30 Νοε 2011

Εις μνημόσυνον Αθανασίου Τσακνάκη, Θεολόγου


Την Κυριακή 27-11-2011 τελέστηκε στην εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τρικοκκιά Γρεβενών το μνημόσυνο των 40 ημερών από το θάνατό του συναδέλφου Αθανασίου Τσακνάκη.  Πέραν των συγγενών, φίλων και συναδέλφων παραβρέθηκε και πλήθος κόσμου. 
Η συνάδελφος Φιλόλογος και Θεολόγος Αυγουστίνου Ευδοξία συνέταξε τον παρακάτω επιμνημόσυνο λόγο στη μνήμη του, ο οποίος διαβάστηκε στο τέλος της Θείας Λειτουργίας από το συνάδελφο εκπαιδευτικό Τσεπίδη Βασίλειο.
«…Συγκεντρωθήκαμε σήμερα ἐδῶ συγγενεῖς, γνωστοί, φίλοι καί συνάδελφοί σου, γιά νά τιμήσουμε τή μνήμη σου, ἀγαπητέ μας καί ἀλησμόνητε Θανάση.

Βίντεο από την τριμερή συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών της Ρωσίας και Υπερκαυκασίας

Το νέο ΔΣ της ΠΕΘ


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων.

Οι Υποψήφιοι κατ΄ αλφαβητική σειρά, για το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβαν:
1.    (88 ψήφους) Αβαγιάννης Σταύρος: Είμαι πτυχιούχος των τμημάτων Θεολογίας και Φυσικής αγωγής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια των αρχαιρεσιών της ΠΕΘ θέτω την υποψηφιότητα μου. Είμαι αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. της ΠΕΘ κατά τη διετία 2009-2011. Οι καιροί μας απαιτούν παρρησία και μαρτυρία.

Πάνε να βγάλουν παρανοϊκό τον δολοφόνο της Νορβηγίας


Aπό παρανοϊκή σχιζοφρένεια πάσχει ο «μακελάρης της Νορβηγίας», ο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που εκτέλεσε τον περασμένο Ιούλιο 69 νέους στο νησί Ουτόγια και σκότωσε άλλα οκτώ άτομα με εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο τοποθέτησε στο κέντρο του Όσλο. Αυτό αναφέρει η έκθεση των ψυχιάτρων που τον εξέτασαν μετά τη σύλληψή του.
Εάν γίνει δεκτή η ψυχιατρική εκτίμηση από το δικαστήριο, ο άνθρωπος που αιματοκύλισε τη Νορβηγία δεν θα περάσει ούτε μία νύχτα στη φυλακή, αλλά θα παραμείνει έγκλειστος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο Μπράιβικ ζούσε σε ένα παράλληλο σύμπαν παραισθήσεων που του επέβαλλαν τι να κάνει.
ΑΝΤΙ ΣΧΟΛΙΟΥ
Παράφρων; Ναί. Κλινικά Ἠλίθιος; Ὄχι: Καί ἐνῷ ἡ τερατωδία τῶν πράξεών του ―καί, μάλιστα, εἰς βάρος ἀνυπεράσπιστων ὁμοεθνῶν του (ἰδίως ἀθώων παιδιῶν)― τόν καθιστᾷ, στά μάτια μας, παράφρονα καί παρανοϊκό, ἡ πρότερη πορεία τῆς ζωῆς του ἀποδεικνύει ―πέραν πάσης ἀμφιβολίας― ὅτι, βλάξ, ἠλίθιος ἤ μειωμένου καταλογισμοῦ, ὑπό τήν κλινική ἔννοια τῶν ὅρων, δέν εἶναι.  (Δείτε  Παρανοϊκοί , ήρωες ή νεο-ναζί;)

Νουθεσίες του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον νέο Μητροπολίτη Αυστρίας για τις σχέσεις με τους ετεροδόξους


Ὁμιλία  τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου  Βαρθολομαίου  κατά τήν εἰς Ἐπίσκοπον Χειροτονίαν  τοῦ Θεοφ. Ἐψηφισμένου Μητροπολίτου Αὐστρίας κ. Ἀρσενίου  (Φανάριον, 30 Νοεμβρίου 2011)
Ἱερώτατοι Ἅγιοι Ἀδελφοί,
Θεοφιλέστατε Ἐψηφισμένε Μητροπολῖτα Αὐστρίας
κύριε Ἀρσένιε,
Σεβασμιώτατε Καρδινάλιε κύριε Kurt Koch μετὰ τῆς  συνοδείας ὑμῶν,
Ἐξοχώτατοι κ. Ὑπουργοί, κ. Πρέσβυ,
Ἐντιμολογιώτατοι Ἄρχοντες, Ἐλλογιμώτατοι Ἐκπαιδευτικοί,
Τέκνα ἐν Κυρίῳ ἀγαπητά,

Μουσουλμανική προσευχή στα γερμανικά σχολεία;


Όπως και να αποφανθεί το Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας, η απόφασή του ίσως να μην είναι τελεσίδικη
Υποχρεούνται τα δημόσια σχολεία να παρέχουν σε μουσουλμάνους μαθητές τη δυνατότητα μεσημεριανής προσευχής; Το ερώτημα αυτό απασχολεί σήμερα το Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο της Λειψίας
Ο Γιούνους ήταν 14 ετών όταν η σχολική διεύθυνση του απαγόρευσε να προσεύχεται σε διάδρομο του σχολείου του στο Βερολίνο. Η υπόθεσή του φτάνει τώρα στο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η γερμανική δικαιοσύνη ασχολείται με το θέμα της μουσουλμανικής προσευχής στα σχολεία.
Πολλοί ειδικοί εκτιμούν ότι η υπόθεση δεν έπρεπε καν να φτάσει σε αυτό το σημείο. Η ισλαμολόγος Σαμπίνε Νταμίρ-Γκάιλσντορφ, για παράδειγμα, υποστηρίζει ότι η μεσημεριανή προσευχή δεν πρέπει να γίνεται μια συγκεκριμένη ώρα, αλλά απλώς εντός ενός χρονικού πλαισίου, π.χ. από το μεσημέρι μέχρι πριν την απογευματινή προσευχή:

Κινητά στη Δύση, φτώχεια στο Κονγκό


Κινητά στη Δύση, φτώχεια στο Κονγκό
Τα ανθρώπινα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων καταπατούνται καθημερινά στα ορυχεία στα ανατολικά της χώρας
Πολλές διεθνείς ΜΚΟ υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων διαμαρτύρονται πως χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως παιδιά, από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό πέφτουν ετησίως θύματα στα ορυχεία στα ανατολικά της χώρας. Είναι οι πηγές που παράγονται χρυσός, κασσίτερος, βολφράμιο και ταντάλιο που χρησιμοποιούνται στα σύγχρονα ηλεκτρονικά προϊόντα, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Παπική αντιπροσωπεία στο Φανάρι για να παραστεί στην Θρονική Εορτή .


Την Παπική αντιπροσωπεία δέχθηκε χθες 29/11/2011, στο Φανάρι ο  Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Της αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρόεδρος του Ποντιφηκού Συμβουλίου για την ενότητα των Χριστιανών, Καρδινάλιος Kurt Koch.Στην συνάντηση παρίσταντο και ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης, Συμπρόεδρος στον Διάλογο Ορθοδόξων - Ρωμαιοκαθολικών, και ο Μητροπολίτης Σασίμων Γεννάδιος, ο οποίος επίσης μετέχει σε διαχριστιανικούς διαλόγους ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αναστάσιος Ν. Μαρίνος, Το μάθημα των θρησκευτικών και πάλι στο στόχαστρο


Το μάθημα των θρησκευτικών και πάλι στο στόχαστρο
Υπό Αναστασίου Ν. Μαρίνου,Δρος Νομικής, Αντιπροέδρου του ΣτΕ ε.τ.
Η προσπάθεια αποθρησκευτικοποιήσεως του λαού της Ελλάδος η οποία άρχισε την περίοδο της "Μεταπολίτευσης", όταν ο τότε "Εθνάρχης" εξεστόμισε προς τον Μακαριστόν Αρχιεπίσκοπον Αθηνών Σεραφείμ την γνωστήν φράση: "να χωρίσουμε τα τσανάκια μας", ουδέποτε εγκατελείφθη. Συνεχίσθηκε έκτοτε και επειδή δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί συνεχίζεται μέχρι σήμερον.
Είναι εθνικώς απαραίτητο να υπενθυμίσουμε την μέχρι σήμερα πορεία αυτής της προσπάθειας.:
Στάδιον πρώτον:
Με υπόδειξη του τότε "Εθνάρχη" επεχειρήθη να εισαχθεί χωρισμός Κράτους και Εκκλησίας με το Σχέδιον Συντάγματος του 1975 χωρίς να ενημερωθεί επί τούτου ο λαός. Έγινε προσπάθεια λαθραίας εισαγωγής χωρισμού. Έπρεπε να αντιδράσει ο υπογράφων το παρόν κείμενον με δημόσια ανακοίνωση από του βήματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών την Ι6ην Ιανουαρίου 1975 διά να τροποποιηθεί το Σχέδιον και το κείμενον του Συντάγματος να λάβει την σημερινήν του μορφήν (Βλ. περί αυτού το βιβλίον του υπογράφοντος το παρόν: Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας,1984, εκδ. Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος σελ.18. εξ.)

Κωνσταντίνος Χολέβας, Η ευρωπαϊκή αλαζονεία ενισχύει τα άκρα


Η ευρωπαϊκή αλαζονεία ενισχύει τα άκρα
Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων
Ο Αντώνης Σαμαράς βρήκε μία έξυπνη και αξιοπρεπή λύση για να ικανοποιηθούν –όπως φαίνεται μέχρι τώρα- οι υπερβολικές απαιτήσεις των δανειστών μας. Όμως καλό είναι να μείνουμε λίγο στον τρόπο αντιμετωπίσεως της Ελλάδος και των πολιτικών κομμάτων μας από την τρόικα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας και να αναδείξουμε κάποια απαράδεκτα και συγχρόνως επικίνδυνα σημεία.
Οι εταίροι μας, εάν πράγματι πιστεύουν στη δημοκρατία και στον Κοινοβουλευτισμό, όφειλαν να έχουν δεχθεί ως εγγύηση για την καταβολή της 6ης δόσης την υπερψήφιση της Κυβερνήσεως Παπαδήμου από την Βουλή των Ελλήνων. Στα κοινοβουλευτικά πολιτεύματα έτσι καταδεικνύεται η απόφαση και η βούληση των κομμάτων και των πολιτικών αρχηγών. Χύθηκε πολύ αίμα και έγιναν μεγάλοι αγώνες σε όλο το γεωγραφικό εύρος της ευρωπαϊκής ηπείρου για να εδραιωθεί ο Κοινοβουλευτισμός. Είναι τουλάχιστον ντροπή να έρχονται σήμερα ορισμένοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Ευρ. Ενώσεως και της Κομμισσιόν καθώς και ηγέτες μεγάλων χωρών και να αμφισβητούν την αξία της κοινοβουλευτικής διαδικασίας στην Ελλάδα. Η ψήφος εμπιστοσύνης θα έπρεπε να αρκέσει και μόνον αυτή. Δεν υπήρχε λόγος να ζητούνται ειδικές υπογραφές, έγγραφες δεσμεύσεις και άλλα παρόμοια. Αλλιώς οι ισχυροί της Ευρώπης υπονομεύουν τους δημοκρατικούς θεσμούς. 

Τριμερής συνάντηση των θρησκευτικών ηγετών της Ρωσίας και Υπερκαυκασίας


28 Νοεμβρίου 2011  украинская.-Τριμερής συνάντηση του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου, του Προέδρου της Διεύθυνσης των μουσουλμάνων του Καυκάσου Σεΐχ-ουλ-Ισλάμ Αλλαχσουκιούρ Πασά-ζαντέ και του ΄Υπατου Πατριάρχη και Καθολικού πάντων των Αρμενίων Καρεκίν Β΄ πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου 2011 στην πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν. Νωρίτερα οι μετέχοντες στη συνάντηση πήραν μέρος στη συνεδρία του Προεδρείου του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών στο Αθλητικό και Συναυλιακό Κέντρο «Ερεβάν».
Επίσης παρέστησαν τα μέλη της συνοδείας του Πατριάρχη Κυρίλλου: ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Διευθυντής της Διοικητικής Γραμματείας του Πατριαρχείου Μόσχας Επίσκοπος Σολνετσνογκόρσκ Σέργιος, ο πρωθιερέας Βσέβολοντ Τσάπλιν, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος για σχέσεις Εκκλησίας και Κοινωνίας, ο κ. Β. Λεγκοΐντα, Πρόεδρος του Συνοδικού Τμήματος Πληροφοριών και ο τελών χρέη Διευθυντή του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αγιωτάτου Πατριάρχη κ. Μ. Κούξωφ.
Απευθυνόμενος στου πνευματικούς ηγέτες της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας τόνισε τη βαθιά του ικαοποίηση  για τις τακτικές τους συναντήσεις και σταχοσμούς για τα δύσκολα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και η Ρωσία.

Ο άγιος απόστολος Ανδρέας ο πρωτόκλητος (30 Νοεμβρίου)


Ο άγιος απόστολος Ανδρέας ο πρωτόκλητος
Του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δορμπαράκη
«Ο άγιος Ανδρέας ήταν από την πόλη της Βηθσαϊδά, υιός κάποιου Εβραίου Ιωνά και αδελφός του Πέτρου του αποστόλου και κορυφαίου των μαθητών του Χριστού. Αυτός προηγουμένως μαθήτευσε στον Πρόδρομο και Βαπτιστή Ιωάννη, κι έπειτα, όταν άκουσε από τον διδάσκαλό του, που δακτυλοδεικτούσε τον Ιησού,  το, Ίδε ο αμνός του Θεού, τον άφησε και ακολούθησε τον Χριστό. Είπε και στον Πέτρο το, Ευρήκαμεν Ιησούν τον από Ναζαρέτ, και αποσπάστηκε στην αγάπη του Χριστού. Και πολλά άλλα είναι γραμμένα γι’  αυτόν στη θεόπνευστη Γραφή. Αυτός λοιπόν με τον τρόπο αυτό  ακολούθησε τον Χριστό. Μετά την Ανάληψη Εκείνου, για τον κάθε απόστολο κληρώθηκε και διαφορετική χώρα. Στον πρωτόκλητο έτυχε η χώρα των Βιθυνών και ο Εύξεινος Πόντος, τα μέρη της Προποντίδας, μαζί με τη Χαλκηδόνα και το Βυζάντιο και τη Θράκη και τη Μακεδονία, που έφθαναν μέχρι τον Ίστρο ποταμό, η Θεσσαλία και η Ελλάδα και τα μέρη της Αχαΐας. Αλλά και η Αμινσός, η Τραπεζούντα, η Ηράκλεια και η Άμαστρις. Αυτές τις χώρες δεν τις πέρασε, σαν λόγια που χάνονται, αλλά σε κάθε πόλη υπέστη πολλές δυσκολίες, συνάντησε πολλές δυσχέρειες, μολονότι με τη βοήθεια του Χριστού τις ξεπερνούσε όλες. Θα θυμηθούμε το τι πέρασε σε μία πόλη, αφήνοντας τις άλλες στους γνώστες του έργου του.

29 Νοε 2011

Σοκ στο Ηράκλειο! Παιδάκι λιποθύμησε στο σχολείο του από την πείνα


Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι καθηγητές σε Γυμνάσιο του Ηρακλείου .Μετά από λιποθυμία μαθητή ,αφού ενημέρωσαν τη μητέρα του για το περιστατικό ανακάλυψαν ότι όλη η οικογένεια είχε να φάει δυο ημέρες, γι αυτό και προκλήθηκε το λιποθυμικό επεισόδιο του μαθητή. Όπως προκύπτει από τους εκπαιδευτικούς δεν είναι το μοναδικό περιστατικό στο νησί που γονείς αφήνουν νηστικά τα παιδιά στο σχολείο αφού πλέον αδυνατούν να ανταπεξέλθουν .Σε πολλές περιπτώσεις δάσκαλοι ,καθηγητές και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων συνδράμουν οικονομικά όσα παιδιά δεν έχουν μαζί τους χαρτζιλίκι για κολατσιό κάνοντας συμφωνίες με τους ιδιοκτήτες των κιλικίων.

Στέργιος Ν. Σάκκος, Απόστολος Ανδρέας – Πορεία αγιασμού (30 Νοεμβρίου)


Απόστολος Ανδρέας – Πορεία αγιασμού
Τοῦ κ. Στεργίου Ν. Σάκκου, Ὁμοτ. Καθηγητοῦ Α.Π.Θ.
Τήν τελευταία μέρα τοῦ Νοεμβρίου ἡ μορφή τοῦ Πρωτοκλήτου ἀποστόλου ᾿Ανδρέα μᾶς δίνει ἕνα σπουδαῖο μήνυμα, ὅπως δίνει καί τό ὄνομα στό μήνα· εἶναι γνωστό ὅτι σέ πολλά μέρη τῆς πατρίδας μας ὁ Νοέμβριος ὀνομάζεται ᾿Αντριάς (= ᾿Ανδρέας).
Σεμνή καί ταπεινή μορφή τοῦ ἁγίου ᾿Ανδρέα καλύπτεται συνήθως στίς εὐαγγελικές διηγήσεις πίσω ἀπό τή δυναμική προσωπικότητα τοῦ μεγάλου ἀδελφοῦ του, τοῦ κορυφαίου τῶν μαθητῶν Πέτρου. ᾿Ελάχιστα περιστατικά τῆς ζωῆς του, ὅπως ἄλλωστε καί τῶν ἄλλων ἀποστόλων, ἀναφέρονται στήν Καινή Διαθήκη. Μερικά ἀπό αὐτά εἶναι· πρώτη γνωριμία του μέ τόν Κύριο, στόν ὁποῖο ἀμέσως μετά ὁδήγησε τόν ἀδελφό του Πέτρο· ἐνεργός παρουσία του στό χορτασμό τῶν πέντε χιλιάδων λαοῦ καί στή συνάντηση τοῦ ᾿Ιησοῦ μέ κάποιους ῞Ελληνες, πού ζητοῦσαν νά τόν δοῦν. Εἶναι ὅμως ἀρκετά τά περιστατικά αὐτά, γιά νά μᾶς δώσουν τά δικά τους μοναδικά μαθήματα σήμερα.

Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος, Χωρίς προκατάληψη


Χωρίς προκατάληψη
            Τα προβλήματα σήμερα στη χώρα μας είναι πάρα πολλά και το προσεχές έτος θα είναι ακόμη περισσότερα. Ο καθένας μας γνωρίζει με πόσες δυσκολίες τα φέρνει βόλτα, με τις ακούσιες έως θανάτου αφαιμάξεις στο εισόδημα του και με τις αυξήσεις στο κόστος ζωής. Όμως στις ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ζωή και το μέλλον μας αυτές ημέρες δεν πρέπει να παύσουμε να είμαστε σκεπτόμενοι Έλληνες πολίτες, με όλη την ιστορική βαρύτητα που φέρνει η κληρονομιά μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα ψύχραιμα, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς φανταστικές συνωμοσιολογίες, χωρίς ανεύθυνη κριτική και χωρίς αλλοίωση της συνείδησης μας από κομματικούς, ιδεολογικούς, συντεχνιακούς και άλλους ωφελιμιστικούς λόγους. Είναι η πρώτη ίσως φορά στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους, που οι συνθήκες μας οδηγούν να δούμε αντικειμενικά πρόσωπα και καταστάσεις.

Βιομετρικά διαβατήρια νέου τύπου από το ερχόμενο έτος στη Ρωσία.


Τα πρώτα βιομετρικά διαβατήρια νέου τύπου με τα δακτυλικά αποτυπώματα του κατόχου του διαβατηρίου θα εμφανιστούν στη Ρωσία το ερχόμενο έτος.
«Αυτές οι πληροφορίες για τον κάτοχο του διαβατηρίου θα περιέχονται αποκλειστικά στο ίδιο το έγγραφο και κανείς δεν θα μπορεί επωφεληθεί της ύπαρξής τους», - διαβεβαίωσε η επίσημη εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης (FMS) Ζαλίνα Κορνίλοβα. Επίσης υπογράμμισε ότι η FMS δεν θα δημιουργεί οποιαδήποτε βάση δεδομένων με τα δακτυλικά αποτυπώματα που θα παίρνονται για την έκδοση διαβατηρίων και ότι αυτά τα δεδομένα θα καταστρέφονται. Η μαζική έκδοση διαβατηρίων νέου τύπου προγραμματίζεται από το 2013.
«Φωνή της Ρωσίας»Photo: RIA Novosti

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου:«Είμαστε βέβαιοι ότι η Συνέλευση,..θα αποτελέσει ορόσημο… για την περαιτέρω εξέλιξη του Οικουμενικού Κινήματος στην περιοχή μας.»


Η προσφώνηση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου προς τη Γενική Συνέλευση του Σ.Ε.Μ.Α (29 Νοεμβρίου 2011)
 "Με αισθήματα πολλής χαράς απευθυνόμαστε σήμερα προς τη 10η Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής.
Η Εκκλησία της Κύπρου, και εμείς ο ίδιος προσωπικά, μετά πολλής ευχαριστήσεως καλωσορίζουμε στη νήσό μας τους τιμίους Εκπροσώπους   -κληρικούς και λαϊκούς- των διαφόρων Εκκλησιών-μελών του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής. Ευχαριστούμε και καλωσορίζουμε όλους Εσάς, οι οποίοι οδηγούμενοι από το αληθές πνεύμα της χριστιανικής αγάπης, ανταποκριθήκετε στην πρόσκληση και ήλθετε εδώ, ώστε όλοι μαζί να ανταλλάξουμε απόψεις και να δώσουμε απαντήσεις στα πολλά και σοβαρά προβλήματα, που μας απασχολούν.
Τριανταεπτά χρόνια μετά την ενακτήρια Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής στην Κύπρο, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Μακάριο Γ’, η Εκκλησία της Κύπρου, έχει την ξεχωριστή τιμή να φιλοξενήσει τη 10η Γενική Συνέλευση. Είμαστε βέβαιοι ότι και αυτή η Συνέλευση, όπως και η ενακτήρια, θα αποτελέσει ορόσημο για το μέλλον και την ιστορία του Συμβουλίου, και για την περαιτέρω εξέλιξη του Οικουμενικού Κινήματος στην ευρύτερη περιοχή μας.

Βίντεο από το διαθρησκειακό συνέδριο στην Αρμενία με συμμετοχή του Πατριάρχη Μόσχας

Η Οργάνωση Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κύπρου (Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ) ζητά να αλλάξει το απαράδεκτο βιβλίο Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου


Μ. Μηλιώτης: Δεν έπρεπε να δοθεί στα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου το βιβλίο των Θρησκευτικών
Αλλάζει ξανά το βιβλίο Θρησκευτικών Α΄Γυμνασίου
Την κατάργηση του νέου βιβλίου Θρησκευτικών της Α’ Γυμνασίου ζητά η ΟΕΛΜΕΚ, καθώς το θεωρεί ακατάλληλο για το μάθημα των Θρησκευτικών. Να σημειωθεί ότι το καινούριο βιβλίο είναι κυπριακής έκδοσης, σε αντίθεση με το περσινό, το οποίο ήταν ελληνικής προέλευσης.
Μιλώντας στη «Σ» ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος εξέφρασε δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι δεν ζητήθηκε η άποψη των εκπαιδευτικών για το νέο βιβλίο. «Δεν ενημερωθήκαμε για την έκδοσή του, παρά μόνο τον Σεπτέμβριο, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Εκτός αυτού, δεν έχει γίνει ούτε η απαιτούμενη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για το καινούριο βιβλίο», είπε ο Δημήτρης Ταλιαδώρος.

Δημήτρης Νατσιός, «ίππος, βους, κύων και άνθρωπος»

«ίππος, βους, κύων και άνθρωπος»
Δημήτρης Νατσιός, Δάσκαλος Κιλκίς
Είναι πολύ ωραίοι οι μύθοι του Αισώπου, διδακτικότατοι. Τους χρησιμοποιώ συχνότατα στο μάθημα της γλώσσας (Ε’ δημοτικού). Αρέσουν στα παιδιά, τους χαίρονται και εντυπώνονται στην μνήμη τους. Ενώ οι συνταγές μαγειρικής των επισήμων βιβλίων, προκαλούν βέβαια στα παιδιά «χάχανα» αβάσταχτα, αλλά η Παιδεία... πάει περίπατο. Οι μύθοι του Αισώπου όμως αποτελούν και λαμπρά προσανάμματα για την συγγραφή άρθρων. Επιγράφεται ένας μύθος «άλογο, βόδι, σκυλί και άνθρωπος». Στο αρχαίο κείμενο ο τίτλος είναι «ίππος, βους, κύων και άνθρωπος».
Ως γνωστόν, ο μεγάλος αρχαίος μυθοποιός ήταν εχθρός των κίβδηλων ηθών, της υποκρισίας, της φιλαργυρίας, της δοξομανίας, των «αρετών», δηλαδή, που συνοδοιπορούν, με τον πολιτικό βίο της ημετέρας πατρίδας, εξ αρχαιοτάτων χρόνων. Διηγείται, λοιπόν, ο παραμυθάς Αίσωπος: «Όταν ο Δίας έπλασε τον άνθρωπο, τον έκανε ολιγοχρόνιο, ολιγόζωο. Κι ο άνθρωπος χρησιμοποιώντας την εξυπνάδα του, έφτιαξε σπίτι, όταν έφτασε ο χειμώνας και ζούσε μέσα σ’ αυτό. Κάποτε που το κρύο δυνάμωσε και ο Δίας έριχνε βροχή πολλή και σφοδρή, το άλογο μη αντέχοντας το κακό, πρόστρεξε στον άνθρωπο και τον παρακάλεσε να του δώσει καταφύγιο.

Διαθρησκειακό συνέδριο στην Αρμενία με συμμετοχή του Πατριάρχη Μόσχας


28, Νοέμβρη 2011. російська Στην  πρωτεύουσα της Αρμενίας Ερεβάν  άρχισε η συνεδρίαση του Προεδρείου του Διαθρησκειακού Συμβουλίου της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών της Ρωσίας και της Υπερκαυκασίας.

Βίντεο από τη συνάντηση του Γέροντα Εφραίμ με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας Μεντβέντεφ

Ολοκληρώθηκε η παραμονή της Αγίας Ζώνης της Παναγίας στη Ρωσία. Το ιερό κειμήλιο βρισκόταν στη Ρωσία από τις 20 Οκτωβρίου ως τις 28 Νοεμβρίου 2011. Την τελευταία ημέρα προσκύνησε ξανά το ιερό κειμήλιο  και είχε συνάντηση με τον Γέροντα Εφραίμ, ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντ. Μεντβέντεφ. (Δείτε από 2.07΄)

Απόστολος Ανδρέας ο πρωτόκλητος (Βίντεο)

Απόστολος Ανδρέας. (30 Νοεμβρίου). Μετάφραση από τα ρωσικά: Ευγενία Τελιζένκο. Επεξεργασία: Ενορία Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου 40 Εκκλησιών.(pankrestos)

28 Νοε 2011

Άγιος Φιλούμενος (29 Νοεμβρίου)


«Μὴ φοβηθῆτε ἀπὸ τῶν ἀποκτεινόντων τὸ σῶμα, τὴν δὲ ψυχὴν μὴ δυνάμενων ἀποκτεῖναι• φοβεῖσθε δὲ μᾶλλον τὸν δυνάμενον καὶ ψυχὴν καὶ σῶμα ἀπολέσαι ἐν γεέννῃ» (Ματθ. ι΄, 28)
Ο λόγος αυτός του Κυρίου προς τους μαθητές Του εφαρμόστηκε, κατ’ απόλυτο τρόπο, μέτρο και βαθμό και εις τον παρά το Φρέαρ του Ιακώβ μαρτυρικώς τελειωθέντα Αγιοταφίτη Αρχιμανδρίτη Φιλούμενο και νυν πια, επισήμως και κανονικώς, Ιερομάρτυρα και Άγιο της Εκκλησίας μας, γνωστό σ’ όλη την απανταχού της γης, Ορθοδοξία.
Ο Άγιος Φιλούμενος έγινε σκεύος εύχρηστο του Θεού από τη νεότητά του, η οσιακή ζωή και το μαρτυρικό του τέλος στη συνέχεια, τον ανέδειξαν, στη συνείδηση του λαού, ως ένα «Χριστοφόρο, Θεοφόρο και Πνευματοφόρο ήρωα» του πληρώματος της Εκκλησίας.
Ο ζωντανός αυτός φορέας της Χάριτος είναι γέννημα της Αγιοτόκου και μαρτυρικής νήσου Κύπρου. Συγκεκριμένα, ο κατά κόσμον Σοφοκλής γεννήθηκε στη Λευκωσία, στις 15 Οκτωβρίου 1913 και έλκει την καταγωγή του από το χωριό Ορούντα της επαρχίας Μόρφου. Ήταν δίδυμος αδελφός με τον Αλέξανδρο, τον μετέπειτα π. Ελπίδιο και από μικροί διακρίνοντο για την αγάπη τους προς τον Θεό.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, για το μάθημα των θρησκευτικών και την εκκλησιαστική εκπαίδευση


Όπως αναφέρει η εφημερίδα « Το Παρόν» 27/11/2011 ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, δεσμεύτηκε ότι  το μάθημα των Θρησκευτικών δεν θα υποβαθμιστεί, και στο σχεδιασμό της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης θα έχει ενεργό ρόλο η Εκκλησία.
«Γκρίνιες» για την ταύτιση
Μέσες-άκρες, τις ίδιες θέσεις με την Εκκλησία υιοθετεί η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας στα θέματα της παιδείας. Σε αυτό κατέληξαν από τη συνάντηση που είχαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο. Αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πάρει την αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, δεσμεύτηκε ο κ. Αρβανιτόπουλος, το μάθημα των Θρησκευτικών δεν θα υποβαθμιστεί, και στο σχεδιασμό της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης θα έχει ενεργό ρόλο η Εκκλησία. Ήδη πάντως έχουν αρχίσει να φωνάζουν οι γνωστοί... προοδευτικοί πως πάλι γυρίζουμε χρόνια πίσω, ότι θα γίνουμε το μοναδικό θεοκρατικό καθεστώς στην ΕΕ κ.λπ. 
Άραγε, αυτοί που φωνάζουν κάθε τόσο και υπερασπίζονται τα δικαιώματα των άλλων, μήπως θα έπρεπε να ρίξουν μία ματιά στο πώς προφυλάσσει η Γαλλία τον πολιτισμό και τη γλώσσα της; Μήπως θα έπρεπε να δουν την αλλαγή αντίληψης στη Γερμανία, που διαπίστωσαν, έστω και αργά, ότι το πολυπολιτισμικό μοντέλο δεν περπατάει; Γιατί δηλαδή ακόμη μία φορά, λένε στην Εκκλησία, ο πατριώτης θα πρέπει να θεωρείται εθνικιστής και ο ορθόδοξος χριστιανός να ντρέπεται να κάνει τον σταυρό του δημοσίως;

Στο στόχαστρο από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης για το «Μακεδονία ξακουστή» ο 22χρονος εύελπις

Αίσθηση, προβληματισμό αλλά και ερωτηματικά για το κατά πόσο κάποιοι μπορεί άθελά τους να παίζουν το... παιχνίδι του τέως πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου (ο οποίος, για να δικαιολογήσει στις Κάννες το εθνικά επικίνδυνο και απαράδεκτο πυροτέχνημα περί δημοψηφίσματος, μίλησε μεταξύ άλλων περί κινήσεων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη διενέργεια «πραξικοπήματος» και ακολούθησε ο «αποκεφαλισμός» ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας) προκαλεί το θέμα που έφερε χθες στη δημοσιότητα το «Βήμα της Κυριακής»….
Στο στόχαστρο από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης για το «Μακεδονία»
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 22χρονος εύελπις (που αρίστευε σε όλα) είχε στοχοποιηθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, καθώς στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία, ως γνωστόν, ματαιώθηκε, είχε διατάξει τις διμοιρίες των ευελπίδων να τραγουδήσουν, καταχειροκροτούμενες, το «Μακεδονία ξακουστή» προτού αποχωρήσουν!

Με σύγχρονα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης η Ρωμαιοκαθολική προπαγάνδα στην Ουκρανία


osviachenia_monastyria_2
Στις 24 Νοεμβρίου 2011 ιδρύθηκε στο Κίεβο το πρώτο "media" Ρωμαιοκαθολικό μοναστήρι, στο οποίο θα λειτουργεί και το τηλεοπτικό  στούντιο  του δορυφορικού Αμερικανικού Ρωμαιοκαθολικού καναλιού EWTN. Το μοναστήρι- τηλεοπτικός σταθμός  που θα επιδιώξει να περάσει την Παπική προπαγάνδα  στην Ουκρανία το αποτελούν  τρεις μοναχοί που ανήκουν στο Τάγμα Ιεραποστολής Mary Immaculate Oblativ. Στην τελετή παρέστησαν ο Αποστολικός Νούντσιος στην Ουκρανία Αρχιεπίσκοπος Thomas E. Hallikson, και πολλοί Παπικοί επίσκοποι.

Πατρών Χρυσόστομος:“Με σύστημα και με μεθοδικότητα, κτύπησαν τη γλώσσα, την ιστορία, την Έκκλησία, την δικαιοσύνη, τον σεβασμὸ στους θεσμοὺς και τις αξίες”.


Πρωτοκλήτεια 2011
Τιμητική ἐκδήλωση γιά τούς Ἐκπαιδευτικούς
στόν Νέο Ἱερό Ναό Ἁγίου Ἀνδρέου Πατρῶν
Μητροπολίτης Πατρῶν:
«Τώρα καλοῦνται οἱ Ἐκπαιδευτικοί, νά δώσουν αἷμα καί πνεῦμα, τώρα πού τόν ἄνθρωπο βασανίζει τό αἴσθημα τῆς ναυτίας μπροστά στό μηδέν καί ὁ τρόμος μπροστά σέ ἕνα ἀβέβαιο καί ζοφερό μέλλον».
Ἀπευθυνόμενος στήν πληθύ τῶν Ἐκπαιδευτικῶν ἀλλά καί στούς ἄλλους πιστούς, πού εἶχαν κατακλύσει τόν Νέο Ἱερό Ναό τοῦ Ἁγίου Ἀνδρέου κατά τόνἙσπερινό τῆς Ἑορτῆς τῶν Ἀχαιῶν Ἁγίων, τό Σάββατο 26.11.2011 εἶχε μεταξύ τῶν ἄλλων.

Πορίσματα της 4ης Συνάντησης του Διορθόδοξου Δικτύου Πρωτοβουλιών Μελέτης Θρησκειών και Καταστροφικών Λατρειών (06 - 09 Οκτωβρίου 2011


ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
4Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ  ΚΑΙ ΚΑΣΤΡΟΦΙΚΩΝ ΛΑΤΡΕΙΩΝ
06 - 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΕΛΛΑΔΑ
ΓΕΝΙΚΟ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ‘ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΩΝ’ ΛΑΤΡΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΥΧΟΛΑΤΡΕΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Στην Κύπρο οι εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής


Η έναρξη των εργασιών της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής (ΣΕΜΑ) θα προβληθεί σε ΖΩΝΤΑΝΗ μετάδοση από την Ιστοσελίδα της Εκκλησίας Κύπρου www.churchofcyprus.org.cy . Η εναρκτήρια τελετή θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 11.30 το πρωί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011. 
************************************************
Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β΄ και η Εκκλησία της Κύπρου, φιλοξενούν τις εργασίες της 10ης Γενικής Συνέλευσης του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής (ΣΕΜΑ). Η Συνάντηση πραγματοποιείται από τις 29 μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011, στο Ξενοδοχείο «Άγιος Γεώργιος» στην Πάφο.
Με δεδομένο ότι στη Μέση Ανατολή, το τελευταίο διάστημα, διαδραματίζονται πολλές εξελίξεις, κοινωνικές και πολιτικές, ο ρόλος των Εκκλησιών είναι πολύ σημαντικός όχι μόνο στον εκκλησιαστικό τομέα αλλά και στο κοινωνικό και πολιτικό. Έτσι, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, θα αναζητηθούν τρόποι ώστε το Συμβούλιο Εκκλησιών Μέσης Ανατολής να μπορέσει να διαδραματίσει έναν πιο καθοριστικό ρόλο στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και το σεβασμό της Θρησκευτικής Ελευθερίας μεταξύ των λαών. Η ενεργοποίηση των μελών του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής στόχο έχει να συμβάλει στην ενότητα μεταξύ των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με το πνεύμα της Αγίας Γραφής «τοῦ δέ πλήθους τῶν πιστευσάντων ἧν ἡ καρδία καί ἡ ψυχή μία» (Πράξεων δ΄, 32), που αποτελεί και το θέμα της 10ης Γενικής Συνέλευσης.

Κύπρος- Έτοιμοι για διάλογο για το βιβλίο Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου


Μ. Μηλιώτης: Δεν έπρεπε να δοθεί στα παιδιά της Α΄ Γυμνασίου το βιβλίο των Θρησκευτικών

Έτοιμοι για διάλογο για το βιβλίο Θρησκευτικών της Α΄ Γυμνασίου

Τόσο ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Δημοσθένους όσο και η γενική διευθύντρια του υπουργείου Παιδείας Ολυμπία Στυλιανού παρουσιάστηκαν σήμερα έτοιμοι για διάλογο ώστε να λυθεί όποιο πρόβλημα προκύπτει από το βιβλίο των Θρησκευτικών Α΄ Γυμνασίου. 
Ο υπουργός Παιδείας μας ανέφερε ότι αυτό αυτά τα προβλήματα λύνονται εύκολα. Η κ. Στυλιανού κληθείσα να σχολιάσει το ενδεχόμενο ο Αρχιεπίσκοπος θα ζητήσει εξηγήσεις από το υπουργείο Παιδείας επειδή υπάρχει η εντύπωση ότι το βιβλίο είναι περισσότερο ιστορικού - πολιτιστικού χαρακτήρα, παρά θρησκευτικού είπε ότι θα ερευνήσει το θέμα για να γίνουν οι κινήσεις εκείνες που στο τέλος να μην υπάρχουν προβλήματα.

Κύπρος- Η ύστατη μάχη για να πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή στα δημοτικά σχολεία


Μεθαύριο Τετάρτη στη Βουλή, ΠΟΕΔ και γονείς με στόχο να γίνει η γιορτή

Την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί η ύστατη μάχη για να πραγματοποιηθεί η χριστουγεννιάτικη γιορτή στα δημοτικά σχολεία . Μετά τη χθεσινή προειδοποίηση του προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Νίκου Τορναρίτη ότι η Χριστουγεννιάτικη γιορτή θα γίνει ό,τι και να γίνει, σήμερα έγινε ακόμη ένα βήμα.
Ο κ. Τορναρίτης κάλεσε την ΠΟΕΔ και τους γονείς σε έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής στην παρουσία και της γενικής διευθύντριας του υπουργείου Παιδείας σε μια συζήτηση, με μοναδικό στόχο να πεισθεί η Οργάνωση των Δασκάλων να άρει το συγκεκριμένο μέτρο.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Κυριακή ΙΓ' Λουκά. Ερμηνευτικό κήρυγμα πάνω στην Αποστολική Περικοπή

Ερμηνευτικό κήρυγμα πάνω στην Αποστολική Περικοπή (Προς Εφεσίους Επιστολή 2, 14, 22) Εκφων. (27/11/2011)

Ενας άγγελος για τους "γιους του Ασώτου" (π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος)Το προσωπικό του σύνθημα είναι «η ζωή μας είναι σύντομη. Ας βιασθούμε να κάνουμε το καλό στον κόσμο». Και η προσευχή του, «Κύριε, μάθε μας να αγαπήσουμε αυτούς που δεν αγαπήθηκαν. Κάνε μας να υποφέρουμε με τον πόνο των άλλων. Μην επιτρέψεις πια να ευτυχούμε μόνοι μας… Δώσε μας την αγωνία της παγκόσμιας δυστυχίας και φύλαξέ μας από τη λησμονιά των άλλων».
Είναι γνωστός σε όλον τον κόσμο για τη φιλευσπλαχνία του. Με οδηγό τον λόγο του Θεού, θέλει πάντα να κάνει το καλό. Εχει συμβάλει ταπεινά τα τελευταία τριάντα τέσσερα χρόνια στην αποφυλάκιση δεκατεσσάρων χιλιάδων απόρων φυλακισμένων στην Ελλάδα και σε ογδόντα χώρες των πέντε ηπείρων, συγκεντρώνοντας περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά των ποινών τους. Ο λόγος, για τον 80χρονο αρχιμανδρίτη Γερβάσιο, κατά κόσμον Γεώργιο Ραπτόπουλο.

Ο άγιος μεγαλομάρτυς Ιάκωβος ο Πέρσης (27 Νοεμβρίου)

Ο άγιος μεγαλομάρτυς Ιάκωβος ο Πέρσης
Του Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δορμπαράκη
«Ο άγιος Ιάκωβος ήταν επί των βασιλέων Ονωρίου και Αρκαδίου, χριστιανός από γονείς χριστιανούς, κατοικούσε στην πόλη Βηθλαβά, στη χώρα των Ελουζησίων, από γένος έντιμο και λαμπρό, και ετιμάτο πολύ από τον βασιλιά Ισδιγέρδο. Γι’  αυτόν τον λόγο, επειδή δηλαδή τον αγαπούσε πολύ ο βασιλιάς των Περσών, απομακρύνθηκε από την πίστη των Χριστιανών και ακολούθησε τον βασιλιά, οδηγούμενος έτσι στην απώλεια με την άρνηση του Χριστού. Όταν όμως η μητέρα του και η σύζυγός του διέκοψαν την κοινωνία τους με αυτόν, διότι προτίμησε την αγάπη του βασιλιά από την αγάπη του Χριστού, και για την πρόσκαιρη δόξα επέλεξε την αιώνια ντροπή και κατάκριση – κάτι που του το μήνυσαν με γράμματα που του έστειλαν – πληγώθηκε στην ψυχή και απομακρύνθηκε από τη μάταια θρησκεία του βασιλιά, οπότε άρχισε να κλαίει για όσα αμάρτησε, καθώς αποστάτησε από τον Χριστό. Για τον λόγο αυτό οδηγείται σε εξέταση, ενώ ο βασιλιάς δυσαρεστήθηκε  πάρα πολύ από το γεγονός. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί πικρό θάνατο, με την κατάτμηση λίγο λίγο της αρμονίας του σώματος: των χεριών και των ποδιών και των βραχιόνων, ώστε να μείνει μόνον σ’  αυτόν το κεφάλι με την κοιλιά. Έπειτα του αφαίρεσαν και το κεφάλι με μαχαίρι».

27 Νοε 2011

Οικουμενιστικό το Παπικό ημερολόγιο για το 2012 στη Σερβία


Ο χαρακτηρισμός οικουμενιστικό δεν βγαίνει μόνο από το εξώφυλο του ημερολογίου, αλλά γιατί περιέχει εκτός από το Ρωμαιοκαθολικό και το Ορθόδοξο ημερολόγιο  και τις  εβραϊκές και μουσουλμανικές γιορτές. 

Τι ζήτησε ο Γέροντας Εφραίμ από τον Πούτιν (βίντεο)

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com