30 Σεπ 2020

H εορτὴ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Ιερὴ παρρησία και ανίερη δουλοπρέπεια

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΘΙΜΟΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΖΗΣΗΣ

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης

Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΥΨΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Ἱερὴ παρρησία καὶ ἀνίερη δουλοπρέπεια

1. Ὁ ὁμιλητικὸς πλοῦτος τῶν Ἁγίων Πατέρων

Ἀναζητήσαμε πατερικὲς ὁμιλίες γιά νά πλουτίσουμε τὸ λειτουργικὸ κήρυγμα κατὰ τὴν ἐφετινὴ ἑορτὴ τῆς Ὑψώσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Κατὰ τὴν ὑπερεικοσιπενταετῆ ἱερατική μας διακονία ἀναπτύξαμε ποικιλία θεμάτων, φροντίζοντας νὰ μὴν ἐπαναλαμβάνουμε κάθε χρόνο τὰ ἴδια. Στὴν Ἁγιογραφικὴ καὶ Πατερικὴ γραμματεία, ὅπως καὶ στὴν Ὑμνογραφία μας, μπορεῖ κανεὶς νὰ ἐντοπίσει πλοῦτο θεμάτων, ἱστορικούς, λειτουργικούς, δογματικούς, ἠθικούς, νηπτικούς καὶ ἄλλους θησαυρούς γιὰ νὰ ὠφελήσει τοὺς πιστούς, ποὺ διψοῦν νὰ ἀκούσουν πατερικὸ κήρυγμα καὶ ὄχι πολιτικοκοινωνικές, φιλοσοφικές, ψυχολογικὲς ἀναλύσεις καὶ προσωπικὲς ἀναφορὲς καὶ ἱστορίες. Θέλει δουλειά, ἔρευνα καὶ κόπο ἕνα καλὸ κήρυγμα.

Το Συνοδικό σύστημα σε δοκιμασία

 

Το Συνοδικό σύστημα σε δοκιμασία

Του Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου

            Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συνέλευση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΙΣΙ) ματαιώθηκε.  Αυτή ήταν η θέληση του Αρχιεπισκόπου, αυτήν  ακολούθησαν, κατά το Ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ) της 29ης Σεπτεμβρίου τρ.ε., κατά πλειοψηφία τα μέλη Αυτής και σε αυτήν συμμορφώθηκαν, πάντα κατά το Ανακοινωθέν της ΔΙΣ, τα περισσότερα μέλη της (ΙΣΙ).

«Ἐάν γάρ καί πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σύ μετ’ ἐμοῦ εἶ» (Ψαλμ. ΚΒ΄, 4)

 

«Ἐάν γάρ καί πορευθῶ ἐν μέσῳ σκιᾶς θανάτου, οὐ φοβηθήσομαι κακά, ὅτι σύ μετ’ ἐμοῦ εἶ» (Ψαλμ. ΚΒ΄, 4)

Χρίστος Παναγιώτου

Στό πρόσφατο παρελθόν (17/19 Ἀπριλίου – 4 Μαΐου 2019), ἀνταλλάξαμε μέ τόν σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας δημόσιες ἐπιστολές γιά μία ἀρνητική πρωτιά στήν μητρόπολη Λαρίσης καί Τυρνάβου: τό ἄνοιγμα στό ρόταρι, καθώς καί γιά τή συναυλία θρησκευτικῆς μουσικῆς πού ἔλαβε χώρα στόν ἱερό ναό τοῦ ἁγίου Νικολάου. Στό, ξένο γιά τήν πίστη μας, ἄνοιγμα, δόθηκε τέλος δι’ Ἐγκυκλίου Σημειώματος τῆς Διαρκοῦς ἱερᾶς Συνόδου[1] στούς Σεβ. Μητροπολίτες καί τόν Ἱερό Κλῆρο τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, μέ τή σύσταση νά ἀπέχουν ἀπό κάθε ἐκδήλωση πού διοργανώνεται ἀπό τίς ὀργανώσεις Rotary καί Lions.

Ἀκολούθησε κείμενό μου (Σεπτέμβριος 2019)[2] γιά τόν μικτό γάμο, ἐπίσης ξένο πρός τήν ὀρθόδοξη παράδοση, πού τελέστηκε πρῶτα στόν παπικό ναό καί κατόπιν στόν ἱερό ναό τοῦ ἁγίου Κωνσταντίνου καί Ἑλένης.

Σύγχρονοι Άγιοι «ελέγχουν» την Ιερά Σύνοδο για την ασεβή απόφασή της να συνταχθεί με τους εκκλησιομάχους κυβερνώντες.

Σύγχρονοι Άγιοι «ελέγχουν» την Ιερά Σύνοδο για την ασεβή απόφασή της να συνταχθεί με τους εκκλησιομάχους κυβερνώντες.

Ο Αληθινός Κληρικός – (Γ. Βλαχογιάννη).

 

Όταν ήρθε ο βασιλιάς Όθων πρώτη φορά στο Μεσολόγγι, στα 1837, παρουσιάστηκε εμπρός του ο παπά – Παναγιώτης Μπουγάτσας. Έτυχε τότε να βρίσκεται στα ανάκτορα και ο στρατηγός Δ. Μακρής και ο βασιλιάς ζήτησε απ’ αυτόν πληροφορίες για τον παπά.

-Μεγαλειότατε, του είπε ο Μακρής, τον παπά αυτόν αξίζει να τον προσκυνούμε σαν άγιο για τις μεγάλες του υπηρεσίες στην πατρίδα και στον κόσμο.

-Και ποιές είναι αυτές, καπετάν Μακρή; Ρώτησε ο βασιλιάς.

-Άκουσε, Μεγαλειότατε, είπε ο Μακρής. Από την αρχή του αποκλεισμού στο Μεσολόγγι, η μόνη δουλειά που έκανε ο παπάς αυτός ήταν, άμα άρχιζε το τουφέκι (και ήταν αυτό καθημερινό, νύχτα – μέρα) να τρέχη στην εκκλησιά. Έπαιρνε το δισκοπότηρο στα χέρια του, με το φανάρι του πήγαινε από έπαλξη σε έπαλξη και μεταλάβαινε τους βαριά πληγωμένους και τους παρηγορούσε με καλά λόγια. Και εγκαρδίωνε τους άλλους να πολεμούν με όρεξη και με ψυχή, για να έχουν τη βοήθεια του Θεού. Σου ορκίζομαι στην πίστη μου, Μεγαλειότατε, ότι δεν πέρασε μέρα ή νύχτα, που να μην τον δω γύρω όλες τις άλλες επάλξεις και μέσα στη χώρα από σπίτι σε σπίτι. Και στην έξοδο, Μεγαλειότατε, ήταν μαζί μας και βόλι δεν τον πείραξε. Λοιπόν δεν είναι άγιος ο παπάς αυτός;

Εργαλείο παρακολούθησης του COVID-19 εκθέτει δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών

 

Ένα εργαλείο που παρακολουθεί την εξάπλωση του COVID-19, το οποίο κατασκευάστηκε από την κρατική κυβέρνηση του Uttar Pradesh, εξέθεσε προσωπικά δεδομένα περίπου 8 εκατομμυρίων Ινδών πολιτών.

29 Σεπ 2020

Ποιά είναι η Εκκλησία & ποιοί την αποτελούν

 

Ποιά είναι η Εκκλησία & ποιοί την αποτελούν

Συνέντευξη του π. Σάββα Αγιορείτου στόν Ὀρθόδοξο Τύπο 24-9-20

Δεν σε θέλω ήρωα αλλά σε θέλω παππά...

 

Ο π. Χρύσανθος, ο παππάς των λεπρών στη Σπιναλόγκα

Δεν σε θέλω ήρωα αλλά σε θέλω παππά...

 Δεν σε ήθελα ποτέ ήρωα. 

Ούτε φαντάστηκα πως ήσουν αλλιώτικος από μένα που σέρνομαι σε αμφιβολίες, φόβους, ανησυχίες και... αποχωρίζομαι το έδαφος μόνον όταν η χάρις του Κυρίου μας περνάει από την... γειτονιά μου.

ΔΙΣ: Αναβάλλεται η σύγκληση της Ιεραρχίας

 

Tην μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεραρχίας αποφάσισε η ΔΙΣ

29.9.2020

  Tην εν ευθέτω χρόνω μετάθεση της συγκλήσεως της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε κατά την σημερινή της συνεδρία η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, κατόπιν διεξοδικής συζητήσεως και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις εγγράφως εκπεφρασμένες απόψεις απάντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της σεπτής Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Φοβάσαι να πάρεις αντίδωρο;

 

ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ;

Η διανομή  του αντιδώρου στους πιστούς γίνεται από τον Λειτουργό  Ιερέα και όχι από την καντηλανάφτισσα ή τον Μπάμπη τον Επίτροπο.

Ο Ν.Τραμπ επιλέγει την υπερασπίστρια του αγέννητου και σφοδρή πολέμια των αμβλώσεων Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προχθές Σάββατο (μεσάνυχτα Κυριακής ώρα Ελλάδας) ότι ορίζει ως υποψήφια την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για να καλύψει την κενή θέση της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Δουλέμποροι και κατάσκοποι σε ΜΚΟ!

 

Κύκλωμα «φόρτωνε» με μετανάστες τη Μυτιλήνη και παρεμπόδιζε τις επιχειρήσεις της Ακτοφυλακής

Mε προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα» τους ανύπαρκτους ελέγχους για τη λειτουργία των ΜΚΟ δρούσε στη Λέσβο ένα οργανωμένο κύκλωμα δουλεμπόρων, στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Ως τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί ποιες είναι, ωστόσο το κοινό αίσθημα απαιτεί να δοθούν στη δημοσιότητα οι επωνυμίες τους.

Οι Κινέζοι γιατροί προτίθενται να σκοτώνουν αγέννητα δίδυμα ή τρίδυμα μωρά, με τη χρήση μικροκυμάτων

Οι Κινέζοι γιατροί προτίθενται να σκοτώνουν αγέννητα δίδυμα ή τρίδυμα μωρά, με τη χρήση μικροκυμάτων

Dorothy Cummings McLean

Παρόλο που η καταστροφή ιστού  (ablation) μέσω μικροκυμάτων (microwave ablation) χρησιμοποιείται συνήθως για να καυτηριάσει τα νεύρα ή να καταστρέψει τον καρκίνο, σε  αυτό το ερευνητικό  πρωτόκολλο οι επιστήμονες σκοπεύουν να κάψουν ζωντανά τα  αγέννητα παιδιά.

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020.

ΠΕΚΙΝΟ, Κίνα, 24 Αυγούστου 2020 (LifeSiteNews) - Μια ομάδα Κινέζων γιατρών δημοσίευσε την πρότασή της  για δημιουργία πρωτοκόλλου  θανάτωσης των ανεπιθύμητων αγέννητων διδύμων ή τριδύμων παιδιών με χρήση μικροκυμάτων.

Οι Jialei Xi, Ziyi Cheng, Tianchen Wu και άλλοι συγγραφείς, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν μικροκύματα για να καταστρέψουν επιλεκτικά ένα από τα δύο, ή περισσότερα αγέννητα μωρά που έχουν κοινό πλακούντα. Δημοσίευσαν το πρωτόκολλό τους στο British Medical Journal στις 13 Αυγούστου. Το άρθρο ονομάζεται «Εκτομή (δηλ. καταστροφή) με μικροκύματα" έναντι Εκτομής με χρήση ραδιοσυχνοτήτων για τη θεραπεία σοβαρά επιπλεγμένων  μονοχωριακών κυήσεων σε  Κινεζικό πρωτόκολλο. Μια πιλοτική τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη κλινική μελέτη.

Ὁ δημοτικός μπόγιας γιά τούς Ἕλληνες πολίτες!

 

Ὁ δημοτικός μπόγιας γιά τούς Ἕλληνες πολίτες!

Μαρία, Ἐκπαιδευτικός

Ὅταν μέ τό καλό μᾶς ἀφήσει ὁ κορωναϊός, ἄν μᾶς ἀφήσουν  νά μᾶς ἀφήσει…, ἐκτός ἀπό μερικούς θανάτους συνανθρώπων μας οἱ περισσότεροι ἐκ τῶν ὁποίων ἀποδημοῦν «μέ» κορωναϊό  (λόγῳ προχωρημένου ἡλικίας καί ὑποκειμένων νοσημάτων) καί μόνο κάποιοι «ἀπό» κορωναϊό (ἐλάχιστοι βάσει τῶν ἀνακοινωθέντων στά γνωστά τρομοδελτία ἐνημέρωσης λόγῳ τῶν προαναφερθέντων αἰτιῶν), ὁ ἀπολογισμός του θά εἶναι·

28 Σεπ 2020

Eνσωμάτωση της ιστορίας της μη κανονικής «Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας» στα σχολικά εγχειρίδια στην Ουκρανία

 

Η σχολική εκπαίδευση στην Ουκρανία κατέληξε «όπλο του πολιτικού αγώνα» και «εργαλείο αποβλακώσεως» των μαθητών, δήλωσε ο επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος σε θέματα σχέσεων της Εκκλησίας με την κοινωνία και τα ΜΜΕ, Βλαδίμηρος Λεγκοΐντα, σχολιάζοντας την ενσωμάτωση της ιστορίας της δημιουργίας της μη κανονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας στα εγχειρίδια των μαθητών της Β΄ τάξεως Λυκείου.

18 νέοι ναοί στη Μόσχα εν μέσω covid

 

Δεκαοκτώ ορθόδοξοι ναοί ανεγέρθησαν στη Μόσχα μόνο από τον Μάρτιο και μετά, δηλαδή κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, στο πλαίσιο του προγράμματος «200 Ναοί».

Ο αφανής διωγμός

 Κορωνοϊός - Αγρίνιο: «Λυσσάξατε να μας διώξετε» είπε πιστή σε ...

Ο αφανής διωγμός

της Μαρίας Κορνάρου

Οι Ορθόδοξοι του Δυτικού κόσμου έχουμε καιρό να βιώσουμε ένοπλο διωγμό της πίστης. Ζούμε σε περιβάλλον το οποίο είναι αν όχι θετικό, τουλάχιστον ανεκτικό προς τη θρησκεία. Παρουσιάζεται κάποτε και ως Χριστιανικό. Ιδίως στην Ελλάδα των παλαιότερων εποχών, η ιδιότητα του θεοσεβούμενου μπορούσε να ανοίξει πολλές πόρτες. Οι ιερείς και οι μοναχοί απολάμβαναν τον σεβασμό του κοινωνικού συνόλου. 

Η μεγάλη αποκάλυψη ντροπής για τον Νικηταρά

ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ -ΝΙΚΗΤΑΣ ΣΤΑΜΑΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Τι κάναμε, ή μάλλον, τι δεν κάναμε, για τον ήρωα της Επανάστασης του 1821 Νικηταρά; Εδώ δεν ξέρουμε καν που είναι τα οστά του. Ούτε δύο μέτρα γης δεν έδωσε το άθλιο κράτος στον μεγάλο ήρωα!

«Κανένας δεν φρόντισε τον τάφο του, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια αγνοείται. Όπως αγνοούμε και το πού βρίσκονται ως και τα τιμημένα οστά του.  Ο Νικηταράς δεν αξιώθηκε να έχει, μετά θάνατον, ούτε δύο μέτρα γης. Αυτή ήταν η ανταμοιβή του για τις υπηρεσίες του στην Επανάσταση του 1821», δια στόματος Προκόπη Παυλόπουλου.

Οποιαδήποτε άλλη αναφορά είναι περιττή. Ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας τα είπε όλα κατά το μνημόσυνο στην μνήμη του Νικηταρά, που τελέστηκε στην γενέτειρά του, το χωριό Τουρκολέκα, στις 24 Αυγούστου 2019.

Αναστήλωση Οθωμανικών «μνημείων»: Πολιτιστικό στοιχείο ή εκφυλιστικό φαινόμενο;

 OTHOMANIKA LOYTRA

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Εν Πειραιεί τη 28η Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΣΤΗΛΩΣΗ ΟΘΩΜΑΝΙΚΩΝ «ΜΝΗΜΕΙΩΝ»: ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Ή ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ;

Ένα από τα σύγχρονα και πλέον εκφυλιστικά φαινόμενα του ιδιωτικού και δημοσίου βίου μας είναι η εθελοδουλία, ο ραγιαδισμός και ο ψοφοϊδεατισμός, φαινόμενα σπάνια σε παλιότερες εποχές, όπου κυριαρχούσε στο λαό μας ο ηρωισμός, η φιλοπατρία, η αξιοπρέπεια και τα υψηλά ιδανικά, δομικά στοιχεία του ελληνοχριστιανικού μας πολιτισμού. 

Οι μάσκες έπεσαν! «Χειροπέδες» σε μέλη τεσσάρων ΜΚΟ στην Μυτιλήνη που εμπλέκονται σε διεθνές κύκλωμα δουλεμπορίας

Μετανάστες βάρκα ΠΡΩΤΟ ΒΑΣΙΚΗ

Στην εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος δουλεμπορίας στη Λέσβο στο οποίο εμπλέκονται συνολικά τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) προχώρησε η Αστυνομία.

Θρησκευτικά global party

                                                      Θρησκευτικά global party

       Σκέψεις με αφορμή το ολοκαίνουργιο βιβλίο Θρησκευτικών της Α Γυμνασίου
Ανδριανή Στράνη,
Εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ήταν τέλος Αυγούστου και καθώς το καλοκαίρι σωνόταν, ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα για το άνοιγμα των σχολείων. Οι δεκατριάχρονοι σχεδόν έφηβοι Μαριγώ και Ανέστης - φίλοι και συμμαθητές από την πρώτη Δημοτικού- συζητούσαν σε παγκάκι της μικρής πλατείας στη γειτονιά τους.

Νέα Θρησκεία «Ρητόρων πολυφθόγγων» (Β ́ μέρος)

 

ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ «ΡΗΤΟΡΩΝ ΠΟΛΥΦΘΟΓΓΩΝ» (Β ́ μέρος)

Ὑπό Ἰωσήφ μοναχοῦ Βιγλιώτου (Ἁγιορείτου)

Αὐτά... ἐκθέτουν τον καθηγητή καί τον καταβιβάζουν σε θρανίο« ἀδιάβαστου μαθητή»

«Σαν τά Χορτάρια οἱ ἁμαρτωλοί και οἱ ἰδέες τους. Ξεραίνονται γρήγορα».(1)

Ρήγμα στις σχέσεις Θεολογίας και Επιστήμης, η συνεχιζόμενη από Επιστήμονες αποϊεροποίηση της Θ. Ευχαριστίας

Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Θεολογίας ΑΠΘ

Ρήγμα στις σχέσεις Θεολογίας και Επιστήμης, η συνεχιζόμενη από Επιστήμονες αποϊεροποίηση της Θ. Ευχαριστίας

Μετά από τόσες θεολογικές εμβαθύνσεις που ακούστηκαν και δημοσιεύτηκαν για τη Θ. Ευχαριστία, ανίερη, ασεβής και ασύμφωνη με την επιστημονική δεοντολογία εκλαμβάνεται  η συνεχιζόμενη επίθεση κάποιων Επιστημόνων, με την ευθεία αμφισβήτηση του Μυστηρίου της Θ. Ευχαριστίας από Έλληνα Καθηγητή Γενετικής του Παν/μίου της Γενεύης, αυτή τη φορά, ο οποίος υποστήριξε ότι, λόγω του κορονοϊού, «θα έπρεπε να έχει σταματήσει (η Θεία Κοινωνία)».

27 Σεπ 2020

Η αλήθεια για το 1821

 

Φώτης Κόντογλου – Η αγιασμένη επανάσταση

Ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Πονεμένη Ρωμιοσύνη», Εκδόσεις Αστήρ

«Ἡ ἑλληνικὴ Ἐπανάσταση εἶναι ἡ πιὸ πνευματικὴ ἐπανάσταση ποὺ ἔγινε στὸν κόσμο. Εἶναι ἁγιασμένη»

Το Βέλγιο καταργεί το μέτρο της υποχρεωτικής μασκοφορίας παντού

Το Βέλγιο καταργεί το μέτρο της υποχρεωτικής μασκοφορίας παντού

Ανελεύθερες σεσημασμένες μαριονέτες

Σχετική εικόνα

Ανελεύθερες σεσημασμένες μαριονέτες

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η υφιστάμενη κατάσταση καθίσταται λίαν κρίσιμος, καθόσον αφορά τα θεμελιώδη ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών, δεδομένου ότι βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αναφορικώς με τις ελευθερίες μας ως πολίτες αυτού του τόπου.

Ο ανθελληνικός παράγων έχει εμφιλοχωρήσει εις μέγιστο βαθμό, ήδη εκ των σχολείων, όπου εκεί διαπλάθεται η νέα γενιά πολιτών και διαμορφώνεται το μέλλον του δύσμοιρου τούτου τόπου, όπου η Ελλάς προϊόντος του χρόνου και βαθμηδόν απόλλυται.

Η φρενίτιδα εξ αφορμής του ιού και η εν γένει ρατσιστική αντιμετώπιση των Ελλήνων, εντός των κόλπων της Πατρίδας μας ή  σκόπιμη εξομοίωση του πατριωτισμού με τον Φασισμό συνιστά μία θεμελιώδη παρελκυστική τακτική , η οποία καλλιεργήθηκε, κυρίως, εκ της Μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν, όπου καλλιεργήθηκαν οι επιγενόμενες γενιές με εμπάθειας προς την γλώσσα και μίσος προς τον Ελληνισμό.

Τρανή απόδειξη του συντεταγμένου σχεδίου κατά της Ορθοδοξίας έγκειται η εκκωφαντική σιωπή της επισήμου Εκκλησίας, η οποία καθεύδει τον νήδυμον ύπνο…

 Κορωνοϊός - Αγρίνιο: «Λυσσάξατε να μας διώξετε» είπε πιστή σε ...

Ελπίς : Επώδυνος τοκετός

Χαράλαμπος Β Κατσιβαρδάς, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω

Η πολιτική εκμετάλλευση ενός αντικειμενικώς υφιστάμενου ιού, ανεξαρτήτως του αληθούς τρόπου προελεύσεως του, ήτοι η εργαλειοποίηση του δια να πλήξει εκ βάθρων  τα θέμεθλα της Πίστεως μας, συνιστά μία επιλήψιμη, ανόσια και άτιμη πράξη η οποία εις το καθολικώς πλήρως ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα διόλου τυχαίο είναι.

Άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης: Οι κατά φαντασίαν ασθενείς

 

Μεγαλύτερη αρρώστια είναι το να πιστέψη ο άνθρωπος στον λογισμό του ότι έχει κάποια αρρώστια. Ο λογισμός αυτός του δημιουργεί άγχος, τον κάνει να  στεναχωριέται, να μην έχη όρεξη για φαγητό, να μην μπορή να κοιμηθή, να παίρνη φάρμακα, και τελικά αρρωσταίνει , ενώ ήταν καλά. Να είναι άρρωστος κανείς και να κάνη θεραπεία, αυτό το καταλαβαίνω. Αλλά να είναι υγιής και να νομίζη ότι είναι άρρωστος και να αρρωσταίνη στα καλά καθούμενα, αυτό είναι... 

Επαναφορά στα παλαιά Προγράμματα Σπουδών για το μάθημα της Ιστορίας, όχι όμως και στα Θρησκευτικά

 

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας,  που αφορά στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας, αποσύρθηκαν τα Προγράμματα Σπουδών του 2019, τα οποία επιχειρήθηκε αποσπασματικά να εφαρμοστούν πέρυσι.

Πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ διεκδικούν αποζημιώσεις «μαμούθ» από το ελληνικό δημόσιο στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, Δυτική Θράκη και Κρήτη.

 

Τέσσερις Τούρκοι διεκδικούν αποζημιώσεις «μαμούθ» από το ελληνικό δημόσιο για ακίνητα στη Pόδο

Ενώπιον και του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου με αγωγή εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου ως διάδοχου του Ιταλικού Δημοσίου προσέφυγαν 4 Τούρκοι και συγκεκριμένα μια κάτοικος Αγκυρας, ένας κάτοικος Αϊβαλίκ/ Μπαλικεσίρ, ένας κάτοικος Κωνσταντινούπολης κι ένας κάτοικος Σμύρνης.

Οπως έγραψε η «δημοκρατική», πάνω από 100 τουρκικές ΜΚΟ έχουν ξεκινήσει δικαστική κινητοποίηση για την επιστροφή περιουσιών, που όπως υποστηρίζουν ανήκαν σε Τούρκους, οι οποίοι ζούσαν στα Δωδεκάνησα, ειδικά σε Κω, Ρόδο, Δυτική Θράκη και Κρήτη.

Ο πόλεμος κατά της πλάνης κατά τον Όσιο Σιλουανό τον Αθωνίτη

αγιος σιλουανός

Ο πόλεμος κατά της πλάνης κατά τον Όσιο Σιλουανό τον Αθωνίτη

Αρχιμ. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, Προέδρου του Πνευματικού Συμβουλίου της Π.Ε.Γ.

Ο Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης κάνει μια βαθειά πνευματική ανάλυση, πώς γεννιέται από τον λογισμό η πλάνη. Πώς μέσα από τον λογισμό πολεμά ο διάβολος. Πόσο προσοχή χρειάζονται κάποιες επικίνδυνες εμπειρίες.

«Είναι απλώς ανίκανοι ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;»

«ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΑΝΙΚΑΝΟΙ Ἤ ΜΗΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;»

Γεώργιος Κ. Τζανάκης  Ἀκρωτήρι Χανίων

Αὐτὴ ἡ φράσι, ποὺ εἶπε γεωστρατηγικὸς ἀναλυτὴς γιὰ τοὺς πολιτικούς μας, στριφογυρίζει σὰν ἐνοχλητικὸ κουνούπι γύρω ἀπὸ τὸ κεφάλι μου, ὅταν  ἀκούω τὰ ὅσα ἀπίθανα λένε κάποιοι ἀπὸ τοὺς ἐπισκόπους μας.

Ιωάννης Καποδίστριας: Η Γεωπολιτική της νίκης

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιωάννης Καποδίστριας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ: Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ

Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Στις 27 Σεπτεμβρίου 1831 δολοφονήθηκε στο Ναύπλιο ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος Κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδας. Η επέτειος του δραματικού αυτού γεγονότος μάς δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε το σπουδαίο έργο και τα ιδανικά του Καποδίστρια.

Ἄλλο πρᾶγμα ἡ νομιμότητα κι ἄλλο ἡ ἀντισυνταγματική ἀνελευθερία λόγου διά πειθαρχικῶν καί ποινικῶν ἀπειλῶν!

 

Ἄλλο πρᾶγμα ἡ νομιμότητα κι ἄλλο ἡ ἀντισυνταγματική ἀνελευθερία λόγου διά πειθαρχικῶν καί ποινικῶν ἀπειλῶν!

Βίντεο

Μαρία, Ἐκπαιδευτικός

Μέ πολλή λύπη ἐνημερωνόμαστε πώς τό διήμερο τοῦ Διεπιστημονικοῦ Συνεδρίου Ἰατρῶν στόν πόλεμο τῆς πανδημίας πού διεξήχθη μέ τηλεδιασκέψεις στίς 19 καί 20 Σεπτεμβρίου 2020 πολεμήθηκε ὄχι μόνο μέ τήν ἄρνηση παροχῆς αἴθουσας, τῆς ἀπαξίωσης ἀπό πλευρᾶς τοῦ Κράτους καί τοῦ Ἰατρικοῦ Συλλόγου, ἀλλά τώρα διώκονται συμμετέχοντες καί «πειθαρχικά μέχρι τέλους» διά χειλέων κ. Πατούλη!

Επικίνδυνη σίγουρα δεν είναι η Θεία Κοινωνία…

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

Του Μητροπολίτου Χαλκίδος Χρυσοστόμου

 Διάβασα σε ιστότοπο την είδηση, ότι ο δημοσιογράφος κ. Μανώλης Καψής, συνομιλών σε τηλεοπτικό διάλογο, σε πρωινή εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, μεταξύ άλλων συνομιλητών και με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη, δήλωσε, αυτό που ο ιστότοπος έθεσε ως τίτλο: Η Θεία Κοινωνία είναι επικίνδυνη για τους πιστούς!

Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ, Κυριακή Α΄ Λουκά

Τό Μήνυμα τῆς Κυριακῆς ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυθήρων & Ἀντικυθήρων κ.ΣΕΡΑΦΕΙΜ -ΚΥΡΙΑΚΗ Α' ΛΟΥΙΚΑ (27-9-2020)

26 Σεπ 2020

π.Αρσένιος Βλιακόφτης - «Είμαστε όλοι Βερολινέζοι»

Εκπομπή με τον π.Αρσένιος Βλιακόφτης που μεταίδεται από τα κανάλια Altas TV και Αχελώος TV (Κυριακή 27 Σεπτεβρίου 2020)

Θλιβερό φαινόμενο

 

Θλιβερό φαινόμενο

Αρσένιος Μοναχός, Σκήτη Κουτλουμουσίου -Άγιον Όρος

Όντως η θλιβερή περίπτωση του εκπεσόντος ιερομονάχου Ανδρέα Κονάνου αρκετό θόρυβο έφερε στην Εκκλησία μας. Δεν θα αναφερθώ στις ανορθόδοξες δηλώσεις του εν λόγω ιερομονάχου, διότι είναι γνωστές σε όλους μας και επιπλέον η θύμηση τους μας προκαλεί δυσαρέσκεια, αλλά θα σταθώ και θα επισημάνω μια καινοφανή απάτη που επιχειρεί να προβάλει στην Εκκλησία μας, αυτός ο αποστάτης εκ της ιερωσύνης.

Είμαστε δάσκαλοι και όχι λοιμωξιολόγοι

 

Είμαστε δάσκαλοι και όχι λοιμωξιολόγοι

  Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος-Κιλκίς

«Σμίλεψε πάλι, δάσκαλε, ψυχές!!...

Θέμελα βάλε τώρα πιο βαθιά,

 o πόλεμος να μην μπορεί να τα γκρεμίσει»,

μας κανοναρχεί ο αθάνατος Κωστής Παλαμάς, στο αφιερωμένο «στον δάσκαλο» ποίημά του. Σμίλη κρατά ο δάσκαλος, την σμίλη του λόγου και της διδασκαλίας, και λαξεύει και «ζωγραφίζει» στις άπλαστες ψυχές των μαθητών του, τα τιμαλφή, την ανοξείδωτη προίκα των προγόνων. Και τι ψυχές!! Την ευωδία του παραδείσου...

Η σημαία μας χωρὶς Σταυρό;

 

Ἡ σημαία μας χωρὶς Σταυρό;

Κ. Γ. Παπαδημητρακόπουλος

Εἶναι γνωστό, καλοί μου φίλοι, ὅτι εἶναι πολὺ ἀμφισβητήσιμος καὶ σαφῶς ἀμφιλεγόμενος ὁ ρόλος τῆς Ἐπιτροπῆς «ΕΛΛΑΔΑ 2021», ἡ ὁποία ἔχει ὁρισθεῖ γιὰ τὸν ἑορτασμὸ τῶν 200 ἐτῶν ἀπὸ τὴν ὄντως μοναδικὴ καὶ ἀνεπανάληπτη Ἐπανάσταση τοῦ 1821.

Κυριακή Α΄ Λουκά - Η θαυμαστή αλιεία

 

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ : Λκ. ε΄ 1-11

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Β΄Κορ. 6,1-10

Η ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΛΙΕΙΑ

1. Ο ΣΚΟ­ΠΟΣ ΤΟΥ ΘΑΥ­ΜΑ­ΤΟΣ

Ὁ Κύ­ρι­ος πε­ρι­δι­α­βαί­νει τήν ἀ­κρο­γυ­α­λι­ά τῆς Γα­λι­λαί­ας καί τά πλή­θη τρέ­χουν μέ πό­θο κον­τά του. Καί κα­θώς βλέ­πει δύ­ο μι­κρά πλοῖ­α ἀ­ραγ­μέ­να στή λί­μνη, μπαί­νει σ’ ἕ­να ἀ­πό αὐ­τά· εἶ­ναι τό πλοῖ­ο τοῦ Σί­μω­να. Καί τόν πα­ρα­κα­λεῖ νά τό σύ­ρει λί­γο πι­ό μέ­σα στή λί­μνη γι­ά νά δι­δά­ξει τά πλή­θη μέ­σα ἀ­πό τό πλοῖ­ο αὐ­τό. Ὅ­ταν τε­λεί­ω­σε τή δι­δα­σκα­λί­α του ὁ Κύ­ρι­ος λέ­ει στόν Σί­μω­να: Φέ­ρε πά­λι τό πλοῖ­ο στά βα­θι­ά νε­ρά τῆς λί­μνης καί ρίξ­τε τά δίχ­τυ­α σας. Ὁ Σί­μων ὅ­μως μέ ἔκ­πλη­ξη τοῦ ἀ­πο­κρί­νε­ται: Δι­δά­σκα­λε, ὅ­λη τή νύχ­τα κο­πι­ά­σα­με ρί­χνον­τας τά δίχ­τυ­α καί δέν πι­ά­σα­με τί­πο­τε. Ἀ­φοῦ ὅ­μως τό δι­α­τά­ζεις ἐ­σύ, θά ρί­ξω τό δίχ­τυ. Καί τό θαῦ­μα πού ἀ­κο­λού­θη­σε ἦ­ταν ἐν­τυ­πω­σι­α­κό. Τό δίχ­τυ τους γέ­μι­σε τό­σα πολ­λά ψά­ρι­α ὥ­στε ἄρ­χι­σε νά σχί­ζε­ται. Οἱ ψα­ρά­δες τό­τε φώ­να­ξαν ἀ­μέ­σως τούς συ­νε­ταί­ρους τους πού ἦ­ταν στό ἄλ­λο πλοῖ­ο, νά βο­η­θή­σουν νά σύ­ρουν τά δίχ­τυ­α ἐ­πά­νω. Μά τά ψά­ρι­α ἦ­ταν τό­σο πολ­λά ὥ­στε τά δύ­ο πλοῖ­α κιν­δύ­νευ­αν νά βυ­θι­σθοῦν.

Ρωσία - Συνελήφθη ο ηγέτης θρησκευτικής αίρεσης που ισχυρίζονταν ότι είναι ο επανερχόμενος Χριστός με το όνομα Βησσαρίωνας. Κατηγορείται ότι ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία και ότι αποσπούσε χρήματα από τους οπαδούς του

Ηγέτης αίρεσης συνελήφθη στη Ρωσία. Κατηγορείται ότι ασκούσε σωματική και ψυχολογική βία και ότι αποσπούσε χρήματα από τους οπαδούς του

Ο ηγέτης μιας διάσημης θρησκευτικής αίρεσης συνελήφθη σε απομακρυσμένη τοποθεσία της Σιβηρίας από τις ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας, ανακοίνωσε η αστυνομία.  Ο Sergei Torop, που είναι είναι γνωστός στους πιστούς του ως Vissarion, ίδρυσε την “Church of the Last Testament” στην περιοχή Κρασνογιάρσκ της Σιβηρίας το 1991.   Συνελήφθη μαζί με δύο ακόμη ηγετικά μέλη της οργάνωσης.

Κατηγορούνται πως απέσπασαν χρήματα δια της βίας και προκάλεσαν σωματικές και ψυχολογικές βλάβες στους πιστούς τους.       

25 Σεπ 2020

Κίνδυνος σχίσματος εν Ελλάδι εάν δεν συγκληθή η Ιεραρχία.

 

Θ. Λειτουργία εἰς Βέλγιον (20.09.2020). Τί ἀκριβῶς φοβεῖται ὁ Σεβασμιώτατος;
Ποῖον παράδειγμα ἀντλεῖ ὁ πρὸ ὀλίγου χειροτονηθεὶς Διάκονος;
Αὐτὰ εἶναι τὰ τραγικὰ ἀποτελέσματα, ὅταν δὲν συγκαλῆται Ἱεραρχία.

Χριστιανική ομολογία άνευ του Σταυρού δεν υφίσταται

  

Σε δημοσιεύματα σε διάφορες ιστοσελίδες εμφανίζεται η άποψη ότι η αφαίρεση του σταυρού από την απεικονιζόμενη εκκλησία στο εξώφυλλο των Θρησκευτικών της Γ΄ Γυμνασίου δεν αναφέρεται σε θεωρίες συνωμοσίας εναντίον της ορθόδοξης χριστιανικής πίστεως, αλλά αποτελεί απλά μία εικαστική πρόταση του κ. Μπάμπη Πυλαρινού, του δημιουργού, που φιλοτέχνησε το έργο. 

Η αναβολή της Ιεραρχίας

 

Η αναβολή της Ιεραρχίας

Του Γιώργου Ν. Πασπαθανασόπουλου

            Η αναβολή – ματαίωση της ετήσιας υποχρεωτικής συγκλήσεως της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχει καμία δικαιολογία. Ούτε φυσικά τον κορωνοϊό. Και αυτή βαρύνει τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και όσους Αρχιερείς συμφώνησαν μαζί του. Ο Νόμος 570/1977 στο άρθρο 6 τονίζει ότι ο Αρχιεπίσκοπος « υπέχει κανονικήν ευθύνην εις την περίπτωσιν που παραλείψει να συγκαλέσει εκτάκτως την Ιεραρχία» αν του το ζητήσει ο προβλεπόμενος αριθμός Αρχιερέων. Για την τακτικη και υποχρεωτική σύγκληση δεν τίθεται καν θέμα. Η κανονική ευθύνη είναι δεδομένη.

Πειραιώς Σεραφείμ: Περί κανονικής προσκτήσεως της μοναχικής ιδιότητος (μέ ἀφορμή Ἀνακοινωθέν μας διά τόν ἐκπεσόντα Ἀρχιμανδρίτην κ. Ἀνδρέαν Κονάνον)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 25ῃ Σεπτεμβρίου 2020

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΟΣ

Ὁ πολιός καί πολυσέβαστος καί βαθυνούστατος Μητροπολίτης Ἠλείας κ.κ. Γερμανός μέ τήν ὀξυδέρκεια καί τόν δυναμισμό πού τόν διακρίνουν μέ ἀφορμή Ἀνακοινωθέν μας διά τόν ἐκπεσόντα Ἀρχιμανδρίτην κ. Ἀνδρέαν Κονάνον μοῦ ἐζήτησε διευκρινίσεις διά τό ζήτημα τῆς κανονικῆς καί νομίμου προσκτήσεως τῆς μοναχικῆς ἰδιότητος, ἕνεκεν τῆς πολυετοῦς μου θητείας εἰς τήν Γραμματεία τῶν Συνοδικῶν Δικαστηρίων. Ἐπειδή τό θέμα συζητεῖται ταπεινῶς εἰσφέρω τά κάτωθι:

Ὁ μοναχικός βίος ἀπό τῆς συστάσεώς του, ἔχει σκοπό τήν σωτηρία τῆς ἀνθρωπίνης ψυχῆς. Αὐτός πού ἀνήκει στό χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς Ἐκκλησίας καί πού τηρεῖ τίς ἱερές ἐπαγγελίες τῆς Εὐαγγελικῆς τελειότητος μέ ἀποκλειστική ἀφοσίωση στή λατρεία τοῦ Θεοῦ, ἐγκαταλείπει μέ τήν θέλησή του τόν μεταξύ τῶν ἀνθρώπων κοινωνικό βίο καί ἀφοσιώνεται ἰσόβια στήν μοναχική ζωή.

Γιά τούς Ὀρθοδόξους Μοναχούς ὑπάρχουν εἰδικές διατάξεις στόν Καταστατικό Χάρτη τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος (Ν. 590/1977) μέ τό ἄρθρο 39 ὅπου ὁρίζονται τά περί τῶν Ἱ. Μονῶν καί διακρίνονται οἱ Μοναχοί σέ ἐγκαταβιοῦντες καί σέ μέλη τῆς Μοναχικῆς Ἀδελφότητος. Διατηρούμενοι καί ἰσχύοντες βασικοί νόμοι εἶναι ὁ Νόμος ΓΥΙΔ/1909 «Περί Γενικοῦ Ἐκκλησιαστικοῦ Ταμείου»,  τό ΝΔ 1918/1942 καί τό ΒΔ/28.7.1857 «Περί κανονισμοῦ τῶν Μοναστηρίων». Μέ τό ἄρθρο 99 τοῦ Εἰσαγωγικοῦ Νόμου τοῦ Ἀστικοῦ Κώδικος, ὁρίζεται ὅτι διατηροῦνται ἐν ἰσχύϊ καί μετά τήν εἰσαγωγή τοῦ Ἀστικοῦ Κώδικος, αἱ κατά τήν εἰσαγωγήν τούτου ὑφιστάμεναι διατάξεις περί κληρονομίας κληρικῶν καί μοναχῶν. Εἰδικώτερα μέ τά ἄρθρα 4 ἐδ. ε, 18, 19, 27 τοῦ ΓΥΙΔ/1909 ρυθμίζονται περιουσιακά καί κληρονομικά ζητήματα τῶν Μοναχῶν.

Ο π. Χαρίτων και η μεταλαβιά των «μελλοθανάτων»!


Ο π. Χαρίτων και η μεταλαβιά των «μελλοθανάτων»!

(Από το βιβλίο της Τσαγκάρη Π. Ορτανσίας: «Ο ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ Χαρίτων Συμεωνίδης 1912-1987»)

     Ο π. Χαρίτων Συμεωνίδης, Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου(1965-1974),  υπηρέτησε εθελοντικώς ως στρατιωτικός ιερέας στην Κορέα το 1952-53. Ορίστηκε ο χρόνος παραμονής του περίπου στο εξάμηνο, αλλά τελικά διακόνησε εκεί περισσότερο από 15 μήνες.

     Το βιβλίο, γράφει η συγγραφέας, αποτελεί δείγμα ευγνωμοσύνης, σεβασμού και αγάπης των πνευματικών παιδιών προς τον πνευματικό τους πατέρα και κάνει γνωστή σε γενικές γραμμές την άγνωστη ιστορία, που έγραψε στον τόπο του Κιλκίς, ο εξαίρετος αυτός Ιεράρχης.

     Ένα από τα θαυμαστά γεγονότα, με «πρωταγωνιστή» τον π. Χαρίτωνα,  που περιέχεται στο βιβλίο και είναι αναγκαίο να γίνει σήμερα γνωστό, λόγω της φοβερής απιστίας και ασέβειας του κόσμου στα Άγια Μυστήρια και κυρίως σήμερα, στο Άγιο Μυστήριο των Μυστηρίων της Εκκλησίας, στη θεία Κοινωνία, αλλά και για πνευματική στήριξη και ωφέλεια του πιστού λαού, συνέβη εκεί στην μακρινή Ανατολή, στο μέτωπο του πολέμου και το περιγράφει αυτόπτης Έλληνας αξιωματικός:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com