31 Ιαν 2019

Κερκύρας,Νεκτάριος : Ήδη ξεπουλήθηκε η Μακεδονία μας και σειρά έχουν το Αιγαίο, η Κύπρος και η Ήπειρος.


Το απόγευμα της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019  η Σχολή Γονέων και το Φροντιστήριο Στελεχών και Κατηχητών της Ι.Μ. Κερκύρας πραγματοποίησαν στο Πνευματικό Κέντρο εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες με  ομιλητή  τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Τιμόθεο Γεωργίου, Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Υ.Θ. Πλατυτέρας με θέμα : “ Οι παιδαγωγικές αρχές των Τριών Ιεραρχών ”.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ευχαρίστησε τον π. Τιμόθεο και σημείωσε ότι η διδαχή των Τριών Ιεραρχών είναι επίκαιρη. Ιδίως στην εποχή μας όπου κυριαρχεί η αλλοτρίωση και η πνευματική σύγχυση, χρειάζεται να καταφεύγουμε στον ανεξάντλητο πλούτο που έχουμε ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και δεν είναι άλλος από τους Πατέρες της Εκκλησίας μας.  Οι Πατέρες δεν είχαν απλώς έμπνευση όταν συνέγραφαν και ομιλούσαν, αλλά φωτισμό από το Άγιο Πνεύμα.

« Ο παιδαγωγός και ο παιδαγωγούμενος έφηβος κατά τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών»

ierarxes c
« Ο παιδαγωγός και ο παιδαγωγούμενος έφηβος
κατά τη διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών»
Βασίλειος Γ. Βοξάκης, Θεολόγος καθηγητής
            Αιτούμενος την ενίσχυση των Τριών φωστήρων της Τρισηλίου Θεότητος , αυτών των μεγάλων διδασκάλων της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω το έργο και τη μέθοδο του παιδαγωγού, καθώς και την αγωγή, που πρέπει να λάβει ο παιδαγωγούμενος έφηβος, επικαλούμενος επιλεκτικά μερικά μόνο σημεία από τη σχετική  διδασκαλία των Τριών Ιεραρχών.

«Στη λεπτομέρεια κρύβεται ο διάβολος (άρθρ.19)» #Macedonia

«ΣΤΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ (άρθρ.19)» #Macedonia
Αρχ. Χριστόδουλος Αγγελόγλου
Tην Κυριακή μελέτησα ενδελεχώς το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, που δημοσίευσε το Υπουργείο Εξωτερικών στον κυριακάτικο πανελλαδικό τύπο. Πολλοί έγκριτοι Συνταγματολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, ενώ άλλοι συντάσσονται με την κυβερνητική γραμμή. Ως Έλληνας πολίτης καταθέτω την προσωπική θεώρησή μου και συγκεκριμένα θα εστιάσω σε μια «λεπτομέρεια», στην οποία κατά τη λαϊκή παροιμία: «κρύβεται ο διάβολος».

Οι Τρεις Ιεράρχες ως διδάσκαλοι της νεότητος

Οι Τρεις Ιεράρχες ως διδάσκαλοι της νεότητος
Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ'
Οἱ Τρεῖς μέγιστοι φωστῆρες τῆς τρισηλίου Θεότητος, οἱ βαθεῖς γνῶστες τῆς ἑλληνικῆς καί χριστιανικῆς παιδείας, Βασίλειος ὁ Μέγας, ὁ Θεολόγος Γρηγόριος καί Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος ὑπῆρξαν κατ᾿ ἐξοχήν παιδαγωγοί τῆς νεότητος.

30 Ιαν 2019

Η Ελλάς πνέει τα λοίσθια ως έθνος, έχοντας καταστεί πλήρως δέσμια των έξωθεν εντολών

Σχετική εικόνα
Σύγχρονη «Κερκόπορτα»
Η Ελλάς πνέει τα λοίσθια ως έθνος, έχοντας καταστεί πλήρως δέσμια των έξωθεν εντολών
Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά, Δικηγόρο
Εις τον απόηχο της «περίπτυστης» Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία ταπείνωσε την Ελλάδα και έβλαψε τα εθνικά μας συμφέροντα, τρέφοντας την αλυτρωτική ρητορική της γείτονος, η Ελλάς βαίνει σε κινούμενη άμμο, επιδιώκοντας να εύρει τον βηματισμό της.

Τό Μέγιστον Ἱστορικόν Ψεῦδος

Τό Μέγιστον Ἱστορικόν Ψεῦδος
ὑπό Ἰωάννου Ν. Καλλιανιώτου, Καθηγητοῦ τοῦ Πανεπιστημίου τοῦ Scranton
Ἰανουάριος 2019
«Αὕτη δέ ἐστίν ἡ κρίσις, ὅτι τό φῶς ἐλήλυθεν εἰς τόν κόσμον, καί ἠγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τό σκότος ἤ τό φῶς˙ ἦν γάρ πονηρά αὐτῶν τά ἔργα.» Ἰωάν. γ΄ 19

Βαλκανική γεωπολιτική μετά τις Πρέσπες. [Σφάλμα ότι εστιάσαμε εξ ολοκλήρου στα Σκόπια αντί της Αλβανίας;]


Βαλκανική γεωπολιτική μετά τις Πρέσπες. [Σφάλμα ότι εστιάσαμε εξ ολοκλήρου στα Σκόπια αντί της Αλβανίας;]
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
Θεωρώ την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ως μία αδιανόητη εθνική ήττα και ταπείνωση. Σε έναν βαθμό την αποδίδω και στη μυωπική γεωπολιτική στρατηγική της Ελλάδας. Πράγματι, ο μεγάλος μας αντίπαλος είναι η Τουρκία. Πρόκειται για παίκτη ανώτερης βαθμίδας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεδριάζει με το επιτελείο του περί επικοινωνιακής διαχείρισης της μικροπολιτικής: χρήση ΜΜΕ, σπίλωση αντιπάλων, έκχυση δηλητηρίου διχασμού στην κοινωνία για κομματικό όφελος. Εκεί εξαντλούνται τα πολιτικά τάλαντα των συμβούλων του.
Αντίθετα, ο Τούρκος πρόεδρος διαχειρίζεται καθημερινά την διεθνή σφαίρα επιρροής της χώρας του ως ίσος προς ίσον με ΗΠΑ, Ρωσία και ΕΕ. Με περισσό θράσος επιτίθεται ανοιχτά και απειλεί με κυρώσεις, καταρρίπτει στρατιωτικά αεροσκάφη, εμπαίζει με μοχλό εκατομμύρια πρόσφυγες. Κατόπιν, γίνεται πάλι αξιοσέβαστος φίλος σε μία εντυπωσιακή ακροβασία.

Το ελληνόφωνο κράτος απαγορεύει στους Έλληνες τη χρήση της λέξης Μακεδονία και την επίκληση της ελληνικότητάς της;

Αντεπίθεση με πράξεις
Το ελληνόφωνο κράτος απαγορεύει στους Ελληνες τη χρήση της λέξης Μακεδονία και την επίκληση της ελληνικότητάς της. Αυτό είναι το συμπέρασμα της ανάκλησης της διάθεσης αίθουσας του Πολεμικού Μουσείου για τη διοργάνωση προγραμματισμένης εκδήλωσης για τη Μακεδονία.

Ηρακλής Ρεράκης, Τα νέα πολυθρησκειακά Θρησκευτικά και η αποδόμηση της ορθόδοξης κοινωνικότητας


Αποτέλεσμα εικόνας για Ηρακλής Ρεράκης ΑΚΤΙΝΕΣ
"Σήμερα εορτή των Τριών Μεγάλων Ιεραρχών και Διδασκάλων, ανεβάζουμε   άρθρο, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Ορθόδοξη Αλήθεια" στις  16-01-2019 και αφορά στα παράνομα, αντισυνταγματικά και 
αντιχριστιανικά νέα πολυθρησκειακά Θρησκευτικά.
Ωστόσο, το Υπουργείο Παιδείας, ανένδοτο και αμετανόητο, καθώς είναι, έστειλε εγκύκλιο -  εντολή, τις προηγούμενες ημέρες, δίνοντας το πράσινο φως για να  επανεκδοθούν και να μοιραστούν στους μαθητές -και για το ερχόμενο  σχολικό έτος (2019-2020)- τα ίδια βιβλία ή Φάκελοι Θρησκευτικών, το   πολυθρησκειακό περιεχόμενο των οποίων, ως γνωστό, αφενός, δεν έχει  καμιά σχέση με την ορθόδοξη Θεολογία και τις Σπουδές που έκαναν οι   Θεολόγοι στις Θεολογικές τους Σχολές, και, αφετέρου, δηλητηριάζουν τη  νεολαία μας, πνευματικά, με ξένες προς τη χριστιανική διδασκαλία  κακοδοξίες, ασκώντας θρησκευτικό προσηλυτισμό και πλύση εγκεφάλου στην διαθρησκειακή πολυθεϊα!"
Τα νέα πολυθρησκειακά Θρησκευτικά και η αποδόμηση της ορθόδοξης κοινωνικότητας

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Από τον Καποδίστρια στον Τσίπρα...

Αποτέλεσμα εικόνας για Καποδίστριας
Από τον Καποδίστρια στον Τσίπρα...
            Αν κάποιος θέλει πρακτικά να αντιληφθεί τη διαφορά μεταξύ  υπερήφανης και  αναξιοπρεπούς διπλωματίας αρκεί να ανατρέξει στις προσωπικότητες και τα έργα του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννου Καποδίστρια και του σημερινού πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα.          Δεν θα αναφερθώ στην μεταξύ των δύο ανδρών χαώδη διαφορά ως προς τις γνώσεις, τις εμπειρίες, τις ικανότητες. Δεν θα μείνω  στο κύρος που διέθετε διεθνώς και μεταξύ των ηγετών των μεγάλων δυνάμεων ο πρώτος και πως αντιμετωπίζουν τον σημερινό πρωθυπουργό ο κ. Τραμπ ή η κα Μέρκελ. Δεν θα σταθώ στο ότι ο πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος χειριζόταν άριστα, πέραν της ελληνικής, πέντε γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, γερμανικά και ρωσικά.  Θα μνημονεύσω, προς σύγκριση, μόνο τον χειρισμό των εθνικών θεμάτων από τον Καποδίστρια.

Κερκύρας,Νεκτάριος : Η αργία των Τριών Ιεραρχών εντάσσεται στην γενικότερη αποδόμηση όλων των Ορθοδόξων χαρακτηριστικών του λαού μας, από πλευράς του κράτους.


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Τριών Ιεραρχών στην Ι.Μ. Κερκύρας, όπου το πρωί της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου.
Στην Θεία Λειτουργία έψαλε το παιδικό τμήμα της Χορωδίας Κέρκυρας, υπό τη διεύθυνση της κας Χριστίνας Καλλιαρίδου.
Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας ομίλησε για τους Τρεις Ιεράρχες ο κ. Ιωάννης Λάππας, θεολόγος - υποδιευθυντής του ΓΕΛ Αγρού.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών.

ΟΙ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΕΡΕΣ ΗΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ, ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
«Η αιτία της σημερινής εορτής είναι αυτή: Επί της βασιλείας του Αλεξίου Κομνηνού, ο οποίος πήρε τα σκήπτρα της βασιλείας μετά τον Βοτανειάτη, υπήρξε διαφωνία στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των λογίων και εναρέτων ανδρών: 

Οι Τρεις Ιεράρχες και εμείς - Μητρ. Μεσογαίας Νικόλαος

Κήρυγμα του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου στην πανήγυρη του Ιερού Ναού Τριών Ιεραρχών του ΕΜΠ, στις 30/1/2016.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Έκτρωση; Όταν θέλουν οι γυναίκες!

Αποτέλεσμα εικόνας για https://www.valeursactuelles.com/societe/new-york-peut-desormais-avorter-jusqua-la-naissance-103360
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ: Έκτρωση;  Όταν θέλουν οι γυναίκες!
[Ο προοδευτισμός επελαύνει! Και από κατάκτηση σε κατάκτηση σπέρνει το θάνατο, σκοτώνοντας ανθρώπους εν ζωή είτε όσους δεν πρόλαβαν να ανοίξουν τα μάτια τους. Καιρός είναι οι Ελληνίδες φεμινίστριες να εγγράψουν το θέμα στα αιτήματά τους και τα ‘’προοδευτικά’’ κόμματα στα προεκλογικά τους προγράμματα... Ε.]

29 Ιαν 2019

Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος: Δεν πρόκειται να αποδεχτούμε έναν ορθόδοξο Πάπα

Τη δυσαρέσκεια του για τον χειρισμό του ζητήματος της Ουκρανίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέφρασε ο Πατριάρχης των Σέρβων Ειρηναίος, αφήνοντας αιχμές κατά του οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Ευαγγελία Μπίτου, Η παράδοση και η άλλη παράδοση

Η παράδοση και η άλλη παράδοση
της Ευαγγελίας Μπίτου, φιλολόγου
Η γλώσσα μας, ως δημιούργημα ξεχωριστών ανθρώπων του πνεύματος και ενός πολύπαθου λαού με ιστορία τεσσάρων και πλέον χιλιετιών, κουβαλάει ως φορέας βαρύ και ενδιαφέρον πολιτιστικό φορτίο! Εκπλήσσει ευχάριστα τον ενασχολούμενο με αυτή, τον προκαλεί και τον προσκαλεί σε έρευνα και πάντοτε τον αποζημιώνει πλουσιοπάροχα.

Γράμμα στον Νίκο Φίλη


Αποτέλεσμα εικόνας για Γράμμα

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ Ν. ΦΙΛΗ
Σε χάρτες των ΗΠΑ εμφανίζονται βόρεια ελληνικά εδάφη ως «κατεχόμενη Μακεδονία»
Από τον Δημήτρη Κ. Σέργιο, Δικηγόρο Α.Π. - Συγγραφέα
Κύριε Ν. Φίλη, δογμάτισες ανενδοίαστα: «Oταν ακούγεται ότι η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική, πρόκειται περί αλυτρωτισμού, όσο και αν αυτό δεν αρέσει!» Προσπαθώ να σε μεταφράσω: Όταν λέμε ότι η Μακεδονία είναι ανέκαθεν τμήμα της ελληνικής ομοεθνίας και ομογένειας, είμαστε «αλυτρωτικοί», δηλαδή επιζητούμε να ονομασθούν διεθνώς ως «ελληνική μειονότητα» οι... Σκοπιανοί (!) και αγνοούμε εντελώς ότι αυτοί είναι εθνολογικώς Σλάβοι, ενδεχομένως δε να ονειρευόμαστε και να τους... προσαρτήσουμε! Αυτό δεν θέλεις να πεις; Μόνο που δεν ντρέπεσαι, κύριε! Διότι όλα τα ανωτέρω ούτε τα ισχυριζόμαστε ούτε τα προωθούμε εμείς! Τα ισχυρίζονται αντιστρόφως και τα προωθούν οι Σκοπιανοί εναντίον των Ελλήνων!

Παραλήρημα (πάλι) του Φίλη κατά της Εκκλησίας

Νέες υβριστικές επιθέσεις εναντίον του ανώτερου κλήρου, ενώ ζήτησε να διαγραφεί η λέξη «Θρησκευμάτων» από το υπ. Παιδείας

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Όνομα Σκοπίων- Μετά τον Τσίπρα το Φανάρι...


Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ
Όνομα Σκοπίων- Μετά τον Τσίπρα το Φανάρι...
            Ολοκληρώθηκε η, κατά το καταρτισθέν πρόγραμμα, αναγνώριση του γειτονικού κράτους των Σκοπίων με το όνομα «Βόρεια Μακεδονία» από 153 Έλληνες πολίτες - μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Αμέσως  έρχεται, κατά το ίδιο πρόγραμμα, η σειρά του Φαναρίου να αναγνωρίσει την, έως σήμερα, σχισματική Εκκλησία της γειτονικής χώρας και να της δώσει το ανάλογο όνομα.
            Κυριολεκτικά, «πριν ή δις αλέκτωρ φωνήσαι» ο Πατριάρχης Βουλγαρίας Νεόφυτος δήλωσε στους δημοσιογράφους: « Το ζήτημα του ονόματος του Μακεδονικού Κράτους μόλις ξεκαθαριστεί θα ακολουθήσει ασφαλώς το εκκλησιαστικό ζήτημα». Στο εκκλησιαστικό ζήτημα της γειτονικής χώρας, αφορά στο να καταστεί «κανονική» η, έως τώρα  αυτοανακηρυχθείσα σχισματική «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και να της δοθεί  όνομα, όπως να δοθεί και ο τίτλος στον προκαθήμενό της, ο οποίος έως σήμερα, αυτοαποκαλείται «Αρχιεπίσκοπος Μακεδονίας».

"Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο" (Εκδήλωση στο Αγρίνιο, 26-01-2019)

Εκδήλωση - Ομιλία Ενωμένης Ρωμηοσύνης στο Αγρίνιο"Τα νέα θρησκευτικά στο νέο σχολείο". Αχελώος Τηλεόραση (https://www.youtube.com/watch?v=3bCJ3AhvYz0)


Δημήτρης Νατσιός, Οι προδότες και οι… ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Οι προδότες και οι… ΠΡΟΔΟΤΕΣ
«Ο τε γαρ τους πολεμίους ευεργετών, προδότης» Μέγας Φώτιος
 Δημήτρης Νατσιός ,δάσκαλος-Κιλκίς
Αυτός που ευεργετεί τους εχθρούς, είναι προδότης.  Αυτό κανείς δεν το αμφισβητεί. Η προδοσία της Μακεδονίας:  Το απεχθέστερο έγκλημα στην εθνική μας ιστορία. Αδίστακτοι προδότες. Ποιος Εφιάλτης; 

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών 2019

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Αθήνα, 25-1-2019
Αρ. Πρωτοκόλλου: 11938 /ΓΔ4
ΘΕΜΑ: «Εκδηλώσεις για την εορτή των Τριών Ιεραρχών»
Σχετικά με τον εορτασμό της εορτής των Τριών Ιεραρχών σας ενημερώνουμε τα εξής:

Όταν όλοι οι Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων, αναγνώριζαν ηγεμονία στον Αλέξανδρο σε κείμενο και επιγραφή. [Αρριανός στο βιβλίο «Αλεξάνδρου Ανάβασις»]

prespes_syriza_mps
Ο Αρριανός έγραψε το βιβλίο «Αλεξάνδρου Ανάβασις».
Η πρώτη του φράση, το τίτλος του πρώτου του κειμένου είναι ο εξής:

Απαγορεύτηκε η εκδήλωση 29/1/19 για την Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο

Το International Hellenic Association-ΙΗΑ (USA) ανακοινώνει ότι η εκδήλωση της Τρίτης 29 Ιανουαρίου 2019 με τίτλο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ αναβάλλεται, κατόπιν αιφνιδιαστικής άρνησης του Πολεμικού Μουσείου, το οποίο υπάγεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, να διαθέσει την αίθουσα.

28 Ιαν 2019

Ζητεῖται παπα-Σταῦρος Παπαγαθαγγέλου


Αποτέλεσμα εικόνας για Παπασταύρος Παπαγαθαγγέλου


Ζητεῖται παπα-Σταῦρος Παπαγαθαγγέλου
Γράφει ὁ Φώτης Μιχαήλ, ἰατρός
Ἡ Σῦρος,στά χρόνια τῆς Ἐπανάστασης τοῦ’21, δέν ἦταν νησί σαν και τά ἄλλα νησιά τοῦ Αἰγαίου. Στήν Σαμοθράκη, στην Ὕδρα και στά Ψαρρά οἱ Ἕλληνες ἔκαμναν τόν σταυρό τους μέτά τρία δάχτυλα ἑνωμένα καί τό βλέμμα τῆς καρδιᾶς τους ἦταν στραμμένο προς τήν Πόλη τῶν ὀνείρων τους. Ἐνῷ στην Σῦρο,ἡ Πίστη τῶν Πατέρων εἶχε προδοθεῖ καί πολλοί Συριανοί ἀπότά χρόνια τῆς ἑνετοκρατίας εἶχαν προσκυνήσει τόν πάπα.Ἡ καρδιά τους ἦταν δοσμένη στό Βατικανό.
Σάν φάνηκαν λοιπόν ἀπό μακριά τά καράβια τοῦ Ἰμπραήμ, οἱ Φραγκοσυριανοί ἦταν καλά δασκαλεμένοι γιά τό τί θα ἔπρεπε νά κάνουν. Φραγκόψυχοι τώρα, μέ τί καρδιά και μέ τί πνοή νά πολεμήσουν για την ἐλευθερία τῆς Ἑλλάδος ἐναντίον τοῦ Ἰμπραήμ; Μέχρι νά πεῖς κύμινο τά μπαλκόνια τους γέμισαν ἀπό σημαῖες γαλλικές! Νά τίς δεῖ ἀπό ἀπόσταση ὁ Ἰμπραήμ καί νά τούς ἀφήσει ἥσυχους. Δικοί του ἦσαν!

Γκαιμπελίσκοι


Αποτέλεσμα εικόνας για Γιόζεφ Γκαίμπελς
ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΚΟΙ
            Συκοφαντείτε, συκοφαντείτε, στο τέλος κάτι μένει.
                           Γιόσεφ Γκαίμπελς, υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ
            Σε παράφραση ο λόγος:
            Ψευδολογείτε, ψευδολογείτε, στο τέλος κάτι μένει.
            Η γερμανική σχολή ιστορίας, στην υπηρεσία του παγγερμανισμού ούσα κατά τον 19ο αιώνα, είχε αποδοθεί σε ακατάσχετη ψευδολογία, προκειμένου να αποκομίσει οφέλη η στυγνή αυτοκρατορία των Αψβούργων, η οποία φιλοδοξούσε να διαδεχθεί στη Βαλκανική τον «μεγάλο ασθενή». Στα πλαίσια αυτής της ψευδολογίας επέβαλε, σε ευρύ φάσμα του ευρωπαϊκού χώρου, απόψεις κυριότερες από τις οποίες ήσαν οι ακόλουθες: Οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήσαν Έλληνες και δεν ομιλούσαν ελληνικά. Την ελληνική εισήγαγε ο βασιλικός οίκος ως επίσημη κατά τον 4ο π.Χ. αιώνα. Οι Βλάχοι δεν είναι Έλληνες, αλλά Ρουμάνοι, που μετακινήθηκαν προς νότο. Κάποιοι αμφισβήτησαν την πρώτη άποψη, η δεύτερη όμως έγινε καθολικά αποδεκτή. Και οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ζούσαν, για να αντιδράσουν στην ψευδολογία, οι Βλάχοι όμως, αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού εθνικού κορμού, εναντιώθηκαν στην άθλια προπαγάνδα της πολιτικής σκοπιμότητας. Και τότε οι άπληστοι επεκτατιστές και οι «επιστήμονες», που στραγγάλισαν τη συνείδησή τους, βρήκαν άλλο τρόπο: Με χρήματα εξαγόρασαν τη συνείδηση κάποιων Βλάχων, με συνέπεια να δοκιμαστεί ο βλαχόφωνος ελληνισμός επί αιώνα. Ο χρηματισμός, ως μέθοδος εξωνισμού συνειδήσεων, είναι διαχρονικός και αξιοποιείται ευρέως στις ημέρες μας.

«Χωρὶς τὸ Φανάρι δὲν ὑπάρχει Ἐκκλησία»;

Αποτέλεσμα εικόνας για Φανάρι ΠΑΤΡΙΑΡΧΗς
«Χωρὶς τὸ Φανάρι δὲν ὑπάρχει Ἐκκλησία»;
Γράφει ὁ κ. Παναγιώτης Κατραμάδος
Ἦτο σκληρὸς ὁ λόγος τοῦ Διευθυντοῦ Συντάξεως τοῦ «Ο.Τ.» «Νὰ παραιτηθῆ ὁ κ. Βαρθολομαῖος»; Τὰ γεγονότα δικαιώνουν τὸν λόγον αὐτόν. Δὲν εἶναι μόνον ἡ διαίρεσις τῆς Ὀρθοδοξίας ποὺ βαρύνει τὸν Πατριάρχην, καθὼς σχίσμα κατὰ τοὺς Ἱ. Κανόνας εἶναι ἡ δημιουργία παραλλήλου Ἱεραρχίας ἐντὸς ἤδη ὑπαρχούσης κανονικῆς Ἐκκλησίας, ἀλλὰ και ἡ βλασφημία του κατὰ τῆς Ἁγίας Τριάδος καὶ τῆς Ἐκκλησίας.

Κουρελόχαρτο των Πρεσπών

Αποτέλεσμα εικόνας για Συμφωνία των Πρεσπών
Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα συνεργαζόμενα… υπόλοιπα της βουλευτικής «αποθήκης» της κυβέρνησης έδωσαν το όνομα και την Ιστορία της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Σαράντος Καργάκος, Η τελευταία στιγμή της σιωπής


Εικόνα: Σαράντος Ι. Καργάκος
Η τελευταία στιγμή της σιωπής
Ένα αδημοσίευτο «προφητικό» άρθρο του μεγάλου ιστορικού και φιλολόγου που έφυγε πρόσφατα
Από τον Σαράντο Ι. Καργάκο
Είναι ἀναπόφευκτο! Θά ἀκολουθήσει ἡ κραυγή τῆς ἀπόγνωσης. Ἡ Ἑλλάδα ἔγινε ἕνα νησί χωρίς χώρα. Ὅλη ἡ πολιτική τοῦ κυβερνῶντος κόμματος εἶναι ἕνας γιγάντιος πύργος λαθῶν. Οἱ πλούσιες προεκλογικές ὑποσχέσεις ἦταν νεκρές πρίν ἀρχίσει ἡ ἐφαρμογή τους. Ὁ λαός μπορεῖ νά ἀνέβηκε στήν ἐξουσία ἀλλά χωρίς ... ἐξουσία. Λαμβάνονται μέτρα χωρίς νά λαμβάνεται ὑπόψη ὁ ἀνθρώπινος πόνος. Νιώθω ὅτι ἡ ἀνθρώπινη διακυβέρνηση βρίσκεται στό τέλος της. Κυριαρχοῦν οἱ ἀριθμοί καί τά ἀκρωνύμια, πού εἶναι ἐκτός τοῦ πεδίου τῆς εὐαισθησίας. Τά νέα σωτήρια μέτρα μᾶς ξεγυμνώνουν, ὅπως ὁ λαίμαργος ξεφλουδίζει μιά μπανάνα. Ἡ ἐφαρμοζόμενη στά πάντα πολιτική παραπέμπει σέ μιά παλαιά «ἰατρική» συνταγή: Θεραπεία τοῦ πονοκέφαλου διά τοῦ ...ἀποκεφαλισμοῦ! Ὁ πρωθυπουργός, πού εἰσῆλθε στό στίβο τῆς πολιτικῆς σάν ἄνεμος ἀνανεώσεως, ἀποδείχθηκε ἀέρας... κοπανιστός. Θά περάσει στήν ἱστορία σάν ὁ Μέγας Μηδαμινός. Κακῶς παρομοιάζεται μέ τόν Δηλιγιάννη. Ὁ Ἀρκάς πολιτικός εἶχε στό ἐνεργητικό του καί κάτι θετικό. Ὁ σημερινός πολιτικός εἰσκόμισε μηδενικά ἐπί μηδενικῶν.

Οι Πρέσπες κατά της ταυτότητας

Οι Πρέσπες κατά της ταυτότητας
Τελικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να καταστρέψει καθετί διακριτό που έχουμε ως Έλληνες
Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Το άρθρο 120 του Συντάγματος και ο 15ος Ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.


Αποτέλεσμα εικόνας για 15ος Ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.
Το άρθρο 120 του Συντάγματος και ο 15ος Ιερός Κανόνας της Πρωτοδευτέρας Συνόδου.
Του Επιφανίου Στόκου, θεολόγου.
Τα κοσμικά θεσμικά συλλογικά όργανα, όταν διαπνέονται από πνεύμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας, τότε και μόνον τότε, εκφράζουν το αληθές. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τα Εκκλησιαστικά συλλογικά όργανα. Οι Εκκλησιαστικές Σύνοδοι όταν εκφράζουν την Ορθοδοξία σε βάθος χρόνου, δηλαδή την διαχρονικότητα της << άπαξ παραδοθείσης>> Αληθείας και σε πλάτος καθολικότητας και αποδοχής από ολόκληρη την Εκκλησία, δια της φωτίσεως του Αγίου Πνεύματος, τότε και μόνον τότε εκφράζουν το αληθές. Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Εκκλησία έχουμε την Θεία παρέμβαση του Αγίου Πνεύματος για να καταγράψουμε την Ορθόδοξη πίστη.
Τι γίνεται όμως όταν καταλύεται η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από αυτούς που έχουν ορκιστεί να τα τηρούν;

Όταν η κριτική "βαπτίζεται" ως συκοφαντία και ύβρη! (Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 28η Ιανουαρίου 2019
(Οφειλομένη απάντηση σε δημοσίευμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αλβανίας)
Δεν αποτελεί «πρωτάκουστη πρωτοτυπία, μεμονωμένο θλιβερό φαινόμενο των τραγικών καιρών μας», αλλά σύνηθες δυστυχώς φαινόμενο,πολλοί Προκαθήμενοι Ορθοδόξων Εκκλησιών και Πατριάρχες να θέτουν εαυτούς υπεράνω πάσης κριτικής. Μια τέτοια αρρωστημένη νοοτροπία, σίγουρα θυμίζει Παπισμό, στον οποίο ο «αλάθητος» Πάπας της Ρώμης έχει αναγάγει τον εαυτό του σε «επί γης θεό» και ως εκ τούτου έχει την αξίωση να γίνονται δεκτές και να εφαρμόζονται οι αποφάσεις του ως «θεόπνευστες και αλάθητες».

Η ελληνική Μακεδονία απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική Μακεδονία απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ
Η προσπάθεια για την προβολή και τη διδασκαλία της ιστορικής αλήθειας θα συνεχιστεί
Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα

Το μόνο θετικό ήταν η στάση των Ελλήνων πολιτών που έδωσαν το πατριωτικό «παρών» στο Σύνταγμα

Οι Παντελήδες και οι άλλοι
Το μόνο θετικό ήταν η στάση των Ελλήνων πολιτών που έδωσαν το πατριωτικό «παρών» στο Σύνταγμα
Από τον Ναπολέων Λιαναρδάτο, Τραπεζικό στη Νέα Υόρκη

Η Ολοκληρωτική δημοκρατία και το Μπρεστ-Λιτόφσκ της Ελλάδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Η Ολοκληρωτική δημοκρατία και το Μπρεστ-Λιτόφσκ της Ελλάδας
Συνέντευξη του Ματιέ Μπωμιέ* στον Αλεξάντρ Ντεβέτσιο
[Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει καλύτερο παράδειγμα ορισμού της  Ολοκληρωτικής δημοκρατίας από αυτό που βιώσαμε μόλις χθες με την έγκριση, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνδρομή και των προθύμων, της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών σε πείσμα της έντονης αντίθεσης του Ελληνικού λαού. 

27 Ιαν 2019

Γιώργος Καραμπελιάς: Το προπατορικό μου αμάρτημα και το τέλος της διαδρομής μου. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

σ.σ.Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από μία συνάντηση γνωστών προσώπων για το θέμα της Μακεδονίας μας λίγο μετά το μεγάλο Συλλαλητήριο και λίγο πριν την ψήφιση της κατάπτυστης συμφωνίας στην Βουλή. Θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως «η εξομολόγηση ενός αριστερού». Ξεκινά εξηγώντας γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τίποτα δίπλα στο «Μακεδόνες» όπως «σλαβομακεδόνες», ένας όρος ο οποίος χρησιμοποιείται συχνά ακόμη και από ανθρώπους όπως ο Σταύρος Λυγερός, ως κατάλοιπο, υποθέτω, της αριστερής του προέλευσης. Δεν ξέρω τι θα μας συμβούλευε να κάνουμε ο κ. Καραμπελιάς απέναντι σε μία ιδεολογία η οποία στην Ελλάδα βγάζει πάντα το χειρότερο πρόσωπό της και απειλεί συνεχώς την Πατρίδα με ακρωτηριασμό και πλήρη ισοπέδωση των Ελληνορθόδοξων αξιών μας. Θα διαφωνήσω με την σύγκριση που γίνεται με τα κίτρινα γιλέκα. Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα είναι «ποιοτικά» πολύ ανώτερο. Η αγάπη για την Πατρίδα σήκωσε τον κόσμο από τους καναπέδες και όχι η αύξηση κάποιου φόρου. Και επειδή η αγάπη για τις Ελληνορθόδοξες αξίες πάντα κερδίζει, η ανατροπή ολόκληρου αυτού του σάπιου πολιτικού κατεστημένου (και όχι απλά η ικανοποίηση ενός απλού αιτήματος) είναι δεδομένη.

Βατικανό – Άρχισαν οι οικουμενιστικές συμπροσευχές για τη χριστιανική ενότητα

Βατικανό 18-25 Ιανουαρίου 2019  Ο Μητροπολίτης Ιταλίας Γεννάδιος έδωσε και φέτος το παρών στην οικουμενιστική συμπροσευχή για τη χριστιανική ενότητα που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του αγίου Παύλου εντός των τειχών.

Η συνθηκολόγηση των Πρεσπών και η λέσχη των προθύμων

prespes_syriza_mps
Η συνθηκολόγηση των Πρεσπών και η λέσχη των προθύμων
Γιώργος Κοντογιώργης
1. Η συμφωνία των Πρεσπών ως συνθηκολόγηση
Η λεγόμενη συμφωνία των Πρεσπών είναι στην πραγματικότητα μια συνθήκη συνθηκολόγησης που μια χώρα υπογράφει μόνο μετά από μια ολική πολεμική ήττα. Όντως, η κυβέρνηση της Ελλάδας εκχωρώντας αμαχητί το σύνολο των απαιτήσεων που προέβαλε ο πιο ακραίος εθνικισμός της γείτονος έγινε οργανικός φορέας του. Παρέδωσε περισσότερα από όσα είχε αξιώσει ο Κίρο Γκλιγκόροφ.

Κερκύρας Νεκτάριος : “ Θλιβόμαστε με το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας,”.


Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στον Ι.Ν. της Υ.Θ. Κασσωπίας, στο χωριό Χλομοτιανά.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε το Ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, τονίζοντας ότι ο Ζακχαίος, υπερέβη δύο εμπόδια προκειμένου να συναντήσει τον Κύριο. Πρώτο εμπόδιο ήταν  το χαμηλό του ανάστημα και γι’αυτό σκαρφάλωσε στην συκομορέα και η δεύτερη δυσκολία ήταν το επάγγελμά του, καθότι ήταν αρχιτελώνης και μισητός στους ανθρώπους. Παρ’όλα αυτά όμως ο Ζακχαίος αναγνώρισε την αμαρτωλότητά του και ομολόγησε τον Χριστό, υποσχώμενος στον Κύριο ότι θα επιστρέψει σε όσους αδίκησε τα χρήματα στο τετραπλάσιο ποσό.  Ο Ζακχαίος είχε την μεγάλη ευλογία να φιλοξενήσει στην οικεία του τον Κύριο. Το γεγονός που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι ότι ο Ζακχαίος οικειώθηκε τον Χριστό στην καρδιά του και ήταν τόσο μεγάλος ο ζήλος του, ώστε ξεπέρασε όλα τα εμπόδια.

Ντρέπομαι... γιατί... (π. Γεώργιος Τρικκαλιώτης)

Αποτέλεσμα εικόνας για Συλλαλητηριο χημικά
25 Ιανουαρίου 2019
Ημέρα ντροπής για την Ελλάδα!
Ημέρα ντροπής για την Δημοκρατία!
Ημέρα ντροπής για την Ιστορία!

Η άλλη μάχη για τη Μακεδονία

Η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις εμπορικές ονομασίες, τα σήματα προέλευσης αλλά και τις επωνυμίες επιχειρήσεων και προϊόντων. Τι προβλέπει η συνθήκη και τι πρέπει να κάνουν οι επαγγελματίες
Ρεπορτάζ Φανή Χαρίση

"Δεν θέλω, ούτε να σας ξέρω!" Ανοικτή επιστολή προς τους 300 "Έλληνες" βουλευτές.

"ΔΕΝ ΘΕΛΩ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΡΩ!"
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 300 "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.
Αρχιμ. Τιμόθεος Παπασταύρου
Δὲν ξέρω ἂν ἀναρωτηθήκατε ποτέ, τί εἶναι γιὰ σᾶς ἡ Ἑλλάδα μας. Δὲν ξέρω ἂν νοιώσατε ποτέ μέσα σας, κάποιο σκίρτημα στὸ ἄκουσμα τούτης τῆς λέξης. Δὲν ξέρω ἂν μπορῶ καὶ ἂν θέλετε ἀλλὰ καὶ ἂν δικαιοῦμαι νὰ σᾶς ἀποκαλῶ, Ἕλληνες! 

"Αποστολή εξετελέσθη, κύριοι ... 151 και... υπόλοιποι ;;;"

"ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΞΕΤΕΛΕΣΘΗ, ΚΥΡΙΟΙ ... 151 ΚΑΙ ... ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ;;;"
Αρχιμ. Τιμόθεος Παπασταύρου, Ιεροκήρυξ Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών
Μετὰ τὰ ὅσα διαδραματίζονται στὸν ταλαίπωρο τοῦτο τόπο καὶ μετὰ τὴν ἀκατανόητη σιωπὴ ἡ ὁποία ἐπικρατεῖ κυρίως ἀπὸ ἐκείνους ποὺ θὰ ἔπρεπε νὰ ... ὁμιλοῦν, καὶ μετὰ τὶς ἀλλεπάλληλες προδοσίες οἱ ὁποῖες συνωμοτοῦνται μέσα στὸ "Ναὸ τῆς Δημοκρατίας", αἰσθάνομαι ἔντονη τὴν ἐπιθυμία νὰ φωνάξω, νὰ διαμαρτυρηθῶ! Ἐπιζητῶ καὶ ἐπιθυμῶ νὰ ἐρωτήσω ἐκείνους ποὺ ὀφείλουν νὰ μοῦ ἀπαντήσουν, ἀλλά, δυστυχῶς, εἶμαι βέβαιος, ὅτι δὲν προτίθενται οὔτε κἂν νὰ μὲ ἀκούσουν! Ἀποφάσισα, λοιπόν, ὅπως κάποτε ὁ Προφήτης Ἠσαΐας, νὰ καταθέσω τὸν πόνο μου καὶ ἂς μὲ ἀκούσῃ ὁ ... Κύριος! "Ἄκουε", λοιπόν, "οὐρανὲ καὶ ἐνωτίζου ἡ γῆ"!

Βούλγαρος πρόεδρος Ρ. Ράντεφ: «Δεν υπάρχει “Βόρεια Μακεδονία” – Δεν υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα»

Αποτέλεσμα εικόνας για Βούλγαρος πρόεδρος Ρ. Ράντεφ: «Δεν υπάρχει “Βόρεια Μακεδονία” – Δεν υπάρχει “μακεδονική” γλώσσα»
H Βουλγαρία, τελικά εξελίσσεται (ή μπορεί να εξελιχθεί αφού φαίνεται ότι υπάρχει έντονος διχασμός) σε αστάθμητο παράγοντα γα το Σκοπιανό και την συμφωνία εκχώρησης της Μακεδονίας που υπέγραψε στην Πρέσπες ο Α.Τσίπρας με τον ομόλογό του των Σκοπίων Σ. Ζάεφ τον περασμένο Ιούνιο.

Ἡ παγίδα τοῦ ἐξορθολογισμοῦ.

Ἡ παγίδα τοῦ ἐξορθολογισμοῦ.
Τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος Νικολάου
Τόν τελευταῖο καιρό ἀκοῦμε ἀπό τά κυβερνητικά χείλη νά γίνεται λόγος γιά τόν ἐξορθολογισμό τῶν σχέσεων Ἐκκλησίας καί Πολιτείας.

26 Ιαν 2019

Κυριακή ΙΕ΄ Λουκά (Ζακχαίου)- (᾽Ανακομιδή λειψάνων ἁγίου ᾽Ιωάννου Χρυσοστόμου)


῾Τοιοῦτος ἡμῖν ἔπρεπε ἀρχιερεύς, ὅσιος, ἄκακος...᾽ (῾Εβρ. ζ´ 26 )
α. ῾Η ᾽Εκκλησία μας ἐπί τῇ μνήμῃ τῶν μεγάλων αὐτῆς Πατέρων καί Διδασκάλων ἁγίων ἀρχιερέων ἔχει ἐπιλέξει ἐκεῖνο τό ἀνάγνωσμα ἀπό τήν πρός ῾Εβραίους ἐπιστολή τοῦ ἀποστόλου Παύλου, τό ὁποῖο κάνει λόγο γιά τήν ἀρχιερωσύνη τοῦ Κυρίου ἡμῶν ᾽Ιησοῦ Χριστοῦ, προκειμένου δι᾽ αὐτοῦ τοῦ τρόπου νά φανερώσει ὅτι οἱ ἅγιοι αὐτοί Πατέρες ἔζησαν τήν ἐπί γῆς ζωή τους κατά τόν τρόπο τοῦ Κυρίου. ῞Οπως δηλαδή ὁ Κύριος ὑπῆρξε ὁ κατεξοχήν ἀρχιερεύς ἐπειδή θυσιάστηκε ὑπέρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς, κατά τόν ἴδιο τρόπο καί οἱ ἅγιοι Πατέρες μετέχοντας στήν ἀρχιερωσύνη αὐτή τοῦ Κυρίου ἔζησαν τή ζωή τους ἀντιστοίχως: μέ θυσία τοῦ ἑαυτοῦ τους ὑπέρ τοῦ ποιμνίου τους καί ὑπέρ τῆς ᾽Εκκλησίας, μέ ὁσιότητα καί ἀκακία. Αὐτό ἀκριβῶς συμβαίνει καί μέ τή σημερινή ἑορτή τῆς ἀνακομιδῆς τῶν λειψάνων τοῦ μεγάλου Πατρός καί Οἰκουμενικοῦ Διδασκάλου ἁγίου ᾽Ιωάννου τοῦ Χρυσοστόμου.

Έντονη διαμαρτυρία Μητροπολίτου Μάνης Χρυσοστόμου για την αργία της εορτής των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία


Ἒντονη διαμαρτυρία γιά τήν ἀργία τῆς ἑορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν στά σχολεῖα
Τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄
Μέ πολλή θλίψη διαμαρτὐρομαι ἒντονα γιά τήν σχετική ἀπόφαση τῆς ἀργίας τήν ἡμέρα τῆς γιορτῆς τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν γι’ ὃλα τά σχολεῖα Πρωτοβάθμιας καί Δευτεροβάθμιας ἐκπαίδευσης. Πρόκειται γιά λάθος. Οὒτε ἑορταστική ἐκδήλωση, οὒτε σχετική ὁμιλία, οὒτε ἐκκλησιασμός. Ὡς οἱ Τρεῖς Ἱεράρχες, νά εἶναι ξένο σῶμα ἀπό τήν ἑλληνική παιδεία. Ἀπόβλητοι, ἂχρηστοι, ἀνυπόληπτοι, ξεχασμένοι, σέ περιφρόνηση.
Ποῖοι; Οἱ Τρεῖς «μέγιστοι φωστῆρες τῆς τρισηλίου θεότητος», οἰ ἐξαιρετικές προσωπικότητες τῶν ἑλληνικῶν γραμμάτων καί τῆς παιδείας, μέ τήν σπάνια μόρφωση, τήν πολύπλευρη γνώση καί τό ἦθος, πού τά συγγράμματά τους ἀποτελοῦν ἀκένωτη πηγή σοφῶν διδαγμάτων. Οἱ, Βασίλειος ὁ Μέγας, ὁ φιλοσοφικότερος νοῦς Γρηγόριος, ὁ Δημοσθένης τῆς Ἑκκλησίας Χρυσόστομος, οἱ πιό γνήσιοι ἂνθρωποι, οἱ Οἰκουμενικοί Διδάσκαλοι, οἱ ὁποῖοι εἶχαν ἀνοικτούς ὁρίζοντες στή σκέψη καί ἀγωγή.

Σύγκριση Νεοτούρκων καὶ Σύριζα, 1919-2019.

Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα μακεδονια
Σύγκριση Νεοτούρκων καὶ Σύριζα, 1919-2019.
Toῦ Βασίλειου Εὐσταθίου, Δρ. Φυσικοῦ, πτ. Θεολογίας (Τμ.Κοιν.Θ.ΕΚΠΑ) 
Παραβάλλοντας τὴν πρὸ ἑνὸς αἰῶνος ἱστορία τοῦ ἐθνικιστικοῦ κινήματος τῶν Νεοτούρκων καὶ τοῦ ἡγέτη τους Κεμὰλ Ἀτατούρκ καὶ τὴν πορεία ἐπὶ τῶν ἡμερῶν μας τοῦ νεοαριστεροῦ κινήματος τοῦ Σύριζα καὶ τοῦ ἀρχηγοῦ του Ἀλέξη Τσίπρα, θὰ λέγαμε τὰ ἐξῆς: 

Η Συμφωνία υπεγράφη ΑΜΕΣΩΣ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο

Αποτέλεσμα εικόνας για Στα μουλωχτά και κατεπειγόντως ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΔΗ ΥΠΕΓΡΑΨΕ την ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Μακεδονίας! Βγήκε και το ΦΕΚ
Χωρίς καμία καθυστέρηση ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών με αποτέλεσμα να δημοσιευθεί άμεσα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

To περιοδικό TIME λάβρο κατά της Συμφωνίας: Καταστροφική αλλά κυρίως ανησυχητική για τη Δημοκρατία

TIME για Πρέσπες: Κοντόφθαλμη κι αυτοκαταστροφική συμφωνία
Καταστροφική αλλά κυρίως ανησυχητική για τη Δημοκρατία χαρακτηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών για το Σκοπιανό το έγκυρο περιοδικό TIME.

Καταντήσαμε σε αυτή τη χώρα να διεκδικούμε το αυτονόητο. Την ελληνικότητα δηλαδή της Μακεδονίας. Και μη χειρότερα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
Απούσες από τον δημόσιο λόγο οι απαντήσεις Μπαμπινιώτη
Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*
Το 1993 ο Γ. Μπαμπινιώτης εκδίδει ένα βιβλίο με τίτλο «Η γλώσσα της Μακεδονίας: Η αρχαία Μακεδονική και η ψευδώνυμη γλώσσα των Σκοπίων». Πρόκειται για ένα εξαιρετικό έργο, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι μελέτες επιφανών γλωσσολόγων, που αποδεικνύουν αφενός την ελληνικότητα της μακεδονικής γλώσσας, αφετέρου την κατασκευή του βουλγαροσλαβικού ιδιώματος, που τα Σκόπια ονομάζουν μακεδονική γλώσσα, καπηλευόμενα την ελληνική Ιστορία. 

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! 153+1 μοιραίοι ξεπούλησαν τη Μακεδονία

Για εμάς θα είναι πάντα Σκοπιανοί
Εκατόν πενήντα τρεις ψήφισαν την προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών - όχι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων. Πικρή ήττα ήταν αυτή για την πατρίδα μας, με φρικτές συνέπειες, οι οποίες θα αρχίσουν να γίνονται αντιληπτές σύντομα. Εκατόν πενήντα τρεις ήταν αυτοί που ανέλαβαν το σύνολο της ευθύνης να χάσει η Ελλάδα ένα από τα πολυτιμότερα κομμάτια της άυλης περιουσίας της. Η Μακεδονία ήταν η δύναμη που προκάλεσε την έκρηξη του Ελληνισμού, ο οποίος, μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, φώτισε την ανθρωπότητα, και βρέθηκαν 153 άτομα να δώσουν το όνομα σ' ένα ετερόκλητο μωσαϊκό σλαβανάκατων. 

Ὁ ἱερέας τοῦ Θεοῦ (Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμία)


Αποτέλεσμα εικόνας για Γόρτυνος καί Μεγαλοπόλεως Ιερεμία
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Ἑβδομαδιαῖο φυλλάδιο, Ἀριθμ. 5
Ο ΙΕΡΕΑΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
1. Δέν ὑπάρχει, ἀγαπητοί μου, τίποτε ἄλλο ἀνώτερο ἀπό τόν ἱερέα τοῦ Θεοῦ. Γιατί, ἀφοῦ τό πᾶν εἶναι ὁ Ἰησοῦς Χριστός, ὁ δέ ἱερέας εἶναι ὁ ἀντιπρόσωπος τοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ, δέν ὑπάρχει λοιπόν τίποτε ἄλλο ἀνώτερο ἀπό τόν ἱερέα τοῦ Θεοῦ. Ὁ ἱερέας εἶναι ὁ μέσος μεταξύ Θεοῦ καί ἀνθρώπων. Παίρνει ἀπό τόν Θεό τά θεῖα μηνύματα καί τήν Χάρη Του καί τά δίνει στούς ἀνθρώπους· καί παίρνει ἀπό τούς ἀνθρώπους τά διάφορα αἰτήματά τους καί τά λέγει στό Θεό κάνοντας προσευχή γι᾽ αὐτούς. – Ὁ ἱερέας διακρίνεται ἀπό μακρυά φορῶντας τό τίμιο ράσο! Αὐτό τό ράσο τῶν ἱερέων στάζει αἵματα μαρτύρων καί δάκρυα μετανοούντων! Ἡ πρώτη ἑλληνική Σημαία ἔγινε μέ ἕνα κομμάτι ἀπό τό ράσο τοῦ παπᾶ καί μέ ἕνα κομμάτι ἀπό τήν φουστανέλλα τοῦ ἀγωνιστῆ Ἕλληνα. «Ράσο φουστανέλλα – ἡ πρώτη ἑλληνική σημαία»! Καί τό ράσο ἀκόμη ἔχει σπουγγίσει τά δάκρυα τῶν μετανοούντων ἁμαρτωλῶν. – Διπλό εἶναι τό ἔργο τοῦ ἱερέα: Πρῶτον νά τελεῖ τά ἱερά Μυστήρια, πού μᾶς φέρνουν τήν Χάρη τοῦ Θεοῦ, καί δεύτερο τό νά κηρύττει τόν λόγο τοῦ Θεοῦ καί νά ἀποκτοῦν οἱ ἄνθρωποι θεογνωσία. «Ὁ λαός κρεμιέται ἀπό τά χείλη τοῦ ἱερέα ζητῶντας ἀπό αὐτόν λόγο», λέγει ὁ προφήτης Μαλαχίας (2,7)! 

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com