29 Σεπ 2020

Ο Ν.Τραμπ επιλέγει την υπερασπίστρια του αγέννητου και σφοδρή πολέμια των αμβλώσεων Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για το Ανώτατο Δικαστήριο

 

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε προχθές Σάββατο (μεσάνυχτα Κυριακής ώρα Ελλάδας) ότι ορίζει ως υποψήφια την Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για να καλύψει την κενή θέση της εκλιπούσας Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Η δικαστής Μπάρετ, είναι γνωστή για τις απόψεις της, όπως για παράδειγμα η αντίθεσή της στις εκτρώσεις και η τοποθέτησή της θα εδραιώσει μια ισχυρή συντηρητική πλειοψηφία με 6 θέσεις έναντι 3 δημοκρατικών στο Ανώτατο Δικαστήριο. 

«Αυτός είναι ο τρίτος μου διορισμός (στο Ανώτατο Δικαστήριο) και είναι μια υπέροχη στιγμή», είπε ο Τραμπ από τους κήπους του Λευκού Οίκου έχοντας στο πλευρό του την δικαστή Μπάρετ.

«Θα είσαι φανταστική», είπε ο Τραμπ στην Μπάρετ η η οποία απάντησε «αγαπώ τις Ηνωμένες Πολιτείες και αγαπώ το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η τοποθέτηση νέου προέδρου μετά το θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκινσμπεργκ πρέπει να ψηφιστεί από το σώμα της Γερουσίας και αποτελεί αντικείμενο σκληρής διαμάχης.

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν την πρόταση του προέδρου Τραμπ και θα επιδοθούν σε αγώνα δρόμου για να εγκριθεί ο διορισμός της Δικαστού Μπάρετ πριν τις εκλογές της 3ηςΝοεμβρίου. 

Η Καθολική 48χρονη Μπάρετ, ορίστηκε από τον Τραμπ στο 7ο Αμερικανικό Εφετείο του Σικάγο το 2017 και είναι γνωστή για τις θρησκευτικές απόψεις της. Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν ισόβια θητεία. Η 48χρονη δικαστίνα είχε προηγουμένως διατελέσει βοηθός του δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Άντονι Σκαλία, ο οποίος πέθανε το 2016.

Επί τέλους το διαρκές έγκλημα των φόνων των αγέννητων θα σταματήσει. Ας το έχει υπόψιν ο ψοφοδεής υπουργός Μεταφορών και Υποδομών

ην Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ κατά πάσαν πιθανότητα σκοπεύει να ανακοινώσει ως υποψήφια για το Ανώτατο Δικαστήριο ο Τραμπ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να ανακοινώσει σήμερα Σάββατο τη συντηρητική δικαστίνα ομοσπονδιακού εφετείου Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ ως την εκλεκτή του για να καλύψει την κενή θέση στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μετά τον θάνατο της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ, ανέφεραν χθες δύο πηγές στο Reuters και το CNN, επικαλούμενο ανώτερες πηγές του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Παρά τις εναντιώσεις των Δημοκρατικών και ορισμένων μελών του κόμματός του, ο Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει πως θα προχωρήσει πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου την διαδικασία αντικατάστασης της Γκίνσμπεργκ, που πέθανε στις 18 Σεπτεμβρίου σε ηλικία 87 ετών.

Η Μπάρετ, μια Καθολική 48 ετών, ορίστηκε από τον Τραμπ στο 7ο Αμερικανικό Εφετείο του Σικάγο το 2017 και είναι γνωστή για τις συντηρητικές θρησκευτικές απόψεις της. Υπενθυμίζεται πως οι δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν ισόβια θητεία.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι με την νέα σύνθεση του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα ανατραπεί η Roe v. Wade του 1973, της απόφασης σταθμό του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που νομιμοποίησε την άμβλωση σε εθνικό επίπεδο. Επί τέλους αυτό το διαρκές έγκλημα θα σταματήσει.

Αν επιβεβαιωθεί αυτή η υποψηφιότητα, η εκλεκτή του Τραμπ θα δώσει στους συντηρητικούς μια επιβλητική πλειοψηφία 6-3 στο Δικαστήριο σε μια εποχή έντονων πολιτικών διχασμών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η 48χρονη συντηρητική δικαστίνα είχε προηγουμένως διατελέσει βοηθός του συντηρητικού δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Άντονι Σκαλία, ο οποίος πέθανε το 2016.

Η διαφαινόμενη επιλογή αυτή για την κενή ένατη θέση του Δικαστηρίου φαίνεται πως ανοίγει το δρόμο για την έγκριση του διορισμού της από την Γερουσία πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.Η Γερουσία επικυρώνει, με απλή πλειοψηφία, τον διορισμό των δικαστών που προτείνει ο πρόεδρος για το Ανώτατο Δικαστήριο. 

Οι Δημοκρατικοί αντιλαμβάνονται ότι η συντηρητική στροφή του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα εναντίον της αριστερής ιδεολογίας, γιαυτό υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να διεξαχθούν πρώτα οι προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου προτού να προχωρήσει το Σώμα σε ψηφοφορία. Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων, ο Μιτς Μακόνελ, δήλωσε ότι σκοπεύει να οργανώσει μια ψηφοφορία για την κάλυψη της θέσης της Γκίνσμπεργκ. Την Δευτέρα επανέλαβε ότι η Γερουσία θα ψηφίσει «φέτος», χωρίς να προσδιορίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα. 

Ο Τραμπ έχει διορίσει δύο δικαστές στο Ανώτατο Δικαστήριο: τον Νιλ Γκόρσατς το 2017 και τον Μπρετ Κάβανο το 2018.

dakedepeiraia

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Είναι μια σωστή επιλογή του Τραμπ. Ο Τραμπ είναι σίγουρα ο καλύτερος POTUS για τους πατριώτες Αμερικάνους εδώ και αρκετές δεκαετίες.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο του.

Κ.

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα γι αυτες του τις επιλογές που είναι κάρφος τοις οφθαλμοίς αυτών, το σατανικό σύστημα τον έχει αποκαλέσει 'ο χειρότερος πρόεδρος των ΗΠΑ'

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com