22 Μαΐ 2024

Άγιος Ευμένιος ο Νέος (Σαριδάκης)

Ευμένιος Σαριδάκης: Εντός του Μαρτίου η αγιοκατάταξη του διορατικού  γέροντος της Κρήτης | Rethemnos News 

ΑΓΙΟΣ ΕΥΜΕΝΙΟΣ Ο ΝΕΟΣ (ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ)

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου – Καθηγητού

       Η ανάδειξη αγίων  είναι το διαρκές θαύμα στη ζωή της Εκκλησίας μας, καθότι άλλωστε αυτό είναι το έργο της, να μεταποιεί αμαρτωλούς σε αγίους.  Δεν υπάρχει εποχή, στην δισχιλιόχρονη ιστορική της πορεία, που να μην έχουν αναδειχτεί άγιοι. Ιδιαίτερο θαύμα είναι η ανάδειξη πληθώρας αγίων και στην εποχή μας, όπου έχει περισσέψει το κακό, γιγαντώθηκε η αμαρτία, και ο κόσμος βρίσκεται σε πρωτοφανή ηθική και πνευματική κατάπτωση. Αλλά, «ου δε επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η χάρις (Ρωμ.5,20), σύμφωνα με τον απόστολο Παύλο. Στον ταραγμένο 20ο αιώνα έχει αναδειχτεί μία πλειάδα αγίων, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο άγιος Ευμένιος ο Νέος (Σαριδάκης), μία πραγματικά οσιακή και αγιασμένη μορφή, ο οποίος έχει καταταχτεί πρόσφατα στους αγιολογικούς δέλτους της Εκκλησίας μας.   

Ο Άγιος των λεπρών: Ο πατήρ Ευμένιος Σαριδάκης

 Όσιος Ευμένιος Σαριδάκης· Ο κρυφός άγιος της εποχής μας († 23 Μαΐου 1999)‏  | Πεμπτουσία

Ο Άγιος των λεπρών: Ο πατήρ Ευμένιος Σαριδάκης 

από τον Κωνσταντίνο Αθ. Οικονόμου, δάσκαλο

    ΓΕΝΙΚΑ - ΚΑΤΑΓΩΓΗ: Ο π. Ευμένιος γεννήθηκε το 1931 στην Εθιά Μονοφατσίου του νομού Ηρακλείου. Η Εθιά, είναι ένα ορεινό χωριό σε υψόμετρο 740μ. Είναι άγονος τόπος, γι΄αυτό κι οι κάτοικοί του μετοίκησαν σ΄ένα χαμηλότερο μέρος, στό χωριό Ροτάσι. Στην Εθιά υπάρχουν δύο εκκλησίες: Η κεντρική είναι αφιερωμένη στην Παναγιά και φυλάσσει θαυματουργό εικόνα της.

«Ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου Κύριε, πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας» (Ψαλμ. ργ΄ 24)

 

«Ὡς ἐμεγαλύνθη τὰ ἔργα σου Κύριε, πάντα ἐν σοφίᾳ ἐποίησας» (Ψαλμ. ργ΄ 24)

Γράφει ὁ κ. Ἀνδρέας Κεφαλληνιάδης, Δάσκαλος Γ΄ Ἀρσακείου – Τοσιτσείου Δημοτικοῦ Σχολείου Ἑκάλης

  Δὲν ὑπάρχει πιὸ συγκλονιστικὸ συναίσθημα γιὰ ἕνα φυσικὸ ἐπιστήμονα, ἀπὸ αὐτὸ ποὺ δοκιμάζει, ὅταν ἀνακαλύπτει κατόπιν ἐπισταμένης ἔρευνας τὰ θαυμαστὰ γεγονότα ποὺ κρύβει ὁλόκληρη ἡ Δημιουργία. Κυριολεκτικῶς ὁλόκληρος ὁ φυσικὸς κόσμος εἶναι ἕνας καθρέπτης, στὸν ὁποῖο ἀνακλῶνται ἐλάχιστες μόνο ἀκτῖνες ἀπὸ τὴ σοφία καὶ τὴν πρόνοια τοῦ Δημιουργοῦ. Ἑνὸς Δημιουργοῦ ποὺ φρόντισε μὲ τόση ἀκρίβεια ἀκόμα καὶ τὴν τελευταία λεπτομέρεια, ὥστε νὰ μπορεῖ νὰ ἐκδηλώνεται στὸν πλανήτη μας τὸ μυστηριῶδες καὶ θαυμαστὸ φαινόμενο τῆς ζωῆς, σὲ ὅλες του τὶς ἐκφάνσεις. Ἀλλὰ ἂς δοῦμε μερικὲς ἐνδεικτικὲς πινελιὲς ποὺ συνθέτουν αὐτὸ τὸν παναρμόνιο πίνακα.

Οι θεοποιείς δωρεές της Αγίας Αναστάσεως

 

Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής ΑΠΘ,

Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων

«Οι θεοποιείς δωρεές της Αγίας Αναστάσεως»

    Η Ανάσταση του Κυρίου είναι κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, «η ανανέωση της ανθρώπινης φύσεως και η ανάπλαση και επάνοδός μας προς την αθάνατη ζωή του πρώτου Αδάμ. Εκείνος καταβροχθίστηκε από τον θάνατο, λόγω της αμαρτίας και με τον θάνατο παλινδρόμησε προς τη γη, από την οποία πλάσθηκε. Ο Παντοδύναμος Υιός του Θεού μπορούσε να σώσει τον άνθρωπο από τη θνητότητα και τη δουλεία, χωρίς την Ενανθρώπησή του. Όμως, ο καταλληλότερος προς τη φύση και την ασθένειά μας τρόπος ήταν αυτός, ο διά της Ενανθρωπήσεως του Λόγου του Θεού.

Ημέρα της ιερότητας της οικογένειας και του σεβασμού στους γονείς στη Γεωργία

Σε αντίθεση με την προπαγάνδα του διεστραμμένου τρόπου ζωής, με την ευλογία του Καθολικού Πατριάρχη πάσης Γεωργίας Ηλία Β΄, η Εκκλησία της Γεωργίας ανακήρυξε την 17η Μαΐου ως «ημέρα της ιερότητας της οικογένειας και του σεβασμού στους γονείς».

Ανυποχώρητος στον όρο “Μακεδονική” ο Αχρίδος Στέφανος

 Ανυποχώρητος στον όρο “Μακεδονική” ο Αχρίδος Στέφανος – Εγκλωβισμένη στα γρανάζια του εθνικισμού η Εκκλησία στα Σκόπια

Ως “απαράδεκτους” χαρακτηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Στέφανος τους όρους που έχει θέσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Αρχιεπισκοπή Αχρίδος προκειμένου να λάβει η Τοπική Εκκλησία της γειτονικής χώρας τον τόμο Αυτοκεφαλίας από την Πρωτόθρονη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης. 

Ὁ διασυρμός τῆς πολιτικῆς ἀπό τούς πολιτικούς

 

Μοναδικές εἰκόνες: Ὁ ἀρχηγός τῆς ἀντιπολιτεύσεως ἀνάσκελα σέ πεζοδρόμιο στήν Δράμα! – Ὁ Πρωθυπουργός διηγεῖται στό TikTok ἱστορίες γιά τήν Οὐγκάντα καί τούς σωσίες του! – Ἄνοιξε τό Δελφινάριο, καί δέν τό καταλάβαμε; – Ὁ κατήφορος δέν ἔχει τέλος

«πάντα δι' αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν ὃ γέγονεν» Ιωάννης 1:3.

 

«πάντα δι' αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν γέγονεν» Ιωάννης 1:3.

Χρήστος Σαλταούρας

«ΕΝ ἀρχῇ ἦν Λόγος, καὶ Λόγος ἦν πρὸς τὸν Θεόν, καὶ Θεὸς ἦν Λόγος.   Οὗτος ἦν ἐν ἀρχῇ πρὸς τὸν Θεόν.  πάντα δι' αὐτοῦ ἐγένετο, καὶ χωρὶς αὐτοῦ ἐγένετο οὐδὲ ἓν γέγονεν» Ιωάννης 1:1-3.

Τὸ κάστρο ἔχει προδοθεῖ

 

    Ἡ Κυβέρνηση ἀποτόλμησε πρὸ μηνῶν νὰ σηκώσει βέβηλο χέρι ἐναντίον τοῦ Εὐαγγελίου καὶ ψήφισε, μὲ τὴ συνέργεια καὶ ἄλλων κομμάτων, τὸν ἀθλιότερο νόμο ὅλης τῆς Ἑλληνικῆς Ἱστορίας, ἀπὸ τὴν ἐποχὴ τοῦ Ὁμήρου ἀκόμη. Οὐσιαστικὰ μὲ τὴ βέβηλη αὐτὴ πράξη ζήτησε ἀπὸ τὸν Χριστὸ νὰ ἀπομακρυνθεῖ ἀπὸ τὴν Ἑλληνικὴ ἐπικράτεια. Τὸ μέγεθος τοῦ λάθους της τὸ φανέρωσαν σειρὰ δημοσιεύσεων ξένων μέσων ἐνημερώσεως, ποὺ ἀναφέρονται στὸ γεγονὸς μὲ σχεδὸν πανομοιότυπους τίτλους: «Ἡ Ἑλλάδα, ἡ πρώτη Ὀρθόδοξη χώρα ποὺ ψήφισε τὸν γάμο τῶν ὁμοφυλόφιλων»!

21 Μαΐ 2024

Οργή από την απαράδεκτη ανακοίνωση Σακελλαροπούλου για την Γενοκτονία των Ποντίων

 

Δεν είναι τυχαίο ότι η Κ. Σακελλαροπούλου έχει γκρεμίσει κυριολεκτικά τον θεσμό της προεδρίας κατά τη διάρκεια της θητείας της. Δεν είναι επίσης σύμπτωση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεν αναφέρουν καν την δημοφιλία της, η οποία πλέον κυμαίνεται σε μονοψήφιο ποσοστό.

Ρεμπέτικο σε Ορθόδοξο Ναό στην Αγγλία. Χτυπούν με λύσσα την Εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ).

 

Όπου υποχωρεί η ομολογία και η ευσέβεια, εκεί προχωρεί το ξεχαρβάλωμα και η ασέβεια. Στον Ναό Αγίας Τριάδος, Μπράιτον και Χοουβ (Brighton & Hove) της Αγγλίας έλαβε χώρα ένα μουσικό δρώμενο με τίτλο «Εικόνες της Ελληνικής Μουσικής, Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Ξαρχάκος». Υπεύθυνος του Ναού είναι ο πατήρ Γερμανός, ο οποίος βέβαια δεν μπορεί να ενεργεί με δική του πρωτοβουλία αλλά με την ευλογία του αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα (Λιούλια). Και όπως βλέπουμε το δρώμενο αυτό δημοσιεύθηκε και από την ιστοσελίδα του Ναού!!

Ὁ Πρόεδρος τῆς Βουλῆς εἰς ρόλον Ταρτούφου;

 

Ὁ Πρόεδρος τῆς Βουλῆς εἰς ρόλον Ταρτούφου;

Γράφει ὁ κ. Βασίλειος Καλογερόπουλος, θεολόγος

Ἀλγεινὴν ἐντύπωσιν προεκάλεσεν ἡ δήλωσις τοῦ Πρωθυπουργοῦ σχετικῶς μὲ τὴν μετατροπὴν τῆς Μονῆς τῆς Χώρας εἰς τζαμί. Ὁ κ. Μητσοτάκης ἐπισκεπτόμενος τὴν ΠτΔ, διὰ νὰ συζητήσουν περὶ τὰς εὐρωεκλογάς μεταξὺ ἄλλων ἐσημείωσε, συμφώνως πρὸς τὸ ἐπίσημον ἀναρτηθὲν βίντεο τοῦ πρωθυπουργικοῦ γραφείου τῆς 8ης Μαΐου 2024, τὰ ἀκόλουθα:

Άγιος Νεομάρτυς Παύλος ο Πελοποννήσιος.

ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΠΑΥΛΟΣ Ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ
       Οι Νεομάρτυρες λαμπρύνουν την Εκκλησία μας ως αστέρες απαστράπτοντες. Με την αμετακίνητη πίστη τους στον αληθινό Τριαδικό Θεό και την ομολογία τους στην Ορθοδοξία μας, ως τη μόνη αληθινή και σώζουσα πίστη, αναβίωσαν τα μαρτύρια των πρώτων Χριστιανών. Με τα δικά τους μαρτύρια διέσωσαν την Ορθοδοξία και στήριξαν το δοκιμαζόμενο Γένος  μας στα μαύρα χρόνια της τουρκικής δουλείας. Ένας από αυτούς υπήρξε και ο άγιος Νεομάρτυς Παύλος ο Πελοποννήσιος.
     Τόπος καταγωγής του το χωριό Σοποτό της Επαρχίας Καλαβρύτων. Γεννήθηκε στα 1790 από γονείς φτωχούς, αλλά ευσεβείς και ενάρετους. Το βαπτιστικό του όνομα ήταν Παναγιώτης. Μέσα στη φτώχεια και την καταπίεση των κατακτητών Τούρκων, φρόντισαν οι γονείς του να τον αναθρέψουν με την πίστη στο Θεό και να τον εμποτίσουν με τις χριστιανικές αρετές, που πρέπει να έχει ένας αληθινός Χριστιανός.
       Όταν έγινε έφηβος, και μη έχοντας τα μέσα να ζήσει στο φτωχό ορεινό χωριό του, αποφάσισε να πάει στην Πάτρα, για την αναζήτηση καλλίτερης ζωής. Προσκολλήθηκε σε κάποιον βιοτέχνη υποδηματοποιό και έμαθε την τέχνη του σανδαλοποιού, υποδεικνύοντας ενάρετο βίο και σεβασμό προς όλους.

ΟΥΝΕΣΚΟ: άλλη μία παράμετρος εκκοσμίκευσης του Αγίου Όρους;

lina_mendoni_forum 

Με αφορμή τις σχετικά πρόσφατες δηλώσεις της Υπ. Πολιτισμού Λ. Μενδώνη, περί της ανάγκης εκπόνησης διαχειριστικής μελέτης για το Άγιον Όρος, κατ᾽ απαίτηση της ΟΥΝΕΣΚΟ (καθώς αυτό αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς), στο παρόν άρθρο γίνεται η προσπάθεια να συσχετισθούν οι “ατζέντες” που κρύβονται στα κείμενα–διακηρύξεις της ΟΥΝΕΣΚΟ, και κατ᾽ επέκτασιν του ΟΗΕ, με αυτές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων αλλά και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Στο πλαίσιο αυτό, επιχειρείται η κατανόηση εννοιών, όπως “βιωσιμότητα”, “πράσινη ατζέντα” κτλ, καθώς και η βαθύτερη στόχευσή τους, παρουσιάζοντας τους κινδύνους που ενέχουν για το μέλλον του Αγίου Όρους.

Γ. Παΐσιος Καρεώτης, Μ. Επιφάνιος Καψαλιώτης

ΟΥΝΕΣΚΟ: άλλη μία παράμετρος εκκοσμίκευσης του Αγίου Όρους;

Κάλυψαν τα πρόσωπα των Αγίων για να κάνουν την συναυλία στην Πάτρα.

 

Με μπλε φωτισμό «κάλυψαν» τα πρόσωπα των Αγίων στο τέμπλο του Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών, για να πραγματοποιήσουν την φετινή συναυλία «εκκλησιαστικής μουσικής». Δια της αδιαφορίας των πιστών κατάφεραν να καθιερώσουν αυτήν την βλάσφημη πρακτική μέσα στους Ιερούς Ναούς. Άνθρωποι με τον πισινό τους στραμμένο στους Αγίους, επιδεικνύουν τις φωνητικές τους ικανότητες εκεί που τελούνται τα ιερά και φρικτά Μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι να φρίττει κανείς με το πάγωμα στις καρδιές των πιστών. Στους Ναούς δεν κάνουμε συναυλίες, ακόμα κι αν τις ονομάζουμε «εκκλησιαστικές». ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Η Αγία Ελένη στους Αγίους Τόπους. Η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού του Χριστού

Η Αγία Ελένη στους Αγίους Τόπους. Η ανεύρεση του Τιμίου Σταυρού του Χριστού

– Κωνσταντίνου Καραστάθη.

Η Αγία Ελένη στους Αγίους Τόπους

Ο μοναχός Αλέξανδρος (13ος αιώνας) μας δίνει την πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία ότι ο Κων/νος, μετά το πέρας των εργασιών της Α’ Οικουμενικής συνόδου και της φιλοξενίας των Μελών της Συνόδου στα ανάκτορα, παρακίνησε τον επίσκοπο Ιεροσολύμων Μακάριο, που συμμετείχε στη σύνοδο, ν’ αναζητήσει το Σταυρό του Κυρίου, τον Τάφο και όλους τους Αγίους Τόπους:

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός, Κωνσταντίνος ο Μέγας και η ιστορική αλήθεια

Ακολουθεί η ομιλία απομαγνητοφωνημένη

Το «κοινό Πασχάλιο» κατά τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.

 Κοινό Πασχαλίο ; κατά τον π Επιφάνειο Θεοδ/λο

π.Θ.Ζήσης, Το «κοινό Πασχάλιο» κατά τον π. Επιφάνιο Θεοδωρόπουλο.

20 Μαΐ 2024

Μέγας Κωνσταντίνος: Ο Μεγάλος της Εκκλησίας και της Ιστορίας

ΜΕΓΑΣ ΚΩΝΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού
     Στις 21 Μαΐου η Εκκλησία μας εορτάζει και πανηγυρίζει λαμπρά τη μνήμη των αγίων ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Τόσο ο Μέγας Κων/νος, όσο και η αγία μητέρα του Ελένη ανήκουν στις μεγάλες προσωπικότητες της Εκκλησίας μας, διότι η συμβολή τους για την κατάπαυση των διωγμών και την εδραίωση της Εκκλησίας υπήρξε καθοριστική. Επίσης ο Μέγας Κωνσταντίνος δεν είναι μεγάλος μόνο για την Εκκλησία μας, αλλά και για την παγκόσμια ιστορία, διότι ανήκει στους μεγάλους ηγέτες όλων των εποχών, έχοντας βάλλει τη δική του σφραγίδα στη ροή των ιστορικών πραγμάτων, και για τούτο δικαία του απονεμήθηκε ο τίτλος του μεγάλου.
        Ο Μέγας Κωνσταντίνος ήταν γιος του ελληνοϊλλυρικής καταγωγής Ρωμαίου αξιωματούχου Κωνστάντιου Χλωρού, ο οποίος κατόπιν ανακηρύχτηκε Καίσαρας και Αύγουστος και ανέλαβε τη διοίκηση των δυτικών επαρχιών της απέραντης αυτοκρατορίας. Η μητέρα του Ελένη, ελληνικής καταγωγής, από το Δρέπανο της Βηθυνίας της Μ. Ασίας, στολισμένη με εξαιρετικό κάλλος σώματος και ψυχής, ασπάστηκε νωρίς τον Χριστιανισμό, ο οποίος βρισκόταν ακόμη σε απηνή διωγμό από τους ειδωλολάτρες αυτοκράτορες, τα σκοταδιστικά ειδωλολατρικά ιερατεία και τους δεισιδαίμονες όχλους. Το 274 γέννησε τον Κωνσταντίνο στην πόλη Ναϊσό, σημερινή Νίσσα της Σερβίας.

Η σχέση σατανισμού και εκτρὠσεων

Satanic Temple Claims Abortion Is Part of Their Religion in Effort to Block  Abortion Bans | The Epoch Times 

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 20η Μαΐου 2024

Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΡΩΣΕΩΝ

    Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αποδείξεις για να καταλάβουμε ότι ζούμε σε καιρούς αποκαλυπτικούς και εσχατολογικούς, σε χρόνους πρωτοφανούς αποστασίας και ηθικού εκτροχιασμού, όπου κυριαρχεί η ιδεολογία της «Νέας Εποχής του Υδροχόου». Τα ολέθρια διδάγματά της έγιναν το «Ευαγγέλιο» του συγχρόνου ανθρώπου. Το «Ευαγγέλιο» αυτό δεν είναι άλλο από το «Ευαγγέλιο του όφεως», που βρίσκεται ακριβώς στον αντίποδα του Ευαγγελίου του Χριστού, διότι τοποθετεί τον άνθρωπο υπεράνω του αγίου Τριαδικού Θεού. 

Αρχιμ. Ειρηναίος Βαϊόπουλος, Οι Άγιοι Κολλυβάδες Πατέρες κυματοθραύστες στον σάπιο δυτικό διαφωτισμό

 

Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής  Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης, Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου Βαϊοπούλου  στην Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν των Αγίων Κολλυβάδων Πατέρων. (18/5/24)

19 Μαΐ 2024

Στην Ευρώπη να γίνουμε πρωτοπόροι

 Ευρωεκλογές 2024: Θα διεξαχθούν από τις 6 έως τις 9 Ιουνίου 2024 | in.gr

Στην Ευρώπη να γίνουμε πρωτοπόροι

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

            Για τις Ευρωεκλογές περίπου είκοσι ημέρες έμειναν. Εν όψει αυτών παρουσιάζονται στον ξένο Τύπο και στα ελληνικά ΜΜΕ εντυπωσιακά στοιχεία. Μία λ.χ. έρευνα της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera δείχνει το πόσο πολιορκούνται από ποικίλα συμφέροντα οι θεσμοί στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την έρευνα στη Βελγική πρωτεύουσα δρουν 12.417 Lobbies, που εκφράζουν  ποικίλα συμφέροντα, ή δρουν συμβουλευτικά στα συμφέροντα αυτά ! Από αυτά τα  Lobbies, 3.488 είναι εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών και Μη Κερδοσκοπικών Οργανώσεων! Υπάρχουν βεβαίως και περιπτώσεις που πρόεδροι μη κερδοσκοπικών ΜΚΟ είναι και ιδιοκτήτες ή ανώτατα στελέχη πολυεθνικών επιχειρήσεων… Αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι ανάλογα με την ισχύ τους περνούν στα όργανα της ΕΕ ζητήματα που επηρεάζουν την ζωή όλων μας, ως ευρωπαίων πολιτών.

Η βεβήλωσις της Μονής της Χώρας από τους βλασφημούντας την Αγίαν Τριάδα

Ο Ερντογάν μετατρέπει σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη

Η βεβήλωσις της Μονής της Χώρας από τους βλασφημούντας την Αγίαν Τριάδα

Του Β. Χαραλάμπους, θεολόγου

  Σύμφωνα με την Kathimerini.gr, σε άρθρο ημερομηνίας 6/5/2024, το οποίο τιτλοφορείτο, ‘’Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα η Μονή της Χώρας – Τι δήλωσε στα εγκαίνια ο Ερντογάν’’,  ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής :  «Τα τελευταία 21 χρόνια, έχουμε αναστηλώσει 5.500 μνημεία προγόνων στη χώρα μας και σε όλη τη γεωγραφία της καρδιά μας».

Ἡ μασονία εἰς τὰ βορειοαμερικάνικα ΑΕΙ μὲ μανδύαν φιλανθρωπικὸν καὶ ὀνόματα ἑλληνικά!

 

Ἡ μασονία εἰς τὰ βορειοαμερικάνικα ΑΕΙ μὲ μανδύαν φιλανθρωπικὸν καὶ ὀνόματα ἑλληνικά!

Γράφει ὁ κ. Χρῆστος Κ. Λιβανός

  Περπατώντας ἢ ὁδηγώντας κανεὶς στοὺς δρόμους, ποὺ ὁριοθετοῦν τὴν πανεπιστημιούπολι τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Τορόντο (St. George Campus) στὸ κέντρο τῆς πόλεως, ἐκτὸς τῶν μνημειακῶν πανεπιστημιακῶν κτιρίων, βλέπει περιμετρικὰ τοῦ πανεπιστημίου, κυρίως στὶς συνοικίες Ἄννεξ καὶ Γιόρκβιλ νὰ ξεπροβάλλουν ἀνάμεσα σὲ πανύψηλα αἰωνόβια δέντρα καὶ καταπράσινες αὐλὲς ἐντυπωσιακὰ ἀρχοντικά, πολυτελεῖς μανσιόν, ἀρχιτεκτονικὰ μνημεῖα, ποὺ ἐξάπτουν τὴ φαντασία, παραπέμπουν σὲ περασμένες ἐποχές, στὰ τέλη κυρίως τοῦ 19ου αἰώνα (ὅπως τὰ ἀντίστοιχα νεοκλασσικὰ τῆς Ἀθήνας) καὶ ποὺ φανερώνουν τὴν παλαιὰ φυσιογνωμία τῶν ἱστορικῶν αὐτῶν περιοχῶν, ὅπου ἄλλοτε ἔζησαν σημαντικὲς προσωπικότητες, διακεκριμένες καὶ ἀριστοκρατικὲς οἰκογένειες, ἐνῷ τὶς δεκαετίες τοῦ 1960-70 φιλοξένησαν τὴν πλειονότητα τῶν χίππυς τῆς πόλεως.

Αγία Λυδία η Φιλιππησία : Η πρώτη Ευρωπαία και Ελληνίδα Χριστιανή

 Αγία Λυδία η Φιλιππησία - Ενωμένη Ρωμηοσύνη

ΑΓΙΑ ΛΥΔΙΑ Η ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΑ: Η ΠΡΩΤΗ ΕΥΡΩΠΑΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ

ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - καθηγητού

      Μία από τις πλέον συμπαθείς γυναικείες μορφές που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη είναι και αυτή της Αγίας Λυδίας από τους Φιλίππους της Μακεδονίας, η οποία μάλιστα θεωρείται ως η πρώτη χριστιανή ευρωπαία γυναίκα και βέβαια ελληνίδα.

Ο άγιος Νεομάρτυς π. Ιωάννης της Σάντα Κρουζ


Ο Άγιος Νεομάρτυς π. Ιωάννης της Σάντα Κρουζ
ΤΟ ΦΤΩΧΟΠΑΙΔΟ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ: Ο Άγιος Νεομάρτυρας πατήρ Ιωάννης της Σάντα Κρούζ γεννήθηκε το 1937 στο χωριό Αποίκια της Άνδρου και λεγόταν Καρασταμάτης. Η ατμόσφαιρα του χωριού ήταν ποτισμένη με τον Ορθόδοξο τρόπο ζωής, μιας που οι κάτοικοι του χωριού ήταν πιστοί κι ακολουθούσαν πάντα το πρόγραμμα της εκκλησίας. Αυτό επηρέαζε βαθύτατα τον νεαρό Ιωάννη που έβλεπε μέσα στην άδολη καρδιά του να ανάβει ο πόθος για τον Θεό. Σαν αγόρι που έζησε τα παιδικά του χρόνια στο νησί της Άνδρου, είδε πολλά θαύματα που ο Θεός έκανε στην καθημερινή ζωή των συγχωριανών του. Είδε την δύναμη της προσευχής και δυνάμωσε την πίστη του στον Θεό. Αν και δεν παρακολούθησε οποιοδήποτε θεολογικό σχολείο, ήθελε από μικρός να γίνει ιερέας. Σε ηλικία 20 ετών πήγε μετανάστης στην Αμερική όπου και δημιούργησε οικογένεια. Συγκεκριμένα, πέντε χρόνια αργότερα παντρεύτηκε μια Ελληνίδα της εκεί κοινότητας, την Αθανασία Ματσέλη. Έγινε σύντομα πατέρας δύο παιδιών, της Μαρίας και του Φωτίου.

VMRO και Πρέσπες: Πως θα αντιδράσει ο Ελληνισμός;

 

VMRO και Πρέσπες: Πως θα αντιδράσει ο Ελληνισμός;

   Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων – Αρθρογράφος              

   Δεν εκπλήσσομαι από τις επίσημες αναφορές της νέας Προέδρου των Σκοπίων σε “Μακεδονία”χωρίς τον όρο: Βόρεια. Το VMRO- DPMNE που κέρδισε τις Προεδρικές και Βουλευτικές εκλογές είχε ήδη προαναγγείλει ότι θα χρησιμοποιεί μόνο το όνομα Μακεδονία χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

   Προσωπικά προτιμώ την ειλικρίνεια των νέων κυβερνητών παρά τη διπροσωπία των προηγουμένων. Η κυβέρνηση των Σοσιαλιστών Ζάεφ (αρχικά) και Κοβάτσεφσκι (στη συνέχεια) παραβίαζε συστηματικά τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δημοσίως δήλωνε ότι την τηρεί. Ας μην ζούμε με αυταπάτες.

Κυριακή των Μυροφόρων

 

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ

ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΗΝΑ

Ἡ Ἀνάσταση τοῦ Κυρίου εἶναι ἀνανέωση τῆς ἀνθρωπίνης φύσης. Εἶναι ἀνάπλασις καί ἐπάνοδος πρός τήν ἀθάνατη ζωή τοῦ πρώτου Ἀδάμ τόν ὁποῖον  γιά τήν ἁμαρτία, τόν καταβρόχθισε ὁ θάνατος καί ἐπέστρεψε στό χῶμα, ἀπ’ ὅπου ἐπλάσθηκε. Μεγάλος ὁ πόνος ἀδελφοί, ὅταν ζητᾶμε νά φτιάξουμε ψεύτικα εἴδωλα, μιά ψεύτικη εἰκόνα γιά τόν ἑαυτό μας, ὅπως ἔκαναν ἐπιπόλαια οἱ Πρωτόπλαστοι.

18 Μαΐ 2024

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, Κυριακή των Μυροφόρων

Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ -ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ (19-5-2024) 

Κατεδαφίσθηκε τη νύχτα στο Κίεβο ο Ναός της «Δεκάτης»

 

Ο ιερός ναός των Αγίων Βλαδιμήρου και Όλγας της ιεράς μονής της «Δεκάτης» της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, που ανηγέρθη πλησίον του σημείου, όπου προϋπήρχε ο χτισμένος τον 10ο αι. παλαιός ιερός ναός της «Δεκάτης», κατεδαφίσθηκε τη νύκτα της 17ης Μαΐου 2024, αναφέρει η ιστοσελίδα της Ενώσεως Ορθοδόξων Δημοσιογράφων.

Ὁ λίθος

 mirofores

Ὁ λίθος

- Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'

  Ἔλεγαν μεταξύ τους οἱ Μυροφόρες: «Τίς ἀποκυλίσει ἡμῖν τόν λίθον;» (Μάρκ. 16,3). Καί προχωροῦσαν μ' αὐτό τό σκεπτικό, ἐκεῖνο τό πρωϊνό, «λίαν πρωΐ τῆς μιᾶς σαββάτων» (Μάρκ. 16,2). Ποιός θά μᾶς ἀποκυλίσει τόν μεγάλο λίθο, πού βρίσκεται στήν εἴσοδο τοῦ μνημείου, ἐκεῖ ὅπου εἶχε ταφεῖ ὁ Χριστός μέ τήν μέριμνα τοῦ Ἰωσήφ Ἀριμαθαίας καί τοῦ Νικοδήμου; Ἡ συγκεκριμένη εὐαγγελική περικοπή πληροφορεῖ ὅτι ὁ λίθος «ἦν γάρ μέγας σφόδρα» (Μάρκ. 16,4). Ποιός θά τόν σηκώσει καί θά ἀνοιχθεῖ ἡ θύρα, θά ἀρθεῖ τό ἐμπόδιο αὐτό γιά τήν εἴσοδο στό μνημεῖο, στόν Πανάγιο Τάφο;

«Τέλος οι Χριστιανικοί σταυροί σε δημόσια κτίρια στη Βαρσοβία»

Τέλος τα θρησκευτικά σύμβολα σε δημόσια κτίρια στην Βαρσοβία όπως ο Χριστιανικός σταυρός! Το σχετικό διάταγμα υπέγραψε ο δήμαρχος της πόλης Rafał Trzaskowski (Ράφαου Τσασκόφσκι) εξηγώντας πως η κίνηση έχει να κάνει με την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Θα γιορτάσουμε την Σύνοδο της Νίκαιας μαζί με τον πάπα Φραγκίσκο.

 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανακοίνωσε ότι ο πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Τουρκία το 2025

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε σήμερα ότι ο πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί την Τουρκία το επόμενο έτος, με την ευκαιρία της επετείου από την Πρώτη Σύνοδο της Νίκαιας.

Μητροπολίτης Μάνης: Οι τοιχογραφίες αποτελούν ιερά σεβάσματα

 manisg

Πρός ἅπαντα τόν Ἱερόν Κλῆρον

καί τόν εὐσεβῆ λαόν

τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Μάνης

 Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

   Κατά τάς συχνάς ποιμαντορικάς περιοδείας μου ἀνά τήν Μάνη, τήν ἐμπλουτισμένην ἀπό ἑκατοντάδες Ἱερούς Ναούς, παρεκκλήσια καί ἐξωκκλήσια, ἔχω διαπιστώσει, ἰδίοις ὄμμασι, μετά λύπης, ὅτι ὑφίσταται μία καταστρατήγησις καί φθορά τοιχογραφιῶν σέ ἀρκετούς ναούς.

   Εἰδικότερα, ὑπάρχουν ἐμπεπηγμένα διάφορα καρφιά, μικρά ἤ μεγάλα ἐπάνω εἰς τάς τοιχογραφίας ἤ καί ἔχουν χαραχθεῖ μέ αἰχμηρά ἀντικείμενα διάφορα ὀνόματα ἤ ἄλλα τινά. Εἰς ἄλλας περιπτώσεις, τοιχογραφίες ἔχουν ἀσβεστωθεῖ ἤ ἐπάνω εἰς αὐτάς ἔχουν τοποθετηθεῖ ἄλλες φορητές εἰκόνες.

   Τοῦτο τό φαινόμενο εἶναι ὅλως ἀπαράδεκτον, προσβλητικόν διά τούς εἰκονιζομένους ἁγίους καί ἀσεβές, μόνον γνώρισμα ἀδαῶν καί ἀμαθῶν ἀνθρώπων.

   Ὅθεν ἐξαγγέλλομεν καί αὖθις, ὅπως καί εἰς τό παρελθόν ἐκάναμεν, τήν παροῦσαν ὑπηρεσιακήν Ἐγκύκλιον καί καθιστῶμεν τήν προσοχήν ἁπάντων ὑμῶν, κλήρου καί λαοῦ, ὅπως καμμία ἀπολύτως ἐπέμβασις δέν θά γίνεται εἰς τάς ἱεράς τοιχογραφίας τῶν ναῶν. Οἱ τοιχογραφίες θά παραμένουν ὡς ἔχουν, καθ' ὅτι ἀποτελοῦν ἱερά σεβάσματα καί συνάμα δεῖγμα τῆς ἁγιογραφικῆς τέχνης, τῶν βυζαντινῶν καί μεταβυζαντινῶν αἰώνων.

17 Μαΐ 2024

Κυριακή τῶν Μυροφόρων «…τολμήσας εἰσῆλθε πρὸς Πιλᾶτον καὶ ᾐτήσατο τὸ σῶμα τοῦ ᾿Ιησοῦ»

 Τολμήσας» – Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας († 31 Ιουλίου) | Σημεία Καιρών

Κυριακή τῶν Μυροφόρων

«…τολμήσας εἰσῆλθε πρὸς Πιλᾶτον καὶ ᾐτήσατο τὸ σῶμα τοῦ ᾿Ιησοῦ» (Μάρκ. 15, 43)

Ἱεροθέου Κρητικοῦ, διακόνου

Ἡ σημερινή εὐαγγελική περικοπή, ἀγαπητοί μου, παρουσιάζει τήν τόλμη ἐκείνων τῶν ἀνθρώπων πού διακόνησαν στήν ταφή τοῦ Κυρίου. Τοῦ Ἰωσήφ, πού καταγόταν ἀπό τήν πόλη Ἀριμαθαία, διακεκριμένου μέλους τοῦ ἰουδαϊκοῦ συνεδρίου πού ἄνηκε στήν καλή τάξη τῆς κοινωνίας, καί τῶν μυροφόρων γυναικῶν, πού ἀψήφησαν τόν φόβο καί τόν κίνδυνο νά χάσουν τά πάντα καί, τολμῶντας,  φρόντισαν γιά τό νεκρό σῶμα τοῦ Ἰησοῦ. Ἄς σταθοῦμε ὅμως σέ αὐτή τήν ἀρετή τῆς τόλμης καί τῆς ὑπέρβασης τοῦ φόβου.

Ἡ τόλμη ὀφείλει νά κοσμεῖ κάθε χριστιανό, ἀφοῦ «οὐκ ἔδωκεν ἡμῖν ὁ Θεὸς Πνεῦμα δειλίας, ἀλλὰ δυνάμεως» (Τιμ. Β΄, 1, 7). Στό βιβλίο τῆς Ἀποκάλυψης οἱ δειλοί ὀνομάζονται καί ἄπιστοι, διότι λιποτακτοῦν, προδίδουν τόν ἀγώνα. Αὐτούς σιχαίνεται ὁ Θεός. «Τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ ἐβδελυγμένοις…τὸ μέρος αὐτῶν ἐν τῇ λίμνῃ τῇ καιομένῃ ἐν πυρὶ καὶ θείῳ, ὅ ἐστιν ὁ θάνατος ὁ δεύτερος» (Ἀποκ. 21, 8).

Ο Ιερός Χρυσόστομος για τη δωροδοκία των στρατιωτών από τους αρχιερείς των Ιουδαίων

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ

             [Υπομνηματισμός των εδαφίων Ματθ.28,11-15]

      «Πορευομένων δὲ αὐτῶν, ἰδού τινες τῆς κουστωδίας ἐλθόντες εἰς τὴν πόλιν ἀπήγγειλαν τοῖς ἀρχιερεῦσιν ἅπαντα τὰ γενόμενα. καὶ συναχθέντες μετὰ τῶν πρεσβυτέρων συμβούλιόν τε λαβόντες ἀργύρια ἱκανὰ ἔδωκαν τοῖς στρατιώταις λέγοντες·εἴπατε ὅτι οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ νυκτὸς ἐλθόντες ἔκλεψαν αὐτὸν ἡμῶν κοιμωμένων.  καὶ ἐὰν ἀκουσθῇ τοῦτο ἐπὶ τοῦ ἡγεμόνος, ἡμεῖς πείσομεν αὐτὸν καὶ ὑμᾶς ἀμερίμνους ποιήσομεν. οἱ δὲ λαβόντες τὰ ἀργύρια ἐποίησαν ὡς ἐδιδάχθησαν. καὶ διεφημίσθη ὁ λόγος οὗτος παρὰ Ἰουδαίοις μέχρι τῆς σήμερον

Ο Ιερός Χρυσόστομος για την εμφάνιση του Αναστάντος Κυρίου Ιησού Χριστού στους Μαθητές του στο Όρος της Γαλιλαίας

 

Ο ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΙΛΑΙΑΣ

               [υπομνηματισμός των εδαφίων Ματθ.28,16-20]

   «Οἱ δὲ ἕνδεκα μαθηταὶ ἐπορεύθησαν εἰς τὴν Γαλιλαίαν, εἰς τὸ ὄρος οὗ ἐτάξατο αὐτοῖς ὁ Ἰησοῦς· καὶ ἰδόντες αὐτὸν προσεκύνησαν αὐτῷ, οἱ δὲ ἐδίστασαν(:στο μεταξύ οι έντεκα μαθητές πήγαν στη Γαλιλαία, στο όρος που τους καθόρισε ο Ιησούς. Εκεί Τον είδαν και Τον προσκύνησαν. Μερικοί όμως είχαν κάποια αμφιβολία αν ήταν Αυτός ο Ιησούς)». Αυτή η εμφάνιση στη Γαλιλαία νομίζω ότι είναι η τελευταία[:τις εμφανίσεις του Αναστημένου Κυρίου περιγράφουν διεξοδικότερα οι Ευαγγελιστές Λουκάς και Ιωάννης στα τελευταία χωρία των Ευαγγελίων τους], όταν τους έστειλε να βαπτίζουν. Και αν μερικοί δίστασαν, και από εδώ πάλι θαύμασε την αλήθεια και την ειλικρίνειά τους, ότι δεν αποκρύπτουν ούτε τα μέχρι και την τελευταία ημέρα ελαττώματά τους. Πλην όμως και αυτοί βεβαιώθηκαν για την Ανάσταση δια της εμφανίσεως του Κυρίου.

      Τι λέγει, λοιπόν, όταν τους είδε; «Ἐδόθη μοι πᾶσα ἐξουσία ἐν οὐρανῷ καὶ ἐπὶ γῆς(:δόθηκε και στην ανθρώπινη φύση μου κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη)»[Ματθ.28,18]. Πάλι ως άνθρωπος ομιλεί περισσότερο προς αυτούς, διότι δεν είχαν ακόμη λάβει το Άγιο Πνεύμα, το οποίο μπορούσε να τους οδηγήσει σε ανώτερη πνευματική κατάσταση. «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, διδάσκοντες αὐτοὺς τηρεῖν πάντα ὅσα ἐνετειλάμην ὑμῖν· καὶ ἰδοὺ ἐγὼ μεθ᾿ ὑμῶν εἰμι πάσας τὰς ἡμέρας ἕως τῆς συντελείας τοῦ αἰῶνος. Ἀμήν(:Λοιπόν πηγαίνετε και κάνετε μαθητές σας όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τους στο όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, διδάσκοντάς τους να τηρούν και να εφαρμόζουν στη ζωή τους όλα τα παραγγέλματα που σας έδωσα ως εντολές. Και ιδού, εγώ που έλαβα κάθε εξουσία, θα είμαι πάντα μαζί σας βοηθός και συμπαραστάτης σας, μέχρι να τελειώσει ο αιώνας αυτός, μέχρι δηλαδή τη συντέλεια του κόσμου. Αμήν)»[Ματθ.28,19-20].

Θεολογικό σχόλιο στην Κυριακή των Μυροφόρων

«ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΜΥΡΩΝ ΘΕΟΦΡΟΝΕΣ ΟΠΙΣΩ ΣΟΥ ΕΔΡΑΜΟΝ»
(Θεολογικό σχόλιο στην Κυριακή των Μυροφόρων)
       ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - Καθηγητού

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο “ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ”

 

Πρωτ. Στέφανος Στεφόπουλος

ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ Ο “ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΜΟΣ

Πέρασαν αρκετές εβδομάδες από την ψήφιση του επάρατου νομοσχεδίου για τον “γάμο” των ομοφυλόφιλων, ώστε νηφάλια και συγκρατημένα να ορθώσουμε λόγο στο φλέγον ζήτημα αυτό.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com