30 Ιουν 2019

Η εκθηλυμένη υποκουλτούρα του χρεωκοπημένου Μπολσεβικισμού και η περιύβρισις των νεκρών.


Αποτέλεσμα εικόνας για περιυβριση νεκρων τσιπρας
Η εκθηλυμένη υποκουλτούρα του χρεωκοπημένου Μπολσεβικισμού και η περιύβρισις των νεκρών.
Καθίσταται λίαν πρόδηλο και εξόχως σημαντικό να διαγνωσθεί ότι η κυβέρνηση των ιδεοληπτών Μπολσεβίκων πέραν από κακό εις την Πατρίδα μας , ένεκεν του εγγενούς ανθελληνισμού, προξένησε και δομικές μεταβολές ή αποπειράθηκε τουλάχιστον και εις την βάση της κοινωνίας αρχής γενομένης εκ της εκπαιδεύσεως, εγκαθιδρύοντας έναν νέου τύπου άνθρωπο.
Η καταστροφική μανία των ανθρώπων αυτών, σε ο,τιδήποτε Ελληνικό είναι παροιμιώδης αλλά συγχρόνως και το μίσος προς την ανθρώπινη φύση, τρανή απόδειξη τούτου είναι η επιβολή διανοητικής λοβοτομής εις τα παιδιά περί της υπάρξεως δεν ξέρω και εγώ πόσων δήθεν «φύλων», και η έμφαση και εμμονή προτεραιότητας εις την ομοφυλοφιλία.

Παναγιώτης Τσαγκάρης, Τίποτε από όσα είναι δίκαια δεν έγιναν πράξη! Η ειλικρινής συγγνώμη απαιτεί την άμεση απόσυρση των νέων Θρησκευτικών.


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
Τίποτε από όσα είναι δίκαια δεν έγιναν πράξη!
Η ειλικρινής συγγνώμη απαιτεί την άμεση απόσυρση των νέων Θρησκευτικών.
Παναγιώτη Τσαγκάρη, Γενικού Γραμματέα της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων (ΠΕΘ)
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλης μιλώντας στον Antenna είπε : «Όλοι μας θα πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη από το λαό. Ακόμη και ο πρωθυπουργός πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που όλοι κάναμε». Έχει δίκιο ο κ. Φίλης αλλά για να είναι πειστικότερος σε αυτό που λέει θα έπρεπε να είναι πιο συγκεκριμένος όσον αφορά στην απαρίθμηση των λαθών στα οποία αναφέρεται.
Για παράδειγμα αναφέρουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, οι Θεολόγοι καθηγητές, οι μαθητές των σχολείων μας, οι γονείς των μαθητών αλλά και σύσσωμος ο εκκλησιαστικός κόσμος θα περίμενε πρώτα από τον κ. Φίλη και έπειτα από το νυν Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου, να ομολογήσουν δημόσια ότι έκαναν λάθος: α) με την βίαιη εισαγωγή στα σχολεία της χώρας των νέων Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών και των «Φακέλων του μαθητή» και β) στην προσπάθεια μέσω αυτών των Προγραμμάτων και των «Φακέλων»,  της μετάλλαξης του μαθήματος των Θρησκευτικών και της μετατροπής του σε προσηλυτιστικό μοχλό  προς την πνευματική σύγχυση, την πανθρησκειακή γαλούχηση και τελικά το μανιπουλάρισμα, τη χειραγώγηση προς την αθεΐα των νέων παιδιών.

Τι λέει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για τους Βρικόλακες


Αποτέλεσμα εικόνας για Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης
Στα τέλη του 18ου αιώνα μ.Χ. ο λόγιος μοναχός Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης έχοντας την αμέριστη βοήθεια από τον επίσης λόγιο μοναχό Αγάπιο εκπονεί το Πηδάλιο. Το Πηδάλιο είναι μια αξιόλογη κανονική συλλογή σε δημώδη γλώσσα, στην οποία περιέχονται οι κανόνες των Οικουμενικών και Τοπικών Συνόδων, οι αποστολικοί κανόνες και οι κανόνες διαφόρων Πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι κατοχυρώθηκαν από την Πενθέκτη Οικουμενική Σύνοδο του Τρούλου (691 – 692 μ.Χ.) και σχολιάστηκαν από τους μεγάλους κανονολόγους Ιωάννη Ζωναρά(1074 – 1130 μ.Χ.), Θεόδωρο Βαλσαμώνα (12ος αιώνας μ.Χ.) και Αριστηνό (12οςαιώνας μ.Χ.)...
Η αξία του Πηδαλίου δεν έγκειται μόνο στην μεγάλη ψυχική ωφέλεια και την σωτηρία των πιστών, αλλά και στις διάφορες ιστορικές και κοινωνικές αναφορές που περιέχει, κατά τον σχολιασμό των ιερών κανόνων, όχι μόνο για την εποχή που γράφονταν αλλά και για τις προηγούμενες.
Μια ενδιαφέρουσα λοιπόν αναφορά έχει να κάνει με τον 66ο κανόνα  του Μεγάλου Βασιλείου ο οποίος εμποδίζει από την Θεία Κοινωνία για 10 χρόνια τους τυμβωρύχους, δηλαδή όσους ανοίγουν τους τάφους για να κλέψουν οτιδήποτε πολύτιμο αντικείμενο από το ενταφιασμένο σώμα. Σχολιάζοντας λοιπόν αυτό τον κανόνα ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης μας δίνει πολύτιμες πληροφορίες για το τι πίστευαν οι σύγχρονοί του χριστιανοί για τους Βρικόλακες και αν πράγματι υπάρχουν Βρικόλακες ή όχι. 

Ευαγγελία Μπίτου, «Δίχα και καθέτως» και τα συνακόλουθα του δίχα

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ
«Δίχα και καθέτως»  και τα συνακόλουθα του δίχα
Από τα γυμνασιακά χρόνια η γενιά μου θυμάται έντονα από την Ευκλείδειο Γεωμετρία  τη φράση «δίχα και καθέτως». Δίχα και καθέτως τέμνονται οι διαγώνιοι σε ένα  ρόμβο· δίχα και καθέτως τέμνει η διχοτόμος την απέναντι πλευρά σε ισοσκελές και ισόπλευρο τρίγωνο, μαθαίναμε. Έτσι, η λέξη δίχα, άγνωστη υποθέτω για τα νέα παιδιά –δεν ξέρω αν πλέον υπάρχει και η Γεωμετρία ως μάθημα στα Σχολεία -,  σε μας ήταν λέξη πολύ οικεία.

Συμπροσευχή της Αντιπροσωπείας του Οικουμενικού Πατριαρχείου με τον Πάπα Φραγκίσκο στη "Θρονική εορτή" του Βατικανού

Διαβάστε και Δελτίο Τύπου του Πατριαρχείου για την προσφορά λειψάνου του Αποστόλου Πέτρου από τον Πάπα Φραγκίσκο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Η σημασία του ευλαβούς ιατρού

...Μήπως νὰ σκεφτούμε σοβαρότερα τὸ γεγονὸς ὅτι ἀπευθυνόμαστε ἀδιάφορα σὲ "ἐκτρωσάδες" γυναικολόγους "μὲ ματωμένα χέρια καὶ μυαλά" (κατὰ τὴν φράσι τοῦ μακαριστοῦ πατρὸς Νικοδήμου Μπιλάλη);;........

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Αν ένας Πατριάρχης είναι αιρετικός

Σχετική εικόνα
Απόσπασμα ορθόδοξης χριστιανικής ομιλίας από τον μακαριστό (1927-2006) π.Αθανάσιο Μυτιληναίο.

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Περίληψις περί Ἀντιχρίστου

Αποτέλεσμα εικόνας για π.Αθανάσιος Μυτιληναίος
Απόσπασμα ορθόδοξης χριστιανικής ομιλίας από τον μακαριστό (1927-2006) π.Αθανάσιο Μυτιληναίο.

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Κυριακή των Αγιορειτών Αγίων 2019

Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV (Κυριακή 30 Ιουνίου 2019)

29 Ιουν 2019

Καστορίας Σεραφείμ: "Παύλος ο ουρανοπολίτης"


"Παύλος ο ουρανοπολίτης"
"Παύλος ο ουρανοπολίτης"
Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας
Αν θέλει κανείς να μαθητεύσει στον Απόστολο Παύλο, τον οποίο και φέτος εορτάζει η πολύπαθη πατρίδα μας και ιδιαίτερα τα μέρη εκείνα τα οποία καθαγίασε με την παρουσία του και τον ιδρώτα του όπως οι Φίλιπποι, η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, η Αθήνα, η Κόρινθος, η Νικόπολη καθώς και άλλα μέρη της πατρίδος μας που δέχτηκαν την αποστολική του ευλογία, θα πρέπει να μελετήσει τις θεόπνευστες επιστολές του, πολλώ δε μάλλον κάτω από τη χειραγωγία των αγίων πατέρων της Εκκλησίας. Αν θέλει όμως κανείς να δει αυτήν την ουρανομήκη μορφή, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει ως οδηγό του τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Γι’ αυτό κι έχει λεχθεί πολύ σωστά ότι ο Απόστολος είναι στόμα Κυρίου, «Παύλε στόμα Κυρίου»1, αλλά και ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος είναι το στόμα του Αποστόλου Παύλου.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας


Αποτέλεσμα εικόνας για Πειραιώς Σεραφείμ
Στους ορθοδόξους μαθητές επιβάλλεται «βιαίως» ένα θρησκειολογικού χαρακτήρα μάθημα
Σεραφείμ: Τι πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση για το λαό της
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, ο μητροπολίτης Πειραιώς υποστηρίζει ότι σήμερα οι δύο θεσμοί «συλλειτουργούν» και συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρούσα κυβέρνηση είχαν σκοπό το «γκρέμισμα» των συνταγματικών σχέσεων
Λάβρος κατά των μικρών πολιτικών σχηματισμών που επιχειρούν να «κομματικοποιήσουν την Ορθοδοξία» και παρουσιάζονται ως δήθεν «μεσσίες» εμφανίζεται σε συνέντευξή στα «ΝΕΑ» ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Παράλληλα, ο κ. Σεραφείμ εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που θα ισχύσουν από την 1η Ιουλίου, επισημαίνοντας ότι η φιλοσοφία του νομοθετήματος είναι «η επικράτηση ενός αφόρητου ψευτοδικαιωματισμού εις βάρος των θυμάτων και υπέρ των θυτών».
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Εκκλησίας - Πολιτείας, ο μητροπολίτης υποστηρίζει ότι σήμερα οι δύο θεσμοί «συλλειτουργούν» και συνεπώς ο ΣΥΡΙΖΑ και η παρούσα κυβέρνηση είχαν σκοπό το «γκρέμισμα» των συνταγματικών σχέσεων. Χαρακτηρίζει μεθοδευμένο διωγμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας τη «δήθεν» συμφωνία Εκκλησίας - Πολιτείας, ενώ λέει πως μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα είναι το δημογραφικό.

Το αίμα βοά


Τὸ αἷμα βοᾶ
Ὁ Ἄβελ ἀναφέρεται στήν πρός Ἑβραίους ἐπιστολή ὡς ὑπόδειγμα πίστεως. Καί ἡ πίστις του μιλάει. «Καὶ ἀποθανών ἔτι λαλεῖται» (Ἑβρ. α΄ 4). Ἐγκωμιάζεται ἀπό τὴ Γραφὴ καὶ ἀπό τὴν Ἐκκλησία. Ἀλλὰ καὶ λαλεῖ! Λαλεῖ ὁ Ἄβελ. Τὸ αἷμα ἑνός ἀθώου βοᾶ τόσο δυνατά, ὥστε φτάνει στ’ αὐτιὰ τοῦ Θεοῦ. «Καὶ εἶπε Κύριος πρὸς Κάϊν· Τί πεποίηκας; Φωνὴ αἵματος τοῦ ἀδελφοῦ σου βοᾶ πρὸς μὲ ἐκ τῆς γῆς» (Γεν. δ’ 10). Το αἷμα τῶν ἀθώων φωνάζει. Σείει τὸν οὐρανό. Ἄν μιά «συνηθισμένη» ἀδικία ἐναντίον ἀνθρώπου «φωνάζη» ὡς τὸν οὐρανό, π.χ. ἡ στέρησις μισθοῦ σὲ ἐργαζόμενο, κράζει μέχρι τὸν οὐρανὸ (Ἰακ. ε΄ 4), φανταστῆτε πῶς βοᾶ, πῶς κράζει στ’ αὐτιὰ τοῦ Θεοῦ τὸ ἀπεστερημένο αἷμα! Τὸ αἷμα ἀθώων, πού σφάζονται κάτω στὴ γῆ!
Στέρησες τὴ ζωὴ παιδιοῦ; Ἔχυσες τὸ ἀθῶο του αἷμα; Ἔσφαξες, σὺ ὁ «γιατρός», τὸ ἀγγελούδι τοῦ Θεοῦ μὲ τὸ ἐργαλεῖο τῆς ἐκτρώσεως; Παρέδωσες, σὺ ἡ «μάνα», τὸ βρέφος σου νὰ τὸ σφάξη ὁ ἐγκληματίας ἐκτρωσιολόγος; Συγκατατέθηκες, σὺ ὁ πατέρας, στὴ σφαγὴ τοῦ ἀθώου παιδιοῦ σου; Καὶ τώρα πλύνατε καί τὰ χέρια σας νομίζοντας πῶς τέλειωσε ἡ ὑπόθεσις;
Πόσο γελιέστε! Συνήγορο δὲν εἶχε τὸ θῦμα νὰ φωνάξη τὴν ὥρα πού τὸ σφάζατε… Μὰ τώρα ἡ ψυχή του φτερούγησε κι ἔτρεξε στὸ θρόνο τοῦ Θεοῦ καὶ βοᾶ «εἰς τὰ ὦτα Κυρίου Σαβαὼθ» (Ἰακ. ε΄ 4)!

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος για την χαρισματική προσωπικότητα του Αποστόλου Παύλου


DSCN4653-horz
ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑΝ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ (29-6-2015) 
«Ἡ πάνσεπτος μνήμη τῶν σοφωτάτων καί κορυφαίων Ἀποστόλων Πέτρου καί Παύλου πάλιν ἐπέλαμψεν τοῖς πέρασι σήμερον» καί καλούμαστε ὅλοι οἱ μετέχοντες τοῦ Μυστηρίου τῆς θείας καταλλαγῆς καί τῆς ἐσχατολογικῆς ἑνότητος νά συντιμήσουμε, νά συμπανηγυρίσουμε καί νά συνεορτάσουμε «Παῦλον τόν Πρῶτον μετά τόν Ἕνα καί αὐτόν τόν κορυφαῖον θεσπέσιον Πέτρον».
Ὅμως τί νά εἴπω ὁ ἐλάχιστος ἐγώ, ὅταν δυσκολεύεται νά ἐπαινέσει τούς Ἁγίους Ἀποστόλους, ὁ βετεράνος τοῦ ἄμβωνος «χρυσοῦς τήν γλῶτταν χρυσούς καί τήν καρδίαν» πρωθιεράρχης τῆς βασιλίδος τῶν πόλεων Ἱερός Χρυσόστομος ἀναφωνῶντας: «Οὐχ εὑρίσκω λόγον ἐπάξιον ἐγκωμιᾶσαι τούς ἐγκωμιάσαντας τό γένος ἡμῶν, τούς τήν ἅπασαν γῆν καί θάλασσαν περιελθόντας καί τάς ρίζας τῶν ἁμαρτημάτων ἀνασπάσαντας καί τά σπέρματα τῆς εὐσεβείας καταβαλόντας, ἐν ταῖς καρδίαις τῶν ἀπειθούντων ἀνθρώπων, Πέτρον τόν Καθηγητήν τῶν Ἀποστόλων, Παῦλον τόν γνωριστήν τῆς οἰκουμένης καί τῶν ἄνω δυνάμεων συμμέτοχον˙ Πέτρον τῶν ἀγνωμόνων Ἰουδαίων χαλινόν καί Παῦλον τῶν Ἐθνῶν τήν παράκλησιν»;

Μάνης Χρυσόστομος : Πώς ἐγκωμιάζει ὁ Ἱερός Χρυσόστομος τόν μέγαν Παῦλον

Πώς ἐγκωμιάζει ὁ Ἱερός Χρυσόστομος τόν μέγαν Παῦλον
Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'
 Κατ' ἐξοχήν, ὁ Ἱερός Χρυσόστομος, ὁ θεοφόρος αὐτός πατήρ τῆς Ἐκκλησίας ἀγάπησε τόν Ἀπόστολο τῶν Ἐθνῶν Παῦλο καί τοῦτο ἀποδεικνύεται περίτρανα ἀπό τίς σπουδαῖες ἑπτά ὁμιλίες του. Σ' αὐτές ἐγκωμιάζει τόν θεῖο Ἀπόστολο καί στέκεται μέ θαυμασμό μπροστά στή τεράστια ψυχική δύναμη καί ἀνωτερότητα τῆς προσωπικότητός του.

Αστρολογία: Αποκρυφισμός, μαγεία - σατανισμός

Η Αστρολογία έχει τις ρίζες της στη εποχή που ο άνθρωπος άρχισε να αντιλαμβάνεται τις εναλλαγές της ημέρας, των εποχών και των ετών και με βάση αυτές να οργανώνει την καθημερινή και κοινωνική του ζωή. Ο Ήλιος, η Σελήνη και μερικοί από τους σημαντικότερους αστέρες θεωρήθηκαν από τους ανθρώπους ως υπερφυσικές δυνάμεις και προσωποποιήθηκαν. Έτσι οδηγήθηκε ο άνθρωπος στην Αστρολατρία.

Οἰκουμενισμός: Ὁ δούρειος ἵππος τοῦ ἀντιχρίστου!

Η ΠΑΝΑΙΡΕΣΗ τοῦ οἰκουμενισμοῦ εἶναι ὁ μεγάλος καὶ πλέον ἐπικίνδυνος ἐχθρὸς γιὰ τὴν Ἐκκλησία μας. Καὶ τοῦτο διότι δρᾶ ὕπουλα, σατανικά. Δεῖτε τί εἶχε πεῖ ὁ μακαριστὸς π. Ἀθανάσιος Μυτιληναῖος:

28 Ιουν 2019

Κυριακή Β΄ Ματθαίου -Οι άγιοι Απόστολοι

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύναξη τῶν Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Ματθ. θ΄ 36, ι΄ 1-8
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Ρωμ. β' 10 – 16
1. Κορυφαῖοι Ἅγιοι
Σήμερα τελοῦμε τὴ Σύναξη τῶν Ἁγίων Δώδεκα Ἀποστόλων. Δηλαδὴ ἡ Ἐκκλησία συνάγεται γιὰ νὰ τιμήσει τοὺς Δώδεκα Μαθητὲς τοῦ Κυρίου. Οἱ ἅγιοι Ἀπόστολοι εἶναι οἱ μεγαλύτεροι Ἅγιοι τῆς Πίστεώς μας. Ἐκτὸς ἀπὸ τὴ σημερινὴ ἑορτὴ καὶ τὴν ξεχωριστὴ τοῦ καθενὸς μέσα στὸ ἔτος, τιμῶνται καὶ τὴν Πέμπτη κάθε ἑβδομάδος!

Διαρκής Ιερά Συνοδος : “άμεση αναστολή της διαδικασίας αναγραφής ή μη του Θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών μαθητών και μαθητριών.”

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Δ.Ι.Σ. για το μήνα Ιούνιο
28.6.2019    
Συνήλθε, από την Τετάρτη 26 έως και σήμερα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019, η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 162ης Συνοδικής Περιόδου για τον μήνα Ιούνιο, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος : Ἡ στάση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στό θέμα τοῦ Οὐκρανικοῦ ''Αὐτοκεφάλου''


Σχετική εικόνα
Πρωτοπρεσβύτερος Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος 
MSc Θεολογίας
Σεβαστοί Πατέρες,                                                                                                               Ἀγαπητοί ἐν Χριστῷ ἀδελφοί,
Ἡ εἰσήγηση, πού θά παρουσιάσουμε στήν ἀγάπη σας, ἔχει ὡς θέμα : «Ἡ στάση τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος στό θέμα τοῦ Οὐκρανικοῦ ΄΄Αὐτοκεφάλου΄΄».
1. Ἡ στάση τῆς Διαρκοῦς Ἱερᾶς Συνόδου καί τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος
Μέχρι στιγμῆς, ἡ Ἱερά Σύνοδος τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος δέν ἔχει λάβει τελική ἐπίσημη ἀπόφαση γιά τό θέμα τοῦ Οὐκρανικοῦ ψευδοαυτοκεφάλου. Τό Οὐκρανικό ζήτημα ἔχει ἀπασχολήσει τήν Διαρκῆ Ἱερά Σύνοδο (Δ.Ι.Σ.) σέ ἀρκετές Συνεδρίες της, ἡ ὁποία τό παρέπεμψε στίς Συνοδικές Ἐπιτροπές ἐπί τῶν Δογματικῶν καί Νομοκανονικῶν Ζητημάτων καί ἐπί τῶν Διορθοδόξων καί Διαχριστιανικών Σχέσεων, ὥστε ἀπό κοινοῦ νά εἰσηγηθοῦν δεόντως πρός τήν Ἱερά Σύνοδο. Οἱ δύο Ἐπιτροπές συνεδρίασαν ἀπό κοινοῦ στίς 23-5-2019 στό Συνοδικό Μέγαρο καί συναποφάσισαν νά προτείνουν στήν Ἱεραρχία τήν ἀναγνώριση τῆς σχισματικῆς ψευδοεκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, τήν ὁποία μονομερῶς καί ἀντικανονικῶς τό Οἰκουμενικό Πατριαρχεῖο ἀνεκήρυξε «αὐτοκέφαλη». 

Πρωτοπρ. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος, Ιεροκανονικές παράμετροι του Οὐκρανικού “Αὐτοκεφάλου

Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωτοπρ. Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος
Πρωτοπρεσβύτερος Ἀναστάσιος Κ. Γκοτσόπουλος
Ἐφημέριος Ἱ. Ν. Ἁγ. Νικολάου Πατρῶν
ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ  ΗΜΕΡΙΔΑ
ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ  Η ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ
Θεσσαλονίκη, Σάββατο 22.6.2019
Ιεροκανονικές παράμετροι του  Οὐκρανικού “Αὐτοκεφάλου”·*
Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί,
Ευχαριστώ θερμώς την οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας για την τιμητική πρόσκληση να ομιλήσω ενώπιόν σας με θέμα «Ιεροκανονικές παράμετροι του Ουκρανικού “αυτοκεφάλου”».
Προσδιορίζοντας πολύ επιγραμματικά την ἔννοια τοῦ αὐτοκεφάλου μπορούμε να πούμε ότι έχει διπλή διάσταση: α) σὲ τοπικὸ ἐπίπεδο καὶ β) σὲ πανορθόδοξο ἐπίπεδο.
α) Σὲ τοπικὸ ἐπίπεδο εκδηλώνεται με την πληρότητα στὴν κανονικὴ δικαιοδοσία τῆς τοπικῆς Ἐκκλησίας, χωρὶς καμία ἐξάρτηση ἀπὸ ἄλλο ἐκκλησιαστικὸ κέντρο, γι΄αὐτὸ καὶ εἶναι ἀπαραίτητη γιὰ τὴν ἐκχώρησή του ἡ σύμφωνη γνώμη τῆς Μητέρας Ἐκκλησίας (ἀπὸ τὴν ὁποία ἀποσπᾶται ἡ νέα Ἐκκλησία), καὶ
β) Σὲ πανορθόδοξο ἐπίπεδο εκδηλώνεται με την ἄμεση κοινωνία τῆς αὐτοκέφαλης Ἐκκλησίας μὲ τὴν οἰκογένεια τῶν Ὀρθοδόξων τοπικῶν Ἐκκλησιῶν, γι’ αὐτὸ καὶ εἶναι ἀναγκαία ἐπ’ αὐτοῦ ἡ πανορθόδοξη συμφωνία.

Τό ἀναπόφευκτο τῆς ἁλώσεως τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί οἱ μομφές εἰς βάρος τῶν ὀρθοδόξων θεολόγων καί ἁγίων Πατέρων

Σχετική εικόνα

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤ. ΠΟΝΗΡΟΣ Δρ Θ., Μ.Φ.
Συντονιστής Ἐκπαιδευτικοῦ Ἔργου Θεολόγων Ἀττικῆς
[Δημοσιεύθηκε στόν Ὀρθόδοξο Τύπο στίς 7, 14, 21, 28/6/2019]
            Ἡ δεύτερη καί τελευταία ἅλωση τῆς Κωνσταντινουπόλεως ἦταν ἀναπόφευκτη, ἀναπόφευκτη διότι ὀφειλόταν σέ ὁλόκληρη σειρά ἀπό σφάλματα, τά ὁποῖα ἀποδυνάμωσαν σταδιακῶς τό κράτος καί ἔδωσαν ἔδαφος στούς ἐχθρούς του. 

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 28.6.19 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»


Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
Ο π. ΔΕΔΕΣ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΩΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΟΣ! Ὁ «Ο.Τ.» εἶχε προειδοποιήσει τὸν Προκαθήμενον, προασπίζων αὐτόν. Γράφει ὁ κ. Γεώργιος Τραμπούλης, θεολόγος.
Τὸ μεγαλύτερον σκάνδαλον ἀπὸ συστάσεως τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν. Γράφει ὁ κ. Παναγιώτης Κατραμάδος.
Τὰ παιδιά μας κινδυνεύουν ἀπὸ τὰ νέα «Θρησκευτικά»! Τῶν κ. Λυκούργου Νάνη καὶ κ. Βασιλείου Κερμενιώτη.

Καύση νεκρών: Ρυπαίνει;


Καύση νεκρών: Ρυπαίνει;
Αγγελική Λιόση, ΔΜΣ Δικαίου του Περιβάλλοντος
 Θάνατος και φόροι. Δύο αναπόφευκτες καταστάσεις. Κάποιοι, μπορεί να φοροδιαφεύγουν, αλλά σε αυτή τη ζωή κανείς δεν μπορεί να “διαφύγει” του θανάτου.  Τι γίνεται όμως με το νεκρό σώμα;
 Στην πυρά ή στο χώμα; Ή για να γίνω πιο ρεαλιστική: κλίβανος ή τάφος;
Ας δούμε την “κλιβανική” επιλογή.
Η άχαρη διαδικασία έχει ως εξής:
Αρχικά, το νεκρό ανθρώπινο σώμα εγκιβωτίζεται σε ένα φέρετρο και εισέρχεται με τη βοήθεια του προσωπικού, που εργάζεται στο αποτεφρωτήριο σε έναν κλίβανο, δηλαδή σε ένα φούρνο κατασκευασμένο από πυρίμαχα κεραμικά τούβλα. Η θερμοκρασία του κλιβάνου στη συνέχεια ανεβαίνει και για να  αποτεφρωθεί πλήρως το ανθρώπινο σώμα θα πρέπει να κυμανθεί από 1400-1800º F (850-1200º C) και να διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα για 45 έως 90ˈ. Μετά την απανθράκωση του φερέτρου και του νεκρού σώματος δημιουργείται η τέφρα, δηλαδή τα υπολείμματα της αποτέφρωσης εισέρχονται σε ένα ειδικό μηχάνημα “τον κονιορτοποιητή” και έτσι το σώμα γίνεται στάχτη και μπαίνει στην τεφροδόχο. 

27 Ιουν 2019

Επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς,για την Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου

Τις τελευταίες εβδομάδες υψηλόβαθμα  κυβερνητικά στελέχη και πολλά μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου έχουν ασχοληθεί με το νέο νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο το κράτος θα μπορεί να κατασχέσει ιδιοκτησίες της Σερβικής Εκκλησίας και να τις μεταβιβάσει στην σχισματική «Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου» υπό τον «Μητροπολίτη» Μιχαήλ Ντεντέιτς [Mihailo Dedeić], ο οποίος καθαιρέθηκε, αφορίστηκε και αναθεματίστηκε ενώ υπηρετούσε ως ιερέας του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ιταλία.( δες ΕΔΩ)

Προσκυνώντας μαζί τά λείψανα τῶν Ἁγίων, ἤ Τό ἅγιο Γένος τῶν Ὀρθοδόξων


Προσκυνώντας μαζί τά λείψανα τῶν Ἁγίων,
ἤ Τό ἅγιο Γένος τῶν Ὀρθοδόξων
Παναγιώτης Ν. Γκουρβέλος, Καθηγητής Θεολόγος
Εἶναι ἡμέρα Σάββατο 22 Ἰουνίου 2019, περίπου 2.00 ἡ ὥρα τό μεσημέρι, κάτω ἀπό τόν καυτό καλοκαιρινό ἥλιο, καί τό καραβάκι πού κάνει τόν περίπλου τοῦ Ἁγίου Ὄρους μεταφέροντας ἐμᾶς τούς προσκυνητές, βρίσκεται ἔξω ἀπό τήν Ἱερά Μονή Ξενοφῶντος. Τήν μεγάλη αὐτή ὥρα, μιά μηχανοκίνητη λέμβος πού μεταφέρει ἱερά λείψανα Ἁγίων, πλέει γοργά πρός τό σκάφος μας, τό πλευρίζει καί ὁ ἱερομόναχος τῆς μονῆς, ὁ πρόσχαρος πατήρ Ἱερώνυμος ἀνεβαίνει στό πλοιάριό μας καί μᾶς προσφέρει γιά προσκύνηση τά Ἅγια λείψανα –τμῆμα τοῦ Τιμίου Σταυροῦ τοῦ Κυρίου, λείψανα τῶν Ἁγίων Γεωργίου, Παντελεήμονος, Μαρίνας, καθώς καί μικρό τεμέχιο τοῦ λειψάνου τοῦ πολιούχου μας Ἁγίου Ἀνδρέου. Ἡ συγκλονιστική γιά ὅλους μας -ἄνδρες, γυναῖκες καί παιδιά- αὐτή ἐμπειρία, μᾶς γεννᾶ δυνατές σκέψεις, ἄλλες φανερές καί ἄλλες ὑπολανθάνουσες.
Τά ἄμεσα θεολογικά συμπεράσματα πού προκύπτουν εἶναι σαφῆ καί χιλιοειπωμένα, καθώς εἶναι ἀποθησαυρισμένα στήν Ἁγία Γραφή καί στά κείμενα τῶν μεγάλων Πατέρων τῆς Ἐκκλησίας: Ἡ τιμητική προσκύνηση τῶν ἱερῶν λειψάνων τῶν Ἁγίων μᾶς ὑπενθυμίζει τόν ὑψηλότατοτο σκοπό τῆς χριστιανικῆς ζωῆς, τόν ὁποῖο ὀφείλουμε νά ἔχουμε διαρκῶς πρό τῶν ὀφθαλμῶν μας καί νά ἀγωνιζόμαστε μέ ζῆλο ὥστε νά τόν κατορθώσουμε καί, πού δέν εἶναι ἄλλος, ἀπό τήν τήν κατά χάριν θέωση καί τήν προσωπική μας ἁγιότητα. Ἡ ζωντανή κοινωνία μέ τόν Χριστό (θέωση) εἶναι βέβαια χάρισμα  καί δῶρο τοῦ Θεοῦ, ἀπαιτεῖ ὅμως ἀπαραιτήτως καί τόν δικό μας σκληρό ἀσκητικό ἀγώνα. «Δῶσε αἶμα, γιά νά λάβεις Πνεῦμα», ἔλεγαν ἐμφαντικά οἱ παληοί ἀσκητές.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Για πέντε λεπτά ελεύθερος


Σχετική εικόνα

Για πέντε λεπτά ελεύθερος
Για πέντε λεπτά κάθε τετραετία είμαστε ελεύθεροι και έχουμε δύναμη ως πολίτες. Είναι τα λεπτά της ψήφου μας. Όταν ψηφίσουμε τέλειωσε η δύναμη μας. Την αναθέτουμε καθώς εξουσιοδοτούμε τους τριακόσιους να αποφασίζουν για μας τα χρόνια έως τις επόμενες εκλογές. Αυτά τα πέντε λεπτά που μας ανήκουν είναι κρίσιμα για την Πατρίδα μας. Σε αυτά τα πέντε λεπτά όσο μεγάλη είναι η ισχύς μας, άλλο τόσο μεγάλη είναι η ευθύνη μας.  
Για τα τελευταία σαράντα χρόνια είναι πικρή η εμπειρία μας. Σε αυτά τα χρόνια ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πολιτών ψήφισε ΠΑΣΟΚ. Απογοητεύθηκε οικτρά. Η σπατάλη του δημοσίου χρήματος και διαφθορά έκαμαν τους περισσότερους ψηφοφόρους του προτροπάδην να το εγκαταλείψουν. Τα απομεινάρια του είναι στον θάλαμο της εντατικής. Τα απομεινάρια των απομειναριών κατάντησαν πολιτικοί επαίτες, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσουν...

26 Ιουν 2019

Περιφρόνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για τους νεκρούς (Εξ αφορμής της προσφάτου καταργήσεως του άρθρου 201 του Π.Κ., περί «περιύβρισης νεκρών»)


Αποτέλεσμα εικόνας για περιύβριση νεκρών

ΑΗΘΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΙΣ
Περιφρόνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για τους νεκρούς
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά, Δικηγόρο
Εξ αφορμής της προσφάτου καταργήσεως του άρθρου 201 του Π.Κ., περί «περιύβρισης νεκρών», πέραν από την αθεϊστική υποκουλτούρα της εν αποδρομή ιδεοληπτικής κυβερνήσεως ή την επιμελή μεθόδευση πλήρους αποπνευματικοποιήσεως της κοινωνίας ή του διαχωρισμού της Εκκλησίας από την Πολιτεία καθώς και την ευθεία υποτίμηση της ζώσης ορθοδόξου παραδόσεως έναντι του Ισλάμ, υποκρύπτεται σαφώς και ο υπερεκχειλίζων υποπολιτισμός της, ήτοι η έλλειψη ουσιαστικού υποβάθρου αξιών, ιδεωδών, αρχών και εν γένει σεβασμού προς την ανθρώπινη ζωή.

Μάνης Χρυσόστομος : Η άλλη θεώρηση της Παναγίας των Παρισίων

Ἡ ἄλλη θεώρηση τῆς Παναγίας τῶν Παρισίων
Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’
      Πρό δύο περίπου μηνῶν ἀκούσαμε καί εἴδαμε μέ πολλή θλίψη τήν μεγάλη καταστροφή ἀπό τήν πυρκαϊά πού ὑπέστη ἡ Παναγία τῶν Παρισίων, αὐτό τό μοναδικό μνημεῖο ὄχι μόνο τῆς εὐρωπαϊκῆς ἀλλά καί τῆς παγκόσμιας κληρονομιᾶς. Ἕνα ἐξαίρετο μνημεῖο τέχνης πού ἄντεξε ἐννέα αἰῶνες καί τό ἔχουν ἐπισκεφθεῖ ἑκατομμύρια ἄνθρωποι ἀπ’ ὅλο τόν κόσμο.

Ανόητες μεγαλοστομίες

«Τί συνθήματα! Τί περιεχόμενο! Πόσο πλοῦτο παιδείας καί πολιτισμοῦ κρύβουν...»!!
Ἀνόητες μεγαλοστομίες, ἀθυροστομίες, ἄμυαλων νεαρῶν νεανίδων ἤ νεανίδων νεαρῶν, ἀλλ’ ἐν πάσει περιπτώσει διψύχων ὑπάρξεων ἄνευ σκοποῦ ὑπάρξεως...

25 Ιουν 2019

Ένα Νομοθέτημα με «σφραγίδα» του Αντιχρίστου

Αποτέλεσμα εικόνας για Αποποινικοποίηση βλασφημίας
ΕΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑ ΜΕ «ΣΦΡΑΓΙΔΑ» ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
Ἀντάξιο τοῦ ὀνόματός του ἀποδείχτηκε πράγματι τό μέχρι τώρα κυβερνών κόμμα τοῦ ΣΥΡΙΖΑ, γιά τόν ζῆλο του νά ξεριζώσει (σύρριζα=πρόρριζα=ριζηδόν) κάθε βλάστημα τῶν ἐχθρῶν του, πού δέν εἶναι βέβαια ἡ ἐν γένει διαφθορά, ὡς ὄφειλε, ἀλλά ὁ Ἑλληνισμός καί ἡ Ὀρθοδοξία, καθώς δείχνουν τά ἔργα του [1]. Ὁ νέος ποινικός κώδικας πού καταργεῖ τίς ποινές γιά τή βλασφημία τῶν Θείων καί τήν περιύβριση τῶν νεκρῶν εἶναι ἴσως ἡ πλέον φανερή ἀπόδειξη τοῦ ἀντιχριστιανικοῦ μένους τοῦ ἐν λόγω κόμματος.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: Η νέα εκκλησιολογία του Φαναρίου οδήγησε στην «Σύνοδο» της Κρήτης και στο Ουκρανικό «αυτοκέφαλο».


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΘΙΜΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ
Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Ὁμότιμος Καθηγητής Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.
1. Καταγραφὴ ἀντιδράσεων πρὶν ἀπὸ τὴν «σύνοδο» τῆς Κρήτης καὶ μετὰ ἀπὸ αὐτὴν
Ἔχουν περάσει ἤδη τρία (3) χρόνια ἀπὸ τὴν σύγκληση καὶ διεξαγωγὴ τῶν ἐργασιῶν τῆς ψευδοσυνόδου τῆς Κρήτης τὸν Ἰούνιο τοῦ 2016, ποὺ τὴν ὀνόμασαν «Ἁγία καὶ Μεγάλη Σύνοδο», ἡ ὁποία «Οὔτε Ἁγία οὔτε Μεγάλη οὔτε Σύνοδος» ἦταν, ὅπως ἀπέδειξε ἡ ὀρθόδοξη αὐτοσυνειδησία, μέρος τῆς ὁποίας καταγράψαμε στὸ διπλὸ τεῦχος τῆς «Θεοδρομίας» (Ἰούλιος-Δεκέμβριος 2016) ποὺ φέρει τὸν ἴδιο τίτλο, δηλαδή «Οὔτε Ἁγία οὔτε Μεγάλη, οὔτε Σύνοδος». Στὸ τεῦχος αὐτὸ ἐκτάσεως 320 σελίδων καταχωρίσαμε τὰ ἀπορριπτικὰ τῆς «συνόδου» κείμενα τῶν τεσσάρων αὐτοκεφάλων ἐκκλησιῶν, Ἀντιοχείας, Ρωσίας, Βουλγαρίας καὶ Γεωργίας ποὺ δὲν ἔλαβαν μέρος στὴν ψευδοσύνοδο, γιατὶ δὲν συμφωνοῦσαν οὔτε μὲ τὸν τρόπο συγκλήσεως καὶ λειτουργίας, οὔτε μὲ κάποια αἱρετίζοντα προσυνοδικὰ κείμενα, τῶν ὁποίων ζητοῦσαν διορθώσεις, πρᾶγμα ποὺ δὲν ἔγινε. 

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Στο ναδίρ η αξιοπιστία των θεσμών


Αποτέλεσμα εικόνας για ναδίρ εκκλησια
Στο ναδίρ η αξιοπιστία των θεσμών
            Στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών προς τους θεσμούς. Είναι και αυτό ένα αποτέλεσμα της υπερτετραετούς διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, με την στήριξη των ΑΝΕΛ και των ευκαιριακών υποστηρικτών του. Σε έρευνα της Kapa Research Balkan Monitor το μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών ΔΕΝ εκτιμούν και ΔΕΝ εμπιστεύονται τους θεσμούς. Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι ενδεικτικά της κατάντιας της Δημοκρατίας μας επί ΣΥΡΙΖΑ.
            Πιο συγκεκριμένα: Μόνο το 6%  των ερωτηθέντων εμπιστεύεται τα Κόμματα, μόνο το 11% εμπιστεύεται το Κοινοβούλιο, το 31% τη Δικαιοσύνη, το 36% την Εκκλησία, το 5% τα συνδικάτα, το 46% την Αστυνομία. Η κρίση των Ελλήνων πολιτών είναι σωστή. Πώς να εμπιστευθούν τα Κόμματα όταν γίνονται φυτώρια αργόμισθων, θερμοκήπια κομισάριων, πηγές διαφθοράς και νεποτισμού; Πώς να εμπιστευθούν το Κοινοβούλιο, όταν σε αυτό κυριαρχούν η αγραμματοσύνη, η απαράδεκτη συμπεριφορά, η ψήφιση Νόμων που φαλκιδεύουν τις δημοκρατικές και συνταγματικές διαδικασίες;

Η ΠΕΘ προς τον Υπουργό Παιδείας για το Θρήσκευμα στους Απολυτήριους τίτλους των μαθητών

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλήνια Ένωση ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Ἀθῆναι 24 Ἰουνίου 2019
Ἀριθμ. Πρωτ.  38
Προς
Αξιότιμον κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου,
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων,
Ανδρέα Παπανδρέου 3715180 Μαρούσι - Αθήνα

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com