26 Δεκ 2018

Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: Ο Πρωθυπουργός να βαπτιστεί και όχι να είναι κομιστής αδελφοκτόνου ιδεολογίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος: Ο Πρωθυπουργός να βαπτιστεί και όχι να είναι κομιστής αδελφοκτόνου ιδεολογίας

Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς ζητά Αυτοκέφαλη Εκκλησία.

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Đenovićima, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος συνέστησε στον Πρόεδρο του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς, να βαπτιστεί πρώτα να γίνει μέλος της Εκκλησίας του Θεού, για να είναι σε θέση να μιλήσει για την Εκκλησία και όχι  να είναι κομιστής μιας τιτοϊκής αδελφοκτόνου  άθεης ιδεολογίας.
Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος σχολίασε την πριν από λίγες μέρες δημόσια δέσμευσή του προέδρου του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς  για Αυτοκέφαλη Εκκλησία. (Митрополит Амфилохије: Предсједник Ђукановић да се крсти и да не буде носилац братоубилачке идеологије)
Πρόσθεσε ότι είναι ντροπή το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του Μαυροβουνίου προσπαθούν  να επιβάλουν  στο λαό του Θεού και την  Εκκλησία,  αίρεση, η οποία είναι ανύπαρκτη στην ιστορία.

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς και παλαιότερα ως  επικεφαλής του κυβερνώντος (DPS )Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, το οποίο αρχικά ήταν μαυροβουνιακή πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Μαυροβουνίου ότι στόχος του κόμματός του θα είναι μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Και ότι «δεν είναι σύμφωνο με τα εθνικά συμφέροντα του Μαυροβουνίου, να ανήκει στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), με έδρα τη Σερβία, η οποία δεν φαίνεται ευνοϊκή για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου». Milo: Hoćemo samostalnu pravoslavnu crkvu «Αν θέλουμε η Ορθόδοξη Εκκλησία να έχει αρμονικές σχέσεις με το κράτος και τα κρατικά όργανα του Μαυροβουνίου, ένας λογικός στόχος είναι η ανεξαρτησία της εκκλησίας», δήλωσε ο Τζουκάνοβιτς . ( Δείτε ΕΔΩ - ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ- ΕΔΩ- ΕΔΩ -ΕΔΩ -ΕΔΩ-ΕΔΩ και ΕΔΩ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com