. 
    Κάποτε πλησίασε ἕνας πλούσιος ἄρχον­τας τὸν Κύριο καὶ τὸν ρώτησε: 
    –Διδάσκαλε ἀγαθέ, τί νὰ κάνω γιὰ νὰ κληρονομήσω τὴν αἰώνια ζωή; 
    –Γιατί μὲ ὀνομάζεις ἀγαθό, ἀφοῦ ἀπευθύνεσαι σὲ μένα μὲ τὴν ἰδέα ὅτι εἶμαι ἕνας ἁ­­­πλὸς ἄνθρωπος;... τοῦ ἀποκρίθηκε ὁ Κύριος. Κανεὶς δὲν εἶναι ἀπὸ μόνος του ἀπο­λύ­­­­τως ἀγαθὸς παρὰ μόνο ἕνας, ὁ Θεός. Καὶ συμπλήρωσε: Γνωρίζεις τὶς ἐντολές: Νὰ μὴ μοι­χεύσεις, νὰ μὴ σκοτώσεις, νὰ μὴν κλέψεις, νὰ μὴν ψευδομαρτυρήσεις, νὰ τιμᾶς τὸν πατέρα σου καὶ τὴ μητέρα σου. 
    Ἀπόρησε ὁ νεαρὸς συνομιλητής, διότι κά­­­τι ἄλ­λο περίμενε. Πράγματι, οἱ ἐντολὲς αὐ­­­τὲς τοῦ ἦταν πολὺ γνωστές. Γι’ αὐτὸ καὶ βιάστηκε νὰ βεβαιώσει τὸν Κύριο: «ταῦτα πάντα ἐφυλα­ξάμην ἐκ νεότητός μου»· δηλαδή, ὅλα αὐτὰ τὰ φύλαξα ἀπὸ τὴν παιδική μου ἡλικία. 

28 Νοεμβρίου μνήμη των πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Ἱερομαρτύρων



28 Νοεμβρίου μνήμη των πολιούχων του Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Ἱερομαρτύρων
Οἱ ἅγιοι Πεντεκαίδεκα Ἱερομάρτυρες, πού τιμῶνται ἰδιαιτέρως καί εἶναι πολιοῦχοι τῆς πόλεως τοῦ Κιλκίς, ἀνήκουν στήν εὐρύτερη χορεία τῶν ἁγίων της Ἐκκλησίας μας καί εἰδικότερα τῶν μαρτύρων.
Μάρτυρες ἡ Ἐκκλησία ὀνομάζει τούς ἀγωνισαμένους μέχρι ψυχῆς καί αἵματος καί μαρτυρήσαντας τή δόξη τοῦ Χριστοῦ. (ἅγιος Κύριλλος Ἱεροσολύμων). Μάρτυρας εἶναι αὐτός πού ὑπομένει θεληματικά τόν σωματικό θάνατο, προκειμένου νά παραμείνει πιστός στήν ὁμολογία τῆς πίστης του στόν Χριστό. Ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία ἀποκαλεῖ τήν ἡμέρα τῆς ἑορτῆς τῶν Μαρτύρων τήν ἡμέρα τοῦ θανάτου τους, γενέθλια ἡμέρα, διότι αὐτήν τήν ἡμέρα εἰσῆλθαν στεφανηφόροι στήν βασιλεία τοῦ Θεοῦ. Γι’ αὐτό οἱ πιστοί πανηγυρίζουν καί ἑορτάζουν μέ χαρά τήν μέρα μνήμης τῆς ἀθλήσεως τῶν μαρτύρων.
«Ὁ θάνατος τῶν μαρτύρων εἶναι παρηγοριά τῶν πιστῶν, παρρησία τῶν Ἐκκλησιῶν, σύσταση τοῦ χριστιανισμοῦ, κατάλυση τοῦ θανάτου, ἀπόδειξη τῆς ἀναστάσεως, γελιοποίηση τῶν δαιμόνων, κατηγορία τοῦ διαβόλου, διδασκαλία τῆς ἐνάρετης ζωῆς, παρακίνηση γιά περιφρόνηση τῶν παρόντων πραγμάτων καί ὁδός γιά ἐπιθυμία τῶν μελλοντικῶν ἀγαθῶν, παρηγοριά γιά τίς παρηγοριές πού μᾶς ἔχουν βρεῖ καί αἰτία γιά ὑπομονή, καθώς καί ρίζα καί πηγή καί μητέρα ὅλων τῶν ἀγαθῶν» γράφει ὁ χρυσορρήμων ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος.

Κυριακὴ ΙΓ΄ Λουκά - Εἴμαστε παραβάτες… (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Εἴμαστε παραβάτες…
«Ταῦτα πάντα ἐφυλαξάμην ἐκ νεότητός μου» (Λουκ. 18,21)
Ὅλοι, ἀγαπητοί μου, ὅλοι καταλαβαίνουμε, ὅτι δὲν πηγαίνουμε καθόλου καλά· ὅτι κάτι κακό, κάτι φοβερό, κάτι τρομερό, θὰ συμβῇ στὶς ἡμέρες μας· ὅτι θὰ συμβοῦν ἐκεῖνα ὅλα ποὺ λέει ἡ ἁγία καὶ ἱερὰ Ἀποκάλυψις. Γιατί; Διότι ὅλοι, μικροὶ καὶ μεγάλοι, παραβαίνουμε τὸ νόμο τοῦ Θεοῦ, παραβαίνουμε τὶς ἐντολές του. Ὄχι πλέον τὶς μικρὲς ἐντολές, ἀλλὰ παραβαίνουμε τὶς μεγάλες ἐντολές, τὶς ἐντολὲς τοῦ Δεκαλόγου, αὐτὲς ἀκριβῶς ποὺ ἐφύλαξε ὁ νεανίσκος τοῦ σημερινοῦ εὐαγγελίου.

Κύπρος - Η Βουλή τάχθηκε τελικά υπέρ του συμφώνου συμβίωσης




Λευκωσία: Με 39 ψήφους υπέρ, 12 κατά και τρεις αποχές εγκρίθηκε πριν από λίγο από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την θέσπιση «πολιτικής Συμβίωσης».  
Το νομοσχέδιο περιέχει πρόνοιες που επιτρέπουν την αναγνωρισμένη πλέον και δια νόμου συμβίωση ομοφυλόφιλων ζευγαριών αλλά και ετερόφυλων ζευγαριών που δεν επιθυμούν να συνάψουν θρησκευτικό ή πολιτικό γάμο.  
Κατά τις τοποθετήσεις τους, σχεδόν όλοι οι βουλευτές που πήραν τον λόγο υποστήριξαν ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να ήταν «πολύ καλύτερο» κατά την έκφραση που οι περισσότεροι χρησιμοποίησαν.

Mπορεί να είναι υγιής μια ομόφυλη οικογένεια;




Mπορεί να είναι υγιής μια ομόφυλη οικογένεια;
 «Πενήντα χρόνια πριν ήταν αδιανόητος ο όρος ομόφυλη οικογένεια. Όλοι οι υγιείς πολιτισμοί στα βάθη των αιώνων ορίζουν ως οικογένεια την ένωση του άνδρα και της γυναίκας με σκοπό την διαιώνιση του ανθρωπίνου γένους. Ο Ρωμαίος νομοδιδάσκαλος Ερένιος Μοδεστίνος, συνδυάζοντας το Ρωμαϊκό Δίκαιο με την χριστιανική διδασκαλία, δίνει τον ομορφότερο ορισμό του γάμου: «Γάμος εστί ανδρός και γυναικός συνάφεια και συγκλήρωσις του βίου παντός, θείου τε και ανθρωπίνου δικαίου κοινωνία».
            Όμως η αποδοχή των παθών του ανθρώπου και η θεοποίηση του Ορθολογισμού από τον Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό καταφέρνουν σήμερα το αφύσικο να μας το «πασσάρουν» ως φυσιολογικό.  Ό,τι είναι ευρωπαϊκό είναι «πρόοδος», ενώ ό,τι προέρχεται από τις Ελληνορθόδοξες παραδόσεις μας είναι οπισθοδρομικό.

Και τα κλασσικά παραμύθια, αλλάζουν προς τον σκοπό της ομο-παιδείας



ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΤΗΣ ΟΜΟ-ΠΑΙΔΕΊΑΣ
(Πανεπιστημιακοί ερευνητές ‘’μελετούν’’  τρόπους  ενάντια στην ‘’ομοφοβία’’ ).
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια ανέντιμη προσπάθεια, για αλλότροπη ανοχή των «παθών ατιμίας» στην εκπαίδευση, ιδιαιτέρως στην Ευρώπη.  Προς τούτο οι ερευνητές Elizabeth Atkinson και Renée De Palma του Πανεπιστημίου του Sunderland σε συνεργασία με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Exeter  και του Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου ερεύνησαν  τρόπους  ενάντια στην καλούμενη (από τους στηρίζοντες τα πάθη ατιμίας)  ‘’ομοφοβία΄’’.  Το ερευνητικό αυτό ‘’έργο’’ χρηματοδοτήθηκε από το Economic and Social Research Counsil, με σκοπό την αμφισβήτηση της ‘’ομοφοβίας’’ στα Δημοτικά Σχολεία.

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Ἐπικρατεῖ ἡ ἀσέβεια καὶ ὁ ὑλισµός



Ἐπικρατεῖ ἡ ἀσέβεια καὶ ὁ ὑλισµός
    Η ΕΠΟΧΗ µας εἶναι δύσκολη. Οἱ συνειδητοί χριστιανοί ἀποτελοῦν µικρή µειονότητα. Μειονότητα ἀνάµεσα σέ χριστιανούς! Ἡ τήρηση τῶν ἐντολῶν περιφρονεῖται. Ὁ δρόµος τῆς ἀρετῆς τούς εἶναι ἄγνωστος, ὅπως ἄγνωστο τούς εἶναι καί τό ἀλφάβητο τῆς πνευµατικῆς ζωῆς.
    Ἐκεῖνος πού ἀπευθύνεται στούς σύγχρονους ἀνθρώπους καί µιλάει γιά τό Χριστό καί τήν Ἐκκλησία, διαπιστώνει ὅτι οἱ ἀκροατές του ἔχουν ἐλάχιστο ἐνδιαφέρον γι’ αὐτά πού λέει, ἄν δέν δυσανασχετοῦν καί κάποτε δέν ἐκνευρίζονται. Ὁ διάβολος τούς ἔχει αἰχµαλωτισµένους τόσο πολύ, πού ἔχεις τήν αἴσθηση ὅτι δέν ὑπάρχει ἐλπίδα ἀπελευθέρωσής τους καί αὐτό τόν καταθλίβει. Πρόκειται γιά ἐσωτερικό µαρτύριο, τό ὁποῖο δύσκολα περιγράφεται. Ὡστόσο χρειάζεται ζῆλος, πού θά ἐµποδίζει τήν ἀπόγνωση καί θά διατηρεῖ τήν προσπάθεια στό ρυθµό πού χρειάζεται. Αὐτό ἰσχύει πρωτίστως γιά τούς ἱερεῖς, οἱ ὁποῖοι καλοῦνται νά συνεχίζουν τό ποιµαντικό τους ἔργο, χωρίς ταλαντεύσεις καί δισταγµούς. Ὅπως ἐπίσης δέν πρέπει νά ἀνησυχοῦν γιά τά ἀποτελέσµατα, τά ὁποῖα εἶναι ὑπόθεση τοῦ Θεοῦ.

Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην ορθόδοξη εκκλησία ζητά η Ρώσικη Δούμα


Την επιστροφή της Αγίας Σοφίας στην ορθόδοξη εκκλησία ζητά η Ρώσικη Δούμα

Την επιστροφή της Αγιάς Σοφιάς στην Ορθοδοξία και συγκεκριμένα στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως ζητούν από την Τουρκία, Ρώσοι βουλευτές .
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν Ρωσικά ΜΜΕ όπως το Ria Novosti τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την προστασία των χριστιανικών αξιών Σεργκέϊ Γαβρίλοβ, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόταση έγινε δεκτή από τα μέλη της Δούμα.

26 Νοε 2015

Ἑλένη Βασσάλου, Γιόγκα: Πολυγλωσσία καί Παραπλάνηση.



Γιόγκα: Πολυγλωσσία καί Παραπλάνηση.
Ἑλένη Βασσάλου - Καθηγήτρια, Θεολόγος.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ἡμερίδα μὲ θέμα: «Yoga; Εὐχαριστῶ δὲν θὰ πάρω!» πού διοργανώθηκε ἀπὸ τὴν ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῆς Ἱ.Μ.Κηφισίας Ἀμαρουσίου καὶ Ὠρωποῦμετὰ τοῦ ἀντιαιρετικοῦ  της Γραφείου στὶς 14 Νοεμβρίου 2015 στὸ Δημοτικὸ Θέατρο Πεύκης.
Πολλοί θεωροῦν τή γιόγκα ὡς ἄσκηση γυμναστικῆς, ἐπειδή μ’ αὐτήν τή μορφή προβάλλεται ἀπό τά γυμναστήρια. Προσεκτική μελέτη ἀποδεικνύει ὅτι ἡ γιόγκα οὔτε γυμναστική εἶναι, οὔτε ὡς γυμναστική μόνο ἐμφανίζεται.
Ποιά εἶναι, τελικά, ἡ γιόγκα; Ἡ στρατηγική τῆς πολυγλωσσίας

Χαράλαμπος Ἄνδραλης, Εἶναι ἡ Γιόγκα προσηλυτισμός;



Εἶναι ἡ Γιόγκα προσηλυτισμός;
Χαράλαμπος Ἄνδραλης - Δικηγόρος, συγγραφέας.
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ἡμερίδα μὲ θέμα: «Yoga; Εὐχαριστῶ δὲν θὰ πάρω!» πού διοργανώθηκε ἀπὸ τὴν ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ὑπὸ τὴν αἰγίδα τῆς Ἱ.Μ.Κηφισίας Ἀμαρουσίου καὶ Ὠρωποῦ μετὰ τοῦ ἀντιαιρετικοῦ  της Γραφείου στὶς 14 Νοεμβρίου 2015 στὸ Δημοτικὸ Θέατρο Πεύκης.
Εἶναι ἀπολύτως διαφωτιστική σχετικά μέ τόν τρόπο παρουσίασης τῆς γιόγκα, ἡ παρακάτω περιγραφή πού ἐντοπίσαμε σέ διαδικτυακή διαφήμιση μαθημάτων γιόγκα:
«Σέ ὅλο τόν κόσμο, οἱ ἄνθρωποι ἀνεξαρτήτως φύλου, καταγωγῆς καί θρησκείας κάνουν γιόγκα γιά νά νιώσουν χαρά, ἐλευθερία καί ἀγάπη. Οἱ περισσότεροι ἄνθρωποι ἔρχονται στή γιόγκα προκειμένου νά ἀντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα - στρές, κατάθλιψη, πόνος στή μέση, ἀναπνευστικά προβλήματα, προβλήματα πεπτικοῦ ἤ νευρικοῦ συστήματος.»

Το κέντρο της Οροδοξίας η ΠΑΤΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ετοιμάζονται να καταληφθούν από Πάπα και Πατριάρχη.


AGIA-EIRHNH2

"Αιρετικόν άνθρωπον μετά πρώτη και δευτέραν νουθεσίαν παραιτού" αναφέρει η εκκλησία και παραφράζοντας το, θα μπορούσε κάποιος να το μετατρέψει σε "Δογματικό εκκλησιαστικό ηγέτη μετά πρώτη και δεύτερη προειδοποίηση αγνόησε τον".
 Το αναφέρουμε αυτό εξ' αιτίας της κατ' εξακολούθηση και με επιτακτικό τρόπο προσπάθειας που έχει αναληφθεί από τον πατριάρχη, ως απωθημένο ή κατάλοιπο παλαιών εποχών, ώστε με το έτσι θέλω να υποχρεωθεί η Μονή της Πάτμου και όλο το νησί, να παραχωρήσει χριστιανική ορθόδοξη εκκλησία στους καθολικούς. Και έχουμε αναφερθεί –κι αυτό είναι το παράξενο- στην προσπάθεια που καταβάλλεται από το πατριαρχείο, το οποίο άσκησε και ασκεί πιέσεις προς την Ιερά Μονή και ειδικά στον ηγούμενο, φυσικά μέσω τρίτων και προφορικά για να μην υπάρχουν πειστήρια, ώστε να παραχωρηθεί με το έτσι θέλω-αμέτι μοχαμέτι- ορθόδοξος ναός για τις λατρευτικές ανάγκες των όποιων ομάδων καθολικών που έρχονται το καλοκαίρι στο νησί μας. Έτσι ξεκίνησε με το αίτημα, πάντα προφορικά της παραχώρησης του δισυπόστατου ναού του Αγ. Φωκά και της Αγ. Αικατερίνης στο λιμάνι για να χρησιμοποιηθεί –άκουσον άκουσον- ως χώρος λατρείας των ευκαιριακά ευρισκόμενων στην Πάτμο καθολικών.

Προσβλητική η επιλογή – αναφορά του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη σε φωτισμένους ιεράρχες και θεολόγους



ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Ν. ΦΙΛΗ ΣΕ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ
(Για όσους δήθεν συμφωνούν ότι είναι αναχρονισμός ο ομολογιακός χαρακτήρας  του μαθήματος των Θρησκευτικών )
Είναι προσβλητικός για τους υπόλοιπους Ιεράρχες και θεολόγους, ο επιλεκτικός έπαινος του Υπουργού  Παιδείας κ. Νίκου Φίλη ως φωτισμένων ιεραρχών και θεολόγων, με κριτήριο το ότι κατά την άποψή του θεωρούν ως αναχρονισμό τον ομολογιακό χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών.  Η αλλότροπος συγκατάνευση στη μαρξιστική θρησκειολογική  μάνητα είναι το κριτήριο;  Αποτελεί αυτό κριτήριο φωτισμένων Ιεραρχών και θεολόγων;

Ηρακλής Ρεράκης, Το νέο πολυθρησκειακό μάθημα Θρησκευτικών και η κατάργηση της διαφορετικότητας



Το νέο πολυθρησκειακό μάθημα Θρησκευτικών και
η κατάργηση της διαφορετικότητας
Επικίνδυνες για τις δημοκρατικές προδιαγραφές της παιδείας μας οι θέσεις ορισμένων σχεδιαστών του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) ως προς τα Προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών που επιδιώκουν να εφαρμόσουν. Το έως τώρα ορθόδοξο μάθημα είναι ομολογουμένως ένα μάθημα που συμβάλλει ουσιαστικά και πολύπλευρα στη θεολογική, πνευματική, ηθική, κοινωνική και πολιτισμική αγωγή και ανάπτυξη των μαθητών. Το «νέο» μάθημα Θρησκευτικών -που έχουν ετοιμάσει οι υπεύθυνοι του (ΙΕΠ) και οι αυλιζόμενοί τους- και, όπως είδαμε σε σχετικές δημοσιεύσεις, προτρέπουν τον Υπουργό να το εφαρμόσει- διαπνέεται από έναν μεθοδευμένο  αλλοτριωτικό και θρησκευτικό ολοκληρωτισμό. Εντελώς ανορθόδοξα, αντιπαιδαγωγικά, παράνομα και αυταρχικά, στο όνομα μίας δήθεν καλλιέργειας της πολυπολιτισμικότητας και του πλουραλισμού, το Πρόγραμμα παρεμβαίνει αρνητικά στον πνευματικό κόσμο και στην πίστη των παιδιών από την Τρίτη Δημοτικού (8 ετών), διδάσκοντας σ΄αυτά ένα συνονθύλευμα τριών εκδοχών του Χριστιανισμού και (6) θρησκειών. Έτσι καταργεί, στην ουσία, ό, τι ισχυρίζεται πως επιδιώκει να πετύχει, δηλαδή,  τον ίδιο τον πλουραλισμό και τον σεβασμό της θρησκευτικής ετερότητας του «άλλου».

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 27.11.15 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»



Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
Τό σπίτι πού θά πάρης ἀπό τόν πλειστηριασμόν εἶναι φωτιά διά τά παιδιά σου, διότι εἶναι αἷμα καί δάκρυ κάποιου πονεμένου. Οὐδεὶς χριστιανὸς νὰ πάρη σπίτι ἀδελφοῦ ἀπὸ πλειστηριασμόν!
Ἡ Ὀρθόδοξη Νηπτικὴ Παράδοση ὡς θεμέλιο τῆς Ρωμηοσύνης. Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου π. Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ.

25 Νοε 2015

Χρήστος Σαλταούρας, «ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι» Ιωάννης 21:22



«ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι» Ιωάννης 21:22
« ἐπιστραφεὶς δὲ ὁ Πέτρος βλέπει τὸν μαθητὴν ὃν ἠγάπα ὁ ᾿Ιησοῦς ἀκολουθοῦντα, ὃς καὶ ἀνέπεσεν ἐν τῷ δείπνῳ ἐπὶ τὸ στῆθος αὐτοῦ καὶ εἶπε· Κύριε, τίς ἐστιν ὁ παραδιδούς σε;  τοῦτον ἰδὼν ὁ Πέτρος λέγει τῷ ᾿Ιησοῦ· Κύριε, οὗτος δὲ τί;  λέγει αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς· ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ; σὺ ἀκολούθει μοι. ἐξῆλθεν οὖν ὁ λόγος οὗτος εἰς τοὺς ἀδελφοὺς ὅτι ὁ μαθητὴς ἐκεῖνος οὐκ ἀποθνήσκει· καὶ οὐκ εἶπεν αὐτῷ ὁ ᾿Ιησοῦς ὅτι οὐκ ἀποθνήσκει, ἀλλ' ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ;» Ιωάννης 22: 20- 23.
            Ο Απόστολος Πέτρος ερωτά τον Ιησού Χριστό  για τον Απόστολο και Ευαγγελιστή Ιωάννη «Κύριε, οὗτος δὲ τί;»-  Κύριε τι θα γίνει με τον Ιωάννη ; Και ο Ιησούς απαντά : «ἐὰν αὐτὸν θέλω μένειν ἕως ἔρχομαι, τί πρὸς σέ; σὺ ἀκολούθει μοι». Αυτός ο λόγος του Χριστού παρεξηγήθηκε από ορισμένους Χριστιανούς. Ο ίδιος ο Ευαγγελιστής Ιωάννης αναφέρει την παρεξήγηση αυτή εκ μέρους μερίδας Χριστιανών – « ἐξῆλθεν οὖν ὁ λόγος οὗτος εἰς τοὺς ἀδελφοὺς ὅτι ὁ μαθητὴς ἐκεῖνος οὐκ ἀποθνήσκει».

Απαράδεκτη αναφορά του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη για το μάθημα των Θρησκευτικών



ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ. Ν. ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΟ  ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ  ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ
(Ως αναχρονισμό χαρακτήρισε τον ομολογιακό χαρακτήρα  του μαθήματος των Θρησκευτικών  ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης)
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Νίκος Φίλης στην επίσημη απάντηση του στο Τμήμα αναφορών της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού ελέγχου, για το Υπόμνημα που κατάθεσε ο βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος, για το έγγραφο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στα εξής : 
«Για ιστορικούς λόγους το μάθημα των Θρησκευτικών στη χώρα μας έχει ομολογιακό χαρακτήρα.  Αυτό συνιστά ένα αναχρονισμό που το αντιλαμβάνονται φωτισμένοι ιεράρχες και θεολόγοι».  Και φυσικά σύμφωνα με τον κ. Νίκο Φίλη  είναι η αιτία να γίνει το μάθημα  των Θρησκευτικών συγκρητιστικό θρησκειολογικό μάθημα.

Μοναχός Αβέρκιος : «Φοβεροί όρκοι – ερεβώδη μυστικά»

Αποκαλύψεις  ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ στον Ορθόδοξο Τύπο
ΦΡΙΚΤΟΙ ΟΡΚΟΙ – ΕΡΕΒΩΔΗ ΜΥΣΤΙΚΑ
Γιατί δίδονται στις Στοές οι φοβεροί όρκοι;
Ποια είναι τα “βαρύτιμα” μυστικά που θέλουν να “κρύψουν” οι μασόνοι;
Α΄
Εκπλήσσεται σφόδρα και τρομάζει αληθινά ο ερευνητής, όταν, μελετώντας προσεκτικά τα κατά καιρούς διαλαμβανόμενα εις τα αυθεντικά τεκτονικά έντυπα, διαβάζει εκεί τους ανήκουστης σκληρότητος μασονικούς όρκους. Και ευθύς αμέσως, ως ένας κανονικός και λογικός άνθρωπος διερωτάται:

Κυβέρνηση: Νέο πλαίσιο για τις υιοθεσίες, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες το σχέδιο του νομοσχεδίου για το Σύμφωνο Συμβίωσης θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.


Κυβέρνηση: Νέο πλαίσιο για τις υιοθεσίες, κανονικά το Σύμφωνο Συμβίωσης

Δηλώσεις του γγ Δικαιωμάτων
Κυβέρνηση: Νέο πλαίσιο για τις υιοθεσίες, κανονικά το Σύμφωνο Συμβίωσης
Αθήνα
Στην ατζέντα της κυβέρνησης βρίσκεται η αναθεώρηση του οικογενειακού δικαίου και ως εκ τούτου θα ανακύψουν και ζητήματα αναθεώρησης της υιοθεσίας, είπε ο γγ Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κώστας Παπαϊωάννου.
Μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9Fm σημείσε ότι αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται η επιτροπή αναθεώρησης και στις αρχές του 2016 θα αρχίσουν οι απαραίτητες διεργασίες για την προετοιμασία του νομοσχεδίου.
«Το σύστημα υιοθεσίας-παιδοθεσίας στη χώρα μας είναι ένα ακραία προβληματικό σύστημα. Ούτως ή άλλως πρέπει να το ρυθμίσουμε. Όλοι γνωρίζουμε ζευγάρια ετερόφυλα που προσπαθούν να υιοθετήσουν ένα παιδί αλλά είναι δραματικές οι συνθήκες» είπε.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Φλώρινας κατά του «Συμφώνου Συμβίωσης» των ομόφυλων ζευγαριών



Προς τους
1. Υπουργόν Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Νικόλαον Παρασκευόπουλον
2. Βουλευτές Π.Ε. Φλώρινας
κ. Κωνσταντίνον Σέλτσαν
κ. Ιωάννην Αντωνιάδην

Κύριε Υπουργέ,
Κύριοι Βουλευτές
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ν. Φλώρινας, που εκπροσωπεί 1450 πολύτεκνες οικογένειες – μέλη, διαμαρτύρεται εντονότατα για το επονείδιστο Νομοσχέδιο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προωθεί στη Βουλή προς ψήφιση το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με το οποίο προτίθεται να επεκτείνει την ισχύουσα νομοθεσία και στα λεγόμενα «ομόφυλα ζευγάρια»

Κάθε φόνος, κάθε πόλεμος



Κάθε φόνος, κάθε πόλεμος
 Του Σταύρου Σ. Φωτίου*
Στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης, ειδωλολατρικοί λαοί θεωρούσαν ως «ιερό καθήκον» τους τη θυσία των πρωτότοκων παιδιών τους στους Θεούς. Ο Αβραάμ νομίζει ότι και ο δικός του Θεός απαιτεί την υποχρέωση αυτή. Γι᾽ αυτό και πορεύεται προς υψηλό βουνό για να θυσιάσει τον γιο του Ισαάκ. Αλλά εκεί ο Θεός της Βίβλου διδάσκει στον ανώριμο ακόμη πνευματικά Αβραάμ μάθημα καίριας υπαρξιακής σημασίας: καμμία ανθρωποθυσία δεν επιτρέπεται• κανένας φόνος ανθρώπου από άνθρωπο δεν είναι αποδεκτός. Ακόμη και αν αυτός γίνεται στο όνομα του ύψιστου ιδανικού, του Θεού. H χρήση του ονόματος του Θεού για δικαιολόγηση φόνου ενός ανθρώπου είναι απόλυτα καταδικαστέα.
Στην Καινή Διαθήκη, ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει ότι κάποτε ο Χριστός δεν έγινε δεκτός από τους κατοίκους ενός χωριού Σαμαρειτών, των θεωρουμένων από τους τότε Ισραηλίτες ως των χειροτέρων τους εχθρών. «Όταν το είδαν αυτό οι μαθητές του Ιάκωβος και Ιωάννης, του είπαν: Κύριε, θέλεις να ζητήσουμε να κατεβεί φωτιά από τον ουρανό και να τους καταστρέψει, όπως έκανε και ο Ηλίας; Εκείνος στράφηκε προς αυτούς και τους επέπληξε λέγοντας: Ξεχάσατε ποιο πνεύμα κατευθύνει τη ζωή σας; Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήρθε να καταστρέψει ανθρώπους αλλά να τους σώσει» (Λουκ. 9:54-55). Ο Χριστός διδάσκει ότι καμμία αλήθεια δεν επιβάλλεται με τη βία• καμία έσωθεν αλλαγή δεν επιτυγχάνεται με τον καταναγκασμό. H ελευθερία των ανθρώπων είναι πλήρως σεβαστή από τον Θεό. Κατά συνέπεια, όποιος άνθρωπος την παραβιάζει, αυτός απλούστατα δεν είναι με το μέρος του Θεού. 

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της ΠΕΘ



Ανακοίνωση του ΔΣ της ΠΕΘ
Γίνεται γνωστό στους συναδέλφους της ΠΕΘ ότι σύμφωνα με το Καταστατικό μας, η Τακτική Γενική Συνέλευση για τον Απολογισμό του απερχόμενου ΔΣ και τη μετά από αρχαιρεσίες ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΠΕΘ, θα πραγματοποιηθεί εφέτος το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10.00 π.μ. στα Γραφεία της ΠΕΘ, Χαλκοκονδύλη 37, 3ος όροφος.
Παρακαλούνται οι συνάδελφοι θεολόγοι της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων να προσέλθουν για να συζητηθούν τα εξαιρετικά σημαντικά τρέχοντα θέματα και για μία συστράτευση για την εκπλήρωση της Ιερής αποστολής μας, στην δύσκολη εποχή που ζούμε.

24 Νοε 2015

Ο Πούτιν είναι ισχυρός, όχι ηλίθιος...

Ο Ερντογάν μπήκε στο στόχαστρο του Πούτιν... 
Η Τουρκία αντιμέτωπη με έναν σκληρό "ρωσικό χειμώνα", θα περιμένει την άνοιξη για να γευτεί τον θυμό της "αρκούδας" 
Η αλεπού έγινε λαγός για το μεγάλο άσπρο σπίτι... 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Τερζής Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!" 
Τελικά επικρατεί η παράνοια; 
Είναι δυνατόν η Τουρκία να καταρρίπτει ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος και να προκαλεί την Ρωσία στρατιωτικά; 
Υπάρχει, πραγματικά, κάποιος λογικός κάτοικος του πλανήτη, που να πιστεύει πως το τουρκικό «χτύπημα» κατά της Ρωσίας έγινε σε καθεστώς παράνοιας ή, μήπως, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με σκοπό να προκαλέσει την Ρωσία;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com