30 Ιαν 2013

Αρχηγός λατρείας Γιόγκα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκατεσσάρων ετών


yoga
Αρχηγός λατρείας Γιόγκα αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης δεκατεσσάρων ετών
Μετάφραση-Επιμέλεια: Σώτια Περικλέους
Σύμφωνα με τους ανταποκριτές του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων «RIA Novosti», κατά την εκδίκαση της υπόθεσης εναντίον του 44 ετών Κωνσταντίν Ρούντνεβ, αρχηγού της θρησκευτικής οργάνωσης «Άσραμ Shambala», οι εισαγγελείς απαίτησαν καταδίκη του σε δεκατέσσερα χρόνια κάθειρξης.  Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει αφορούν βιασμό, σεξουαλική κακοποίηση καθώς και διακίνηση ναρκωτικών.
Αρχικά ο Ρούντνεβ κατηγορήθηκε για την ίδρυση μιας θρησκευτικής κοινωνίας μέσα στην οποία παραβιάζονταν τα ανθρώπινα δικαιώματα των οπαδών του.

Ο Ρούντνεβ φανταζόταν τον εαυτό του ως το μεσσία και αποκαλείτο ως «ο ξένος από το λαμπρό αστέρι Σείριο» ο οποίος στάλθηκε στη γη για να σώσει τους οπαδούς του. Η στρατολόγηση για ένταξη στη λατρεία του γινόταν κατά τη διάρκεια σεμιναρίων της γιόγκα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται επίσης για χρήση ναρκωτικών, και αναγκαστική συμμετοχή σε όργια. Εναντίον του υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ασκούσε ψυχολογική πίεση στους οπαδούς του. Βασικό στοιχείο της σέκτας ήταν η στέρηση του ύπνου και της ασιτίας, με σκοπό να ωθήσει τα μέλη της στη συναίνεση και συγκάλυψη εγκλημάτων με την προσωπική τους θέληση.
Να σημειωθεί ότι πολλά μέλη της οργάνωσης έχουν δωρίσει τα υπάρχοντα τους στη λατρεία. Οι ακροαματικές διαδικασίες διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών από τον Ιούλιο του 2011 μέχρι τις 28 Ιανουαρίου 2013. Κατηγορίες είχαν εκτοξευθεί εναντίον του Ρούντνεβ και το 1999, 2004 και 2008, αλλά κάθε προσπάθεια κατέρρευσε προτού φθάσει στο Δικαστήριο λόγω του ότι οι οπαδοί του δεν ήθελαν να καταθέσουν εναντίον του γκουρού τους.
Οι αρχές δηλώνουν ότι η λατρεία ιδρύθηκε το 1989 στο Νοβοσιμπίρσκ και αυτή τη στιγμή έχει παραρτήματα σε 18 περιοχές της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας και της Αγίας Πετρούπολης.
Σύμφωνα με το περιφερειακό γραφείο του εισαγγελέα, οι διδασκαλίες του Ρούντνεβ βασίζονται στο βιβλίο του «ο δρόμος του ηλίθιου» (The Way of the Fool). Το βιβλίο γελοιοποιεί την οικογένεια, την επιθυμία απόκτησης παιδιών, της εκπαίδευσης και της εργασίας, αλλά επαινεί την τυφλή υποταγή στη βούληση του ιδίου του γκουρού, ο οποίος οδηγεί δήθεν τους οπαδούς του σε ένα καλύτερο μέλλον καταργώντας οτιδήποτε δεν είναι πραγματικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σέκτα έχει 30.000 μέλη. Ωστόσο, μόνο 16 άνθρωποι έχουν παρουσιαστεί στο Δικαστήριο εναντίον τους αρχηγού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com