28 Ιουλ 2019

Έτσι ήταν το Άγιο Όρος πριν από 100 χρόνια- Η καθημερινότητα πριν από έναν αιώνα στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας (Βίντεο)

Βίντεο Ντοκουμέντο: Έτσι ήταν το Άγιο Όρος πριν από 100 χρόνια- Η καθημερινότητα πριν από έναν αιώνα στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας
Πώς ήταν το Άγιο Όρος πριν από έναν αιώνα, ποιά ήταν τα διακονήματα των μοναχών και ποιά η καθημερινότητα στην Αθωνική Πολιτεία, στο «λίκνο» της Ορθοδοξίας, περιγράφει με μαγνητοσκόποηση της εποχής του 1917, ένα κινηματογραφικό συνεργείο λήψεων.

Όλες οι απαντήσεις  βρίσκονται σε αυτό το εξαιρετικά σπάνιο υλικό από το Άγιο Όρος, που κινηματογραφήθηκε κατά τα έτη 1917 και 1918 και δείχνει τη λειτουργική ζωή και όλα όσα βρήκαν παρακαταθήκη οι σημερινοί μοναχοί που διακονούν σήμερα το Περιβόλι της Παναγίας, αλλά και από τα Μετέωρα.
Το πρώτο μέρος του βίντεο γαλλικής παραγωγής που φιλοξενείται από την «Αγιορειτική Ταινιοθήκη»,  περιέχει υλικό από τα Μετέωρα με θέα τις πεδιάδες της Θεσσαλίας.
Το μεγαλύτερο μέρος του βίντεο, ωστόσο, είναι αφιερωμένο στο Άγιο Όρος, και περιλαμβάνει ιερές πομπές από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου προς στις Καρυές και από την Ιερά Μονή Ιβήρων προς το Βατοπαίδι καθώς και σπάνια πλάνα από τις Ιερές Μονές.
Διακριτό είναι επίσης το Μοναστήρι της Σιμωνόπετρας, που κρέμεται στην αρχαία πλαγιά με θέα στη θάλασσα.
Το συγκεκριμένο υλικό αποτελεί παράθυρο στο παρελθόν και κάνει τον θεατή να ταξιδεύει στην καθημερινότητα των μοναχών, των αρχών του περασμένου αιώνα.
Δείτε το συγκλονιστικό από κάθε άποψη βίντεο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com