29 Ιουλ 2019

Ι.Μητρόπολη Λαγκάδα: Ο Σεβασμιώτατος παρέστη ιδιωτικώς στο Κίεβο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης αναφέρεται σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη του στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Διαβάστε αναλυτικά:
Εἰς ἀπάντησιν δημοσιευμάτων εἰς τά ἡλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. ἐξ ἀφορμῆς τῆς μεταβάσεως τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδᾶ, Λητῆς καί Ρεντίνης κ.κ. Ἰωάννου εἰς Κίεβον Οὐκρανίας, ἀνακοινοῦμεν τά κάτωθι:
α) ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδᾶ, Λητῆς καί Ρεντίνης κ.κ. Ἰωάννης, παρέστῃ ἰδιωτικῶς εἰς τάς ἑορτίους ἐκδηλώσεις πρός τιμήν τοῦ Ἁγίου Βλαδιμήρου, μέ τήν Ἀκαδημαϊκήν του ἰδιότητα ὡς Καθηγητῆς τῆς Θεολογικής Σχολῆς τοῦ Πανεπιστημίου Οὔζγκοροντ τῆς Δυτικῆς Οὐκρανίας.
 β) δέν παρέστῃ μέ τήν ἰδιότητα τοῦ ἐκπροσώπου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, ἡ ὁποία, ὡς γνωστόν, ἐπί τοῦ ζητήματος τούτου τῆς ἀναγνωρίσεως δέν ἔχει εἰσετί ἀποφανθῇ Συνοδικῶς.  
Δείτε και:

9 σχόλια:

Νικολαΐδου είπε...

Ιδιωτικώς. ..
Άρα ιδιωτικώς δικαιούμαι νά κάνω ότι θέλω?
Δέν μάς τά λέει καθόλου καλά ο κος Ιωάννης Τασσιάς

Ανώνυμος είπε...

Κάνουν πολύ καλά που εκδηλώνονται δημόσια οι Ιεράρχες της Ελλάδος, για να γνωρίζει το πλήρωμα της Εκκλησίας, ποιους Ιεράρχες θα εμπιστεύεται και θα ακολουθεί και από ποιους Ιεράρχες θα απομακρύνεται προσεκτικά.

Λέγουν οι της ποιμένουσας Εκκλησίας της Ελλάδος, ότι μειώθηκαν κατά 60% οι χρηματικές εισπράξεις που προέρχονται από τον λαό.
Δυστυχώς δεν κατάλαβαν οι της ποιμένουσας Εκκλησίας, ίσως δεν θέλουν να καταλάβουν, ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο μειώθηκαν οι χρηματικές προσφορές που δίνει ο λαός.

Ανώνυμος είπε...

Ἰδιωτική ἀρχιερωσύνη ἔχει; Ἰδιώτης εἶναι ἤ ἀρχιερέας τῆς Ἐκκλησίας τοῦ Χριστοῦ; Φοβερόν τό ἐμπεσεῖν εἰς χεῖρας Θεοῦ ζῶντος, κύριε Ἰωάννη!

Ανώνυμος είπε...

Η μοναδική σωστή και πραγματικά αξιόπιστη λύση για το Ουκρανικό πρόβλημα, είναι μια Πανορθόδοξη Σύνοδος.
Κατά τρόπο όμως πολύ περίεργο, αλλά και αρκετά ύποπτο, η λύση μιας Πανορθόδοξης Συνόδου, αποφεύγεται έντονα (εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις) να συζητείται μέσα στην Ελλάδα.

Νικολαΐδου είπε...

Έλα μου ντε

Διονύσιος είπε...

Ο Μητροπολήτης Λαγκαδα,συμμετείχε και υπόγραψε το κείμενο της ένωσης της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής ορθοδόξου Εκκλησίας με τις αιρετικές χριστιανικές κοινότητες (παπισμό,προτεσταντισμό και τον μονοφυσιτισμό) στην βλάσφημη - αιρετική ψευδοσύνοδο στο Κολυμπάρι της Κρήτης.
Στην ληστρική αυτή σύνοδο συμμετείχαν και άλλοι επίσκοποι που υπέγραψαν το αιρετικό αυτό κείμενο,οι οποίοι και αυτοί θα ακολουθήσουνε τον αιρεσιάρχη οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο,στην αναγνώρηση της σχισματικής εκκλησίας του Κιέβου της Ουκρανίας,υπο του Μητροπολήτου Επιφανίου.Η.Δ.

Γιάννης Νεστορίδης είπε...

Οι κανόνες της Εκκλησίας είναι πολύ αυστηροί, ακόμα και σε περιπτώσεις απλών ιδιωτών όχι ιερωμένων, αφορισμός για τους μεν, καθαίρεση αφορισμός και ακοινωνησία για τους ιερείς και επισκόπους. Όσο καθυστερεί η κάθαρση στο Έθνος και την Εκκλησία, τόσο μεγαλύτερες θα γίνονται οι συνέπειες για το Λαό και αυστηρότερη η τιμωρία. Αυτό βεβαίως που δεν κατανοώ, είναι γιατί άνθρωποι άθεοι, υλιστές και κοσμικοί στο φρόνημα, έγιναν ιερείς και μοναχοί.

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΙΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥΣ;

Ηλιάδης Σάββας είπε...

Αφού τελείωσαν τα ψέματα, άρχισαν οι γελοίες προφάσεις. Δίχως ντροπή! Αλλά τι να περιμένει κανείς από "αρχιμανδρίτες" προκατασκευασμένους και διψασμένους για εγκατάσταση σε Μητρόπολη! Λαϊκός με τέτοια νοοτροπία έχει κάποια ελαφρυντικά. Επίσκοπος όμως είναι για κλάματα και για πολλή προσευχή! Άκουσον: Πήγε ιδιωτικώς!!!!!!!! Δηλαδή, πόσο ιδιωτικώς; Τα άμφια που φόρεσε είναι ιδιωτικά; Το πετραχήλι είναι ιδιοκτησία του; Θα μας τρελάνουν! Ποιοι; Οι φύλακες της πίστης μας, οι ποιμένες μας!!!

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com