28 Ιαν 2013

Το μισθό του κ. Κουράκη να τον πληρώνουν αυτοί που τον εξέλεξαν.


kourakisL.jpg
Να πληρώνουν για το κόμμα σας όσοι σας ψηφίζουν!
Ο κ. Τάσος Κουράκης θέλει να επιβληθεί φόρος Πίστης. Όποιος θέλει να εκκλησιάζεται, να αναλάβει μερίδιο της δαπάνης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εμπνεύστηκε και πρότεινε ειδικό φόρο για όσους θα συμπληρώνουν στη φορολογική τους δήλωση το «πιστεύω» τους ώστε να πληρώνουν ειδικό τέλος χριστιανοσύνης.Δηλαδή αυτοί που έκαναν τα πάντα για να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στην ταυτότητα, θέλουν τώρα να τους φακελώσουν για να πληρώνουν φόρο λες και γυρίσαμε στην Τουκοκρατία, τότε που ΜΟΝΟ οι Χριστιανοί πλήρωναν φόρο.

Η ιδέα θα μπορούσε να επεκταθεί. Να δημιουργηθεί νέος πίνακας όπου οι φορολογούμενοι θα δηλώνουν τις προτιμήσεις τους ώστε να μην κόψει το κράτος τις δαπάνες για κάποιες συνήθειες που έχουν ορισμένοι αλλά όχι όλοι οι πολίτες. Για παράδειγμα να δηλώνονται οι πολιτικές προτιμήσεις. Τι κόμμα ψήφισες κύριε? ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.α? Το ξέρεις ότι το κόμμα σου έχει "φεσώσει" το Ελληνικό Δημόσιο τόσα εκατομμύρια ευρώ μέσω θαλασσοδανείων? Ποιός θα τα πληρώσει αυτά? Γιατί να τα πληρωσουμε όλοι? Να τα πληρώσετε εσείς που τους ψηφίσατε.
Το μισθό του Κουράκη γιατί να τον πληρώνουμε όλοι? Να τον πληρώνουν αυτοί που τον «σταύρωσαν», δικιά τους επιλογή δεν είναι? Βλέπετε εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για κάθε "έξυπνο" επιχείρημα υπάρχει πάντα το αντεπιχείρημα, και συνήθως είναι πιο "εξυπνούλικο".
Στην τελική το πολιτικό μας σύστημα μόνο καταστροφή και «φέσι» μας έχει φέρει, για την Εκκλησία όμως δεν μπορεί να το ισχυριστεί ο κ. Κουράκης, τα γεγονότα άλλα λένε.
Η Εκκλησία χάρισε μανουάλια κι ασημικά για την Επανάσταση. Παραχώρησε γη οποτεδήποτε υπήρξε ανάγκη. Σήμερα επιδίδεται σε φιλανθρωπικό έργο για το οποίο κάνουν επίδειξη άλλοι, όχι οι κληρικοί. Συνήθως όταν διάφοροι δημαρχαίοι φωτογραφίζονται να μοιράζουν συσσίτιο στους φτωχούς, αυτό είτε έχει πληρωθεί από αρχιεπισκοπή ή έχει μαγειρευτεί από εθελοντές ενορίας.
Δύο διαφωτιστικά νούμερα: η Εκκλησία δίνει κάθε χρόνο περί τα 100 εκατομμύρια σε φιλανθρωπικό έργο. Όσον αφορά τον μύθο του αφορολόγητου, καταβάλλονται περί τα 8 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, με διάφορους κωδικούς.
Από ότι ξέρουμε τα κόμματα δεν δίνουν τίποτα, αλλά αντιθέτως πέρνουνε, δεν συντηρούν αδιακρίτως όποιον έχει ανάγκη παρά μόνον τα "κομματόσκυλα", με την τσέπη των υπολοίπων μας, βεβαίως.
Εις ανώτερα και σε νέες φαεινές ιδέες εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και προπαντώς με στέρεα και καλή τεκμηρίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com