18 Μαΐ 2011

Μαυροβούνιο: Πρώην ηγέτες χωρών της ΝΑ Ευρώπης και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον σε διάσκεψη στην Μπούντβα

Η εναρκτήρια διάσκεψη της Βαλκανικής Πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της κοινωνίας στη Νοτιανατολική Ευρώπη θα διεξαχθεί στις 22 Μαΐου, στην Μπούντβα, υπό την αιγίδα της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου και του ιδρύματος Atlas.

Ειδικός προσκεκλημένος στη διάσκεψη θα είναι ο ιδρυτής του Ιδρύματος Κλίντον και 42ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και στους συμμετέχοντες θα απευθύνουν χαιρετισμό ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Ίγκορ Λούκσιτς και ο πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου Atlas Group, Ντούσαν Κνέζεβιτς.

Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, του μη κυβερνητικού τομέα, κρατικοί αξιωματούχοι, επιστήμονες, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι των χωρών της νοτιανατολικής Ευρώπης, σύμφωνα με τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό του Μαυροβουνίου RTCG.

Η διάσκεψη θα αποτελέσει ευκαιρία για την εξέταση των κρίσιμων προκλήσεων στη νοτιανατολική Ευρώπη και της αντιμετώπισής τους μέσω της ανάπτυξης διασυνοριακών και νέων μοντέλων διατομεακής συνεργασίας, καθώς και της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των ηγετών της περιοχής και των επιχειρηματικών κοινοτήτων τους, τονίζεται σε ανακοίνωση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου.

Στη θεματική ενότητα «Δύο δεκαετίες αργότερα- τα διδάγματα, οι νέες ιδέες και οι κοινές αξίες» θα λάβουν μέρος ο πρώην πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς και οι πρώην πρόεδροι της Κροατίας, Στιέπαν Μέσιτς και της Σλοβενίας, Μίλαν Κούτσαν.

Στην ενότητα «Εταιρική σχέση ιδιωτικού-δημόσιου τομέα -επενδύσεις στο κοινό μέλλον» θα συμμετάσχουν ο διευθυντής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) Τόμας Μπάρετ και ο Μουχάμεντ Μάικ Ταρχίνι, αντιπρόεδρος της Abu Dhabi Capital Group.

ΑΠΕ «Express» 16/05/11

Δείτε σχετικά και:

-Μασονικοί χαιρετισμοί με τον Πάπα

-Ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουκάνοβιτς, θέλει ανεξάρτητη Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com