21 Μαΐ 2024

Κάλυψαν τα πρόσωπα των Αγίων για να κάνουν την συναυλία στην Πάτρα.

 

Με μπλε φωτισμό «κάλυψαν» τα πρόσωπα των Αγίων στο τέμπλο του Ιερού Ναού Παντανάσσης Πατρών, για να πραγματοποιήσουν την φετινή συναυλία «εκκλησιαστικής μουσικής». Δια της αδιαφορίας των πιστών κατάφεραν να καθιερώσουν αυτήν την βλάσφημη πρακτική μέσα στους Ιερούς Ναούς. Άνθρωποι με τον πισινό τους στραμμένο στους Αγίους, επιδεικνύουν τις φωνητικές τους ικανότητες εκεί που τελούνται τα ιερά και φρικτά Μυστήρια της Εκκλησίας. Είναι να φρίττει κανείς με το πάγωμα στις καρδιές των πιστών. Στους Ναούς δεν κάνουμε συναυλίες, ακόμα κι αν τις ονομάζουμε «εκκλησιαστικές». ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΕΣ ΑΚΟΛΟΥΘΙΕΣ ΚΑΝΟΥΜΕ.

Δύο στόχοι επιτελούνται με αυτές τις «συναυλίες». Πρώτον η αποϊεροποίηση των Ναών και δεύτερον η εξοικείωση των πιστών με τους δυτικότροπους ψαλμούς, ενόψει της επερχόμενης ψευδένωσης με τους παπικούς που σχεδιάζουν. Στην εν λόγω «εκκλησιαστική συναυλία» συμμετείχαν και δύο δυτικότροπες χορωδίες.

Μέσα στον Ιερό Ναό εγκωμιάστηκαν τα μέλη των χορωδιών και οι μαέστροι τους και ακούσθηκαν χειροκροτήματα. Εκφράστηκε ευγνωμοσύνη και προς τους «ευγενικούς χορηγούς», διότι μπορεί τα Μυστήρια στην Εκκλησία να τα «χορηγεί» ο ίδιος ο Χριστός, αυτές τις συναυλίες όμως που δεν έχουν σχέση με το Ναό και την λειτουργία του, τις χορηγούν άνθρωποι όπως στις διαφημίσεις. Ευγνωμοσύνη λοιπόν εκφράσθηκε στην εταιρεία ανδρικής ένδυσης dur και προσωπικά στον κύριο Θεόδωρο Δούρο. Στο κατάστημα ηλεκτρονικών συσκευών Παναγιωτακόπουλος και προσωπικά τον κύριο Δημήτριο Παναγιωτακόπουλο. Στην οδοντίατρο Νικολέττα Πεφάνη. Σον κύριο Νικόλαο Τσανταρλιώτη, επιχειρηματία (γνωστό γραφείο Τελετών στην Πάτρα!!). Έτσι, διαφημίστηκαν και οι άνθρωποι μέσα στο Ναό του Θεού για να τονωθεί ο εγωισμός τους και να πάνε καλά και οι δουλειές τους!!

Εκφράστηκαν ευχαριστήρια και στην κυρία Ουρανία Μπουσίου, προϊσταμένη διεύθυνσης δημοσίων σχέσεων και εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Αλήθεια. Γιατί ένα πρόσωπο «δημοσίων σχέσεων» και «εξωστρέφειας», ασχολείται με συναυλίες μέσα στους Ιερούς Ναούς;

Την απάντηση ενδεχομένως μας την δίνει ο ίδιος ο Μητροπολίτης Πατρών στον λόγο που έβγαλε στο τέλος της εκδήλωσης, ο οποίος μάλιστα ζήτησε από τους παρισταμένους να χειροκροτήσουν τα μέλη των χορωδιών μέσα στο Ναό!!! Τα πράγματα μάλλον λέγονται ξεκάθαρα από μόνα τους, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο….

«Ήταν όλα άριστα. Ένα μεγάλο «μπράβο» σε όλους και ένα θερμό χειροκρότημα για τις τρεις χορωδίες. Από τα βάθη της ψυχής μου ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους, στους….. και σε όλα τα μέλη, άνδρες και γυναίκες, των χορωδιών που ένωσαν απόψε πολιτισμούς, μουσικές, και φωνές. Γιατί η Πάτρα έχει αυτήν την λαμπρότητα και θα έλεγα αυτήν την ιδιαιτερότητα που δεν την έχει καμμία άλλη πόλις. Είναι η Πάτρα της παραδόσεως και των παραδόσεων. Είναι η Πάτρα της μουσικής και των μουσικών. Είναι η Πάτρα των πολιτισμών και του πολιτισμού. Και όλα αυτή η πόλις τα ενώνει, γιατί είναι η γέφυρα μεταξύ ανατολής και δύσεως. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά και απόψε, εδώ στον μεγαλοπρεπή αυτό Ιερό Ναό της Παντανάσσης. Γιατί είναι η Παντάνασσα των Πατρών. Η Παντάνασσα των πολιτισμών και των μουσικών παραδόσεων των Πατρών…..»

Ναι. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι, ίσως μόνο να ζητήσουμε από τον Σεβασμιώτατο να γράψει ένα βιβλίο, για να μας εξηγήσει αυτές τις σάλτσες περί της Παντανάσσης «των πολιτισμών και των μουσικών παραδόσεων»!!!

 

Τι άλλο θα ακούσουμε Θεέ μου!

https://www.facebook.com/lychnos/videos/959447852461491

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δείτε σχετικά και:

- Ρεσιτάλ κιθάρας στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου στο Άργος!

 -“Θεέ μου τι μπλε ξοδεύεις για να μη σε βλέπουμε”!

-Και ο Ελισαίος της Σιμωνόπετρας στα ξεφτιλίκια της Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

-Ι.Μητρ. Θεσσαλονίκης, Λατρευτική εβδομάδα: Οδοιπορικό στο Θείο Δράμα με Καζαντζάκη

-Η βεβήλωση του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (12.12.2010) από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

-Βίντεο από τα επεισόδια στην συναυλία του Αγίου Παντελεήμονα

-Με συναυλία σε Ιερό Ναό πιστεύει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ότι θα ενώσει τους ανθρώπους;

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (2)

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (1)

-O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πιστεύει ότι η εκκλησία συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού με συναυλίες μέσα σε ιερούς ναούς;(Φωτο&βίντεο)

-Οι Ιεροί Ναοί αποϊεροποιούνται και οι λεγόμενοι ποιμένες κοιμούνται.

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (Βίντεο)

-Μετατρέπουν τους Ιερούς Ναούς σε συναυλιακά κέντρα.

-Σὲ ἄλλη…πίστα πιά τὸ παιχνίδι τῆς ἐκκοσμίκευσης!

-Με τις κοσμικές συναυλίες μέσα στους Ιερούς Ναούς, χαλάνε την λαϊκή ευσέβεια.

-Σε ποιούς ανήκουν οι Ναοί; ΔΗΜΑΡΧΟΣ απευθύνει κάλεσμα σε μουσική εκδήλωση που θα γίνει μέσα σε Ιερούς Ναούς.

-Την Κυριακή της Ορθοδοξίας έκαναν τον Ι. Ναό του Αγίου Αθανασίου στην Θεσσαλονίκη μπουζουκλερί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com