12 Δεκ 2010

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πιστεύει ότι η εκκλησία συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού με συναυλίες μέσα σε ιερούς ναούς;(Φωτο&βίντεο)




Η συναυλία του Μεγάρου Μουσικής στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα Αρχανών, οργανώθηκε με πρωτοβουλία του αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Όπως διαβάζουμε στο newsit.gr/12/12/2010 ο αρχιεπίσκοπος σε λόγο που απηύθυνε προς το πλήθος τόνισε ότι "η εκκλησία έχει αποστολή να ενώνει του ανθρώπους όπως και η μουσική" και επεσήμανε "ότι στην εποχή της παγκοσμιοποίησης η εκκλησία θα πρέπει να συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού".

Εκ μέρους του Μεγάρου Μουσικής ο πρόεδρος του , κ. Μάνος τόνισε ότι "πρόκειται για μια εκδήλωση ενότητας, με στόχο της ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο διάλογος και να αναδειχθεί στους κατοίκους της περιοχής και ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι ο πολιτισμός ενώνει".

Τη συναυλία παρακολουθησαν, εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου και ο προκαθήμενος της Αλβανικής Ορθόδοξης εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν το Βρίσκω Πρωσοπικά αυτό Κακό. Δείχνει και Ευγενή Αισθήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ντροπή! Τί πέρασαν την Εκκλησία club κοσμικών τραγουδιών;
Εξέλειπε η ευσέβεια και απο τον Αρχιεπίσκοπο;
Ντροπή και μόνον ντροπή!

Φαίδων

Ανώνυμος είπε...

Πιστέ λαέ ως πότε θα μένεις απαθής. Δές γύρω σου κάποιοι ισοπεδώνουν τα πάντα.
ΕΛΙΣΑΒΕΤ Ζ

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Εκ μέρους του Μεγάρου Μουσικής ο πρόεδρος του κ. Μάνος τόνισε ότι "πρόκειται για μια εκδήλωση ΕΝΟΤΗΤΑΣ, με στόχο της ανάδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής δημιουργίας, με στόχο να προβληθεί ο λόγος, ο σεβασμός και ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ"

Κυπριανός Χ :
"Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνά". Ενότηες α λα Βαρθολομαίου και διάλογοι α λα Πάπα. Στα μπάζα ο λαός του Θεού.

Γιατί παθαίνω ναυτία όταν διαβάζω αυτά τα λόγια; Μήπως θα πρέπει να με δει κανένας γιατρός;

Παναής είπε...

ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑΤΡΕ,δεν χρειάζεστε κανέναν γιατρό προς το παρόν!Ήταν και ο "γλυκούλης"Αλβανίας Αναστάσιος Αρχιοικουμενιστής τί περιμένατε θα έβαλε το χεράκι του...

lykourgos nanis είπε...

Ο καλύτερος νεροκουβαλητής της νέας τάξης πραγμάτων αποδείχθηκε ο κος Ιερώνυμος.Η συνδιαλλαγή των διεστώτων υλοποιείται όταν εγκολπωθούμε και ως άτομα και ως λαοί το σταυρικό βίωμα όπως αυτό βιώνεται στην Ορθόδοξη Εκκλησία κι όχι με την εισβολή του κοσμικού πνεύματος εντός των ιερών ναών.Ήπλωσας τας παλάμας και ήνωσας τα το πριν διεστώτα ψάλλουμε το βράδυ της μεγάλης Παρασκευής!Κάποιοι αξιωματούχοι της Ελλαδικής Εκκλησίας και ΔΥΣΤΥΧΩΣ και της Εκκλησίας της Αλβανίας όπως διακηρύσσει η σχετική φωτογραφία έχουν άλλη γνώμη και νομίζουν ότι με τα βιολιά και τα μπουζούκια και κάποιους γνωστούς και μη εξαιρετέους λαικούς βάρδους θα ενώσουν!Τι τραγική αφέλεια αν δεν αποτελεί συνειδητή επιλογή ευθυγράμμισης με τους νεοταξίτικους σχεδιασμούς!Ευτυχώς όμως οι κάτοικοι της περιοχής μπούχτισαν το κουτόχορτο που τους ταίζουν εδώ και τόσο καιρό και τους αποδοκίμασαν δικαίως!Υπάρχει ακόμη ελπίδα!

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

"Ήταν και ο "γλυκούλης" Αλβανίας Αναστάσιος Αρχιοικουμενιστής "

"Γλυκούλης", είπες; Ααα, τώρα εξηγείται γιατί, όταν τον ακούω, τα σιρόπια τρέχουν από τα αυτιά μου και γεμίζουν το στόμα μου - δια της ευσταχιανής σάλπιγγος - άντε, να μαθαίνουμε και λίγη Ανατομία.

Μου χρειάζεται γιατρός οπωσδήποτε. Πάω να παραλάβω τον ΑΜΚΑ, διότι χωρίς αυτόν θα με αφήσουν να ... ψοφήσω οι κύριοι προστασίας των δικαιωμάτων του ανθρώπου : Των σκύλων και των γάτων, αλλά όχι όσων δεν έχουν την "κάρτα πολίτη", τον ΑΜΚΑ κλπ.

Έχουμε καλούς προστάτες.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα δεν είναι κάτι που μου προξενεί θαυμασμό και φυσικά δεν είμαι υπέρ. Μου θυμίζει το σημείο του Ευαγγελίου ,όπου ο Κύριος είσερχεται στο ναό και διώχνει τους εμπόρους όπου έκαναν τις συναλλαγές τους. Δεν μπορώ να κρίνω τις πράξεις τους όμως ας μας κρίνει ο Θεός. Σίγουρα δεν είμαι υπέρ...

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει η νέα τάξη κι όχι οι καθηλωμένοι και σφιγμένοι ορθόδοθοι, κουμπωμένοι και οχυρωμένοι στα ταμπού τους. Ορθοδοξία για μένα σημαίνει συνάντηση, άνοιγμα κι όχι θωράκιση. Μπράβο στον Αρχιεπίσκοπο που αγνοεί τις θεωρίες συνομωσίας κι ανοίγεται. Τον αγαπώ πολύ και χαίρομαι που κάποτε του ασπάστηκα το χέρι. Η μεγαλύτερη ζημιά στην Ελληνική Ορθοδοξία έγινε επειδή γαντζώθηκε στα εθνοφυλετικά ιδεώδη (και λεφτά). Είτε μας αρέσει είτε όχι μετά από 25 χρόνια θα υπάρχουν 250.000.000 μετανάστες στην Ευρώπη, με τις πιο ήπιες εκτιμήσεις. Αποφασίστε φίλοι Ελληνάρες και Ορθοδοξάρες τι θα κάνουμε!

Katerina είπε...

Το περίεργο δεν είναι ότι πιστεύει στην πολιτιστική δύναμη επιρροής των συναυλιών, που είναι ορθό. Με τέτοια τραγούδια μάλιστα..
Το περίεργο είναι, ότι δεν έχει πατήσει το πόδι του, στον περικαλέστατο και τεράστιο αυτό ναό μιας εκτεταμένης πρώην μεγαλοαστικής ενορίας παρά μόνο μια φορά..
Έκανε αντι-μητρόπολη τον αγ. Διονύσιο (καλώς έπραξε γιατί όχι), ο δημοκρατικών κατά δήλωση πεποιθήσεων και δεν έσπευσε να είναι στο πλευρό του κοσμάκη. Που δοκιμάζεται εγκλωβισμένος γιατί δεν έχει τη δύναμη να είναι στο Ψυχικό, την Εκάλη, την Κηφισιά ή Νότια και αφήνει να τους αποκαλούν φασίστες(!)..
Μερικές φορές σκέφτομαι ότι τα επώνυμα δεν είναι τυχαία. Επομένως τι περιμένεις από.. Λιάπη!

lykourgos nanis είπε...

Ο πατριωτισμός δεν αποκλείει την οικουμενικότητα ανώνυμε που μας ειρωνεύεστε ως Ελληνάρες και Ορθοδοξάρες.Τη γνήσια όμως οικουμενικότητα κι όχι τον οικουμενισμό,αυτήν την παναίρεση όπως γράφει χαρακτηριστικά ο άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς!Το άνοιγμα στους συνανθρώπους μας δε γίνεται με συναυλίες ξένες προς το Ορθόδοξο ήθος!Κι αν σας αρέσει τόσο η νέα τάξη δικαίωμά σας.Σας εύχομαι μόνο να μην πέσετε θύμα,σεις ή κάποιος δικός σας,καμίας επίθεσης αγάπης εκ μέρους των μεταναστών όπως τόσοι και τόσοι κάτοικοι του αγίου Παντελεήμονα γιατί τότε δε θα σας σώσει ούτε ο Αθηνών ούτε ο Αλβανίας!

Αντιοικουμενιστής είπε...

Ο μακαριότατος μας έδειξε μέσω των λόγων του πως επιθυμεί την Εκκλησία:
1. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι πια κέντρο και αναφορά ενότητας. Την ενότητα θα την επιτύχει ο..."πολιτισμός" (σημ. πάρετε όλοι Merchedes σαν τον "μακαριότατό" μας. Αναβαθμιστείτε "πολιτισμικά". Μην κυκλοφορείτε πεζοί, ή με ποδήλατα ή με λάντα, ντάτσια κ.λ.π. ωσεί εχθροί του "πολιτισμού". "Εκπολιτιστείτε" επιτέλους!)
2.Μελλοντική χρηστικότητα των Ιερών Ναών:Αφού θα εμέσει και θα αηδιάσει και ο τελευταίος πιστός από όσα "πολιτιστικά" ποιεί η διοικούσα "εκκλησία" και Ιεροί Ναοί ερημώσουν από τον Πιστό, Φιλόχριστο Ορθόδοξο Λαό (άλλωστε αυτοί είναι "φονταμενταλιστές". Δε θέλουμε ούτε τον οβολό τους - μια που τα έχουμε βρεί με το κεφάλαιο - ή μάλλον θέλουμε μόνον τον οβολό τους - γιατί να τον χάσουμε άλλωστε; Η διοικούσα "εκκλησία" διαχρονικά ήταν πάντοτε "υπεράνω χρημάτων") μπορούν άνετα να γίνουν "χώροι πολιτισμού": λ.χ.: συναυλίες, πασαρέλες, επιδείξεις εσωρούχων, καλλιστεία, χοροεσπερίδες κ.α. "πολιτιστικα δρώμενα".
3.Παρότι θαυμαστές των λαθρομεταναστών οι ποιμένες μας είχαν τις πρωτοκλασσάτες θέσεις για τους ευτούς τους, αλλά και για το πολιτικοοικοομικό σύστημα. Λαθρομετανάστης πουθενά! Στις πρώτες θέσης και η "χριστιανή" Άννα διαμαντοπούλου. Πράγματι, η συναυλία έφερε στον Ιερό Ναό άτομα τα οποία δε θα πατούσαν το πόδι τους ποτέ - άλλωστε ο "πολιτισμός ενώνει"...
4.Α να μην ξεχάσω και τον "άγιο" Αλβανίας. Αλήθεια γιατί διαμαρτύρονταν που το καθεστώς Χότζα είχε μετατρέψει Ιερούς Ναούς σε κινηματογράφους και γυμναστήρια; Μας είχε παρασύρει κι εμάς τότε και διαμαρτυρόμασταν "αντιπολιτισμικά" και κυρίως "φονταμενταλιστικά". Χώροι πολιτισμού δεν ήταν και αυτοί; "Εύγε" στα καθεστώτα Χότζα και Στάλιν που πρώτοι από όλους είχαν προβλέψει την χρηστικότητα των Ιερών Ναών ως χώρους "πολιτισμού". Και κάτι τελευταίο: Ο θαυμαστής και δεινός μελετητής τους Ισλάμ "άγιος" Αλβανίας γιατί δεν προτρέπει και τους "αδελφούς" μουσουλμάνους να μετατρέψουν τα τεμένη τους σε χώρους "πολιτισμού"; (Ζητώ ειλικρινή συγνώμη από τους οπαδούς του Ισλάμ, έστω και για την διατύπωσης αυτής της σκέψης, τους οποίους σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμώ να θίξω ή να προσβάλω).

Ανώνυμος είπε...

σαν ψαλμωδια ακουγεται..πολυ καλη πρωτοβουλια το θεωρω...

Ανώνυμος είπε...

Σκέτη ιεροσυλία. Τελεία και παύλα.-

Μνάσων

Ανώνυμος είπε...

Και ασέβεια και ντροπή και ιεροσυλία και ισοπέδωση των ιερών είναι αυτή η θλιβερή εικόνα που βλέπουμε στο άρθρο αυτό!

Άμεσα επιβάλλεται να μετανοήσει ο Ιερώνυμος και να αποσυρθεί σε Μονή Μετανοίας για να κλάψει για τις ασέβειες αυτές!

ΛΕΩΝΙΔΑΣ

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com