30 Απρ 2018

Ναυπάκτου Ιερόθεος: Μετά τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά

Αποτέλεσμα εικόνας για Ναυπάκτου Ιερόθεος
Μετά τίς δύο ἀποφάσεις τοῦ Συμβουλίου τῆς Ἐπικρατείας γιά τά Θρησκευτικά
Μητροπολίτου Ναυπάκτου καί Ἁγίου Βλασίου Ἱεροθέου
Ἐξεδόθη καί ἡ ὑπ’ ἀριθμ. 926/2018 ἀναμενόμενη ἀπόφαση τῆς Ὁλομέλειας τοῦ Σ.τ.Ε. γιά τό Πρόγραμμα Σπουδῶν τῶν Θρησκευτικῶν στά Λύκεια, ἡ ὁποία κινεῖται στήν ἴδια προοπτική μέ τήν ὑπ’ ἀριθμ. 660/2018  ἀπόφαση τῆς Ὁλομέλειας τοῦ Σ.τ.Ε. γιά τό Πρόγραμμα Σπουδῶν στό μάθημα τῶν Θρησκευτικῶν στά Δημοτικά Σχολεῖα καί τά Γυμνάσια.

Ένα νοσηρό κι επικίνδυνο κοινωνικό ‘πείραμα’! Νομοσχέδιο προώθησης αναδοχής παιδιών από ομόφυλα «ζευγάρια»

Αποτέλεσμα εικόνας για υιοθεσια ομοφυλοφιλων
Νομοσχέδιο προώθησης αναδοχής παιδιών από ομόφυλα «ζευγάρια»
Ένα νοσηρό κι επικίνδυνο κοινωνικό ‘πείραμα’!
     του Χρήστου Μπονατάκη, γονιού
Συνέχεια και συνέπεια πολιτικής προχειρότητας αλλά και κοινωνικής-πολιτισμικής παρακμής, αποτελεί η εκ του νομοσχεδίου «Μέτρα Προώθησης Αναδοχής-Υιοθεσίας», προωθούμενη δυνατότητα αναδοχής παιδιών ...από ομόφυλα ‘ζευγάρια’! Κατάλληλοι ανάδοχοι κατά το αρθ. 8, 1 θεωρούνται και οι «έχοντες συνάψει σύμφωνο συμβίωσης», οι οποίοι κατά τον Ν4356/2015 μπορούν να είναι και τα ομόφυλα ‘ζευγάρια’.

Μοναχισμός και Άγιον Όρος

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
ΜΟΝΑΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
            Ο μοναχισμός είναι στάση βίου, η οποία, πριν ακόμη καταπαύσουν οι διωγμοί κατά των χριστιανών, εκδηλώθηκε ως αντίδραση στην τάση προς εκκοσμίκευση των μελών της Εκκλησίας. 

Μόιρα Γκρέυλαντ: Είμαι παιδί ομοφυλοφίλων και έβαλα τον πατέρα μου φυλακή.

σ.σ. Η Μόιρα Γκρέυλαντ, παιδί ομοφυλοφίλων, εμφανίστηκε σε μία εκδήλωση Βαπτιστών για να καταθέσει την εμπειρία της (στην Αμερική οι ετερόδοξοι ασχολούνται κυρίως με θέματα ηθικής). Αξίζει να μάθουμε την μαρτυρία της [από το 16:30].

Η Υπουργική Απόφαση για τις Νέες Ταυτότητες

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Υπουργική Απόφαση για τις Νέες Ταυτότητες
Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η Κοινή υπουργική απόφαση για τις νέου τύπου ταυτότητες με τα μικροτσίπ που θα αντικαταστήσουν σταδιακά τις παλιές.

Πορίσματα Αντιαιρετικής Ημερίδος με θέμα: «Πτυχές του Αποκρυφισμού της Νέας Εποχής»


Αποτέλεσμα εικόνας για Πτυχές του Αποκρυφισμού της Νέας Εποχής

ΙΕΡΑ  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟΝ  ΕΠΙ  ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ         ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ»
ΠΕΜΠΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Η Ιερά Μητρόπολις Πειραιώς, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Σεραφείμ, σε συνεργασία με το Γραφείο επί των Αιρέσεων και Παραθρησκειών, διοργάνωσε και πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2018 και ώρα 4 μ.μ. στην αίθουσα του «Πειραϊκού Συνδέσμου» Πειραιώς, Αντιαιρετική Ημερίδα με θέμα: «Πτυχές του Αποκρυφισμού της Νέας Εποχής»,  στην οποία μετείχαν κληρικοί και ο πιστός λαός της Πειραϊκής Εκκλησίας. Την έναρξη των εργασιών της Ημερίδος εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Σεραφείμ. Στη συνέχεια το θέμα αναπτύχθηκε διεξοδικά από τέσσερις ομιλητές: α) Τον πρωτ. π. Κυριακό Τσουρό, Δρ. της Θεολογίας και Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής επί των Αιρέσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα: «Νέα Εποχή – Αποκρυφισμός». 

Μηνύματα και παραινέσεις από Αναστάσιο και Μόσχας Κύριλλο

Tριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία του προκαθημένου της Ρωσικής Εκκλησίας. Δρακόντεια και πρωτοφανή τα μέτρα ασφαλείας

Βροντερό ΟΧΙ από το Αγιον Ορος για την υιοθεσία από γκέι

Εντονότατη ανησυχία για τις επικείμενες νομοθετικές μεταβολές εκφράζει η Ιερά Επιστασία σε επιστολή στο υπ. Εργασίας και στη Βουλή

«Πολιτιστική γενοκτονία»:Η «Ηρακλειώτισσα» και τα άλλα αρχαία που έκλεψαν οι ναζί

Η άγνωστη «πολιτιστική γενοκτονία» σε βάρος της Ελλάδας από τους Γερμανούς κατακτητές. Η περίπτωση του αγάλματος που από τη Θεσσαλονίκη βρέθηκε στη συλλογή του Χίτλερ

Ὁ Μασόνος Πατριάρχης Ἀθηναγόρας Α΄, ἡ πολιτική τῶν Η.Π.Α. καί ἡ σημερινή Οὐκρανία Γεωπολιτική ἀνάλυση (μέρος α΄) : Ἀθηναγόρας Σπύρου, ὁ «ἄνθρωπος τοῦ Προέδρου» ...

%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b1%ce%bd-%ce%b1%ce%b8%ce%b7%ce%bd%ce%b1%ce%b3%cf%8c%cf%81%ce%b1%cf%82-2

Ὁ Μασόνος Πατριάρχης Ἀθηναγόρας Α΄,
ἡ πολιτική τῶν Η.Π.Α. καί ἡ σημερινή Οὐκρανία
Γεωπολιτική ἀνάλυση (μέρος α΄) :
Ἀθηναγόρας Σπύρου, ὁ «ἄνθρωπος τοῦ Προέδρου» ...

τοῦ Μοναχοῦ Σεραφείμ (Ζήση)
Διαφαίνεται πλέον καθαρῶς στόν ὁρίζοντα ἡ προοπτική δυναμικῆς ἀναμείξεως τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου, μέ βαρύτατη εὐθύνη τοῦ Προκαθημένου Του κ.κ. Βαρθολομαίου, στήν Ἐκκλησία τῆς Οὐκρανίας! Ταράσσει τά ὕδατα ἡ ἐπιδιωκόμενη καί διαφαινόμενη χορήγηση ἀπό τό Φανάρι αὐτοκεφαλίας στό σχισματικό Πατριαρχεῖο τοῦ Κιέβου, εἰς βάρος τῆς νομίμου ἐν Οὐκρανίᾳ ἐκκλησιαστικῆς δικαιοδοσίας, τῆς Μητροπόλεως Κιέβου τοῦ Πατριαρχείου Μόσχας (UOC-MP, τῆς ὑπό τόν Μητροπολίτη κ.  Ὀνούφριο). Τά γεγονότα φωτίζουν ἄπλετα, γιά μιά ἀκόμη φορά, τήν ἀτυχῆ ὑποδούλωση τοῦ Οἰκουμενικοῦ μας Πατριαρχείου τῆς ΚΠόλεως, ἐξ αἰτίας ὀλίγων ἐπιλέκτων προσώπων, στίς δυτικές, ἀμερικανικές τώρα, γεωπολιτικές προτεραιότητες. Ἡ κληρονομία τῶν Μασόνων Πατριαρχῶν Μελετίου Δ΄ (Μεταξάκη), ἀνθρώπου τῶν Βρεττανῶν, καί Ἀθηναγόρα Α΄ (Σπύρου), ἐκλεκτοῦ τῶν Ἀμερικανῶν, φαίνεται ὅτι δυστυχῶς «καλά κρατεῖ» ...

29 Απρ 2018

«Έζησα τον εφιάλτη σε οικογένεια ομοφυλοφίλων»

Η συγκλονιστική επιστολή της Ντόουν Στεφάνοβιτς (που μεγάλωσε από ομοφύλους) προς την κυβέρνηση των ΗΠΑ, με την οποία προειδοποιεί για τις τραγικές επιπτώσεις

Οικουμενιστικό Ινστιτούτο Bossey – Η πλήρης διαστρέβλωση του ίνα ώσιν εν στην πράξη. (βίντεο)

σ.σ. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών έβγαλε πριν λίγους μήνες ένα μικρό βίντεο για να διαφημίσει το Οικουμενι(στι)κό Ινστιτούτο Bossey.

Θράκη: Θα διδάσκουν την τουρκική γλώσσα στα μειονοτικά νηπιαγωγεία!

nipg0
Ερωτηματικά για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας - Εκτός από τον νηπιαγωγό που μιλάει ελληνικά, θα υπάρχει στην τάξη δεύτερος εκπαιδευτικός, που θα μπορεί να υποστηρίξει την τουρκική γλώσσα - Δίγλωσσα νηπιαγωγεία δεν προβλέπονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Η αντίσταση στην παρακμή

Φωτογραφία για Η ΠΑΡΑΚΜΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ...!!!
Η χώρα μας, όπως και το σύνολο των εθνών που απαρτίζουν αυτό που αποκαλούμε Δύση, δέχεται συστηματική και μεγάλης έντασης επίθεση από τους κύκλους των αποδομητών, οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν υγιείς και ακμαίες κοινωνίες σε αυτό που ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αποκαλούσε «κιμά».

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης , Κυριακή του Παραλύτου

Εκπομπή που μεταδίδεται από τα κανάλια Atlas TV και Αχελώος TV- 29-4-2018

Noμοσχέδιο Έξωσης του Σόρος Εκκαθαρίζει την Ουγγαρία

Noμοσχέδιο Έξωσης του Σόρος Εκκαθαρίζει την Ουγγαρία
Μεταφέρει στην Βιέννη το Πανεπιστήμιο 

28 Απρ 2018

«Νέα Εποχή και Οικουμενισμός»(Αρχιμ. Παύλου Δημητρακοπούλου)

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου, Θεολόγου, Συγγραφέως, Διευθυντού του Γραφείου Αιρέσεων καί Παραθρησκειών τῆς Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.
Εν Πειραιεί τη 28η Απριλίου 2018

Εικόνες ντροπής: Αθήνα και Φανάρι έκαναν ξεχωριστή Θ. Λειτουργία στον Αη Γιώργη Προμπονά

Εικόνες ντροπής: Αθήνα και Φανάρι έκαναν ξεχωριστή Θ. Λειτουργία στον Αη Γιώργη Προμπονά
του Ανδρέα Λουδάρου
Η μια ντροπή μετά την άλλη συμβαίνουν στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο κτήμα Προμπονά, ο οποίος έχει μετατραπεί σε θέατρο μιας ακατανόητης σύγκρουσης μεταξύ Αθηνών και Φαναριού με μόνο ηττημένο… την σοβαρότητα.

Η Ελληνικότητα του Μ.Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων

Ο Ιουδαίος ιστορικός  Φλάβιος Ιώσηπος
και ο Ιππόλυτος Ρώμης αποφαίνονται
για την  Εθνικότητα του Μεγ.Αλεξάνδρου και των Μακεδόνων
  Ο Ιουδαίος ιστορικός Ιώσηπος γεννήθηκε το έτος 37 μ.Χ στην Ιερουσαλήμ καταγόμενος από μεγάλη ιερατική γενεά. Το 67μ.Χ ήρθε στη Ρώμη , όπου μεταξύ άλλων συναναστράφηκε την Ποππαία ,γυναίκα του Νέρωνα.

Κυριακή του Παραλύτου- Ὁ Χριστός καί ὄχι ἐγώ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ: Πράξ. θ΄ 32-42
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ: Ἰωάν. ε΄ 1-15
Ὁ Χριστός καί ὄχι ἐγώ

27 Απρ 2018

Πολλαπλή κανονικότητα: στο όνομα της αγάπης για το παιδί…

Πολλαπλή κανονικότητα: στο όνομα της αγάπης για το παιδί…
Του Αθανάσιου Γκότοβου
Πάει καιρός τώρα που προβληματίζομαι σοβαρά αν έχει κάποιο νόημα να δημοσιοποιεί κανείς επιστημονικά επιχειρήματα γύρω από ζητήματα που απασχολούν την κοινή γνώμη, όπως π. χ. αυτό της τεκνοθεσίας από ομοφυλόφιλα (ή ομόφυλα, επί το πολιτικά ορθότερο) ζευγάρια. Για τους εξής, τουλάχιστον, λόγους:

Τα βάζει με το ΣτΕ ο Γαβρόγλου


Στο στόχαστρο και πάλι οι δικαστές για τα Θρησκευτικά: «Το κάνουν επίτηδες και εκδίδουν κάθε εβδομάδα μία απόφαση»
Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου

Κυκλοφορεῖ τὸ φύλλον 27.4.18 τοῦ «Ὀρθοδόξου Τύπου»
Μερικά ἀπό τά περιεχόμενά του:
ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑΣ: 70 χρόνια ἀπὸ τὴν ἐκλογὴν εἰς τὸν Οἰκουμενικὸν Θρόνον. Ἐπέτειος  χαρᾶς ἢ ὀδύνης; ΣΥΝΑΞΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ  ΚΛΗΡΙΚΩΝ καὶ ΜΟΝΑΧΩΝ.
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΕΓΚΩΜΙΑΖΕΙ ΜΑΣΟΝΟΝ! Στ. Τσομπανίδης: «Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης δι’ ὅλους καὶ εἰς ὅλας τὰς Ἐκκλησίας»! (Ὁμιλία 20ῆς Ἀπριλίου).

«Κινδύνοις έν ψευδαδέλφοις» (Ἀρσένιος μοναχὸς, Σκήτη Κουτλουμουσίου- Ἅγιον Ὄρος)


Αποτέλεσμα εικόνας για Σκήτη Κουτλουμουσίου ἍγιονὌρος

«ΚΙΝΔΥΝΟΙΣ ΕΝ ΨΕΥΔΑΔΕΛΦΟΙΣ»
Ο Άγιος Απόστολος Παύλος στην Β΄ Προς Κορινθίους Επιστολή του, στο κεφάλαιο ια΄ 26, απαριθμεί τους κινδύνους των Αποστόλων. Οι κίνδυνοι είναι οκτώ(8).O όγδοος κίνδυνος είναι: «κινδύνοις ἐν ψευδαδέλφοις». Μία σύντομη ερμηνεία που δίνει ο μακαριστός Παναγιώτης Τρεμπέλας λέει: «με κινδύνους από ανθρώπους, που ήσαν ψευδάδελφοι και έφεραν υποκριτικώς το όνομα του Χριστιανού». Και πολύ σωστά μας το λέει ο μακαριστός, διότι ψευδάδελφος σημαίνει αυτόν που έρχεται κοντά μας ως αδελφός, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, διότι έχει άλλα φρονήματα, εχθρικά εναντίον μας.

Σεβ. Ελευθερουπόλεως: «Μα δεν ντρέπονται όσοι το έκαναν αυτό;»


IMG_0144
Η Ι. Μ. Ελευθερουπόλεως διωργάνωσεν ημερίδα δια τα νέα συγκρητιστικά θρησκευτικά την 26ην Μαρτίου 2018. Εις το τέλος αυτής με παρρησίαν ετοποθετήθη επί του θέματος ο οικείος Ποιμενάρχης, ο οποίος εξέφρασεν αληθείας που αποτελούν καταπέλτην κατά των συγγραφέων του πολυθρησκειακού προγράμματος. Παραθέτομεν απομαγνητοφωνημένον απόσπασμα:
«Όλη αυτή η αντίσταση, η αντίθεση, ο θόρυβος που δημιουργήθηκε γύρω από το θέμα αυτών των βιβλίων δεν ήταν άνευ σημασίας. Όσα αποθέματα ανοχής και καλωσύνης όλοι μας να έχουμε στην ψυχή μας και έτσι ακριβώς να δούμε τα καινούρια βιβλία των θρησκευτικών, τα οποία θα έρθουν στα χέρια των παιδιών μας, δεν θα μπορέσουμε να υποστηρίξουμε ότι αυτοί που τα έγραψαν και τα έδωσαν στην εκπαίδευση, τα διοχέτευσαν στην εκπαίδευση, δεν ήσαν άνθρωποι καλής διαθέσεως, καθόλου. Δεν είχαν καλό σκοπό. Δηλαδή, όπως μας παρουσίασε εδώ ο καλός μας ομιλητής, και έτσι ακριβώς όπως έγραψαν τα βιβλία και έτσι ακριβώς όπως τα ζωγράφισαν και μας τα παρέδωσαν, δεν είχαν σκοπό να διδάξουν απλώς στα παιδιά μας τις άλλες θρησκείες, ώστε απέναντι στις άλλες θρησκείες τα παιδιά μας να είναι ανεκτικά, να φέρονται με αγάπη, σήμερα μάλιστα που η κοινωνία μας αποτελείται από άτομα διαφόρων θρησκευτικών κατευθύνσεων.

26 Απρ 2018

Γαβρόγλου: Το ΣτΕ το κάνει επίτηδες για να μην βαριόμαστε.

26 04 18ert gavr
26-04-18 Συνέντευξη του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου στην τηλεόραση της ΕΡΤ1
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μια πρώτη αντίδραση για την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των Θρησκευτικών.

Ευχαριστίες προς τον Τούρκο πρόεδρο από Βαρθολομαίο μετά το τετ α τετ τους «για όσα έχει κάνει για την ομογένεια»

«Ευγνωμονώ τον Ερντογάν»!
Ευχαριστίες προς τον Τούρκο πρόεδρο από Βαρθολομαίο μετά το τετ α τετ τους «για όσα έχει κάνει για την ομογένεια»
Ρεπορτάζ Φίλιππος Πανταζής

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Ουκρανικό: Διπλωματικοί ελιγμοί του Φαναρίου


Αποτέλεσμα εικόνας για εΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΦΑΝΑΡΙ
Ουκρανικό: Διπλωματικοί ελιγμοί του Φαναρίου
            Το Φανάρι φαίνεται ότι προχωρεί σε διπλωματικούς ελιγμούς για να αντιμετωπίσει το σοβαρό εκκλησιαστικό ζήτημα της Ουκρανίας.

Νέο χαστούκι στον Φίλη για τα Θρησκευτικά

Το ΣτΕ ακύρωσε τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος και στο λύκειο
Ταφόπλακα βάζει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, που φέρει την υπογραφή του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη. 

Ο μικρός Άλφι Έβανς αντιστέκεται στη βρετανική νομοθεσία περί ευθανασίαςΟ δίχρονος Βρετανός Άλφι Έβανς πάσχει από μια σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια και κρατιέται με μηχανικά μέσα στη ζωή. Οι γονείς του έχουν πίστη και θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθεια να κρατηθεί το παιδί τους στη ζωή μέχρι τέλους. Αντίπαλός τους σ’ αυτή τους την επιθυμία είναι το… Κράτος! Το Νοσοκομείο του Λίβερπουλ, κάνοντας χρήση της κρατικής νομοθεσίας περί ευθανασίας, εξέφρασε την άποψη ότι, επειδή οι γιατροί του Νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν έχει πλέον ελπίδες ζωής και οσονούπω δεν θα χτυπάει η καρδιά του, είναι προς το συμφέρον του παιδιού η… παύση της μηχανικής υποστήριξης και άρα ο τερματισμός της ζωής του και αποφάσισε την αποσύνδεση του παιδιού από τα μηχανήματα, χωρίς τη συναίνεση των γονέων!

Το σχόλιο Φίλη στην απόφαση για τα Θρησκευτικά: Στο ΣτΕ δεν έχουν τον Θεό τους

Το σχόλιο Φίλη στην απόφαση για τα Θρησκευτικά: Στο ΣτΕ δεν έχουν τον Θεό τους
«Δεν έχουν τον Θεό τους. Στο ΣτΕ η πλειοψηφία δεν έχει τον Θεό της. Αποφασίζει πράγματα τα οποία είναι σκοταδιστικά, μεσαιωνικά» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Οίκος τις ανέπαυσεν ημάς ευσεβής και φιλόθεος» (Γρηγόριος Θεολόγος – Ομιλία ΚΣΤ΄)


«Οίκος τις ανέπαυσεν ημάς ευσεβής και φιλόθεος»
(Γρηγόριος Θεολόγος – Ομιλία ΚΣΤ΄)
Νίκος Σακαλάκης,Μαθηματικός
Ο λόγος αυτός του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου είναι μια ακόμη περίλαμπρη εκδήλωση επισκοπικής συνέπειας, ευσέβειας και Ορθόδοξης μαχητικότητας.

Επιστήμονες αδειάζουν και τη Φωτίου!

Έρευνες έδειξαν ότι το 23% των παιδιών γκέι οικογενειών κακοποιήθηκε από τους γονείς και αποκτά ψυχολογικές παθήσεις

Ο Ιησούς Χριστός και ο παράλυτος της Βηθεσδά (Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία)IEΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
1. Ἡ περίοδος αὐτή, ἀδελφοί χριστιανοί, τήν ὁποία τώρα διερχόμαστε, κλείνεται ἀπό δύο μεγάλες ἑορτές. Τήν ἑορτή τοῦ Πάσχα, πού ἑορτάσαμε, καί τήν ἄλλη μεγάλη ἑορτή τῆς Πεντηκοστῆς, πρός τήν ὁποία πηγαίνουμε. Γι᾽ αὐτό καί τά Εὐαγγέλια, τά ὁποῖα θά ἀκούουμε τίς Κυριακές συνδέονται μέ τίς ἑορτές αὐτές. Ἔτσι, λοιπόν, καί τό σημερινό Εὐαγγέλιο τῆς Κυριακῆς τοῦ Παραλύτου πού ἀκούσαμε, μίλησε γιά «ἑορτή τῶν Ἰουδαίων», κατά τήν ὁποία ὁ Ἰησοῦς ἀνέβηκε στά Ἱεροσόλυμα. Ἀκόμη καί οἱ ἅγιοι Πατέρες δέν συμφωνοῦν στό ποιά εἶναι ἡ ἑορτή αὐτή.Εἶναι τοῦ Πάσχα ἤ τῆς Πεντηκοστῆς; Κατά τόν ἅγιο Χρυσόστομο εἶναι τῆς Πεντηκοστῆς. Καί ἔτσι πρέπει νά εἶναι.Γιατί κατά τήν Πεντηκοστή ἑορτάζουμε τήν κάθοδο τοῦ Ἁγίου Πνεύματος, τό δέ Ἅγιο Πνεῦμα, ὅπως εἰκονίζεται μέ φωτιά, ἔτσι εἰκονίζεται καί μέ νερό. Καί τό Εὐαγγέλιο σήμερα μιλοῦσε γιά νερό πού θεράπευε. Τό ἴδιο καί τήν ἄλλη Κυριακή, τήν Κυριακή τῆς Σαμαρείτιδος. Ἑορτή τῆς Πεντηκοστῆς, λοιπόν, ἦταν ἡ ἑορτή, γιά τήν ὁποία μιλᾶ τό σημερινό Εὐαγγέλιο καί κατά τήν ὁποία πῆγε ὁ Ἰησοῦς στά Ἱεροσόλυμα. 

Ἐσθήρ - Ἡ κατάληξη ὅσων ἀσεβοῦν κατὰ τοῦ λαοῦ τοῦ πιστοῦ στὸ Θεό.


ESTHIR AMAN
Ἐσθήρ - Ἡ κατάληξη ὅσων ἀσεβοῦν κατὰ τοῦ λαοῦ τοῦ πιστοῦ στὸ Θεό.
Toῦ Βασίλειου Εὐσταθίου, Δρ. Φυσικοῦ, πτ. Θεολογίας (Τμ.Κοιν.Θ.ΕΚΠΑ)
Τὸν ἕκτο αἰώνα πρὸ Χριστοῦ οἱ Ἰουδαῖοι βρέθηκαν αἰχμάλωτοι γιὰ τὶς ἁμαρτίες τους στὴν Βαβυλώνα ἐπὶ ἑβδομήντα ἔτη. Ὅμως ὁ Θεὸς δὲν τοὺς εἴχε ἐγκαταλείψει, ἀλλὰ ἁπλὰ μέσα ἀπὸ αὐτὴ τὴν δοκιμασία τοὺς διαπαιδαγωγοῦσε. Μάλιστα στὴν διάρκεια τῶν ἑβδομήκοντα ἐτῶν πολλοὶ ἀπὸ τοὺς Ἰουδαίους βρέθηκαν σὲ ἰδιαίτερα εὐμενεῖς θέσεις καὶ ὑπηρετοῦσαν στὴν αὐλὴ τοῦ Βασιλέως. Ἕνας ἀπὸ αὐτοὺς ὑπήρξε καὶ ὁ Μαρδοχαῖος: «Μαρδοχαῖος ὁ τοῦ Ἰαΐρου, τοῦ Σεμεΐου, τοῦ Κισσαίου, ἐκ φυλῆς Βενιαμίν, ἄνθρωπος Ἰουδαῖος οἰκῶν ἐν Σούσοις τῇ πόλει, ἄνθρωπος μέγας, θεραπεύων ἐν τῇ αὐλῇ τοῦ βασιλέως. ἦν δὲ ἐκ τῆς αἰχμαλωσίας, ἧς ᾐχμαλώτευσε Ναβουχοδονόσορ βασιλεὺς Βαβυλῶνος ἐξ Ἱερουσαλὴμ», Εσθ. Α,1-3.
Ὁ Μαρδοχαῖος ὑπηρετοῦσε μὲν στὴν αὐλὴ τοῦ Βασιλέως, ἀλλὰ ὅμως ἕνα συγκεκριμένο γεγονὸς τὸν ἔκανε νὰ ἀποκτήσει ἰδιαίτερη εὔνοια ἀπὸ τὸν Βασιλέα: ἡ ἀνακάλυψη καὶ καταγγελία τῆς συνωμοσίας δύο εὐνούχων αὐλικῶν τοῦ Βασιλέα εἰς βάρος του γιὰ τὴν δολοφονία του, ποὺ εἶχε ὡς ἀποτέλεσμα τὴν παραδειγματικὴ καταδίκη αὐτῶν καὶ τὴν σωτηρία τοῦ Βασιλέα ἀπὸ τὴν ἀπειλὴ αὐτὴ:

25 Απρ 2018

Νέο «χαστούκι» από το ΣτΕ στην κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά στο Λύκειο

Αποτέλεσμα εικόνας για «Χαστούκι» από το ΣτΕ στην κυβέρνηση για τα Θρησκευτικά στα Λύκεια
Η Ολομέλεια έκρινε περίσσια αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου την διδασκαλία και το πρόγραμμα που προτείνει η απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να μπουν σταυροί σε κάθε κυβερνητικό κτίριο

Η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να μπουν σταυροί σε κάθε κυβερνητικό κτίριο
Η κυβέρνηση της Βαυαρίας θέλει να μπουν σταυροί σε κάθε κυβερνητικό κτίριο
Τι λέει ο πρωθυπουργός Σέντερ και τι διευκρινίζει για το θρησκευτικό σύμβολο
Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση έχει προκαλέσει το σχέδιο της κυβέρνησης του κρατιδίου της Βαυαρίας, στη Γερμανία, να τοποθετηθούν σταυροί υποχρεωτικά σε κάθε κυβερνητικό κτίριο. Ένας επιφανής κληρικός μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία, ενόψει των εκλογών.

Η κρατική επιβουλή κατά της Ορθοδόξου Συνειδήσεως

Η διακήρυξις από το ΣτΕ της υπεροχής του δικαιώματος της ελευθέρας αναπτύξεως της ορθοδόξου συνειδήσεως των νέων έναντι οιασδήποτε κρατικής επιβουλής.
Διεθνής, υπερκρατική, υπερσυνταγματική, υπερνομοθετική και άμεσα εφαρμοστέα πλέον η προστασία του δικαιώματος του ορθοδόξου νέου για ομολογιακό μάθημα εντός του δημοσίου σχολείου.

Φωτιὰ στὸν τάφο τοῦ Πατριάρχη


Στὶς 19 καὶ 20 Ἀπριλίου 2018 διεξήχθη στὸ Α΄ Ἀμφιθέατρο τῆς Θεολογικῆς Σχολῆς τοῦ Ἀριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσα­λονίκης Διεθνὲς Συνέδριο. Τὸ θέμα του ἦ­ταν: «Ἀθηναγόρας καὶ Οἰκουμένη: 70 χρόνια ἀπὸ τὴν ἐκλογὴ τοῦ Πατριάρχη Ἀθηναγόρα στὸν Οἰκουμενικὸ Θρόνο καὶ ἀπὸ τὴν ἵδρυση τοῦ Π.Σ.Ε.».
Τραγικὴ κατάπτωση μιᾶς Θεολογικῆς Σχο­­λῆς ποὺ παλαιότερα ἐκαυχᾶτο ὡς παραδοσιακὴ καὶ πιστὴ στὴν ἀλήθεια τῆς Ὀρ­θο­δοξίας.
Σὲ μᾶς δὲν προξένησε ἔκπληξη ἡ διοργάνωση τέτοιου Συνεδρίου γιὰ νὰ τιμηθεῖ ὁ Ἀθηναγόρας. Γνωρίζουμε πολὺ καλὰ ποῦ ὁδηγεῖται ἡ Ἐκκλησία στοὺς καιρούς μας. Τὸ πλανεμένο πνεῦμα τοῦ Ἀθηναγόρα ἔχουν ἐνστερνισθεῖ πολλοὶ σημερινοὶ ποιμένες μας, αὐτὸ ἐξυμνοῦν καὶ μὲ αὐτὸ ὠθοῦν τὴν Ὀρθοδοξία στοὺς γκρεμοὺς τῆς οἰκουμενιστικῆς καὶ πανθρησκειακῆς ἐκτροπῆς.
Θλιβόμαστε καὶ πονοῦμε γι᾿ αὐτό. Μνημονεύουμε τὰ κρυστάλλινα λόγια τῶν ἁγίων μας «ζώντων καὶ τετελειωμένων» καὶ μὲ σεβασμὸ ὑψώνουμε φωνὴ υἱικὴ πρὸς τοὺς θαυμαστὲς τοῦ Πατριάρχη Ἀθηναγόρα καὶ τοὺς παρακαλοῦμε: Μὴ ρίχνετε ἄλλη φωτιὰ στὸν τάφο τοῦ ἐκτραπέντος Πατριάρχη! Ἀφῆστε τον στὸ ἔλεος τοῦ Θεοῦ.

Πειραιώς Σεραφείμ, Λόγοι ακυρώσεως ενώπιον του ΣτΕ του Οργανισμού του Υπουργείου Παιδείας

Αποτέλεσμα εικόνας για Πειραιώς Σεραφείμ ακτινεσ
Ἐν Πειραιεῖ τῇ 25ῃ Ἀπριλίου 2018
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν
Καταθέσαμε ἐμπροθέσμως ἐνώπιον τοῦ ΣτΕ αἴτησι ἀκυρώσεως τοῦ ΠΔ 18/2018 Ὀργανισμός Ὑπουργείου Παιδείας, Ἔρευνας καί Θρησκευμάτων (ΦΕΚ τ.Α΄ 31/23.2.2018) διά τούς κάτωθι νομίμους λόγους:
Α. Ἱστορικό
Ὁ καθ’ οὗ κ. Ὑπουργός, διὰ τοῦ προσβαλλομένου προεδρικοῦ διατάγματος προέβη εἰς ρύθμισιν τοῦ ἀντικειμένου τῆς ἀποστολῆς τοῦ Ὑπουργείου Παιδείας, Ἔρευνας καὶ Θρησκευμάτων.
 Συγκεκριμένως εἰς τὸ ἄρθρον 1 τοῦ προσβαλλομένου διατάγματος ἐρρυθμίσθη ἡ ἀποστολὴ τοῦ ἐν λόγω Ὑπουργείου ὁρισθέντος ὅτι: «Ἀποστολὴ τοῦ ὑπουργείου παιδείας, ἔρευνας καὶ θρησκευμάτων (ἐφ’ ἑξῆς ὑπουργεῖο) εἶναι ἡ ἀνάπτυξη καὶ ἡ συνεχὴς ἀναβάθμιση τῆς παιδείας μὲ σκοπό: α΄) τὴν ἠθική, τὴν πνευματικὴ καὶ τὴ φυσικὴ ἀγωγὴ τῶν Ἑλλήνων, β΄) τὴν ἀνάπτυξη τῆς ἐθνικῆς συνείδησης, γ΄) τὴν προστασία τῆς ἐλευθερίας τῆς θρησκευτικῆς συνείδησης καὶ τῆς λατρείας καὶ τὴν ἐποπτεία τῶν λειτουργῶν ὅλων τῶν γνωστῶν θρησκειῶν, δ΄) τὴν καλλιέργεια τοῦ σεβασμοῦ στὴν ἐλευθερία τοῦ λόγου καὶ τῆς ἔκφρασης, ε΄) τὴν ἀνοχὴ στὴ διαφορετικότητα, 

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Το Σκοπιανό στην Κοινωνία των Εθνών

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΟΠΙΑΝΟ
Το Σκοπιανό στην Κοινωνία των Εθνών
            Περιδιαβάζοντας  πάγκους και διαδρόμους παλαιοβιβλιοπωλείου ένα βιβλίο 110 σελίδων, με φθαρμένα εξώφυλλα, μου τράβηξε την προσοχή. Ήταν αι «Ιστορικαί και διπλωματικαί μελέται» του Περικλή Αλ. Αργυρόπουλου. Καταγόμενος από επιφανή οικογένεια Φαναριωτών διετέλεσε κατ’ επανάληψη βουλευτής και υπουργός. Στο βιβλίο του δημοσιεύονται ομιλίες του. Μεταξύ αυτών μία στην Κοινωνία των Εθνών (ΚΤΕ), στην Χάγη, τον Ιούνιο του 1928.

Ενσάρκωση όλων των νεοταξικών εφιαλτών...

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΛΑΔΑ ΦΩΤΙΟΥ
Η Ελλάδα του φωτός και το σκότος της Φωτίου
Το άρμα του ΣΥΡΙΖΑ κατευθύνεται ολοταχώς προς την ενσάρκωση όλων των νεοταξικών εφιαλτών που ταλαιπωρούν τις δυτικές κοινωνίες και οδηγούν τα έθνη στον ατιμωτικό θάνατό τους. Ο Αλέξης Τσίπρας και οι ομοϊδεάτες του εκτελούν μία προς μία τις υποσχέσεις τους στις σκοτεινές θεότητες της αποδόμησης, που θέλουν να καταφέρουν το συθέμελο γκρέμισμα του πολιτισμού μας.

Όταν τα ονόματα δαιμονίζουν τους άθεους. Στην Αβινιόν αλλάζουν τα ονόματα των Σχολείων

Nettoyage antireligieux : la mairie d'Avignon va changer les noms des écoles qui portent ceux des saints !
ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ
Στην Αβινιόν αλλάζουν τα ονόματα των Σχολείων
Κείμενο του Benoît Rayski, ιστορικού, συγγραφέα. atlantico.fr (Μετάφραση: Ευάγγελος Δ. Νιάνιος)
Διαβάζουμε φρικτά πράγματα στην ‘’Vaucluse-Matin’’: «Το δημοτικό συμβούλιο (σοσιαλιστικό) της Αβινιόν θα μετονομάσει (debaptiser) τα σχολεία του Αγίου Roch και του Αγίου Ιωάννη. Θα ακολουθήσουν τα σχολεία του Αγίου Γαβριήλ, του Άγιου Ρούφου και της Αγίας Αικατερίνης.» Θα μετονομαστούν. Θα μετονομαστούν, θα επανονομαστούν (rebaptiser); Πώς τολμούν να γράφουν τέτοια πράγματα; Τα ρήματα αυτά προέρχονται από τη λέξη βάπτισμα. Και αυτή είναι χριστιανική!

24 Απρ 2018

Δημήτρης Νατσιός, Ελλάδα: το μεγάλο γαλάζιο εικονοστάσι της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης

Σχετική εικόνα
Ελλάδα: το μεγάλο γαλάζιο εικονοστάσι της Ορθόδοξης Χριστιανοσύνης
Το χρέος του παλληκαριού είναι να λογίζεται σφαγάδι
και όχι ψοφίμι». (Γεώργιος Καραϊσκάκης)
«Αν η οικογένεια και το σχολείο πάψουν να εμφυτεύουν στους νέους το θείο σπόρο της αγίας πίστης μας, τότε οι επερχόμενες γενεές θα χάσουν παντελώς την ταυτότητά τους πράγμα που σημαίνει και το αυτοαφανισμό τους». 

Εις τι στοχεύει ο εν Σάμω παπισμός σχετικώς με τους πρόσφυγας;


Φωτογραφία του Alexis Komninos.
Προ ικανού χρονικού διαστήματος ο Σεβ. Σάμου είχεν αποστείλει επιστολήν προς την Κυβέρνησιν εκθέτων την εκρηκτικήν κατάστασιν των προσφύγων και μεταναστών της νήσου Σάμου. Προσφάτως οι παπικοί ετέλεσαν χειροτονίαν Τηνίου εις την κοινότητά τους εις την Σάμον με παρουσίαν προσφύγων. 

Και ο Μητροπολίτης Πειραιά κατά Γαβρόγλου για την αφαίρεση της θρησκευτικής αγωγής


Και ο Μητροπολίτης Πειραιά κατά Γαβρόγλου για την αφαίρεση της θρησκευτικής αγωγής
Στο ΣτΕ κατατέθηκε νέα αίτηση ακύρωσης κατά του διατάγματος για το νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας
Όχι μόνο δεν απέσυρε η Εκκλησία της Ελλάδος της αίτησή της που είχε καταθέσει προ δεκαημέρου στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018 (νέος οργανισμός υπουργείου Παιδείας), όπως είχε ζητήσει ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου (18.4.2018), αλλά αντίθετα σήμερα κατατέθηκε νέα αίτηση ακύρωσης από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιά, τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ Μεντζελόπουλο, κ.λ.π.
Προ δεκαημέρου ξεκίνησε νέα αντιπαράθεση μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κυβέρνησης και ειδικά με τον υπουργό Παιδείας, καθώς από το νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας (Π.Δ. 18/2018) αφαιρέθηκε από την αποστολή του εν λόγω υπουργείου η «ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης». Δηλαδή αφαιρέθηκε από την αποστολή του υπουργείου Παιδείας η θρησκευτική αγωγή των νέων.

Υβριδικός πόλεμος με θύμα την πατρίδα μας,

ΥΒΡΙΔΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΘΥΜΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ
Σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις που αποσκοπούν στην εμπέδωση του φόβου στην ελληνική κοινωνία
Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς, Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Γαβρόγλου: «Καταλήξαμε με την Εκκλησία σε κάτι κοινό, όχι 100% σε αυτό που πρότεινε η Εκκλησία, ούτε σε αυτά που 100% προτείναμε εμείς»

26 03 18gavr
 «Καταλήξαμε με την Εκκλησία σε κάτι κοινό, όχι 100% σε αυτό που πρότεινε η Εκκλησία, ούτε σε αυτά που 100% προτείναμε εμείς»
Ως προς το μάθημα των Θρησκευτικών, ο υπουργός Παιδείας, αφού αναφέρθηκε σύντομα στο «ιστορικό» της διαμάχης με την Εκκλησία, αφού μίλησε για την ανάγκη αλλαγής προγραμμάτων σπουδών και εκσυγχρονισμού του περιεχομένου σε όλα τα μαθήματα (βάσει αναγκών της κοινωνίας, των εκπαιδευτικών, αλλά και ερευνών), κατέστησε σαφή τη διαδικασία υλοποίησης των αλλαγών.

Λυκούργος Νάνης, Σχόλιο με αφορμή την υπό ιερέως εκζήτηση συγγνώμης από παντελονοφορούσες ενορίτισσεςΣΧΟΛΙΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟ ΙΕΡΕΩΣ ΕΚΖΗΤΗΣΗ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΟΦΟΡΟΥΣΕΣ ΕΝΟΡΙΤΙΣΣΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ
Kαι μη χειρότερα! Ο ιερέας ζήτησε  συγγνώμη από τις παντελονοφορούσες ενορίτισσές του γιατί στοίχησε την πρακτική του με το θέλημα του Θεού αρνούμενος θεοφιλώς να τις κοινωνήσει!! Και σαν να μην έφθανε κάτι τέτοιο εν συνεχεία κάλεσε τους πιστούς να προσέρχονται στο ναό άνευ όρων και προυποθέσεων. ( Εάν ο εν λόγω κληρικός μίλησε με άγαρμπο και άκομψο τρόπο στις ενορίτισσές του οπωσδήποτε άριστα έπραξε και ζήτησε συγγνώμη από αυτές. Ευγενικά αλλά σταθερά, απόλυτα και αδιαπραγμάτευτα και όχι άκομψα και άγαρμπα πρέπει καθε κληρικός να δρα εν προκειμένω. 

O Σαράντος Καργάκος για τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Η τραγική επέτειος • ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
Από τις 24 Απριλίου 1915 εξοντώθηκαν 1.500.000 άτομα από τα 2.100.000 που ζούσαν στις τουρκοκρατούμενες επαρχίες

Η Θεοτόκος είδε πρώτη τον Αναστάντα Χριστό. Πειστικὴ επιχειρηματολογία του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά

Σχετική εικόνα
Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Ζήσης
Ὁμότιμος Καθηγητὴς Θεολογικῆς Σχολῆς Α.Π.Θ.
Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΙΔΕ ΠΡΩΤΗ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ
Πειστικὴ ἐπιχειρηματολογία τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου Παλαμᾶ
1. Ἡ ἐπικρατοῦσα γνώμη μὲ βάση τὴν διήγηση τοῦ εὐαγγελιστοῦ Μάρκου. Εἶναι γνωστὸς ὁ ἀκριβὴς χρόνος τῆς Ἀναστάσεως;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com