28 Δεκ 2015

Π.Ε.Θ: Τα πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, οδηγούν στην εισαγωγή της πολυθρησκείας και της πολυθεΐας στο ελληνικό σχολείο

Ευχές του ΔΣ της ΠΕΘ προς τους Θεολόγους για το Άγιο Δωδεκαήμερο και το Νέο Έτος 2016
Ένα ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο φέρνει μπροστά μας δύο ανυπέρβλητης πνευματικής σπουδαιότητας πνευματικά γεγονότα με μία κοινή πνευματική συνισταμένη.
Α) Η Γέννηση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού αποκαλύπτει την άπειρη αγάπη του Θεού  για τον άνθρωπο και τον κόσμο και ζητά την έμπρακτη απάντηση και την πνευματική ανάπλαση και ανακαίνιση των Χριστιανών, με την ελεύθερη αποδοχή και βίωση της νέας εν Χριστώ ζωής. «Βασιλεύς των όλων και Κύριος ήρθε τον Αδάμ αναπλάσασθαι»!

Β) Η βάπτιση του Κυρίου και Θεού σηματοδοτεί την αναβάπτιση του όλου ανθρώπου στα λυτρωτικά νάματα της θείας χάριτος και την εξ  ύψους πρόσκληση για την έναρξη της μεταμορφωτικής διαδικασίας, του πεπαλαιωμένου ανθρώπου και σύμπαντος του κόσμου, σε μια διαρκή ανανεωτική - καινή εν Χριστώ πορεία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το 2ο τροπάριο της Α΄ ωδής, του κανόνα των Φώτων: «Αδάμ τον φθαρέντα αναπλάττει ρείθροις Ιορδάνου»!
Σε αυτό το πνευματικό πλαίσιο που οριοθετούν τα δύο αυτά σωτήρια -  συμπαντικά γεγονότα του Αγίου Δωδεκαημέρου, οι Θεολόγοι καθηγητές της πατρίδας μας καλούμαστε να κάνουμε τον αγώνα μας για την προσωπική και οικογενειακή μας ανακαίνιση αλλά και τη φανέρωση του λυτρωτικού χριστοκεντρικού μηνύματος των άγιων ημερών, μέσα από τη σχολική διαδικασία και πράξη, στις καρδιές των μαθητών μας, συμβάλλοντας έτσι στην προσωπική τους πνευματική μεταμόρφωση.
Στη δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας η προτροπή του ψαλμωδού «Χριστός εξ ουρανών, απαντήσατε, Χριστός επί γης, υψώθητε» αποτελεί και τη δική μας ευχή, έτσι ώστε η κρίση και η έκπτωση των πνευματικών, πολιτισμικών και κοινωνικών προτύπων και αρχών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια να αντιμετωπιστεί εν Χριστώ, ανακαινιστικά, αισιόδοξα και ελπιδοφόρα.
Προς την κατεύθυνση αυτή ζητούμε να λειτουργεί και η παρεχόμενη από την πολιτεία, στα σχολεία της χώρας μας, θρησκευτική παιδεία. Η παιδεία αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την Ορθόδοξη Χριστιανική Αγωγή η οποία θα εμπνέει ένα μάθημα Παιδείας και Ελληνορθόδοξης Κληρονομιάς, ενταγμένο αρμονικά στους προσανατολισμούς ενός Παιδαγωγούντος σχολείου.
Αντίθετα, αν επικρατήσει η λογική, η οποία διέπει τα προτεινόμενα από μια μικρή θεολογική ομάδα, πολυθρησκειακού χαρακτήρα, πιλοτικά Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών, είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούμε στην κατάργηση του χριστοκεντρικού μαθήματος των Θρησκευτικών και στην εισαγωγή της πολυθρησκείας και της πολυθεΐας στο ελληνικό σχολείο, με άμεσο αποτέλεσμα να οδηγηθούν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά σε μία πλήρη απο-εκκλησιαστικοποίηση, σε έναν αποτρόπαιο θρησκευτικό συγκρητισμό και σχετικισμό, που θα επιφέρει τη θρησκευτική σύγχυση και τον ηθικό και κοινωνικό μηδενισμό.
Όλα τα μέλη της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων υποστηρίζουμε αταλάντευτα ότι η διέξοδος από τα πάσης φύσεως αδιέξοδα περνάει μόνο μέσα από την παροχή στον άνθρωπο και ιδιαίτερα στους νέους,  της αυθεντικής Ορθόδοξης Χριστιανικής Αγωγής.
Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, εύχεται ολόψυχα σε όλα τα στελέχη και τους συναδέλφους Θεολόγους διορισμένους και μη όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων καθώς και στους οικείους τους ευλογημένα Χριστούγεννα, χαρούμενο, ειρηνικό, δημιουργικό, και ευλογημένο το Νέο Έτος 2016.
Για το ΔΣ της  ΠΕΘ
Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
Κωνσταντίνος Σπαλιώρας                                     Παναγιώτης Τσαγκάρης
Δρ Θεολογίας                                                               Mr Θεολογίας

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Tο μαθημα αυτο ειναι ουσιαστικα προωθηση της ΑΙΡΕΣΗΣ της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και αντιβαινει στο Συνταγμα

Ανώνυμος είπε...

Αυτοί που θέλουν να εντάξουν τη θρησκειολογία στα σχολεία, είναι αυτοί που αμφισβήτησαν και την ιστορική ύπαρξη του Κρυφού Σχολείου.
Επειδή όμως ο Χριστός ως Σωτήρας υπήρξε ως ιστορικό πρόσωπο, τα παιδιά θα τον αναζητήσουν.
Το ερώτημα είναι αν τους Ορθόδοξους Θεολόγους τους πετάξουν έξω από τα αχολεία, θα τους επιτραπεί να διδάσκουν το λόγο Του Θεού φανερά στις Εκκλησίες ή θα τους αναγκάσουν σε κατακόμβες στα κρυφά, να μιλούν για την Γέννηση, την Βάφτιση, την Σταύρωση, την Ανάσταση και την Ανάληψη Του Χριστού?

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com