28 Φεβ 2019

«Θα σεβαστείτε τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών;»

Πριν από περίπου έναν χρόνο το ΣτΕ είχε χαρακτηρίσει αντισυνταγματική την ύλη και τη φιλοσοφία του Νέου Προγράμματος Σπουδών για τα Θρησκευτικά...

Ο Ιησούς Χριστός ανήκει σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος! (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 28η Φεβρουαρίου 2019
Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είναι εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, το «αντιλεγόμενον σημείον» (βλ. Λουκ.2,34) της ιστορίας. Το πρόσωπο εκείνο που λατρεύτηκε και λατρεύεται από δισεκατομμύρια ανθρώπους και ταυτόχρονα το πρόσωπο που δέχθηκε και δέχεται την σκληρότερη πολεμική. Ανέτειλε ως το νέο λαμπροφόρο άστρο στην ιστορία του κόσμου, για να φωτίσει τα ανήλια πνευματικά σκότη του προχριστιανικού κόσμου. 

Ο Παναγιώτης Τσαγκάρης για τα Θρησκευτικά στις Ειδήσεις του TV Μυτιλήνη ( 27-2-2019)

Τσαγκάρης Παν. για τα Θρησκευτικά στις Ειδήσεις του TV Μυτιλήνη, 27-2-19

27 Φεβ 2019

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος για την εκχώρηση «Τόμου» αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, το διαχριστιανικό διάλογο και τις κυριότερες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η Σερβία.


Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: η Σερβική Εκκλησία δεν θα δεχθεί τη νομιμοποίηση του σχίσματος στην Ουκρανία

Στη συνέντευξή του προς την καθημερινή Σερβική εφημερίδα «Politika» ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος αναφέρθηκε ειδικότερα στην αντίδραση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας στην εκχώρηση «Τόμου» αυτοκεφαλίας στη νεοσύστατη εκκλησιαστική δομή στην Ουκρανία, το διαχριστιανικό διάλογο καθώς και στις κυριότερες προκλήσεις, τις οποίες αντιμετωπίζει σήμερα η Σερβία.  
 – Πῶς θα εορτάζεται μια μεγάλη επέτειος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας; Είναι γνωστό ήδη ποιοι από Ορθοδόξους Πατριάρχες θα παραστούν στις κεντρικές εκδηλώσεις στις αρχές Οκτωβρίου;
– Η σημασία και ο χαρακτήρας της επετείου καθορίζουν και τον τρόπο του εορτασμού. Κατ’ αρχάς θέλω να τονίσω ότι η 800η επέτειος του αυτοκεφάλου της Σερβικής Εκκλησίας θα εορτάζεται χριστιανικώς και προσευχητικώς.

Ερώτηση Βουλευτών προς τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Γαβρόγλου σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.


Αποτέλεσμα εικόνας για Νίκη Κεραμέως
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 27 Φεβρουαρίου 2019
Η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, από κοινού με τους αναπληρωτές Τομεάρχες, Γιάννη Ανδριανό, βουλευτή Αργολίδας, Μαρία Αντωνίου, βουλευτή Καστοριάς, και Χρήστο Κέλλα, βουλευτή Λάρισας, απηύθυναν ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, σχετικά με τα νέα βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Για το θέμα αυτό, η κυρία Κεραμέως έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο Υπουργός Παιδείας, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ερωτηθείς για τα νέα βιβλία των Θρησκευτικών, απάντησε ότι ολοκληρώθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Υπουργείο και την Εκκλησία και, πλέον, το Υπουργείο βρίσκεται στη διαδικασία προκήρυξης για τη συγγραφή των νέων εγχειριδίων. Ζητούμε να μάθουμε αν στον σχεδιασμό των προς συγγραφή νέων βιβλίων έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με τις οποίες η ύλη και η φιλοσοφία του νέου προγράμματος σπουδών έχουν χαρακτηριστεί ως αντισυνταγματικές".

Κισσάμου Αμφιλόχιος: «Τελικά: Ποια είναι η «σωστή κατεύθυνση» αυτής της Πατρίδας;»


mitr amfiloxios 1-211x300
Όταν καταρρέουν-γκρεμίζονται τα σύμβολα…
Κίνητρο για τον προβληματισμό και τις ατάκτως ερριμμένες σκέψεις που ακολουθούν η χθεσινή κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του «Κερίτη». Πρόκειται περί ενός «ιστορικού διατηρητέου» μνημείου 111 ετών που βρισκόταν στο ιστορικό χωριό Αλικιανός των Χανίων. Η ιστορική αυτή γέφυρα είχε δημιουργηθεί με την φροντίδα του μεγάλου Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου το 1908 και ήταν σύμβολο για τον τόπο, την Κρήτη και τον κόσμο όλο καθώς εκεί το 1941, οι Κρητικοί ελεύθεροι αγωνιστές, έγραψαν μια ξεχωριστή - μοναδική ιστορία που ενέπνευσε και συγκίνησε ολόκληρο τον κόσμο. Εκεί την 1η Αυγούστου του 1941, οι Ναζί κατακτητές εκτέλεσαν 118 αδούλωτα παλληκάρια της Κρήτης και συνολικά στα χρόνια της κατοχής, στον τόπο αυτό, έχασαν την ζωή τους 397 άνθρωποι. Αυτό λοιπόν το κερί που άναψε και το λιβάνι που θύμιασε τους 397 αδούλωτους και απροσκύνητους Κρητικούς που η γερμανική βαρβαρότητα πίστεψε ότι θανάτωσε, οδηγώντας τους στην αθανασία, έδωσε στον τόπο και στο ποτάμι της κοιλάδας το όνομά του: “Κερίτης”. Εκεί στα θεμέλιά της είναι θρονιασμένη η δόξα που ποτίζεται και θεριεύει με το αίμα που χύθηκε στην αντίσταση των Κρητικών και στις θυσίες που ακολούθησαν, τροφοδοτώντας το αιώνιο δένδρο της λευτεριάς. 

Βουλὴ ἐπιβούλων τῆς Πίστεως


Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγματική αναθεώρηση
Πρὶν προλάβουμε νὰ συνέλθουμε ἀπὸ τὴ μεγάλη θλίψη ποὺ μᾶς προκάλεσε ἡ παράδοση τοῦ ἱεροῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας μας, ἡ Κυβέρνηση μᾶς ἐπιφύλαξε νέα ὀδυνηρὴ ἔκπληξη μὲ τὶς προτάσεις της γιὰ τὴν ἀναθεώρηση τοῦ Συντάγματος. Ἐννοοῦμε τὶς προτεινόμενες ἀλλαγὲς πρωτίστως στὸ ἄρθρο 3.
Σ᾿ αὐτὸ τὸ ἄρθρο 3, ποὺ στὴν πρώτη παράγραφό του ἔλεγε ὅτι «Ἐπικρατoύσα θρησκεία στὴν Ἑλλάδα εἶναι ἡ θρησκεία τῆς Ἀνατoλικῆς Ὀρθόδoξης Ἐκκλησίας τoῦ Χριστoῦ», προτείνεται ἀλλαγὴ «πρὸς τὴν κατεύθυνση κατοχύρωσης τῆς θρησκευτικῆς οὐδετερότητας τοῦ κράτους».
Τί ἐπιδιώκεται μὲ αὐτὴ τὴν ἀλλαγή; Κυρίως νὰ τεθεῖ στὸ περιθώριο ἡ Ἐκκλησία.

Αιτιώδης συνάφεια;

Αιτιώδης συνάφεια;
Α. Παπαγιάννης, Ιατρός πνευμονολόγος
Διαβάζω στο ιστολόγιο ‘Ακτίνες’ ότι σύμφωνα με απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χανίων που  εγκρίθηκε από τον Εισαγγελέα Εφετών Κρήτης, 

«Mακεδονικό Ἔθνος» διά τῆς ἀπογραφῆς. Ἀπανωτά ραπίσματα δέχεται ὁ ΣΥΡΙΖΑ

Ὁ Ζόραν Ζάεφ καί ὁ Νῖκος Παππᾶς ἀνταλλάσσουν χειραψία σέ ἐκδήλωση στά Σκόπια (PHOTO: EPA GEORGI LICOVSKI)
Τόν Aσκό τοῦ Αἰόλου ἔχει ἀνοίξει ἡ Συμφωνία τῶν Πρεσπῶν, ἀφοῦ εἶναι πρό τῶν πυλῶν ἡ ἀναγνώρισις «μακεδονικοῦ ἔθνους» ἀπό τήν σκοπιανή Κυβέρνηση, διαψεύδοντας πανηγυρικά τούς ἰσχυρισμούς τοῦ Ἀλέξη Τσίπρα καί τοῦ Ὑπουργείου Ἐξωτερικῶν, ὅτι μόνο ἡ ἰθαγένεια θίγεται στήν Συμφωνία.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος,Ωρίμανση και σαπίλα

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ζαεφ γραβατα
Ωρίμανση και σαπίλα
            Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζοντας  με ικανοποίηση την υπερψήφιση στη Βουλή της Συμφωνίας των Πρεσπών δήλωσε ότι αυτή αποδεικνύει την «ωρίμανση» του ελληνικού λαού στο Μακεδονικό ζήτημα. Παραγνώρισε ότι ουδεμία συμμετοχή είχε ο λαός στην απόφαση της Βουλής, ότι περί το 80% του λαού είναι εναντίον της συμφωνίας, ότι τα συλλαλητήρια ήσαν όλα κατά της συμφωνίας και ούτε ένα υπέρ, ότι η ισχνή πλειονοψηφία της Βουλής ήταν εναντίον της θελήσεως του λαού και προϊόν ψήφων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων άλλων Κομμάτων.

Μαυροβούνιο - Η Τουρκία αναστηλώνει οθωμανικά …ίχνη

Φεβρουάριος 26, 2019
Προκειμένου να μην χαθούν στην σκόνη του χρόνου, ο τουρκικός οργανισμός ΤΙΚΑ, αποφάσισε να αναστηλώσει στην περιοχή του Μαυροβουνίου, οθωμανικά ίχνη ή μνημεία οθωμανικού πολιτισμού, που δεν είναι τίποτε άλλο από χαμάμ, τζαμιά και γεφύρια.

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας περί της καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας


Περί καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας
Το ανακοινωθέν ενεκρίθη από την συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας στις 26 Φεβρουαρίου 2019.  
Με μεγάλη ανησυχία η Ιερά Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας επισημαίνει την απότομη επιδείνωση της καταστάσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Η εκχώρηση από το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως «Τόμου αυτοκεφαλίας» στην ούτως λεγόμενη «Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας», η οποία συγκροτήθηκε τεχνητώς με τη συγχώνευση των δύο σχισματικών μορφωμάτων, ακόμη περισσότερο διεύρυνε το διχασμό μεταξύ των Ορθοδόξων της Ουκρανίας και όξυνε ουσιαστικά τις διομολογιακές σχέσεις.

Προβοκάτσιες κατά κοινοτήτων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στα πέντε χωριά της Μπουκοβίνας


Προβοκάτσιες κατά κοινοτήτων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στα πέντε χωριά της Μπουκοβίνας
Προβοκάτσιες σε χωριά της εκκλησιαστικής επαρχίας Τσερνοβτσύ και Μπουκοβίνα: Μπερεζνίτσα, Μπερεζόνκα, Ζαντουμπρόβκα, Βασλοβόβτσα και Τόβτρυ επιχειρήθηκαν στις 24 Φεβρουαρίου 2019 από ακτιβιστές της λεγομένης Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την Ένωση των Ορθοδόξων Δημοσιογράφων, η οποία επικαλείται το Τμήμα Πληροφοριών και Μορφώσεως της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, οι ακτιβιστές μεταφέρθηκαν στην Μπερεζνίτσα με δέκα οχήματα. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μίλησε στους όσους έφθασαν για να τους καθησυχάσει και να ζητήσει να σεβαστούν το νόμο. Οι πιστοί της κανονικής Εκκλησίας έψαλαν εκείνη τη στιγμή το ψαλτήρι μέσα στην Εκκλησία και προσεύχονταν στην Παναγία έξω δίπλα στις πόρτες. Νωρίτερα, στις 5:00 π.μ. ο Προϊστάμενος π. Κωνσταντίνος τέλεσε Θεία Λειτουργία, παρουσίᾳ του λαού, και στη συνέχεια τους χαιρετισμούς προς τιμή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, ικετεύοντας και παρακαλώντας τον Θεό να επανέλθει ειρήνη στο χωριό.

26 Φεβ 2019

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Η Σερβική Εκκλησία δε θα δεχτεί τη νομιμοποίηση του σχίσματος στην Ουκρανία


Πατριάρχης Σερβίας κ. Ειρηναίος: η Σερβική Εκκλησία δε θα δεχτεί τη νομιμοποίηση του σχίσματος στην Ουκρανία

Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος σε συνέντευξή του στην σέρβικη εφημερίδα «Politika» μίλησε για τη στάση της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σχετικά με το ζήτημα της Ουκρανίας και για τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Σερβία σήμερα. Μεταξύ άλλων ο Προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας είπε ότι ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα είναι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων, και τόνισε ότι το κράτος και οι αρχές πρέπει ακόμη περισσότερο να ασχοληθούν με την προστασία της δημοκρατίας, της ειρήνης και της συνεργασίας, καθώς και με επίλυση προβλημάτων όλων των κοινωνικών στρωμάτων για να μην υπάρχει διχόνοια και έχθρα μεταξύ των εθνών. Εμείς οι Σέρβοι, τόνισε ο Προκαθήμενος, επίσης φέρουμε την ευθύνη, επειδή απαρνηθήκαμε την Εκκλησία, τον Θεό, τον εαυτό μας και υποπέσαμε σε λιγοψυχία, και μπορεί να μας σώσει μόνο η πίστη και η αφοσίωση στον Θεό και στην Εκκλησία.

Η «καταπίεση των Μακεδόνων» και τα παιχνίδια των πρακτόρων

ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ
Η «καταπίεση των Μακεδόνων» και τα παιχνίδια των πρακτόρων
Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο

Ιστορική σύνοψη της δημιουργίας του μακεδονικού ζητήματος και της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας.


Ιστορική σύνοψη της δημιουργίας του μακεδονικού ζητήματος και της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας.
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Κατ’ αρχάς «σλαβομακεδονική γλώσσα» δεν υπάρχει ή μάλλον δεν υπήρχε. Ας δούμε πώς δημιουργήθηκε. Στα μέσα του 19ου αιώνα πληθυσμοί στα Βαλκάνια μιλούσαν βουλγάρικα και σέρβικα. Δεν υπάρχει ούτε μία αναφορά σε άλλη γλώσσα ή διάλεκτο. Οι Ρώσοι αποφάσισαν τη δεκαετία του 1860 (ή ίσως λίγο νωρίτερα, κατ’ άλλους) ότι δεν τους αρκεί η Ελλάδα για σύμμαχος στην περιοχή. Σημειώνω ότι η Ελλάδα είχε ήδη ανεξάρτητο κράτος από το 1827. Κατά τα άλλα, Οθωμανική Αυτοκρατορία. Τα βουλγάρικα είναι συγγενής γλώσσα των ρώσικων. Σλάβοι όλοι. Αποφάσισαν να προωθήσουν την ανεξαρτησία των Βουλγάρων στα Βαλκάνια, ώστε να είναι ο σύμμαχός τους στην περιοχή, που θα τους επιτρέπει να βγαίνουν στις θερμές θάλασσες.
Αυτό δεν είναι κρυφό. Το ανακοίνωσαν επισήμως στο δεύτερο πανσλαβιστικό συνέδριο στην Μόσχα το 1867. Είχε προηγηθεί ένα άλλο πανσλαβιστικό συνέδριο το 1856 (δεν θυμάμαι σε ποια πόλη, ίσως στη Βουδαπέστη; Δεν είμαι σίγουρος. Γράφω πρόχειρα τώρα).  Λίγο πιο πριν, το 1864 είχε τοποθετηθεί πρέσβης της Ρωσίας στην Κων/πολη ο Ιγνάτιεφ, που ανέλαβε δράση στο θέμα. Κοίταξαν τον χάρτη. Για να μπορεί η Βουλγαρία να επιτελέσει τον ρόλο που ήθελαν οι Ρώσοι, έπρεπε να βρέχεται από το Αιγαίο. Άν ήταν πολύ «χοντρό» να διεκδικήσουν την ίδια την Κων/πολη, όπου δεν υπήρχαν άλλωστε πολλοί βουλγαρόφωνοι, ήταν πολύ πρόσφορο να διεκδικήσουν την Μακεδονία.

Νόμιμα τα γκράφιτι της Πανθρησκείας στην Ελλάδα σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια και Σχολεία

Με Απόφαση των Εισαγγελικών Αρχών:
Νόμιμα τα γκράφιτι της “Πανθρησκείας” στην Ελλάδα
σε Δημόσια-Δημοτικά κτίρια και Σχολεία

Θράσος και ασέβεια από τον αθεόφοβο Γαβρόγλου


Επιτέθηκε στους κληρικούς κάνοντας λόγο για εκβιασμό στην κυβέρνηση
Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου
Με θράσος ο Κώστας Γαβρόγλου στρέφεται κατά των κληρικών κατηγορώντας τους ότι εκβιάζουν την κυβέρνηση, προσπαθώντας να μετακυλήσει το άγος της απόρριψης της συμφωνίας στον πιο αδύναμο κρίκο, δηλαδή στον εφημεριακό κλήρο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο ραδιόφωνο 247 ο υπουργός Παιδείας κατηγόρησε τον Ιερό Σύνδεσμο Κληρικών (ΙΣΚΕ) ότι εκβιάζει την κυβέρνηση, με αφορμή την προειδοποίηση του ΙΣΚΕ ότι, εάν περάσουν οι αλλαγές στο μισθολογικό, τότε αυτοί θα αντιδράσουν, με ειρηνικό τρόπο. 

Μ. Μαργαρώνη: Ανιστόρητη ρεπόρτερ που... πανηγύριζε για τις Πρέσπες!

Μια Ελληνίδα, η Μαρία Μαργαρώνη, κρύβεται πίσω από το ανιστόρητο και προκλητικό δημοσίευμα του BBC περί «Σλαβομακεδόνων της Ελλάδας»

Το ΒΒC ως μεθεόρτια της Συμφωνίας....

Το ΒΒC ως μεθεόρτια της Συμφωνίας....

Ανοικτή επιστολή Κονιτσιωτών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Ανοιχτή επιστολή προς την Αυτού Εξοχότητα τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο
25-2-2019
Εξοχότατε κ.κ. Πρόεδρε
Επισκεφθήκατε την ακριτική Κόνιτσα χτες, Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2019, που γιόρταζε με δική της πρωτοβουλία την 106η επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό. Είχαμε, εμείς ο ακριτικός λαός, την προσδοκία πως ο ερχομός σας θα άφηνε ελπιδοφόρα μηνύματα για τις κρίσιμες στιγμές που περνάει το έθνος μας.
Οι ελπίδες μας όμως, κ. Πρόεδρε, θρυμματίστηκαν, όταν ακούσαμε από τα τηλεοπτικά κανάλια αποσπάσματα της ομιλίας σας στο επίσημο γεύμα. Και μας δημιουργήθηκε το παράπονο∙ γιατί τόση επιμονή στη συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα ότι « προασπίζει τη χώρα μας από τον αλυτρωτισμό των γειτόνων»;
Δεν είχατε πληροφορηθεί ότι μόλις το πρωί της ίδιας Κυριακής (24-2) είχε ανακοινώσει επίσημα το BBC ότι «στην Ελλάδα ζει μακεδονική μειονότητα καταπιεσμένη από τους Έλληνες»; (!!!!). Εξάλλου πριν λίγες μέρες οι Γερμανοί δήλωσαν στην εφημερίδα Die Welt ότι «οι Έλληνες είναι μείγμα από Τούρκους, Σλάβους και Αλβανούς».

25 Φεβ 2019

Με χρήση χρημάτων των ΜΚΟ και της Ε.Ε. προωθείται η εθνομηδενιστική θεώρηση που αμφισβητεί την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού

ΕΜΜΙΣΘΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΜΟΝΤΕΡΝΙΣΜΟΣ
Με χρήση χρημάτων των ΜΚΟ και της Ε.Ε. προωθείται η εθνομηδενιστική θεώρηση που αμφισβητεί την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού
Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά

Αντιπρόεδρος Ι.Σ.Κ.Ε: «Τίθεται ένα σοβαρό εκκλησιολογικό και κανονικό θέμα για τον Αρχιεπίσκοπο για όσα εξυφάνθηκαν εν κρυπτώ με τον κ. Τσίπρα;»


Ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Βαμβακίδης, ιερεύς της Μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου με συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» εξήγησε τα διαμειφθέντα και τις εξελίξεις στο ζωτικής σημασίας θέμα της μισθοδοσίας των ιερέων.
Υπενθυμίζεται ότι και γι’ αυτό το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έκανε τριετείς διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ερήμην των ιερέων οι οποίοι είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και θιγόμενοι, αλλά και της ιεραρχίας. Ο π. Γεώργιος μίλησε με λόγια φιλόφρονα για την Ομογένεια της Αμερικής.
Ο π. Γεώργιος, ο οποίος είναι έγγαμος ιερεύς με τρία ενήλικα παιδιά, απαντώντας στην ερώτηση πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή το θέμα της μισθοδοσίας του ιερού κλήρου, απάντησε πως «οι συνομιλίες μεταξύ του υπουργείου Παιδείας και της Επιτροπής της Εκκλησίας η οποία έχει συσταθεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν ολοκληρωθεί. Η μεν κυβέρνηση ήθελε στο διάλογο να συμπεριληφθεί και το θέμα της μισθοδοσίας γι’ αυτό και πρότεινε εγγράφως και κάποιες αλλαγές σ’ ένα κείμενο, η δε Επιτροπή της Εκκλησίας είχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. 

Η Εκκλησία της Κρήτης για τα άρθρα 3 και 21 του Συντάγματος

Εκκλησία Κρήτης: Όχι στις τροποποιήσεις του Συντάγματος
Ἡ Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε στις 25 Φεβρουαρίου 2019, στο Ηράκλειο, και ασχολήθηκε, για μια ακόμη φορά, με το θέμα της τροποποίησης των άρθρων 3 και 21 του Ελληνικού Συντάγματος, πού αφορούν στην Ορθόδοξη Εκκλησία και στον θεσμό της Οικογένειας, καθώς καί θέματα της Ἐκκλησιαστικῆς Περιουσίας καί της μισθοδοσίας του Ἱεροῦ Κλήρου. 

Βγάλαμε μονοί μας τα μάτια μας


Αποτέλεσμα εικόνας για BBC μακεδονική μειονότητα

Δεν μπορεί να προσποιείται ουδείς -και ιδιαίτερα από τον χώρο της κυβέρνησης- ότι έπεσε από τα σύννεφα με το προκλητικό και «βρόμικο» δημοσίευμα του BBC περί ύπαρξης «μακεδονικής μειονότητας». Ούτε βεβαίως πρόκειται για κεραυνό εν αιθρία...
Από τη στιγμή που ψηφίστηκε η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών για την εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, όλα τα υπόλοιπα -συμπεριλαμβανομένης και της ανακίνησης δήθεν «μειονοτικού» ζητήματος- ήταν θέμα χρόνου. Θα ακολουθούσαν νομοτελειακά και θα έπρεπε άπαντες να τα περιμένουν.
Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μόλις οι 153 «πρόθυμοι» βουλευτές του νέου κυβερνητικού συνονθυλεύματος σήκωσαν το χέρι και είπαν «ναι» στην εθνική υποχώρηση και προσυπέγραψαν διά της ψήφου τους αυτήν την προδοτική συμφωνία. Τώρα αρχίζουμε να θερίζουμε τις πρώτες θύελλες και δυστυχώς αυτό το «χτύπημα» από το βρετανικό δίκτυο φαίνεται ότι είναι μόνον η αρχή.

π. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος : Ἐκκλησιολογικές ἐκτροπές τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου καί Σιατίστης κυροῦ Παύλου


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
Ἐν Πειραιεῖ 25-2-2019
ΕΚΚΛΗΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ  ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΙΣΑΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΚΥΡΟΥ ΠΑΥΛΟΥ
Ὁ Χριστός ἦλθε στόν κόσμο, γιά νά νικήσει τους τρεῖς μεγάλους ἐχθρούς τοῦ ἀνθρώπου˙ τόν διάβολο, τήν ἁμαρτία καί τόν θάνατο. Διότι, ἡ ἁμαρτία εἶναι ἡ αἰτία τοῦ θανάτου. Ἄν οἱ πρωτόπλαστοι Ἀδάμ καί Εὔα δέν ἁμάρταναν, μέ τήν εἰσήγηση βέβαια τοῦ Διαβόλου, δέν θά ἐρχόταν ὁ θάνατος. Ἑπομένως, ὁ Χριστός θέλησε καί τήν αἰτία τοῦ θανάτου νά καταργήσει, διδάσκοντάς μας τήν ἁγιότητα καί τήν ἀρετή, καί, συγχρόνως, αὐτόν τόν ἴδιο τόν θάνατο νά καταπατήσει. Ὁ θάνατος διακρίνεται σέ δύο εἴδη ˙στόν πνευματικό ἤ ψυχικό θάνατο καί στόν σωματικό θάνατο. Γιά ὅσους εἶναι δοῦλοι τοῦ Θεοῦ καί πιστεύουν τόν Χριστό ἀκράδαντα ὡς Θεάνθρωπο Λυτρωτή, ἔχει ἤδη καταργηθεῖ ὁ πνευματικός ἤ ψυχικός θάνατος, μέ τήν Ἀνάσταση τοῦ Χριστοῦ. Αὐτοί ἔχουν ἤδη ἀναστηθεῖ πνευματικά καί δέν ὑπάρχει οὐσιαστικά θάνατος, ὅταν ἐκδημοῦν ἀπό τό σῶμα καί ἐνδημοῦν πρός τόν Θεό. Γιά ὅσους, ὅμως, δέν Τόν πιστεύουν, ἐξακολουθεῖ νά ἰσχύει, πέραν τοῦ σωματικοῦ, καί ὁ πνευματικός θάνατος, παρ’ὅλο πού ὁ Χριστός τόν κατήργησε.

Που βρίσκεται πραγματικά ο ανθελληνισμός; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 25η Φεβρουαρίου 2019
Πριν από λίγες ημέρες δημοσιεύσαμε ανακοίνωσή μας με θέμα: «Αναζητώντας τις ανθελληνικές ρίζες σε λάθος χώρο», (7-2-2019), στην οποία απαντήσαμε σε δημοσίευμα του κ. Χ.Ε. Μαραβέλια, στο περιοδικό «The Athens Review», με τίτλο: «Στις ρίζες του Χριστιανικού ανθελληνισμού».

Ουδετερόθρησκο κράτος


Αποτέλεσμα εικόνας για Ουδετερόθρησκο κράτος
ΟΥΔΕΤΕΡΟΘΡΗΣΚΟ ΚΡΑΤΟΣ
            Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής συζητήθηκαν πρόσφατα οι προτάσεις της Κυβέρνησης για την τροποποίηση άρθρων του Συντάγματος της χώρας. Σκοπός των τροποποιήσεων, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, είναι να καταστεί η χώρα ουδετερόθρησκο κράτος. Επεξηγούν αυτοί ότι με τον τρόπο αυτό ασφαλίζονται τα δικαιώματα των αλλοθρήσκων πολιτών ή κατοίκων της χώρας μας. Σε εποχή που για την επιβολή απόψεων έχει πάψει εν πολλοίς να ασκείται βία, η προπαγάνδα δια των μέσων ενημέρωσης και ιδίως της τηλεοπτικής οθόνης αποτελεί το ισχυρότερο όπλο. Το ισχύον Σύνταγμα εξασφαλίζει πλήρως την ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης (άρθρο 13). Συνεπώς οι επιχειρούντες την τροποποίηση δεν κόπτονται για τα δικαιώματα των ετεροθρήσκων, αλλά λυσσομανούν κατά της πατροπαράδοτης πίστης του λαού μας, την οποία θέλουν να εξοβελίσουν από τον δημόσιο βίο (σχολεία, δικαστήρια και δημόσιες υπηρεσίες) στο όνομα δήθεν του σεβασμού της διαφορετικότητας! 

Τα ουδετερόθρησκα συνθήματα δεν βρίσκουν ερείσματα στην Ιστορία μας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑς ΝΑΥΠΛΙΟ

Τα μηνύματα που στέλνει το Ναύπλιο
Τα ουδετερόθρησκα συνθήματα δεν βρίσκουν ερείσματα στην Ιστορία μας
Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα
Επισκέφθηκα προσφάτως το όμορφο Ναύπλιο. Είναι ένας τόπος που αξίζει να τον επισκέπτεσαι κάθε εποχή του έτους. Είναι ταυτοχρόνως ένα ανοιχτό μουσείο της νεότερης Ιστορίας μας, μια ζωντανή μαρτυρία της ταυτότητας του Ελληνισμού. Περπατάς και αισθάνεσαι την Ιστορία να απαντά στους αμφισβητίες. Μοσχοβολά λιβάνι και αγιοκέρι η ελληνική Ιστορία και αυτή την ευωδία αισθάνεται ο επισκέπτης του Ναυπλίου, μαζί με την αλμύρα του Αργολικού Κόλπου.
Στην κεντρική πλατεία Συντάγματος βλέπουμε και προσκυνούμε το σημείο στο οποίο οι Τούρκοι εφόνευσαν τον πολιούχο της πόλης άγιο Αναστάσιο τον Νεομάρτυρα (τον 17ο αιώνα). Το νέφος των νεομαρτύρων, γνωστών και αγνώστων, μας θυμίζει ότι πολυάριθμοι ορθόδοξοι χριστιανοί επί Τουρκοκρατίας προτίμησαν να θανατωθούν παρά να αλλαξοπιστήσουν. Και έτσι σώθηκε το Γένος. Η θυσία τους έδινε θάρρος στους υπολοίπους. Και όλοι καταλάβαιναν αυτό που σήμερα δυσκολεύονται να κατανοήσουν ορισμένοι νεόκοποι ιστορικοί, ότι η Ορθοδοξία και η εθνική ταυτότητα ήσαν αλληλένδετες. Οποιος χανόταν για την Εκκλησία χανόταν και για τον Ελληνισμό.

Θέλουν να κάνουν τέμενος ιστορική Μονή στα Κατεχόμενα

Θέλουν να κάνουν τέμενος ιστορική Μονή στα Κατεχόμενα
Μεγάλο τέμενος στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, στην κατεχόμενη χερσόνησο της Καρπασίας, θέλουν να κτίσουν οι Τούρκοι. Διαστρεβλώνοντας ιστορικές πηγές και επικαλούμενοι ότι στο σημείο όπου βρίσκεται το Μοναστήρι σκοτώθηκε συνοδός του «Προφήτη» Μωάμεθ«επιστήμονες» στα κατεχόμενα επαναφέρουν τη δημιουργία τεμένους για να τιμήσουν, όπως ισχυρίζονται, το εν λόγω πρόσωπο.

Έκκληση Φιλαρέτου στον Ουνίτη Αρχιεπίσκοπο να μην λειτουργήσει στην Αγία Σοφία Κιέβου

Όταν συμμάχησε ο Μητροπολίτης Φιλάρετος της σχισματικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με τον Ουνίτη Πρόεδρο κ. Ποροσένκο, για να διασπάσει την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία και να φέρει το σχίσμα στον Ουκρανικό λαό, δεν ήξερε με ποιόν συνεργάζεται; Ελπίζουμε ο Ουκρανικός λαός να γυρίσει την πλάτη τόσο σε αυτόν όσο και στη σχισματική Εκκλησία του.

24 Φεβ 2019

Η Αρχιεπισκοπή Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης απέρριψε την εντολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου για διάλυσή της.

L’assemblée générale extraordinaire de l’Archevêché a refusé la dissolution de celui-ci
Χθες 23.2.19 συγκλήθηκε εκτάκτως στο Παρίσι η κληρικολαική συνέλευση της Αρχιεπισκοπής Ρωσικών Ορθόδοξων Εκκλησιών Δυτικής Ευρώπης  και αρνήθηκε να εκτελέσει το διάταγμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για διάλυση.

ΣΟΡΟΣ: Σκευωρός... Παγκόσμιας Κυβέρνησης



ΣΟΡΟΣ: Σκευωρός... Παγκόσμιας Κυβέρνησης
[Για τη δράση του κ. Τζωρτζ Σόρος και των δικτύων του στην Ελλάδα ελάχιστα είναι γνωστά. Η διαμάχη των πρώην υπουργών κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου δεν έφερε μέχρι στιγμής κάτι σε φως. Είναι ωστόσο γνωστό ότι ο κ. Σόρος έγινε δεκτός από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου (Απρίλιος 2011) και παρέστη στην ομιλία (Φεβρουάριος 2013) του κ. Αλ. Τσίπρα στη Νέα Υόρκη και φημολογείται ότι οι δύο άνδρες συνομίλησαν εκτός δημοσιότητας. Γενικότερα,  ο ‘’προοδευτικός’’ πολιτικός χώρος φαίνεται να έχει ανοιχτή γραμμή μαζί του και το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται –τυχαία; - με το όραμα της Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος. Κυβερνητικό, άλλωστε, στέλεχος συμμετείχε σε δράσεις των Δικτύων του. Αγνοούμε πάντως πόσες ΜΚΟ των Δικτύων Σόρος δραστηριοποιούνται στη χώρα μας και αυτό δεν περιποιεί τιμή στην ελληνική δημοσιογραφία...Το βιβλίο, ωστόσο, του Πιέρ-Αντουάν Πλακεβάν: Σόρος και η Ανοιχτή Κοινωνία, που παρουσιάζουμε σήμερα,δείχνει ανάγλυφα τους κινδύνους που εγκυμονεί για κράτη και άτομα, η πολυσχιδής δράση του ‘’φιλάνθρωπου’’ δισεκατομμυριούχου... Ε.Δ.Ν.]
Ο Σόρος είναι η ιστορία ενός σχεδίου ολιγαρχικής κυριαρχίας υπό ανθρωπιστική κάλυψη. Επικεφαλής των σχεδιαστών της ανοιχτής κοινωνίας, ο Σόρος εργάζεται ακούραστα για την καταστροφή των ευρωπαϊκών εθνών-κρατών.

Εκκλησία Ρουμανίας: Το πρόβλημα της ουκρανικής εκκλησιαστικής ενότητας δεν λύθηκε

Μετά την Εκκλησία της Κύπρου ούτε και η Εκκλησία της Ρουμανίας δέχεται τις μεθοδεύσεις του Φαναρίου. Αναφέρει ρητά στην απόφαση της ότι το πρόβλημα της ουκρανικής εκκλησιαστικής ενότητας δεν επιλύεται επί του παρόντος.

23 Φεβ 2019

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Κυριακή του Ασώτου. Η απελπισία είναι παγίδα του πονηρού

Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV (Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Η πολυπολιτισμικότητα όχημα για τις σέκτες


Η Κορεάτικη οργάνωση Shincheonji ή «Ναός της Σκηνής του Μαρτυρίου» (Temple of the Tabernacle of the Testimony), διακηρύττει ότι ο ιδρυτής της Lee Man-hee έχει πάρει τη θέση του Ιησού Χριστού στη γη και θα οδηγήσει 144,000 ανθρώπους στον Παράδεισο, ψυχή τε και σώματι, κατά την ημέρα της Κρίσεως. Όμως, οι υποστηρικτές του έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτόν τον αριθμό και οι επικριτές λένε ότι οι οπαδοί του υποβάλλονται σε ένα ατέρμονο συναγωνισμό επίδειξης αφοσίωσης στο πρόσωπο του ηγέτη, ώστε να κερδίσουν την εύνοιά του και να συμπεριληφθούν στους σωζόμενους, θυσιάζοντας την καθημερινότητά τους και προκαλώντας σοβαρές οικογενειακές διαμάχες καθώς έχουν ήδη διαλύσει εκατοντάδες, ίσως χιλιάδες οικογένειες στη Νότια Κορέα.

Ματαιοπονούν. «Η Εκκλησία πολεμουμένη νικά»


Σχετική εικόνα
Ματαιοπονούν
 Από τον Βασίλειο Χ. Στεργιούλη
Μετά την επαίσχυντη και καταστροφική Συμφωνία των Πρεσπών οι κυβερνώντες τη δύστηνη χώρα μας προχωρούν στην επιβολή των ιδεοληψιών τους.
Προτείνουν μεταξύ άλλων κατά την αναθεώρηση του Συντάγματος, την αλλαγή του άρθρου 3, υπερασπιζόμενοι την ουδετεροθρησκεία και τον διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, με το έωλο επιχείρημα την κατοχύρωση της θρησκευτικής ελευθερίας, παρότι είναι γνωστό ότι η θρησκευτική ελευθερία και η ισότητα των θρησκειών κατοχυρώνονται απολύτως με το άρθρο 13 του Συντάγματος.

Το έγκλημα συντελέστηκε στην Ουκρανία!

ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ σχίσμα τῆς Ἐκκλησίας παγιώθηκε τὴν ἁγία ἡμέρα τῶν Θεοφανείων, κατὰ τὴν ὁποία τὸ Οἰκουμενικὸ Πατριαρχεῖο παραχώρησε τὸν τόμο τῆς αὐτοκεφαλίας στοὺς ἀμετανόητους σχισματικοὺς καὶ καθῃρημένους τῆς Οὐκρανίας,

Κύπρος- Προδοσία χωρίς τέλος

Σχετική εικόνα
Προδοσία χωρίς τέλος
Όσα συμβαίνουν στη μαρτυρική Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι η προδοσία που συντελείται στο νησί από το 1974 δεν λέει να τελειώσει. Αντί η διεθνής κοινότητα να έχει εκδιώξει τον εισβολέα και τις δυνάμεις κατοχής από το νησί, συνεχίζει να τον καλύπτει χρόνια τώρα. 

O Mητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με περιβολή προτεστάντη πάστορα παρέλαβε παράσημο για τη συμβολή του στο διαθρησκευτικό διάλογο.

O Mητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ πέταξε τα ράσα αλλά όχι για να .. ντύσει το γυμνό όπως κάνει ο Άγιος Μαρτίνος με το ζητιάνο στο περιώνυμο έργο του Θεοτοκόπουλου όπου σχίζει το χιτώνιο του και του δίνει το μισό.

Μητροπολίτης Κύκκου Νικηφόρος: Η χορήγηση ὑπό τοῦ Πατριάρχου Βαρθολομαίου καθεστῶτος Αὐτοκεφάλου Ἐκκλησίας στή σχισματική κοινότητα τῶν Φιλαρέτου καί Ἐπιφανίου, ὄχι μόνο δέν ἐθεράπευσε τό ὑπάρχον σχίσμα στήν Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας, ἀλλά, ἀντίθετα, τό ἔχει ἐμβαθύνει καί ἐπιδεινώσει ἐπικίνδυνα


Σχετική εικόνα

Δημοσιεύθηκε το υπόμνημα για την εκκλησιαστική κατάσταση στην Ουκρανία, το οποίο συνέταξε ο Μητροπολίτης Κύκκου και Τηλλυρίας Νικηφόρος προς την Ιερά Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας Κύπρου.
 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του υπομνήματος.
Μακαριώτατε,
Ἅγιοι Ἀδελφοί,
         Ὅσον ἀφορᾶ στό πρόβλημα, τό ὁποῖο προέκυψε, ἕνεκα τῆς αὐτοκεφαλίας ἤ μή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τῆς Οὐκρανίας, τό ὁποῖο ταλανίζει σήμερα τήν Οἰκουμενική Ὀρθοδοξία, θά ἤθελα μέ ταπείνωση καί μετριοφροσύνη νά ἐπισημάνω τά ἀκόλουθα:
      Ἀπό τήν ἀρχή, ὅταν πρωτοεμφανίστηκε τό θέμα τῆς Αὐτοκεφαλίας τῆς Οὐκρανικῆς Ἐκκλησίας, ἤμουν ἀναφανδόν ὑπέρ τῆς Αὐτοκεφαλίας αὐτῆς. Ὑποστήριζα, μάλιστα, στίς διάφορες συζητήσεις, τίς ὁποῖες εἶχα ἐπί τοῦ θέματος τούτου μέ διάφορα πρόσωπα, ἐκκλησιαστικά καί μή, ὅτι σήμερα ἔχει ἐπικρατήσει οὐσιαστικά ἡ πρακτική κάθε Ὀρθόδοξη -ἀνεξάρτητη πολιτικά Χώρα- νά ἔχει καί τή δική της Αὐτοκέφαλη Ἐκκλησία.

Τι κρύβεται πίσω από την συνταγματική αναθεώρηση;

Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγματική αναθεώρηση
Τι κρύβεται πίσω από την συνταγματική αναθεώρηση;
Γρηγόρης Γ. Καλύβας
Στο πλαίσιο της Συνταγματικής αναθεώρησης η Εθνική Αντιπροσωπεία, ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, εισηγείται προς την αναθεωρητική Βουλή 

Παιδεία – Ο εχθρός ΕΝΤΟΣ των τειχών


bullying 01
ΠΑΙΔΕΙΑ- Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
Δημήτρης Μερτζεμέκης, Νομικός – Οικονομολόγος
Αυτό που συνέβη προ ημερών σε Γυμνάσιο της Αττικής με τη σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ενός συμμαθητή τους και με την παράλληλη βιντεοσκόπηση των απεχθών αυτών πράξεων, ξεπερνάει κάθε κόκκινη γραμμή και κάθε όριο που ξέραμε, απ’ αυτά που γίνονται στον χώρο της παιδείας. Και μάλιστα αν σκεφτούμε ότι δράστες αυτής της αποτρόπαιας πράξης είναι πολλοί δυστυχώς συμμαθητές του. Βέβαια αυτό που μάθαμε δεν είναι παρά μόνο η κορυφή του παγόβουνου των όσων γίνονται στα σχολεία μας.
Για ένα βαθύτερο γνώστη των πραγμάτων και αυτών που ασχολούνται με την παιδεία, έχουν δει πολλά τα μάτια τους. Αλλά δεν μιλούν προφανώς για να μην μπλέξουν, κουνώντας απλά το κεφάλι τους… Πόσα και πόσα αλήθεια τέτοια συμβαίνουν καθημερινά αλλά δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας, είτε λόγω κουκουλώματος από τους εκπαιδευτικούς για να μην μπλέξουν, είτε λόγω αποσιώπησης των γεγονότων από τους γονείς προκειμένου να μην εκθέσουν τα παιδιά τους. Μόνο αποτροπιασμό προκαλούν τέτοια γεγονότα στην κοινή γνώμη, που κι αυτή αναρωτιέται βασανιστικά: που βαδίζουμε;

Κυριακή του Ασώτου -Ὁ Ἄσωτος υἱός καί ὁ εὐσπλαχνικός Πατέρας

prodigalson
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ: Λουκ. ιε΄ 11-32
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: (Τοῦ Προδρόμου: Β΄ Κορ. δ΄ 6-15)
1. Στὴ χώρα τῆς στέρησης

22 Φεβ 2019

Δίνοντας ενέργεια στην Ιεραποστολή, στο Ορθόδοξο Πανεπιστήμιο της Κινσάσας


Ήθελα από καιρό να γράψω σαν άνθρωπος της Εξωτερικής Ιεραποστολής κάποιες σκέψεις. Πάνε χρόνια που ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας με δάκρυα και πόνο πολύ και με προσευχή θερμή παρακαλάει και χτυπάει πόρτες για το πρόβλημα αυτό. Ζητάει το αυτονόητο. Να μπορέσει να κρατηθεί ανοιχτή η Θεολογική Σχολή του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, η μόνη που υπάρχει στην Αφρική, στην πόλη Κινσάσα. Αυτό το πολύτιμο πνευματικό μελίσσι, που δημιουργήθηκε με τη χάρη του Χριστού στο κεντρικό Κογκό. Αυτό το μοναδικό πνευματικό κέντρο, όπου νέοι σπουδάζουν Ορθόδοξη θεολογία, είναι το μέλλον της Μαύρης Ηπείρου και το καύχημα της Εκκλησίας.

Η Βόρειος Ήπειρος εξαφανίστηκε από τα ελληνικά σχολικά βιβλία, αλλά ο Πύρρος και το Δεσποτάτο περιέχονται στα αλβανικά


Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης η Ελληνική Πολιτεία έχει υποβαθμίσει το ζήτημα της Βορείου Ηπείρου.
Κάθε έτος και κάθε δεκαετία που περνάει αυτό γίνεται όλο και πιο αισθητό.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός, ότι στο πλαίσιο της "ελληνοαλβανικής φιλίας" και των συμφωνιών μεταξύ Αθήνας - Τιράνων το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας από το 2004 αφαίρεσε από τα σχολικά βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας κάθε αναφορά σε Βόρειο Ήπειρο και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.
Αποτέλεσμα ήταν από το βιβλίο της Ιστορίας της Γ' Λυκείου να εξαλειφθεί ακόμα και αυτή η περιγραφή σε μία σελίδα του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα του 1914. 

Για την μετάνοια (Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία)


Αποτέλεσμα εικόνας για Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ιερεμία

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Ἑβδομαδιαῖο φυλλάδιο, Ἀριθμ. 9
1. Χριστιανοί μου, τί θά γίνει μέ τά ἁμαρτήματά μας, τά πολλά καί τά μεγάλα ἁμαρτήματά μας; Μέ αὐτά πού πράξαμε ὅταν ἤμασταν μικροί καί μέ αὐτά πού πράξαμε ὅταν μεγαλώσαμε; Ἀλλά καί γερνῶντας δέν λέμε νά ἀφήσουμε τήν βρώμικη ἁμαρτία!... Καί νά σκεφθεῖ κανείς ὅτι ἡ ἁμαρτία εἶναι τό χειρότερο, γιατί μᾶς λερώνει τήν ὄμορφη ψυχή μας, γιατί μᾶς παίρνει τήν χαρά καί μᾶς μελαγχολεῖ καί τό χειρότερο, τό ὅτι μᾶς χωρίζει ἀπό τόν Θεό. Ἔχω ὅμως νά σᾶς πῶ, ἀδελφοί, γιά νά χαρεῖτε, ὅτι βρέθηκε φάρμακο πού θεραπεύει τήν ψυχή πού ἁμάρτησε, πού τήν πλένει καί τήν καθαρίζει ἀπό τήν ἀσχήμια τῆς ἁμαρτίας. Καί αὐτό τό φάρμακο εἶναι τό ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ! Ναί! Ὁ σταυρικός θάνατος τοῦ Χριστοῦ ἦταν Θυσία γιά τήν ἄφεση τῶν ἁμαρτιῶν μας. «Τό Αἷμα Ἰησοῦ Χριστοῦ καθαρίζει ἡμᾶς ἀπό πάσης ἁμαρτίας» (Α´ Ἰωάν. 1,7). Ὅ,τι καί νά κάναμε ἐμεῖς οἱ ἄνθρωποι, ἄν δέν χυνόταν τό Αἷμα τοῦ Χριστοῦ, δέν θά μπορούσαμε νά σβήσουμε κανένα ἁμάρτημά μας, οὔτε ἕνα μικρό ψεματάκι. Ξαναλέγω: «Τό Αἷμα Ἰησοῦ Χριστοῦ καθαρίζει ἡμᾶς ἀπό πάσης ἁμαρτίας»!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com