5 Δεκ 2023

Στικ κάνναβης και η καταστροφή της νεολαίας σε «προσφορά» στα περίπτερα – Ναρκωτικά, πορνεία και τζόγος θερίζουν την κοινωνία!

Στικ κάνναβης και η καταστροφή της νεολαίας σε «προσφορά» στα περίπτερα – Ναρκωτικά, πορνεία και τζόγος θερίζουν την κοινωνία!

Κανναβινοειδή ψυχοτρόπα έχουν γίνει «παιχνιδάκι» στα χέρια ανηλίκων και ουδείς ασχολείται - Ναρκωτικά, σεξ και εύκολο χρήμα ισοπεδώνουν τα παιδιά μας

Συντάκτης: Ελευθέριος Ανδρώνης

Η ιστορία μας έχει διδάξει ότι οι κοινωνικές μάστιγες που αναδύονται στα φτωχοποιημένα και απολυταρχικά κράτη, όπως αυτό της Ελλάδας, είναι πάντα οι εξής τρεις: Η πορνεία, τα ναρκωτικά και ο τζόγος. Οι τρεις ουσίες του κακού που συνθέτουν το «όπιο» των γονατισμένων λαών.

Μετά από δέκα χρόνια μνημονίων, δύο χρόνια πανδημίας και δύο χρόνια πολεμικής οικονομίας, η ελληνική κοινωνία ακολουθεί επιδόσεις «πρωταθλητισμού» και στις τρεις αυτές μάστιγες. Ο τζίρος του τζόγου εκτινάχθηκε το 2022 σε πρωτοφανή επίπεδα ρεκόρ, αφού συνολικά δαπανήθηκαν 29,2 δισεκατομμύρια ευρώ σε διαδικτυακό τζόγο, όσο δηλαδή το 15% του ΑΕΠ της χώρας.

Αυτή η εκτίναξη του εθνικού «τζογαρίσματος» ξεκίνησε να καταγράφεται από το 2015, που – διόλου τυχαία – ήταν το έτος των capital controls και της ψήφισης του 3ου μνημονίου. Ήταν τότε που τα «τιμαλφή» ολόκληρης της χώρας (μνημεία, μουσεία, σχολεία, νοσοκομεία κ.ο.κ) «τζογαρίστηκαν» στο υπερταμείο – όπου και παραμένουν υποθηκευμένα ως σήμερα. Οι Έλληνες, ακολουθώντας την ίδια φιλοσοφία εκποίησης (όχι μόνο σε εθνικό αλλά και) σε προσωπικό επίπεδο – σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθούν – σπάνε το ένα ετήσιο ρεκόρ πεταμένων χρημάτων στον τζόγο μετά το άλλο, από το 2015 και εντεύθεν.

Και η πορνεία επίσης γνωρίζει τρομακτική έξαρση την τελευταία δεκαετία. Ο αριθμός των εκδιδόμενων γυναικών άρχισε να αυξάνεται σταθερά από το 2012 (το έτος που ψηφίστηκε το δεύτερο μνημόνιο), ενώ η στυγνή εκμετάλλευση του ανθρώπινου σώματος πήρε και επίσημα μορφή εμπορεύματος, με συνδικαλιστικό – μάλιστα – κύρος, αφού τα εκδιδόμενα πρόσωπα ονομάζονται πλέον «σεξεργάτες», στην «ορθοπολιτική» γλώσσα που προωθείται ακριβώς για να «κανονικοποιεί» την κάθε μορφή πορνείας και διαστροφής.

Τα τελευταία ηθικά ταμπού που έχουν απομείνει στην ελληνική κοινωνία, διαβρώνονται ραγδαία με την επέλαση της ψηφιακής πορνείας και τις διαδικτυακές πλατφόρμες που εκπορνεύουν τον «άνθρωπο της διπλανής πόρτας», για μερικές εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ τον μήνα. Το ίδιο το σύστημα διαφημίζει με έναν αέρα «γκλαμουριάς» την ύστατη κατάπτωση του ανθρώπου. Ακόμα και σε δελτία ειδήσεων και μεγάλα sites προβάλλουν αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες «fast food» εκπόρνευσης, ως το «success story» των νεόπτωχων που πουλάνε τη σάρκα τους σε «συνδρομητές» και λύνουν το πρόβλημα του βιοπορισμού τους.

Η πορνεία (απ)ελευθερώθηκε από τα κακόφημα στέκια που την περιόριζαν και έγινε ένα παγκοσμίως προσβάσιμο «αγαθό» αποβλάκωσης. Χαρίζεται αφειδώς από απλούς καθημερινούς ανθρώπους, που μετατρέπονται σε «πορνοστάρ» με έναν διαδικτυακό λογαριασμό και μερικά click. Η εκπόρνευση μπορεί να μην γίνεται με φυσική επαφή, αλλά με ψηφιακή διεπαφή, όμως η ουσία της πορνείας παραμένει ακριβώς η ίδια σε ηθικό, πνευματικό και κοινωνικό επίπεδο. Το γεγονός ότι η διαδικτυακή πορνεία γίνεται σε ένα «αποστειρωμένο» και ασφαλές περιβάλλον μπροστά σε μια κάμερα στο σπίτι, την καθιστά αφάνταστα πιο επικίνδυνη, αφού διαμορφώνει μαζικές διαστάσεις αποδοχής από τον κόσμο. Και κάπως έτσι η πορνεία μετατρέπεται σε μια απενοχοποιημένη «κανονικότητα».

Και ερχόμαστε στο κυρίως θέμα, που αφορά τη χρήση ναρκωτικών. Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση στην ΕΕ, στη λίστα των χωρών με την υψηλότερη αύξηση χρήσης αντικαταθλιπτικών, αντιψυχωσικών και κοκαΐνης, από το 2000 έως το 2020. Τα δεδομένα του ΟΟΣΑ δείχνουν επίσης μια δραματική αύξηση του άγχους και της κατάθλιψης κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19.

Τα παιδιά μυούνται στον κόσμο των ναρκωτικών, και μάλιστα νόμιμα

Πρόσφατα τα μεγάλα MME της χώρας μας, φαίνεται ότι ανακάλυψαν την… Αμερική, με το να ανησυχήσουν ξαφνικά για το «πού οδεύουν τα παιδιά μας» με την ελεύθερη πώληση ψυχοτρόπων ουσιών που δεν υπάγονται στους περιορισμούς του νόμου περί εξαρτησιογόνων. To ημι-συνθετικό κανναβινοειδές HHC (Εξαϋδροκανναβινόλη) σε μορφή στικ, έχει γίνει ανάρπαστο ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια και πωλείται σε καταστήματα με είδη κάνναβης, αλλά ακόμα και σε περίπτερα. Ανήλικα παιδιά Γυμνασίου ή ακόμα και Δημοτικού, με τη βοήθεια ενός ενήλικου αγοράζουν στικάκια κάνναβης ή νικοτίνης, αλλά και ζελεδάκια HHC, και έτσι μπαίνουν στον καταστρεπτικό κόσμο των ναρκωτικών με όλες τις ευλογίες του κράτους.

Η κυκλοφορία αυτών των ψυχοτρόπων ουσιών έχει βρει ένα βολικό «παραθυράκι» στην αγορά, αφού για να διαπιστωθεί αν η περιεκτικότητά τους σε ενεργή ουσία είναι εντός των πλαισίων που θέτει ο νόμος, απαιτείται μια επίπονη διαδικασία χημικής επεξεργασίας. Και έτσι το αδιάφορο κράτος που δεν ενδιαφέρεται αλλά μάλλον και επιδιώκει την αποχαύνωση της νεολαίας (μέσω του τρίπτυχου διαφθοράς που θίξαμε παραπάνω), δεν βρίσκει ιδιαίτερους λόγους να ελέγξει αυστηρά αυτά τα προϊόντα, και η αγορά βρίσκει όλους τους λόγους να τα κάνει δυνατότερα, για να αυξάνει τις πωλήσεις.

Ήδη βγαίνουν στην επικαιρότητα ειδήσεις με μαθητές που βρίσκονται ημιλιπόθυμοι και καταλήγουν στο νοσοκομείο μετά από χρήση νόμιμων ψυχοτρόπων ουσιών, που κατέληξαν στα χέρια τους παράνομα.

Ψυχοδραστικά προϊόντα που για λόγους προστασίας των παιδιών μας (αλλά και των ενήλικων) δεν θα έπρεπε να κυκλοφορούν καν στο εμπόριο, αφήνονται ελεύθερα να προσελκύουν χιλιάδες νεαρούς στον προθάλαμο της εξάρτησης που οδηγεί στα «σκληρά» ναρκωτικά. Και όμως αυτό το όνειδος δεν έχει γίνει πρώτο θέμα στη Βουλή, στα κανάλια, στις εφημερίδες, στα social media. Θεωρείται ως κάτι φυσιολογικό που συμβαίνει στα πλαίσια της «προόδου» που εκπορεύεται από την «ορθοπολιτική» παράνοια που κατατρώει τα θεμέλια της Γηραιάς Ηπείρου γενικώς, και της Ελλάδας ειδικώς.

Όπως με την πορνεία και τον τζόγο, βλέπουμε ότι και τα ναρκωτικά απαγκιστρώνονται σταδιακά από τα κακόφημα «στέκια» και τις συνθήκες που λειτουργούν αποτρεπτικά για τον «καταναλωτή» και γίνονται εμπορεύματα εύκολης και άμεσης πρόσβασης. Οι παροχές που κάποτε ανήκαν αποκλειστικά στο οργανωμένο έγκλημα, μεταφέρονται με την «political correct» μορφή τους στο ίδιο το κράτος που γίνεται πλέον ο πάροχος της διαφθοράς, που βεβαίως ορμηνεύεται από την ατζέντα του «αόρατου» υπερκράτους.

Κατά τα άλλα μας μάρανε το πόσο αυστηρά εφαρμόζεται ο… αντικαπνιστικός νόμος, την ίδια ώρα που διαμορφώνουν μια αλυσοδεμένη νεολαία των εθισμών και της «ελεγχόμενης» μαστούρας σε… επιτρεπτά όρια! Και μόλις ο ανήλικος «γλυκαθεί» από τα επιτρεπτά, προχωρά και στα… ανεπίτρεπτα.

Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο ότι η αγοραπωλησία αυτών των νόμιμων ψυχοτρόπων πρέπει να απαγορευτεί άμεσα ή έστω να τεθεί υπό ασφυκτικούς περιορισμούς, ελέγχους και ποινικά πλαίσια ώστε να σώσουμε τη νεολαία από την κόλαση που κάποιοι της ετοιμάζουν…

sportime.gr 04 Δεκ 2023

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Oι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Η φωτογραφία μου
Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: aktinesblogspot@gmail.com