20 Ιουλ 2011

Ξαφνική επίσκεψη του Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα στη Σερβία

Сусрет Патријарха српског Иринеја и Митрополита волоколамског Илариона
Сусрет Патријарха српског Иринеја и Митрополита волоколамског Илариона
Сусрет Патријарха српског Иринеја и Митрополита волоколамског Илариона
Сусрет Патријарха српског Иринеја и Митрополита волоколамског Илариона

Βελιγράδι 19 Ιουλίου 2011 - Ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος δέχθηκε στο Πατριαρχείο τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι επίσκοποι Μπάτσκας Ειρηναίος, будимљанско-никшићки Г. Јоаникије και ο Υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Vuk Jeremic, με τους συνεργάτες του.

Τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα,συνοδεύουν ο Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί των διορθοδόξων σχέσεων πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο Ιδιαίτερος του Προέδρου του ΤΕΕΣ ιεροδιάκονος Ιωάννης Κοπεΐκιν και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Ιδρύματος Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος κ. Λ. Σεβαστιάνωφ.

Στο αεροδρόμιο της Σερβικής πρωτεύουσας ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας έγινε δεκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας κ. Β. Ερέμιτς, τον Επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Σερβίας κ. Β. Ουλασέβιτς και τον Προϊστάμενο του Μετοχίου της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησάις στο Βελιγράδι πρωθιερέα Βιτάλιο Ταράσγιεφ. Πραγματοποιήθηκε μια εκτεταμένη συνομιλία του Προέδρου του ΤΕΕΣ με τον κ. Β. Ερέμιτς, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συνομιλητές αντάλλαξαν απόψεις για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Αυθημερόν ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας πραγματοποίησε συνάντηση με τον Επιτετραμμένο της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Δημοκρατία της Σερβίας κ. Β. Ουλασέβιτς. Το βράδυ ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ συναντήθηκε με τον πρώτο Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας κ. Ι. Ντάτσιτς, ο οποίος διατελεί συμπρόεδρος της Ρωσο-σερβικής Διακυβερνητικής Επιτροπής. Ο κ. Ντάτσιτς ενημέρωσε για την πορεία υλοποίησης των κοινών ρώσο-σερβικών οικονομικών έργων καθώς και για τις εξελίξεις στη χώρα και ειδικότερα στο Κόσοβο κα Μετόχια. Σε ανάμνηση της συναντήσεως ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας προσέφερε στον κ. Ντάτσιτς το βιβλίο του «Το μυστήριο της πίστεως» στη Σερβική γλώσσα.

Στη συνάντηση επίσης παρέστησαν ο πρωθιερέας Βιτάλιος Ταράσγιεφ, ο πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της Σερβίας κ. Π. Σκούντριτς και ο Σύμβουλος του Αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Σερβικής Κυβέρνησης κ. Μ. Ματάνοβιτς. Mospat - Сусрет Патријарха српског Иринеја и Митрополита волоколамског Илариона

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com