25 Ιουλ 2019

Δεν αλλάζει ονομασία η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας

Το έκτο εφετείο του Κιέβου αποφάσισε να απορρίψει την προσφυγή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας.

Στις 22 Ιουλίου 2019, το έκτο διοικητικό εφετείο του Κιέβου απέρριψε την προσφυγή του Υπουργείου Πολιτισμού σε περίπτωση μετονομασίας του UOC και άφησε την απόφαση του Επαρχιακού Διοικητικού Δικαστηρίου του Κιέβου να σταματήσει τη διαδικασία της αναγκαστικής μετονομασίας του UOC , αναφέρει το κανάλι YouTube «1Kozak» .
Το Υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει να ψάχνει για λύσεις και να κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να μετονομάσει το UOC, λένε οι δημοσιογράφοι του καναλιού. Με τη σειρά του, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να υπερασπιστεί τα συνταγματικά της δικαιώματα στο δικαστήριο.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 23 Μαρτίου 2019 έγινε γνωστό ότι το Επαρχιακό Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου κίνησε διαδικασία στην περίπτωση της αίτησης της UOC να ακυρώσει την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού , υποχρεώνοντάς τον να δηλώσει στο όνομά του την υπαγωγή στο ROC .
Στις 22 Απριλίου 2019, το Επαρχιακό Διοικητικό Δικαστήριο του Κιέβου διέκοψε τη διαδικασία της αναγκαστικής αλλαγής ονόματος στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.
Σε απάντηση της απόφασης αυτής, το Υπουργείο Πολιτισμού άσκησε έφεση, η οποία εξετάστηκε κατά τη συνεδρίαση του Έκτου Διοικητικού Εφετείου στο Κίεβο.
Η τελική απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου δήλωσε: «Το δικαστήριο αποφάσισε να απορρίψη την προσφυγή του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας, και η απόφαση του Επαρχιακού Διοικητικού Δικαστηρίου της πόλης του Κιέβου να παραμείνει αμετάβλητη.»
spzh.news-orthodoxostypos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com