31 Δεκ 2015

Οι Πατριάρχες Ρωσίας, Βουλγαρίας και Σερβίας, στο πλευρό των δοκιμαζομένων Ορθοδόξων της Ουκρανίας

ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΗΣ  ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ
(Απόπειρα αφαίρεσης της Λάυρας Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ποτσάγιεφ και της Λαύρας των Σπηλαίων του Κιέβου, από τους σχισματικούς)
Στην πρόσφατη συνεδρία της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσσίας που συνήλθε στις 24 Δεκεμβρίου 2015 στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία της Ιεράς Μονής Αγίου Δανιήλ Μόσχας (σύμφωνα με τη mospat.ru.gr), μεταξύ άλλων έγινε αναφορά και στα δεινά που υποφέρουν οι Ορθόδοξοι της Ουκρανίας από τους σχισματικούς.  Ο Πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας  Κύριλλος, εξέφρασε τη στήριξή του στο Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας  Ονούφριο. Ο Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας  Ονούφριος,  είναι μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Περιτομὴ τοῦ Κυρίου - Πίστι χωρὶς «ἐὰν» (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Περιτομὴ τοῦ Κυρίου (Κολ. 2,8-12)
Πίστι χωρὶς «ἐὰν»
«Βλέπετε μή τις ὑμᾶς ἔσται ὁ συλαγωγῶν διὰ τῆς φιλοσοφίας καὶ κενῆς ἀπάτης…» (Κολ. 2,8)
Τριπλῆ εἶνε σήμερα, ἀγαπητοί μου, ἡ ἑορτή. Ἑορτάζουμε πρῶτον τὴν περιτομὴ τοῦ Κυρίου ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ· ἑορτάζουμε δεύτερον τὴν ἑορτὴ τοῦ Μεγάλου Βασιλείου· καὶ τρίτον ἑορτάζουμε τὴν πρώτη τοῦ πολιτικοῦ ἔτους.

Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς: «.. ζούμε σήμερα την αποστασία της εποχής μας και παρακολουθούμε τον πόλεμο κατά του Χριστού μας.»Ποιμαντορική Εγκύκλιος Πρωτοχρονιάς 2016
Προς  τους Παν/τους Ιεροκήρυκας, Ευλαβεστάτους Ιερείς,
Οσιωτάτους Μοναχούς και Μοναχάς 
και το  Χριστεπώνυμον  Πλήρωμα
της  καθ’ ημάς  Ιεράς  Μητροπόλεως.

 Αγαπητοί,
 Νέο έτος ανέτειλε σήμερα. Αφήσαμε το παλαιό και εισήλθαμε στο νέο. Ένας ακόμη χρόνος προστέθηκε στην ηλικία μας και είμαστε ένα έτος μεγαλύτεροι.
 Και σήμερα, με πρόσωπα που ακτινοβολούν, με καρδιές που σκιρτούν, ευχόμαστε να είναι ευτυχισμένο το νέο έτος.
 Ομολογουμένως δεν θα μπορούσε να υπάρξη πιο επιτυχημένη ευχή. Η ανθρώπινη ψυχή διψάει την ευδαιμονία, ζητάει να είναι το μέλλον μακάριο, ευτυχισμένο … Και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήση την ειλικρίνεια των ευχομένων συνανθρώπων μας.
 Όμως, οφείλουμε να ομολογήσουμε και να βεβαιώσουμε ότι η αληθινή ευτυχία θα έλθη στις καρδιές μας και στην ζωή μας, όταν το Ιερό Ευαγγέλιο, η ευλογία του Χριστού μας και η θεία Χάρι Του έλθουν με την ολοπρόθυμη θέλησί μας στην ύπαρξι και στη ζωή μας.

Νέο ἔτος. Ἀρχὴ νέας ζωῆς

Πέρα ἀπὸ τὸν γιορτινὸ διάκοσμο, κάτω ἀπὸ τὴν ἐπετειακὴ εὐχάριστη ἀτμόσφαιρα, ὑπάρχει ζοφερὴ ἡ σημερινὴ πραγματικότητα. Μιὰ πρα­γματικότητα ποὺ σὲ πάρα πολλὰ σπίτια καὶ σὲ μεγάλο ἀριθμὸ συνανθρώπων μας δὲν διασκεδάζεται μὲ τὴ γιορτινὴ αἴσθηση τῆς ἐναλλαγῆς τοῦ ἔτους, οὔτε ἐξωραΐζεται μὲ ἀνέλπιδες εὐχὲς καὶ ἑορταστικὰ μηνύματα.

Πρωτοπρ. Διονύσιος Τάτσης, Πνευματικὴ ἀφασίαΠνευματικὴ ἀφασία
   ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος δέν ἔχουν ἐκτιµήσει τόν πνευµατικό κίνδυνο τοῦ οἰκουµενισµοῦ. Ἐνῶ ὑποτίθεται ὅτι ἀγρυπνοῦν γιά τό ποίµνιό τους, θεωροῦν ὅτι ὁ οἰκουµενισµός δέν εἶναι ἐπικίνδυνος, ἀφοῦ ξεκινάει καί κατευθύνεται ἀπό τό Οἰκουµενικό Πατριαρχεῖο! ∆έν ἐξετάζουν οἱ ἴδιοι τό θέµα, ἀλλά παθητικά δέχονται ὅσα τό Πατριαρχεῖο προγραµµατίζει καί µεθοδεύει. Καί αὐτό τό θεωροῦν σπουδαῖο κατόρθωµα, γιατί κάνουν τυφλή ὑπακοή στόν Πατριάρχη τοῦ Γένους, τήν ὥρα πού θά ἔπρεπε νά εἶχαν χάσει τόν ὕπνο τους καί νά µιλοῦσαν συνεχῶς γιά τήν παναίρεση τοῦ οἰκουµενισµοῦ, ὁ ὁποῖος κατεδαφίζει τήν Ὀρθοδοξία. ∆υστυχῶς αὐτοί ἀδιαφοροῦν καί συχνά συνευφραίνονται µέ τόν Πατριάρχη κατά τίς ἐπισκέψεις του στήν Ἑλλάδα.

Ἄλλοι κατακεραυνώνουν ἐκ τῶν ὑστέρων! Ἄλλοι παρεμβαίνουν τήν τελευταία στιγμή «γιά τήν τιμή τῶν ὅπλων»

Κατακεραυνώνουν ἐκ τῶν ὑστέρων!
Τό βλέπουμε καί αὐτό καί ἔχουμε τήν αἴσθηση ὅτι εἶναι νεοεποχίτικη μέθοδος.
Τί ἐννοοῦμε;

Ἡ Ἑλλάδα τῶν ὀνείρων μας κόντρα στὴν Ἑλλάδα τῆς παρακμῆς

Παραμονή Χριστουγέννων διάλεξαν οἱ «ἐθνοπατέρες», ἐντολοδόχοι τῶν ξένων, νά ψηφίσουν τό ἐπαίσχυντο «Σύμφωνο συμβίωσης» γιά τούς ὁμοφυλοφίλους (αὐτή εἶναι ἡ σωστή λέξη και ὄχι «ὁμοφύλους», ὅπως ἡ «πολιτική ὀρθότητα» θέλει νά καθιερώσει). Ἡ ἡμέρα αὐτή, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, εἶναι ἡμέρα ντροπῆς γιά ὅλους αὐτούς καί γιά τήν Ἑλλάδα τῆς παρακμῆς, τήν ὁποία ἐκπροσωποῦν.

Περιοδικό Παρακαταθήκη, Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2015


ΠEPIEXOMENA
Ἡ Ἑλλάδα τῶν ὀνείρων μας κόντρα στήν Ἑλλάδα τῆς παρακμῆς......... σελ. 1
Ἦλθε ὁ Χριστός στή γῆ, καί ἐμεῖς τόν ἀπομακρύνουμε μέ μῖσος .........σελ. 4
Κρύβουν τήν ἕνωση μέ τούς παπικούς ........................................................ σελ. 6
«῾Η γενιά τῆς ἀδιαφορίας» (Μέρος Β´) ..................................................... σελ. 10
Ἡ ψήφισι τοῦ ἀπαράδεκτου νομοσχεδίου ............................................. σελ. 16
Εἰδήσεις καί Σχόλια .........................................................................................σελ. 18

30 Δεκ 2015

Γιατί οι οικουμενιστές λησμονούν την επιστολή του Οσίου Παϊσίου;ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΛΗΣΜΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΣΙΟΥ ΠΑΪΣΟΥ;
(Η επιστολή είναι διαχρονική και ελέγχει τα οικουμενιστικά ολισθήματα των ημερών μας)
Όσα ωραία και να πούν οι οικουμενιστές για τον Όσιο Παΐσιο, πεισματικά θα αγνοούν το ομολογιακό θάρρος του και προπαντός την επιστολή του προς τον Αρχιμανδρίτη  Χαράλαμπο Βασιλόπουλο.  Ως μηδέποτε υπάρξασα θεωρείται η επιστολή τούτη για  τους οικουμενιστές. 
Η επιστολή του Οσίου Παϊσίου προς τον Αρχιμανδρίτη  Χαράλαμπο Βασιλόπουλο, αναφορικά με τις οικουμενιστικές και  φιλενωτικές ενέργειες του Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα, έπρεπε να είναι κανών ακριβείας στην προσέγγιση με τους Παπικούς.

Πρωτοπρ. Γεώργιος Μεταλληνός: «Ο παπισμός είναι σύστημα , ένα σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας και της νόθευσης της πίστης».

Ο π. Μεταλληνός μίλησε για την Παγκοσμιοποίηση η οποία είναι κατευθυνόμενη από τα πολιτικά συστήματα κυρίως από την κορυφή με στόχο την αναγκαστική συνένωση των λαών της γης. Οι λαοί θα έχουν πλέον ένα παγκόσμιο πλανητικό κράτος και θα διαμορφωθεί ένας παγκόσμιος άνθρωπος με τα ίδια γούστα ακόμα και με την ίδια μορφή.
Η παγκοσμιοποίηση έχει δύο σκέλη: την πολιτική παγκόσμια ενοποίηση των λαών της γης και τη θρησκευτική που εξυπηρετεί ο οικουμενισμός.
Θα υπάρχουν δύο πλανητάρχες, αυτοί που βρίσκονται πίσω από τον πρόεδρο Ομπάμα που εξουσιάζουν τον κόσμος και ο δεύτερος πλανητάρχης θα είναι ο Πάπας της Ρώμης.
Η παγκοσμιοποίηση ξεκίνησε ήδη από το 1992 όπου έχουμε και επίσημα την έναρξη της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Σύρος- Ένα εργαστήριο άμβλυνσης της Ορθοδόξου Πίστεως.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου “Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄  και ο Σεβ. Επίσκοπος των ΡΚαθολικών Σύρου κ. Πέτρος Στεφάνου, συνοδευόμενοι από επιτελείς τους, 

Παπική «Λειτουργική» Αναγέννηση με hoverboard .

Παπικός ιερέας στις Φιλιππίνες έκανε πατίνι μέσα στον ναό την ώρα του κηρύγματος και απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Δίνουν «χρυσά» αναδρομικά σε συνταξιούχους βουλευτέςΔιάταξη με την οποία το Δημόσιο αποδέχεται δικαστικές αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου που δίνουν αναδρομική αύξηση (σ.σ.: έως και 100.000 ευρώ ανά περίπτωση) σε συνταξιούχους βουλευτές περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, με την εν λόγω διάταξη οι συντάξεις των βουλευτών θα πρέπει να αναπροσαρμοστούν, δηλαδή να αυξηθούν, αναδρομικά από το 2008 και να ακολουθήσουν τις μισθολογικές αυξήσεις που δόθηκαν τότε με το νόμο 3691/08 στους δικαστικούς λειτουργούς, καθώς οι συντάξεις των βουλευτών υπολογίζονται κάθε φορά με τους εκάστοτε μισθούς των δικαστών.

Σύμφωνο Συμβίωσης. Η παρακμή της Ελληνικής κοινωνίας

Το περιβόητο σχέδιο συμβίωσης που συνέγραψαν αλλά ποτέ δεν τόλμησαν να ψηφίσουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ τα προηγούμενα χρόνια, ψηφίστηκε τελικά από την "συγκυβέρνηση" ή καλύτερα από την "εθνική κυβέρνηση" όλων των κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου. Η Ελληνική κοινωνία πλέον έχει "αποδεχτεί" το αφύσικο ως φυσιολογικό και το παράλογο ως νόμο του κράτους.
 Μέχρι σήμερα δεν ενδιέφερε κανέναν Έλληνα πολίτη εάν κάποια "ζευγάρια" με αφύσικες σεξουαλικές προτιμήσεις συμβίωναν κάτω από την ίδια στέγη. Για την ακρίβεια, υπήρχε η στοιχειώδης ντροπή και συστολή να μην διατυμπανίζεται η σεξουαλική ανωμαλία που συνοδεύει μια νοσηρή και αρρωστημένη ψυχολογία, όπως διατυπωνόταν μέχρι πρόσφατα στα βιβλία της ψυχιατρικής. Στην Ελλάδα, σε αντίθεση με την Δύση, δεν υπήρξε ποτέ "κυνήγι μαγισσών" για την κάθε μορφής ασυδοσία ή "μη φυσιολογική" σεξουαλική προτίμηση. Ωστόσο ταυτόχρονα δεν υπήρξε ποτέ ανοχή στην δημόσια διαφήμιση και στην προβολή μιας τέτοιας συμπεριφοράς που τελικώς καταλήγει να γίνεται εκβιαστικός και αναγκαστικός προσηλυτισμός στην ανωμαλία.

Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για τον Υπουργό Παιδείας Srdian Verbich, που δεν θέλει τα θρησκευτικά στα σχολεία!

Η Ιερά Σύνοδος λοιπόν, της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας αντέδρασε έντονα στην πρόταση που διατύπωσε  ο υπουργός Παιδείας της Σερβίας, Srdian  Verbich, για την κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών  στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

29 Δεκ 2015

Ὁ οὐρανὸς γέμισε μαῦρα σύννεφα. Εἴμαστε ἕτοιμοι γιὰ τὴν καταιγίδα;

Γενικὴ εἶναι ἡ διαπίστωση ὅτι ἔρχονται, μὲ ραγδαῖο μάλιστα ρυθμό, παγκόσμιες ἐξελίξεις. Ἀντιλαμβανόμαστε ὅτι τὰ πράγματα στὸν κόσμο δὲν πᾶνε καθόλου καλὰ καὶ ἀπ’ ὅτι φαίνεται ἔρχονται ἀκόμα πιὸ δύσκολες ἡμέρες.

Ανοιχτή Επιστολή του π. Αρσενίου από τη Σκήτη Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους, προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα

Ανοιχτή Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Τσίπρα
Κύριε Πρωθυπουργέ,
«Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου». Μην προχωράτε άλλο. Δεν σας έδωσε ο Λαός της Ελλάδας τέτοια εντολή, ώστε να φέρνετε στη Βουλή άνομα και αντίχριστα νομοσχέδια που πλήττουν την Χριστιανική Οικογένεια και την Πατρίδα μας.

Μητροπολίτης Κονίτσης Ανδρέας: “Όσοι βουλευτές ἐψήφισαν αὐτόν τόν κατάπτυστο νόμο δέν θά γίνωνται δεκτοί στήν ἀκριτική Μητρόπολή μου. Τελεία καί παῦλα.”Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 28η Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ
ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις:
«Ἤδη ἡ ἀνομία καί ἡ διαστροφή ἔγινε, ἀτυχῶς νόμος τοῦ Κράτους. Αὐτό, πού ἄλλοτε οἱ ἄνθρωποι προσπαθοῦσαν νά τό κρύψουν καί, φυσικά, δέν τό διεφήμιζαν, ἦλθαν τώρα 194 Βουλευτές νά τό ἐπισημοποιήσουν πανηγυρικά καί νά ποῦν στόν Ἑλληνικό Λαό, «χωρίς περίσκεψη, χωρίς αἰδῶ», ὅτι ἡ ὁμοφυλοφιλία δέν εἶναι ἁμάρτημα· καί ὅτι στό ἐξῆς θά μποροῦν καί νά «παντρεύωνται» τά ὁμόφυλα «ζευγάρια». Ἀλλ’ αὐτή ἡ πρακτική, τοῦ νά ἐπιβραβεύωνται ἐπίσημα τά «πάθη τῆς ἀνομίας», κατά τόν χαρακτηρισμό τοῦ ἀποστόλου Παύλου (Ρωμ. α΄26), προκαλεῖ ἀφόρητη ντροπή στούς φυσιολογικούς ἀνθρώπους.
Εἶναι αὐτόχρημα ΑΙΣΧΟΣ.
Καί μή μᾶς ποῦν οἱ πολιτικοί μας, ὅτι ἀκολουθοῦν τήν πρακτική τῆς Εὐρώπης. Διότι, ἐνῷ σέ ἄλλα, ἐλάσσονος σημασίας, θέματα, ἀντιτάσσουν στούς ἑταίρους μας ἐπίμονη ἄρνηση, σ’ αὐτό τό ζήτημα, πού μεταβάλλει τήν κοινωνία σέ Σόδομα καί Γόμορρα, γιατί σπεύδουν ἀγαλλομένῳ ποδί, νά συμμορφωθοῦνϗΔέν γνωρίζουν ὅτι οἱ περισσότεροι Εὐρωπαϊκοί λαοί ἔχουν ἀπολακτίσει τόν χριστιανισμό, πού εἶναι ἀλήθεια καί φῶς, καί, ἑπομένως, μποροῦν νά παραβαίνουν ἀδιάντροπα τόν Θεῖο Νόμο τοῦ Εὐαγγελίου. Γιατί δέν μποροῦν νά ποῦν ἕνα ΟΧΙ στήν ἀνήκουστη αὐτή ἀνηθικότητα, πού θέλει, μέ τά παφλάζοντα κύματά της, νά πνίξῃ τήν Εὐρώπη καί τόν κόσμο ὁλόκληροϗ Ἀτυχῶς, «χορεύουν», ὅπως τραγουδοῦν οἱ Εὐρωπαῖοι, διότι ὅπως συμπληρώνει πάλι ὁ ἀπόστολος Παῦλος,

Ψυχολογικές Επιχειρήσεις και σύμφωνο συμβίωσης

O Λευκός Οίκος «ντυμένος» με τα χρώματα του ουρανίου τόξου γιορτάζει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την θεσμοθέτηση του ομοφυλοφιλικού γάμου.
Η εμπροσθοφυλακή των "δικαιωμάτων" συνήθως είναι στρατιωτικό προσωπικό με πολιτική περιβολή.
Ό,τι έχει έκαστος προσφέρει. Η Αριστερά νομοθετεί άγριους φόρους και κερνάει τα κουφέτα για gay γάμους. Όπως έγινε φανερό και από τις αθλιότητες που έλαβαν χώρα έξω από την Μητρόπολη Αθηνών στόχος των κυκλωμάτων της αποδόμησης δεν είναι η κατάκτηση δικαιωμάτων (τα οποία η ίδια η φύση του πολιτισμού μας προστατεύει) αλλά η παρέμβαση στον σκληρό δογματικό πυρήνα της χριστιανικής εκκλησίας και του συνόλου των θρησκευτικών δογμάτων και ομολογιών και η βίαιη επιβολή των νέων «ηθών» στην κοινότητα των πιστών.

28 Δεκ 2015

Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας : "κάποια προδοσία τῆς πίστης ἑτοιμάζεται μυστικά καί ὑπόκωφα."

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ
ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΙΣ
Δημητσάνα - Μεγαλόπολις, Παρασκευή 1 Ἰανουαρίου 2016
1. Νέον ἔτος ἔχουμε σήμερα, ἀδελφοί μου χριστιανοί, τό ἔτος 2016. Ὅλοι ἀνταλλάσσουν εὐχές καί λέμε «χρόνια πολλά καί εὐτυχισμένα». Σᾶς εὔχομαι καί ἐγώ ὁ Ἐπίσκοπός σας νά εἶναι πολλά καί εὐτυχισμένα τά ἔτη τῆς ζωῆς σας. Ἀλλά σάν χριστιανοί ξέρουμε ὅτι ἡ ζωή εἶναι πραγματικά χαρούμενη καί εὐτυχισμένη μόνο μέ τόν Θεό. Γι᾽ αὐτό, ὡς Ἀρχιερεύς τοῦ Θεοῦ ἐγώ, σᾶς εὔχομαι τό ἔτος αὐτό νά γνωρίσετε καί νά ἀγαπήσετε περισσότερο τόν Κύριό μας Ἰησοῦ Χριστό καί νά τηρεῖτε τίς ἅγιές Του ἐντολές. Καί τότε θά εἶστε πραγματικά εὐτυχισμένοι.

Π.Ε.Θ: Τα πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, οδηγούν στην εισαγωγή της πολυθρησκείας και της πολυθεΐας στο ελληνικό σχολείο

Ευχές του ΔΣ της ΠΕΘ προς τους Θεολόγους για το Άγιο Δωδεκαήμερο και το Νέο Έτος 2016
Ένα ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο φέρνει μπροστά μας δύο ανυπέρβλητης πνευματικής σπουδαιότητας πνευματικά γεγονότα με μία κοινή πνευματική συνισταμένη.
Α) Η Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού αποκαλύπτει την άπειρη αγάπη του Θεού  για τον άνθρωπο και τον κόσμο και ζητά την έμπρακτη απάντηση και την πνευματική ανάπλαση και ανακαίνιση των Χριστιανών, με την ελεύθερη αποδοχή και βίωση της νέας εν Χριστώ ζωής. «Βασιλεύς των όλων και Κύριος ήρθε τον Αδάμ αναπλάσασθαι»!

Ορθόδοξοι κληρικοί «αμνηστεύουν» την ομοφυλοφιλία

ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ
«ΑΜΝΗΣΤΕΥΟΥΝ» ΤΗΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ
Από το περιοδικό «ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ»- τεύχος103
    Στό προηγούμενο τεῦχος τῆς Παρακαταθήκης (σσ. 23-24) γράψαμε γιά ἐξωφρενικές θέσεις καί ἀπόψεις πού ὑποστήριξε ὁ κ. Δημήτριος Καραγιάννης, παιδοψυχίατρος-ψυχοθεραπευτής καί ἐπιμορφωτής κληρικῶν καί λαϊκῶν συνεργατῶν τῆς Ἱερᾶς Ἀρχιεπισκοπῆς Ἀθηνῶν (!) στήν παρουσίαση τοῦ συλλογικοῦ ἔργου «Χριστιανική ζωή καί σεξουαλικές σχέσεις» τῶν ἐκδόσεων «Ἐν πλῷ».
Ἐκφραστικό τοῦ ὅλου πνεύματος (καί ἴσως τό πιό «χτυπητό») ἦταν αὐτό πού ὑποστήριξε ὁ κ. Δημήτριος Καραγιάννης, ὅτι«Ἡ ὑπακοή μᾶς ἔχει πάει πολύ πίσω θεολογικά» (!)

27 Δεκ 2015

Χρήστος Σαλταούρας, Η αντιφατικότητα των αθέων

Η ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΘΕΩΝ
            Οι άθεοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη αντιφατικότητα σε αυτά που πιστεύουν. Φάσκουν και αντιφάσκουν διαρκώς, «φάσκοντες εἶναι σοφοὶ ἐμωράνθησαν» Ρωμαίους 1: 22.
Λέγουν οι άθεοι για παράδειγμα :

Ἡ ἀλήθεια γιά τά Χριστούγεννα καί ἡ μυθοποίηση τῶν ΧριστουγέννωνἩ ἀλήθεια γιά τά Χριστούγεννα καί ἡ μυθοποίηση τῶν Χριστουγέννων
Τοῦ πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Δ. Μεταλληνοῦ 
Μέ τήν ἐνανθρώπηση καί γέννησή Του ὁ Θεάνθρωπος Ἰησοῦς Χριστός πραγματοποιεῖ τό σκοπό τῆς πλάσεως τοῦ ἀνθρώπου, τήν ἐμφάνιση τοῦ Θεανθρώπου στήν ἱστορία. Τήν ἕνωση τοῦ κτιστοῦ πλάσματος μέ τόν Ἄκτιστο Πλάστη. Ὁ σκοπός τῆς ἐνανθρωπήσεως εἶναι ἡ θέωση τοῦ ἀνθρώπου. «Ἄνθρωπος γίνεται Θεός, ἵνα Θεόν τόν Ἀδάμ ἀπεργάσηται» (τροπάριο Χριστουγέννων). «Αὐτός ἐνηνθρώπησεν, ἵνα ἡμεῖς θεοποιηθῶμεν» (Μ. Ἀθανάσιος). «Ἄνθρωπος γάρ ἐγένετο ὁ Θεός καί Θεός ὁ ἄνθρωπος» (Ἰ. Χρυσόστομος). Στή λογική ἑνός ἠθικιστοῦ ὁ ὅρος «θεοποιηθῶμεν», πού χρησιμοποιοῦν Πατέρες, ὅπως ὁ Μ. Ἀθανάσιος, εἶναι σκάνδαλο. Γι’ αὐτό μιλοῦν γιά «ἠθική θέωση». 
Διότι φοβοῦνται νά δεχθοῦν, ὅτι μέ τή θέωση μεταβάλλεται «κατά χάριν» αὐτό πού ὁ Τριαδικός Θεός εἶναι «κατά φύσιν» (ἄκτιστος, ἄναρχος, ἀθάνατος). Τά Χριστούγεννα εἶναι, γι’ αὐτό, ἄμεσα συνδεδεμένα καί μέ τή Σταύρωση καί τήν Ἀνάσταση, ἀλλά καί τήν Ἀνάληψη καί τήν Πεντηκοστή. Ὁ Χριστός-Θεάνθρωπος χαράζει τόν δρόμο, πού καλεῖται νά βαδίσει κάθε σωζόμενος ἄνθρωπος, ἑνούμενος μαζί Του. Ὁ Εὐαγγελισμός καί τά Χριστούγεννα ὁδηγοῦν στήν Πεντηκοστή, τό γεγονός τῆς θεώσεως τοῦ ἀνθρώπου ἐν Χριστῷ, μέσα δηλαδή στό σῶμα τοῦ Χριστοῦ.

Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση -«Ινα πληρωθή το ρηθέν»

Ευαγγέλιον: Ματθ. β΄ 13 - 23
να πραγματοποιηθεί, να εκπληρωθεί ο λόγος του Θεού μέσω των απεσταλμένων θεόπνευστων προφητών, αυτό σημαίνει η φράση αυτή.
 Τρεις φορές αναφέρεται αυτή η έκφραση στη σημερινή ευαγγελική περικοπή, αγαπητοί μου αδελφοί. Προφητεία που φανερώνει την μετάβαση και επιστροφή από την Αίγυπτο, η πρώτη. Την σφαγή των νηπίων από τον Ηρώδη, η δεύτερη, που πίστευε ότι θα απαλλασσόταν από τον Ιησού Χριστό.

26 Δεκ 2015

Παιδί γκέϊ γονιών προειδοποιεί

Μια Προειδοποίηση Από Τον Καναδά: Ο Ομοφυλοφιλικός Γάμος Διαβρώνει Θεμελιώδη Δικαιώματα
της Dawn Stefanowicz
”Είμαι ένα από τα έξι ενήλικα παιδιά ομοφυλόφιλων γονέων που πρόσφατα κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, ζητώντας από το Δικαστήριο να σεβαστεί την αρχή των πολιτών να διατηρήσουν τον αρχικό ορισμό του γάμου: την ένωση μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας που αποκλείει όλους τους άλλους, έτσι ώστε τα παιδιά να γνωρίζουν και να μπορούν να ανατραφούν από τους βιολογικούς γονείς τους. Επίσης ζω στον Καναδά, όπου ο γάμος του ιδίου φύλου κατοχυρώθηκε με ομοσπονδιακή εντολή το 2005.

Ἀπίστευτο! Κληρικός στηρίζει το «Σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλοφίλων»!Ἀπίστευτο! Κληρικός στηρίζει το
«Σύμφωνο συμβίωσης ὁμοφυλοφίλων»!
Καλῶς ὁ πατήρ Φιλόθεος Φάρος καυτηριάζει κακῶς γινόμενα καί φαινόμενα στο χῶρο τῶν κληρικῶν. Λέει π.χ.: «Ὁ Χριστός κα­ταδικάζει την ὑποδούλωση στα ὑλικά ἀγαθά, τη χλιδή και την πολυτέλεια. Ὅλα αὐτά ἀφοροῦν ἑμᾶς τούς παπάδες. Ζοῦμε ζωή πριγκιπική, μετακινούμεθα με τίς κράϊσλερ καί τίς μερσεντές, μᾶς ὑπηρετεῖ ἕνα σωρό κόσμος. Φορτωνόμαστε ὅλα αὐτά τά χρυσᾶ καί ἔχουμε καί την ἀπόλυτη ἐξουσία στίς ψυχές τῶν ἀνθρώπων».
            Δέν τά εἶπε ὅμως αὐτά σέ καλή ὥρα καί γιά καλό σκοπό. Τά εἶπε ὑποστηρίζοντας τούς ὁμοφυλοφίλους καί τό «Σύμφωνο συμβί­ωσης ὁμοφυλοφίλων»!
            Σέ συνέντευξί του στήν «Καθημερινή» (20.12.2015) τόνισε:
            «Ἡ πολιτεία ὀρθῶς πράττει καί προωθεῖ τό Σύμφωνο. Τό ἐρώτημα ὅμως εἶναι, ἄν ἡ Ἑλλάδα εἶναι μια κοινοβουλευτική δημοκρατία ἤ μια θεοκρατία τύπου “Χομεϊνί”»!
            Καί φθάνει στό σημεῖο νά ὑποστηρίζη, ὅτι «ὁ Χριστός δεν καταδικάζει ἁμαρτίες καί ἀνώμαλες σεξουαλικές συμπεριφορές»!!!

56ο Παιδαγωγικό Συνέδριο Μεγάλου Βασιλείου στην Αθήνα με θέμα «Σύγχρονες Αθεϊστικές Προκλήσεις» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΕΩΝ

56o paidagwgiko synedrio prosklhsh 01
tideon: Ο Τομέας Επιστημόνων του Συλλόγου «Ο Μέγας Βασίλειος» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας το 56ο Παιδαγωγικό Συνέδριο με θέμα:

Πρωτομάρτυς Στέφανος - Ο έλεγχος (+Μητροπολίτου Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτου)

Ὁ ἔλεγχος
«Σκληροτράχηλοι καὶ ἀπερίτμητοι τῇ καρδίᾳ καὶ τοῖς ὠσίν…» (Πράξ. 7,51)
Τὸ κήρυγμα, ἀγαπητοί μου, εἶνε «φῶς τῶν ἐν σκότει» (῾Ρωμ. 2,20) καὶ «σκιᾷ καθημένων» (Λουκ. 1,79. Ἠσ. 9,2=Ματθ. 4,16), παρηγορία τῶν τεθλιμμένων. Ἀλλ᾽ ἐκτὸς ἀπὸ οἰκοδομή, διδασκαλία, κατήχησις, ἑρμηνεία γραφῶν, εἶνε ἀκόμη καὶ ἔλεγχος τῶν ἁμαρτανόντων. Ἐδῶ κάποιοι διαφωνοῦν.

Κυριακή μετά την Χριστού Γέννηση – Δυσκολίες και πειρασμοί

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Του Αγίου: Πραξ. στ΄ 8- ζ  5,47-60
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ Της Κυριακής:  Ματθ. β΄ 13-23
     Θαύματα μεγάλα καὶ πρωτοφανὴ ἑορτάζουμε τὶς ἡμέρες αὐτὲς μὲ κέντρο τὴ Γέννηση τοῦ Θεανθρώπου. Ἐνῶ ὅμως θαυμάζουμε τὶς ὑπέροχες εὐαγγελικὲς διηγήσεις γιὰ τὴ δοξολογία τῶν ἀγγέλων, τὴν προσκύνηση τῶν ποιμένων, τὴν ὁδοιπορία καὶ τὰ δῶρα τῶν Μάγων, σήμερα τὸ ἱερὸ Εὐαγγέλιο μᾶς παρουσιάζει δοκιμασίες καὶ πειρασμοὺς ποὺ δημιουργοῦν ἔντονο προ­βληματισμό. Ἂς δοῦμε πῶς περιγράφει τὰ γεγονότα ὁ ἱε­ρὸς εὐαγγελιστὴς Ματθαῖος.

Κοιμητήριο ἤ κλίβανος;Κοιμητήριο  ἤ κλίβανος;
 Πολύς θόρυβος καί πάλι γιά τό θέμα τῆς καύσεως τῶν νεκρῶν, Ὁ θάνατος ἑνός ἠθοποιοῦ ἔγινε ἀφορμή νά φωνασκήσουν ἀνόητα κατά τῆς Ἐκκλησίας, πού φυσικά δέν συμφωνεῖ οὔτε μέ τόν τρόπο τῆς ζωῆς τοῦ ἠθοποιοῦ, οὔτε μέ τόν τρόπο τῆς ταφῆς του (ἐπιθυμία του ἡ πολιτική κηδεία καί ἡ ἀποτέφρωσις τοῦ σώματός του).
Ἀλλοίμονο, ἄν ἡ Ἐκκλησία προσαρμόζεται κάθε φορά στά καπρί­τσια ἀνωμάλων καί ἀθέων! Ἐπειδή ὑπάρχει κίνδυνος καί χριστιανοί νά ἐπηρεασθοῦν στά περί... ἐλεύθερης ἐπιλογῆς καί ἄλλων φλιναφημάτων, ἄς ἀναφέρουμε τά ὅσα πρεσβεύει ἡ Ἐκκλησία γιά τήν ἱερότητα τοῦ ἀν­θρωπίνου σώματος:

Η εορτή της Σύναξης της Παναγίας μας ας γίνει αφορμή απομάκρυνσης από την απαράδεκτη “σύναξη” του Π.Σ.ΕΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ‘’ΣΥΝΑΞΗ’’ ΤΟΥ ΠΣΕ
Ο προφητικός λόγος της Παναγίας μας ‘’ιδού γαρ από του νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί’’ (Λουκ. α, 48) κριτήριο φυγής από τη βαβέλειο ‘’σύναξη’’ του  ΠΣΕ
Αντί άλλης προλογικής αναφοράς ας μεταφέρουμε  τους λόγους της αγίας απλότητας του Οσίου Παϊσίου.  Στην ερώτηση κάποιου ταλαιπωρημένου συνανθρώπου μας από τις προτεστάντικες ερινύες «Η Αγία Γραφή διδάσκει ότι μόνο ο Ιησούς Χριστός σώζει.  Στην Ορθόδοξη Εκκλησία παρακαλούμε και την Παναγία να μας σώσει.  Είναι σωστό; », ο Όσιος Γέροντας της Παναγούδας απάντησε : «Ο Ιησούς είναι ο μοναδικός Σωτήρας.  Αυτός πρόσφερε τον εαυτό Του για μας.  Άκου τώρα.  Αν ήσουν κάποιος μεγάλος με εξουσία και πήγαινε σε μια πόλη με τη μάνα σου, όλοι που θα σε περίμεναν εκεί θα χαιρέταγαν και σένα και την μάνα σου.  Θα έλεγαν και τα καλύτερα λόγια γι’ αυτήν κι ας μην γνώριζαν τίποτα για την ίδια.  Εσύ που θα τ’ άκουγες θα χαιρόσουν, θα καμάρωνες για την μάνα σου.  Έτσι κι ο Χριστός χαίρεται και καμαρώνει για την μάνα Του, όταν μας ακούει να λέμε καλά λόγια γι’ αυτήν. 

Έντονη διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Γόρτυνος Ιερεμία για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΕΣΠΟΤΗ ΙΕΡΕΜΙΑ
ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΑ ΜΕ ΔΡΙΜΕΙΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ
ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ
ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ
Ἤρεμος καί γαλήνιος φαινόταν ὁ Δεσπότης μας σήμερα, τήν δεύτερη μέρα τῶν Χριστουγέννων τό πρωί στήν Θεία Λειτουργία, στό χωριό Παλιομοίρι τῆς Μεγαλοπόλεως, ὅπου εἶχε μεταβεῖ γιά τήν τέλεση Μνημοσύνου μέ τήν Θεία Λειτουργία. Ὁμοίως ἤρεμος ἦταν καί στό θεῖο του κήρυγμα καί παρήγορος πρός τήν θλιμμένη οἰκογένεια. Ὁ ναός ἦταν κατάμεστος ἀπό τό ἐκκλησίασμα. Στό τέλος τοῦ κηρύγματός του ὁ δεσπότης, συνεδύασε τό θέμα του μέ τήν «μεγάλη ἁμαρτία», ὅπως εἶπε, πού συνέβηκε στήν πατρίδα μας, τό νά γίνει νόμος ἡ ἀκολασία καί ἐπιτέθηκε δριμύτατα – πάει τώρα τό ἤρεμο πρῶτα ὕφος του – ἐναντίον ἐκείνων πού ψήφισαν ἕνα τέτοιο «αἶσχος νόμο», ὅπως τόν ἀποκάλεσε. 

Σύμφωνο διαστροφικής συμβίωσης: Ποιοι ψήφισαν το επαίσχυντο νομοσχέδιο

symfwno symbiwshs 14
Σχόλιο Tideon: Σας παραθέτουμε τα ονόματα των ανάξιων, ανίκανων, ψευδολόγων πολιτικών απατεώνων που ψήφισαν το επαίσχυντο νομοσχέδιο της ελεύθερης διαστροφικής συμβίωσης. Το νομοσχέδιο της διαστροφής και της εκφύλισης της ανθρώπινης φύσης. Ας μην ξεχάσουμε την επαίσχυντη αυτή πράξη και ας μην ψηφίσουμε, όταν κληθούμε να το κάνουμε, όσους δεν τίμησαν την ιδιότητά τους ως Εκπροσώπων του Έθνους και τα καταστροφικά για τη Πατρίδα μας κόμματά τους.

Επίκαιρα θέματα Χριστός επί γης


Nasterea-Domnului_15_09

Επίκαιρα θέματα Χριστός επί γης
Του Βασιλείου Χ. Στεργιούλη, Θεολόγου – Ελευθερία, 24/12/2015
Η Γέννηση του Χριστού είναι το μεγάλο κοσμοϊστορικό γεγονός που επέδρασε βαθύτατα στην ιστορία του ανθρώπου και του κόσμου. Είναι το μεγάλο θαύμα και μυστήριο, που άλλαξε την πορεία της ανθρωπότητος. Γκρέμισε καθεστώτα πλάνης και ειδωλομανίας κι επέβαλε την παντοδυναμία της αγάπης και τον αληθινό πολιτισμό.
Ήρθε ο Θεός στη γη. «Ο ήλιος της δικαιοσύνης» στους «εν σκότει και σκιά θανάτου καθημένους». Ο Αχώρητος σμίκρυνε τόσο, ώστε να χωρέσει στις διαστάσεις του ανθρώπινου σώματος. Κατάπληκτος από το θαύμα ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, η λύρα αυτή του πνεύματος, ψάλλει ενθουσιαστικά: «εταπείνωσεν αταπεινώτως το αταπείνωτον αυτού ύψος».
«Άναρχος Θεός καταβέβηκεν» ψάλλει μελωδικά και η λαϊκή μούσα, συντονισμένη με την εκκλησιαστική ποίηση και υμνωδία. Εξυμνεί και αυτή με τη δική της χάρη το εξαίσιο θαύμα της εισόδου του Θεού στον κόσμο.

25 Δεκ 2015

Γιώργος Παπαθανασόπουλος, Τα Χριστούγεννα του 1940

Τα Χριστούγεννα του 1940
            Τα Χριστούγεννα του 1940 ήσαν μέσα στον πόλεμο. Τότε που οι Έλληνες βίωσαν τη σε βάρος τους ύπουλη επίθεση των φασιστών της Ιταλίας. Τότε που το άδικο γιγάντωσε τη  θέληση τους και ανέτρεψε τη λογική της στρατιωτικής ισχύος. Τότε μέσα σε δυσκολίες, ταλαιπωρίες και στερήσεις οι Έλληνες έκαμαν Χριστούγεννα με Χριστό.

Παναγιώτης Τσαγκάρης : Χριστός γεννάται δοξάσατε

Ομιλία που πραγματοποιήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 2015 στο Χριστιανικό Κέντρο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης στα πλαίσια χριστουγεννιάτικης, μουσικής εκδήλωσης της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής "Ο Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος" της Ιεράς Μητροπόλεώς Μυτιλήνης.

ISIS: Εγκρίνεται η αφαίρεση οργάνων από αιχμαλώτους για να σωθεί ένας μουσουλμάνος

ISIS: Εγκρίνεται η αφαίρεση οργάνων από αιχμαλώτους για να σωθεί ένας μουσουλμάνος
Το Ισλαμικό Κράτος έχει πάρει το πράσινο φως από τους πνευματικούς ηγέτες του ώστε να προχωρά στην αφαίρεση οργάνων από αιχμαλώτους, αφού όπως σημειώνεται, η αφαίρεση οργάνων από οποιονδήποτε ζωντανό αιχμάλωτο για να σωθεί η ζωή ενός μουσουλμάνου, ακόμη κι αν είναι μοιραία για τον δότη, επιτρέπεται.

Λάμπρος Κ. Σκόντζος, «ήγειρε κέρας σωτηρίας ημίν…»

«ΗΓΕΙΡΕ ΚΕΡΑΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΗΜΙΝ» (Λουκ.1,69)
       Η ενανθρώπηση του Θεού Λόγου αποτελεί την ύψιστη δωρεά του Θεού για τον άνθρωπο. Αποτελεί την τελειότατη έκφραση της αγάπης Του για το πλανεμένο πλάσμα Του. Φανερώνει περίτρανα την προαιώνια βουλή Του για τη σωτηρία του κόσμου και την αποκατάσταση της τάξεως στη δημιουργία Του.

Σάββας Ηλιάδης, Επιτέλους έγινε νόμος ο …υπόνομος

Επιτέλους έγινε νόμος ο …υπόνομος
Συγχαρητήρια στη Βουλή των Ελλήνων για το αναμενόμενο χριστουγεννιάτικο δώρο προς τον ελληνικό λαό. Αιώνες τώρα το περίμενε η ελληνική κοινωνία, καταπιεζόμενη από συντηρητικές, οπισθοδρομικές, αφιλάνθρωπες και ανεγκέφαλες ιδεοληψίες. Παραδόσεις και ήθη και έθιμα συμπεπλεγμένα με  σύνδρομα κατωτερότητας, με στενοκεφαλιά, οι οποίες δεν διέθεταν, επαναλαμβάνω αιώνες τώρα, λίγη φαιά ουσία, λίγη ανθρωπιά τέλος πάντων, για να δουν κατάματα το πρόβλημα κάποιων συνανθρώπων τους και να δείξουν την ανάλογη αγάπη. Όμως η θεά τύχη έφερε έτσι τα πράγματα ώστε με τα κατάλληλα πρόσωπα και στην κατάλληλη ώρα να φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.

24 Δεκ 2015

Βέλγιο - Σε Παπικό ναό θα γιορτασθούν ΜΑΖΙ η Γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού και του Μωάμεθ

Εδώ οδηγεί ο οικουμενισμός. Στον Παπικό ναό των Βρυξελλών, Béguinage, και σε διάφορες αίθουσες εκδηλώσεων θα γιορτασθούν στις 19 & 26 & 27 /12/2015 η Γέννηση του Σωτήρος Ιησού Χριστού και του Μωάμεθ.  Ιδιαίτερα μάλιστα προκλητικό είναι  και το θέμα των εκδηλώσεων «Ιησούς και Μωάμεθ, δύο ακτίνες φωτός στην ανθρωπότητα».

Εγκύκλιος Χριστουγέννων 2015 Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών ΧρυσοστόμουἈγαπητοί μου πατέρες καί ἀδελφοί,
Ἀγαπητοί μου χριστιανοί,
«Δι’ ἡμᾶς γάρ ἐγεννήθη, Παιδίον νέον, ὁ πρό αἰώνων Θεός»!
Ὁ λόγος αὐτός τῆς ἀκολουθίας τῶν Χριστουγέννων ἀποτελεῖ γιά τόν καθέναν μας μήνυμα ἐλπίδας καί παρηγοριᾶς σέ ἕναν κόσμο ὁ ὁποῖος ταλαιπωρεῖται ἀπό ἀκαταστασία, φόβο καί ἀγωνία. Τό δεύτερο πρόσωπο τῆς Ἁγίας Τριάδος, «ὁ μονογενής Υἱός καί Λόγος τοῦ Θεοῦ», ἐνανθρωπίζεται, προσλαμβάνει τή φύση μας, γίνεται «παιδίον νέον», γιά νά μᾶς λυτρώσει ἀπό τήν ἁμαρτία καί τόν θάνατο. Νά μᾶς βοηθήσει νά ἀφήσουμε κατά μέρος ὅ,τι μᾶς ἀπογοητεύει. Τόν πόνο, τήν κακία, τή δύναμη τοῦ θελήματός μας, τό ὁποῖο μᾶς ὠθεῖ νά μήν ἐμπιστευόμαστε τόν Θεό, ἀλλά νά πορευόμαστε μέ κριτήριο τόν ἑαυτό μας. Καί ζωή χωρίς Θεό εἶναι ζωή χωρίς νόημα. Εἶναι «δρόμος πού δέν ἀντέχεται» (ἅγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς).

Επιλογές από Χριστουγεννιάτικα μηνύματα του Αρχιμανδρίτου Γεωργίου ΚαψάνηΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΨΑΝΗ
‘’Ετέχθη ημίν σήμερον Σωτήρ’’
Τα παρακάτω λόγια ανήκουν στον μ. Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Καψάνη, από εόρτια κείμενά  του για τη μεγάλη γιορτή της Γεννήσεως του Χριστού: 
«Συνεορτάζουμε με όλους τους εν Χριστώ Ορθοδόξους αδελφούς μας, τα μέλη τα τίμια του Σώματος του Χριστού, τις εορτές της Θείας Ενανθρωπήσεως» (Χριστούγεννα 1976).
«O ταπεινός Ιησούς είναι Θεός των ταπεινών ανθρώπων.  Οι υπερήφανοι δεν τον καταλαβαίνουν, δεν τον πιστεύουν, δεν αναπαριστούν την εικόνα του, δεν τον δέχονται ως  Λόγο που φωτίζει το σκοτάδι της αλογίας» (Χριστούγεννα 1978).
«Ο άνθρωπος όταν πάσχη την ένδεια της θείας ζωής, έχει την εμπειρία ότι η φύσις του κείται εν ‘’μύχοις άδου’’, στο παράλογο και το μηδέν».

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com