31 Οκτ 2019

Παρακμή με αριστερές «πλάτες». Ο φασισμός της «προόδου»

Παρακμή με αριστερές «πλάτες»
Αντί να καταδικάσουν τις φαιδρότητες στη διάρκεια της παρέλασης, προσφέρουν... ιδεολογικό άλλοθι
Θράσος! Οι κοπέλες που προκάλεσαν το πανελλήνιο παριστάνουν τις ηρωίδες
O ΣΥΡΙΖΑ και άλλα «φρούτα» υπερασπίστηκαν τη γελοιοποίηση της σημαίας

Οι 10 κοπέλες που προσέβαλαν όλη την Ελλάδα, με την ασέβειά τους στην ελληνική σημαία και στο Επος του 1940, δεν περιόρισαν τελικά τα... κατορθώματά τους σε όσα έκαναν τη Δευτέρα στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Οι δράστριες του απίστευτα ντροπιαστικού σκηνικού, αφού πήραν το μερίδιο της δημοσιότητας που διακαώς επιθυμούσαν, αποκάλυψαν την ταυτότητά τους και επιχείρησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα! Τα 10 κορίτσια που προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους, αφού φάνηκε να μη σέβονται την επέτειο του «ΟΧΙ», «εξήγησαν» στο εξίσου προκλητικό κείμενό τους ότι η ενέργειά τους ήταν μια «καλλιτεχνική παρέμβαση», με στόχευση... αντιμιλιταριστική.
Με ένα ανερμάτιστο κείμενο εν είδει μανιφέστου (το οποίο έστειλαν στην «Εφημερίδα των Συντακτών»), που δεν έχει καμία συνοχή και μάλλον έχει γραφτεί από κάποιον κατ' επάγγελμα «δικαιωματιστή», επιχείρησαν να ξεπλύνουν την ντροπή της πράξης τους χαρακτηρίζοντας την κίνησή τους «επέμβαση εκτάκτου ανάγκης, […] χωρίς την παραμικρή άσκηση βίας, καλλιτεχνική επέμβαση, κάτι σαν παιχνίδι». Ταυτόχρονα προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι η πράξη τους ήταν τουλάχιστον «θεάρεστη», αν όχι αναγκαία.
«Υπήρξαμε για λίγο στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ίσως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» ανέφεραν στο κείμενό τους, προσπαθώντας, δηλαδή, να δείξουν έλλειψη σεβασμού και απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις!
Στο μανιφέστο επιχείρησαν ακόμα να δώσουν κι ένα λαϊκό προφίλ στην πράξη τους, λέγοντας ότι επέλεξαν για αυτήν τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας επειδή είναι «μια γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».
Την ίδια στιγμή επιχείρησαν να απαντήσουν και σε όσους τις επέκριναν, όχι μόνο προσβάλλοντας τους Ελληνες που αγαπούν την πατρίδα και τη σημαία τους, αλλά προβάλλοντας και μία εικόνα δήθεν αγάπης για την ελευθερία, την οποία όμως τη χρωστούν στους νεκρούς που προσέβαλαν: «Αυτά ακριβώς είναι τα όρια του πατριωτισμού τους. Η πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων. Εμείς ήρθαμε από άλλες πατρίδες. Τις πατρίδες των περιττών, των απρόβλεπτων, των ζωντανών. Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί ελευθερίας, λοιπόν».
Η παρουσία των 10 νεαρών γυναικών στην παρέλαση προκάλεσε συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και στο υπουργείο Παιδείας, καθώς σε περίπτωση που ήταν μαθήτριες θα έπρεπε να τους επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.
Το υπουργείο Παιδείας έκανε έρευνα και διασταύρωσε μέσω και των δημοτικών Αρχών σε Νέα Ιωνία, Νέα Φιλαδέλφεια και Χαλκηδόνα, καθώς και μέσω της τοπικής διεύθυνσης εκπαίδευσης ότι οι 10 νεαρές που ειρωνεύτηκαν τη σημαία και την παρέλαση δεν πήγαιναν σε κάποιο σχολείο της περιοχής.
Επιπλέον, σύμφωνα με τον δήμο, δεν φαίνεται να είναι ούτε κάτοικοι σε κάποιον από τους τρεις δήμους. «Ενημερωθήκαμε για το συμβάν της Φιλαδέλφειας, ένα συμβάν κατά τη διάρκεια της παρέλασης που προκάλεσε πάρα πολλές αντιδράσεις.
Επικοινωνήσαμε σήμερα το πρωί με τον δήμαρχο της πόλης και τη διευθύντρια Εκπαίδευσης, και η ενημέρωση ήταν ότι δεν πρόκειται για μαθητές των σχολείων της περιοχής, αλλά ούτε και για δημότες, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος» δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.
Κατακραυγή για την ιεροσυλία αλλά και τις ευθύνες της Αριστεράς
Η ιερόσυλη «παρέλαση» των 10 κοριτσιών που αποφάσισαν να κάνουν τον βηματισμό που παραπέμπει στο «Ministry of Silly Walks», ένα από τα σκετσάκια των Monty Python, και ο εξευτελισμός της Εθνικής Επετείου και του συμβόλου της ελληνικής σημαίας έχουν προκαλέσει μία χιονοστιβάδα αρνητικών αντιδράσεων.
Τα δέκα κορίτσια που με ένα είδος μανιφέστου προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα έχουν προκαλέσει την οργή της πλειοψηφίας των πολιτών, αλλά και του πολιτικού κόσμου.
Από την πρώτη στιγμή o πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος (φωτό) έσπευσε να καταδικάσει τον κοροϊδευτικό βηματισμό των 10 κοριτσιών στην παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας λόγο για «ανάγωγη στάση». Ο κ. Βελόπουλος έκανε λόγο για μία ηγεμονική θέση της ψευτοαριστεράς ότι πρέπει να καλλιεργεί τον μη πατριωτισμό, να μην πιστεύουμε, δηλαδή στο έθνος, στην πατρίδα, στην Ορθοδοξία και αυτό, όπως τόνισε, αποτυπώνεται σε αυτό που έκαναν στην παρέλαση.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον νέο δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας Γιάννη Βούρο, που έκανε λόγο για γελοία υποκείμενα, κινήθηκε και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο οποίος εμφανίστηκε οργισμένος. Ο Μάκης Βορίδης επικρότησε τη στάση του κ. Βούρου, κάνοντας λόγο για αηδίες και γελοία πράγματα. Για το συγκεκριμένο άκρως προσβλητικό γεγονός πήρε θέση και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα τσούρμο που μας προσβάλλει και συνέχισε στην ανάρτησή του στο facebook λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να κάνεις silly walks ως παραστάτης της σημαίας είναι σαν να ανεβαίνεις στο βήμα της Βουλής και να τραγουδάς το “Lumberjack song”».
Ανάλογα σχόλια οργής υπήρξαν από μεγάλη μερίδα βουλευτών, που καταδίκασαν έντονα αυτό το πρωτοφανές φαινόμενο. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος, μιλώντας στο Sputnic, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ντράπηκε μόλις είδε αυτή την εικόνα, ενώ υπογράμμισε με νόημα πως «όταν κάνεις παρέλαση, τιμάς την ελληνική σημαία, τιμάς την πατρίδα σου, τιμάς τους αγώνες της πατρίδας σου και τους νεκρούς της. Πρέπει να έχεις τη μέγιστη σοβαρότητα όταν το κάνεις. Δεν μου άρεσε καθόλου».
«Λατρεία» από τους εθνομηδενιστές
Η κακόγουστη «καλλιτεχνική παρέμβαση», με την οποία αποφάσισαν τα 10 κορίτσια να ρεζιλέψουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Νέα Φιλαδέλφεια και να ντροπιάσουν την ελληνική σημαία, φαίνεται πως απέκτησε άμεσα πολλούς θαυμαστές στους κύκλους των γνωστών εθνομηδενιστών, οι οποίοι μισούν ό,τι έχει να κάνει με την πατρίδα και τη θρησκεία.
Αυτό έγινε εμφανές από την πρώτη στιγμή της ανάρμοστης αυτής συμπεριφοράς, καθώς, ενώ ο κόσμος καταδίκασε αμέσως μια τέτοια ιεροσυλία, πολλά ΜΜΕ προσκείμενα στην Αριστερά, αλλά και πολλοί επαγγελματίες «ιδεολογιστές και δικαιωματιστές» έσπευσαν να μιλήσουν για χλευασμό του καθωσπρεπισμού, για πολιτική διαμαρτυρία, για αυθεντικά ανατρεπτικό καλλιτεχνικό δρώμενο, για τον απόλυτο ακτιβισμό και άλλες τέτοιες κούφιες και χωρίς νόημα αντιπατριωτικές κορόνες.
Τον ρόλο του υπερασπιστή των 10 κοριτσιών ανέλαβε ασμένως και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος κατηγόρησε τον Μάκη Βορίδη ως ακροδεξιό, γιατί αντέδρασε έντονα, ως όφειλε, σε αυτή την ντροπιαστική ενέργεια στη Νέα Φιλαδέλφεια, κάνοντας λόγο μάλιστα για ντροπή του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται.
Φυσικά, καμία δήλωση καταδίκης του γεγονότος δεν έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας έτσι είτε την επιβράβευσή του είτε την ανοχή του σε τέτοιου είδους απαράδεκτα φαινόμενα.
Ειρωνίες
Φυσικά, δεν ήταν μόνο ο κ. Χαρίτσης από τον ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να υπερασπιστεί τα ανήκουστα. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής του κόμματος Αννέτα Καββαδία σε ανάρτησή της κάνει λόγο για «16χρονα που τόλμησαν», ενώ έχοντας φωτογραφία από τις κινήσεις του σκετς των Monty Python «Ministry of Silly Walks», που μιμήθηκαν και οι νεαρές, έγραψε με περίσσιο θράσος: «Να έπαιζαν, τουλάχιστον, με τα κινητά τους την ώρα της παρέλασης, εεε, θα ήταν αλλιώς...» Επίσης, και ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης έκανε λόγο για «διαμαρτυρία με νοήματα»!
Στο πλευρό των 10 κοριτσιών τάχθηκε και ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ενώ με ανάρτηση στο facebook έσπευσε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ να μας ενημερώσει πως δεν υπάρχει καμία προσβολή από την πράξη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Μάλιστα, η Νεολαία ξέφυγε από κάθε όριο και, με αφορμή αυτό το γεγονός, ζητεί την κατάργηση των στρατιωτικού τύπου παρελάσεων, τις οποίες χαρακτήρισαν μάλιστα αναχρονιστική παράδοση.
Ανάλογη υποστηρικτική διάθεση προς την αδιανόητη πράξη στην παρέλαση είχε και ο δημοσιογράφος Στρατής Μπουρνάζος, ο οποίος έχει εργαστεί και στην εφημερίδα «Αυγή». Και για τον κ. Μπουρνάζο αυτή η πράξη δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση βεβήλωση της εθνικής επετείου, αλλά, αντίθετα, είναι ένας τρόπος πάλι να χλευάσουν τον καθωσπρεπισμό, και μάλιστα θαύμασε την οργάνωσή τους, δηλαδή το γεγονός ότι βρήκαν στολές και παραφυλούσαν για να καταφέρουν να παρεισφρήσουν την κατάλληλη στιγμή στην παρέλαση και να ρεζιλέψουν την ελληνική σημαία.
«Καραγκιοζιλίκι»
Ενθερμος υποστηρικτής αυτής της απερίγραπτης πράξης ήταν φυσικά και ο δημοσιογράφος της «Αυγής» Ανδρέας Πετρόπουλος, ο οποίος μάλιστα είχε και έντονη αντιπαράθεση live στον Σκάι με τον Μάκη Βορίδη. Το γεγονός της παρέλασης των μαθητών με σωστό ρυθμό και βήμα ο κ. Πετρόπουλος το αποκάλεσε «καραγκιοζιλίκι της στρατιωτικοποίησης των μαθητών» και χαρακτήρισε την ασέβεια των κοριτσιών (τα οποία... συνεχάρη!) «απλή διακωμώδηση». Εφτασε δε σε τέτοιο σημείο το θράσος του κ. Πετρόπουλου, που χαρακτήρισε το «Ελλάς Ελλήνων χριστιανών» καραγκιοζιλίκι, προκειμένου να υποστηρίξει τις 10 κοπέλες.
Τέλος, από αυτούς που έσπευσαν να αποθεώσουν τις 10 νεαρές δεν θα μπορούσε να λείπει ο -γνωστός από τις εκλογικές του αποτυχίες με το ΠΑΣΟΚ- Θανάσης Χειμωνάς, ο οποίος σε άρθρο του σε site έσπευσε να να χαρακτηρίσει αυτή την πράξη ασέβειας «μια στιγμή μαγείας».
Για τον συγγραφέα αυτή η πράξη ήταν ένα ράπισμα στο αποκρουστικό πρόσωπο του νεοελληνικού συντηρητισμού, ενώ είχε το θράσος να ειρωνευτεί τους γονείς που πήγαν να καμαρώσουν τα παιδιά τους λέγοντας χαρακτηριστικά «στους διάφορους περήφανους γονείς που πήγαν να καμαρώσουν τους κανακάρηδές τους». Μάλιστα, αυτό το περιστατικό δεν διακωμωδεί, σύμφωνα με τον ίδιο, την εθνική επέτειο και το σύμβολο της χώρας -τη σημαία-, αλλά μόνο τη σοβαροφάνεια και τον καθωσπρεπισμό.
Καταδίκασαν ο μητροπολίτης και ο δήμαρχος
Ως διακωμώδηση και προσβολή της ελληνικής σημαίας, των ιερών συμβόλων και αμαύρωση της μνήμης των πεσόντων ηρώων χαρακτηρίζουν ο δήμαρχος Ν. Φιλαδελφείας - Ν. Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος και ο μητροπολίτης Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ τη βέβηλη πράξη των δέκα νεαρών γυναικών, προχωρώντας στην απερίφραστη και χωρίς αστερίσκους καταδίκη της.
Ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο ιερόσυλο περιστατικό που εκτυλίχθηκε την ώρα της μαθητικής παρέλασης. Μάλιστα ο κ. Γαβριήλ, μετά το αρχικό σοκ, απευθύνθηκε στον Γιάννη Βούρο και αναρωτήθηκε αν είχε καταλάβει και ο ίδιος τι είχε μόλις συμβεί.
Αφού τελικά αποδείχτηκε ότι οι δράστριες ήταν εξωσχολικές, ο δήμαρχος της πόλης και ο μητροπολίτης με κοινή δήλωσή τους σημειώνουν ότι «η παρέλαση της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου δεν αποτελεί μία απλή επιφανειακή επίδειξη ισχύος, αλλά μία κίνηση βαθύτατου σεβασμού, τιμής και μνήμης ενός λαού και ενός έθνους, που δεν λησμονεί την ένδοξη ιστορία του ούτε και τον ηρωισμό των προγόνων του, οι οποίοι θυσίασαν τις ζωές τους για τα υψηλά ιδανικά της ελευθερίας, της ειρήνης και της δημοκρατίας, καθώς και ενάντια σε κάθε μορφή φασισμού, αυταρχισμού και ξενοφοβίας».
Ο δήμαρχος και ο μητροπολίτης τονίζουν ότι «η προπόρευση του κατεξοχήν ιερού εθνικού μας συμβόλου, της γαλανόλευκης σημαίας μας, η οποία εμψυχώνει, ενώνει και καθοδηγεί τους Ελληνες στο διάβα των αιώνων, περικλείοντας στις πτυχές της αγώνες και θυσίες τους εθνους μας, σηματοδοτεί την ιερότητα της παρελάσεως, αλλά και τον σεβασμό τον οποίο οφείλουμε, ως πρόσωπα, να επιδεικνύουμε ενώπιόν της».
dimokratianews,31.10.2019
Ο φασισμός της «προόδου»
dimokratianews,31.10.2019
Ο ανθελληνισμός, η ασέβεια, η ιεροσυλία, ο κρετινισμός και η λατρεία της ασχήμιας έχουν φορέσει τον φερετζέ της «προόδου» και γι’ αυτό υποτίθεται ότι οφείλει η πλειονότητα να εξοικειωθεί με όλα τούτα και να τα ανέχεται.
Ανερμάτιστοι άνθρωποι, με πρόδηλα προβλήματα στη συγκρότηση της προσωπικότητάς τους και αναρίθμητα απωθημένα, δηλώνουν «προοδευτικοί» ώστε με τη χρήση της λέξεως-κλειδί της Μεταπολίτευσης να αποκτήσουν μια άτυπη ασυλία για τις αθλιότητες που διαπράττουν. Φυσικά και δεν πρόκειται να γίνει κάτι τέτοιο, όμως οι φορείς της πνευματικής σήψης επιμένουν και στη ρητορική τους και στις ενέργειες που την προωθούν.
Μια «δράση» αυτού του τύπου, που είχε αμιγώς επιθετικό χαρακτήρα εναντίον της κοινωνίας, του έθνους και των οσίων και των ιερών των Ελλήνων, ήταν αυτό το πρόστυχο σόου των κυριών που προσπάθησαν να χαλάσουν την παρέλαση στη Νέα Φιλαδέλφεια, βαδίζοντας με ασυνάρτητο τρόπο, γρυλίζοντας και κάνοντας διάφορες ζωώδεις γκριμάτσες.
Όλες αυτές οι κυρίες, οι οποίες επιτέθηκαν αισθητικά και συμβολικά στο κοινό που παρακολουθούσε την παρέλαση, προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τις ασχήμιες τους με ένα ακατάληπτο κείμενο, το προβληματικό σκεπτικό του οποίου παρέπεμπε άμεσα στον αλλόφρονα βηματισμό τους κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Οι περισσότεροι απ’ όσους αντίκρισαν το εμετικό θέαμα που δημιούργησε αυτή η αποκρουστική ομάδα ενήλικων γυναικών μεγάλωσαν με τις αφηγήσεις παππούδων και γιαγιάδων, που περιέγραφαν τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας για την ελευθερία της Ελλάδας μας. Οι κυρίες με τα γελοία βήματά τους και τις κτηνώδεις γκριμάτσες τους προσέβαλαν και τους ζώντες και τους νεκρούς του ’40 και της Κατοχής, καθώς και όλους όσοι σακατεύτηκαν και ορφάνεψαν και πείνασαν για την πατρίδα.
Το ίδιο προσβλητικοί και απεχθείς γίνονται στην κοινωνία και οι ποικιλώνυμοι αριστεροί και αριστερίζοντες που χειροκροτούν κάθε ανθελληνική εκδήλωση, κάθε επίδειξη αντιπατριωτικού πνεύματος. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών και βομβαρδίζει τους πολίτες με την αρρώστια που φέρει ο ίδιος και κατατρώγει την ψυχή του.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ!

Ανώνυμος είπε...

Οποιος κοροϊδεύει το ΟΧΙ του σαράντα είναι στρατιωτάκι κουρδισμένο του αντίπαλου στρατοπέδου. Όποιοι είπαν καλά λόγια είναι του ιδίου στρατοπέδου. Όλα γίνονται για να καταλάβει ο κόσμος τι συμβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

"εργα και ημεραι" τηs μεταπολιτευσεωs. ΑΙΔΩΣ,ΑΡΓΕΙΟΙ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com