1 Φεβ 2023

Μετατρέπουν τους Ιερούς Ναούς σε συναυλιακά κέντρα.

Επικαλούνται κάποια «εθνική καταστροφή» ή κάποιον «καλό σκοπό» (βλέπε βλάσφημη συναυλία Νταλάρα στον Ι.Ναό Αγίου Παντελεήμονα Αχαρνών (ΕΔΩ) & (ΕΔΩ), παρουσία του Αρχιεπισκόπου) για να μετατρέψουν τους Ιερούς Ναούς σε συναυλιακά κέντρα και να ασεβήσουν στην ιερότητά τους. Τόσοι κατάλληλα διαμορφωμένοι χώροι υπάρχουν, γιατί δεν πάνε εκεί; Η παρατηρούμενη επανάληψη αυτής της ασέβειας δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί τυχαία.

Γράφουν οι orthodox times: «…το Μορφωτικό Κέντρο Λόγου και Τέχνης “Αληθώς”, πολιτιστική έκφραση της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου, προετοίμασε και παρουσίασε το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου 2023, στον Ναό της Παναγούλας Βανάτου, με μιαν ειδική μουσικο-φιλολογική βραδιά τιμής και μνήμης, με γενικό τίτλο «Σμύρνη, η αφανισμένη πολιτεία». Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των πολιτικών αρχών και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ζακύνθου Διονυσίου. Τόσο «της μόδας» είναι αυτού του τύπου οι εκδηλώσεις!

Μουσικο-φιλολογική βραδιά μέσα στον Οίκο του Θεού; Οι Μικρασιάτες δεν ασεβούσαν έτσι στα ιερά και στα όσιά τους. Τιμή θα ήταν η μνήμη και η μίμηση του τρόπου τους. Όχι να τσαλαπατάμε τα ιερά τους και να δηλώνουμε ότι έτσι τους θυμόμαστε και τους τιμάμε. Κακώς κάκιστα ο υπεύθυνος του «Αληθώς», Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας θεωρεί ότι έτσι «τιμάμε οφειλετικά τους Νεκρούς της μεγάλης Καταστροφής και συντελούμε στην διατήρηση της Μνήμης

Βλέπουμε πολύ καλά τι «τιμάμε» και τι «διατηρούμε» στην μνήμη μας. Το βλέπουμε καθαρά μπροστά στα μάτια μας δηλαδή, δεν χρειάζεται να μας το εξηγήσει κάποιος. Εδώ συμβαίνει το πολύ απλό: Επικαλούνται το παρελθόν την ώρα που διαλύουνε το μέλλον. Και το κάνουνε αυτό με τον ΤΡΟΠΟ που «τιμούνε» και «θυμούνται», εισάγοντας την ασέβεια και ροκανίζοντας το ήθος.

Όταν αλλάζουνε τον τρόπο που θυμόμαστε αλλάζουνε εμάς. Εμείς είμαστε ο στόχος, ή ακριβέστερα, η ολίγη ευσέβεια που έχει απομείνει και κρατά ακόμα τούτο τον Τόπο όρθιο.

Έτσι εκφυλίζουνε κάτω από την μύτη μας την ελληνορθόδοξη κοινωνία οι διάφοροι προβαλλόμενοι «πολιτιστικοί επιμορφωτές», οι «καλλιτέχνες», οι «ποιητές», οι «λογοτέχνες», οι «μουσικοσυνθέτες», οι οποίοι έχουνε την πλήρη στήριξη της εκκλησιαστικής και της πολιτικής ηγεσίας.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δείτε σχετικά και:

-Βίντεο από τα επεισόδια στην συναυλία του Αγίου Παντελεήμονα

-Με συναυλία σε Ιερό Ναό πιστεύει η Αρχιεπισκοπή Αθηνών ότι θα ενώσει τους ανθρώπους;

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (2)

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (1)

-O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πιστεύει ότι η εκκλησία συμβάλει στην παραγωγή πολιτισμού με συναυλίες μέσα σε ιερούς ναούς;(Φωτο&βίντεο)

-Οι Ιεροί Ναοί αποϊεροποιούνται και οι λεγόμενοι ποιμένες κοιμούνται.

-Πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης, Η βεβήλωσις του Ι.Ν.Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών (Βίντεο)

2 σχόλια:

Λυκούργος Νάνης είπε...

H σχετική ευθύνη , πρωτίστως και κυρίως, βαρύνει τους κατά τόπους μητροπολίτες που ή πρωτοστατούν σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις ή παρέχουν αφειδώς την ευλογία τους για τη διοργάνωσή τους.
Η κατάσταση ομολογουμένως έχει παραγίνει.

Λυκούργος Νάνης είπε...

Το δαιμονικό πνεύμα της εκκοσμικεύσεως, ως άλλο "βδέλυγμα της ερημώσεως"
, με την πρωτοβουλία και την ανοχή των ποιμένων αλλά και τη σκανδαλώδη αδιαφορία και τον ένοχο συμβιβασμό ικανής μερίδας κλήρου και λαού, εισήλασε αναιδώς και θρασέως σε τόπους αγίους και φοβερούς, σε τόπους στους οποίους τελεσιουργείται το Μυστήριο των Μυστηρίων και το Θαύμα των Θαυμάτων.
Οι παρατιθέμενες φωτογραφίες τυγχάνουν άκρως αποκαλυπτικές της συντελούμενης βλασφημίας και ασεβείας. Και το δίχως άλλο θα πρέπει να ξεσηκώσουν θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά του υγιώς φρονούντος εκκλησιαστικού πληρώματος, αυτού, δηλονότι, που εκφράζει την αγρυπνούσα και γρηγορούσα, υγιά εκκλησιαστική συνείδηση.
Μπροστά στο Άγιο Βήμα μουσικά όργανα, τραγούδια κοσμικά-ερωτικά, ανεκδιήγητη στάση και εμφάνιση ενίων εκ των συμμετεχόντων , άκρως προσβλητική της ιερότητας του χώρου, κ.τ.ό.
QUO VADIS λοιπόν;
Τόσο πολύ έχουν αλλοιωθεί και διαστραφεί τα ποιοτικά και αξιολογικά κριτήρια ποιμένων και ποιμαινομένων;
Πώς συμβιβάζουν τα ασυμβίβαστα, πώς μειγνύουν τα άμεικτα, πώς καταπατούν αδεώς και ελαφρά τη καρδία τα όρια μεταξύ αγίου και βεβήλου;
Αντί να εκκλησιαστικοποιηθεί ο κόσμος, κοσμικοποιείται, όλο και περισσότερο, ο εκκλησιαστικός βίος.
Το χειρότερο, εν προκειμένω, συνίσταται σε αυτό που διαλαμβάνει η ανάρτηση, στο γεγονός δηλαδή ότι η όλη κατάσταση έχει γίνει πλέον μόδα...
Πρόκειται περί καταντήματος....
Και όταν κάποιος τολμήσει να προβεί, κατά χρέος, σε στηλίτευση και στιγματισμό του άκρως εκφυλιστικού αυτού φαινομένου τότε ακούει τα σχολιανά του , κατά το κοινώς λεγόμενο ...
Ταλιμπάν, φονταμενταλιστής, ηθικιστής, πιετιστής, ασυγχρόνιστος και τα συναφή ...
Ακένωτο το λεξιλόγιο των εκκοσμικευμένων χριστιανών όταν πρόκειται να πλήξουν και απαξιώσουν όσους δεν προβαίνουν σε εκπτώσεις και αβαρίες με τη συνείδησή τους...
Εκεί καταντήσαμε στους δύστηνους αυτούς καιρούς!
Ποιμένες και πολλοί ποιμαινόμενοι να παρουσιάζουν το άσπρο μαύρο και τούμπαλιν ...
Για όλους ,όμως, αυτούς διαχρονικά θα ισχύει ο ταλανισμός του προφήτη Ησαΐα "
Οὐαὶ οἱ λέγοντες τὸ πονηρὸν καλὸν καὶ τὸ καλὸν πονηρόν,
οἱ τιθέντες τὸ σκότος φῶς καὶ τὸ φῶς σκότος,
οἱ τιθέντες τὸ πικρὸν γλυκὺ καὶ τὸ γλυκὺ πικρόν.».
Ο Σατανάς πέτυχε να μεταλλάξει το φρόνημα πολλών χριστιανών της σήμερον ούτως ώστε να δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα και, φρικτόν ειπείν!, κάποτε -κάποτε να τα επενδύουν και με
"θεολογικό" και "εκκλησιαστικό" μανδύα ...
Είναι να μη θρηνεί κανείς;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com