28 Ιουλ 2019

Αναγνώρισε η Εκκλησία της Ελλάδος την Εκκλησία της Ουκρανίας;

lagada kiebo 2
Θέμα αναγνώρισης της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας, θέτει εμμέσως πλην σαφώς, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης.

Ο Μητροπολίτης Λαγκάδα συλλειτούργησε σήμερα, Κυριακή 28 Ιουλίου με τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο με αφορμή τους πανηγυρικούς εορτασμούς του βαπτίσματος των Ρως.
Επίσης πριν από λίγες ημέρες ο Μητροπολίτης Ιωάννης, συλλειτούργησε στον Λαγκαδά με τον Επίσκοπο Τσερνιβέσκι κ. Γερμανό της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος δεν έχει αναγνωρίσει επίσημα της Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας, παρόλο αυτά δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για συγκεκριμένους Ιεράρχες.
lagada kiebo 1
lagada germanos1
lagada germanos1
Γραφείο ρεπορτάζ:romfea.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάντια καί ἐπιτομή ἀντικανονικοτήτων! Φαίνεται ὅτι οἱ πιέσεις τοῦ Πρώτου ἐκ Φαναρίου πιάνουν τόπο. Ἐδῶ ὅμως μπαίνει βόμβα στά θεμέλια τῆς κανονικότητος. Κι ἄν περάσουν αἰῶνες τίποτε δέν θά ἀμνηστευθεῖ.

Δημήτριος Αθανασός είπε...

Τι κατάντια είναι αυτή..Να μας λυπηθεί ο Θεός.

Νικολαΐδου είπε...

Επειδή είμαι από Μακεδονία, μάλλον τά κάνει γιά νά λάβει τό ...χρίσμα γιά τήν μητρόπολη Θεσσαλονίκης. .

( Εδώ φαίνεται τό σφάλμα πού έγινε τό 2004)

Ανώνυμος είπε...

Ο Λαγκαδά μετά απο αυτό έχει προβάδισμα για Θεσσαλονίκης.

Χ.Α.

Ανώνυμος είπε...

Είναι και άλλοι μητροπολίτες εκεί. Όχι μόνο ο Λαγκαδά. Αν είναι να αναγνωρίσουν τους σχισματικούς να μας το πουν ευθέως να κανονίσουμε την πορεία μας και όχι να το φέρνουν γύρω γύρω. Νισάφι πια.

Διονύσιος είπε...

Η ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλαδος θα χωριστεί στα δύο, στους αναγνωρίσαντες σχισματικούς ως Εκκλησία και στους μη αναγνωρισαντες.
Οι ορθόδοξοι πιστοί δεν ακολουθούμε τους καθαιρεμένους σχισματικούς του Κιέβου Ουκρανίας υπο του Μητροπολήτου Επιφανίου.Η.Δ.

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com