30 Ιουν 2018

Οι πρωτοκορυφαίοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος (Γέροντας Φιλόθεος Ζερβάκος)

Απορώ και εξίσταμαι, πώς οι άγιοι Απόστολοι που εορτάζουμε σήμερα, κατόρθωσαν τέτοια μεγάλα και εξαίσια θαύματα! Και πώς κανείς να μη θαυμάσει και να μην απορήσει;
Αναλογισθείτε, αδελφοί μου· τι ήταν πριν ο Απόστολος Πέτρος; Ένας ψαράς. Τίποτε άλλο δεν ήξερε από το να ψαρεύει, να πιάνει ψάρια με το δίχτυ στη λίμνη Γενησαρέτ. Και ξαφνικά τον βλέπετε κήρυκα όλης της οικουμένης. Τόση χάρη και γλυκύτητα είχαν τα λόγια του, ώστε σε μια ομιλία του πίστεψαν τρεις χιλιάδες και άλλοτε πέντε χιλιάδες, τους οποίους και βάπτισε.

“Μεθυσμένη” Πολιτεία, Δημοκρατία και περηφάνια σε κώ(μ)μα! Που πάει η Ελλάδα μας;

File Photo: Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων μεταφέρουν τη σημαία στην Ακρόπολη στην τελετή του εορτασμού για την 73η επέτειο από την απελευθέρωση της Αθήνας από τους Ναζί. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. ΑΠΕ - ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές
“Μεθυσμένη” Πολιτεία, Δημοκρατία και περηφάνια σε κώ(μ)μα! Που πάει η Ελλάδα μας;
Του Νίκου Αντωνιάδη* – Νέα Υόρκη

ΠΕΘ: Λέμε ΟΧΙ στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας «εις χείρας αλλοτρίων»!

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανελλήνια Ένωση ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΑΚΤΙΝΕΣ
Δελτίο τύπου
Λέμε ΟΧΙ
στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας «εις χείρας αλλοτρίων»!
Οι εξελίξεις οι σχετικές με την παράδοση ουσιαστικά του ονόματος της Μακεδονίας «εἰς χεῖρας ἀλλοτρίων τοῦ διαρπάσαι... καὶ βεβηλώσουσιν αὐτό»(Ιεζ. 7,21) αλλά και οι δηλώσεις ανώτερων κυβερνητικών αξιωματούχων αναφορικά και με άλλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας (βλ. θέματα με Αλβανία, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο),  δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής και απραξίας σε οποιονδήποτε υγιώς σκεπτόμενο Έλληνα, που έχει γαλουχηθεί στα νάματα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού κι έχει μάθει να υπερασπίζεται πάντοτε την Πατρίδα του, τον Πολιτισμό του, την Ιστορία του, την Πίστη του και την Αλήθεια του.

Ο «Ιερός» ύπνος φέρνει Ε(ε)φιάλτες


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΥΝΟΔΟΣ
Ο «Ιερός»  ύπνος φέρνει  Ε(ε)φιάλτες
  Γράφει η Σοφία Τσέκου,καθηγήτρια
“ Αν όχι τώρα, πότε; Αν όχι με αυτό,με τί; Πού είστε τώρα, Άγιοι Πατέρες; Δεσποτάδες, σηκώστε τις επισκοπικές μαγκουρίτσες σας και επιτέλους φωνάξτε κατά του εγκλήματος που γίνεται στα παιδιά σας. Εθνική γενοκτονία εν όψει και σεις πού; Όλα καταρρέουν :δόγμα, οικογένεια ,πατρίδα και σεις πού; Θα κανακεύετε, θα δέχεστε και θα επικοινωνείτε ακόμα με αυτούς τους κατά ψευδώνυμο βουλευτές που ψήφισαν αυτό το έκτρωμα στη Βουλή; Τους ξέρετε και τους ξέρουμε. Εσείς έχετε τα παιδαγωγικά μέσα που σας δίνει η Πίστη μας...Εμείς έχουμε την ψήφο μας που μας δίνει το Σύνταγμα . Ο καθείς να αντιδράσει από το μετερίζι του. Οι πολίτες ξέρουμε τι θα κάνουμε στην κάλπη.. Και εσείς ξέρετε τι πρέπει να κάνετε στον άμβωνα. Εμείς θα το κάνουμε αυτό που πρέπει !! Εσείς ;”

«Γιατί μαμά λέει η δασκάλα τον Παύλο Μελά δολοφόνο ιμπεριαλιστή»;«Γιατί μαμά λέει η δασκάλα τον Παύλο Μελά δολοφόνο ιμπεριαλιστή»;
 Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ
Η συμφωνία με τους Σκοπιανούς, που φέρει την υπογραφή του υπουργού εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και για την οποία υπεύθυνος είναι ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είναι πράξη αποτελούσα εσχάτη προδοσία, όπως αναλύθηκε εκτενώς στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ως τέτοια, θα πρέπει να κινητοποιήσει τους φυσικούς της δικαστές και τους Έλληνες πολίτες που έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν το πολίτευμα με κάθε μέσο, απέναντι στους ξενοκίνητους καταχραστές του Συντάγματος, που δρουν ενάντια στην θέληση και το εθνικό του συμφέρον.
Ζητήθηκε από τον κ. Τσίπρα να υπογράψει μια συμφωνία σε τύπο δεσμευτικού συνυποσχετικού, γιατί όσα διαδικαστικά προβλέπει θα πάρουν χρόνια, ίσως και δεκαετίες να ολοκληρωθούν, ακόμα και αν βρεθούν κυβερνήσεις να μην τα υλοποιήσουν, ακόμα και αν βρεθούν κυβερνήσεις να τα αρνηθούν, ακόμα και αν καταπατηθούν όροι ή όλη η συμφωνία μονομερώς.
Η συμφωνία θα μας δεσμεύει για πάντα. Η συμφωνία θα μας δεσμεύει, εκτός και αν μια ελληνική κυβέρνηση την ακυρώσει μονομερώς. Ή εκτός αν μια σκοπιανή και μια ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσουν από κοινού να την ακυρώσουν.

Η Ιεραρχία σιωπά και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πάρτι

Οι ευθύνες της ηγεσίας της Εκκλησίας, που φοβάται μη στενοχωρήσει τους κυβερνώντες, οι οποίοι διαλύουν με μέθοδο τα πάντα
Aπό τον Δημήτρη Ριζούλη

Ηρακλής Ρεράκης - Ημερίδα της ΠΕΘ για τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά, 10/6/2018

Δείτε σχετικά και:

Χαιρετισμοί επισήμων στην Ημερίδα της ΠΕΘ για τις αποφάσεις του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά, 10/6/2018

Δείτε σχετικά και:

Απαντώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα Κοτζιά

Ένα προς ένα η αποδόμηση των επιχειρημάτων Κοτζιά, Σταύρος Λυγερός
Απαντώντας ένα προς ένα τα επιχειρήματα Κοτζιά
Σταύρος Λυγερός
Με μία βαρυσήμαντη ομιλία του στη Βουλή (16 Ιουνίου) ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε με μαχητικό τρόπο όλη του την επιχειρηματολογία για να δικαιώσει τη συμφωνία που την επόμενη ημέρα υπέγραψε με τον Σλαβομακεδόνα ομόλογό του. Επειδή στην πολιτική σκηνή η αντίκρουση επιχειρημάτων έχει κατά κανόνα υποκατασταθεί από αφορισμούς και ατάκες, σ’ αυτό το άρθρο θα σχολιάσουμε ένα προς ένα τα επιχειρήματα του Κοτζιά.

Πρωτοπρ.Θεόδωρος Ζήσης, Δύο χρόνια μετά το Κολυμπάρι. Ποιά είναι η κατάσταση της Εκκλησίας;


Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης
Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.
1. Διαφημίζεται καὶ προβάλλεται μία καταστροφικὴ ψευδοσύνοδος
Συμπληρώνονται αὐτὲς τὶς ἡμέρες ἀκριβῶς δύο χρόνια (Ἰούνιος 2016-Ἰούνιος 2018) ἀπὸ τὴν σύγκληση καὶ λειτουργία στὸ Κολυμπάρι τῆς Κρήτης τῆς καταστροφικῆς αἱρετικῆς ψευδοσυνόδου, ἡ ὁποία διέψευσε καθ᾽ ὁλοκληρίαν τὸ ὄνομά της ὡς «Ἁγίας καὶ Μεγάλης Συνόδου», διότι ἀλλοίωσε βασικὰ δόγματα τῆς Ἐκκλησίας, περιφρόνησε τὴν συνοδικὴ καὶ Πατερικὴ Παράδοση, ἀθώωσε παλαιὲς καὶ νέες αἱρέσεις, κατήργησε ἀκόμη καὶ τὴν λέξη αἵρεση, καὶ ὑπὸ τὸ πρόσχημα, ὑπὸ τὸ ἔνδυμα, μιᾶς δῆθεν ὀρθοδόξου συνόδου, πέτυχε αὐτὸ ποὺ ὁ Διάβολος πάντοτε ἐπιδιώκει· νὰ παραπλανήσει τὸ ποίμνιο καὶ πολλοὺς ποιμένες ὁδηγώντας τους στὴν χειρότερη καὶ πιὸ ἐπικίνδυνη αἵρεση ὅλων τῶν ἐποχῶν, στὴν παναίρεση τοῦ σατανοκίνητου Οἰκουμενισμοῦ.

Τα κείμενα του Κολυμπαρίου και η συμφωνία των Πρεσπών.

Αγαπητοί αδελφοί. Εάν ρίξει κανείς μια ματιά στην «συμφωνία των Πρεσπών» θα διαπιστώσει ότι έχει κοινά χαρακτηριστικά με τις αποφάσεις της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου. Ο τίτλος και για τα δύο κείμενα θα μπορούσε να είναι «δημιουργική ασάφεια» και στο βάθος ένας ήδη ορατός σκοπός.
Παρατηρούνται πολύ πολύ συνοπτικά:

Η Μαρξιστική προέλευση του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο πρώην Επάρχου της Εταιρείας του Ιησού στην Αργεντινή και Αρχιεπισκόπου Μπουένος Άιρες, και νυν Πάπα Ρώμης Φραγκίσκου

papas fragkiskos kai to symbolo marxifix 01
Σχόλιο Τ.Ι.: Το 2014, το περιοδικό ΤΙΜΕ ανακήρυξε τον Πάπα Φραγκίσκο «πρόσωπο της χρονιάς» και αναφέρθηκε στο πρόσωπό του ως «Πάπα του λαού». Επίσης, στην πρώτη αποστολική Παράκληση -με τίτλο «Η χαρά του Ευαγγελίου», που υπέγραψε ως Πάπας ο Χόρχε Μπεργκόλιο, αφορίζει μετά βδελυγμίας το παγκοσμιοποιημένο καπιταλιστικό σύστημα και τη σύγχρονη ειδωλολατρίας του χρήματος. 

Κυριακή Ε΄ Ματθαίου - Το χάρισμα των χαρισμάτων

Αποτέλεσμα εικόνας για αγιοι αναργυροι
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Α΄ Κορ. ιβ΄ 27-ιγ΄ 8
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ: Ματθ. η' 28-34, θ1
Τὸ χάρισμα τῶν χαρισμάτων
Στὸ σημερινὸ Ἀποστολικὸ ἀνάγνωσμα, τό ὁποῖο ἀναγινώσκεται πρὸς τιμὴν τῶν ἑορταζομένων ἁγίων Ἀναργύρων, ὁ ἀπόστολος Παῦλος κάνει λόγο γιὰ τὰ χαρίσματα τοῦ Ἁ­­γίου Πνεύματος. Προτρέπει ὅμως νὰ ἐπιδιώκουμε τὰ ἀνώτερα ἀπὸ αὐτά: «Ζηλοῦτε τὰ χαρίσματα τὰ κρείττονα», γράφει.

29 Ιουν 2018

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Καταιγισμός αντιδράσεων για την προδοτική συμφωνία.

Εκπομπή που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV- 1-7-2018,

Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Ρώμη υπο τον Αρχιεπίσκοπο Τελμησσού Ιώβ για την εορτή Πέτρου και Παύλου

2018.06.28 Patriarcato Ecumenico di Costantinopoli CPF
Την  Αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου φέτος αποτελούν,  ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιώβ, συμπρόεδρος του Θεολογικού Διαλόγου, ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος και ο διάκονος της Πατριαρχικής Αυλής Αλέξανδρος Κούτσης. 

Ε΄ Κυριακή Ματθαίου - Ερμηνεία της Ευαγγελικής περικοπής (Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία)


IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
1. 1η Ἰουλίου σήμερα, ἀδελφοί χριστιανοί. Σᾶς εὔχομαι καλό μήνα. «Καλό μήνα» ὅταν λέγω, ἐννοῶ καί καλά καί εὐχάριστα νά τά περάσουμε, μέ ὑγεία καί ἀγάπη μεταξύ μας, ἀλλά εὔχομαι καί τό καλύτερο ἀκόμη, τό μήνα αὐτό νά δώσει ὁ Θεός νά μᾶς συμβεῖ κάποια πνευματική εὐκαιρία, ὥστε νά ἀγαπήσουμε περισσότερο τόν Κύριο ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστό καί νά ἀνεβοῦμε πνευματικά.
Ἡ σημερινή Κυριακή, ἀδελφοί, λέγεται Ε´ Κυριακή τοῦ Ματθαίου καί ἀναφέρεται στήν θεραπεία δύο δαιμονισμένων στήν χώρα τῶν Γαδαρηνῶν. Τήν χώρα ὅμως αὐτή τό σημερινό Εὐαγγέλιο τήν ἔλεγε «Γεργεσηνῶν». Πραγματικά, ἡ πόλη, στήν ὁποία ἔγινε τό θαῦμα, λεγόταν «Γέργεσα» καί σ᾽ αὐτήν ἔδειχναν τόν γκρεμό, ἀπ᾽ ὅπου οἱ χοῖροι κατέπεσαν στήν θάλασσα. Πιθανόν ἡ περιοχή νά λεγόταν «χώρα τῶν Γαδαρηνῶν» καί ἡ Γέργεσα νά ἦταν μία παραθαλάσσια πόλη τῆς χώρας αὐτῆς. Σ᾽ αὐτήν τήν πόλη λοιπόν πού πῆγε ὁ Χριστός τόν συνάντησαν δυό δαιμονισμένοι ἄνθρωποι πού ἔβγαιναν ἀπό τά ἐκεῖ μνήματα. Ὁ εὐαγγελιστής σημειώνει ὅτι οἱ δαιμονισμένοι αὐτοί ἦταν «χαλεποί λίαν». Ἦταν δηλαδή ἐπιθετικοί καί ἐπικίνδυνοι.

Χρήστος Λιβανός, Οικουμενισμός: «Ο Ρουβίκωνας» της Εκκλησίας


ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ: «Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ» ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Του κ. Χρήστου Κ. Λιβανού, Αρθρογράφου – Συγγραφέως
Τα τελευταία έτη, ως γνωστόν, εκτός των μυρίων άλλων κακών, μόνιμη θέση στην κοινωνική ζωή της Ελλάδος και στην καθημερινότητα της εγχώριας ειδησεογραφίας έχει καταλάβει μία αναρχική ομάδα, αυτοαποκαλουμένη «Ρουβίκωνας». Η ιδεολογία των μελών της απηχεί σε γενικές γραμμές αυτή του λεγομένου αντιεξουσιαστικού χώρου. Και τι δεν κάνει η αναρχική αυτή ομάδα! Εισβάλλει σε δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές εταιρείες, συμβολαιογραφικά γραφεία, πρεσβείες ξένων χωρών στην Αθήνα, ενώ προσέτι διαπράττει και άλλες εγκληματικές ενέργειες, όπως την επίθεση κατά του Συμβουλίου της Επικρατείας!

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 29.6.18 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»


Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
ΟΛΕΘΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ. Οἱ σημερινοὶ νοσταλγοὶ τῆς 70χρονης ἀθεΐας πωλοῦν τὴν Ἑλλάδα καὶ περιθωριοποιοῦν τὴν Ἐκκλησίαν.
Ἡ πλαστογράφησις τῆς ἱστορίας τῆς Μακεδονίας καὶ τῶν Μακεδόνων καὶ ἡ προδοτικὴ συμφωνία Τσίπρα. Γράφει ὁ Ἱερομόναχος Δαμασκηνός, Ἱερὸν Κελλίον τοῦ Φιλαδέλφου.
Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης: «Ἡ Μακεδονία εἶναι Ἑλλάδα».

Η Ελλάδα, αποθήκη λαθρομεταναστών

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να δώσει επειγόντως πολιτικό σωσίβιο στην Ανγκελα Μέρκελ, θυσιάζοντας την Ελλάδα! Οπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στους «Financial Times», είναι «ανοιχτός» σε ειδική συμφωνία με το Βερολίνο για να μειωθούν οι «δευτερογενείς μετακινήσεις» των προσφύγων που φτάνουν στα νότια σύνορα της Ε.Ε., αλλά έπειτα ταξιδεύουν προς τον Βορρά, στη Γερμανία. Με λίγα λόγια, οι Γερμανοί θα μας στέλνουν πίσω όσους λαθρομετανάστες εντοπίζουν στο έδαφός τους και έχουν εισέλθει στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω Ελλάδος.

Αθεΐα. (Ἀρσένιος μοναχὸς -Σκήτη Κουτλουμουσίου-Ἅγιον Ὄρος)

Αποτέλεσμα εικόνας για atheism
ΑΘΕΪΑ
    Πολλοί ανόητοι, ειδικά στις ημέρες μας, δηλώνουν πως είναι άθεοι, χωρίς καν να γνωρίζουν τι σημαίνει αθεΐα. Υπάρχουν πολλές αιτίες, που οδηγούν μερικούς ανθρώπους να δηλώνουν άθεοι, όμως μία είναι η ρίζα της αθεΐας και ένας είναι που την ανακάλυψε και την εφήρμοσε. Άθεος είναι αυτός, που πρώτα ήταν φίλος με τον Θεό και ξαφνικά έγινε αντάρτης, αποστάτης και εχθρός του Θεού. 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων: Σήμερα, καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΟΤΖΙΑ. Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική.


panellhnia omospondia politistikwn syllogwn makedonwn 01
Σήμερα, καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ΑΙΤΗΣΗ ΑΚΥΡΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΟΤΖΙΑ.
Η συμφωνία είναι αντισυνταγματική.
Οφείλουν οι δικαστές να αχθούν στο ύψος των περιστάσων.
ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ.
Από σήμερα κι ώσπου να αποφασίσει το ΣτΕ, όσα κάνει ο κ. Κοτζιάς είναι στον αέρα.
Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων σε συνεργασία με σύσσωμες τις Παμμακεδονικές Ενώσεις του απόδημου Ελληνισμού, ως όφειλαν και δικαιούνται, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικράτειας, με αίτηση ακύρωσης αυτής της εφιαλτικής συμφωνίας, της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπογράφηκε στις 17/6/2018 μεταξύ των Κοτζιά – Ντιμιτρόφ, με την οποία ζητούμε να ακυρωθεί αυτή καθώς και οι επιστολές που απεστάλησαν σε ΝΑΤΟ και ΕΕ για άρση του βέτο για την ένταξη της χώρας των Σκοπίων στους οργανισμούς αυτούς.

28 Ιουν 2018

Ο Απόστολος Παύλος και η Χίος


Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΧΙΟΣ
                Ο Απόστολος Παύλος, η «μεγάλη του Πνεύματος σάλπιγξ», όπως τον χαρακτηρίζει ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, είχε σχεδόν ολοκληρώσει την Τρίτη ιεραποστολική περιοδεία του σε πόλεις της Μικράς Ασίας και του Ελλαδικού χώρου. Ήδη βρισκόταν κοντά στους αγαπημένους του χριστιανούς της Κορίνθου για τρεις μήνες, όταν αποφάσισε να επισκεφθεί και πάλι τα Ιεροσόλυμα. Ενώ όμως σχεδίαζε να ταξιδέψει με πλοίο από την Κόρινθο προς τη Συρία, με τη Χάρη του Θεού, έγιναν γνωστά τα εναντίον του δολοφονικά σχέδια των Ιουδαίων που θα λάμβαναν χώρα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής. Έτσι για να είναι πιο ασφαλείς, όχι τόσο ο ίδιος όσο οι συνοδοί - συνεργάτες του, αλλά και τα χρήματα της «λογίας»1, δηλαδή του εράνου που προοριζόταν για τους φτωχούς χριστιανούς των Ιεροσολύμων, άλλαξε σχέδιο. Χωρίς λοιπόν να υπολογίσει για πολλοστή φορά τους νέους κόπους, τις ταλαιπωρίες και τους κινδύνους, αποφάσισε να ξεκινήσει από τη νότια Ελλάδα και περνώντας πάλι από τις πόλεις της Μακεδονίας και αφού παραπλεύσει τα Μικρασιατικά παράλια, να κατευθυνθεί στον τελικό του προορισμό που θα ήταν τα Ιεροσόλυμα.

Συμφωνία με τα Σκόπια: Μια νέα εθνική ταπείνωση.(Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 28η Ιουνίου 2018
 Εισήλθαμε προφανέστατα σε μια νέα φάση εθνικών περιπετειών με την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης και του κρατιδίου των Σκοπίων στις 17 Ιουνίου 2018. Μιας συμφωνίας που θα παραμείνει στην ελληνική ιστορία ως συμφωνία στρατηγικής ήττας και εθνικής ταπείνωσης, που θα μας στιγματίζει για πάντα.

Δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τα Σκόπια ζητά η Α΄ ΕΛΜΕ Κορίνθου


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ Π.Γ.Δ.Μ.
Στη δύσκολη ιστορικά συγκυρία που διανύει η χώρα μας, πέραν όλων των γνωστών οικονομικών προβλημάτων, έρχεται να προστεθεί η συμφωνία για το θέμα του ονόματος της Π.Γ.Δ.Μ., τις λεπτομέρειες της οποίας ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει, ενώ την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι  φωνές ότι βλάπτεται το εθνικό μας συμφέρον.
Θεωρούμε ότι ένα τόσο κρίσιμο θέμα, με προεκτάσεις στο εγγύς και απώτερο μέλλον του τόπου  μας, απαιτεί όχι μόνο την πλήρη ενημέρωση των πολιτών αλλά και τη  συσπείρωση όλων μας, γιατί οι λαοί οφείλουν ΠΑΝΤΟΤΕ να υπερασπίζονται την Πατρίδα τους, τον Πολιτισμό τους, την Ιστορία τους και την Αλήθεια.

Μετά τη Μακεδονία ακολουθεί η Θράκη;

ΜΕΤΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ;
Εντονοι φόβοι στην περιοχή για παραχωρήσεις προς την Τουρκία, στο όνομα του ΝΑΤΟ ή του χρέους

MKO ή διακινητές; Αναπάντητα ερωτήματα για τη μεταφορά των προσφύγων


MKO ή διακινητές;
Αναπάντητα ερωτήματα για τη μεταφορά των προσφύγων
Από τη Δρ Ελένη Παπαδοπούλου, Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III - Sorbonne Nouvelle
Από τότε που έγινε ο Σαλβίνι υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, τα πλοία των ΜΚΟ, που είχαν αναλάβει εργολαβία τη μεταφορά Αφρικανών από τις ακτές της Λιβύης στην Ευρώπη, περιφέρονται σαν άδικες κατάρες στα νερά της Μεσογείου αναζητώντας λιμάνι. 

ΗΠΑ: Απόφαση κατά των αμβλώσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ προσέφερε σήμερα μια νίκη στους αντιπάλους των αμβλώσεων καταργώντας νόμο της Καλιφόρνια που επέβαλλε σε κλινικές να ενημερώνουν τις εγκύους πελάτισσές τους ότι μπορούν να υποβληθούν σε άμβλωση ή να λάβουν αντισυλληπτικά μέσα δωρεάν ή σε χαμηλές τιμές σε επιδοτούμενους από το κράτος οργανισμούς.

Ο Θεός Πρόσωπο ή μια άλογη ενέργεια;

Ο ΘΕΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟ ἤ ΜΙΑ ΑΛΟΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ;
Ἀρχιμ. Χρυσοστόμου Μαϊδώνη, Πρoέδρου τοῦ Πν. Συμβουλίου τῆς Π.Ε.Γ.
 α) Ὁ Θεός πρόσωπο καί ὑπόσταση

27 Ιουν 2018

Επιπτώσεις της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στα Βαλκάνια: Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία


Επιπτώσεις της «Συμφωνίας των Πρεσπών» στα Βαλκάνια: Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Η Βουλγαρία ήταν η πρώτη χώρα που αναγνώρισε την «Δημοκρατία της Μακεδονίας» δηλώνοντας ρητά όμως ότι δεν αναγνωρίζει «μακεδονικό έθνος» ή «μακεδονική γλώσσα». Παρέμεινε έκτοτε σταθερή σ’ αυτήν την της άποψη. Αποδίδω το ότι στέκεται βουβή από τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι σήμερα στο ότι σέβεται τους διεθνούς της ρόλους. Είναι προεδρεύουσα της ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2018, διάστημα στο οποίο ξεκαθάρισε ότι θα χρησιμοποιεί τον όρο πΓΔΜ της διεθνούς αναγνώρισης της ΕΕ και όχι το όνομα της δικής της αναγνώρισης. Σε λίγες ημέρες λήγει η θητεία της και θα δούμε τι σκέπτεται. Για την Βουλγαρία υπάρχουν ορισμένα θετικά, για παράδειγμα δεν έχει αντίρρηση με το «Βόρεια Μακεδονία», ακριβώς διότι σπάει την Μακεδονία σε κομμάτια με ελληνική υπογραφή, και μπαίνει και η Βουλγαρία στο μοίορασμα. Ταυτόχρονα όμως έχει και πολύ μεγάλα αρνητικά, παρόμοια με τα δικά μας, για διαφορετικούς λόγους: εθνότητα, γλώσσα, αλλά και διεθνή σήματα ΜΚ και MKD, παραπέμπουν στην Μακεδονία εξ ολοκλήρου και όχι απλά σε ένας μέρος της.

Με τίποτε δεν πρόκειται να ξεχαστεί η συμφωνία των Πρεσπών

Αποτέλεσμα εικόνας για Με τίποτε δεν πρόκειται να ξεχαστεί η συμφωνία των Πρεσπών
Τα επιχειρήματα του Νίκου Κοτζιά για να δικαιολογήσει την υπογραφή του σε κατάπτυστη συμφωνία, μάλλον απευθύνονται σε άνοες 

Υποχρεώσεις του "πολλού όχλου" προς την Εταιρία "Σκοπιά" και συνέπειες


ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΠΟΛΛΟΥ ΟΧΛΟΥ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΣΚΟΠΙΑ» ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Τῆς κ. Φωτεινῆς Περγιουδάκη, μέλους τοῦ Πν. Συμβουλίου τῆς ΠΕΓ
Ὁ «πολύς ὄχλος», δηλαδή οἱ ὀπαδοί τῆς «Σκοπιᾶς» μέ γήινη ἐλπίδα, ἔχοντας τυφλή ὑπακοή στόν «πιστό δοῦλο», δηλαδή τό «κυβερνῶν σῶμα» τῆς «Σκοπιᾶς», ἔχουν καί ὑποχρεώσεις πρός τούς χρισμένους «ἀδελφούς» τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, ὥστε νά τούς βοηθοῦν πνευματικά καί ἐνεργά.
Τί πρέπει νά κάνει ὁ ὀπαδός γιά νά βοηθήσει τούς «χρισμένους» ὥστε νά σωθεῖ ὁ ἴδιος καί νά κληρονομήσει τόν γήινο παράδεισο;
1) Νά παρακολουθεῖ ὅλες τίς συναθροίσεις στήν «Αἴθουσα Βασιλείας», νά μελετᾶ τήν Ἁγία Γραφή (τή «Μετάφραση τοῦ Νέου Κόσμου») μαζί μέ τό ἔντυπο τῆς «Σκοπιᾶς», γιά νά μπορεῖ νά ἀπαντήσει στίς ἐρωτήσεις τοῦ ἐντύπου. Νά συμμετέχει στό διάλογο μεταξύ τῶν ἀδελφῶν δηλαδή στήν προετοιμασία γιά τό καθημερινό «ἔργο» στό δρόμο. Σ’ αὐτό τό πλαίσιο τῆς προσέγγισης ἀνθρώπων ἐντάσσεται καί ἡ ἐγκατάσταση stand ἐκεῖ πού ὑπάρχει μεγάλη διέλευση ἀνθρώπων, σέ πλατεῖες καί Μετρό.

Ψήφισμα της Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης για την ονοματοδοσία των Σκοπίων


Αποτέλεσμα εικόνας για Ιεράς Μητροπόλεως Σερβίων & Κοζάνης
Σήμερα, την 27ην Ἰουνίου 2018, εις τόν Ἱερόν Ναόν της Αγίας Παρασκευής πόλεως Κοζάνης, προεδρεύοντος του Πατρός και Ποιμενάρχου ημών Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου συνήλθαμε άπαντες οι Κληρικοί της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως. Η Σύναξη ασχολήθηκε με το επίκαιρο εθνικό θέμα της γείτονος χώρας των Σκοπίων, την μετονομασία και όσα περιλαμβάνει αυτή, κατά την συμφωνία που υπεγράφη στους Ψαράδες των Πρεσπών, του Νομού Φλωρίνης, την 17ην Ιουνίου 2018.
Οι Έλληνες αγαπούμε όλους τους λαούς και ιδιαιτέρως τους γειτονικούς. Πιστεύουμε όμως σταθερά στα δίκαιά μας. Δεν εποφθαλμιούμε κανενός το δίκαιο, αλλά και δεν ανεχόμαστε άλλοι να καταπατούν το δικό μας. Συνώνυμο της ιστορίας της Ελλάδος είναι η θυσία υπέρ της φιλτάτης ημών Πατρίδος. Από αρχαιοτάτων χρόνων έχουμε μία ευαισθησία στα θέματα που την αφορούν, με χαρακτηριστικό τον λόγο του Σωκράτη: «Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστί η Πατρίς και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρά θεοίς και παρ’ ανθρώποις τοις νουν έχουσιν». Ενώ ο Όμηρος γράφει: «Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάτρης». Κατά δε τους νεώτερους χρόνους ο μόνος ανιδιοτελής κυβερνήτης της πατρίδος μας Ιωάννης Καποδίστριας είπε: «εάν θέλετε να έχετε κράτος ισχυρόν και ένδοξον, αγαπήσατε την πατρίδα σας».

Ρωσικές πιέσεις στην Αθήνα για μπλόκο στο ουκρανικό ζήτημα

Ασφυκτικές πιέσεις για το ουκρανικό ζήτημα φέρεται ότι ασκεί η Ρωσία στις Ορθόδοξες Εκκλησίες, ακόμα και σε πολιτικές ηγεσίες κάποιων χωρών.

Τι κάνουν οι ταγοί του Έθνους για να σταματήσει ο εθνικός εξευτελισμός;

Σχετική εικόνα
Τι κάνουν οι ταγοί του Έθνους για να σταματήσει ο εθνικός εξευτελισμός;
Μίκης Θεοδωράκης

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τον χωρισμό Εκκλησίας - Πολιτείας

Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ : «Η Εκκλησία δεν απολαμβάνει προνομίων» (https://www.youtube.com/watch?v=6ccwEv1DuL8)

Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος: Η ενότητα των πιστών και η αίρεση του Οικουμενισμού

Αποτέλεσμα εικόνας για π. Αθανάσιος Μυτιληναίος
Ὁμιλία ποὺ ἐκφωνήθηκε στὶς 19/5/91, κατὰ τὴν Κυριακὴ ἑορτασμοῦ τῆς μνήμης τῶν Ἁγίων 318 Πατέρων τῆς Ἃ΄Οἰκουμενικῆς Συνόδου 

Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας: Αγώνας & αντίσταση να μπει στον κάλαθο των αχρήστων η συμφωνία με τα Σκόπια...

Αποτέλεσμα εικόνας για Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης & Περιχώρων     
     Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης & Περιχώρων εκφράζει την έντονη αγανάκτηση, οργή και ανησυχία των μελών του για την συμφωνία με τα Σκόπια. Αποδεικνύονται ελάχιστα έως ανύπαρκτα τα θετικά σημεία της συμφωνίας, παρά την συστηματική προπαγάνδα. 

26 Ιουν 2018

Όσους μιλούν για Βόρειο Ήπειρο, τους… βγάζει τρελούς ο Ν. Κοτζιάς!

KOTZIAS MPOUSATI
Ενώ επιβεβαιώνει την κατάργηση του εμπολέμου…
Όσους μιλούν για  Βόρειο Ήπειρο, τους… βγάζει τρελούς ο Ν. Κοτζιάς!
- «Είναι ψυχώσεις που κάνουν κακό στη χώρα μας»!
- Στο θέμα «Τσάμηδων» ο Έλληνας Υπουργός πιάνεται πονηρά αδιάβαστος

Ανακοίνωση της Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους περί του θέματος της Μακεδονίας


Αποτέλεσμα εικόνας για ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ

Καρυαί τη 13η/26η Ιουνίου 2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ
ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
       Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους μετά πολλής συνοχής καρδίας και θλίψεως επληροφορήθη την, παρά τας αντιδράσεις συσσώμου του ελληνικού λαού, συνυπογραφήν της Συμφωνίας των Πρεσπών περί της ονομασίας της γείτονος χώρας των Σκοπίων.
       Ασφαλώς ως χριστιανοί οφείλομεν να επιδιώκωμεν με όλας τας δυνάμεις μας την ενότητα όλων των Ορθοδόξων, την θεραπείαν των σχισμάτων, την ειρηνικήν κατάστασιν και την παντί τρόπω αποφυγήν δημιουργίας εστιών θρησκευτικού και εθνοφυλετικού φανατισμού και μίσους. Ούτως η επίλυσις του χρονίζοντος προβλήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων και η πλήρης αποκατάστασις των σχέσεων των δύο χωρών είναι επιθυμητή, πολλώ μάλλον καθώς το Αγιώνυμον Όρος επισκέπτονται κατ’ έτος πολλοί προσκυνηταί εκ της γείτονος χώρας, οι οποίοι ευρίσκουν εις αυτό πνευματικήν ανάπαυσιν, εις ατμόσφαιραν γνησίας πνευματικής ενότητος και αγάπης.

Αντιχριστιανικό μένος κυβερνώντων

Αποτέλεσμα εικόνας για ελλασ ορθοδοξια
Ο χωρισμός Εκκλησίας - κράτους, ο οποίος προωθείται στo πλαίσιο της επόμενης συνταγματικής αναθεώρησης από την κυβέρνηση, είναι ένα από τα κεφάλαια του ελληνικού δράματος που άπαντες ανέμεναν ότι θα ανοίξει. Οι συνθήκες ευνοούν ακόμα μία καταστροφή…

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου με τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ για το πρόβλημα της Ουκρανίας.

26.6.2018   
Ο επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος. 

25 Ιουν 2018

Η πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας και των Μακεδόνων και η προδοτική συμφωνία Τσίπρα (Ἱερομόναχος Δαμασκηνὸς Ιερόν Κελλίον του Φιλαδέλφου)

symfwnia 01
Επιστολή του πατρός Δαμασκηνού  από το Ιερόν Κελλίον του Φιλαδέλφου, Καρυών Αγίου Όρους  προς τον Πρωθυπουργόν.

Κοσμάς Αιτωλίας: «…λένε η Ελλάδα δεν πεθαίνει αλλά την πεθάναμε την Ελλάδα…» (βίντεο)


..Εδώ είναι Ελλάδα, Χριστός. Εδώ είναι ιδανικά, αξίες. Δεν περνάτε. Θα πέσουμε εμείς αλλά τα ιδανικά δεν θα τα αρνηθούμε..

Σαράντος Καργάκος, «Σαν έγινε σκουπίδι η μάνα των Μακεδονία».


Εικόνα: Σαράντος Ι. Καργάκος
«Σαν έγινε σκουπίδι η μάνα των Μακεδονία»
Ο κ. Τσίπρας σήμερα επαινείται από όσους κάποτε έβριζε. Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να αναρωτηθεί τι κακό έπραξε;
Από τον Σαράντο Ι. Καργάκο
Ἡ φράση ἤ μᾶλλον ὁ στίχος δέν εἶναι κάποιου σύγχρονου ποιητῆ. Ὤ, οἱ σύγχρονοι προβεβλημένοι ποιητές κρατοῦν πάνω στά μεγάλα ἐθνικά θέματα αἰδήμονα σιγή, φοβούμενοι μπάς καί κάποιο κομματικό ἤ δημοσιογραφικό τσόφλι τούς πεῖ ...ἐθνικιστές. Ὁ στίχος, λοιπόν, εἶναι τοῦ Κων/νου Καβάφη πού λίγα χρόνια πρίν πεθάνει εἶχε δηλώσει εὐθαρσῶς: «Κι ἄν μέ ποῦν σωβινιστή, καθόλου δέν θά μοῦ κακοφανεῖ. Τόσο τό καλύτερον»! Σέ τί ὅμως ἀναφέρεται ὁ στίχος αὐτός πού τόσο πολύ ταιριάζει στόν παρόντα κακό μας καιρό;

Ενώ οδηγούμαστε σε πνευματική και εθνική πτώχευση: οι περισσότεροι από τους άγιους αρχιερείς μας τηρούν σιγή ιχθύος!!!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΙΩΠΗ
Ενώ οδηγούμαστε σε πνευματική και εθνική πτώχευση: οι περισσότεροι από τους άγιους αρχιερείς μας τηρούν σιγή ιχθύος!!!
Γράφει: ο Αθανάσιος Τσόκας, Μαθηματικός – Ερευνητής
Αγαπημένοι μου Φίλοι!!!
Ενώ ο αποχριστιανισμός και ο αφελληνισμός της Ελληνικής Νεολαίας καλά κρατεί, εδώ και αρκετά χρόνια, είναι ελάχιστες οι φωνές από την πλευρά των Αγίων Ιεραρχών μας, που εναντιώνονται σθεναρά, σε αυτόν το μεθοδευμένο και καλά σχεδιασμένο αποχριστιανισμό και αφελληνισμό των Νέων μας!!!

Αναθεώρηση Συντάγματος η επόμενη κίνηση Τσίπρα

Αναθεώρηση Συντάγματος η επόμενη κίνηση Τσίπρα
ΚΩΣΤΗΣ Π. ΠΑΠΑΔΙΟΧΟΣ
Αποφασισμένος να επιμείνει στη στρατηγική της ανάδειξης σαφών διαχωριστικών γραμμών και «εξώθησης» της Ν.Δ. στα δεξιά του πολιτικού φάσματος, προκειμένου ο ίδιος να αποκτήσει ερείσματα στον λεγόμενο μεσαίο χώρο, φέρεται ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας.

” Οι προδότες ήταν μάλλον μαθητές μας…” (η επιστολή μιας Μακεδόνισσας δασκάλας)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΣΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ
” Είμαι δασκάλα ,
το Σάββατο μου έστειλε η ΔΟΕ μια ανακοίνωση να αγωνιστούμε για την μη αξιολόγηση.
Τους απάντησα:

24 Ιουν 2018

Ηρακλής Ρεράκης, Γιατί δεν έγινε Δημοψήφισμα για το εθνικό θέμα της Μακεδονίας;Ηρακλής Ρεράκης, Καθηγητής Παιδαγωγικής - Χριστιανικής Παιδαγωγικής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ
Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες τον κ. Πρωθυπουργό να αρνείται το δημοψήφισμα για ένα τόσο μεγάλο εθνικό θέμα, την ώρα που τα Σκόπια, μια χώρα όχι πιο δημοκρατική από την Ελλάδα, σέβεται τον λαό της και θα διενεργήσει δημοψήφισμα. Μάλιστα, τον είδαμε να ισχυρίζεται ότι σχεδόν το θέμα δεν μας αφορά, ότι «δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δημοψήφισμα για το πώς θα λέγεται μία άλλη χώρα» και ότι, «αν αλλάζαμε κάτι εμείς, τότε  θα κάναμε δημοψήφισμα». Τον ακούσαμε, επίσης, να λέει στις Πρέσπες ότι η διένεξη με τα Σκόπια, όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια, ήταν «μια άγονη διένεξη» και ότι  η συμφωνία ανοίγει τον δρόμο για την ειρήνη και την οικονομική ευημερία των δύο λαών.

Αντιπροσωπεία της υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι, επισκέφθηκε το Σάββατο, 23 Ιουνίου, Αντιπροσωπεία της υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ύστερα από σχετικό αίτημά της.

Πήρες χριστιανέ μου τα περιοδικά "Σκοπιά" και ''Ξύπνα"; Να ξέρεις θα ξανάρθουν οι "Μάρτυρες του Ιεχωβά"!

Τα περιοδικά «Σκοπιά» και «Ξύπνα» της Οργάνωσης των Μαρτύρων του Ιεχωβά
Του  Γεωργίου  Διαμαντίδη
Αγαπητοί αναγνώστες, το παρόν άρθρο έχει σκοπό να ξεσκεπάσει κάποια από τα πιστεύω των "Μαρτύρων του Ιεχωβά", για να γνωρίζει ο κάθε Χριστιανός τι εστί "Μάρτυρες του Ιεχωβά"!

Η στάση της ιστορίας μπροστά στην αγένεια.

Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΕΝΕΙΑ
Το μάθημα ότι η τήρηση των προβλεπόμενων τύπων αποτελεί πρώτα απ’ όλα ζήτημα αυτοεκτίμησης

Ψήφισμα Η´ Μοναχικοῦ Συνεδρίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Βεροίας πρός τόν Πρόεδρο τῆς Δημοκρατίας : Νά μήν ἐπικυρώσετε τήν ὑπογραφεῖσα ἐπαίσχυντη συμφωνία παραχωρήσεως τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας μας

KDPauleiaMonaxikoSynedrio2018-2.jpg
ΨΗΦΙΣΜΑ
τῶν συνέδρων τοῦ Η´ Μοναχικοῦ Συνεδρίου τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης καί Καμπανίας πρός τόν Ἐξοχώτατο Πρόεδρο τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας
Ἐξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,

Εξισώνουν Βόρεια Ήπειρο με Τσαμουριά

Εξισώνουν Βόρεια Ήπειρο με Τσαμουριά
Μετά τη συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση βιάζεται τώρα να κλείσει και το Αλβανικό – Τι προβλέπεται για τις διεκδικήσεις περιουσιών και την ΑΟΖ

(Θανάσιμος) κίνδυνος

Αποτέλεσμα εικόνας για μεταναστες μκο
Πρώτη και κύρια αποστολή κάθε έμβιου όντος είναι η επιβίωση. Ολα τα υπόλοιπα έπονται. Το αυτό ισχύει για τα έθνη, τα κράτη, όλων των ειδών τις συλλογικότητες. Το ελληνικό έθνος, λόγω της πρωτοφανούς ακαταλληλότητας, επί σειρά ετών, του πολιτικού προσωπικού που αποφασίζει για τις τύχες του κράτους αντιμετωπίζει ζήτημα επιβίωσης. 

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com