10 Ιουν 2024

Ο αγώνας των ευλαβών πιστών της Μητροπόλεως Περιστερίου, οι οποίοι "δεν κάνουν αποχή" από την ομολογία κατά της αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου. (9-6-2-024)

 

Ο αγώνας των ευλαβών πιστών της Μητροπόλεως Περιστερίου, οι οποίοι "δεν κάνουν αποχή" από την ομολογία κατά της αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου. (9-6-2-024)

Σπυρίδων Αρναούτογλου

Χριστός Ανέστη.

Πρόλογος στον χτεσινό απόηχο μιας ακόμη αντιδημοκρατικής εκλογικής αναμέτρησης. Κοινωνική αποχή.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη Απογραφή του Δεκεμβρίου του 2022 και συγκεκριμένα 29/12/2022 οι κάτοικοι της Ελλάδος, και με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήταν:  9.716.889. (1) 
Στις εκλογές λίγους μήνες αργότερα τον Μάιο του 2023, το εκλογικό σώμα, οι εγγεγραμμένοι με δικαίωμα ψήφου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών ήταν: 9.813.595 (2)
Δηλαδή σε λίγους μήνες από την απογραφή, σύμφωνα με την λογική των αριθμών των επίσημων στοιχείων, δικαίωμα ψήφου είχαν και τα παιδιά από την κοιλιά της μάνας, μέχρι και 17-18 ετών, αλλά δυστυχώς και πάλι υπάρχει ένα ακάλυπτο υπόλοιπο 96.706 εγγεγραμμένων που προφανώς είτε είναι φαντάσματα είτε παίζουν ένα πολύ πονηρό ρόλο μαζί με την ψήφο των νεογνών στα εκλογικά αποτελέσματα.
Το ίδιο συνέβη και στην χτεσινή ευρωεκλογική διαδικασία του Ιουνίου του 2024. Έχουμε 9.716.889 οι κάτοικοι της Ελλάδος, (πιθανότατα έχουν μειωθεί λόγω περισσότερων θανάτων από γεννήσεις),  9.814.685  οι εγγεγραμμένοι ως Εκλογικό Σώμα (3). 
Πάλι δηλαδή έχουν δικαίωμα ψήφου τα μωρά από την κοιλιά της μάνας μέχρι 17 ετών, και προφανώς υπάρχουν και φαντάσματα γιατί και πάλι δεν εξηγείται πως έχουμε ένα υπόλοιπο 97.796  εγγεγραμμένων σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό!
Κάποια στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη έχει χρέος να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πως γίνεται αυτή η αλχημεία, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι νέοι που δεν έχουν δικαίωμα ψήφου, ποιά είναι τα φαντάσματα που ψηφίζουν, και τι σκοπεύει να κάνει για να σταματήσει αυτή η τραγωδία και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι. Απορίας άξιον βεβαίως είναι το γιατί δεν θέτουν αυτό το θέμα τα υπόλοιπα εντός Βουλής πολιτικά κόμματα!

Επίσης έχοντας 9.814.685  εγγεγραμμένους η ΝΔ πήρε 1.125.602  ψήφους με μετρημένο το 100% του αποτελέσματος, ώστε σύμφωνα με την μέθοδο των τριών η ΝΔ έχει επισήμως το 11.468%  του εκλογικού σώματος!!
Δηλαδή από το εκλογικό σώμα περίπου ένας στους δέκα (1/10) ψήφισε το κὀμμα της ΝΔ, η οποία προφασίζεται οτι έχει το δικαίωμα με αυτό το ποσοστό αντιπροσωπεύσεως στην κοινωνία, να παίρνει αποφάσεις για το μέλλον των υπολοίπων 9/10 των Ελλήνων. Αυτό ονομάζεται Δημοκρατία σε ένα ευνομούμενο κράτος;
Τι επέτρεψε την αντιδημοκρατική αυτή δυνατότητα στα κόμματα της εξουσίας;  Η πτώση στην παγίδα της κατασκευασμένης απελπισίας ειδικά των νέων ανθρώπων, η φοβερή αδιαφορία για το μέλλον μας, ο ωχαδερφισμός, η οκνηρία, η κοινωνική ζωή του καναπέ και της ξαπλώστρας.
Σχεδόν 60% αποχή, και μ΄αυτόν τον τρόπο ένα αντιδημοκρατικό κόμμα, με την υποστήριξη της αντιδημοκρατικής βουλής, καθορίζει την ζωή ενός έθνους με μόλις 11,5%.

Ο αγώνας των ευλαβών πιστών οι οποίοι "δεν κάνουν αποχή" από την ομολογία ή την κοινωνική ζωή!

Φεύγοντας από τα μετεκλογικά, κάποιοι ευλαβείς άνθρωποι με τον αγώνα τους προσπαθούν να μην φτάσουμε βιώνοντας την εκκλησιαστική λατρευτική ζωή στο ίδιο αποτέλεσμα της αδιαφορίας, της άγνοιας, της παραίτησης από τα πάντα, και εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κοινωνικά θέματα αλλά με θέματα σωτηρίας και ψυχής.
Εδώ και αρκετό καιρό στην Μητρόπολη Περιστερίου, με αφορμή την αυθαίρετη, αντιπαραδοσιακή και χωρίς να υπάρχει καμία συνοδική έγκριση, απόφαση του τοπικού Μητροπολίτη για την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου από το Ιερό των Ναών της Μητροπόλεως, δημιουργήθηκε τεράστιος προβληματισμός και αναστάτωση ανάμεσα στους πιστούς, με αποτέλεσμα να χαθεί η ειρήνη και η λατρευτική γαλήνη στο ευλαβές λογικό ποίμνιο, το οποίο βλέπει μια παράδοση αιώνων να ξεριζώνεται μπροστά στα μάτια του, χωρίς αυτό να λύνει ουσιαστικά κανένα θεολογικό ή λειτουργικό ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, ενώ αντιθέτως συγκρούεται ευθέως με την Ιερά Παράδοση και της Συνοδικότητας της Εκκλησίας μας.

Κάθε απόφαση ενός μέλους της Εκκλησίας, το οποίο αποτελεί και ο εκάστοτε Επίσκοπος, και η οποία δεν πληρεί τους όρους της συνολικής Εκκλησίας με κεφαλή τον Χριστό, δημιουργεί πρόβλημα, κυρίως σωτηριολογικό, και αγκάθι για την ειρηνική ζωή των μελών της τοπικής ή της συνολικής Εκκλησίας.
Αν αυτή η τοπική Εκκλησία δεν καταφέρει με οδηγό την Αγία Γραφή και την Ιερά Παράδοση να διορθώσει το πρόβλημα, τότε μπαίνει στην διαδικασία που ο Κύριος ορίζει να σβήσει και να εξαφανιστεί όπως οι επτά Εκκλησίες της Ασίας, ακριβώς όπως μας τις παρουσιάζει ο Άγιος Ιωάννης της Αποκαλύψεως. Πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ ότι λόγοι για να χαθούν ήταν η "χλιαρότητα της πίστης" όπως για την Εκκλησίας της Λαοδικείας, πόσο μάλλον αν μια τοπική Εκκλησία δημιουργεί η ίδια βλαβερές και αυθαίρετες σωτηριολογικές συνθήκες, οι οποίες είναι πολύ σοβαρότερες από την χλιαρότητα, ως προς την σωτηρία των μελών της.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το πρωτόγνωρο στην εκκλησιαστική ιστορία, κλείσιμο των Ιερών Ναών από την ίδια την ιεραρχία της Εκκλησίας, την απαγόρευση στα μέλη της Εκκλησίας της Θείας Λατρείας, της Θείας Μεταλήψεως, και την απαγόρευση συμμετοχής του ποιμνίου σε κάθε Ιερό Μυστήριο, ακόμα και στο Μυστήριο της Εξομολογήσεως. Ακόμη περιμένουμε καρτερικά την μετάνοια αυτών που υπέκυψαν σε αντίχριστα κελεύσματα και έβαλαν λουκέτα στην λειτουργική ζωή του λογικού ποιμνίου.
Διαβάζοντας τους θεοφώτιστους "Λόγους περί Ιερωσύνης" του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ μερικά αποσπάσματα -προφητείες του, όπως : «Στους έσχατους καιρούς, μόλις τρεις ιερείς στους χίλιους θα σώζονται»! (Ιερός Χρυσόστομος)
- «Δεν νομίζω, ότι είναι πολλοί από τους ιερείς, που θα σωθούν. Πολύ περισσότεροι είναι εκείνοι, που θα χαθούν. Αιτία; Το ιερατικό λειτούργημα απαιτεί γενναία ψυχή...»  (Ιερός Χρυσόστομος)
- «Ο ιερέας και αν ρυθμίσει καλά τη δική του ζωή, δεν φροντίζει όμως και για την ζωή του ποιμνίου του με την ίδια επιμέλεια, θα πάει με τους κακούς στην γέενα του πυρός στην κόλαση, γιατί έχει ευθύνη, για τις ψυχές των πιστών.» (Ιερός Χρυσόστομος)

Με αυτή την αγωνία, και τον φόβο της μη συμμετοχής σε ομολογιακή προσπάθεια αναχαίτισης της μεταπατερικής λαίλαπας, χαιρετίζουμε μια από τις προσπάθειες των ευλαβών μελών της Μητροπόλεως Περιστερίου, με την επωνυμία "Συντονιστική Επιτροπή του αγώνα για την αποκατάσταση του Εσταυρωμένου στην Αγία Τράπεζα", οι οποίοι αγωνίζονται με αγάπη και κόπο να ενημερώσουν, είτε με αξιολογότατα κείμενα, είτε με προσωπικές επαφές, είτε με διαμαρτυρίες και ενημερωτικά φυλλάδια, την επανατοποθέτηση του Εσταυρωμένου μέσα στο Ιερό, πίσω από την Αγία Τράπεζα, εκεί απ΄ όπου αυθαιρέτως αποκαθηλώθηκε.

Το δισέλιδο κείμενο το οποίο μοιράστηκε την Κυριακή του Τυφλού, 9 Ιουνίου 2024 σε πέντε Εκκλησίες της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, Ι. Ναός Ευαγγελιστρίας, Ι. Ναός Αγίου Ιεροθέου, Ι.Ναός Πέτρου & Παύλου, Ι. Ναός Ταξιάρχου του Νέου,  Ι. Ναός Αγίου Αντωνίου και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο που ήταν Εκλογικό Κέντρο, είναι το παρακάτω, το οποίο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα του Ορθόδοξου Τύπου της 24ης Μαΐου 2024, και μπορείτε επίσης να το βρείτε και στην ηλεκτρονική σελίδα του Ορθόδοξου Τύπου στις 28/5/2024, (4)


Ενδεικτικές φωτογραφίες από την ενημέρωση των πιστών.


Ι. Ναός Άγιου Ιεροθέου Περιστερίου


 

Ι. Ναός Ευαγγελίστριας Περιστερίου

Υποσημειώσεις.

……………………………………………..

Δείτε σχετικά και:

-Ἀνοικτή Ἐπιστολή εἰς τὸν «ΔΕΣΠΟΤΗΝ τοῦ ἐν Περιστερίῳ Δεσποτάτου»

-Περὶ τῆς ἀφαιρέσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ. Ἀπάντησις εἰς τὸν Πανιερώτατον Μητροπολίτην Μόρφου κ. Νεόφυτον

-Σεβ. Περιστερίου, ἐντὸς οἱ φιλοσοδομῖται ἐκτὸς ὁ Ἐσταυρωμένος;

-Ἀφαίρεση Ἐσταυρωμένου καί ἀπό τόν Ἱερό Καθεδρικό Ναό Ἀθηνῶν;

-«Πήρε φωτιά» η Ι.Μ. Περιστερίου

-Σε ποιούς ανήκουν οι Ναοί; ΔΗΜΑΡΧΟΣ απευθύνει κάλεσμα σε μουσική εκδήλωση που θα γίνει μέσα σε Ιερούς Ναούς.

-Ανοικτή Επιστολή πρώην Καλαβρύτων & Αιγιαλείας Αμβροσίου προς Περιστερίου Γρηγόριο για την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου.

-Καλή η διαμαρτυρία για το σκάνδαλο του Μητροπολίτου, επιβάλλεται ανάλογη και έναντι του ζηλώσαντος «Μεταξάκειον» δόξαν Πατριάρχου Βαρθολομαίου

-Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ

-Σιωπᾶ ἡ Ἱερά Σύνοδος διά τά ἐν Περιστερίῳ!

-Σεβ. Περιστερίου, Ἀποδομητής τῆς Ὀρθοδόξου Παραδόσεως

-Ἄφαντος ὁ μητρ. Περιστερίου στὴν προκαθορισμένη συνάντηση ποὺ ὑποσχέθηκε γιὰ διάλογο μὲ τοὺς πιστοὺς

-Ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος θὰ «εὐλογήση» τὴν ἔξωσιν τοῦ Ἐσταυρωμένου;

-Βλάσφημη απεικόνιση της Παναγίας από Σχολείο στο Επισκοπείο της Ι.Μ.Περιστερίου

-Διαρκής διαμαρτυρία για την αφαίρεση του Εσταυρωμένου και του Σταυρού στην Ι.Μ. Περιστερίου.

-Διαμαρτυρία του πιστού λαού της μητροπόλεως του Περιστερίου περί της επιχειρούμενης αφαιρέσεως του Εσταυρωμένου από το Άγιο Βήμα των Ιερών ναών

-Ὁ Περιστερίου σιωπᾶ διὰ τὸν Ἐσταυρωμένον

-Με «δημοκρατικό» τρόπο θα βγάλει ο Περιστερίου τον Εσταυρωμένο από το Ιερό.

-Ἡ ἄκρα ταπείνωσις τοῦ Ἐσταυρωμένου εἰς Ἱεράν Μητρόπολιν Περιστερίου – Γ΄ ΜέροςΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ – Α΄ Μέρος και ΕΔΩ ΤΟ - Β΄ Μέρος)

-Η αλλοίωση του ορθοδόξου φρονήματος και ο πνευματικός μολυσμός των πιστών (με αφορμή το συνέδριο της Ι.Μ. Περιστερίου για τη θέση του Εσταυρωμένου)

-Διατί ὁ Περιστερίου ἀφαιρεῖ τόν Τίμιον Σταυρόν;

-Η σύγχρονη ποιμαντική μέθοδος του Περιστερίου Γρηγορίου!

-Ὁ Περιστερίου συνεχιστὴς τῆς κακοδοξίας τοῦ Περγάμου

-«Ἕνα συμπόσιο ὁρόσημο γιὰ τὸν οἰκουμενισμὸ στὴν Ἑλλάδα»

-ΟΙ ΠΑΠΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΟΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ; (Σχόλιο σε πρόσφατο διαχριστιανικό συμπόσιο)

-Ὁ Περιστερίου καί τό Οὐκρανικόν οἰκουμενιστικόν ἐργαστήριον

-Τι θέση λαμβάνουν οι ιερείς της Ι. Μ. Περιστερίου για το ημερολόγιο ''τσέπης'' έτους 2018, της Ι. Μ. Περιστερίου;

-Σεβ. Περιστερίου Γρηγόριος: «Στην Αθήνα έχουμε τρεις Αρχιεπισκόπους»

-Ο Περιστερίου ανακήρυξε την θρησκεία της ύλης και ο π. Αθανάσιος Μυτιληναίος ομιλεί για τους οπαδούς του Κάιν.

« Ὥρα ἡμᾶς ἤδη ἐξ ὕπνου ἐγερθῆναι ».

-Όπου Θυσιαστήριον, εκεί και ο Εσταυρωμένος

-Και πάλι ο ΨευδοΟλβίας… παρουσία του Πατριάρχη ….. αλλά ουδείς γνωρίζει….

-Μοίρασε αμφίβολες «Καινές Διαθήκες» σε παιδιά του Γυμνασίου, αλλά θέλει να βγάλει τον Εσταυρωμένο από το Ιερό «για να ακολουθεί την Παράδοση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com