31 Αυγ 2014

Οι πιθανές επιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει το αντιρατσιστικό.Οι Έλληνες θύματα (και όχι θύτες) με τον (νέο) νόμο για την ξενοφοβία

Οι Έλληνες θύματα (και όχι θύτες) με τον (νέο) νόμο για την ξενοφοβία
Οι πιθανές επιπλοκές που μπορεί να δημιουργήσει το αντιρατσιστικό (που ήδη έχει ξεσηκώσει θύελλα).
Σε απρόβλεπτες καταστάσεις μπορεί να οδηγήσει ο νέος νόμος για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τον οποίο υποχρεούται να ψηφίσει η Βουλή σε εφαρμογή της αποφάσεως-πλαισίου 2008/913ΔΕΥ του Συμβουλίου της 28ης Νοεμβρίου 2008 «για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου». Το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν απρόβλεπτες καταστάσεις και προβλήματα δεν είναι καθόλου απίθανο, γιατί παρόμοιοι νόμοι, περιορισμού δηλαδή βασικών ελευθεριών, όπως η ελευθερία εκφράσεως, είναι κατά την άποψή μας παράλογοι και δεν εκφράζουν τη λαϊκή βούληση. 

Νίκος Χειλαδάκης, Ο Karadayi «ξεφτίλιζε» και «καθάριζε» τους Έλληνες το 1920 στην ΠόληΟ KARADAYİ  «ΞΕΦΤΙΛΙΖΕ» ΚΑΙ «ΚΑΘΑΡΙΖΕ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1920 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Σίγουρα οι εν Ελλάδι αφελείς τουρκολάγνοι και φανατικοί θαυμαστές του διασήμου Τούρκου ηθοποιού και… μεγάλου γυναικοκατακτητή, Kenan İmirzalıoğlu, που φέτος απήλαυσε και τις διακοπές του στα ελληνικά νησιά, δεν θα γνωρίζουν ότι εν λόγω σταρ της Τουρκίας  καθιερώθηκε κινηματογραφικά με μια άκρως ανθελληνική ταινία. Στην ταινία αυτή παριστάνε τον μεγάλο «ήρωα» που ξεφτίλιζε με κάθε τρόπο τους «δειλούς» και «άνανδρους» Έλληνες, την τραγική περίοδο του μικρασιάτικου πολέμου, 1919-1922, στην Κωνσταντινούπολη και όχι μόνο.
Ο κύριος αυτός που κάθε βράδυ καθηλώνει στις οθόνες χιλιάδες νεοέλληνες που μην έχοντας να κάνουν κάτι πιο αξιόλογο εκστασιάζονται βλακωδώς από τις περιπέτειες του φοβερού τουρκικού σήριαλ, «Karadayi», έχει ένα χτυπητό ανθελληνικό παρελθόν στις τηλεοπτικές και κινηματογραφικές οθόνες της Τουρκίας. 

Οικουμενιστική υποδοχή Ιερών Λειψάνων από την Σιμωνόπετρα στην Πολωνία (Φωτό & Βίντεο)


Βίντεο από την εξόδιο ακολουθία του Νικόλαου Σωτηρόπουλου

Δείτε σχετικά και:

Η αρχοντιά είναι μεταδοτικήΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ
(Βασικά Μαθήματα Πολιτικής Αγωγής από δικούς μας Δασκάλους)
Ο Νικόλαος Μαυροκορδάτος, στο βιβλίο του ''Πολιτικόν θέατρον'', γράφει: ''Οι πολίτες μιμούνται τους άρχοντές τους. Γι' αυτό και εκείνοι πρέπει να προσέχουν πάρα πολύ, ώστε να μην τους φθείρουν με το κακό τους παράδειγμα''.(1)
Είναι αλήθεια ότι η ζωή των αρχόντων ( δημάρχων, περιφερειαρχών, υπουργών κ.ο.κ.), δύσκολα μπορεί να μείνει κρυφή.

Στην Ισπανία βρέθηκε ο 5χρονος που άρπαξαν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά γονείς του από το νοσοκομείοΕΙΣΗΧΘΗ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ
Στην Ισπανία βρέθηκε ο 5χρονος που άρπαξαν οι γονείς του από το νοσοκομείο
Στην Ισπανία εντοπίστηκε το πεντάχρονο αγοράκι από τη Βρετανία που πάσχει από όγκο στον εγκέφαλο και είχε απαχθεί από το νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν από τους ίδιους του τους γονείς . Ο πατέρας όσο και η μητέρα του φέρονται να έχουν συλληφθεί, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η ισπανική αστυνομία.

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ἰερεμίας, Τι γνωρίζουμε για τον Θεό κατά την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας

       † Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
                 ΙΕΡΕΜΙΑΣ
ΔΟΓΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ
(Γιά τόν λαό)
                                                                                    Μάθημα 8ον
1. Μποροῦμε νά γνωρίσουμε τόν Θεό; Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μας ἀρχίζοντας νά μᾶς διδάσκει γιά τόν Θεό στό Σύμβολο τῆς πίστης μας χρησιμοποιεῖ τήν ἔκφραση «Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν...». Δέν λέει «γνωρίζω», ἀλλά «πιστεύω». 

Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου- Ὑπάρχει πόθος αἰωνίου ζωῆς; (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Ὑπάρχει πόθος αἰωνίου ζωῆς;
Ἀκούσατε, ἀγαπητοί μου, τὸ ἱερὸ καὶ ἅγιο εὐαγγέλιο. Ὅταν ὁ Χριστός μας βρισκόταν σωματικῶς ὡς ἄνθρωπος ἐδῶ στὴ γῆ, πολλοὶ ἔτρεχαν κοντά του· τυφλοί, λεπροί, ἄρρωστοι ἀπὸ διάφορες ἀσθένειες, γονεῖς μὲ ἄρρωστα παιδιά. Τὸν παρακαλοῦσαν νὰ τοὺς θεραπεύσῃ. Κι᾿ ἐκεῖνος, ὠκεανὸς ἀγάπης, τοὺς χάριζε ὅ,τι ζητοῦσαν. Νά γιατί ἔτρεχαν κοντά του. Καὶ σήμερα στὸ εὐαγγέλιο βλέπουμε κάποιον νὰ τὸν παρακαλῇ.

30 Αυγ 2014

"Έχει ο Θεός": Η παγίδα του Διαβόλου

"ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ": Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
Ὑπάρχει μία σημαντική μερίς ἀνθρώπων, οἱ ὁποῖοι ἀρέσκονται νά ζοῦν μέσα εἰς μίαν ἀτμόσφαιραν αἰσιοδοξίας καί ὑπεραισιοδοξίας δίχως βεβαίως νά στηρίζουν τήν νοοτροπίαν των αὐτήν εἰς ὀρθήν μετάνοιαν καί ἀντικειμενικήν βάσιν.

Νίκος Χειλαδάκης, H Tουρκία δημιουργεί πυρήνες Τζιχαντιστών στα ΒαλκάνιαΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Την αποκάλυψη ότι αλλεπάλληλα κομβόι με Τζιχαντιστές από την Κωνσταντινούπολη προωθούνται στην κεντρική Βαλκανική, κάνει η ίδια η τουρκική εφημερίδα, Milliyet, στο φύλο της στις 30 Αυγούστου. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα και σύμφωνα με σχετικές αποκαλύψεις της βουλγαρικής εφημερίδας, «Chasa», την εβδομάδα 17 με 24 Αυγούστου ένα μεγάλο κονβόι που μετέφερε 60 ένοπλους Τζιχαντιστές πέρασε με αδιευκρίνιστες συνθήκες τα τουρκοβουλγαρικά συνορα με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα του Κοσσυφοπεδίου, Πρίστινα.. 

Περί των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου για το "αντιρατσιστικό"«  Τάδε έφη  Σύνοδος...»
       Εν μέσω της αυγουστιάτικης ραστώνης με τον μισό πολιτικό κόσμο, εν αντιθέσει με τους φτωχούς πολίτες, να τελεί εν διακοπαίς , εν μέσω ραγδαίων διεθνών εξελίξεων και ανατροπών και μεσούσης της κρίσεως ,ημεδαπής και αλλοδαπής, η  «φύλλο και φτερό» καλοκαιρινή κυβέρνηση έσπευσε ασθμαίνουσα ,να  φέρει εις πέρας το διαβόητο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με σκοπό να το καταστήσει νόμο του κράτους.
     Δεν της βγήκε όμως το εγχείρημα και ανέβαλε την συζήτηση στη Βουλή για την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου, σε μια υστερινή προσπάθεια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα και κυρίως τα κομμάτια της...Οι αντιδράσεις πολλές από πολλούς και κυρίως δίκαιες και δικαιολογημένες.

Επικήδειος στην εξόδιο ακολουθία του Νικόλαου Σωτηρόπουλου

Ἀπολογητής, ἑρμηνευτής, ἀγωνιστής
  Νικόλαος Σωτηρόπουλος
(Τὴν 28 Αὐγούστου ἀνεχώρησε γιὰ τὴν οὐράνια πόλι ὁ σπουδαῖος θεολόγος καὶ ἑρμηνευτὴς τῶν Γραφῶν Νικόλαος  Σωτηρόπουλος. Ἡ ἐξόδιος ἀκολουθία ἐψάλη στὴν ἱ. Μονὴ Εἰσοδίων Θεοτόκου Μυρτιᾶς-Ἀγρινίου. Μὲ εὐλογία τοῦ ἐπιχώριουἐπισκοποῦ π. Κοσμᾶ, προέστη καὶ μίλησε ὁ Ἱεροκηρυξ ἀρχιμ. Δανιὴλ Ἀεράκης. Δημοσιεύουμε τὴν ὁμιλία του.)

Μάρτυρες του Ιεχωβά απήγαγαν από το νοσοκομείο τον σοβαρά άρρωστο γιο τους - Συναγερμός από την Ιντερπόλ!


Απήγαγαν από το νοσοκομείο τον σοβαρά άρρωστο γιο τους - Συναγερμός από την Ιντερπόλ!


Διεθνή συναγερμό έχει σημάνει η Ιντερπόλ για τον εντοπισμό ενός σοβαρά άρρωστου 5χρονου αγοριού το οποίο απήγαγαν οι γονείς του, Μάρτυρες του Ιεχωβά, από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.
Η Ιντερπόλ σήμανε διεθνή συναγερμό σε 190 χώρες μετά από αίτημα των βρετανικών αρχών, προκειμένου να βρεθεί το αγοράκι που πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο και κινδυνεύει η ζωή του αν δεν λάβει τη θεραπεία του μέσα σε 24 ώρες. 

Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τους μουφτήδες Θράκης

29/08/2014 - Συνάντηση του υπουργού Παιδείας στην Κομοτηνή με τους μουφτήδες Θράκης, Μέτσο Τζεμαλή της Κομοτηνής, Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου της Ξάνθης και Σερίφ Δαμάτογλου του Διδυμότειχου.

Προς Υπουργό Παιδείας : Αποφεύγετε να απαντήσετε για την αντιμετώπιση του υπουργείου σας απέναντι στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων;
Από το facebook του Υπουργού Παιδείας  Ανδρέα Λοβέρδου
Συνάντηση με Μητροπολίτες Θράκης,Χίου και Βουλευτές Θράκης.
Δέσποινα Ράπτη Αποφεύγετε να απαντήσετε για την αντιμετώπιση του υπουργείου σας απέναντι στην Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων και στους θεολόγους γενικά... τους μουσουλμάνους τους καλοδεχτήκατε βέβαια... αλλά οι συγκεκριμένες φωτο στη θέση τους. Γιατί άραγε;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Μήπως σας εξυπηρετούν;;;;;;;;;;;;;;;;;
ΒΙΒΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Μήπως κ.Υπουργέ θεωρείτε τους θεολόγους β κατηγορίας εκπαιδευτικούς η .....πολίτες????
ΑΚΤΙΝΕΣ κ. Υπουργέ γιατί μέχρι σήμερα δεν έγινε κάποια συνάντησή σας με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων; Μήπως κάποιοι σας αποτρέπουν;

Κυριακή ΙΒ΄ Ματθαίου-«Ει θέλεις τέλειος είναι … δεύρο ακολούθει μοι»


plousios neos

Ευαγγέλιο: Ματθ. ιθ΄16-26
Ματθ. 19,16       Καὶ ἰδοὺ εἷς προσελθὼν εἶπεν αὐτῷ· διδάσκαλε ἀγαθέ, τί ἀγαθὸν ποιήσω ἵνα ἔχω ζωὴν αἰώνιον;
Ματθ. 19,16             Και ιδού ένας προσήλθε εις αυτόν και του είπε· “διδάσκαλε αγαθέ, τι αγαθόν πρέπει να κάμω, δια να έχω ζωήν αιώνιον;”
Ματθ. 19,17       ὁ δὲ εἶπεν αὐτῷ· τί με λέγεις ἀγαθόν; οὐδεὶς ἀγαθὸς εἰ μὴ εἷς ὁ Θεός. εἰ δὲ θέλεις εἰσελθεῖν εἰς τὴν ζωήν, τήρησον τὰς ἐντολάς.
Ματθ. 19,17              Ο δε Ιησούς του είπε· “τι με λέγεις αγαθόν, αφού με νομίζεις απλούν άνθρωπον; Κανείς δεν είναι απόλυτα αγαθός, ει μη μόνον ένας, ο Θεός. Εάν δε θέλης να εισέλθης εις την αιώνιον ζωήν, τήρησε τας εντολάς”.
Ματθ. 19,18       λέγει αὐτῷ· ποίας; ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπε· τὸ οὐ φονεύσεις, οὐ μοιχεύσεις, οὐ κλέψεις, οὐ ψευδομαρτυρήσεις,
Ματθ. 19,18             Λεγει εις αυτόν· “ποίας;” Ο δε Ιησούς του είπε·“τας γνωστάς, δηλαδή το να μη φονεύσης, να μη μοιχεύσης, να μη κλέψης, να μη ψευδομαρτυρήσης,

Ανακοίνωση της Ενωμένης Ρωμηοσύνης για το υπό ψήφιση αντιρατσιστικό νομοσχέδιο


ΕΡΩ

Θά θέλαμε νά συνεισφέρουμε στόν δημόσιο προβληματισμό γιά τό ἀντιρατσιστικό νομοσχέδιο ἀναδεικνύοντας ἕνα σημαντικό ἤ μᾶλλον τό σημαντικότερο πρόβλημα πού θά προκύψει στήν πράξη ἐάν τό νομοσχέδιο ψηφισθεῖ,  ὅπως τουλάχιστον διαφαίνεται καί προτείνεται.
            Μέ τό ἐν λόγῳ νομοσχέδιο πρόκειται νά κρίνονται ὡς ἐγκληματίες αὐτοί πού διέπονται ἀπό «ἐχθροπάθεια» πρός διάφορες κοινωνικές ὁμάδες μεταξύ τῶν ὁποίων καί οἱ ὁμοφυλόφιλοι.
            Ἄς θυμηθοῦμε τί ἀναφέρει γιά αὐτούς ὁ Ἱερός Χρυσόστομος, εἷς ἐκ τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν τοῦ Γένους μας: 

29 Αυγ 2014

Χρήστος Σαλταούρας, Αναχώρησε για την αιωνιότητα ο αγωνιστής θεολόγος Νικόλαος ΣωτηρόπουλοςΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ Ο ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Ι. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
Αναχώρησε για την αιωνιότητα ο ζηλωτής Θεολόγος, ο ακάματος εργάτης του Ευαγγελίου, ο πύρινος κήρυκας του θείου λόγου, ο σφοδρός πολέμιος των αιρετικών, ο φόβος και ο τρόμος των Οικουμενιστών, ο δεινός ερμηνευτής της Αγίας Γραφής, το κόσμημα της Θεολογίας, ο ικανός συζητητής, ο πλούσιος συγγραφέας και άριστος  φιλόλογος,ο εμπνευστής ημών,ο Διδάσκαλος ημών. Το καύχημα και γαυρίαμα των Ορθοδόξων αγωνιστών της σύγχρονης εποχής.Αναχώρησε για την αιωνιότητα το πλέον πιστό τέκνο του Μακαριστού Αυγουστίνου Καντιώτη !

Νίκος Χειλαδάκης, Οι «συνοδοιπόροι» της καταστροφήςΟΙ «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ» ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
Λοβέρδος: «Η Εκκλησία και η Πολιτεία πορεύονται μαζί και συνεργάζονται για το καλό όλων»!!!
Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόσο ταλαιπωρημένου τόπου είναι καταπληκτική η σύμπνοια και η ταύτιση απόψεων διαφορετικών, ακόμα και αντιπάλων πολιτικών παρατάξεων για το αντιρατσιστικό και για την απόορθοδοξοποίηση του ελληνικού λαού. Αλλά το πιο καταπληκτικό είναι πως μαζί τους, αγκαλιασμένοι χέρι χέρι, βρίσκεται στην συντριπτική της πλειοψηφία και η εκκλησιαστική ιεραρχία, η οποία έχει συνταυτιστεί με τους πολιτικούς ταγούς που αδίστακτοι προχωρούν στην πορεία αποκαθήλωσης των ελληνοχριστιανικών συμβόλων και της ριζικής αποταύτισης του πολιτών αυτής της χώρας.

Το Τάμα του Έθνους και το Μεσανατολικό πρόβλημα στὸ Πολεμικὸ Μουσεῖο 10-09-2014Σωματεῖον
«ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΤΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ»
Ἕδρα: MOYΣΩΝ 14, 15452 ΨΥΧΙΚΟΝ
Τηλ. 0030 2103254321-2,    fax 210-3236978
e-mail: fot_gram@otenet.gr ἱστοσελίς: www.fotgrammi.gr
Ἀριθ. Ἀποφ. Πρωτοδικείου Ἀθηνῶν 3079/2008
ΑΦΜ 998406487 ΔΟΥ Ψυχικοῦ
ΤΟ ΤΑΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ
ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Καλό παράδεισο αδερφέ μας θεολόγε κ.Νικόλαε Σωτηρόπουλε. Ανοιχτή Επιστολή συναδέλφων.
Αγαπητέ μας δάσκαλε και συνάδελφε,
Είχαμε την χαρά να ακούσουμε τις ομιλίες σου στη Θεσσαλονίκη,  στην αίθουσα της Απολύτρωσης, που πάντα γέμιζε ασφυκτικά.
Άριστος θεολόγος, μετά από πολυετή και εξαντλητική μελέτη, μπορούσες και κονιορτοποιούσες τα επιχειρήματα τωνΜαρτύρων του Ιεχωβά και μας έδινες πνοή ζωντάνιας και ελπίδας.
Δεκάδες Ορθόδοξοι νέοι τότε, έβγαιναν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, καλούσαν σε διάλογο τους μάρτυρες του Ιεχωβά (που στεκόταν ανά δύο σχεδόν σε κάθε κεντρικό δρόμο για προσηλυτισμό) και με τα επιχειρήματα που είχες διδάξει σεβαστέ μας θεολόγε, αποκάλυπταν δημοσίως την πλάνη τους.

Βρετανία- Άφηναν μικρά κορίτσια έρμαιο στα χέρια συμμοριών ισλαμιστών για να μην προβάλλουν την “θρησκευτική προέλευση” των δραστών!

Άφηναν μικρά κορίτσια έρμαιο στα χέρια συμμοριών ισλαμιστών για να μην προβάλλουν την “θρησκευτική προέλευση” των δραστών!

Νίκος Χειλαδάκης, Το πανισλαμικό «παιχνίδι»της Νέας ΤουρκίαςΤΟ ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΚΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ» ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η πρώτη χαρακτηριστική κίνηση του νέου προέδρου της Τουρκίας, του ισλαμιστή Ταΐπ Ερντογάν, ήταν να αποκλείσει από την καθημερινή ενημέρωση των ΜΜΕ τον Emre Soncan, εκπρόσωπο της Zaman, της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία τουρκικής εφημερίδας, με το αιτιολογικό ότι εκπροσωπεί  μια εφημερίδα που αντιπολιτεύεται συκοφαντικά εδώ και καιρό τον Ερντογάν και την προηγούμενη κυβέρνηση του. Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε σαν ένα πρώτο δείγμα του τύπου της αλαζονικής προεδρικής εξουσίας που προτίθεται να ασκήσει ο νέος «Σουλτάνος» της Τουρκίας, όπως το έχουν αποκαλέσει και πολλά ξένα έντυπα. Είναι επίσης χαρακτηριστικό πως  οι περισσότεροι ξένοι ανταποκριτές   επέκριναν έντονα τις μεγαλοπρεπείς τελετές ορκωμοσίας του Ερντογάν σαν ένα επιδεικτικό σόου που έδειξε για άλλη μια φορά την μεγαλομανία του νέου προέδρου της Νέας Τουρκικής Δημοκρατίας.

Aποτομή της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου. Μία φωνὴ (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)Ἀποτομὴ κεφαλῆς τοῦ Τιμίου Προδρόμου
Μία φωνὴ
Ὁ Ἰωάννης ὁ Πρόδρομος, ἀγαπητοί μου,ποὺ ἑορτάζει σήμερα, εἶνε μία ἀπὸ τὶς μεγαλύτερες μορφὲς ποὺ τιμᾷ ἡ Ἐκκλησίαμας.Τὸν εἴδαμε στὴν ἀρχὴ τοῦ ἔτους, κοντὰστὴ μεγάλη ἑορτὴ τῶν Θεοφανείων, μέσαστὸ εὐαγγέλιο ποὺ διαβάζει ἡ Ἐκκλησία τὴν Κυριακὴ πρὸ τῶν Φώτων (βλ. Μᾶρκ. 1,1-8) .Τὸν εἴδαμε νὰ βγαίνῃ μέσα ἀπὸ τὴ σκοτεινὴ νύχτα τοῦ ἀρχαίου κόσμου, τῆς ἁμαρτίας καὶ τῆς πλάνης, ν᾿ ἀνατέλλῃ σὰν λαμπρὸ ἀστέρι, σὰν τὸν αὐγερινό, καὶ νὰ προειδοποιῇ τὸν κόσμο, ὅτι σὲ λίγο θὰ βγῇ ὁ ἥλιος, ὁ Χριστός, ποὺ θὰ φωτίσῃ ὁλόκληρο τὸ σύμπαν.Τὸν εἴδαμε νὰ στέκεται στὴν ἄκρη τοῦ Ἰορ-δάνου ποταμοῦ καὶ νὰ σαλπίζῃ σ᾿ ὅλο τὸν ἁμαρτωλὸ κόσμο· « Μετανοεῖτε  · ἤγγικε γὰρ ἡ βασιλεία τῶν οὐρανῶν» (Ματθ. 3,2) .Τὸν ἀκούσαμε νὰ μιλάῃ μὲ θάρρος καὶ νὰ ἐλέγχῃ τοὺς ἀνθρώπους, χωρὶς νὰ ὑπολογίζῃπρόσωπα, χωρὶς νὰ χαρίζεται σὲ κανένα, χωρὶς νὰ κοιτάζῃ ποιός εἶνε αὐτὸς ποὺ ἔκανε τὴν ἁμαρτία. Μικροὺς καὶ μεγάλους, φτωχοὺς καὶ πλουσίους, στρατιῶτες καὶ βασιλιᾶδες, ὅλους τοὺς ἤλεγχε. Ὁ λόγος του δὲν ἔκανε ἐξαίρεσι σὲ κανένα. Κι ὁ κόσμος, ποὺ ἔβλεπε ἕνα τέτοιο ἀσκητικὸ καὶ ἀτρόμητο κήρυκα, ἔτρεχαν ὅλοι κοντά του καὶ ἄκουγαν τὸ αὐστηρό του κήρυγμα καὶ δέχονταν τὶς συμβουλές του, καὶ τὰ δάκρυα τῆς μετανοίας τους ἔπεφταν μέσα στὰ νερὰ τοῦ Ἰορδάνου.

Όταν θα υπάρχουν δύο «Επίτιμοι Πάπες», σε περίπτωση ενδοβατικανείου δογματικής διαφωνίας, ποιος θα είναι ο «αλάθητος» εκ των τριών παπών;ΟΤΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ «ΕΠΙΤΙΜΟΙ ΠΑΠΕΣ», ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΔΟΒΑΤΙΚΑΝΕΙΟΥ ΔΟΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΑΣ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο «ΑΛΑΘΗΤΟΣ» ΕΚ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΠΑΠΩΝ;
(Με βάση τη πρόσφατη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, που αφήνει σαφώς  να εννοηθεί και ενδεχόμενο παραίτησης)
Σε πρόσφατη δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, κατά την επιστροφή του από την Κορέα, ανέφερε ότι του απομένουν δύο έως τρία χρόνια ζωής.  Ακόμα και εάν τούτο δεν συμβεί ανέφερε, θα παραιτηθεί. Τούτο σαφώς εξυπονοείται με τη φράση του «ο δρόμος που χάραξε ο Βενέδικτος ΙΣΤ΄». Δηλαδή υπάρχει το ενδεχόμενο να προστεθεί ένας ακόμα  «Επίτιμος Πάπας» (Pontifex emeritus), με  την παραίτησή του.  Είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν δύο παραιτηθέντες «Επίτιμοι Πάπες».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τον Νικόλαο Σωτηρόπουλο

O ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ-ΦΙΛΟΛΟΓΟ ΝΙΚΟΛΑΟ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΣΤΙΣ 28-3-2012

28 Αυγ 2014

Διεθνής Τύπος (αλλά και το Πεντάγωνο) κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το Ισλαμικό Κράτος που επεκτείνεταιΟ επεκτατικός πόλεμος που ενορχηστρώνει το Ισλαμικό Κράτος μοιάζει να ταλαντεύεται ανάμεσα στην αναβίωση του κομματιασμένου πια οθωμανικού ονείρου -δηλαδή στην επέκταση των ισλαμιστών και την επιβολή του νόμου της σαρίας ακόμα και σε τόπους όπου δεν κυριαρχεί το μουσουλμανικό στοιχείο- και σε μια νέα μορφή «μεταλλαγμένου» πολέμου, που δεν θα είναι παρά η «αντεπίθεση των σύγχρονων αθλίων», όπως σημείωσε η ισπανική εφημερίδα «El Pais». 

Το Ισλάμ και οι αποκεφαλισμοί “απίστων”

Το Ισλάμ και οι αποκεφαλισμοί “απίστων”
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ: Με “πολιτικά ορθό ” λόγο και προσεγμένες κομψές διατυπώσεις, Δυτικοί ηγέτες, ΜΜΕ και επιστήμονες στη Δύση, εκφράζουν αποτροπιασμό και ταυτόχρονα προσπαθούν να “ερμηνεύσουν” τον πρόσφατο αποκεφαλισμό του αμερικανού δημοσιογράφου Τζών Φόλεϊ, που οι τζιχαντιστές του Χαλιφάτου (Ισλαμικού Κράτους) κρατούσαν επί διετία αιχμάλωτο. Όλοι στη “φιλελευθερη” και “ανεκτική” Δύση, πλην κάποιων Εβραίων και Χριστιανών, αποφεύγουν να διασυνδέσουν τον σφαγιασμό αυτόν, αλλά και άλλους γνωστούς ή άγνωστους σε μας, με τις επιταγές του Ισλάμ, όπως αυτές είναι καταγραμμένες στο Κοράνι, που θεωρείται θεόπνευστο και άκτιστος λόγος του θεού, και διατυπωμένες με περισσή σαφήνεια στα Χαντίθ και την Σίρα.

Λυκούργος Νάνης, Ο αοίδιμος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπήρξε ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ!Ο αοίδιμος Νικόλαος Σωτηρόπουλος υπήρξε ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΟΣ!
Από σχόλιο ΕΔΩ
Κατώδυνοι την ψυχήν κατέστημεν κοινωνοί της θλιβερής πληροφορίας επί τη βάσει της οποίας ο γνωστός ανά το πανελλήνιο και όχι μόνο, ομολογητής θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ο εκλεκτός επιστήμων, ο ακαταπόνητος κήρυκας του Θείου λόγου, ο άνθρωπος που θυσίασε πανεπιστημιακή καριέρα προκειμένου να στρατευθεί στην ευλογημένη στρατεία της ιεραποστολής,ο μέγιστος αντιαιρετικός θεολόγος, ο φόβος και τρόμος των αντίχριστων χιλιαστών, εκοιμήθη εν Κυρίω!

Αἰωνία ἡ μνήμη τοῦ ἀκραιφνοῦς Ὀρθοδόξου Θεολόγου καὶ ἀκαταμάχητου ἀγωνιστοῦ Νικολάου Σωτηροπούλου.ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΟΑΣΠΙΣΕΩΣ
ΗΘΙΚΩΝ & ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ
ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΙ ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ (+28.8.2010) ΚΑΙ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ (+28.8.2014)
ΓΕΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ (ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ)
ΠΡΩΗΝ ΘΡΥΛΙΚΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ
ΕΠΤΩΧΕΥΣΕ ΤΡΟΜΕΡΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ
                                                     (+ 28.8.2010)
Ὁ ἀείμνηστος Νικόλαος Σωτηρόπουλος (+ 28.8.2014) ὁμιλῶν τὴν 23.1.2008 γιὰ τὸν Γέροντά του Αὐγουστῖνο, καθὼς παρελάμβανε τὶς τιμητικὲς διακρίσεις αὐτοῦ.
28.8.2014

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας στην ΠΕΘ για τα Θρησκευτικά στα Εσπερινά Γενικά ΛύκειαΤο Υπουργείο Παιδείας απάντησε στην Ερώτηση της ΠΕΘ για τα Θρησκευτικά στα Εσπερινά Γενικά Λύκεια. Η Απάντηση απλώς αναφέρει το ισχύον νομικό πλαίσιο χωρίς να απαντάει στο ερώτημα της ΠΕΘ για τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην υπάρξει κατάργηση της μονόωρης διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών στη Δ΄ τάξη των Εσπερινών Γενικών Λυκείων.
Αθήνα, 16-07-2014 
Αρ. Πρωτ. 111409/Γ2 
ΠΡΟΣ:  Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων

Έκοιμήθη ο θεολόγος Νικόλαος ΣωτηρόπουλοςΈκοιμήθη ο  θεολόγος Νικόλαος Σωτηρόπουλος
Ό θεολόγος καί σπουδαίος ερμηνευτής των Γραφών Νικόλαος Σωτηρό­πουλος έκοιμήθη έν Κυρίω τίς πρωινές ώρες της 28ης Αύγουστου.
Θεωρείται πρυτανις τών θεολόγων. Καί είναι. Ούδείς άλλος άγάπησε τόν Θεό Λόγο καί τό θείο λόγο του Θεού λόγου, όσο ό μεταστάς. Εξέδωσε τέσσερις όγκώδεις τόμου μέ «Ερμηνεία δυσκόλων χωρίων της Γραφής». Μετέφρασε ολόκληρη την Καινή Διαθήκη. Ύπομνημάτισε τό κατά Ματθαίον, τό κατά Ίωάννην καί τίς Πράξεις τών 'Αποστόλων.

Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα 28-8-2014 ο θεολόγος Νικόλαος Ι. Σωτηρόπουλος
Εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα 28-8-2014 ο θεολόγος Νικόλαος Ι. Σωτηρόπουλος ευχηθείτε για την ψυχή του. Αιωνία του η μνήμη.  
Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στην Ιερά Μονή Εισοδίων Θεοτόκου Μυρτιάς στο Θέρμο -Αγρινίου αύριο στις 5μ.μ.

27 Αυγ 2014

Πωλεῖται ψυχὴ σὲ τιμὴ εὐκαιρίας


Επιχειρείται μεγάλη ιστορική παραχάραξη, με την ανοχή της Εκκλησίας, η οποία φέρει την πινακίδα «Κλειστόν λόγω διακοπών»

Τὴν ὥρα ποὺ γράφονται αὐτὲς οἱ γραμμὲς ἡ τελικὴ τύχη τοῦ λεγόμενου ἀντιρατσιστικοῦ νομοσχεδίου εἶναι ἄ­­­γνωστη. Ἐπρόκειτο νὰ συζητηθεῖ στὴ Βουλὴ στὶς 26 Αὐγούστου, ­ζητήθηκε ὅμως ἀπὸ τὸν ἁρμόδιο Ὑπουργὸ ἀ­­ναβολὴ γιὰ τὶς ἀρχὲς Σεπτεμβρίου.
Τὸ πρὸς ψήφιση νομοσχέδιο συν­άν­τησε τὴν ἀντίδραση 38 βουλευτῶν τοῦ κόμματος τῆς Νέας ­Δημοκρατίας, ἐνῶ 8 ἀνεξάρτητοι βουλευτὲς σὲ αὐ­στηρὴ ἀνακοίνωσή τους τονίζουν ὅτι: «Τὸ ἀντιρατσιστικὸ νομοσχέδιο, ὅπως ἔρχεται γιὰ ψήφιση, ἀποτελεῖ μία κατάπτυστη καὶ ἀντεθνικὴ ­ὑπαγόρευση ἀπὸ τοὺς γνωστούς - ­ἄγνωστους ὑ­­ποβολεῖς. Ἡ ἀπουσία ἀναφορᾶς στὶς γενοκτονίες τῶν Ποντίων, τῶν Ἀρμενίων καὶ τῶν Ἑλλήνων τῆς Μ. Ἀσίας τὸ καθιστᾶ μνημεῖο ὑπόδουλης ἀποικίας».

Το ιστορικό σχολείο των Ελλήνων στην Αρτάκη του Μαρμαρά γίνεται ισλαμικό λύκειο!

erdek2_cover_206441141.jpg
Χτίστηκε το 1879 από τους Έλληνες Αρτακινούς, για να μετατραπεί μετά σε σχολείο για τα παιδιά του χωριού. Σήμερα τα ισλαμικά γυμνάσια και λύκεια ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια υποβοηθούμενα από σχετική νομοθεσία, κάτι που προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις από τους πολέμιους της σύμπραξης κράτους και Ισλάμ.

Νίκος Χειλαδάκης, «Ιερά» Σύνοδος ανίερης σύμπραξης«ΙΕΡΑ» ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΙΕΡΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ
 «Οι κληρικοί θα γίνουν οι χειρότεροι και ασεβέστεροι των όλων». Κοσμάς ο Αιτωλός
Με οδυνηρή έκπληξη διαβάσαμε την «άχρωμη», (το λιγότερο που θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε), ανακοίνωση της ιεράς συνόδου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ειλικρινά το πολιτικό κατεστημένο που κατέστρεψε αυτή την δύσμοιρη χώρα δεν θα έβρισκε καλύτερο «σπόνσορα» από την σημερινή ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδας,  στον ανελέητο πόλεμο που έχει εδώ και καιρό εξαπολύσει κατά της Ορθοδοξίας υπακούοντας στις εντολές των αφεντάδων του της Νέας Τάξης,. Έκπληξη βέβαια για την ανακοίνωση όχι για όλους, γιατί πολλοί δεν περίμεναν κάτι καλύτερο από ένα αρχιεπίσκοπο που έχει ταυτιστεί απόλυτα με την κατοχική κυβέρνηση, που αδιαφορεί σκανδαλωδώς για την καταστροφή της χωράς, την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και την αποορθοδοξοποίηση του ελληνικού λαού που επιχειρείται με κάθε μέσο από τους κυβερνώντες.

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Κουλτούρα θανάτου και ευτελισμός της ζωήςΚουλτούρα θανάτου και ευτελισμός της ζωής
                Ισχυρότατα οικονομικά ιδεολογικά κέντρα προωθούν την κουλτούρα του θανάτου και τον ευτελισμό της ζωής στις, με επιταχυνόμενους ρυθμούς, παρακμάζουσες πολιτισμικά, ηθικά και κοινωνικά, χώρες της Δύσης. Με την προπαγάνδα τους σε όλες τις χώρες πιέζουν τους πολιτικούς, χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ και εκπορθούν το καλλιτεχνικό και ιδεολογικό εποικοδόμημα. Ανοικτά υποστηρίζονται, οικονομικά κυρίως, οι οργανώσεις των ομοφυλοφίλων, προς πραγματοποίηση των σχεδίων τους.

Επιστολή προς τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τον λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νόμο

Ἵδρυμα Προασπίσεως Ἠθικῶν καὶ Πνευματικῶν Ἀξιῶν,
Σωματεῖο οἱ Φίλοι του Τάματος τοῦ Ἔθνους,
Διορθόδοξος Σύνδεσμος «Ἀπόστολος Παῦλος»,
Περιοδικὸ Φωτεινὴ Γραμμή.
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ANTIΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΟΜΟΝΟΜΟΥ   «ΦΙΜΩΤΡΟ»
ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΕΣ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΟΥΝ ΜΕ ΑΦΘΟΝΑ ΚΕΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΡΑΣΤΩΝΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΗΝΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ
 ΥΠΟ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ
                                                                              26.8.2014

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας, «Νὰ δώσουν οἱ πολιτικοί μας ὅραμα πνευματικό…..».

(Σύντομη ὁμιλία Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Ἀνδρέου κατὰ τὴν Λιτανεὶα τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ στὴν Πλατεῖα τῆς Κονίτσης (23.8.2014)

26 Αυγ 2014

H CIA σε "χορό διαβόλων" με το φανατικό Ισλάμ με συμμετοχή και στήριξη του.

 Μια "Περιεκτική" έκθεση μιας Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το πολιτικό Ισλάμ, με τίτλο «Το Ισλάμ και Πολιτική: Μια Επιτομή," μέσα από ένα πρώην SECRET έγγραφο που εκδόθηκε τον Απρίλιο του 1984 κατά τη διάρκεια της διοίκησης Reagan, δείχνει λιγότερα πράγματα από όσα ακριβώς ισχύουν, σχετικά με τη φύση του ριζοσπαστικού Ισλάμ. 

Ικανοποίηση θείας δικαιοσύνης; ( Κ΄)

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Φθάνοντας στό τέλος αύτής τής μελέτης γιά τό μυστήριο του Σταυρού, μπορούμε νά συνοψίσουμε όλα τά προηγούμενα στά παρακάτω κύρια σημεία:

Οι Τούρκοι αναβιώνουν κάθε αιματηρή νίκη τους κατά χριστιανών

ani_selcuklu__10__218193820.jpg
Στο όνομα της συμφιλίωσης με το παρελθόν τους δεν χάνουν ευκαιρία να στήνουν πανηγύρια για το αίμα που χύθηκε κατά την επέλαση των Σελτζούκων. 

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Να μη λέμε ψέματαΝα μη λέμε ψέματα*
            Στη Δημοκρατία πρέπει να κρατάει λίγο το ψέμα. Για να μην περνάει   πρέπει ο λαός να ενημερώνεται για την αλήθεια, όσο πικρή κι αν είναι. Δυστυχώς τα ψέματα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια είναι πολλά και όσο πιο πολλά και μεγάλα είναι τόσο πιο πικρές γίνονται οι αλήθειες. Οι Έλληνες τα ψέματα τα έχουμε πληρώσει – κυριολεκτικά - πολύ ακριβά και φαίνεται πως έχουμε αποκτήσει πλέον κάποια πικρή εμπειρία.

Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου για την απώλεια χιλιάδων αθώων Χριστιανών στη Μέση Ανατολή και την Αφρική26/08/2014
Οι χριστιανοί αδελφοί μας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική υφίστανται εκτεταμένους βίαιους διωγμούς και απάνθρωπες αγριότητες. Εις βάρος τους διαπράττονται θηριωδίες και ανοσιουργήματα που εφορμούνται από θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία και στόχο έχουν τη βίαιη εξασφάλιση θρησκευτικής ομοιογένειας σε χώρες οι οποίες αποτέλεσαν ιστορικά λίκνα και εστίες λαμπρής παρουσίας του Χριστιανισμού και στις οποίες ιστορικά ιερά σεβάσματα και ναοί βεβηλώνονται και καταστρέφονται.

Η Ιερά Σύνοδος για το "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιοΣυνήλθε σήμερα Τρίτη, 26 Αυγούστου2014, στην δεύτερη Συνεδρία Της για τον μήνα Αύγουστο η Διαρκής Ιερά Συνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.
Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.

25 Αυγ 2014

Επιστολή Μητροπολίτη Φλωρίνης στον Πρωθυπουργό για το “αντιρατσιστικό” νομοσχέδιοΠρὸς
τὸν Ἐξοχώτατον
κ. Ἀντώνιον Κ. Σαμαρᾶν
Πρωθυπουργὸν τῆς Ἑλλάδος
Μέγαρον Μαξίμου
Εἰς Ἀθήνας
Ἐξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Αἰσθανόμεθα ἐπιτακτικὴν τὴν ἀνάγκην νὰ Σᾶς ἀπευθύνωμεν τὴν παροῦσαν ἐπιστολήν, προκειμένου νὰ διατυπώσωμεν ὁρισμένας σκέψεις καὶ ἀνησυχίας σχετικῶς πρὸς τὸ ὑπὸ κατάθεσιν καὶ ψήφισιν ὑπὸ τοῦ Ἑλληνικοῦ Κοινοβουλίου Σχέδιον Νόμου «Καταπολέμηση ἐκδηλώσεων ῥατσισμοῦ καὶ ξενοφοβίας».

Δημήτριος Νατσιός, Ολέθριες φιλίες και ξενίεςΟλέθριες φιλίες και ξενίες
Απρίλιος του 1993, στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, συνεδριάζει η γνωστή «Λέσχη Μπίλντεμπεργκ», μασωνικό παρακλάδι, εκκολαπτήριο πρωθυπουργών και αρχηγών κρατών. Μεταξύ άλλων συμμετέχουν και οι ανατέλλοντες τότε αστέρες της πολιτικής μας ζωής, Θεόδωρος Πάγκαλος και Αντώνης Σαμαράς.
Τις ΗΠΑ εκπροσωπεί ο υπουργός εξωτερικών Κρίστοφερ, ο οποίος ανήγγειλε στους εμβρόντητους Έλληνες δημοσιογράφους ότι εντός των προσεχών έξι μηνών θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα. Κατόπιν, λόγω του σάλου που προκλήθηκε, προσπάθησε να τα συμμαζέψει, αναμασώντας κάτι σαλιαρίσματα περί λάθους, παρανόησης των δηλώσεών του και λοιπές χαυνολογίες. Τον Ιούνιο του 1993 ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος, της Πολιτικής Άνοιξης (ΠΟΛΑΝ). Το νέο κόμμα παρουσιάστηκε ως ανανεωτική και εκσυγχρονιστική δύναμη στο χώρο της κεντροδεξιάς και έθεσε στόχο την «υπέρβαση» της κατεστημένης πολιτικής. 

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com