21 Μαΐ 2024

Ρεμπέτικο σε Ορθόδοξο Ναό στην Αγγλία. Χτυπούν με λύσσα την Εκκλησία (ΒΙΝΤΕΟ).

 

Όπου υποχωρεί η ομολογία και η ευσέβεια, εκεί προχωρεί το ξεχαρβάλωμα και η ασέβεια. Στον Ναό Αγίας Τριάδος, Μπράιτον και Χοουβ (Brighton & Hove) της Αγγλίας έλαβε χώρα ένα μουσικό δρώμενο με τίτλο «Εικόνες της Ελληνικής Μουσικής, Θεοδωράκης, Χατζηδάκης, Ξαρχάκος». Υπεύθυνος του Ναού είναι ο πατήρ Γερμανός, ο οποίος βέβαια δεν μπορεί να ενεργεί με δική του πρωτοβουλία αλλά με την ευλογία του αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Νικήτα (Λιούλια). Και όπως βλέπουμε το δρώμενο αυτό δημοσιεύθηκε και από την ιστοσελίδα του Ναού!!

Εκεί εμφανίστηκε ένα συγκρότημα από τον σύλλογο «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ» (REBETIKO CARNIVAL), ο οποίος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους, είναι ένας οργανισμός αφιερωμένος στην διευκόλυνση πρόσβασης στην μουσική και στην παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Βλέπουμε κατ’ αρχάς να προβάλλεται ο συνηθισμένος «φιλανθρωπικός σκοπός» δίπλα στην διευκόλυνση, λέει, της πρόσβασης στην μουσική!! Τι λες βρε παιδί μου!!! Και φυσικά διερωτόμεθα, τί δουλειά έχει να συμβαίνει αυτό μέσα σε έναν Ιερό Ναό. Γιατί ένας καθαγιασμένος Ιερός Ναός να φτύσει τον ιερό σκοπό του, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού, για να προβληθεί το ρεμπέτικο που μπορεί να προβληθεί οπουδήποτε; Και βέβαια η απάντηση εδώ είναι προφανής, και δεν έχει να κάνει με την προβολή του ρεμπέτικου αλλά με την χρησιμοποίηση αυτής της μουσικής για την αποϊεροποίηση του Ιερού Ναού.

Άλλωστε, με όλες αυτές τις προσπάθειες που καταβάλλονται στην Πατρίδα μας αλλά και στο εξωτερικό, όταν φθάσει κάποιος στο σημείο να βλέπει στα πρόσωπα του Χριστού, της Παναγίας και των Αγίων κάποιους λαογραφικούς χαρακτήρες της λαϊκής παράδοσης, τότε δεν θα υπάρχει καμμία απορία και ουδείς θα διερωτάται για ποιον λόγο κάποιοι παίζουν ρεμπέτικο μέσα σε Ναό.

Έχουμε τα πανηγύρια, έχουμε τις χορωδίες. Έχουμε τους μητροπολίτες να μας μιλάνε για «πολιτισμούς», «παραδόσεις» και «μουσικές». Έχουμε τις αγαπολογίες και τους συγκρητισμούς… γιατί άρα γε τα ‘χουμε όλα αυτά;

Πόσοι ξενέρωτοι από Χριστό άνθρωποι υπάρχουν σήμερα που δεν νοιώθουν το παραμικρό μέσα τους από αυτά τα αίσχη που γίνονται;

Πόσοι άνθρωποι, ερωτευμένοι με τον Χριστό, θλίβονται στα κατάβαθα της ψυχής τους από αυτήν την καταστροφή, την ύβρη, την ασέβεια που βλέπουμε να τελείται με τόση μανία τις μέρες μας; Και αν υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ;

Για πόσο ακόμα θα παραμένουμε αδιάφοροι και θα ανεχόμαστε έστω και το παραμικρό, γνωρίζοντας ότι κάθε φορά θα ακολουθείται από κάτι μεγαλύτερο σε ασέβεια;

Και έχουμε ακόμη «πιστούς» που φοράνε αυτές τις ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕΣ ΜΑΣΚΕΣ μέσα στους Ναούς. Και δεν βγαίνουν οι μητροπολίτες ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ με μία εγκύκλιο, διότι προφανώς θέλουν να καλλιεργείται, να υποβόσκει και να σιγοβράζει στις μισοπεθαμένες συνειδήσεις η απιστία και η ασέβεια.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ. ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΠΙΤΡΕΨΑΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΒΛΑΣΦΗΜΟΙ. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΣΕΒΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΜΑΣ.

ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΗΣΤΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΑΡΓΑ ΝΑ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΟΥΜΕ.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

………………………………………………….

Αποδοκιμασία μουσικής εκδήλωσης στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Brighton από την Ι.Α. Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας

Ανακοινώσεις

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας εκφράζει την βαθύτατη θλίψη και τον έντονο αποτροπιασμό της αναφορικά με το λυπηρό συμβάν μουσικού χαρακτήρα, το οποίο διενεργήθηκε εντός του σεπτού Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Brighton στην Νότια Αγγλία, προϊστάμενος του οποίου τυγχάνει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Γερμανός Κουρκούνης.

Ούτε η Ιερά Αρχιεπισκοπή, ούτε προσωπικώς ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Νικήτας, ούτε οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι είχαν ενημέρωση επί του θέματος. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή προέβη στα ενδεδειγμένα μέτρα που προβλέπονται σε ανάλογες περιστάσεις ανυπακοής έναντι της Εκκλησιαστικής Αρχής, ασέβειας και βεβηλώσεως των ιερών χώρων. Ευχόμεθα ο Ύψιστος να διαφυλάττει την Εκκλησία από παρεμφερή δυσάρεστα γεγονότα εις το μέλλον.

…………………………………………

Μπουζούκια και παλαμάκια μέσα σε ιερό ναό

orthodoxianewsagency.gr

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του skai.gr, πέντε Έλληνες μουσικοί, από τρία ελληνικά γκρουπ και συγκεκριμένα από τα Rebetiko Carnival, Plastikes Karekles και Amagalma, πήραν την περασμένη Κυριακή τα όργανά τους, έκατσαν μπροστά από το ιερό της εκκλησίας και για δυο ώρες έπαιζαν Θεοδωράκη, Χατζηδάκι, Ξαρχάκο, συνοδευόμενοι πολλές φορές από παλαμάκια.

Τη συναυλία παρακολούθησαν περίπου 100 άτομα, καθώς ο χώρος της εκκλησίας είναι περιορισμένος και δεν υπήρχε χωρητικότητα για περισσότερους. Η εκδήλωση αυτή προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με την Αρχιεπισκοπή Θυατείρων όπως και επίσημα πλέον ανακοινώθηκε, να προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες εικόνες εντός των ιερών ναών.

……………………………………………….

Δείτε σχετικά και:

-Κάλυψαν τα πρόσωπα των Αγίων για να κάνουν την συναυλία στην Πάτρα.

- Ρεσιτάλ κιθάρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος!

 -“Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε”!

-Και ο Ελισαίος της Σιμωνόπετρας στα ξεφτιλίκια της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

-Ι.Μητρ. Θεσσαλονίκης, Λατρευτική εβδομάδα: Οδοιπορικό στο Θείο Δράμα με Καζαντζάκη

-Η βεβήλωση του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (12.12.2010) από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

-Βίντεο από τα επεισόδια στην συναυλία του Αγίου Παντελεήμονα

-Με συναυλία σε Ιερό Ναό πιστεύει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ότι θα ενώσει τους ανθρώπους;

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (2)

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (1)

-O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πιστεύει ότι η εκκλησία συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού με συναυλίες μέσα σε ιερούς ναούς;(Φωτο&βίντεο)

-Οι Ιεροί Ναοί αποϊεροποιούνται και οι λεγόμενοι ποιμένες κοιμούνται.

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (Βίντεο)

-Μετατρέπουν τους Ιερούς Ναούς σε συναυλιακά κέντρα.

-Σὲ ἄλλη…πίστα πιά τὸ παιχνίδι τῆς ἐκκοσμίκευσης!

-Με τις κοσμικές συναυλίες μέσα στους Ιερούς Ναούς, χαλάνε την λαϊκή ευσέβεια.

-Σε ποιούς ανήκουν οι Ναοί; ΔΗΜΑΡΧΟΣ απευθύνει κάλεσμα σε μουσική εκδήλωση που θα γίνει μέσα σε Ιερούς Ναούς.

-Την Κυριακή της Ορθοδοξίας έκαναν τον Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Θεσσαλονίκη μπουζουκλερί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com