31 Οκτ 2021

Συνέχεια των ατοπημάτων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

 

Συνέχεια των ατοπημάτων της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη*                   

Ήμουν στην Πρέβεζα, για να συμμετάσχω εκ μέρους της Επιτροπής ΤΙΜΗΣΤΟ 21, στη θαυμάσια πράγματι εκδήλωση της απελευθέρωσής της, που διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πρέβεζα 1821-2021. Εκεί με βρήκε η είδηση αυτού του  ντροπιαστικού για τον ελληνισμό συνέδριου για τον Αλή πασά (23-24 τρέχ.) Οι κάτοικοι της Πρέβεζας, γείτονες των Ιωαννίνων, ήταν μουδιασμένοι και ως να αδυνατούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτή την αδιανόητη προσβολή, που λάμβανε χώρα υπό την αιγίδα της Επιτροπής Ελλάδα 21. Ακούστηκαν, ενδιάμεσα, απίστευτες συνομιλίες, μέσω   τοπικών ραδιοφώνων, που είχαν προσκαλέσει το δήμαρχο των Ιωαννιτών, καθώς και τον Γιώργο Καραμπελιά, για  να τοποθετηθούν σε αυτό το ανοσιούργημα.

Ο δήμαρχος, εκτός εαυτού,  ηρνείτο να απαντήσει στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου, παρότι είχε αποδεχθεί την πρόσκλησή του να δώσει εξηγήσεις για το συνέδριο, ενώ ταυτόχρονα έκοβε το λόγο από τον Γιώργο Καραμπελιά, που προσπαθούσε απεγνωσμένα  να απαντήσει στις  ερωτήσεις του δημοσιογράφου. Τελικώς,  η τέλεια  αντίδραση στο εξοργιστικό εγχείρημα αυτού του συνεδρίου ήρθε από την κοινωνία.  Όπως τουλάχιστον δείχνουν οι φωτογραφίες που έχω στα χέρια μου, οι εργασίες του προσείλκυσαν  τον…. Κούκο, ως ακροατή του. Ήταν  η  απάντηση της Ελλάδας σε αυτό τον αδιανόητο ξεπεσμό.

Με το τέλος των εργασιών του ανεκδιήγητου αυτού συνεδρίου, όπως νομίζω ότι κατάλαβα από τα γραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες, η Επιτροπή Ελλάδα 21, υπό το βάρος προφανώς των λαθών της, αλλά και της πλήρους αποτυχίας της αποστολής της, διακόπτει τις εργασίες της ή/και τις μεταφέρει σε μία άλλη κίνηση υπό ίδρυση, που θα ονομάζεται Φόρουμ Ελλάδα 2040. Εξυπακούεται ότι οι τυχόν επιτυχίες ή αποτυχίες κινήσεων, οργανώσεων, συνεδρίων κλπ., δεν θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον της ΤΙΜΗ ΣΤΟ 21, αν δεν απευθύνονταν σε όλες και όλους τους Έλληνες, αν δεν έφεραν τη σφραγίδα της επίσημης ανάθεσης των δραστηριοτήτων τους από την Πολιτεία και αν, με αυτή  την επίσημη  ιδιότητα, δεν είχαν συγκεντρώσει χρήματα από τον ελληνικό λαό, σε ποσό που παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής, όπως  και ο τρόπος διάθεσής του. Συνεπώς, όχι απλώς κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας έχει δικαίωμα, αλλά  έχει και υποχρέωση να  ενδιαφερθεί για το τι ακριβώς συνέβη στην Επιτροπή Ελλάδα 21, αλλά και το τι προβλέπεται να συμβεί στο Φόρουμ Ελλάδα 2040.

Σε ότι αφορά την Επιτροπή Ελλάδα 21, οι στρεβλές επιλογές της, καθώς και η έλλειψη στοιχειώδους  σοβαρότητας στον προγραμματισμό των δραστηριοτήτων της, φάνηκαν σχεδόν από την πρώτη στιγμή και στηλιτεύθηκαν όχι μόνο από την ΤΙΜΗΣ ΤΟ 21, αλλά και από πολυάριθμες άλλες πλευρές. Ήταν, συνεπώς, επιβεβλημένο, δεδομένου ότι στην Επιτροπή αυτή είχε ανατεθεί ο επίσημος εορτασμός της κορυφαίας  εθνικής επετείου μας των 200 ετών, να κινητοποιηθούν άμεσα οι υπεύθυνοι αρμόδιοι για την επιλογή της προέδρου της και να πράξουν τα δέοντα, ώστε ο εορτασμός να μην καταλήξει, όπως και τελικώς κατέληξε, σε παταγώδη αποτυχία. Δυστυχώς, όμως, οι αρμόδιοι παρέμειναν αδρανείς, με αποτέλεσμα να έχουμε φθάσει κοντά στο τέλος του 2021, και η Ελλάδα να μην έχει γιορτάσει, όπως θα έπρεπε και όπως της άξιζε, τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Όπως είναι γνωστό, από πολλές πλευρές υποστηρίχθηκε ότι αυτός ήταν τελικώς ο στόχος, και της επιλογής των συντελεστών της Επιτροπής Ελλάδα 21, και της αδιαφορίας της Πολιτείας για την απογοητευτική πορεία της, από την αρχή μέχρι τέλους της διαδρομής της. Και, ακόμη, ότι το επιστέγασμα της υποβάθμισης της επετείου και ο εξευτελισμός των ηρώων του 1821 επιχειρήθηκε με  το συνέδριο για τον σφαγέα Αλή πασά. Αποφεύγω να το σκέπτομαι.

Παρά ταύτα, σε συνέντευξη στο «Κοινωνία Ώρα MEGA»,  η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, εμφανίζει τη νέα της έμπνευση, το Φορουμ Ελλάδα 2040,  ως το “δώρο  για τα γενέθλια της Ελλάδας», και σε ερώτηση δημοσιογράφου απαντά ότι το έργο της Επιτροπής Ελλάδα 21 είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, και αναγκαστικά βέβαια αυτή η επιτυχία, εκτός όλων των άλλων, περιλαμβάνει, κατά τη σχετική δήλωση της κυρίας Γ.Α. και το συνέδριο για τον σφαγέα Αλή πασά (διαψεύδοντας, έτσι, τους  δημοσιογράφους που υποστήριξαν ότι αναγνώρισε τα λάθη της).

Το Φόρουμ Ελλάδα 2040, λοιπόν,  μετά από τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Ελλάδα 21, οφείλει να προβληματίσει τους Έλληνες, και να εύχονται να μην αποκτήσει στην πορεία της ανάλογα  χαρακτηριστικά με αυτά της Επιτροπής Ελλάδα 21. Μια ματιά στους στόχους αυτού του Φόρουμ, όπως αναπτύχθηκαν στο  MEGA. Μεταξύ και πολλών άλλων, χωρίς εσωτερική  συνοχή, η πρόεδρος του Φόρουμ είπε ότι υπήρξε κατακλυσμική προσέλευση σε αυτό  από συνδικαλιστικές οργανώσεις, επιμελητήρια, επιχειρηματίες, πανεπιστήμια, πρυτάνεις, ερευνητές, ερευνητικά ινστιτούτα, επιστήμονες, ανάμεσά τους και ο κ. Μπουρλά, που είναι σε θέση να προβλέψει τι θα γίνει σε 20 χρόνια, με συρροή και συμμετοχή από ολόκληρη την υφήλιο, και  όλοι μαζί θα  «πιάσουν όλες τις μελέτες», θα αποφανθούν που πάει στα επόμενα 20 χρόνια  ο «πολιτισμός»,  το «είδος και ο τρόπος εργασίας», οι «πανδημίες», οι «θρησκείες», οι «κλιματολογικές μεταβολές», οι «γεωπολιτικές αλλαγές», η «τεχνητή νοημοσύνη», το «δημογραφικό/μεταναστευτικό» κλπ., κλπ., με στόχο «να ξεπεράσουμε τα εμπόδια», και «να εξασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες ζωής στους ανθρώπους». Όλα αυτά θα κυκλοφορήσουν σε τσιπάκι. Αυτά!

Εύλογα, ωστόσο, διερωτάται κανείς με ποια ακριβώς μέθοδο μαθηματική, αλγοριθμική ή προγραμματισμού, μπόρεσε  να λυθεί (και μάλιστα χωρίς τις δέουσες τυμπανοκρουσίες για την περίπτωση) το άλυτο μέχρι σήμερα πρόβλημα επιστημονικών προβλέψεων (και όχι μέντιουμ/ μαγισσών) που να επεκτείνονται με στοιχειώδη σοβαρότητα σε χρόνο  20 ετών! Και το δεύτερο αναγκαστικό από τις εξελίξεις ερώτημα είναι το  τι θα σημαίνουν όλα αυτά όταν, το αργότερο ως το 2029, θα σαρωθούν τα πάντα, προβλέψιμα και μη, από την επικράτηση στην υφήλιο της Κίνας και των πολυάριθμων οπαδών/κρατών πέριξ αυτής (που αναγγέλλεται ως βέβαιη, από όλα τα σοβαρά ερευνητικά κέντρα – εκτός αν αναχαιτιστεί από έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο).

Αλλά, γιατί όχι;  Οι ασκήσεις επί χάρτου μπορεί να είναι μια κάποια λύση, προκειμένου  να απασχολούν   την απελπισία μιας υποτελούς Ελλάδας, που ετοιμάζεται, με μεγάλη πιθανότητα, για ένα 4ο Μνημόνιο, αλλά σίγουρα και για κατοχικές συνθήκες έλλειψης βασικών ειδών διατροφής και θέρμανσης.

*Πρώην  πρύτανης στο ΠΑΜΑΚ

Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Ρουμανίας

newsbreak,31-10-2021

Δείτε σχετικά και

-Μαρία Νεγρεπόντη – Δεληβάνη : Ύβρις Μεγατόνων Το Συνέδριο Προς Τιμήν Του Αλή Πασά Στα Γιάννενα

-Αδελφότητα “Το Ηρωϊκό Σούλι”-Καταγγελία Συνεδρίου Δήμου Ιωαννιτών για τον Αλή-Πασά

-Ξεκινά το συνέδριο της ντροπής για τον Αλή Πασά – Οργισμένοι οι Σουλιώτες για την παραχάραξη της ιστορίας

-Εθνική ντροπή το συνέδριο για τον Αλή Πασά!

-"Οι πρόσφυγες της Πάργας".

-Χωρίς ντροπή ετοιμάζονται να τιμήσουν τον Αλή Πασά σαν… ήρωα του ’21!

-Αναβολή του συνεδρίου για τον Αλή Πασά

-Στα Γιάννενα θα τιμήσουν τον Αλή Πασά

-Μήπως η αποσιώπηση των σουλιωτικών αγώνων, κρύβει κάτι άλλο

-Υπόμνημα προς την Ελληνική Κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση των ατοπημάτων της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και την εξέταση της ανασύστασής της

-Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021», για απαξιωτικές αναφορές κατά του Ιωάννη Καποδίστρια από τον Καθηγητή κ. Αριστείδη Χατζή

-Φιάσκο της «Ελλάδα 2021»

-Επιτροπή «Ελλάδα 2021» της Γιάννας: Κατηγορούν τον Καποδίστρια για δικτατορία!

-Ύβρεις και κατά του Καραϊσκάκη!

-Ιστορικός κιτρινισμός

-Τιμή στον Γεώργιο Καραϊσκάκη

-Γραικυλισμού παρεπόμενα

-Η επιτροπή της αναίδειας

-Το δίλημμα κατά την Άλωση και σήμερα. Πολιτικοί μας και μέλη της Επιτροπής για τον εορτασμό των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 συμπεριφέρονται ως συνεχιστές της συμπεριφοράς του Βησσαρίωνα.

-Δυσφορία στο Μαξίμου με τις αστοχίες της Γιάννας και την παραίτηση της Ιστορικού Μαρίας Ευθυμίου από την Επιτροπή 2021

-Οι… 2021 πονοκέφαλοι του Μαξίμου – Οι γκάφες της Γιάννας και της επιτροπής που προκάλεσαν «επανάσταση»

-Απαράδεκτες αναφορές της Γιάννας Αγγελοπούλου στα social media περί «διαφορετικών προτιμήσεων»

-Γ. Καραμπελιάς: Ερωτηματικά για τη στάση των μελών της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 2021

-Η επέτειος των 200 ετών από τη μεγάλη Ελληνική Επανάσταση πρέπει να αποτελέσει μία μεγάλη ευκαιρία για εθνική ενότητα.

-Παραχαράκτες

-Ποιους και γιατί ενοχλεί ο Ιωάννης Καποδίστριας;

-Παγόβουνο στον ορίζοντα

-«Δικτάτορες» της πένας, αποκαλούν δικτάτορα τον Ιωάννη Καποδίστρια…

-''200 χρόνια ελεύθερη Ελλάδα - Μετά τι;'' (Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος)

-Το «Ελλάδα 2021» και η ψευδοεπιστημονική κακοήθεια της εθνοαποδόμησης

-Ίδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών: κ. Κοττάκη, Τί περιμένουμε ; Τί περιμένετε ; Τί περιμένουν ; Μεθαύριο ἔχουμε 2021.

-Ο εθνομηδενισμός απειλεί την Ελλάδα

-Περί της επιτροπής αποδόμησης του 1821

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com