15 Μαΐ 2023

Με «δημοκρατικό» τρόπο θα βγάλει ο Περιστερίου τον Εσταυρωμένο από το Ιερό.

Την Κυριακή 14 Μαΐου, έλαβε χώρα στην Μητρόπολη Περιστερίου ομιλία με θέμα: «Η θέση του Εσταυρωμένου στην Εκκλησία». Ακολούθησαν παρεμβάσεις λαίκών. Ο Μητροπολίτης ισχυρίστηκε ότι μέσα στο Ιερό δίνεται πολύ μεγάλη έμφαση στην Σταύρωση και όχι στην Ανάσταση και πρότεινε την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου από το πίσω μέρος της Αγίας Τράπεζας. Η συμμετοχή των λαϊκών ήτανε συγκινητική με την επισήμανση φυσικά ότι η Σταύρωση και η Ανάσταση δεν διαχωρίζονται.

Άκρως αποκαρδιωτική ήταν η συμπεριφορά των ιερέων που εμφανίστηκαν στην ομιλία. Δυστυχώς συμφωνούσαν με την απομάκρυνση του Εσταυρωμένου και σύμφωνα με πληροφορίες κατέφευγαν σε μπούλινγκ κατά των ομιλητών που διαφωνούσαν. Φαίνεται άλλωστε και η στάση τους στο βίντεο, με την ειρωνεία και την απαξίωση γραμμένη στα πρόσωπά τους όταν οι λαϊκοί προσπαθούσαν να υπερασπιστούν τον Εσταυρωμένο.

Είναι όμως πραγματικά συγκινητική η εμφάνιση όλων των λαϊκών και θα πρέπει να σταθούμε σε αυτό το σημείο, να πάρουμε θάρρος από την πίστη τους, την παρρησία τους και την ομολογία τους.

Ο Μητροπολίτης, βλέποντας ότι υπάρχουν αντιδράσεις και για να αποφύγει την κατακραυγή εφηύρε έναν πονηρό τρόπο για να ξεγελάσει το ποίμνιο. Τους είπε ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, λες και έχουν να διαλέξουν από κάποιο μενού στο εστιατόριο. Όποιος θέλει βγάζει τον Εσταυρωμένο και όποιος δεν θέλει δεν βγάζει τον Εσταυρωμένο. Τί σημαίνει αυτό; Ότι ο ιερεύς που θα θελήσει να τα έχει καλά με τον επίσκοπο θα βγάλει τον Εσταυρωμένο και θα έλθει σε κόντρα με τους εκκλησιαζόμενους, οι οποίοι, είτε θα οδηγηθούν σε άλλη Ενορία είτε θα συμβιβαστούν.

Έτσι όμως λειτουργεί η Εκκλησία; Άλλα βλέπουμε σε έναν Ναό και άλλα σε άλλον; Γιατί το κάνει αυτό ο Μητροπολίτης; Μα για να χαρακτηρισθεί «δημοκράτης» (θα τον δείτε πόσο πασχίζει να ακουστούν όλες οι φωνές) και όχι αιρετικός αποδομητής της Ορθόδοξης Παράδοσης, ενώ παράλληλα θα έχει εισάγει το μικρόβιο μέσα στην ζωή της Εκκλησίας.

Το βίντεο ΕΔΩ.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

Δείτε σχετικά και:

-Ὁ Περιστερίου σιωπᾶ διὰ τὸν Ἐσταυρωμένον

-Διατί ὁ Περιστερίου ἀφαιρεῖ τόν Τίμιον Σταυρόν;

-Η σύγχρονη ποιμαντική μέθοδος του Περιστερίου Γρηγορίου!

-Ὁ Περιστερίου συνεχιστὴς τῆς κακοδοξίας τοῦ Περγάμου

-«Ἕνα συμπόσιο ὁρόσημο γιὰ τὸν οἰκουμενισμὸ στὴν Ἑλλάδα»

-ΟΙ ΠΑΠΙΚΕΣ ΠΛΑΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο «ΚΟΙΝΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ; (Σχόλιο σε πρόσφατο διαχριστιανικό συμπόσιο)

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεώργιος Βλάχος / 16. 5. 2023
΄Οταν όλοι οι χριστιανοί πιστεύουμε πως ο σταυρός είναι το σύμβολο του χριστιανισμού, πως είναι δυνατόν ορθόδοξος αρχιερέας να απαξιώνει το σύμβολο αυτό ; Mήπως ανήκει σε κρυφή στοά από την οποία έλαβε εντολή να προβεί σε τέτοια αντιορθόδοξη ενέργεια ; Eάν ισχύει, τότε του ταιριάζει περισσότερο η ποδίτσα της στοάς και όχι τα ιερά άμφια !!

Ανώνυμος είπε...

Η υπερηφανεια λεγει ο Οσιος Εφραιμ ο Συρος αναγκαζει επινοειν καινοτομιας μη ανεχομενη το αρχαιον.ο Περιστεριου αφησε την επιμελεια του ποιμνιου του για πνευματικη ζωη κ ασχολειται με την θεση του Εσταυρωμενου.δηλαδη αφησε τον γαμο κ παει για πουρναρια.Περαστικα του κ εις ανωτερα

Ανώνυμος είπε...

Ειδα ενα μικρο βιντεο απο την ομιλια του Περιστεριου κ επεσα απο τα συννεφα.λεγει ο μητροπολιτης οτι το πρωτο που εκανε μολις πηγε στην μητροπολη ηταν να ρωτησει τους ιερεις να του πουν που στηριζεται θεολογικα η τοποθετηση του Τιμιου Σταυρου πισω απο την αγια τραπεζα.και ερωτω δεν υπηρχαν αλλα προβληματα στην μητροπολη στην ζωη της τοπικης εκκλησιας στους ιερεις στο ποιμνιο το μονο προβλημα ηταν ο Εσταυρωμενος; Απορω κ εξισταμαι με την ποιμαντικη καταρτηση του μητροπολιτου.Σε ποιους νομιζει οτι απευθυνεται σε μωρα; Δεν ειχαμε εμεις πνευματικους κ εχουμε κ δεν μας διδαξαν ποιμαντικη κ πως οικοδομειται το σωμα της Εκκλησιας κ ηλθε ο φωστηρας του ΕΚΠΑ να λυσει το θεμα.Σεβασμιωτατε βαλε φρενο κ στη σκεψη σου κ στις πραξεις σου δες τι προεχει στην ζωη του ποιμνιου σου κ αφησε τις θεολογικες σου τοποθετησεις γιατι σε πολλα εχεις θεσεις που μπαζουν νερα.Ασχολησου με την πνευματικη ζωη της μητροπολεως σου δεν βλαπτει η θεση του Εσταυρωμενου αλλα βλαπτουν.λυσε προβληματα κ μη δημιουργεις νεα.Χριστος ανεστη

Ανώνυμος είπε...

Μωραινει Κυριος ον βουλεται απολεσαι..

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com