24 Οκτ 2021

Μαρία Νεγρεπόντη – Δεληβάνη : Ύβρις Μεγατόνων Το Συνέδριο Προς Τιμήν Του Αλή Πασά Στα Γιάννενα

Για το διεθνές Συνέδριο με θέμα «Ο Αλή πασάς και η εποχή του» που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δ. Χατζής» στα Γιάννενα μίλησε η τ. Πρύτανης Μαρία Νεγραπόντη – Δεληγιάννη κατά την διάρκεια της ομιλίας της στα εγκαίνια έκθεσης αρχειακού υλικού, που διοργάνωσε η Επιτροπή Πρέβεζα 1821-20121 «ΙΣΤΟΡΙΑ- ΜΝΗΜΗ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας.

Η κ. Νεγρεπόντη – Δεληβάνη άσκησε δριμεία κριτική τόσο στον Δήμο Ιωαννιτών, όσο και στην Επιτροπή “Ελλάδα 2021” για την επιλογή του χρόνου διεξαγωγής του συνεδρίου.

Μεταξύ άλλων η τ. Πρύτανης είπε : “Θέλω να πω δυο λόγια για αυτό το αδιανόητο που περνά εδώ κοντά από την Πρέβεζα και αναφέρομαι στο συνέδριο στα Ιωάννινα για να τιμηθεί ο σφαγέας Αλή Πασσάς”  και στη συνέχεια διάβασε ένα σύντομο απόσπασμα από το άρθρο της που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα Δημοκρατία τις προσεχείς ημέρες. “Είναι αλήθεια ότι η τιμή στο 21′ δεν ασχολήθηκε εκτός όταν κρίνονταν απαραίτητη η στηλίτευση με την  Ελλάδα 2021 και με τις ασπόνδυλες δραστηριότητες αυτής της Επιτροπής. Οφείλω ωστόσο να ομολογήσω ότι πριν από μερικές ημέρες συγκλονιστήκαμε στην κυριολεξία όταν πληροφορηθήκαμε ότι το συνέδριο για τον σφαγέα των Σουλιωτών και όχι μόνον επανήλθε στο προσκήνιο σε πείσμα των εναντίον του αντιδράσεων πριν λίγο καιρό. Και επανήλθε ως δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αλλά και του Δημάρχου Ιωαννιτών, αλλά και του Ινστιτούτου Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και βέβαια υπό την αιγίδα της επίσης επιτροπής εορτασμού “Ελλάδα 2021”.Είναι περιττό να επισημανθεί ότι η αναγγελία αυτού του συνεδρίου που συνοδεύεται από τριήμερο πρόγραμμα προκαλεί από μόνη της φρίκη και ανατριχίλα σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα. Να γίνω σαφής. Σε άλλες συγκυρίες και βέβαια εκτός του περίγυρου της επίσης επιτροπής εορτασμού “Ελλάδα 2021” θα είχαν ενδεχομένως αναγνωρισθεί σε αυτό το συνέδριο – πάντως με κάποια δυσφορία που αναπότρεπτα συνοδεύει το όνομά του – τα χαρακτηριστικά ενός οποιουδήποτε άλλου συνεδρίου από τα πολυάριθμα που γίνονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ακόμη και η πρόσκληση των δύο Αλβανών ομιλητών, γιατί όχι, θα μπορούσε και αυτή να δικαιολογηθεί. Όμως το ατόπημα αυτού του συνεδρίου προς τιμήν του Αλή Πασσά του εξολοθρευτή και βασανιστή χιλιάδων Ελλήνων συνίσταται στο χρόνο διεξαγωγής του, στον τόπο επιλογής του, στη συνύπαρξη του με πολύ πιεστικά εθνικά μας μέτωπα. Στην εμβολή του με τις καθημερινές προκλητικές δηλώσεις των τούρκων εναντίων μας. Αυτά όλα μαζί και με το μισητό όνομα του, το καθιστούν εκ προοιμίου και φοβάμαι ότι το κατατάσσουν στην κατηγορία των ανοσιουργημάτων. Συμπερασματικά, η υφή αυτής της δραστηριότητας που έχει ωστόσο τεθεί υπό την αιγίδα της επιτροπής “Ελλάδα 2021″ αποτελεί ύβρη μεγατόνων εναντίον κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Πως άραγε να γίνει δεκτό αυτό το οποίο υπερασπίστηκε η κυρία Αγγελοπούλου, όταν της έγινε κάποια κριτική για το ότι η επιτροπή δεν έκανε τίποτε, είπε ότι αυτά όλα που έγιναν, έγιναν από την κοινωνία η οποία πρότεινε τις δραστηριότητες. Θέλω να πω ότι αποκλείεται η κοινωνία να έχει προτείνει αυτή τη δραστηριότητα”.

https://www.mypreveza.gr

https://www.salaminionvima.gr

Δείτε σχετικά και

-Αδελφότητα “Το Ηρωϊκό Σούλι”-Καταγγελία Συνεδρίου Δήμου Ιωαννιτών για τον Αλή-Πασά

-Ξεκινά το συνέδριο της ντροπής για τον Αλή Πασά – Οργισμένοι οι Σουλιώτες για την παραχάραξη της ιστορίας

-Εθνική ντροπή το συνέδριο για τον Αλή Πασά!

-"Οι πρόσφυγες της Πάργας".

-Χωρίς ντροπή ετοιμάζονται να τιμήσουν τον Αλή Πασά σαν… ήρωα του ’21!

-Αναβολή του συνεδρίου για τον Αλή Πασά

-Στα Γιάννενα θα τιμήσουν τον Αλή Πασά

-Μήπως η αποσιώπηση των σουλιωτικών αγώνων, κρύβει κάτι άλλο

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Δήμος Ιωαννίνων με τους καταπληκτικούς πολίτες που ψηφίζουν καταπληκτικούς δημάρχους

χρωστά στους Δημότες του ως αντίδωρο και ένα διεθνές συνέδριο με θέμα "Ο Κοσμάς ο Αιτωλός και η εποχή του" θέλω να ελπίζω...

Unknown είπε...

ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΟΥΣ!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com