14 Ιαν 2024

Διαρκής διαμαρτυρία για την αφαίρεση του Εσταυρωμένου και του Σταυρού στην Ι.Μ. Περιστερίου.

 

ΔΙΑΡΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ο πιστός λαός της Ι.Μ. Περιστερίου καλεί σε διαρκή διαμαρτυρία για την αποβολή του Εσταυρωμένου και του Σταυρού πίσω από την Αγία Τράπεζα και ζητά ΑΜΕΣΑ την επαναφορά τους, όπως υπάρχουν κατά παράδοση στην Ελλάδα από τους Αγίους Πατέρες των εσχάτων δύο (τουλάχιστον) αιώνων.

6 σχόλια:

Λυκούργος Νάνης είπε...

Εύγε στους αδελφούς της μητροπόλεως Περιστερίου για τον ωραίο αγώνα τους.
Ας ελπίσουμε ότι ο μητροπολίτης θα ανακρούσει πρύμναν προς δόξαν Θεού, καταισχύνη των δαιμόνων και ειρήνευση της τοπικής Εκκλησίας.

Γιάννης είπε...

Ο Περιστερίου ΕΞΑΠΑΤΗΣΕ το ποίμνιο. Αφού αφαίρεσε πρώτα τον Εσταυρωμένο και τον Σταυρό από το ιερό βήμα, μετά -δήθεν έχοντας διαλλακτικότητα- υποσχέθηκε δημοσίως στο λαό «να κάνουν ό,τι θέλουν». Όταν όμως οι ενορίες του έφεραν αιτήματα με υπογραφές, εκείνος αδιαφόρησε. Δικαίως λοιπόν προχωρούν σε δυναμικότερη αντίδραση και καλούμαστε όλοι να συνδράμουμε στον αγώνα τους με όποιο τρόπο δύναται ο καθένας. Έχουμε χρέος, αφού βλασφημείται δια της αφαιρέσεως της εικόνας Του ο Δεσπότης Χριστός.

M.N. είπε...

Συγχαρητήρια στους αδελφούς μας στο Περιστέρι. "Η Εκκλησία δεν είναι το καράβι του κάθε επισκόπου να κάνει ό,τι θέλει", τόνιζε ο Άγιος Παϊσιος. Είμαστε μαζί σας αδελφοί, κι ας είμαστε μακριά. Η Ορθοδοξία ενώνει. Η αίρεση και το σκάνδαλο δημιουργεί σχίσματα. Ο μητροπολίτης σας έχει κατασκανδαλίσει τους ορθοδόξους σ΄όλο τον κόσμο. Μείνετε εδραίοι και αμετακίνητοι στον αγώνα.

Χαράς Ευαγγέλιο είπε...

Παρά Κυρίου του Θεού να έχετε τον έπαινο αδελφοί Περιστεριώτες!
Αγωνίζεσθε για την πίστη και την παράδοση της Εκκλησίας.
Το θέμα της ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ του ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΔΟΓΜΑΤΙΚΟ. Και ας διαβάσουν επιτέλους, όσοι εξ' αγνοίας ή εξ΄επίτηδες εστιάζουν μόνο στη θέση του Εσταυρωμένου -απομειώνοντας έτσι την σημασία της αφαίρεσης- το τι διαλαμβάνει ο ΟΡΟΣ ΠΙΣΤΕΩΣ της Ζ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ για την ΑΠΟΒΟΛΗ των εικόνων, του Σταυρού ακόμα και ιερού λειψάνου από τις εκκλησίες.
Πόσο περισσότερο όταν μάλιστα ο μητροπολίτης Περιστερίου διδάσκει ότι ο Εσταυρωμένος προκαλεί βλάβη και αλλοίωση στους πιστούς από τη θέα Του πίσω από την αγία Τράπεζα!
Η Πίστη της Εκκλησίας πολεμείται στο Περιστέρι και εμείς οι μακράν αυτού... "αγρόν ηγοράσαμε"...

Ορθόδοξος είπε...

Το τραγικότερο όλων είναι ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας ιερέας στο Περιστέρι να πει: "Δεν μπορώ να κάνω αντίθετα στη συνείδησή μου σεβασμιώτατε. Βγάλτε εσείς τον Εσταυρωμένο. Θέλω να μπορώ να κοιτώ στα μάτια το λαό του Θεού που διακονώ χωρίς να ντρέπομαι..."

Ανδρέας είπε...

"Ουρανός πολύφωτος, η Εκκλησία και ποιος είναι ο ουρανός ο πολύφωτος, αυτόν τον οποίον βλέπουμε και εκείνον τον οποίον δεν βλέπουμε, ο ορατός δηλαδή και ο αόρατος ουρανός, ο ουρανός ο νοητός που είναι παράδεισος, ουρανός ο οποίος βλέπουμε την νύχτα που είναι γεμάτος από αστέρια και την σελήνη, πολύφωτος, και ουρανός πολύφωτος η Εκκλησία."

"Ουρανός πολύφωτος η Εκκλησία, ανεδείχθει άπαντας φωταγωγούσα τους πιστούς, όλους τους πιστούς τους δίδει φως, ενώ εστώτες κραυγάζομεν, εις αυτόν δηλαδή τον ουρανό τον πολύφωτο που είναι η Εκκλησία, εμείς ευρισκόμενοι εστώτες, μέσα εις αυτόν τον ναό, λέγομεν με όλη την δύναμη της ψυχής μας, τούτον τον οίκο στερέωσον Κύριε, αυτό το σπίτι το Άγιο, τον ουρανό, τον νοητό παράδεισο στερέωσέ τον Κύριε και μην τον αφήσεις ποτέ να πάθει κακόν, ενώ εστώτες κραυγάζομεν τούτο τον οίκον στερέωσον Κϋριε."

"Βλέπομεν μέσα εις την Αγία Τράπεζα, πάντοτε τον Σταυρό, είναι ο Σταυρός, ο Εσταυρωμένος μέσα στο Άγιο Βήμα, επάνω ακριβώς από την Αγία Τράπεζα. Και πάνω εις τον τρούλο είναι ο Χριστός. Μετά το μάτι μας πέφτει αμέσως και πηγαίνει στην κόγχη του ιερού, εκεί είναι η Παναγία μας και αμέσως από εκεί πέφτει εις τον Σταυρό και αμέσως από τον Σταυρό η Αγία Τράπεζα και γίνεται αυτή η ανακύκλωση. Κατέβηκε δηλαδή από τους ουρανούς ο Θεός, εγενήθηκε από την Παναγία μας εσταυρώθη στο Σταυρό και ετάφηκε πάνω εις την Αγία Τράπεζα και Ανεστήθη. Εκεί ο τάφος και η Ανάσταση του Χριστού. Αυτή είναι η σειρά την οποία ακολουθεί πάντοτε η Εκκλησία μας."

Απομαγνητοφωνημένο απόσπασμα από κήρυγμα του Αγίου Σάββα Αχιλλέως.

Εσύ σεβασμιότατε γιατί έχεις ανοίξει πόλεμο με τον Ουρανό τον πολύφωτο, την Εκκλησία, και τον ιδρυτή της, τον Εσταυρωμένο;

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com