31 Μαρ 2019

Όλη η αλήθεια για το Άγιο Φως μέσα από 70 ιστορικές μαρτυρίες

Ο συγγραφέας Χαράλαμπος Σκαρλακίδης απαντά σε όσους αμφισβητούν το θεϊκό σημείο, μιλά για αδιάσειστα στοιχεία που καταγράφει στο βιβλίο του και την εμπειρία που βίωσε ο ίδιος

Αλλαγή πληθυσμού στην πατρίδα μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΤΣΑΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ
Διώχνουν τους Έλληνες και φέρνουν Πακιστανούς και πάσης προέλευσης αλλοεθνείς και αλλόπιστους στη θέση τους. Αυτό το πλάνο εκτελείται πιστά τα τελευταία χρόνια και για την ολοκλήρωσή του εργάζεται πυρετωδώς και με ιδιαίτερο ζήλο ο ΣΥΡΙΖΑ.

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, 1.Παρέλαση με Μακεδονία ξακουστή - 2.Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως

Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV (Κυριακή 31 Μαρτίου 2019)

30 Μαρ 2019

Ο Σταυρός και ο Εσταυρωμένος Κύριος (Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Ἑβδομαδιαῖο φυλλάδιο, Ἀριθμ. 14
1. Ἡ Ὀρθόδοξη πίστη μας, ἀγαπητοί μου, λέγεται «συμβολική». Καί λέγεται ἔτσι, γιατί ἐκφράζεται μέ σύμβολα. Ἐκφράζεται δηλαδή μέ ἁπλᾶ σημεῖα, τά ὁποῖα ὅμως ἔχουν βαθειά ἔννοια καί σημασία. 

Φοιτητές και σπουδαστές στον αγώνα του 1821

Ἦταν ὅλοι τους φοιτητές καί σπουδαστές. Καί ἄν ἡ πατρίδα ἦταν τότε σκλαβωμένη, ἐκεῖνοι κρατοῦσαν τήν ψυχή ἐλεύθερη καί ἀδούλωτο τό πνεῦμα. Ἀνδρώθηκαν μέ τούς θούριους τοῦ Ρήγα καί τοῦ Κοραῆ, καί οἱ νεανικές καρδιές τους θαρρεῖς πώς ἔπαιρναν φωτιά σάν σιγοτραγουδοῦσαν τό «καλύτερα μιᾶς ὥρας ἐλεύθερη ζωή…». Καί τότε ἔνιωθαν βαθιά μέσα τους τό τί θά πεῖ «ἀδιατίμητον ἡ ἐλευθερία».

Οι συνταγές του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα…


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Οι συνταγές του ΣΥΡΙΖΑ για το Σύνταγμα…
- Γράφει ο Χάρης  Λεοντάρης, Φιλόλογος – Συγγραφέας
Νομίζω ότι οι πολιτικοί τουλάχιστον γνωρίζουν ότι το Σύνταγμα αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του πολιτεύματος κάθε χώρας δημοκρατικής. Και αυτό γιατί το Σύνταγμα καθιερώνει τη μορφή και το περιεχόμενο των σχέσεων του κράτους με τον πολίτη και του σεβασμού των βασικών δικαιωμάτων. Δηλαδή μόνο ο καταστατικός χάρτης της χώρας επιβάλλει σε όλους να συμμορφώνονται με τους ισχύοντες νόμους και έτσι να λειτουργεί ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος. Αυτές οι αρχές δείχνουν και τοπώς βλέπει το κάθε κόμμα τους θεσμικούς του ρόλους, τα δικαιώματά του, αλλά και τις δεσμεύσεις του έναντι του κράτους και γενικότερα προς τους πολίτες. Γι’ αυτό και η στάση του κυβερνητικού κόμματος στην προσπάθεια αναθεώρησης άρθρων του Συντάγματος κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή των Ελλήνων φανέρωσε και το βαθύ ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών γυρολόγων συνεταίρων του.

Εκατομμύρια πολίτες στην Κίνα δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν λόγω "κακής κοινωνικής βαθμολογίας"!



Πέρυσι το Μάρτιο σας είχαμε ενημερώσει για το σχέδιο της Κίνας που αφορούσε τον αποκλεισμό των πολιτών από τα τραίνα και τα αεροπλάνα σε περίπτωση που είχαν "κακή κοινωνική βαθμολογία", μια ιδέα που μας θυμίζει έντονα ένα από τα κορυφαία επεισόδια της δυστοπικής σειράς Black Mirror (το Nosedive).
Πέρυσι το Μάρτιο σας είχαμε ενημερώσει για το σχέδιο της Κίνας που αφορούσε τον αποκλεισμό των πολιτών από τα τραίνα και τα αεροπλάνα σε περίπτωση που είχαν "κακή κοινωνική βαθμολογία", μια ιδέα που μας θυμίζει έντονα ένα από τα κορυφαία επεισόδια της δυστοπικής σειράς Black Mirror (το Nosedive).
Τότε αρκετός κόσμος μπορεί να προσπέρασε την είδηση και να υπέθεσε ότι "δεν γίνονται αυτά στην πραγματικότητα", αλλά τώρα, έναν χρόνο μετά αποδεικνύεται ότι το σχέδιο λειτουργεί κανονικότατα στην Κίνα. Όπως αναφέρει το δίκτυο Associated Press, το οποίο κατάφερε να πάρει στα χέρια του ένα κυβερνητικό έγγραφο, οι αρμόδιες αρχές της Κίνας έχουν αποτρέψει την αγορά εισιτηρίων για τραίνο ή αεροπλάνο 23 εκατομμύρια φορές από πέρυσι!

Τραγική αλλοίωσις επισκοπικής εκλογής! Τό Συνοδικόν σύστημα νοσεῖ καί εὑρίσκεται εἰς κρίσιν!

Λεζάντα: Ἡ ἀνακοίνωσις τοῦ Ἀρχιεπισκόπου τό 2006, ὡς Μητροπολίτης Θηβῶν, μὲ τὴν ὁποίαν εἶχε καταγγείλει τὴν κατάστασιν ποὺ ἐπικρατοῦσεν εἰς τὴν Ἱεραρχίαν.
Τοῦ κ. Γεωργίου Τραμπούλη, θεολόγου

Ο σύγχρονος διωγμός

Σε όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα όμως στην Πατρίδα μας, τον τελευταίο καιρό, φυσάνε άνεμοι σαρωτικοί, εκθεμελιωτικοί των αξιών και των ιδανικών μας. Σκοπός τους να μας αποκόψουν από τις ρίζες της Πίστεως, της Πατρίδος, της Παραδόσεώς μας και της Φυλής μας.

Ιωάννης Τάτσης, Φαναριώτικο Πρωτείο

Φαναριώτικο Πρωτείο
του Ιωάννη Τάτση, Θεολόγου
Στις 9 Μαρτίου 2019 το Οικουμενικό Πατριαρχείο δημοσιοποίησε το Απαντητικό Γράμμα του Πατριάρχου Βαρθολομαίου στην από 14.01.2019 επιστολή του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου.

29 Μαρ 2019

Κυριακή Γ' Νηστειών (Σταυροπροσκυνήσεως) - Σταυρική ζωή

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ:  Μάρκ. η΄ 34 – θ΄ 1
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ:Εβρ. δ΄14-16, ε΄1-6
1. Τὸ φρόνημα τῆς τέλειας αὐταπαρνήσεως
Κυριακὴ τῆς Σταυροπροσκυνήσεως. Ἡ ψυχή μας σήμερα πάλλεται ἀπὸ συγ­κίνηση, καθὼς προσκυνοῦμε τὸν Τίμιο Σταυρὸ γιὰ νὰ συνεχίσουμε ἀνανεωμένοι τὸν ἱερὸ ἀγώνα τῆς Ἁγίας καὶ Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς.

Ἀρχιεπίσκοπος Ἀλβανίας Ἀναστάσιος, Περί τοῦ Οὐκρανικοῦ ζητήματος. 2α ἀπόκριση ἀληθεύοντες ἐν ἀγάπῃ.


Σχετική εικόνα
Περί τοῦ Οὐκρανικοῦ ζητήματος. 2α  ἀπόκριση
ἀληθεύοντες ἐν ἀγάπῃ.
     Πρόσφατα δημοσιεύθηκε (26.3.2019) ἡ είδηση ότι: «Στήν κατηγορία τῶν κειμένων Δογματικῆς καί Συμβολικῆς Θεολογίας ἐντάχθηκε ἡ ἰταλική μετάφραση τοῦ Πατριαρχικοῦ Γράμματος τῆς 9.3.2019». 
      Κατόπιν τούτου δημοσιοποιεῖται ἡ σχετική ἀπάντηση τῆς Ὀρθοδόξου Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας (21.3.2019).
    Ἡ ἐκτενής «διδαχή» τῶν πρώτων σελίδων τοῦ ὡς ἄνω Πατριαρχικοῦ Γράμματος δεν ἀφοροῦσε στό ἐλάχιστο στήν ἀπορία πού διατυπώθηκε στό πρῶτο ἀπαντητικό Γράμμα τῆς Ὀρθοδόξου Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας τῆς Ἀλβανίας (14.1.2019). Γι’ αὐτό στην δεύτερη ἀπάντηση  δέν ὑπῆρξε καμιά ἀναφορά σέ αὐτήν. Τό συγκεκριμένο κείμενο δίνει τήν ἐντύπωση Ἐγκυκλίου πρός πολλαπλούς ἀποδέκτες˙ καί ἤδη ἔχει προκαλέσει ἀνάλογες συζητήσεις.
_______________________________________________________
Παναγιώτατε καί Θειότατε Ἀρχιεπίσκοπε Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης καί Οἰκουμενικέ Πατριάρχα, ἐν Χριστῷ τῷ Θεῷ λίαν ἀγαπητέ καί περιπόθητε ἀδελφέ καί συλλειτουργέ τῆς ἡμῶν Ταπεινότητος, Κύριε Βαρθολομαῖε, τήν Ὑμετέραν Θειοτάτην Παναγιότητα ἐν Κυρίῳ κατασπαζόμενοι, ὑπερήδιστα προσαγορεύομεν.

Έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια να εξευτελίζεται η Ελληνική Επανάσταση και να αποδομούνται τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου.


Σχετική εικόνα
Όχι άλλοι μύθοι
Η νέα τάση, να εντυπώνεται το 1821 ως κουτσομπολιό και όχι ως Εθνεγερσία
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
Έχει γίνει πολύ της μόδας τα τελευταία χρόνια να εξευτελίζεται η Ελληνική Επανάσταση και να αποδομούνται τα ιερά και τα όσια αυτού του τόπου. Έτσι, τις ημέρες του εορτασμού του έθνους βρίσκονται διάφοροι, οι οποίοι θα πουν το μακρύ τους και το κοντό τους με ύφος χιλίων καρδιναλίων για τους ήρωες του ‘21 και τα γεγονότα, τα οποία έχουν ονομάσει «μύθους», γιατί βολεύουν το ανθελληνικό τους αφήγημα. Για ακόμα μία φορά, λοιπόν, ορισμένοι -πανεπιστημιακοί και μη- θεώρησαν σκόπιμο να μας πληροφορήσουν για τις σεξουαλικές σχέσεις των ηρώων και για το physique τους, λες και μας ενδιέφερε, καθώς και για τους «μύθους» που κυκλοφορούν. Κάθε ανθέλληνας προσθέτει κάθε χρόνο έναν καινούργιο μύθο, με αποτέλεσμα εντός ολίγου η Ελληνική Επανάσταση του 1821 να μην ανήκει στην Ιστορία, αλλά στη μυθολογία. 
Είναι δε τέτοιος ο ζήλος τους να αμαυρώσουν το σημαντικό αυτό γεγονός της Ιστορίας μας, που σε λίγο θα μας πουν ότι η ίδια η Επανάσταση ήταν ένας μύθος, ότι δεν έγινε ποτέ, ότι την έκαναν τελικά εξωγήινοι, ότι οι ήρωες του ‘21 ήταν «κοινωνικές κατασκευές», όπως το φύλο, και ότι οι Έλληνες ήταν τόσο αγαπημένοι με τους Τούρκους, που έκλαιγαν γοερά όταν πήραν πόδι οι Οθωμανοί. 

Πρωτοπρ. Ματθαῖος Βουλκανέσκου καί Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος : Λεχθέντα καί πραχθέντα τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προικοννήσου κ. Ἰωσήφ (Χαρκιολάκη)


Σχετική εικόνα
Ἐν Πειραιεῖ 29-3-2019
ΛΕΧΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΟΙΚΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΙΩΣΗΦ (ΧΑΡΚΙΟΛΑΚΗ)
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ἰωσήφ, στίς 21 Μαρτίου 2019, στόν προσωπικό του λογαριασμό στό facebook, σχολιάζοντας τό βίντεο[1], στό ὁποῖο ἐκφωνήσαμε τά ἀναθέματα τήν Κυριακή τῆς Ὀρθοδοξίας 2019, ἔγραψε τά ἑξῆς : «ΤΟ ΦΡΙΚΑΛΕΟ ΤΡΕΛΛΟΚΟΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΖΕΙ ΕΝ ΤΩ ΣΧΗΜΑΤΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΟΛΗΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ! ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΓΙΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΥΟ ΦΡΕΝΟΛΗΠΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΜΑΤΟΛΑΓΝΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ! ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΕΙΝΑΙ»; Ἀπαντῶντας, ἐπίσης, σέ σχόλιο τῆς Maria Boulmeti, ἔγραψε : «Οἱ λέξεις Φρικαλέο Τρελλοκομεῖο εἶναι πάρα πολύ ἐπιεικεῖς! Πρόκειται γιά ἐπικίνδυνους ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ πού ἀσελγοῦν δημόσια καί δυστυχῶς ἀνεμ(π)όδιστα εἰς βάρος τῆς Ἐκκλησίας! Ὁδηγοῦν ψυχές στήν ἀπώλεια. Ἐλπίζω τό ἀντιλαμβάνεσθε…». Ἀπαντῶντας, τέλος, σέ σχόλιο τοῦ Xrisanthos Tsavolakis, ἔγραψε : «Ὄντως Γραντισμένοι! = δαιμονισμένοι! Ἐγραντίσανε, ἀλλά ἔχουν πλάτες, δυστυχῶς»[2]!

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Ιδεολογία και Ιστορία


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ιδεολογία και Ιστορία
            Κατά την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 έχουμε προς τους προγόνους μας το  χρέος να αναλογισθούμε το πώς και από ποιους «αναθεωρείται» σήμερα η Ιστορία του Ελληνισμού κατά την μακρά χρονική περίοδο της τουρκοκρατίας και της ενετοκρατίας, όπως επίσης κατά τους χρόνους της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Το ευχάριστο για την επιστήμη της Ιστορίας και για τον Ελληνισμό είναι πως έπεσε το προσωπείο αντικειμενικότητας  πολλών «αναθεωρητών», με την επίσημη ένταξή τους σε αντικληρικά Κόμματα, που στην ουσία τους είναι αντιεκκλησιαστικά και αντιχριστιανικά και, επομένως, εναντίον της διατηρήσεως της ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων.

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 29.3.19 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»


Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ! Τό Συνοδικόν σύστημα νοσεῖ καί εὑρίσκεται εἰς κρίσιν! Τοῦ κ. Γεωργίου Τραμπούλη, θεολόγου.
Τὸ κόστος τῆς ἐκλογῆς εἰς Ἐπίσκοπον. Τοῦ κ. Παναγιώτου Κατραμάδου.
Ἡ ἀπάτη τοῦ «συνεταιρισμοῦ» τῆς Ἐκκλησιαστικῆς μὲ τὴν Κρατικὴν Περιουσίαν. Γράφει ὁ Ἀρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Τσίρκας.

Τι Ελλάδα θα απομείνει χωρίς τους Έλληνες;


ΤΙ ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ;
Αναστάσιος Πολυζωίδης, Δικαστής (1802-1873)
«Όταν κανείς ενδιαφέρεται για την τύχην ενός έθνους ή ενός ανθρώπου, πρέπει να τους μιλάει την γλώσσαν της λογικής και της αλήθειας. Θα ’θελα αν είναι δυνατόν να τ’ ακούσει ολόκληρη η Ελλάς. Τυχοδιώκτες κάθε χώρας έσπευσαν να την υπερασπιστούνε, πολύ λίγοι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν από ζήλον αφιλοκερδή...
Αν εμείς οι Έλληνες είμαστε σώφρονες, δεν πρέπει να αφεθούμε να μας θαμπώσουνε οι ψεύτικες και συμφεροντολόγες εκδηλώσεις τους. Πρέπει να κάνουμε χρήση των υπηρεσιών τους, να τους αμείψουμε γενναία. Να μη τους δώσουμε, όμως, παρά μια δευτερεύουσα εξουσία, όπου δεν θα μπορούν να κάνουν κατάχρηση. Να θυμόμαστε πάντα πως αυτοί που φωνασκούν περισσότερο για χάρη της ελευθερίας είναι άπληστοι για κυριαρχία και σκοταδισμό...

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Καθημερινότητα οι κατασχέσεις ναών

Αποτέλεσμα εικόνας για https://www.agoravox.fr/actualites/religions/article/l-uoc-mp-publie-une-carte-213834
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Καθημερινότητα οι κατασχέσεις ναών
Οι κατασχέσεις των εκκλησιών έγιναν μέρος της καθημερινής ζωής στην Ουκρανία από τότε που το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης εισέβαλε στην επικράτεια της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC-MP) δημιουργώντας μια παράλληλη και σχισματική δομή στην οποία έχει παραχωρήσει αυτοκεφαλία. Δεδομένου ότι η πλειονότητα των Ουκρανών θέλει να παραμείνει πιστή στον Χριστό στην Εκκλησία του, οι εθνικιστές-σχισματικοί χρειάστηκαν να καταφύγουν στη δύναμη και την εξαπάτηση για να καταλάβουν τις εκκλησίες.

Δημήτρης Νατσιός, Τι εθνικότητας ήταν ο Γεώργιος Καστριώτης, o επονομαζόμενος «Σκεντέρμπεης»;


Αποτέλεσμα εικόνας για Γεώργιος Καστριώτης Σκεντέρμπεης
Τι εθνικότητας ήταν ο Γεώργιος Καστριώτης, o επονομαζόμενος «Σκεντέρμπεης»;
Φίδια τριγύρω μας…γεννήματα εχιδνών. Οι Σκοπιανοί, κράτος προϊόν πλεκτάνης των ξένων και προδοσίας των ημετέρων γενιτσάρων, σφετερίστηκαν την ένδοξη ιστορία της Μακεδονίας μας.  Ποιοί;  Το ασκέρι σλαβόφωνων Κομιτατζήδων, συνεργατών των ΝΑΖΙ, Μακεδόνες; «Φρίξον ήλιε, στέναξον η γη!!». Οι Τούρκοι, που όπως προσφυώς ελέχθη, αντί για ιστορία, έχουν ποινικό μητρώο, λαός γενοκτόνος και καταστροφέας πολιτισμών. Οι Βούλγαροι που ακόμη αχνίζει το αίμα των αδικοσφαγέντων στη Δράμα και σ’ όλη την Μακεδονία. Οι Βούλγαροι, που ακόμη περιμένει η λεηλατημένη Παναγία η Εικοσιφοίνισσα τα αρπαγέντα τιμαλφή της και δεν έπαψαν ποτέ να ονειροφαντάζονται την πολυπόθητη έξοδο στο Αιγαίο.
Από κοντά και οι Αλβανοί, οι οποίοι επιβεβαιώνουν ποικιλοτρόπως το υπό των αρχαίων λεχθέν «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός των ευεργετηθέντων», δεν έχουν αφήσει ήρωα της ελληνικής ιστορίας, εν τη διαχρονία της, τον οποίο δεν έχουν βαφτίσει Αλβανό. Ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Πύρρος, οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Μπουμπουλίνα, κατά καιρούς αλλάζουν ιθαγένεια  από τσαρλατάνους της ιστοριογραφίας τους.  Τώρα και τον ελευθερωτή μας, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, Αλβανός δημοσιογράφος, τον καταγράφει στα μητρώα αρρένων των...Τιράνων. Ο Γέρος του Μοριά, έγινε «Τεοντόρ Κολοκοτρόνι».  (Θα του ζητούσα του κακομοίρη να μου εξηγήσει τις ετυμολογίες του ονόματος του ήρωα.  Το «Τεοντόρ» στα αλβανικά, τι ορίζει για παράδειγμα;).

28 Μαρ 2019

Τσαρλατάνος ο αρχηγός της σέκτας «Συμπαντική Ιατρική» αποφάνθηκε Δικαστήριο στην Αυστραλία


Τσαρλατάνος ο αρχηγός της σέκτας «Συμπαντική Ιατρική» (Universal Medicine) αποφάνθηκε Δικαστήριο στην Αυστραλία
Μετάφραση-Επιμέλεια: Ελένη Ζήνωνος
Μια όχι και τόσο γνωστή καταστροφική λατρεία (cult), που ίδρυσε ο Σερτζ Μπενχάϊεν (Serge Benhayon) στη Νέα Νότιος Ουαλία της Αυστραλίας, έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την υδρόγειο, αφήνοντας πλήθος θυμάτων στο πέρασμά της.

Πληθαίνουν οι δίκες για την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία


Πληθαίνουν οι δίκες για την Αυτοκεφαλία στην Ουκρανία
Περιφερειακό διοικητικό δικαστήριο στο Κίεβο απέρριψε αίτημα που υποβλήθηκε από οργάνωση πολιτών, η οποία θέτει υπό αμφισβήτηση την εξουσία του Προέδρου της Ουκρανίας στο να αιτηθεί από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο της Κωνσταντινούπολης να χορηγήσει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας τον Τόμο της Αυτοκεφαλίας.
Στις 26 Μαρτίου, το δικαστήριο ολοκλήρωσε ακροάσεις σχετικά με την αγωγή που άσκησε η ΜΚΟ «Κράτος δικαίου» εναντίον του Προέδρου, σύμφωνα με την οποία ο Πιοτρ Ποροσένκο δεν είχε την αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στις εκκλησιαστικές και θρησκευτικές υποθέσεις, εν προκειμένω υπογράφοντας και στέλνοντας το αίτημα στο Φανάρι για την χορήγηση του Τόμου της Αυτοκεφαλίας στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας. Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα υποστηρίχθηκε από το κοινοβούλιο.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Στο κενό η μεσολάβηση στο Ουκρανικό των Αρχιεπισκόπων Κύπρου και Αλβανίας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Στο κενό η μεσολάβηση στο Ουκρανικό των Αρχιεπισκόπων Κύπρου και Αλβανίας
            Η μεσολάβηση των Αρχιεπισκόπων Κύπρου κ. Χρυσοστόμου και Αλβανίας κ. Αναστασίου προς αποφυγή της πόλωσης και του σχίσματος στην Ορθόδοξη Εκκλησία, εξ αιτίας του ουκρανικού εκκλησιαστικού ζητήματος, πέφτει στο κενό.  Οι δύο Πρωθιεράρχες είχαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας στις 2 Μαρτίου 2019 και συζήτησαν επί μακρόν το ουκρανικό ζήτημα.
Κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Πατριάρχης είναι προβληματισμένος από τις εξελίξεις. Η ουκρανική κυβέρνηση άλλα του είχε υποσχεθεί και άλλα προέκυψαν και ουδεμία από τις υπόλοιπες Ορθόδοξες Εκκλησίες αναγνώρισε την «Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας». Όμως φαίνεται αδύνατο να θελήσει να εκτονώσει την κρίση.  Ο κ. Βαρθολομαίος περιβάλλεται από κληρικούς και λαϊκούς που υποδαυλίζουν την διάθεσή του για αντιπαράθεση με την Μόσχα. Αυτό φάνηκε και στη συνάντηση στο Σάλτσμπουργκ.  «Παρ’ εαυτώ» ήταν ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος, ο οποίος πλειοδότησε σε  μίσος και εμπάθεια προς το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Ιησούς Χριστός: Ο καθαιρέτης της ανθρώπινης σαπίλας (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 21η Μαρτίου 2019
Διανύουμε την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή, κατά την οποία καλούμεθα όλοι μας να αγωνιστούμε ενάντια στα πάθη μας και να βιώσουμε την εν Χριστώ ζωή. Ασκούμαστε στην αποβολή του παλαιού ανθρώπου και την καλλιέργεια των αρετών, «άχρις ου μορφωθή Χριστός εν ημίν» (Γαλ.4,19). Τρέχουμε στο νοητό στάδιο των αρετών για να νικήσουμε τον «ανθρωποκτόνο απ’ αρχής» (Ιωάν.8,44), αποβάλλοντας τα σκοτεινά του έργα από τη ζωή μας, έτσι ώστε συσταυρούμενοι με τον Χριστό, να συναναστηθούμε μαζί Του και να μεταμορφωθούμε σε «καινή εν Χριστώ κτίση». Αυτό όμως δεν αρέσει στον επίβουλό μας διάβολο, ο οποίος ζητά να μας καταστρέψει.

Απάντηση στο άρθρο του Παντελή Μπουκάλα «Πόθεν το κοινόν άσμα «Μακεδονία ξακουστή»»


Απάντηση στο άρθρο του Παντελή Μπουκάλα «Πόθεν το κοινόν άσμα «Μακεδονία ξακουστή»»
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Πρώτον. Ακριβώς το γεγονός ότι ο όρος Μακεδονία είναι γεωγραφικά και πολιτικά ασαφής, είναι ο λόγος που κάνει τους Έλληνες να ταυτίζουν την Μακεδονία με την αρχαία ή κλασική της έννοια. Όταν λέμε Μακεδονία, εννοούμε την αρχαία Μακεδονία. Δεν εννοούμε ούτε την έννοια των Ρωμαίων, ούτε των Βυζαντινών, ούτε των Οθωμανών (για τους οποίους ο όρος αυτός είναι ανύπαρκτος και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ των ποτών), ούτε των διαφόρων περιηγητών και χαρτογραφών που ο καθένας της απέδιδε ό,τι όρια ήθελε, ούτε -για να έρθω στον 20ο αιώνα- των Βουλγάρων, των Σέρβων, των Γιουγκοσλάβων, ούτε των επίδοξων (ψευδο-)«Μακεδόνων» σήμερα.
Δεύτερον. Οι ιστορικοί όροι δεν είναι του γούστου μας. Καθίστανται δόκιμοι ή παραμένουν αδόκιμοι μετά από αιώνες, ζύμωσης της πραγματικότητας με την Ιστορία. Κατ’ αρχάς να μάθει ο κ. Μπουκάλας ότι Άνω δεν σημαίνει Βόρεια! Και Κάτω δεν σημαίνει Νότια! Άνω σημαίνει ορεινή. Κάτω σημαίνει πεδινή.
Όταν ο κ. Τσίπρας (ντρέπομαι να γράψω τον θεσμικό του ρόλο) μίλησε για «Άνω Μακεδονία», έγραψα το κάτωθι άρθρο (δείτε το στις σημειώσεις) περί του όρου όπου γράφω ότι ο όρος Άνω Μακεδονία είναι δόκιμος ιστορικός όρος από τον Ηρόδοτο, δηλαδή το 450π.Χ. Ακολούθως, τον όρο αναφέρει ο Θουκυδίδης, ο Στράβων, ο Λίβιος και πολλοί άλλοι. Μέχρι να φτάσει για πρώτη φορά τον 20ο αιώνα να εμφανιστεί ο όρος στα βουλγάρικα ως Gorna Makedonija.

Ἡ ἐπέτειος 25ης Μαρτίου 1821, ἡ «Μακεδονία Ξακουστή» τοῦ 1912, ἡ προδοσία τῶν Πρεσπῶν τοῦ 2018.


ἐπέτειος 25ης Μαρτίου 1821, «Μακεδονία Ξακουστή» τοῦ 1912, προδοσία τῶν Πρεσπῶν τοῦ 2018.
ToΒασίλειου Εὐσταθίου,Δρ. Φυσικοῦ, πτ. Θεολογίας (Τμ.Κοιν.Θ.ΕΚΠΑ) 
Ἡ φετινὴ ἐθνικὴ ἑορτὴ ἦταν ἡ πρώτη μετὰ τὴν ἐπικύρωση τῆς συμφωνίας τῶν Πρεσπῶν ἀπὸ τὸ ἑλληνικὸ κοινοβούλιο πρὶν ἀκριβῶς δύο μήνες στὶς 25 Ἰανουαρίου 2019. Γι᾿ αὐτὸ ἡ ἑορτὴ ἦταν πλήρης ἀπὸ μηνύματα καὶ  ἀντιδράσεις τοῦ λαοῦ σὲ ὅλα τὰ μήκη καὶ πλάτη τῆς πατρίδας μας, ἀλλὰ καὶ πέρα ἀπὸ τὰ σύνορά της στὴν ὁμογένεια τοῦ ἐξωτερικοῦ, πρὸς τὴν κυβέρνηση μέσω τῶν ἐκπροσώπων καὶ βουλευτῶν της, οἱ ὁποίοι βρέθηκαν ἔκπληκτοι, σαστισμένοι, ἀμήχανοι, ὡς καὶ ἐνοχλημένοι καὶ ἀνήσυχοι μπροστὰ στὸ ἄκουσμα πανελλαδικῶς τοῦ «Μακεδονία Ξακουστή», ποὺ προσπάθησαν νὰ ἀπαγορεύσουν, πετυχαίνοντας ὅμως ἀντιθέτως τὴν εὐρύτερη διάδοσή του (στη Βέροια οἱ Πόντιοι μὲ τὸ «Μακεδονία Ξακουστή» αἰφνιδίασαν τὸν ὑπουργὸ κ. Ἄγγελο Τόλκα, 

27 Μαρ 2019

Αγελαία μάζα. Ο απόηχος του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου και τα έμμισθα φερέφωνα εξωθεσμικών παραγόντων


Αποτέλεσμα εικόνας για 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

Αγελαία μάζα
Ο απόηχος του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου και τα έμμισθα φερέφωνα εξωθεσμικών παραγόντων
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά, Δικηγόρο
Εις τον απόηχο του λαμπρού εορτασμού της 25ης Μαρτίου διατυπώνονται, ένθεν κακείθεν, δήθεν επιστημονικής εγκυρότητας απόψεις από πρόσωπα των οποίων η αποστολή εις την πατρίδα μας καθίσταται αποδεδειγμένα συγκεκριμένη, είναι δηλαδή εντολοδόχοι εξωθεσμικών και εξωθνικών παρακέντρων εξουσίας.
Αυτά τα πρόσωπα, δίχως ουδεμία περγαμηνή εις τον επαγγελματικό και επιστημονικό στίβο, επεβλήθησαν στανικώς και υψιπετώς εν μια νυκτί εις τα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, με θεραπαινίδα ορισμένα ΜΜΕ, και εκφράζουν δήθεν έγκυρη άποψη επί παντός επιστητού, με υπερφίαλη αλαζονεία ότι εξ ορισμού η γνώμη τους πρέπει να επικρατεί ως δογματικά ορθή, έναντι των άλλων.

Γ΄ Χαιρετισμοί εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον -«Χαῖρε Κριτοῦ δικαίου δυσώπησις»


«Χαῖρε Κριτοῦ δικαίου δυσώπησις»
(Χαῖρε, Ἐσύ πού παρακαλᾶς ἐπίμονα γιά μᾶς τόν δίκαιο Κριτή)
Ὑπόβαθρο τοῦ χαιρετισμοῦ εἶναι ὁ ἄνθρωπος που δέν κατονομάζεται, ὁ ὁποῖος ἀπ’ ὅ,τι φαίνεται βρίσκεται σέ κατάσταση ἁμαρτωλότητας καί γι’ αὐτό ἀδυνατεῖ ἤ διστάζει νά ἀπευθυνθεῖ πρός τόν Οὐράνιο Πατέρα καί τόν Κύριο Ἰησοῦ Χριστό. Ἡ ἀναφορά στόν δίκαιο Κριτή, ἀλλά καί ἡ στάση τῆς Παναγίας ὡς Ἐκείνης πού στέκεται ἀδιάκοπα δεητικά ἀπέναντι στόν Υἱό Της, ἐπιβεβαιώνουν τήν ἀλήθεια αὐτή.
 1. Κι εἶναι γεγονός: ἡ καθημερινότητα καί ἡ ἀμεσότητα τῆς ζωῆς μᾶς κάνουν τούς χριστιανούς νά βρισκόμαστε πόρρω μακριά τίς περισσότερες φορές ἀπό ἐκεῖ πού ὑποσχεθήκαμε νά εἴμαστε μέ τό ἅγιο βάπτισμά μας. Τί ὑποσχεθήκαμε; Νά εἴμαστε στόν κόσμο τοῦτο ὡς ἕνας ἄλλος Χριστός, δηλαδή νά ζοῦμε τή ζωή Ἐκείνου, μέ ἀπόλυτη ὑπακοή στό θέλημα τοῦ Θεοῦ, μέ ἀγάπη πρός τόν συνάνθρωπό μας, ἀκόμη καί τόν ἐχθρό μας, μέ ἐπίγνωση τῶν κτιστῶν ὁρίων μας, συνεπῶς μέ τήν πρέπουσα ταπείνωση. Καί τό ὑποσχεθήκαμε, γιατί πήραμε τίς δυνάμεις τοῦ Χριστοῦ γιά νά ζοῦμε σάν κι Ἐκεῖνον. Ἄν ὁ Κύριος μᾶς ζητοῦσε τήν ὑπέρ φύσιν ζωή Του νά τήν ἔχουμε κι ἐμεῖς στήν κατάσταση τῆς πτώσεως, ἀσφαλῶς θά ζητοῦσε κάτι ἐντελῶς ἐξωπραγματικό γιά μᾶς, θά ἀποδεικνυόταν δέ καί ὡς ὁ μεγαλύτερης δυνάστης τοῦ ἀνθρώπου, ὁ Ὁποῖος θέλει νά παίξει ἁπλῶς μέ τό πλάσμα Του. Ἀλλ’ ἄπαγε τῆς βλασφημίας! Ὁ Κύριος μᾶς ἔδωσε τή μεγαλύτερη δωρεά πού μπορεῖ νά ὑπάρξει στόν κόσμο: νά Τόν ἔχουμε ὡς ἔνδυμά μας, νά εἴμαστε ὀργανικά ἑνωμένοι μαζί Του ὡς μέλη Του, νά εἴμαστε τά κλήματα στό δικό Του ἀμπέλι, συνεπῶς Ἐκεῖνος νά ἐπιτελεῖ τά τῆς ζωῆς Του μέσω ἡμῶν, ἁπλῶς μέ τή συγκατάθεσή μας.

Όταν ο υποκειμενισμός διαλαλείται ως επιστήμη! (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 18η Μαρτίου 2019
Ένα βασικό φιλοσοφικό αξίωμα του μεγίστου των φιλοσόφων της αρχαιότητος, του Σωκράτους, είναι ως γνωστόν το«εν οίδα, ότι ουδέν οίδα», δηλαδή το μόνο πράγμα που γνωρίζω είναι ότι τίποτα δεν γνωρίζω. Αναμφίβολα αυτή η οντολογική αυτογνωσία του τον ανέδειξε ως τον πλέον αξεπέραστο φιλόσοφο όλων των εποχών και αποτέλεσε τη βάση της επιστημονικής έρευνας των όντων. Πάνω σ’ αυτή την αρχή στηρίζεται ολόκληρο το φιλοσοφικό και επιστημονικό οικοδόμημα των κατοπινών γενεών μέχρι σήμερα. Και πάνω σ’ αυτή την βασική αρχή στηρίχθηκαν όλοι οι μεγάλοι πρωτοπόροι της ανθρώπινης σκέψης και της επιστήμης, οι οποίοι διέπρεψαν και προήγαγαν την κοινωνική ζωή των ανθρώπων με τις επιστημονικές ανακαλύψεις των.

Περιοδικό Παρακαταθήκη, Ιανουάριος - Φεβρουάριος 2019

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Τραγουδᾶμε ὅλοι ζωηρά τό «Μακεδονία ξακουστή»
Ἄς κρατήσουμε τήν λαχτάρα γιά τόν Χριστό ζωντανή
Θέλουν νά ξεριζώσουν τήν Ὀρθοδοξία ἀπό τίς καρδιές μας

25η Μαρτίου

Αποτέλεσμα εικόνας για 25η Μαρτίου
25η ΜΑΡΤΙΟΥ
Οι επέτειοι αποτελούν ημέρες ιστορικής μνήμης. Όταν αυτές συνδέονται με εορτές της πίστης ενός λαού ιδιαίτερα λαμπρός πρέπει να είναι ο εορτασμός. Σε περιόδους παρακμής όμως εκδηλώνεται κατά τις επετείους νωχελικότητα, αδιαφορία και περιφρόνηση προς εκείνα, στα οποία οφείλεται απόδοση σεβασμού και τιμής, πρόσωπα και συμβάντα.

26 Μαρ 2019

Το «Μακεδονία ξακουστή» έγινε το σύμβολο της αντίστασης των Ελλήνων στην προδοσία, στον αφελληνισμό, στο γκρέμισμα των πυλώνων που βαστούν όρθιο το Γένος μας.

Ο λαός νίκησε!
Χθες πλημμύρισαν οι δρόμοι της Ελλάδας με σημαίες. Το «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε παντού, έγινε το σύμβολο της αντίστασης των Ελλήνων στην προδοσία, στον αφελληνισμό, στο γκρέμισμα των πυλώνων που βαστούν όρθιο το Γένος μας. Η 25η Μαρτίου, η άγια ημέρα που γιορτάζονται η Εθνεγερσία και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αποτελεί πλέον ένα σημείο καμπής της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Αντίσταση στα ερυθρά τάγματα εφόδου του ολοκληρωτισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΠΙΣΟΔΕΡΙ
Αντίσταση στα ερυθρά τάγματα εφόδου του ολοκληρωτισμού
Είναι πρόδηλο ότι ζούμε υπό ένα ανελεύθερο καθεστώς το οποίο περιάπτεται του μανδύα της Δημοκρατίας και της επίφασης του κοινοβουλευτισμού, όπου όμως εις την ουσία και τον πυρήνα του πρόκειται δια μία στυγνή δικτατορία η οποία έχει εγκαθιδρυθεί από ένα κόμμα το οποίο διατηρεί τον απόηχο δημοκρατικής εκλογής καθότι, αφότου υφάρπαξε τεχνηέντως δια συνθηματολογικής ρητορικής την ψήφο των αφελών πολιτών, επιβουλευόμενο και την πολιτική και ιστορική άγνοια των, κατόρθωσε να αναρριχηθεί στην εξουσία, πράττοντας ακριβώς τα αντίθετα.

H λίστα των βίντεο του "Πολύχρωμου σχολείου" στο υλικό του ΙΕΠ για τις έμφυλες ταυτότητες

Έξι βίντεο περιλαμβάνει η playlist του "Πολύχρωμου σχολείου" που περιέχεται στο υλικό του ΙΕΠ για τις έμφυλες ταυτότητες που δίνεται για χρήση στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας. Δείτε τα βίντεο και τα σχόλια δικά σας:
Δεν χορεύουν πολλά αγόρια μπαλέτο, αλλά ο 11χρονος Γκάμπριελ Ρομέρο που παρακολουθεί στο Κέντρο Χορού της Thom McIntyre της Φιλαδέλφειας, είναι ο απόλυτος χορευτής. Ακόμη και αν είναι το μόνο αγόρι ανάμεσα σε δεκάδες κορίτσια, ο Gabe δεν πτοείται. Συνεχίζει για έναν βασικό λόγο: ο χορός είναι το πάθος του και δεν φοβάται να το εκφράσει.

Θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια με σκοπό την αποδοχή ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια με σκοπό την αποδοχή ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας | in.gr
Η θεματική ενότητα «Αποδομώντας τα έμφυλα στερότυπα» κάνει την αρχή και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει δώσει ήδη στα σχολεία βοηθητικό υλικό για την πραγματοποιήσει του προγράμματος.

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου στην Κόρινθο
 Σοφία Τσέκου, καθηγήτρια
Ισχυρό μήνυμα ανυπακοής στην κατάπτυστη «συμφωνία των Πρεσπών» έστειλε σήμερα η Κόρινθος στους τοπικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι οποίοι αμήχανα παρακολουθούσαν  την μπάντα του Δήμου, μαθητές, Συλλόγους και πολίτες να τραγουδούν επί μιάμιση ώρα το εμβατήριο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ»!

25 Μαρ 2019

Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων : Είμαστε αντίθετοι στο ουδετερόθρησκο κράτος


Ο Μητροπολίτης Ξάνθης και ο πρ. Κληρικών Ελλάδος μιλούν στην «thraki.com.gr» 24/03/2019
«ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ – ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ»
Ειδικότερα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου ανέφερε επακριβώς ότι «η απόφαση της Ιεραρχίας έχει υπογραφεί από όλους μας. Άρα και εγώ υπέγραψα την απόφαση της Ιεραρχίας και βέβαια όπως είπατε, η Ιεραρχία εμμένει στην απόφαση της 16ης Νοεμβρίου σχετικά με την μισθοδοσία του κλήρου και ότι θα πρέπει να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς. Κουβεντιάζουμε το θέμα των οργανικών θέσεων όπως επίσης και το θέμα της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας».
«ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΟ ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»

ΓΡΕΒΕΝΑ: Αντιδράσεις πολιτών για την Μακεδονία στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

ΓΡΕΒΕΝΑ: Αντιδράσεις πολιτών για την Μακεδονία στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου (VIDEO)
Το Μακεδονία ξακουστή και ο Εθνικός Ύμνος που τραγουδούσαν οι πολίτες κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της μαθητικής παρέλασης, αλλά και τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά του βουλευτή Γρεβενών, ανάγκασαν τους επισήμους να αποχωρήσουν χωρίς να κάνουν δηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Ξεπουλώντας την Επανάσταση του '21. Κάποιοι θέλουν το κράτος μας να μετατραπεί σε πολυεθνικό, χωρίς Ορθοδοξία

Σχετική εικόνα
Ξεπουλώντας την Επανάσταση του '21
Κάποιοι θέλουν το κράτος μας να μετατραπεί σε πολυεθνικό, χωρίς Ορθοδοξία
Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Γιατί το κρυφό σχολειό δεν είναι μύθος


Σχετική εικόνα
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ
Μότσιου Βασιλική, Φιλόλογος
Από το έργο του Φαίδωνος Κουκουλέ «Βυζαντινών βίος και πολιτισμός», τόμ. Α΄ Ι συνάγουμε το συμπέρασμα ότι το κρυφό σχολειό το φιλοξενούμενο μυστικά σε πενιχρά δωμάτια εκκλησιών δεν ήταν καινοτομία των Ελλήνων κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας – το μόνο πρόσθετο χαρακτηριστικό ήταν το επίθετο κρυφό για ευνόητους λόγους
Ας δούμε τι λέει ο συγγραφέας για την οργάνωση της στοιχειώδους εκπαίδευσης στο βυζαντινό κράτος στο κεφάλαιο «Το σχολείον και τα εν αυτώ»
«Αφ’ ου ανά το κράτος δεν υπήρχεν ενιαίον σχολικόν πρόγραμμα ουδέ μία κεντρική αρχή εποπτεύουσα τα των σχολείων, η δε περί αυτών μέριμνα, μάλιστα δια τα κατώτερα σχολεία, επαφίετο εις τας κατά τόπους εκκλησιαστικάς αρχάς και τας κοινότητας, φυσικόν είναι να μην υπήρχεν ενιαίον σχέδιον σχολικού κτηρίου ανταποκρινομένου, έστω εις τας στοιχειώδεις παιδαγωγικάς απαιτήσεις. Δεδομένου δ’ ότι τότε οι διδάσκαλοι των ιερών γραμμάτων ήσαν, ως επί το πλείστον, κληρικοί, ως σχολεία εχρησίμευον πενιχρά εν τω περιβόλω των εκκλησιών δωμάτια και δη εν μόνον, ουχί σπανίως δε και ο νάρθηξ της εκκλησίας.

Νά διαφυλάξουμε τόν ὀρθόδοξο χριστιανικό χαρακτήρα τοῦ Συντάγματός μας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΟΥΛΗ ΣΗΜΑΙΑ
Εὐάγγελος Στ. Πονηρός Δρ Θ., Μ.Φ.
            Τά Συντάγματα τῆς Ἑλλάδος ἀπό τό 1822 ἕως καί σήμερα ἦταν καί παραμένουν ὀρθόδοξα χριστιανικά. Ἔτσι ἀποφάσισαν οἱ πρόγονοί μας οἱ ὁποῖοι μᾶς χάρισαν τήν ἐλευθερία μέ τήν ἐπανάσταση τοῦ 1821. Ἡ νικηφόρα ἐπανάσταση στοίχισε ποταμούς αἵματος - σέ ὁκτακόσιες χιλιάδες ὑπολογίζονται οἱ νεκροί Ἕλληνες, ὅσοι δέν πρόλαβαν νά χαροῦν τήν ἐλευθερία, ἀλλά μέ τήν πίστη, τόν ἀγώνα καί τή θυσία τους μᾶς τήν κληροδότησαν.

Κωνσταντίνος Κανάρης : Ένας εθνικός ήρωας με ακλόνητη πίστη στον Χριστό και ευλάβεια προς τη Θεοτόκο και τους αγίους

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΑΡΗΣ : ΕΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΕΥΛΑΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ
Βασίλειος Γ. Βοξάκης,Θεολόγος καθηγητής
            Εκατόν ενενήντα επτά χρόνια πέρασαν από τη νύχτα της 6ης προς 7η Ιουνίου 1822, όταν ο δαυλός του πυρπολητή Κωνσταντίνου Κανάρη ανατίναζε στον αέρα την τουρκική ναυαρχίδα έξω από το λιμάνι της Χίου και φώτιζε «τ’ αστροπελέκι σου Ανατολή και Δύση» κατά τον ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. 

24 Μαρ 2019

Επετειακή Ομιλία Γέροντος Αθανασίου Μετεωρίτου για το 1821

001
Ὁμιλία τοῦ
Προη­γου­μέ­νου τῆς Ἱερᾶς Μονῆς Με­γά­λου Με­τε­ώ­ρου
Ἱερός Ναός Ζωοδόχου Πηγῆς Τρικάλων, Ἑσπερινός Εὐαγγελισμοῦ
Κυριακή 24 Μαρτίου 2019
Σεβασμιώτατε Ἅγιε Τρίκκης καί Σταγῶν κ. Χρυσόστομε,
Μέ τήν ἁγία εὐχή Σας καί τήν προτροπή Σας προσπαθήσαμε, στόν ἑόρτιο ἀποψινό ἑσπερινό, νά ἀναφερθοῦμε ἐν πρώτοις στήν μεγίστη θεομητορική ἑορτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Ὑπεραγιας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου, διαβάζοντας ἕνα ἐξαίρετο κείμενο μέ ἐμπνευσμένους χαιρετιστηρίους στίχους πρός τήν Ἀειπάρθενο Δέσποινα, τοῦ Ἁγίου Ἰωάννου τοῦ Δαμασκηνοῦ, ἐν συνεχεία στήν μεγάλη καί ἡρωική ἐπανάσταση τοῦ 1821 καί τήν παλιγγενεσία τοῦ μαρτυρικοῦ ἔθνους μας καί τέλος θά ἀναφερθοῦμε στό ἐπίκαιρο καί ψυχικῶς ἔμπονο θέμα τῆς μακεδονικῆς μας γῆς γιά τήν ἀπελευθέρωση τῆς ὁποίας χρειάστηκαν πολυετείς καί αἱμοσταγέστατοι ἀγῶνες.

Οι πρωταγωνιστές του 1821 ήσαν ορθόδοξοι χριστιανοί και όχι ουδετερόθρησκοι!

Αποτέλεσμα εικόνας για 1821
Χριστιανοί ορθόδοξοι οι αγωνιστές του 1821
Οι πρωταγωνιστές της Επανάστασης για την ελευθερία της Ελλάδος δεν ήταν ουδετερόθρησκοι
Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα

Η αντιστροφή της Επανάστασης του 1821

Σχετική εικόνα
Η αντιστροφή της Επανάστασης
Το 1821 ήταν και είναι καρφί στο μάτι της Τουρκίας αλλά και δυνάμεων που μας είχαν για ξεγραμμένους και αναγκάστηκαν να παραδεχτούν την ύπαρξή μας γιατί σηκώσαμε τα όπλα και επιταχύναμε τη διάλυση της θνήσκουσας Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν στη Μαδρίτη κατά των αμβλώσεων

Αποτέλεσμα εικόνας για Χιλιάδες Ισπανοί διαδηλώνουν στη Μαδρίτη κατά των αμβλώσεων
Φωνάζοντας τα συνθήματα «Ναι στη ζωή» και «Η νεολαία ενωμένη αγωνίζεται για τη ζωή», οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στην οδό Σεράνο μέχρι την Πουέρτα δε Αλκαλά

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com