24 Νοε 2025

Νέος σκανδαλισμός: Σε «Θεία Λειτουργία» των Λατίνων ο Μητροπολίτης Ισπανίας

O θρόνος του ναού πλησίον της Τραπέζης και ασπασμός μετά των αιρετικών

Στην επικήδειο «Θεία Λειτουργία» του παπικού βοηθού επισκόπου της παπικής Αρχιεπισκοπής Μαδρίτης, José Antonio Álvarez Sánchez, παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Ισπανίας και Πορτογαλίας Βησσαρίων (Κοτζιάς) [1].

Η «τελετή» των αιρετικών Λατίνων έλαβε χώρα στον παπικό Καθεδρικό Ναό της Μαδρίτης, την 23η Οκτωβρίου 2025.

Η αίρεση, που σημαίνει παρέκκλιση και αποξένωση στην πίστη, αποξενώνει παντελώς τους αιρετικούς από την Εκκλησίαν και καθιστά το βάπτισμα και όλα τα μυστήριά τους άκυρα και ανυπόστατα.

Ο ιεράρχης της Μητροπόλεως Ισπανίας όμως κατά παράβαση πλήθους Ιερών Κανόνων παρέστη συμπροσευχόμενος μετά των αιρετικών.

Θρόνος του ναού πλησίον της Τραπέζης. Ασπασμός μετά των αιρετικών

Η παπική Αρχιεπισκοπή Μαδρίτης ανάρτησε το βίντεο από τη «Θεία Ευχαριστία» στο διαδικτυακό της κανάλι [2].

Τα πλάνα του βίντεο αποκαλύπτουν ότι ο Μητροπολίτης Βησσαρίων στον παπικό ναό:

[Πριν την έναρξη της «Θείας Λειτουργίας»] Περιμένει πλησίον της Τραπέζης τους πολυάριθμους Λατίνους ιερείς να εισέλθουν στον ναό (βίντεο [02:25]).

[Μετά την εκφώνηση της Κυριακής Προσευχής («Πάτερ ημών») από τον παπικό λειτουργό και πριν την «κοινωνία» των αιρετικών Λατίνων] Τη στιγμή που οι παπικοί ασπάζονται αλλήλους μέσα στον ναό (πλησίον της Τραπέζης καθώς και εντός του ναού), ο Μητροπ. Βησσαρίων πλησιάζει τους Λατίνους που τελούν την «Θεία Ακολουθία» και τους ασπάζεται (βίντεο [52:09]).

[Κατά τη διάρκεια του «Μυστηρίου»] Κάθεται στον μόνιμα τοποθετημένο ξύλινο θρόνο του ναού, ο οποίος βρίσκεται αριστερά και πλησίον της Τραπέζης των Λατίνων (βίντεο [55:51]), ενώ εκ δεξιών βρίσκεται ένας επίσημος θρόνος (στον οποίο κάποια στιγμή κάθεται ο Λατίνος επίσκοπος).

[Κατά την λήξη της «Θείας Λειτουργίας»] Ενώ οι Λατίνοι ιερείς αναχωρούν από τον ναό, πλησιάζει και ασπάζεται τον παπικό «επίσκοπο» (βίντεο [01:06:29]).

Οι Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν τις συμπροσευχές μετά των αιρετικών

[1] https://www.metropoliespo.com

[2]  https://www.youtube.com/watch?v=hS9E4IA6fh4

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr21 Νοέ 2025

Foto: Archimadrid / Santiago Tedeschi. https://alfayomega.es/la-iglesia-de-madrid-da-gracias-por-la-vida-y-el-ministerio-del-obispo-auxiliar-jose-antonio-alvarez/

1 σχόλιο:

Dimitris Roumeliotis είπε...

Ποια ιερα συνοδος της Ορθοδοξου Εκκλησιας θα εγκαλεσει τον επισκοπο αυτον τον εκ των πραγματων κρινομενον ως ετεροδοξου των Πατερων της Εκκλησιας;
Την επομενη θα προσκυνησει και το λατινικο αλταριο;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com