31 Ιουλ 2019

Γιατί δεν δεχόμαστε την «άρση των αναθεμάτων» του 1965; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

Σχετική εικόνα
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 31η Ιουλίου 2019
        Είμαστε δυστυχώς υποχρεωμένοι να επανερχόμαστε ξανά και ξανά στα ίδια. Ο λόγος για τα καταιγιστικά άρθρα των θιασωτών της λεγομένης «Οικουμενικής Κινήσεως», μέσω των οποίων επαναλαμβάνουν τα παράδοξα επιχειρήματά τους, ότι δήθεν «ωρίμασαν οι καιροί για την ενότητα του κατακερματισμένου κόσμου»,

Μαζικές βαπτίσεις στα ποτάμια της Ρωσίας κατά την επέτειο του Εκχριστιανισμού των Ρως

Μαζικές βαπτίσεις στα ποτάμια της Ρωσίας
Μαζικές τελετές βάπτισης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στη Ρωσία κατά την επέτειο του Εκχριστιανισμού των Ρως πριν από περισσότερα από χίλια χρόνια.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Το έμβρυο και οι οπαδοί του Ηρώδη και του Χίτλερ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΝΑΙΡΕΘΕΝΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ
Το έμβρυο και οι οπαδοί του Ηρώδη και του Χίτλερ
            Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος αποφάσισε η Κυριακή μετά την ημέρα των Χριστουγέννων να είναι αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του αγέννητου παιδιού. Είναι η ημέρα που η Εκκλησία μνημονεύει τη σφαγή  χιλιάδων νηπίων στη Βηθλεέμ από τον Ηρώδη....
            Η μνήμη των «αναιρεθέντων» νηπίων και η υπόμνηση της αξίας και του σεβασμού της ζωής του ανθρώπου από την στιγμή της γονιμοποιήσεως του ωαρίου έως τον φυσικό του θάνατο είναι  δημοκρατικό δικαίωμα του κάθε πολίτη και φυσικά της Συνόδου σε μια ελεύθερη δημοκρατική πολιτεία. Η Εκκλησία ενημερώνει, συμβουλεύει, δεν επιβάλλει. Επιθυμεί και επιδιώκει η κάθε έγκυος γυναίκα, που σκέπτεται την έκτρωση και ο κάθε μελλοντικός πατέρας που συμμετέχει στην απόφαση να ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. Από κει και πέρα η απόφαση είναι της γυναίκας, που έχει στα σπλάχνα της έναν αδύναμο εν τη γενέσει του άνθρωπο, και του συζύγου – συντρόφου της.
            Από πότε η έκφραση άποψης είναι «μεσαίωνας»; Από πότε η προστασία της ζωής είναι κάτι το «οπισθοδρομικό»; Ήδη από το 2003  η Ιερά Σύνοδος  εξέφρασε την άποψή ότι:

Κάπνισμα- Εδώ και τώρα, απαλλαγή!Εδώ και τώρα, απαλλαγή!
Α. Παπαγιάννης, ιατρός
Ζητώ συγνώμη για τη χρήση του παλιού πολιτικού συνθήματος, αλλά μια και έχει ληφθεί (ακόμη μια φορά) επίσημη απόφαση για την απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους, ας αφιερώσουμε μια ανάρτηση στο θέμα της διακοπής, λόγω και ειδικού επαγγελματικού ενδιαφέροντος. Μπορεί τα παρακάτω να αφορούν πολύ λίγους (ή και κανέναν) από τους αναγνώστες της σελίδας, αλλά απευθύνονται προς όλους. Κάποιοι μπορεί να κερδίσουν.

Μνήμη του Αγίου Ευδοκίμου (31 Ιουλίου)


Η Αγία μας Εκκλησία τιμά σήμερα, 31 Ιουλίου, τη μνήμη του αγίου Ιωσήφ από την Αριμαθαία, που, μαζί με το Νικόδημο, ενταφίασαν το σώμα του Ιησού Χριστού. Επίσης, σήμερα εορτάζουμε την ανακομιδή των ιερών λειψάνων του αγίου αποστόλου Φιλίππου, δηλαδή τη μεταφορά τους από την Ιεράπολη της Φρυγίας και την κατάθεσή τους σε ναό, ο οποίος φέρει το όνομά του.
Σήμερα, ακόμη, γιορτάζουμε τα εγκαίνια της Μονής της Παναγίας των Βλαχερνών και τα προεόρτια της Προόδου του Τιμίου Σταυρού, ο οποίος περιφερόταν, από την 1η Αυγούστου, σε όλες τις ενορίες της Επταλόφου Πόλεως, για να ευλογηθούν και να αντλήσουν δύναμη οι πιστοί, καθώς επίσης με την ευλογία του Τιμίου Σταυρού να απαλλαγούν από κάθε επιδημία και ασθένεια.

Μην καλλιεργούμε αυταπάτες ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν γνώριζε ότι θα συναντηθεί με τον σχισματικό Επιφάνιο στο Φανάρι.

Υπήρξαν ένα σωρό συναντήσεις προ του γεγονότος αυτού-Βαρθολομαίος με Ιερώνυμο, Πάιατ με Φανάρι και Αρχιεπισκοπή- κι όμως εμείς επιλέγουμε να πιστέψουμε το λιγότερο τεκμηριωμένο «σενάριο» που «διέρρευσε» από την Αρχιεπισκοπή, ότι ο Ιερώνυμος δεν ήξερε ότι ο σχισματικός Επιφάνιος θα εμφανιζόταν στο Φανάρι.

30 Ιουλ 2019

Θύματα και ύποπτοι (Ιερομ. Χρυσόστομος Κουτλουμουσιανός)


ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟΙ
Η εποχή μας διαπνἐεται από κοινωνική ευαισθησία. Η ευαισθησία αυτή φαίνεται ότι δεν αναγνωρίζει πρόσωπα αλλά κοινωνικές ομάδες. Οι οποίες θεωρούνται a priori καλές ή κακές, χρήζουν υπερασπίσεως ή καταδίκης. Μάλιστα, με περισσή ευκολία τα πρόσωπα κατατάσσονται στις αντίστοιχες ομάδες, δεχόμενα την υπεράσπιση ή την καταδίκη αδιακρίτως.
Μέσα σε τούτο τον μανιχαϊσμό καλού και κακού αξιοποιείται και η ιδιότητα του «αδικημένου». Τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια ομάδα ώστε να λάβει την ταυτότητα του αδικημένου – και επομένως του καλού – είναι τα ακόλουθα:
Να αποτελεί μειονότητα.
Να είναι παραβατική.

Σύντομο σχόλιο για την κατάπτυστη αντίδραση του ΚΙΝΑΛ και της «εφημερίδας των συντακτών» στην καθιέρωση “Ημέρας Αγέννητου Παιδιού”


ΣΥΝΤΟΜΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ "ΗΜΕΡΑΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ"
Θα πρέπει να αισχύνονται τόσο το ΚΙΝΑΛ όσο και η ψευτοπροοδευτική φυλλαδα που ακούει στο όνομα «εφημερίδα των συντακτών» για την ελεεινή και τρισάθλια αντίδρασή τους στην προάσπιση της ιερότητος της ανθρωπίνης ζωής.
Το ΚΙΝΑΛ αντί να υπερασπισθεί το αναφαίρετο δικαίωμα του ανυπεράσπιστου εμβρύου στη ζωή υπερασπίστηκε την επαίσχυντη αποποινικοποίηση των αμβλώσεων στην οποία πρωτοστάτησε το ΠΑΣΟΚ από το οποίο προέρχεται. Έτσι απλά! Χωρίς ίχνος ντροπής!
Θα δώσετε φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως (κάποιοι από σας μπορεί να καγχάζετε όταν ακούτε περί μελλούσης κρίσεως και ανταποδόσεως και αιωνίου κολάσεως αλλά κάτι τέτοιο δεν καταργεί την αλήθεια αυτή όσο και να μην σας αρέσει) κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ (κάποιες από σας είναι και μητέρες!!! τρομάρα σας!) για την από μέρους σας προάσπιση του δικαιώματος στην ειδεχθή και εν ψυχρώ δολοφονία ανθρωπίνων εμβρύων την οποία εντελώς αδιάντροπα κατατάσσετε στα αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα! «Φοβερόν το εμπεσείν εις χείρας Θεού ζώντος» κυρίες και κύριοι του ΚΙΝΑΛ! 

Χρήστος Σαλταούρας, Ούτω λέγει Κύριος (6)

Ούτω λέγει Κύριος (6)
Με το παρόν σύντομο άρθρο συνεχίζουμε την σειρά ευσύνοπτων μελετών, σε χωρία της Αγίας Γραφής στα οποία παρατηρείται το φαινόμενο της διακρίσεως Προσώπων στην Θεότητα. Το Τριαδικό Δόγμα, η διδασκαλία δηλαδή της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, ότι ο Θεός είναι Τριάδα Προσώπων, είναι κορυφαίας σημασίας.

29 Ιουλ 2019

Η υπεράσπιση της ζωής του αγέννητου παιδιού σκοταδιστικός μεσαίωνας ή ύψιστη έκφραση πολιτισμού και ανθρωπισμού; (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 29η Ιουλίου 2019
       Όταν σκοτώσεις ένα ζώο (κακώς αν το κάνεις) πας φυλακή και πληρώνεις υπέρογκο πρόστιμο, ενώ αν σκοτώσεις  ένα παιδί, το οποίο δεν είχε την τύχη να γεννηθεί, παίρνεις εύσημα και θεωρείσαι «ανθρωπιστής», «δημοκράτης» και «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»! Αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα της σύγχρονης κοινωνίας, η οποία βιώνει προφανώς την χειρότερη πνευματική και ηθική κατάπτωση της ανθρώπινης ιστορίας, όπου η ανθρώπινη ζωή κατάντησε απίστευτα «φθηνή», τόσο φθηνή, η οποία υστερεί σε σχέση με τη ζωή των ζώων!

«Τολμήσας» (Ιωσήφ ο από Αριμαθαίας)

«ΤΟΛΜΗΣΑΣ»
(ΙΩΣΗΦ από ΑΡΙΜΑΘΑΙΑΣ)
Υπό ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ Ιατρού Χειρουργού Θώρακος- Επίκουρου Καθηγητή  Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
Εκείνο το απόβραδο της Παρασκευής του Πάσχα και ενώ όλα έχουν τελειώσει και οι Εβραίοι ετοιμάζονται για να εορτάσουν, ο Ρωμαίος διοικητής της Παλαιστίνης Πόντιος Πιλάτος ,δέχεται την επίσκεψη ενός επιφανούς Εβραίου.

Δελτίο Τύπου Θεολόγων (πρώην φοιτητών του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας) για τον εκλιπόντα Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΟΛΟΓΩΝ
Για  τον προσφάτως  εκλιπόντα   σεβασμιότατο Μητροπολίτη  Φθιώτιδος
Κυρό Νικόλαο Πρωτοπαπά
        Ο απόστολος Παύλος γράφει στους Εβραίους  για το αρχιερατικό αξίωμα του Χριστού : «Τοιοῦτος γὰρ ἡμῖν ἔπρεπεν ἀρχιερεύς, ὅσιος, ἄκακος, ἀμίαντος, ... (Εβρ. 7,26). Και όντως αληθινός επίσκοπος «εις τύπον και τόπον Χριστού» ήταν ο μακαριστός Μητροπολίτης Φθιώτιδος κυρός Νικόλαος Πρωτοπαπάς (1948-2019), ο οποίος εξεμέτρησε τους χρόνους της επίγειας ζωής του, το Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 και μετέστη  αδόκητα προς την αγήρω μακαριότητα.
      Για τις αρετές αυτού του πολυτάλαντου εκκλησιαστικού ανδρός και για τις εξαιρετικές ικανότητές του (διοικητικές, πνευματικές, συγγραφικές,  κηρυκτικές, φιλανθρωπικές κ.ά), σίγουρα θα μιλήσουν και θα γράψουν άλλοι πιο ειδήμονες από εμάς. Εμείς ζήσαμε τον μακαριστό μητροπολίτη Νικόλαο στα φοιτητικά μας χρόνια ως  Διευθυντή του Θεολογικού οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος από το 1984 και εξής (1984-1996), που ήταν τότε στη μονή Ζωοδόχου Πηγής στο Βύρωνα .

Η Τρομοκρατία του Μπολσεβικισμού-άχθος αρούρης.


Αποτέλεσμα εικόνας για γκρουπούσκουλα τρομοκρατια

Η  Τρομοκρατία του Μπολσεβικισμού-άχθος αρούρης.
Ευρισκόμεθα εν τω μέσω του θέρους, προ της ενάρξεως τη επισήμου περιόδου, των διακοπών του λαού, διαρκούντος του μηνός Αυγούστου, ως είθιστε  και εν την κορύφωση αυτών, ιδίως κατά την περίοδο της Κοιμήσεως της Μεγαλόχαρης Θεοτόκου μας, ενώ παραλλήλως, αναμένουμε ενεοί την αντίδραση της νεότευκτης κυβερνήσεως, αφενός  στις εκτεταμένες θερινές πυρκαγιές και αφετέρου εις το εάν επιδείξει, την δέουσα αποφασιστικότητα, ως προς την περιλάλητη προώθηση των θρυλούμενων μεταρρυθμίσεων, επί της ουσίας και ουχί κατ’ επίφαση.
Ως προς τούτο, εν προκειμένω οι απόψεις διίστανται, όμως παραμένουν αποκλειστικώς, εις τα πλαίσια των πιθανολογήσεων, διότι εναπόκειται εις το χέρι της παρούσης κυβερνήσεως, η πηδαλιούχηση του τόπου.

Σχολιασμός για τη διεθνή Δημοσιογραφική διαστρέβλωση τών λόγων τού σεβ. Μητρ. Μόρφου Νεοφύτου

 Επηρεάζουν τα πάθη τών γονέων τα παιδιά τους;
Πώς προκύπτουν ομοφυλόφιλοι από τα πάθη τών γονέων τους;
Σχολιασμός για τη διεθνή Δημοσιογραφική διαστρέβλωση τών λόγων τού σεβ. Μητρ. Μόρφου Νεοφύτου

Ι.Μητρόπολη Λαγκάδα: Ο Σεβασμιώτατος παρέστη ιδιωτικώς στο Κίεβο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης αναφέρεται σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η Φαναριώτικη πολιτική στην Εκκλησία των ΗΠΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ
Η Φαναριώτικη πολιτική στην Εκκλησία των ΗΠΑ
            Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, ο από Προύσης Ελπιδοφόρος εν όψει της ενθρονίσεως του έδωσε συνέντευξη στην αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News[1]. Σε αυτήν αποκαλύπτεται ότι επελέγη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την πιστότητά του και για να εφαρμόσει  στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ την πολιτική του Φαναρίου.[2] 
            Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε σε προηγούμενη  συνέντευξή του στην ημερήσια έκδοση (στα τουρκικά) της ίδιας εφημερίδας: «Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που Τούρκος πολίτης εκλέγεται στην αρχιεπισκοπή των ΗΠΑ[3]» και ότι πρόσθεσε: «Αυτό έχει σημαντική σημασία για την Τουρκία, επειδή ο Αρχιεπίσκοπος των ΗΠΑ είναι ο θρησκευτικός ηγέτης όλων των Ελληνικών Ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό σημαίνει ότι έχει επίσης και πολιτικό αντίκτυπο η εκλογή του. Για το λόγο αυτό (η εκλογή) είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Τουρκία, επειδή κάποιος που γνωρίζει την Τουρκία, που καταλαβαίνει την Τουρκία και που μιλάει τουρκικά αναλαμβάνει την ηγεσία του ελληνικού εκκλησιάσματος στις ΗΠΑ. Η σημασία αυτού του γεγονότος είναι προφανής».

Η Εκκλησία της Ελλάδος αναγνώρισε De facto την Ουκρανική Εκκλησία

Η Εκκλ. της Ελλάδος αναγνώρισε De facto την Ουκρανική Εκκλησία
Η ελληνική εκκλησία έχει αναγνωρίσει de facto την Αυτοκέφαλη εκκλησία της Ουκρανίας, δήλωσε ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Προβληματισμοὶ ἐπὶ τῶν νέων ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων. Ἀναπάντητα ἐρωτήματα σὲ μία ἡμερίδα


Σχετική εικόνα
Προβληματισμοὶ ἐπὶ τῶν νέων ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων
Ἀναπάντητα ἐρωτήματα σὲ μία ἡμερίδα
   Πρὸ ὀλίγου καιροῦ ἐπραγματοποιήθη σὲ μία μεγαλούπολι τῆς πατρίδος μας μία ἡμερίδα περὶ τῶν νέων ἠλεκτρονικῶν ταυτοτήτων, οἱ ὁποῖες πρόκειται, κατὰ τὸν ἤδη ψηφισθέντα νόμο τοῦ Σύριζα, νὰ ἐκδοθοῦν ἐντὸς τοῦ 2019 (κατὰ δὲ τὴν ἐξαγγελία τῆς Ν.Δ., ὡς κυβερνῶντος κόμματος πλέον, πρόκειται νὰ ἐκδοθῇ «κάρτα πολίτου», ἴσως ἐντὸς τοῦ 2020, ἐὰν ἐπιτρέψῃ ὁ Μακρόθυμος Θεός μας) Δὲν παραθέτουμε στοιχεῖα περὶ τῆς ἡμερίδος, διότι δὲν θέλουμε ἐπ’ οὐδενὶ νὰ δημιουργηθῇ ἡ ἐντύπωσι ὅτι θίγουμε κάποιους προσωπικῶς).

28 Ιουλ 2019

"Τη τιμή αλλήλοις προηγούμενοι"


Προτροπή Καστορίας Σεραφείμ : "Τη τιμή αλλήλοις προηγούμενοι"
"Τη τιμή αλλήλοις προηγούμενοι"
Του Σεβ. Μητροπολίτου Καστορίας κ. Σεραφείμ, Υπερτίμου και Εξάρχου Άνω Μακεδονίας
Ανάμεσα στις άλλες πνευματικές προτροπές και πατρικές υποθήκες που απευθύνει ο Απόστολος Παύλος στους Ρωμαίους της εποχής του, και διαχρονικά στους χριστιανούς όλων των εποχών αφού ο λόγος του είναι λόγος Αγίου Πνεύματος και άρα επίκαιρος για τον κάθε άνθρωπο, τους υπενθυμίζει το χρέος που έχει ο καθένας να αποδίδει την τιμή στο συνάνθρωπό του και να του προσφέρει τον οφειλόμενο σεβασμό.
«Τη τιμή αλλήλους προηγούμενοι»1.
Α. Η τιμή και ο σεβασμός είναι βασικά καθήκοντα των νεοτέρων προς τους πρεσβυτέρους, των παιδιών προς τους γονείς, των μαθητών προς τους διδασκάλους, των υφισταμένων προς τους προϊσταμένους. Είναι ένας κανόνας χωρίς εξαιρέσεις, ορθός, δίκαιος και αναγκαίος για κάθε εποχή. Ο άνθρωπος έχει ανυπολόγιστη αξία, είναι η κορωνίδα της δημιουργίας. 

Η Νίκη Κεραμέως για το μάθημα των Θρησκευτικών και τις προτεραιότητες της vέας εκπαιδευτικής πολιτικής.

Αποτέλεσμα εικόνας για Θα μελετήσουμε το πλαίσιο που θα διαμορφωθεί και θα τοποθετηθούμε υπεύθυνα
Η νέα υπουργός Παιδείας μιλά στο ΘΕΜΑ και θέτει τις προτεραιότητες της vέας εκπαιδευτικής πολιτικής. Καταργούνται το άσυλο και οι αιώνιοι φοιτητές. Επανέρχεται η αριστεία. Σύνδεση πτυχίων με την αγορά εργασίας. Μεγάλες αλλαγές στην ύλη της Γ΄ Λυκείου. Παραμένουν οι κληρικοί στο μισθολόγιο του Δημοσίου. Δημιουργία επώνυμων εδρών στα πανεπιστήμια.

Επαναφορά της ποινής του θανάτου στις ΗΠΑ

Οι θλιβεροί αριθμοί της εσχάτης των ποινών στις ΗΠΑ
Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ κυβέρνησις ἀνεκοίνωσε χθές τήν ἐπαναφορά τῶν ἐκτελέσεων θανατοποινιτῶν καταδικασθέντων ἀπό ὁμοσπονδιακά δικαστήρια, μετά 16 χρόνια.

Αναγνώρισε η Εκκλησία της Ελλάδος την Εκκλησία της Ουκρανίας;

lagada kiebo 2
Θέμα αναγνώρισης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, θέτει εμμέσως πλην σαφώς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Λυσσομανούν οι υποστηρικτές των δολοφόνων των αγέννητων παιδιών

Αφότου η Ιερά Σύνοδος καθιέρωσε ημέρα υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού βγήκε το ΚΙΝΑΛ να υποστηρίξει ότι : «Στην Ελλάδα η συζήτηση για τις αμβλώσεις έχει τελειώσει μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, για την τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης και την προστασία της υγείας της γυναίκας. Και αυτό το δικαίωμα της γυναίκας δεν αμφισβητείται σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Έτσι ήταν το Άγιο Όρος πριν από 100 χρόνια- Η καθημερινότητα πριν από έναν αιώνα στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας (Βίντεο)

Βίντεο Ντοκουμέντο: Έτσι ήταν το Άγιο Όρος πριν από 100 χρόνια- Η καθημερινότητα πριν από έναν αιώνα στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας
Πώς ήταν το Άγιο Όρος πριν από έναν αιώνα, ποιά ήταν τα διακονήματα των μοναχών και ποιά η καθημερινότητα στην Αθωνική Πολιτεία, στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας, περιγράφει με μαγνητοσκόποηση της εποχής του 1917, ένα κινηματογραφικό συνεργείο λήψεων.

Η Ουκρανία είναι εργαστήριο του οικουμενισμού – «Πάπας» Ιωάννης Παύλος Β’

Διάβασα σε ένα άρθρο ότι ο «Πάπας» Ιωάννης Παύλος Β’ είχε πει ότι η Ουκρανία είναι εργαστήριο του οικουμενισμού. Έψαξα να βρω πότε και πως ειπώθηκε αυτή η φράση και βρήκα ότι ειπώθηκε κατά την διάρκεια επίσκεψής του στην Ουκρανία το 2001

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης, Αρετές και χαρίσματα

Εκπομπή με τον π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV (Κυριακή 28 Ιουλίου 2019)

27 Ιουλ 2019

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος ΝικόλαοςΕκοιμήθη το απόγευμα του Σαββάτου, σε ηλικία 71 ετών, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος, Νικόλαος.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο μακαριστός Μητροπολίτης υπέστη ανακοπή καρδιάς.
Ο Σεβασμιότατος γεννήθηκε το 1948 στην Τήνο και σπούδασε στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή.
Το Οκτώβριο του 1996 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Φθιώτιδος.
Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως αναλαμβάνει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος.

Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού

Σχετική εικόνα
Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού
Α. Παπαγιάννης, ιατρός
Η Εκκλησία της Ελλάδος καθιέρωσε με απόφασή της την Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού. Και ο ‘προοδευτικός’ τύπος (βλέπε Εφημερίδα Συντακτών) έσπευσε να μιλήσει για ‘ιερό σκοταδισμό στις αμβλώσεις’, για ‘μία ακόμη κίνηση εναρμονισμένη πλήρως με τα πρότυπα της σύγχρονης ακροδεξιάς που αναδύεται τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως’. 

Τα 11 «ευχαριστώ» του Αρχιεπισκόπου

Τα 11 «ευχαριστώ» του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β’ στον νεκροθάφτη της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα.
1) Κύριε Πρόεδρε θα θέλαμε να σας πούμε ένα βαθύτατο ευχαριστώ, η συνοδεία μου κι εγώ…. 

π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος - Ουκρανική αυτοκεφαλία: «Αδιανότητο, προκαθήμενος εκκλησίας να ζητά αμερικανική στήριξη»

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Επιφάνιος της Ουκρανίας
Το εκκλησιολογικό και το πολιτικό σκέλος του προβλήματος, που προέκυψε από την αναγνώριση της αυτοκεφαλίας της εκκλησίας της Ουκρανίας, εξηγεί στο Sputnik, ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος.

Άσυλο

Άσυλο
Α. Παπαγιάννης, ιατρός
Η λέξη παράγεται από το στερητικό α + συλάω (= αποσπώ κάποιον με τη βία, λαφυραγωγώ). Είναι όρος που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για να δηλώνει την προστασία απέναντι στις διωκτικές αρχές ανθρώπων που κατέφευγαν σε ιερούς χώρους (εξ ου και ο αντίστοιχος αγγλικός όρος sanctuary που σημαίνει τόσο το ιερό όσο και το άσυλο).

Κυριακή ΣΤ΄ Ματθαίου - Η θεραπεία του παραλυτικού της Καπερναούμ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ: Ματθ. θ΄ 1-8
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Στ΄ ἐπιστολῶν, Ρωμ. ιβ΄ 6-14
1. Μὲ πίστη καὶ μετάνοια
Τὴν Κυριακὴ αὐτὴ ἀναγινώσκεται στοὺς Ναούς μας ἡ περικοπὴ τῆς θεραπείας τοῦ παραλυτικοῦ τῆς Καπερναοὺμ ἀπὸ τὸ κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγέλιο.

26 Ιουλ 2019

Θεολογική και ιστορική κριτική της παπικής εορτής της «Αγίας Δωρεάς». (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγίας Δωρεάς
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 26η Ιουλίου 2019
         Η Εκκλησία της Ρώμης ήταν στην πρώτη μεταχριστιανική χιλιετία  μια αξιοσέβαστη Εκκλησία, η οποία ορθοτομούσε την ορθόδοξη πίστη. Ο θρόνος της Ρώμης ανάδειξε μια πλειάδα αγίων Παπών ομολογητών, οι οποίοι κοσμούν το αγιολόγιο της Εκκλησίας του Χριστού. 

Νέο-παπισμός υπό Αμερικανικά «Φιρμάνια»


Ἀνοικτός ὁ κύκλος εἰς τὸν Μυστικόν Δεῖπνον, ὅπως καὶ εἰς τὴν Πεντηκοστήν. Οὐδείς Ἀπόστολος εἰς τήν κεφαλήν τῆς Συνάξεως. Οὔτε ὁ Πέτρος οὔτε ὁ Παῦλος, ἀλλὰ ὁ Κύριος καί ὁ Παράκλητος.
ΝΕΟ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ «ΦΙΡΜΑΝΙΑ»
Γράφει ὁ κ. Ὀδυσσεὺς Μακρυγιάννης
Δέν εἴμεθα ὑπέρ κανενός, ἀλλά ὑπέρ τῶν Θεοπνεύστων Ἱ. Κανόνων
Στό ἀπορητικό ἐρώτημα, πού τίθεται, μέ ποῖον συστοιχίζεται ὁ ὑπογράφων, ἐδῶ καί εἰς ἄλλα κείμενα, δίδεται σαφής ἀπάντησις μέ πλήρη κατηγορηματικότητα.
Δέν εἴμεθα οὔτε ὑπέρ οὔτε κατά κανενός προσώπου.
Εἴμεθα ὑπέρ τῶν Ἱερῶν Κανόνων καί ὑπέρ τῆς ἀκριβοῦς ἀμεθοδεύτου ἐφαρμογῆς των.
Εἴμεθα ἐναντίον τῆς νομικιζούσης καταδολιεύσεως τοῦ Ἱ. Πηδαλίου.
Ἐναντίον τῆς παραβάσεως καί παραβιάσεως τῆς Ἱερᾶς Τάξεως τῆς Ὀρθοδοξίας.
Ἐναντίον πάσης ὑπερφιάλου ἐγωϊστικῆς καί ὑπερηφάνου ἐξουσίας.
Πολεμοῦμε, ὄχι ὑπέρ ἤ κατά ἀνθρώπων, ἀλλά, μόνον γιά τίς ἰδέες τῆς Πίστεως, μελετῶντας τὴν σχέσι τῶν ἀθέσμων συμμαχιῶν πού συμπήγνυνται, πρός ἀντικανονική «Διανομή τῆς Ἐξουσίας».

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 26.7.19 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»


Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
ΝΕΟ-ΠΑΠΙΣΜΟΣ ΥΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ «ΦΙΡΜΑΝΙΑ». Γράφει ὁ κ. Ὀδυσσεὺς Μακρυγιάννης.
«ΕΝΤΟΛΗ ΓΑΡ ΚΥΡΙΟΥ ΜΗ ΣΙΩΠᾼΝ ΕΝ ΚΑΙΡῼ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΣΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ». Γράφει ὁ κ. Γεώργιος Τραμπούλης.
Ὁ ἰμάμης τοῦ Βοτανικοῦ χρηματοδοτεῖται ἀπὸ τὸ Open Society Foundation. Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιῶς κ. Σεραφείμ.

Για τον προσφάτως εκλιπόντα γέροντα π. Νεκτάριο ΜαρμαρινόΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Για  τον προσφάτως  εκλιπόντα  γέροντα π. Νεκτάριο Μαρμαρινό
         Η υψίκορμος δρύς, ο αιωνόβιος  αειθαλής πεύκος των Γερανείων ορέων , ο οποίος εσκόρπιζε την Γεράνειο αύρα του ευαγγελικού λόγου και της έμπρακτης ταυτόχρονα εφαρμογής του σε ολόκληρη την Κορινθία, ο γνωστός «γέροντας»    π. Νεκτάριος Μαρμαρινός ανεπαύθη εν Κυρίω πλήρης ημερών, το πρωί της Κυριακής 21 ης Ιουλίου του 2019. Τα τέλη του «χριστιανά , ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά», άγια.
        Ήδη –όπως εύστοχα ειπώθηκε – μεταφυτεύθηκε στην ουράνιο βασιλεία του Θεού και απόκειται εις αυτόν ο «της δικαιοσύνης στέφανος», αφού εργάστηκε ακούραστα εδώ και οκτώ δεκαετίες κατηχώντας, κηρύττοντας, εξομολογώντας και οδηγώντας με το λόγο και το παράδειγμά του στον Χριστό και στην Εκκλησία Του, 3 τουλάχιστον γενιές Κορινθίων .

25 Ιουλ 2019

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλαντζής εναντίον της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως;


Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Μερτζάνη Νικολάου θεολόγου-ηλεκτρονικού (ΤΕ),
 (Τι Παπάγος, τι Πλαστήρας τα καταργημένα θρησκευτικά κ.κ. Φίλη-Γαβρόγλου).
Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γ.Καλαντζής στις 04-10-2018  σε τηλεοπτικό σταθμό τόνισε[1] ότι: «το πιο σημαντικό ζήτημα είναι ποιος αποφασίζει τι διδάσκεται στα σχολεία……………….. Ευτυχώς έχουμε Σύνταγμα, έχουμε νόμους, ευτυχώς δεν είμαστε ζούγκλα και το σύστημά μας είναι σαφέστατο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν νόμιμα προγράμματα για τη διδασκαλία των θρησκευτικών, όπως και για όλα τα μαθήματα και αυτά πρέπει να διδάσκονται». Στη συνέχεια υπεραμυνόμενος των καταργηθέντων     προγραμμάτων επισήμανε πως μια ομάδα θεολόγων τα έφτιαξε.       
Όμως, ο πρόεδρος (παρών στην ίδια εκπομπή) της Πανελλήνιας ένωσης θεολόγων (ΠΕΘ) αντέτεινε ότι η ομάδα θεολόγων που τα έφτιαξε είναι μια ασήμαντη μειοψηφία, ενώ η ΠΕΘ (με χιλιάδες μέλη) έχει τεθεί στο περιθώριο, αποκλεισμένη επί μακρόν από κάθε διάλογο και από το υπουργείο Παιδείας. Ακόμη, τα προγράμματα που χαρακτηρίζει ως νόμιμα ο κ. Καλαντζής ακυρώθηκαν από το ΣτΕ. Ο κ. Γαβρόγλου άλλαξε τον αριθμό πρωτοκόλλου των ΦΕΚ Φίλη, βάζοντας την υπογραφή του. Είναι ακριβώς ίδια και απαράλλακτα τα προγράμματα Γαβρόγλου με αυτά που ακυρώθηκαν από το ΣτΕ.

Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης: Αγιομάχος οικουμενιστής προσβάλλει την μνήμη του Προφήτη Ηλία. Ποιοί ευθύνονται για το αγιομαχικό κλίμα


Αποτέλεσμα εικόνας για Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης ΑΚΤΙΝΕΣ

Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.
Ποιοί εὐθύνονται γιά τό ἁγιομαχικό κλῖμα
1. Ἀντιοικουμενιστὴς ὁ προφήτης Ἠλίας.
Γιὰ δύο βασικῶς λόγους ὅσοι ἀκολουθοῦν τὸν Οἰκουμενισμό – Συγκρητι­σμὸ τῆς Νέας Ἐποχῆς τοῦ Ἀντιχρίστου δὲν τὰ πᾶνε καλὰ μὲ τὸν ἔνδοξο καὶ πυρφόρο προφήτη Ἠλία. Ἐν πρώτοις, διότι καταπολέμησε ἀποφασιστικὰ καὶ ἔμπρακτα, περισσότερο ἀπὸ τοὺς ἄλλους προφῆτες, τὸν θρησκευτικὸ Συγκρητισμό – Οἰκουμενισμὸ τῆς ἐποχῆς του, ὑποστὰς γι᾽ αὐτὸ διωγμοὺς καὶ ταλαιπωρίες, «ἐν ὄρεσι καὶ σπηλαίοις καὶ ταῖς ὀπαῖς τῆς γῆς»[1] ἀπὸ τὸν βασιλιᾶ τοῦ Ἰσραὴλ Ἀχαὰβ καὶ τὴν εἰδωλολάτρισσα σύζυγό του Ἰεζάβελ, ἡ ὁποία ἐπέβαλε στοὺς Ἰσραηλίτες τὴν προσκύνηση τοῦ εἰδωλολατρικοῦ θεοῦ Βάαλ, ἀντίστοιχου πρὸς τὸν ἑλληνικὸ θεὸ Δία. Ὁ δεύτερος λόγος τῆς ἐχθρότητος τῶν Οἰκουμενιστῶν πρὸς τὸν ἀντιοικουμενιστὴ προφήτη εἶναι ὁ πύρινος ζῆλος του γιὰ τὴν Πίστη πρὸς τὸν ἀληθινὸ Θεό, ὁ ὁποῖος ζῆλος τοῦ ἐχάρισε τὸν ἐπίζηλο τίτλο τοῦ ζηλωτῆ, ὅπως φαίνεται καὶ ἀπὸ τὸ ἀπολυτίκιο τοῦ Ἁγίου Ἀντωνίου, τὸν ὁποῖο ἐπαινεῖ ὁ ὑμνογράφος γιὰ τὸ ὅτι μιμήθηκε τὸν ζηλωτὴ Ἠλία· «Τὸν ζηλωτὴν Ἠλίαν τοῖς τρόποις μιμού­μενος». Μὲ τοὺς ζηλωτὲς δὲν τὰ πᾶνε καλὰ οἱ Συγκρητιστές - Οἰκουμενι­στές, διότι τοὺς εἶναι ἐμπόδιο στὸ κατεδαφιστικὸ καταστροφικό τους ἔργο, στὴν ἀποστασία ἀπὸ τὴν Ἀλήθεια, ἀπὸ τὴν Ὀρθοδοξία. Γι᾽ αὐτὸ καί, ὅταν μποροῦν καὶ βροῦν εὐνοϊκὸ καιρὸ γι᾽ αὐτοὺς καὶ κλῖμα, προσπαθοῦν νὰ τοὺς δυσφημήσουν, νὰ συκοφαντήσουν κάποιες πράξεις τους, νὰ μειώσουν τὴν διαχρονικὴ τιμὴ καὶ δόξα τους μὲ τὴν ἐλπίδα σιγά-σιγά νὰ παρασύρουν κάποιους ἀμύητους, ἀφελεῖς καί ἀπληροφόρητους ἤ καί ἐπιπόλαιους καὶ ἀβαθεῖς, στὴν προφητοκτόνο καὶ ἁγιοκτόνο γραμμή τους.

Ο «πράσινος» και φεμινιστικός χαρακτήρας της σχεδιαζόμενης πανθρησκείας (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ «ΠΡΑΣΙΝΗ» ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 25η Ιουλίου 2019
        Ο «ανθρωποκτόνος απ’ αρχής» (Ιωάν.8,9), ο μισόκαλος διάβολος, ορέχτηκε να γίνει Θεός, να πάρει τη θέση του Πλάστη του Θεού και να λατρευτεί ως Εκείνος. Βεβαίως αυτού του είδους η ύβρη δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή από το Θεό και για τούτο ο Εωσφόρος, μαζί με το αγγελικό τάγμα, που τον ακολούθησε, κατακρημνίστηκε στην άβυσσο και η φύση του διαστράφηκε στο κακό.

Διάσκεψη Ορθοδόξων και Ουνιτών εις αναζήτηση κινήτρων για κοινή συναίνεση!

Συμμετέχοντες στην διάσκεψη για την αναζήτηση κινήτρων συμφιλίωσης μεταξύ Ορθοδόξων και Ελληνόρυθμων -Φωτογραφία από την ιστοσελίδα των Ουκρανών Ουνιτών UGCC

Ἅγιο Φῶς: Ντοκουμέντα καὶ σκεπτικισμός - Fake news, Hoax, συνωμοσία ἤ ἀλήθεια;

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟ ΦΩΣ
Ἅγιο Φῶς: Ντοκουμέντα καὶ σκεπτικισμός - Fake news, Hoax, συνωμοσία ἤ ἀλήθεια;
Toῦ Βασίλειου Εὐσταθίου, Δρ. Φυσικοῦ, πτ. Θεολογίας (Τμ.Κοιν.Θ.ΕΚΠΑ)
Εἰσαγωγὴ.
Ἡ θαυματουργικὴ ἐμφάνιση τοῦ Ἁγίου Φωτὸς κάθε Μεγάλο Σάββατο ποὺ ἑορτάζουμε τὴν τοῦ Χριστοῦ Ἀνάσταση κατὰ τὴν Τελετὴ Ἀφῆς Του ἔχει ἀποτελέσει σημεῖο ἀμφιλεγόμενο διαμέσου τῶν αἰώνων («ἰδοὺ οὗτος κεῖται εἰς πτῶσιν καὶ ἀνάστασιν πολλῶν ἐν τῷ Ἰσραὴλ καὶ εἰς σημεῖον ἀντιλεγόμενον», Λκ. 2,34).

Δεν αλλάζει ονομασία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Το έκτο εφετείο του Κιέβου αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας.

Πρόγραμμα Υποτροφιών Προχωρημένων Σπουδών στην Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή και Θεολογία «Ευγένιος Βούλγαρις»

Πρόγραμμα Υποτροφιών Προχωρημένων Σπουδών
στην Ορθόδοξη Πνευματική Ζωή και Θεολογία
«Ευγένιος Βούλγαρις»
Πρόγραμμα Υποτροφιών
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Δελτίο Τύπου: Καθιέρωση από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος Ημέρας υπέρ της Ζωής του Αγέννητου Παιδιού

«Αφήστε με να ζήσω»
Με αισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης υποδεχθήκαμε την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, να καθιερωθεί η πρώτη Κυριακή μετά τα  Χριστούγεννα ως ημέρα αφιερωμένη στην προστασία της ζωής του Αγέννητου Παιδιού.

24 Ιουλ 2019

Σύγχρονη τρομοκρατία.


Σχετική εικόνα
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει άμεσα για να αντιμετωπίσει τα τάγματα εφόδου της Αριστεράς
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά, Δικηγόρο
Η κυβέρνησις δέον όπως σπεύσει αμελλητί να προβεί εις τις απολύτως αναγκαίες μεταρρυθμίσεις αναφορικώς με τα καίρια και ακανθώδη υπουργεία (Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ανάπτυξης, Οικονομικών), διότι καθίσταται επιτακτική ανάγκη και από τους πολίτες.
Η μείωση των φόρων, η εμπέδωση του αισθήματος της ασφάλειας, η πάταξη της αυθαιρεσίας των ταγμάτων εφόδου της Αριστεράς, η βελτίωση των συνθηκών υγείας, η αποκατάσταση των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας εν συνδυασμώ προς τη διδασκαλία των Θρησκευτικών με ομολογιακό χαρακτήρα αποτελούν ενδεικτικώς ορισμένες εκ των αδηρίτως αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Η κυβέρνηση και ο πολιτισμός


Αποτέλεσμα εικόνας για πολιτισμός
Η κυβέρνηση και ο πολιτισμός
            Ο πολιτισμός λείπει από το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό δίνεται έμφαση στις επενδύσεις, στη μείωση των φόρων, στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια, στην φύλαξη των συνόρων, στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στο αποτελεσματικό κράτος, στην αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, στις υποδομές και επισημαίνεται ότι με αυτό τον τρόπο  «η Ελλάδα θα αποκτήσει φωνή και αξιοπιστία στην Ευρώπη και τον κόσμο». Πρόκειται περί λάθους εκτιμήσεως. Και αν  πετύχει η κυβέρνηση στους παραγωγικούς στόχους της η χώρα μας θα υπολείπεται σημαντικά των προηγμένων τεχνολογικά και επιστημονικά χωρών της ΕΕ.

Χιλιαστικές και Εσχατολογικές πλάνες των Μαρτύρων του Ιεχωβά

Χιλιαστικές και Εσχατολογικές πλάνες των Μαρτύρων του Ιεχωβά
π. Σωτήριος Αθανασούλιας 
Ἡ ἐσχατολογία στήν ὑπηρεσία τῆς τρομοκράτησης
Ἡ ἐσχατολογία, δηλαδή ἡ διδασκαλία γιά τό τέλος τοῦ παρόντος κόσμου καί τῆς παρούσης ζωῆς, εἶναι σπουδαιότατο καί ἀναπόσπαστο στοιχεῖο τῆς διδασκαλίας τοῦ Χριστοῦ καί τῆς πίστης τῆς Ἐκκλησίας μας. 

«Απόφασις ταφόπλακα…»


«Απόφασις ταφόπλακα…»
Άρθρο του Αρχιμανδρίτη Κωνσταντίνου Ραμιώτη-πρώην δικαστή- στην εφημερίδα ΕΣΤΙΑ στο φύλλο της 19ης Ιουνίου 2019 και προ της πολιτικής αλλαγής:
Αξιότιμε κύριε διευθυντά
Στις 5-4-2019 και πρόσφατα (30-5-2019) ο κ. Ευάγγελος Ανδριανός, επτ. Αρεοπαγίτης στην έγκριτο εφημερίδα σας εδημοσίευσε δυο σημαντικές και άκρως επιστημονικές επιστολές δια εκκλησιαστικά θέματα, μεταξύ των οποίων: α) το λεγόμενο περιουσιακό και β) την μισθοδοσία του κλήρου.
Μεταξύ άλλων πέραν της πνευματικής και θρησκευτικής αποστολής της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, πιστοί της οποίας είναι οι πολίτες πλέον του 97% του πληθυσμού της χώρας, φορολογούμενοι άπαντες (όπως και τα εκκλησιαστικά καθιδρύματα) εστιάζει και τονίζει την κοινωνική αποστολή (το έργο της Εκκλησίας) με άριστα θεμελιωμένο νομικό και κοινωνικό λόγο, ώστε να αποκόπτεται ελλόγως, σήμερα ο σύνδεσμος του λεγομένου μισθολογικού ζητήματος από τα δήθεν περιουσιακά της Εκκλησίας.

Γεωργία – Συλλογή υπογραφών για την θέσπιση νόμου κατά της ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας.

Στην Ζουγκντίντι, [Zugdidi] πρωτεύουσα της δυτικής περιφέρειας Σαμεγκρέλο-Ζέμο Σβανέτι [Samegrelo-Zemo Svaneti] στην Γεωργία, ξεκίνησε συλλογή υπογραφών με αίτημα την θέσπιση νόμου που θα απαγορεύει την προώθηση της ιδεολογίας και του τρόπου ζωής των ΛΟΑΤ.

23 Ιουλ 2019

Περιοδικό Παρακαταθήκη τεύχος 126, Μάιος -Ιούνιος 2019

ΠEPIEXOMENA
Μικρό καλάθι ...................................................................................................σελ. 1
Ἐπιστολή τῆς Ἱ. Συνόδου τῆς Σερβικῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας .............. σελ. 4
Οἱ ἀρετές πού συνθέτουν τήν μεγαλοσύνη τοῦ Μ. Ἀλεξάνδρου ............σελ. 7

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com