18 Μαΐ 2011

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, θέλει ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Ο επικεφαλής του κυβερνώντος (DPS )Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών του Μαυροβουνίου, το οποίο αρχικά ήταν μαυροβουνιακή πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Γιουγκοσλαβίας, Μίλο Τζουκάνοβιτς, δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Μαυροβουνίου ότι στόχος του κόμματός του θα είναι μια ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο. Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς,δήλωσε ότι σχεδιάζει το νέο πρόγραμμα του κόμματος να υιοθετηθεί στο 21ο Συνέδριο του Κόμματος το Μάιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός και ηγέτης του DPS δήλωσε ότι «δεν είναι σύμφωνο με τα εθνικά συμφέροντα του Μαυροβουνίου, να ανήκει στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC), με έδρα τη Σερβία, η οποία δεν φαίνεται ευνοϊκή για την ανεξαρτησία του Μαυροβουνίου». Milo: Hoćemo samostalnu pravoslavnu crkvu «Αν θέλουμε η Ορθόδοξη Εκκλησία να έχει αρμονικές σχέσεις με το κράτος και τα κρατικά όργανα του Μαυροβουνίου, ένας λογικός στόχος είναι η ανεξαρτησία της εκκλησίας», δήλωσε ο Τζουκάνοβιτς .

Δείτε σχετικά και:

-Μασονικοί χαιρετισμοί με τον Πάπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com